Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Silja Walter: Boroszlán
  2010-02-20 18:02:13, szombat
 
  Boroszlán ring az erdőn
Ide-oda csendben.
Élek magam is felejtőn,
Mert feledtél engem.

Nem tudom, mi csüng hajamban -
Kökény, cipő, sárga?
Éneklek furcsán, riadtan,
Nem figyelve másra.

Tudod: nem is álmodok már,
Mióta feledtél.
Ring az erdőn a boroszlán,
Halk, hintázó emlék.

Kohut Katalin fordítása

(Sajnos az Északot elégettem, nem tudom, milyen rajzzal jelent meg ez a fordítás, de biztos, hogy a Hunnia Révész névvel függött össze, mert Révész Sándor 1986 körül megjelent nagylemezén neve felé egy sárga cipőt rajzoltak, amint eltapossa az R betűt. Minden betűje felé más rajz készült, vagyis neki kellett volna riadtan énekelnie. Ekkor jött egy nő, kimentette Révész Sándort remeteségéből.)
 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
Zebratorta
  2010-02-20 17:41:31, szombat
 
  Zebratorta mandarin sorbet-val

Hozzávalók:
1 tk. sütőpor
5 deka cukor
12,5 deka vaj
1 tojás
1 csipet só
30 dkg liszt
A krémhez:
4 dl tejföl
1,5 dl olaj
15 deka cukor
2 tojás
2 ek. citromlé
1 csomag vaníliás pudingpor, 2 ek. cukrozatlan kakaópor
75 dkg krémesre áttört túró

A tészta hozzávalóit összegyúrom, és pihentetés nélkül kibélelek vele egy 28 cm-es kapcsos tortaformát. A túrókrém hozzávalóit (a kakaó kivételével) egy nagy keverőtálba teszem, és kézi mixerrel addig keverem, amíg teljesen sima, csomómentes krémet kapok. Megfelezem a krémet, és az egyik felébe belekeverem a kakaóport. Elkezdem a forma töltését. Egy mártásos kanállal elkezdem a tésztára kanalazni felváltva a kétféle krémet. Egész egyszerűen középre rakok egy kanál fehér krémet, erre egy kanál kakaósat és így tovább, amíg a krémből tart. 175°C fokra előmelegített sütőbe teszem, és kb. 50 perc alatt készre sütöm. Felvágni csak teljesen kihűlt állapotban ajánlatos.

Azért használok mártáshoz használatos merőkanalat, mert azt tapasztaltam, annak van a legmegfelelőbb mérete. Nagyobb, mint egy leveseskanál, és kevésbé folyik le róla a krém. Szebben lehet adagolni vele, és a csíkok is jobban mutatnak, láthatóbban elválnak egymástól.
Hőlégkeveréses sütőben elég a 175°C fok, alsó-felső lángnál inkább 190°-200°C fokon kell sütni.







 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2010.01 2010. Február 2010.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 129 db bejegyzés
e év: 995 db bejegyzés
Összes: 7246 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1903
  • e Hét: 4225
  • e Hónap: 10466
  • e Év: 62732
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.