Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
De ez a mi kutyánk kölyke!
  2010-02-04 21:03:09, csütörtök
 
  De ez a mi kutyánk kölyke!

írta: Radulovic Zsuzsanna | Címkék: Müncheni üzenetek

Annak idején bedőltünk a NATO-propagandának. Mindnyájan hittük, hogy a belépés jó lesz nekünk. "Majd levéd minket a ruszkiktól". Akkor még nem sejthettük, hogy ez a döntés megfoszt bennünket a saját hadseregünktől, vagyis önvédelmünk alapvető jogától. Ezzel szemben arra kényszerít magyar fiatalokat, hogy életüket adják országokért, amelyekhez semmi közünk, és amelyek valós helyzetéről nem is tudunk semmit. A fiatal férfiak tömegeit pedig megfosztották ezzel egy jó lehetőségtől a férfivá érésre. Akkoriban azt sem sejthettük, hogy van a ruszkiknál még nagyobb ellenség is.

Ugyanígy bedőltünk az EU-propagandának is. Ez ömlött mindenünnen és valljuk be, el sem gondolkoztunk abban az időben más megoldásokon. Azt a néhány vékonyka hangot, amely lassan megszólalt, kirekesztettük, elhallgattattuk és elhallgattuk.

Mostmár nyakig benne vagyunk. Ilyen helyzetből még nehezebb lesz egy gyökeres változtatás. De mostmár ez van, ezt kell szeretnünk. Hátha egyszer annyira utálni fogjuk, hogy sikerül elhagynunk.

Egy valamit még nem sikerült elvenni tőlünk és az a forint! A nagy többség még az elmúlt húsz év óriási döntési hibái ellenére se ismer más szót, mint "euró-zóna". Pedig legalább ezt az egy megmaradt esélyt kellene a sors ajándékaként fölfognunk, hogy nem vettek fel minket az euró-zónába! Legalább ehhez kellene foggal-körömmel ragaszkodnunk. Nemzeti valutánkat ismét aranyfedezetre hoznunk és önálló gazdaságunk alapjává tennünk.

Az eurót ugyanis, ugyanúgy, mint a dollárt, már nagyüzemben termelik a nyugati bankok és nekik az az érdekük, hogy minél többet az országukon kívülre küldjenek belőle, hiszen, ha ezt nem teszik, annak iszonyú infláció a vége az adott országban! Ezért művelik az erőszakos kolonializációt az újonnan belépett keleti országokkal. Nehogy abba az ábrándba essünk, hogy ezt nekik idővel szándékukban áll megváltoztatni! Miért állna??? Évszázadokig így gyarmatosítottak más földrészeken és remekül megéltek belőle.

Lássuk be, hogy az új EU-belépők közül azokat is, akik már bevezették az eurót, ugyanúgy, sőt talán még jobban kihasználja a nemzetközi tőke.

Ha ettől és a gagyi növekedési gazdaságtól meg akarunk szabadulni, ahhoz különleges programra van szükségünk. Abban bizonyosan lesznek olyan intézkedések is, amelyek pár hónapra talán nem lesznek népszerűek. De, ha már évszázadokon keresztül félelemből attól, hogy mi úgyse tudunk a saját lábunkon megállni, tömegével hoztuk be a külföldieket és ültettük vezető pozíciókba (ahol ők a világ legtermészetesebb módján nem a mi, hanem a saját javukra dolgoztak), akkor most, ebben a helyzetben nem lenne szabad pánikszavazással eldönteni, ki irányítja a jövőben az országot. Ezt tettük ugyanis húsz évig. Csak magunkra és a pillanatra gondoltunk. De mi lesz a gyerekeinkkel, unokáinkkal?

Lám, hit nélkül még szavazni sem lehetséges! Ha nem hiszünk önmagunkban és a jövőnkben, hanem mindig csak az idegeneknek, akkor egyszerűen kipusztulunk.

Alantas érzelmeinkre, meg a mindenkiben lakozó belső félelemre apellálva, a sajtó időnként ránk zúdít összehasonlítási táblázatokat a szomszédos országok és a mi "fejlődésünk" értékelésével, összehasonlításával. Ezek a táblázatok pedig csak arra jók, hogy pillanatnyi gyűlöletet keltsenek a másik iránt, de semmit nem mutatnak meg a valóságos helyzetből. A valós változások, fejlődések ugyanis nem hónapok, hanem évtizedek alatt következnek be. Vagyis: az ilyen táblázatok nem tájékoztatnak minket semmiről. A legújabb ilyen riogatás témája éppen az, hogy, ha a Jobbik hatalomra kerül, akkor meggyengül a forint. Ezt a marhaságot a Jobbik programjában megcáfolja, mindenki számára olvashatóan. Bárki letöltheti és elolvashatja (lásd. a 2010. január 18-iki blogbejegyzést!).

Mint ahogy az ember az anyanyelvén tudja magát a leghívebben kifejezni, minden egyéb csak szerény próbálkozás marad, úgy tudja egy nép a saját üzleteit legügyesebben a saját pénzével folytatni.
A saját pénz egy történelmi hagyomány része, következménye. Azt nem lehet elvenni valakitől anélkül, hogy ne maradjon vissza egy gyógyíthatatlan seb.

Elégedettnek kell lennünk önmagunkkal.

Miért utálunk mi mindent, ami a miénk, méghozzá annyira, hogy a lehető leggyorsabban igyekszünk megszabadulni tőle? Mint ahogy tettük azt a saját hadsereg, a nemzeti önrendelkezés, gazdaság elkótyavetyélése és nagyon sok más dolog esetében. Mert nem bízunk önmagunkban! Ennek ezer oka lehet, de az okok keresgélésének időigényes folyamata helyett azonnal meg kell változtatnunk ezt a hozzáállást. Elemezgetésre ugyanis nincs időnk. Mire kielemeznénk az okokat, addigra ugyanis már nem lesz országunk!


http://radicalpuzzle.blogspot.com/2010/02/de-ez-mi-kutyank-kolyke.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elérte a kancelláriát a gigako
  2010-02-04 21:01:28, csütörtök
 
  Elérte a kancelláriát a gigakorrupció. Szilvásy is retteghet

2010. február 04. 18:20
HunHír.Hu

Koszorús László, a Fidesz országgyűlési képviselője csütörtökön írásbeli kérdéssel fordult Molnár Csaba kancelláriaminiszterhez, mert a gigakorrupciós ügyletekkel gyanúsított Mesterházy Ernő főpolgármesteri főtanácsadó a Miniszterelnöki Hivatalban is tanácsadóként tevékenykedett.

Mint megtudtuk, Koszorús László a következőket írt Mesterházy Ernő még Szilvásy György volt kancelláriaminiszter felkérésére lett a MeH és a főváros közös projektjeinek előkészítője. A fideszes politikus ezért arról kér tájékoztatást, hogy Mesterházy Ernő milyen feladatokat látott el a Miniszterelnöki Hivatalban, kivel tartott ott kapcsolatot, és mennyi fizetést kapott mindezért?

Koszorús László szerint az elmúlt napok eseményei egyértelműen bizonyítják: a BKV az utóbbi években MSZP-SZDSZ-es kifizetőhelyként működött. A rendőrség őrizetbe vette Mesterházy Ernőt, Demszky Gábor főtanácsadóját is, aki a főpolgármester szerint a kormánnyal való kapcsolattartásért és a kormánnyal közös projektekért felelt - áll a dokumentumban.


http://hunhir.hu/?pid=hirek&id=26778
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyalázat: felháborítóan enyhe
  2010-02-04 20:58:46, csütörtök
 
  Gyalázat: felháborítóan enyhe vádak Cozma gyilkosaival szemben

2010-02-04 19:53 barikád.hu


Röhögnek a markukbaRöhögnek a markukbaÚjabb gyomorforgató ítélettel gazdagodhat a magyar jogtörténet. A Marian Cozmát brutálisan meggyilkoló cigánybűnözőket ugyanis az ügyészség minősítés nélküli - tehát nem különös kegyetlenséggel elkövetett - emberöléssel vádolja. A rendőrség szerint Zarko Sesum és Ivan Pesics életveszélyes megsebesítése sem minősíthető gyilkossági kísérletnek.

Marian Cozma gyilkosait társtettesként elkövetett emberöléssel, illetve maradandó fogyatékosságot okozó testi sértéssel gyanúsítják. Magyarul: a támadók a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján Pesicet és Sesumot nem akarták megölni, ellenkező esetben ugyanis emberölési kísérlet lenne a gyanú. Egy igazságügyi szakértő szerint egy vese tájéki szúrásnál valóban nehéz megítélni, hogy az az élet kioltására irányult-e, a koponyára mért rúgás viszont ebbe a kategóriába tartozik.

A magyar jog szerint emberölési kísérlettel azt lehet vádolni, aki tisztában van azzal, hogy tettével a másik halálát fogja okozni, ezt kívánja és ebbe bele is nyugszik. Ezzel szemben az életveszélyt, illetve a maradandó fogyatékosságot okozó esetében az elkövető szándéka csupán arra irányul, hogy a testen okozzon sérülést.

2009. február 8-án Marian Cozma szabályos kivégzésekor a támadók az MKB Veszprém kézilabdacsapatának további tagjai is súlyos bántalmazás érte: Ivan Pesicset hátulról vesén szúrták, Zarko Sesumot pedig fejbe rúgták. A rúgás miatt életveszélyt okozó testi sértés lett a gyanú, a szúrás miatt maradandó fogyatékosságot okozó testi sértés. Egyik esetben sem a komolyabb kategóriát, vagyis az emberölési kísérletet választották.

Bár Sesumnál és Pesicnél is a test olyan területe sérült, amit rendbe tudtak hozni, ez nem magyarázza egyértelműen a döntést. Különösen annak fényében, hogy szakértők szerint a szívtájék és a nyak szúrása, valamint a koponyára mért tompa ütés és rúgás az, ami egyértelmű szándékosságra utal, hiszen ezekről egy laikus is tudja, hogy halálos lehet. A fejre mért rúgásnál tehát - szigorúan orvosi szempontból, és a részleteket nem ismerve - akár egyértelmű is lehet a szándékosság.

Tény: a vesére irányuló szúrásnál már nem ennyire egyszerű a helyzet, hiszen mint megtudtuk, itt figyelembe kell venni az erőhatás nagyságát, a testhelyzetet, és azt is, hogy mennyire volt irányított a szúrás. A kulcs ez esetben az elkövető szakavatottsága lehet. Cozma boncolási jegyzőkönyvéből kiderült: a kézilabdás gyilkosa gyakorlott késforgató lehetett, vagy legalábbis olyan, aki pontos anatómiai ismeretekkel rendelkezik. Ő volt a gyanú szerint R. Sándor. A kérdés, hogy vajon az is rendelkezett-e hasonló ismeretekkel, aki Pesic sérüléseiért felelős. Tudta-e, hogy a szúrással életveszélyes sebet ejt? A rendőrség gyanúja szerint nem ez történt, pontosabban, a nyomozás során "nem tudták" (értsd: nem is akarták - Barikád) bizonyítani a szándékosság tényét.

További furcsaság, hogy végül az emberölés alapesete, és nem a minősített eset lett a gyanú. Ez azért fontos, mert így maximum 20 évet kaphatnak a gyilkosok, ellenben, ha minősített emberölésért kellene felelniük, akkor életfogytiglanra számíthatnának.

Minősített eset lehet, ha az emberölést előre kitervelten, nyereségvágyból, aljas indokból vagy célból, különös kegyetlenséggel, sok ember életét veszélyeztetve, különös visszaesőként, védekezésre képtelen személy sérelmére követték el. Ezen esetekben halmazati büntetésként a vádlottak életfogytig tartó szabadságvesztéssel fenyegetettek, és legkorábban 30 év múlva szabadulhatnak a börtönből.

stop.hu - barikad.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Érzi a vég közeledtét? Demszk
  2010-02-04 20:58:11, csütörtök
 
  Érzi a vég közeledtét? Demszky menekülőre fogta

2010-02-04 17:44 barikád.hu Küldje el ismerősének!


Demszky Gábor az utóbbi napokban furcsa bizsergést érezhetett a csuklója környékén. A bilincs baljós előérzete, és a ...tovább »kellemetlen kérdések elől menekülve a főpolgármester csütörtökön minden nyilvános szereplését lemondta.

Nem jelent meg egyetlen csütörtökre meghirdetett nyilvános programján Demszky Gábor főpolgármester, így a rá váró újságírók nem tudtak számára kérdéseket feltenni a BKV-botrányban őrizetbe vett tanácsadójáról, Mesterházy Ernőről. Demszky szerdán azt nyilatkozta, nem tudott róla, hogy tanácsadójának köze volt a BKV-hoz, holott közismert tény, hogy Mesterházy foglalkozott a fővárosi cégek ügyeivel.

Demszky Gábor főpolgármesternek a hivatalosan kiadott programja szerint egy nyilvános szereplése lett volna csütörtökön. Előtte tettek volna esküt délután négy órakor a Fővárosi Választási Bizottság tagja, Demszky azonban végül nem jelent meg. Az eskütétel Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes jelenlétében zajlott, aki azt hajtogatta a megjelent újságíróknak, hogy ő nem nyilatkozik.

Az újságírók Demszky egyik legbizalmasabb tanácsadójának, Mesterházy Ernőnek a szerdai őrizetbe vételével kapcsolatban akartak kérdéseket feltenni. A vagyonos üzletemberből lett tanácsadót felbujtóként elkövetett hűtlen kezeléssel gyanúsítják a BKV-botrányban, mert a rendőrség szerint rávett BKV-s vezetőket előnytelen szerződések megkötésére. Az MTI úgy tudja, a gyanúsítás ellen a főtanácsadó panasszal élt.

Demszky szerdán tett több nyilatkozatot is, amelyek szerint Mesterházy fővárosi nagyprojektekben segített neki, megbeszéléseiken el sem hangzott a BKV szó, ezért nem tudja, hogyan került a közlekedési társaságnál tavaly kipattant ügyekbe. Hozzátette, bízik benne, hogy bebizonyosodik tanácsadója ártatlansága.

http://barikad.hu/node/46324
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A polgárháború főpróbája
  2010-02-04 20:56:26, csütörtök
 
  A polgárháború főpróbája



Publicisztika
Rendkívül brutális, iskolázatlan, gyakorlatilag törzsi törvények szerint élő cigány családok tartják rettegésben a Tolna megyei Fadd lakosságát. A helyiek évek óta rendőrökért könyörögnek, eredménytelenül. Karácsonykor betelt a pohár: a cigányok három idős emberre törtek rá az éjszaka közepén, és brutálisan megverték, majd kirabolták őket.


A helyi vezetők most az igazságügyi minisztertől várnak segítséget. Azt mondják, ha nem lesz a faluban állandó rendőri jelenlét, háborús helyzet alakulhat ki, és megakadályozhatatlan lesz az önbíráskodás. Akkor sem adják fel a harcot, ha a kormány nem segít.

Ez tehát a helyzet Tolna megye egyik községében, megtoldva azzal a friss hírrel, miszerint a cigányok nem hogy csak lopnak, hanem betegséget is terjesztenek. Adva van tehát egy erős civil érdekeket is magukénak tudható ,,bennszülött" magyar és a becsületesebb roma közösség és a perifériához tartozó, az együttélés minden etikai szabályait felrúgó cigány kisebbség, a két csoport között pedig nincs átjárás. Utóbbiaknak mindent szabad, hiszen törvényen kívülinek érzik magukat, a többség pedig megpróbálja betartani azokat a szabályokat, amelyek tulajdonképpen gúzsba kötik a kezüket (ne vezethetnek áramot a kerítésükbe). A helyi civil közösség aláírásgyűjtésbe menekül, mert megpróbálja még az utolsó lehetőséget kiaknázni, ezután már csak az önbíráskodás az egyetlen szóba jöhető alternatíva, mivel a rend felügyeletét biztosítani hivatott erőszakszerv a füle botját sem mozdítja a helyzet megoldására, de legalábbis a hatályos törvények betartatására.

A hasonló ügyek persze nem innen és ekkortól erednek, mélyebb elemzés után rájöhetünk, honnan fúj a szél. A különböző közösségek összeugrasztása nem újkeletű megoldás a ,,divide et impera" elv megvalósítására, és ha már a latint idéztük, feltehetjük a kérdést: ,,qui prodest?". Kinek az érdekét szolgálja az, hogy egy addig névtelen (bocsánat a faddiaktól!) település a média középpontjába kerüljön?

A megosztás nyilván felülről gerjesztett, célja mindkét közösség gyengítése, a falu - mint a magyar kultúra utolsó mentsvára - szétzilálása, az építő magyar öntudat rombolása. Ehhez szinte elegendő volt az a törvény, mely kimondta, hogy húszezer forint alatti lopások ,,csak" szabálysértésnek minősülnek, így tulajdonképpen felmentést kaptak azok, akik mások kifosztásából tartják fenn (egyre népesedő) családtagjaikat, a munkát pedig még hírből sem ismerik. A településeknek nincs saját törvényük, pedig az abszolút etika - értem itt keresztény erkölcsök - betartása mellett szükséges lenne helyi szintű normák kialakítására is, melyeknek az önkormányzati rendeletek nem felelnek meg. Az ország más végein voltak sikeres kezdeményezések (monoki példa), de ezek már megint csak a kormányzat ellenállásába ütköztek legelőször, a felelősöket is itt kell keresni.
A szegénység nem mentesít az erkölcsi normák betartása alól, hiszen nincs klasszikusnak mondható hadiállapot, ugyanakkor újabb megszállók irányítják az országot, akiknek elemi érdekük a feszültség generálása. Fadd jól jöhet még nekik, elegendő lenne egy buta - akár önvédelemből elkövetett - gyilkosság, és a sajtó aljasabb fele már cikkezhetne is a szegény cigányokról és a rasszista magyarokról, akik semmibe veszik a jogszabályokat. A forgatókönyv szerint persze a kisebbség jogosan üthetne volna vissza és máris kirobban a helyi háború. Ezt már csak a megfelelő előkészítés után ,,exportálni" kell a Viharsarokba, Borsodba és a Nyírségbe, és lángba borulhatna Magyarország, ahol senki sem figyelne már az ország széthordására, talán az országhatárokra sem...

A faddi példa tehát járhat következményekkel, hogy ennek mi lesz a kimenetele, az elsősorban rajtuk múlik. A konfliktus nem egyedülálló, hiszen az ország jónéhány településén tapasztalhatók hasonló incidensek (érdekes ott is a cigányok gerjesztik), ám Fadd valahogy mégis más. A különbség abban keresendő, hogy a helyiek nem hagyják magukat, felismerték a sajtó hatalmát, és minden fórumon hangoztatják szülőföldjük problémáját. Nem elhallgatják a gondokat, hogy majd egy szemfüles újságíró bukkanjon rá egy jól megírható esetre, hanem a nyilvánosság elé tárják, így okosan elébe mennek az eseményeknek.

Lehet, hogy Fadd mégsem lesz szikra egy ördögi tervhez?

Törőcsik Attila

Polgár Info
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2010.01 2010. Február 2010.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 183 db bejegyzés
e év: 3186 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1307
  • e Hét: 7059
  • e Hónap: 10804
  • e Év: 164300
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.