Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Hírzárlat a Fideszben
  2010-02-19 19:59:43, péntek
 
  Hírzárlat a Fideszben

2010.02.16. 22:54

Varga Mihály túlságosan őszinte nyugdíjügyi nyilatkozata után Orbán bekeményített, a hétfői, zárt Fidesz-frakció ülésen kijelentette: a kampányban nincs magánvélemény, nincs kibeszélés. A Fidesz-politikusoknak a párt programjának és kommunikációs stratégiájának megfelelő központi üzeneteket kell elmondaniuk nyilvános szerepléseiken a választásokig hátralévő időszakban.

Orbán Viktor azt érzékeltette, hogy nem is nagyon kell nyilatkozni, ha nem muszáj. De ha a képviselők s a jelöltek mégis nyilatkoznának, akkor ,,az irányról beszéljenek", ,,részletekbe ne bonyolódjanak". Az ugyanis később mindenféle magyarázkodásra, támadásra adhat okot. Ha valaki véletlenül mégis a személyes véleményét mondaná el, hangsúlyoznia kell, hogy az a magánvéleménye.

Szóval nyugodtak lehetünk: nem valószínű, hogy a Fidesz valódi szándékai befolyásolni fogják választásunkat.





http://fideszfigyelo.blog.hu/2010/02/16/hirzarlat_a_fideszben
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lovas István: Tartsa be!
  2010-02-19 18:23:07, péntek
 
  Lovas István: Tartsa be!

Halálos kimenetelű balesetet okozhat az is, ha valaki az autópálya megfelelő sávjában tartózkodik. Elsősorban akkor, ha nem halad, hanem áll.

Aki azt állítja, Orbán Viktor, a Fidesz elnöke tavaly nem haladt előre, mégpedig olyan mértékben, amit igen kevesen vártak tőle, azt nem zavarják a tények.

Még jól emlékszünk arra, hogy éveken át a legnagyobb ellenzéki pártban nem csak a ,,jó politikai modorhoz" tartozott, de szinte kötelező volt Moszkvát szapulni, az orosz kormányt ,,kommunistának" beállítani, miközben Oroszországban a kommunisták tüntetését verik szét a rendőrök a legnagyobb lendülettel, és minden orosz befektetés mögött nagyhatalmi terjeszkedést sejteni.
Ami nagyon is emlékezetesen abban csúcsosodott ki, hogy a volt budapesti orosz nagykövet a diplomáciában szokatlan módon rivallt rá Orbánra.
Hogy közben mi történt és mekkora fordulatot jelentett a Fidesz elnökének moszkvai megbeszélése Putyin orosz miniszterelnökkel, arra jellemző a korábban az oroszellenes vonalat nagy lendülettel képviselő Németh Zsoltnak, az ellenzéki párt egyik külpolitikai vezetőjének nemrégiben hangoztatott figyelmeztetése arról, hogy nem szabad teret adni az ösztönös oroszellenességnek.
Valóban: a Magyarországot kora nyártól minden bizonnyal vezető Fidesznek nincs szüksége további ellenségekre, mert abból túl sok lesz. Mindez vonatkozik Orbán Viktornak a felborzolt szőröket lesimító pekingi látogatására, amelyre ugyancsak kevesen fogadtak volna akár 2009 közepe táján is.
Vegytiszta nemzeti érdek, hogy Magyarország következő kormánya pragmatikus, jó viszonyt ápoljon nem csak formális szövetségeseivel, de az egész világgal.
És - hacsak valakinek tiszta látását nem torzítja el pártdioptria - nemzeti érdek Orbán február 5-i országértékelő beszéde fő elemeinek megvalósítása éppen úgy, mint az azt követő, televíziós fellépéseiben ígértek, kezdve az ország teljes újjáépítésétől, előtérbe helyezve a gazdaság talpra állítását, az emberek felé forduló politika megteremtésén át egészen a közrend, a közbiztonság és az egészségügy helyreállításáig.

De nemzeti érdek az is, ami a beszédből kimaradt.
Korunk egyik legbriliánsabb külügyminisztere, a török Ahmet Davutoglu első számú célkitűzése: megbékélés a szomszédokkal. Ha Ankara mérföldes léptekkel közeledik az örményekhez, ugyanezt nekünk is meg kell kísérelnünk legsürgetőbben Pozsonnyal, de nem a kéztördelők nyeretlen pozíciójából kiindulva.

Orbán legnagyobb kihívása most már az, hogy ígéreteit tényleg valóra váltsa. Ebben viszont szintén éppen olyan nagy fordulatra van szüksége, mint amit a szentpétervári zarándoklattal mutatott.

Lovas István - MN Képeslap
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Németország még a dubaji ügybe
  2010-02-19 18:20:35, péntek
 
  Németország még a dubaji ügyben sem merte bekéretni a zsidó nagykövetet

2010-02-19. 08:23 Kuruc.info

Németország tájékoztatást kért csütörtökön az izraeli kormánytól a Hamász egyik vezetője ellen elkövetett gyilkos merénylettel kapcsolatban, az ír külügyminisztériumba pedig bekérették az izraeli nagykövetet ugyanezzel az üggyel összefüggésben.

Mint a berlini külügyminisztérium közölte, Andreas Michaelis, a tárca közel-keleti megbízottja beszélgetést folytatott az izraeli ideiglenes ügyvivővel, kérve, hogy Izrael adjon át minden információt, amely hozzájárulhat Mahmúd Abder-Raúf al-Mabhúh halála körülményeinek tisztázásához.

A Hamász katonai szárnya, az Ezzeddín el-Kasszám Brigádok vezetőjét január 20-án ölték meg Dubajban. A gyilkos kommandó - összesen 11 gyanúsított - az eddigi vizsgálat szerint hamis európai útlevelekkel utazott be Dubajba. Az útlevelek között hat brit, három ír és egy-egy német és francia úti okmány volt.

Nagy-Britanniától és Írországtól eltérően azonban a cionista német hatóságok nem mertek ahhoz folyamodni, hogy a külügyminisztériumba kéressék a berlini izraeli ügyvivőt.

A dublini izraeli nagykövet, Zion Evrony azt mondta, hogy semmit sem tud a dubaji gyilkosságról. Michael Martin ír külügyminiszter úgy fogalmazott, hogy "rendkívül súlyos eset" történt, amely ír állampolgárok biztonságát teszi kockára. (MTI nyomán)

*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A zsidó Világtanács nem adja k
  2010-02-19 18:16:39, péntek
 
  A zsidó Világtanács nem adja ki kezéből a sukorói telket

2010. február 19. 16:53
HunHír.Hu

Székesfehérváron pénteken megkezdődött a ,,Sukoró-per": a nemzeti vagyonkezelő a bíróságtól kéri annak a csereszerződésnek a semmissé tételét, amelynek keretében Joáv Blum nevezetű zsidó stróman megszerzett egy 70 hektáros Velencei-tavi ingatlant. Blum szerint a szerződés érvényes, ezért megtartaná a telket. A telekre a zsidó világhatalom prominensei luxus lakóparkos kaszinóvárost terveztek.

A vagyonkezelő szervezet a keresetében azt kérte a bíróságtól, hogy nyilvánítsa semmissé azt a másfél évvel ezelőtt megszületett csereszerződést, amelynek értelmében a magyar-izraeli állampolgárságú Joáv Blum három Pest megyei mezőgazdasági ingatlanát elcserélte egy a magyar állam tulajdonában lévő sukorói ingatlanra.

Amint az a pénteki tárgyaláson elhangzott a csereszerződést Joáv Blum kezdeményezte, aki egy befektetői csoport képviseletében egy nagyszabású idegenforgalmi beruházáshoz - az úgynevezett King's City megvalósításához - előbb Albertirsa környékén, majd a Velencei-tó partján nézett ki magának nagy méretű ingatlanokat. Blum a csere szükségességét azzal indokolta, hogy a projekt meghatározó elemének számító kaszinót Pest megyében már nem tudták volna megvalósítani.

A Központi Nyomozó Főügyészség - amely 2009 áprilisa óta hűtlen kezelés gyanúja miatt büntetőeljárást folytat ismeretlen tettes ellen a csereszerződés miatt - arról értesítette az MNV Zrt.-t, hogy az ügyészség által felkért ingatlanszakértő becslése szerint Blum albertirsai és pilisi földjeit a szerződéskötés előtt aránytalanul felértékelték, valójában összesen 194 millió forintot érnek.

A vagyonkezelő - a szervezetet felügyelő pénzügyminiszter, Oszkó Péter utasítására - előbb megpróbált peren kívül megegyezni Blummal, ám mivel ő erre nem volt hajlandó, pert indított ellene. Patyi Gergely, az MNV Zrt. jogi képviselője a pénteki tárgyaláson három jogcímet is megnevezett a szerződés semmissé nyilvánításának okaként.

Először is a vagyontörvény alapján jogszabályba ütközőnek nevezte a megállapodást, mivel az kárt és vagyonvesztést okozott a magyar államnak. Másrészt hivatkozott a feltűnő értékaránytalanságra - az ügyészség szerinti 600 millió forintos eltérésre - valamint arra, hogy a csereérték tekintetében a szerződés aláírása előtt téves feltevésben voltak. Patyi Gergely a bíróságtól elsődlegesen az eredeti állapot helyreállítását - azaz földek visszacseréjét -, ha pedig erre nincs mód, akkor a fennálló értékkülönbözet megfizetését kérte.

Blum kijelentette, az elmúlt másfél évben több millió eurót költött a sukorói projekt előkészítésére, ehhez képest jelenleg az ingatlan egyrészt per alatt áll, másrészt még be sem jegyezték a nevére. Ha minden jól megy, be sem fogják.


http://hunhir.hu/?pid=hirek&id=27152
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Titokban a titoktörvény - nagy
  2010-02-19 18:06:37, péntek
 
  Titokban a titoktörvény - nagykoalíciós egyetértés a takargatnivalók elrejtéséről


2010-02-19 10:25 barikád.hu


Fogarasi LászlóFogarasi LászlóElfogadta az országgyűlés az új titoktörvényt. 2010. április 1-jétől minden irat titkos lesz, amire valaki ráüti a ,,nem nyilvános" pecsétet. A képviselők közül 332-en szavaztak igennel és 17-en nemmel. Az MSZP és a teljes jelen lévő Fidesz-KDNP frakció kivételesen nagy egyetértésben bólintott rá a törvényre. Fogarasi László jogászt, a Jobbik szakpolitikusát kérdeztük.

bar!kád: A Fidesz és az MSZP is megszavazta az új titoktörvényt a minősített adat védelméről (2009. CLV. tv.). A jelentőségéhez képest szinte teljes médiaelhallgatás mellett született meg a kétharmados egyetértés. Mi lehet ennek az oka?

Fogarasi László: Az, hogy a titoktörvényt nem kísérte, és a Jobbikot leszámítva ma sem kíséri médiaérdeklődés, nem meglepő. A titokvédelemmel kapcsolatos jogszabályi rendelkezések döntő befolyással vannak a hatalmon lévők, illetve a politikai váltógazdaságra berendezkedett hatalomra törekvők működésére, illetve lehetőséget teremthet a hibák elfedésére. Az ember már fel sem kapja a fejét a naponta felszínre kerülő korrupciós ügyletek kapcsán, és ez csak a felszín, amely a média érdeklődési küszöbét eléri. Az ország tele van a politikai rendszer szereplői által elkövetett bűncselekményekkel, önkényes hatalmi cselekményekkel és visszaélésekkel. Realistán szemlélve a magyar közállapotokat és a médiát, látható, hogy igen kényelmes számukra az előre leosztott szerepekkel működő politikai váltógazdaság. Ez az oka annak, hogy hosszú évek kínlódását követően, ily csendben került elfogadásra a törvény és a Jobbikot, illetve néhány érdekvédelmi szervezetet leszámítva, azóta se foglalkozik vele senki. A Fidesznek és az MSZP-nek a hatalombiztosítási- és gyakorlási technikái, illetve e tárgyban a jövőről alkotott elképzelései megegyeznek.

b.: Mi változott meg az új szabályozással? Mi a véleménye arról, hogy a jogvédők szerint az új törvény elfogadásával önkényessé és ellenőrizhetetlenné válhat az állami szervek titkosítási gyakorlata, továbbá a törvénysértések is kiválóan elrejthetőek, hiszen csak titkosítani kell az adott dokumentumot?

Fogarasi: A legfontosabb változás, hogy a korábban közismert kifejezések, mint az államtitok, illetve a szolgálati titok megszűntek. Helyettük alkotta meg a törvényalkotó a már korábban is ismert kifejezést, a minősített adat fogalmát. Az eddigi törvény I-es számú melléklete igyekezett pontosan és részletesen meghatározni azt, hogy mikor, milyen adat minősíthető állam- vagy szolgálati titoknak. Az új szabályozás szerint akkor lehet egy adatot minősített adattá nyilvánítani, ha az a Magyar Köztársaság szuverenitása, területi integritása, alkotmányos rendje, honvédelmi, nemzetbiztonsági, bűnüldözési, bűnmegelőzési, igazságszolgáltatási, központi, pénzügyi, gazdasági tevékenysége, külügyi vagy nemzetközi kapcsolatai, állami szerv illetéktelen külső befolyástól mentes, zavartalan működésének biztosítása szempontjából védendő értékkel bír. Azaz szinte bármit, bármikor titkosítani lehet. Ez a jelenlegi szabályozás legfőbb hibája. A túlzott konszenzuskeresés a felek között olyan semmitmondó megfogalmazásokat és szövegkörnyezetet eredményeztek, amelyek lehetőséget teremthetnek a törvényes kereteket túllépő eljárásoknak, illetve a törvénytelenségek és a szakmai hibák örökre elfedésének. Ma, amikor a hatalmat átszövi a korrupció, és amikor a mentelmi jog hiányában a parlament egynegyede ellen folyhatna bűnügyi nyomozás, egész egyszerűen elképesztő fenyegetést jelent. Most már törvényi felhatalmazás alapján, az általuk irányított szervezetek útján bárkiről, bármilyen szervezetről, pártról, titkos adatokat lehet gyűjteni, és azokat önhatalmúlag fel lehet használni. A törvény szinte kategorikusan kizárja, hogy a törvénytelenségek valaha is napvilágra kerüljenek. A felhalmozott adatokat gyakorlatilag ellenőrizhetetlenül tudja használni egy olyan személyi kör, amelynek tagjai között magasabb a bűnügyi fertőzöttség, mint jó néhány hátrányos településen.

b.: Mi a véleménye arról, hogy nem kérheti bárki az adatok minősítésének felülvizsgálatát, sőt az MSZP-s Tóth Károly javaslata is elfogadásra került, miszerint az indokolatlan titkosítások megszüntetését csak az ombudsman kérheti a bíróságtól?

Fogarasi: Egy jogállam fontos jellemzője, hogy azok, akiknek a nevében a közhatalmat gyakorolják, ellenőrizni tudják a hatalmon lévőket. A törvény ebben a formában ezt szinte kizárja. A titkos információk komoly fegyvert jelentenek az azzal rendelkezők kezében, de ne feledjük, hogy ezzel csak élni szabad, és soha sem visszaélni. Éppen ezért a törvényt sürgősen módosítani kell, meg kell teremteni annak pontos és szabályozott rendszerét. Azt senki ne gondolja komolyan, hogy egy olyan leterhelt személy, mint az ombudsman, ezekkel a kérdésekkel érdemben tud foglalkozni, hiszen naponta ezres nagyságrendben keletkeznek a minősített adatok.

b.: Nem veszélyezteti a vélemény-nyilvánítás, az információ és a sajtó szabadságát, hogy pénz- és börtönbüntetés fenyegeti azokat, akik feltárják a titkos adatokat, még akkor is, ha ezzel törvénysértést vagy korrupciót lepleznek le?

Fogarasi: Ez a törvény alapjaiban veszélyezteti az információs szabadságot, és az emberek személyiséghez fűződő jogait. Egyrészről a mai modern technikai világban előbb vagy utóbb minden személyes adatunk, titkunk, véleményünk nyilvántartásba kerül. Innen már csak egy lépés a gondolatrendőrség felállítása, és a totális ellenőrzés rendszerének kialakítása. Ne feledjük, az ember esendő, és hibáival teljes. Gyomorforgató lehetőség olyan rendszerben élni, amely a saját polgárai totális, kontroll nélküli ellenőrzésére törekszik és mindezt úgy, hogy aki nem hódol be, az csak magára számíthat. Éppen ezért küzdeni kell a koncentrált hatalmi törekvések ellen. Csak így biztosítható Magyarország szebb jövője.

T.V.

(az interjú megjelent a bar!kád magazin múlt heti számában. A legfrissebb lapszámot keressék az újságárusoknál!)


http://barikad.hu/node/47387?honnan=Nemzeti_Hirhalo
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kövér László a radikalizmusról
  2010-02-19 18:05:11, péntek
 
  Kövér László a radikalizmusról

2010/02/19

A Fidesz-Választmány elnöke csütörtök este az Írószövetség házában mondta el véleményét a honi radikalizmusról és pártja eddigi és jövőbeni politikájáról. A Jobbik-kal semmiféle összefogás nem képzelhető el és erre nem is lesz szükség - állapította meg.

Ezt ugyan eddig is tudtuk Kövér László eddigi kampányából, de a nemzeti összefogás szüksége mégis arra készteti az embert, hogy legalábbis kis lépésekben reménykedjen, talán éppen egy értelmiségi fórumon, amilyennek az írószövetség Bajza szalonja vélhető. Ez ugyan most sem történt meg, de Kövér az eddiginél valamivel visszafogottabban nyilatkozott. A Bajza-szalon házigazdái Fázsy Anikó és L. Simon László kérdéseire válaszolva, azzal kezdte, hogy nem kell megijedni, mert a magyar politikai életben szélsőséges párt még sosem jutott be a parlamentbe, a MIÉP sem volt az, és a Jobbik sem az. Legalábbis eddig még nem az, pontosított, ugyanis a programjáról ez nem mondható el. Szélsőségesek vannak ugyan Magyarországon, de számuk csak egy-két ezerre tehető, nem sok vizet zavarnak, s különben is az NBH még cipőméretüket is ismeri, fűzte hozzá az egykori titokminiszter.

A Jobbik radikalizmusától igazából nem kell tartani, mert hiszen mi is így kezdtük, akkoriban mi is mindenkit túlhaladottnak, levitézlettnek tekintettünk, jegyezte meg egy tapasztalt politikus szerény bölcsességével. De - és itt dől el, hogy kiből lesz az érett, felelős politikus, mondta Kövér -, mi a parlamentbe bekerülve azonnal láttuk a valóság komplex mivoltát, és ennek megfelelően cselekedtünk. Vona Gáborról ez szerinte nem tételezhető fel, mert értelmes ember nem gondolhatja, hogy Oroszország bármilyen módon is alternatíva lehetne mostani fő szövetségesünkhöz, az amerikaiakhoz képest, mert ,,mecsoda különbség", fejezte ki magát. Kicsit azért mentegette is Vonát, hogy ő már ebben a rendszerben nőtt fel, és nem ismerte úgy, mint az ő politikus társai generációja az oroszok brutálisan elnyomó politikáját. A jó politikus mércéje bizony menthetetlenül az, hogy a demokratikus ,,establishmentbe" bekerülve, kis lépésekkel teszi a lehetségest. Azonban még a párbeszéd folyamán kiderült az elfogulatlan hallgató számára, hogy Kövér László még a kis lépéseket is először az átlagpolgártól várja el. Panaszkodott, hogy a magyar politikai kultúra túl passzív, nem ismeri a francia, de még csak a bolgár sztrájk hatalmát sem, így ők kénytelenek voltak eltűrni az MSZP-SZDSZ kormány visszaéléseit. Ezt már többször hallottuk Orbán Viktortól is, holott 2006 októberében az ország az ő szavára várt, a Fidesz azonban még a tettre kész polgári köröket is visszafütyülte. Hogy nemzetinek mondott ellenzékünk most se hajlandó ,,kis lépésekre" sem, akkor vált egyértelművé, amikor Kövér megjegyezte, hogy ,,alkotmányunkkal tulajdonképpen minden rendben van", azok, akik a Szent Korona tanról beszélnek, zavaros, ködös dolgokat mondanak.

A várhatóan értelmiségi fórum sajnos nem bizonyult annak. Olyannyira nem, hogy amikor első hozzászóló, egy mérnök, megjegyezte, hogy a Jobbik sikere az ország szégyene, mert sehol egy komoly értelmiségi nincsen soraiban, még Kövér is megjegyezte, ,,hát azért ez nem így van". Arra a kérdésre, hogy szerinte miből finanszírozza magát a Jobbik, már csak egy visszafogott célzást tett az MSZP-re, ami korábbi kijelentéseihez képest haladást jelent. Amikor e sorok írója feltette a kérdést, hogy ha a Fidesz komolyan gondolja a felelősségre vonást, akkor miért szavazta meg az MSZP-vel együtt a szigorított titoktörvényt alig két hónappal ezelőtt, a volt titokminiszter bagatellizálta azt, mondván, hogy egy egyszerű törvénnyel meg lehet változtatni a közpénzekkel kapcsolatos titkosításokat. Valaki megpendítette sok Fidesz- és Jobbik választó vágyát is az összefogásra kétharmados kérdésekben, de a válasz kemény elutasítás volt. Ezek a résztvevők talán mégsem megnyugodva tértek haza.

Vajta Dénes

Nemzeti InternetFigyelő


http://internetfigyelo.wordpress.com/2010/02/19/kover-laszlo-a-radikalizmusrol/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Nem szeretnénk beledögleni az
  2010-02-19 17:58:57, péntek
 
  "Nem szeretnénk beledögleni az IMF-hitelbe" - Interjú Lenhardt Balázzsal

2010. február 19., péntek - 05:12


A Jobbik nem tagadná meg az IMF hitel visszafizetését, de azt olyan módon kell átütemezni, hogy az ország "ne dögöljön bele" - szögezte le le Lenhardt Balázs a Menedzsment Fórumnak adott interjúban.

- A kampány első központi kérdése a nyugdíj volt az utóbbi hetekben, azonban eddig keveset lehetett hallani a Jobbik véleményéről. Önök milyen nyugdíjrendszert tartanának ideálisnak?

- Ez nagyon érzékeny kérdés, az elmúlt hetekben láttuk, hogy lett vezető téma az ígérgetési versenyben. A Jobbik nem szeretne beszállni ebbe. Nem látjuk át részletesen a tb-kasszát, szeretnénk először ténylegesen megnézni, hogyan használják fel a befizetéseket, mennyire lesz finanszírozható a jövőben. A programunkban az szerepel a nyugdíjról, hogy felül fogjuk vizsgálni azokat a pártállami juttatásokat, melyeknek köszönhetően az előző rendszer vezetői (vérbírók, ávósok, besúgók és munkásőrök) kapnak kiemelt nyugdíjat. Ezeket az extra és igazságtalan juttatásokat elvennénk és a kisnyugdíjasok között osztanánk szét.

- Programjuk egyik központi eleme az ökoszociális nemzetgazdaság. Mit takar ez pontosan?

- Elsőre kicsit furcsának tűnhet az idegen hangzású kifejezés, talán sokak számára nem egyértelmű. Ha részekre bontjuk, akkor láthatjuk a gazdasági programunk fő elemeit: az öko azt a törekvésünket fejezi ki, hogy kizárólag a környezetileg fenntartható fejlődés pártján állunk. Mindenképpen csak olyan programokat tudunk támogatni, melyek tekintettel vannak arra, hogy ezt a földet a felmenőinktől kaptuk és az unokáink számára kell megőriznünk. A szociális arra utal, hogy valamennyi társadalmi réteget képviselünk, nem vagyunk rétegpárt, ezért szoktuk azt mondani, hogy a hagyományos jobboldal-baloldal felosztást nem tartjuk megfelelőnek. Emellett támogatjuk a nemzetgazdaságot, véleményünk szerint számunkra ez a jelen és a jövő is, amelyet meg fogunk védeni, hiába akarja a nemzetközi tőke elsöpörni.

- Melyek lehetnek a magyar gazdaság húzóágazatai? Mely szektorokra koncentrálnának Önök?

- Mindenképpen érdemes kiemelni a mezőgazdaságot, hiszen hazánk agrárország volt, és ahhoz, hogy sikeresek legyünk, ezt a státuszt vissza kell szereznünk. Ehhez kapcsolódik az élelmiszer- és feldolgozóipar, mert alapvető érdekünk, hogy ne csak nyersanyagot exportáljunk külföldre, hanem magas hozzáadott értékkel itt készítsük el a készterméket. Kiemelt fontosságúnak tartjuk a logisztikát, mivel Magyarország jelenleg tranzitország, nagy átmenő forgalommal. Nem csak a közúti, hanem a vasúti és a vízi közlekedés is komoly lehetőségeket tartogathat számunkra. Lényeges, hogy minden területen a magyar szellem kreativitására építsünk, erre kell alapozni a hazai kutatás-fejlesztést és az innovációt. Húzóágazat lehetne a turizmus, különösen a wellness- és gyógyturizmus, ehhez kapcsolódva pedig a szolgáltatószektor is fejlődhetne. Magyarország adottságainak még megfelelne az infokommunikáció kiemelt támogatása, ami minden olyan országra jellemző, mely nem rendelkezik jelentős nyersanyagkinccsel.

- Milyen a Jobbik viszonya a multikhoz? Az elmúlt hónapokban az a kép alakulhatott ki az emberekben, hogy a párt multi-ellenes.

- Differenciáltan kell kezelni ezt a kérdést. Mi szeretnénk különbséget tenni a tényleges termelő szolgáltatást végző szektor és a valós termelést nem végző, csak mondjuk kereskedelmi szolgáltatást nyújtó multinacionális cégek között. Akik tényleges termelést folytatnak, azokat üdvözöljük, és szeretnénk, ha a működő tőkét ide hoznák az országba, és így biztosítanának a magyar embereknek munkalehetőséget és versenyképes béreket. Emellett elvárásunk, hogy a multik legalább 50 százalékban magyar beszállítóktól szerezzék be az alapanyagot, ezzel is támogatva a hazai ipart. Ha ezt teljesítik, akkor nagyon szívesen látott vendégek, akik adott esetben még bizonyos támogatásokban is részesülhetnek, de nem a jelenlegi formában. Számunkra fontos célkitűzés, hogy megszüntessük a kis- és középvállalatok általános versenyhátrányát és valóban ők kapják meg az Európai Unió által biztosított célzott támogatásokat.

A multinacionális kereskedelmi láncokat kevésbé látjuk szívesen, ők ugyanis gyakorlatilag tönkretették a magyar kiskereskedelmi hálózatot, és rossz minőségű termékeikkel károsítják a magyar emberek egészségét. Szintén károsnak érezzük a nemzetközi bankok és biztosítótársaságok jelenlétét, akik gyakorlatilag a kockázatokról történő felvilágosítás nélkül rángatták bele az embereket olyan devizahitel-ügyletekbe, melyek miatt most rengeteg ember feje felett inog a tető. A problémák jelentkezésekor a kockázatokat teljesen áthárították az ügyfelekre, és most hitelezési tevékenységük befagyasztása miatt kerül bajba egyre több magyar vállalkozó.

- Ezeket a multinacionális cégeket magyar vállalatokkal pótolnák? Mondjuk szorgalmaznák több magyar tulajdonú bank létrehozását?

- A gazdasági programunk tartalmaz egy külön fejezetet a magyar bankrendszerről. Vidéken szerencsére még léteznek a takarékszövetkezetek, melyeket mi kiemelt stratégiai szövetségesként kezelünk. Őket szeretnénk megerősíteni, helyzetbe hozni, illetve létrehozni ott is a hálózatot, ahol most nem létezik (Vidék Bankja). Ez egy teljesen más tulajdonosi szerkezet, hiszen lényegében a betétesek vesznek részt tulajdonosként a döntéshozatalban. Náluk azonban alapvető probléma a tőkehiány, akár állami támogatással is meg kell oldani azt, hogy a magyar vidék fejlődőképes legyen. Úgy érezzük, hogy az országnak nem hozott valódi hasznot, hogy a kereskedelmi bankokat beengedtük Magyarországra, ők nem nyújtottak nekünk olyan pluszt, amit egy korrekt módon működő hazai bankrendszer ne tudna ellátni.

- A munkahelyteremtésben is egymásra licitált a két nagy párt az elmúlt években. A Jobbik mivel próbálná ösztönözné a munkahelyek létrehozását?

- A Jobbik kiemelt kérdésként kezeli a munkához való jogot, amit mindenki számára biztosítani kell. Azokon a vidékeken, ahol nem létezik erős termelő és szolgáltató szektor, a helyi önkormányzatok felelősségévé fogjuk tenni, hogy elindítsanak olyan közmunka-programokat, melyek minden egyes dolgozni tudó és akaró ember számára munkahelyet biztosítanak. Az teljesen egyértelmű, hogy fenntarthatatlan az a segélyezésre alapozott rendszer, ami teljes országrészek munkaképes lakosságát veszi ki a munkaerőpiacról. A közmunkára fordított forintok sokkal inkább megtérülnének, mint a segély formájában kifizetett összegek.

- Ezek szerint a jelenlegi kormány tett egy lépést a jó irányba az Út a munkához programmal?

- Igen, ez egy fontos, de nem elégséges lépés volt. Az Út a munkához programot nem tartjuk teljesen megfelelőnek, tekintettel arra, hogy indokolatlanul széles körben állapítja meg a munkavégzésre nem kötelezhetők körét. Az nem kötelezhető munkavégzésre, aki száz százalékban rokkant, de közép-európai abszurd, hogy Magyarországon 800 ezer rokkantnyugdíjas él, amit felül kell vizsgálni. Minden embernek munkát kell biztosítani, hogy az aktív korúak körében a foglalkoztatási arány a jelenlegi 55 százalékról elérje a Nyugat-Európában megszokott 70-75 százalékot. Amíg nem lesz minden vidéken megfelelően prosperáló ipar, addig az állam közmunkaprogramja kell, hogy a kérdést kezelje, ezt a véleményt fogjuk képviselni a parlamentben is.

- Sokan a Jobbikhoz kötik azt a véleményt, hogy hazánknak nem is kéne visszafizetni az IMF-hitelt. Mennyire tekinthető ez a párt hivatalos álláspontjának? Belegondoltak abba, hogy egy hasonló lépésnek milyen következményei lennének?

- Ilyen hivatalos álláspont nincs. Ugyanakkor azt érdemes kiemelni, hogy 1989-90-ben valamennyi volt szocialista ország kapott adósságkönnyítést és adósságelengedést, így hazánk is kellett volna, hogy kapjon. Ez azonban sajnos nem történt meg, mert az ország akkori vezetői nem kérték. Sőt, ki is mondták, hogy márpedig a hiteleket fizetni kell, ha beledöglünk is. Mi viszont nem szeretnénk beledögleni, és azt sem szeretnénk, ha bármelyik magyar honfitársunk járna így.

A nemzetközi szervezeteknek meg kell érteniük: ahhoz, hogy a hiteleket egyáltalán vissza tudjunk fizetni méltányos feltételeket kell számunkra biztosítani. Tegyék lehetővé például azoknak az adósságoknak a leírását, amiket még a hetvenes-nyolcvanas években vettünk fel, és azóta az eredeti tőke többszörösét visszafizettünk a kamatok miatt, illetve az újonnan felvett hitelekben is tegyenek lehetővé olyan átütemezéseket, könnyítéseket, hogy az ország működőképes legyen. Egy újabb IMF-hitel felvétele szerintünk nem jelent megoldást, hiszen hitelből fizetni egy előző hitelt egy olyan adósságspirált jelentene, amiből nincs kitörés.

- Mi a Jobbik álláspontja a magyar adórendszerről, illetve az egykulcsos adóról?

- A jelenlegi adórendszer túl bonyolult, túl sokféle adó van benne, majdnem áttekinthetetlen. Mindenképpen a racionalizálásban, adónemek és a túlzott bürokrácia megszüntetésében gondolkodunk, logikus és áttekinthető adórendszert képzelünk el. Az egykulcsos adót azonban nem tudjuk támogatni, a társadalmi igazságosság ugyanis a progresszív adózás mellett szól. A nagyobb jövedelműektől szerintünk joggal várható el, hogy nagyobb arányban finanszírozzák az egész társadalmat érintő kiadásokat. Adócsökkentésben gondolkodunk, de szerintünk ez nem csak egykulcsos adóval oldható meg, ami a legvagyonosabb rétegek számára lenne kedvező, hanem a sávhatárok fokozatos feljebb tolásával csökkentenénk a központi elvonásokat.

Beke Károly - mfor.hu


http://szebbjovo.hu/node/2037
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Óriási öngólt rúgott Kövér Lás
  2010-02-19 17:54:49, péntek
 
  Óriási öngólt rúgott Kövér László - a barikad.hu adta a gólpasszt


2010-02-19 13:30 barikád.hu

Mintegy hatvan - zömében nyugdíjas - hallgató volt kíváncsi a Fidesz képviselőjére csütörtök este a Bajza utcában. Az egyébként unalmas előadás során sorra szállingóztak el az emberek a katlan forróra fűtött teremből. De nem ez izzasztotta meg legjobban Kövért.

Kövér azzal kezdte mondandóját, hogy a MIÉP nem lépte át soha az alkotmányosság határait egyetlen radikális pártként az eddigi parlamenti pártok közül. Elmondta, hogy 1990 óta léteznek szélsőjobboldali, neonáci szervezetek hazánkban, de ezek sem anyagilag, sem szervezetileg nem jelentősek.

Felhívta a figyelmet, hogy meg kell különböztetni a szélsőséges és a radikális csoportokat egymástól. Eszerint a MIÉP radikális, a Jobbik pedig szélsőséges párt.

,,A Jobbikot az EP-választás óta komolyan kell venni. A Jobbik sok esetben az alkotmányosság keretein belül mozog, másrészt részéről tapasztalható az együttműködése olyan csoportok felé, akik szélsőségesek, pl. a Nemzeti Őrsereg, akik nyíltan hungarista karszalaggal grasszálnak az utcákon." Hozzátette: ,,Nem világos, hogy hol kezdődik a szélsőségesség, és hol fejeződik be a radikalizmus. Ezért egyre zavarosabb a Jobbik tagsága és szociális bázisa."
Mint mondta, a Jobbik szalonképes megfogalmazásai mögött szélsőséges szavazóbázis húzódik meg, ezért jelent veszélyt a Jobbik a demokráciára.

Hallottuk azt a Fidesz által sokat hangoztatott szólamot, hogy a Jobbikot a Gyurcsány-éra működése nyomán a demokráciában csalódott emberek hozták létre.

Kifejtette, hogy a Fidesznek annyiban kihívás a Jobbik, hogy vannak olyan radikális gondolkodású szavazók, akik hittek abban, hogy a Fidesz képes lesz elzavarni a kommunistákat, ám mivel ez nem sikerült nekik, az ebbéli csalódottság és a kudarc élménye kiábrándította a ,,demokratikus pepecselésből" az embereket. (A barikad.hu szerkesztősége teljesen egyetért ebben Kövér Lászlóval.) Kövér szerint a legelkötelezettebb aktivistáik közül is sokan voltak, akik elpártoltak a Jobbikhoz. Azok, akik úgy érzik, hogy fontossá válhatnak a társadalomban. (Evvel is egyetértünk, Kövér Úr!)

Kövér a parlamenten kívülről jövő törekvésekre azt a durva választ adta: ,,téveszme, ostobaság, amit ezek a pártocskák hirdetnek. Úgy viselkednek, mintha politikai pártok lennének, mindenféle felhatalmazás nélkül. Milyen alapon, kinek a nevében követel például a Magyarok Szövetsége új alkotmányt? Komolyan kéne venni magunkat. Induljanak pártként, mint az egy modern demokráciában elengedhetetlen, tegyenek le valamit az asztalra, és akkor beleszólhatnak a dolgokba."

A Jobbikkal kapcsolatban még elmondta: ,,durva politikai csúsztatás, hogy mindenki hibája az elmúlt húsz év, amivel a Jobbik kampányol. Az emberek elvesztették a hitüket a demokratikus intézményrendszerekből, ezért hajlamosak egy ilyen kampánynak felülni. A felelősség elkenése, összevonása annak érdeke, akinek bíróság elé kellene állnia az elmúlt nyolc évért. Bármilyen oldalról jön ez az összemaszatolás, az azt éri el, hogy a szocialisták kibújjanak a felelősség alól. A Jobbik létrejötte a baloldal megosztó politikájának köszönhető."

Az egyik moderátor halovány kérdése arra irányult, hogy a vidék emberei rettegnek a ,,sötét figuráktól" és, hogy a politika miért hagyta magukra őket.

Kövér azt hazudta: ,,nem a politika hagyta magukra az embereket. Az emberek fordultak el a politikától. Nem jönnek el szavazni, amikor eljönnek, akkor is felelőtlenül szavaznak, nem csoda hát, hogy a politika nem pátyolgatja őket. Így fordulhatott elő, hogy 2002-ben többen voltak, akik a Fideszre szavaztak, csak kevesebben mentek el voksolni."

A vidék közbiztonságát pedig nem a ,,nyíltan hungarista jelképekkel grasszáló" Nemzeti Őrsereg és a Gárda - melyeket pótcselekvésnek nevezett - fogja megoldani, a tyúktolvajlást nem ők fogják megakadályozni, erre van a polgárőrség. Majd a polgárőrök és mi, a tulajdonosok, a barátainkkal együtt este munka után megvédjük saját tulajdonunkat." (barikad.hu: Igen, ezt mindenki így látja. Nincs is bűnözés Magyarországon, nem is kell árammal védeni a kilincset a tolvajoktól.)

Kövér sajnálatát fejezte ki a cigány áldozatok iránt, és méltó büntetést remélt az elkövetőknek, de egyetlen szót sem említett a cigánybűnözésről (e témában ajánljuk olvasóink figyelmébe a bar!kád hetilap legújabb számát).

Arra a kérdésre, hogy honnan van a Jobbiknak pénze, Kövér ismét bevetette az orosz kártyát. Hangsúlyozta, hogy nem véletlen Vona Gábornak az oroszokhoz való közeledése.

Végül nem átallotta azt mondani: a Jobbik sem nem nemzeti, sem nem keresztény párt.

Az unalmas előadást követően a közönség kérdései következtek, végre én is föltehettem kérdésemet.

Szépen, jó hangosan mutatkoztam be: ,,Üdvözlöm, Király András vagyok, a bar!kád munkatársa." Néhány hallható sziszegés közepette az egész terem hátrafordult, felém. Elmondtam neki, hogy szerintem nem a baloldal megosztó politikája, hanem a Fidesz elmúlt 8 évi tétlensége vezetett a Jobbik megerősödéséhez. A moderátor ekkor igyekezett elvenni tőlem a szót, de nem hagytam magam. ,,Ha tették volna a dolgukat, lehet, hogy létre sem jön a párt" - folytattam. Elmondtam azt is neki, hogy a választók nem azért szavaztak rájuk, hogy kivonuljanak a parlamentből, hanem, hogy tegyék a dolgukat. Kövér ekkor már idegesen dobálta haját, egyre erőteljesebben tekergette kajla bajszát. Megkérdeztem azt is, miért menekültek el 2006. október 23-án a rendőrök támadása elől, és miért szavazták meg a titkosítási törvényt, illetve személyesen Kövér László miért nem tartózkodott a Parlamentben a szavazás idején?

Kövér erre már nagyon ideges lett, és nemes egyszerűséggel azt felelte:

,,Nem válaszolok Önnek" - de nem hagytam magam, figyelmeztettem az általa sokszor emlegetett demokratikus játékszabályokra, de megint csak azt mondta: ,,Akkor sem válaszolok Önnek". - Kérdésemre, hogy ugyan miért, azt a gúnyos választ kaptam, hogy ,,Mert titkosítva van." A moderátor ekkor gyorsan átvette a szót, nehogy tovább égesse magát Kövér.

A fórum után legalább egy tucat ember jött oda hozzám, méltányolta bátorságomat, s fölháborítónak és érthetetlennek tartották, hogy képviselőjük nem válaszolt egy egyszerű és kulturált kérdésre. Többen annyira megdöbbentek, hogy biztosítottak: többet nem szavaznak a Fideszre.

Arra buzdítjuk kedves olvasóinkat, hogy minél többen menjünk el fideszes fórumokra, és tegyünk fel az előadóknak ilyen, és ehhez hasonló "kellemetlen" kérdéseket, hadd lássák meg a szavazóik, milyenek is ők valójában.

Király András

barikad.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Alföldi most Fiumében f@szozik
  2010-02-19 17:49:22, péntek
 
  Alföldi most Fiumében f@szozik



Amikor Nada Matosevic Oreskovic, a fiumei színház intendánsa úgy döntött, hogy meghívja a magyar Nemzeti Színház igazgatóját, hogy vendégként rendezzen náluk is egy darabot az antik görög drámának szentelt évadban, akkor szerintem még maga sem gondolta, hogy az általa gerjesztett történet majd ilyen fordulatot vesz. Pedig elég lett volna csak belenéznie az igazgató úr elmúlt években végzett munkáiba, és máris rájöhetett volna, hogy az igénytelenséget nem túl szerencsés összekeverni a művészettel.

Nem tette meg, bár az is lehet, hogy a választása tudatos volt és ő is vonzódik azokhoz a színes értékekhez, amihez Alföldi Roberta is. Értsd, ő is egy zsidó köcsög. Mielőtt azonban valaki azzal vádolna meg, hogy biztos információk hiányában igaztalanul mondok bárkire is bármit, szeretném jelezni, hogy igazából nem tudom, hogy ez így van-e. Mármint az intendáns úr esetében.

A történet szempontjából, pontosabban a fiumei lakosság szempontjából, azonban ez a szál teljességgel lényegtelen, hisz nagy valószínűséggel a város polgárai eleddig, nem nagyon törődtek a teátrumban folyó háttérmunkákkal, nem nagyon foglalkoztak azzal, hogy igazából kit is hívtak meg magukhoz színházat csinálni. Az évek során jöttek-mentek a darabok, jók, vagy éppen rosszabbak, kisebb, vagy nagyobb közönségsikerrel.

De a most folyó évad után, valószínűleg majd biztosan jobban odafigyelnek, hogy mégis milyen vendégművészeket akarnak a helyi észosztók a torkukon letuszkolni. Mert kikötővárosi könnyedség ide, liberált agymosás oda, gondolom azért a békés hétköznapokat élő fiumeiek sok mindenre számítottak, csak arra nem, hogy a városukba meghívott ,,magyar" művész, színházi plakátolás címszó alatt, egész Fiumét teleragasztja az egy hatalmas nagy, rózsaszín f@sszal.

Pedig ez történt. Ott van a tereken, az utcákon. Rózsaszín marcipán f@szok mindenütt. Mellette pedig a felirat: Redatelj Róbert Alföldi. [nagyításért katt a plakátra]

A mocsok és az igénytelenség nem ismer határokat, csak az a gáz, ha azt éppen egy magyarnak mondott véglény exportálja. De mi már itthon sajnos megszokhattuk, hogy a cionistáknak a pénz nem számít, csak minél degeneráltabb patkányt tudjanak mutogatni a külföldnek, és persze a honiaknak is, a magyar kultúra felirat alatt. Alföldi pedig tökéletes mintapéldánya ennek. A tipikus küldetéstudatos, akiben a gátlástalanság egyesül az igénytelenséggel.

Azonban az események Robertáék szempontjából nem várt fordulatot vettek. A horvátok gyomra nem nagyon vette be, hogy ezt a fajta ,,magas színvonalú" kultúrát az ő Nemzeti Színházukban mutogassák és a hirdetmények megjelenése után, erőteljes tiltakozásba kezdtek. A felháborodás pedig nem állt meg a közember szintjén. Az előadást hirdető plakátot meglátva - amit egyébként Magyar Ádám és Szabó Árpád jegyez -, az egyik fő támogató úgy döntött, hogy ehhez a mocsokhoz ő már nem asszisztál tovább. Summa summarum az INA horvát olajtársaság vezetői közölték a ,,művész úrral", hogy azért ezt már nem kéne. Pontosabban az ő támogatásukkal biztosan nem. Így hát megvonták a támogatást az előadástól.

Természetesen a kérdést Alföldi nem erős kritikaként élte meg, hisz a sajtónak pökhendien nyilatkozva azt közölte, hogy ez egyátalán nem befolyásolja a Lüzisztraté szombati premierjét. Ő gondolom, továbbra is a magyar kultúra nagykövetének tartja magát. Meg egyébként is, mi tud történni? Ha bukik a darab kint, majd hazajön, és itthon pusztít tovább. A Nemzeti Színház direktoraként ezt minden további nélkül megteheti.

Persze azt se feledjük, hogy Alföldi munkásságát nem csak magának a ,,művész úrnak" köszönhetjük, hanem azoknak a magyarellenes kis rohadékoknak, akik tudatosan odarakták, hogy egy sajátos közel-keleti ízlésrendszert reprezentáljon a számunkra.

Ez pedig ugyanolyan bűn, mint az ország gazdasági lezüllesztése.

És úgy, ahogy az sem, ez sem évül el...


http://radicalpuzzle.blogspot.com/2010/02/alfoldi-most-fiumeben-fszozik.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magunk, fajta
  2010-02-19 17:45:53, péntek
 
  Magunk, fajta
2010-02-16 20:48:33


Természetesen nemcsak a másik oldalon vannak idióták, félműveltek, hazaárulók, megalkuvók, a jelzőket tessék tetszés szerint bővíteni.

Ha így lenne, túl egyszerű lenne, és túl könnyű. A mi oldalunkon, azaz jobboldali, nemzeti-radikális, adott esetben szélsőjobbos-fasiszta-náci, (jelzőket tessék tetszés szerint bővíteni) körökben sem. Igen, van közöttünk is hülye. Van önfeláldozó hazafi. Van milligrammnyi agyú szorgalmas buta, és van zseniális gazember. Így vagyunk teljesek: mi is.

Ráadásul a belénk ellenreflexként nevelődött, igen helyes intoleranciának van egy vadhajtása: hogy önmagunkkal szemben is kérlelhetetlenek vagyunk. Hiába tudjuk, hogy ott az a gödör, amibe hatszor beleléptünk: belelépünk hetedikszer is, csak mert hagyomány. Hiába tudjuk, ott lapul a kő alatt a mérges kígyó, harmadjára is belesünk alá, mert nem hisszük el, hogy kétszer már megharapott.

Igen helyesen: kialakultak saját jelképeink, totemjeink, kikezdhetetlen jelképeink. Ezek közösségformáló, összetartó dolgok. A zászló mindenkor a legfontosabb szimbólum volt, hiszen akinek jelképei sincsenek, az erkölcsi, szellemi értelemben véve halott, forma nélkül nincsen tartalom, bármit is mondjanak erre a racionalisták.

De egyáltalán nem helyesen, kialakult a vakhit, a kritika és feltétel nélküli behódolás a megfogalmazhatatlan ideának. Mindez igen jól artikulált üldözési mániával súlyosbítva. Ha valaki azt merészeli mondani, hogy a turul feje nem jobbra néz, hanem balra, az minimum MSZP-s görény, és hazaáruló. Ha valaki szerint az árpádsávos nem vörös-fehér, hanem vörös-ezüst, az osztrák bérenc. Ha valaki szerint a Metallica jobb együttes, mint a Magozott Cseresznye, az kozmopolita baromállat, ráadásul cionista patkány is.

Ha most történetesen én nem lennék az, aki, igen jól mulatnék ezen. Így azonban enyhén tragikusnak látom a folyamatot, hiszen ez a trend önmagunk kontraszelekcióját erősíti. Ugyanazt tesszük - egyelőre kicsiben - mint azok, akiket joggal gyűlölünk. Honnan vesszük a bátorságot, hogy nem lehet jó magyar, elkötelezett hazafi, aki esetleg nem ért egyet velünk a hatnapos háború, Ady és Radnóti, vagy éppen a kopogtatócédulák gyűjtési módozatai kapcsán?!

Őszintén hiszem, jobb magyar az, aki elolvasta Wass Albertet és Tamásit, de Galsworthyt, Kertészt és James Joyce-t is, és azután mond véleményt, bármi is legyen az, mint az, aki csupán megfelelésből vágja kapásból a helyes választ. Hasznosabb magyar, aki beszél legalább két idegen nyelvet, mint aki zsigerből büdösoláhozza le a románt. Jobban bízok abban, aki csendesen elgondolkodik egy kérdésen, mint aki harsányan kiált vivátot a tömeg között.

Folyamatosan ellenségeket látni, ellenséget kreálni ott, ahol nincsen, legfőképpen ,,ennen kebelünkben": nem, és nemcsak magyar sajátosság - de jó lenne, ha egyáltalán nem lenne az. A józan gondolkodásról lemondani túl nagy luxus. Egyszerűen nem engedhetjük meg magunknak, hogy már most kinyírjuk, elmarjuk, félreutáljuk legjobbjainkat, amikor a győzelem még viszonylag távoli eszme.

Ráérünk egymás gyilkolászására majd akkor is, amikor ez nem lesz luxus.

Sok mindenre lehet gondolni e sorok kapcsán, és igen, mindenkinek igaza van. Az össznépi adok-kapokban lassan mindenki hazaáruló, besúgó, zsidó, paranoiás, de legalábbis ügynök. Mindenki megváltani szeretné saját nemzetét, de nem tűrheti, hogy más váltsa meg, és ne ő.
Ha egyszer ezt is kinőjük, jó lesz magyarnak lenni. Addig meg ,,csak" azok vagyunk, mert másként nem tehetünk.

György Attila



ellenkultura.info
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2010.01 2010. Február 2010.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 183 db bejegyzés
e év: 3186 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1734
  • e Hét: 7466
  • e Hónap: 18577
  • e Év: 172073
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.