Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
"A liberális értelmiség tévedé
  2010-02-05 21:52:37, péntek
 
  "A liberális értelmiség tévedése, hogy Bokros a megmentő"
2010. február 5. 10:00 MNO - BL

Horn Gábor szerint nem lehet bevinni egy hiteles liberális pártot az MDF-et fölemésztő Dávid Ibolya pártelnök és a magát most konzervatívnak mondó Bokros Lajos mögé. A politikus úgy véli, a liberális értelmiség árulása, hogy Bokrost megmentőnek látja - a politikus erről a közszolgálati televízió reggeli műsorában beszélt. Horn Gábor szerint kizárt, hogy a főpolgármestert is elérje a BKV-botrány.

Ötszázmillió forint alatt nem lehet megcsinálni egy normális országos kampányt - jelentette ki Horn Gábor a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában. Ebben a témában korábban Kerék-Bárczy Szabolcs, az MDF szóvivője azt mondta: egy biztos, hogy pártja kampánykiadásai nem haladják meg a törvényben rögzített 386 millió forintos korlátot. Mint mondta, az SZDSZ-szel arányosan állják a kampányköltségeket, és utólag számolnak el. Kerék-Bárczy egyébként azt állította: nem ismeri a BKV-botrány kapcsán őrizetbe vett M. Ernőt, Demszky Gábor főpolgármester főtanácsadóját, soha nem találkozott vele.

Horn bevallotta, hogy ismeri M. Ernőt, és furcsának nevezte a fórum szóvivőjének kijelentését. Horn Gábor egyébként azt mondta: tudomása szerint M. Ernő szerepet vállalt abban, hogy létrejött az MDF-SZDSZ választási együttműködése. Egyértelművé tette: azok közé tartozik, akik nem támogatják a szövetséget. Hangsúlyozta: egy párt ne adja fel az önállóságát! Lehet csinálni olyan liberális pártot, mely erősebb, mint a mostani - vélte a liberális politikus, aki azzal az újságírói megállapítással egyetértett, miszerint nem a liberalizmus bukott meg, hanem a liberalizmus képviselete, azt ugyanakkor nem osztotta, hogy pártja mélyrepülése a határon túli magyarságról való megfeledkezésnek, az SZDSZ-es vezetők arroganciájának és a korrupciós ügyeknek köszönhető. Leszögezte: az SZDSZ sokat tett a határon túli magyarokért.

Bokros nem megmentő

Csak belőlem tud kilépni az SZDSZ, én nem tudok kilépni belőle - idézte Horn Pető Iván egyik kijelentését. Ezzel arra próbált magyarázatot adni, miért nem lép ki a pártból, noha annak irányvonalát rendszerint kritizálja. Mint mondta, tagja marad az SZDSZ-nek, de reménytelennek látja annak helyzetét. Nem hiszem, hogy a pártot maga alatt fölemésztő MDF-elnök, Dávid Ibolya és a magát most konzervatívnak valló Bokros Lajos mögé be lehet vinni egy hiteles liberális pártot - érvelt a politikus, aki úgy vélte, a liberális értelmiség tévedése, hogy Bokros a megmentő.

Rossz társadalmi beidegződés, hogy a paternalista állam meg tudja oldani a piac gondjait - ezért nem alakulhatott át a BKV finanszírozása Horn szerint. Elismerte, az SZDSZ nem volt elég bátor ahhoz, hogy elérje, piaci alapokra helyezzék a közlekedési társaságot. Kizártnak nevezte azonban, hogy a főpolgármestert is elérje a BKV-botrány. Úgy fogalmazott: 30 éve ismerem Demszkyt, soha semmilyen hasonló ügyben nem vett részt, kizártnak tartom, hogy személyes felelőssége lenne az ügyben, politikai felelőssége pedig mindannyiunknak van, ezt szenvedtük el a tavalyi európai parlamenti választásokon, és ezt szenvedjük el a mostani országgyűlési választásokon - hangoztatta Horn.
(hirado.hu)

Kifizette az mdf a több tízmillió forintos kártérítést

Kik segítették ki Dávid Ibolyáékat? Dávid Ibolya 2008 őszén jogtalanul lehallgatott és manipulált hangfelvételekkel ütötte ki Almássy Kornélt.




Váratlanul pénzhez jutott a nemrég még fizetési gondokkal küszködő MDF. Legalábbis erre lehet következtetni abból, hogy a párt átutalta azt a kamataival együtt több tízmillió forintra rúgó kártérítést, amelyet még tavaly ősszel ítélt meg jogerősen a Fővárosi Ítélőtábla a demokrata fórumból 2004-ben törvénytelenül, Herényi Károly hamis nyilatkozattételével eltávolított politikusoknak. Úgy tudjuk: az MDF pénzügyi gondjain az SZDSZ-szel való választási együttműködés segített. Eközben Dávid Ibolya egy újabb perben azt állította, hogy nem volt bántó Almássy Kornélra nézve, amikor riválisát politikai maffiózónak nevezte, és bűncselekményekkel vádolta meg. (Magyar Hírlap)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Évente több milliárddal támoga
  2010-02-05 21:51:21, péntek
 
  Évente több milliárddal támogatjuk a nyugati nyugdíjasokat
2010-02-05 08:50 barikád.hu

Az MSZP-SZDSZ vezette "magyar" kormány döntése alapján minden 65 évét betöltött EU tagállambeli polgár számára évek óta egyoldalúan ingyen biztosítja a közlekedést a MÁV, GYSEV, és a VOLÁN, BKV járatain, miközben a magyar nyugdíjasok számára hasonló ingyenességet egyetlen EU ország sem biztosít.

Egy olyan országban, ahol több mint 20.000 azaz húszezer milliárd forint az államadósság és csak a kamattörlesztési kötelezettség eléri a napi 4 milliárd forintot, miért szükséges a többmilliós létszámú , 65 év feletti, tehetős EU külföldi állampolgárok korlátlan és ingyenes utaztatásának garantálása az összes tömegközlekedési eszközön?

Mint ismeretes, egy BKV vonaljegy ára 320 Ft, egy Sopron -Bp. - Sopron vonatjegy (IC) ára másodosztályon 9340 Ft. Ha pl. egy 1500 Euró átlagnyugdíjjal rendelkező osztrák házaspár csak egy napos kirándulást tervez Bp.-re és ott néhányszor, mondjuk kétszer oda-vissza metrót/villamost /buszt használnak ez nekem és persze Önnek is, mint adófizetőnek 24.000 Forintjába kerül. Ha a kedvezményezettek ugyan ismeretlen, de éves szinten bizonyosan nem elhanyagolható létszámát beszorozzuk egy 24 ezer forintos összeggel átlagolt példával, már több milliárdnál forintnál tarthatunk...

Tessék mondani: ilyen gazdagok vagyunk? Több országban megfordultam, a gazdag Japánban például öt évig éltem, de ilyennel sehol sem találkoztam!

Ki hallott már ilyen gáláns, leszegényedett és leszegényített országról, amely a "szegény, támogasd a sokkal gazdagabbat!" sehol nem létező elvét ilyen vérlázító módon magáévá teszi?!

Németh Miklós, mérnök-közgazdász (Sopron)

Abdszurdisztán, 2010: busz helyett ökrösszekér a borsodi utakon

A vasút után a buszjáratot is megszüntették a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szakáld községben. A település így lényegében teljesen el van zárva a külvilágtól. A polgármester ezért ökrösszekérrel pótolja a megszüntetett viszonylatot.

Sajátos megoldást talált ki buszpótlónak a szakáldi polgármester: a faluban ökrösszekér jár majd, mivel a Volánnak nem éri meg több buszt járatni. A KRESZ szerint nincs akadálya annak, hogy ökrösszekér közlekedjen a közutakon.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mesterházy Csepelen újra megsé
  2010-02-05 21:50:24, péntek
 
  Mesterházy Csepelen újra megsértette a tanárokat és az orvosokat
gondola 2010. február 5. 06:15

Az MSZP miniszterelnök-jelöltje egy csepeli lakossági fórumon szerdán újra megkérdőjelezte a magyar orvos- és pedagógustársadalom szakmai és emberi tisztességét. Videófelvételünk a helyszínen készült.

Egy körmönfontan megfogalmazott, és szórakoztatóan, talán kissé teátrálisan előadott anekdota okán Mesterházy Attila megkérdőjelezte a magyar orvos- és pedagógustársadalom szakmai és emberi tisztességét - írja Dr. Bélteczki János, a Magyar Orvosok Szövetsége elnöke nyílt levelében Mesterházy Attilának annak kapcsán, hogy az MSZP miniszterelnök-jelöltje vasárnap, nyugdíjasok előtt tartott beszédében azt mondta: nem akar olyan országban élni, ahol attól kell tartania, hogy édesapja baloldali kötődése miatt nem kapja meg a megfelelő ellátást. Kijelentésén többen felháborodtak, az még az Egészségügyi Minisztérium szakállamtitkárát is meglepte.

Kijelentéseit szerdán, egy csepeli lakossági fórumon elismételte.


http://www.youtube.com/watch?v=gOn3jZAztEA

Bélteczki János, a Magyar Orvosok Szövetségének elnöke felhívta Mesterházy figyelmét arra, ha a politikusnak bármilyen konkrét tény jutott a birtokába arra vonatkozóan, hogy Magyarországon bárki, orvosi ellátása során hátrányt szenvedett politikai, nemzetiségi, etnikai, netán vallási hovatartozása miatt, tegyen ez ügyben büntetőfeljelentést. Mint írja, amennyiben megállapítást nyer a fenti jogsértés, a jogi mellett nem marad el a szakmai-etikai felelősségre vonása sem a vétkesnek. "Ám ha ilyen tény nincs az Ön birtokában, elvárjuk, hogy haladéktalanul kérjen bocsánatot a magyar társadalomtól!" - hangsúlyozza.

Az elnök úgy látja, Mesterházy - vélhetően politikai indíttatásból - olyan bizalmi kapcsolatokat veszélyeztet állításával, melyek évezredes gyökerekre vezethetők vissza. Erről szól a hippokratészi értékeken alapuló eskü, melyet minden orvos letesz. Ez alapozza meg azt a szükséges bizalmat az orvos-beteg kapcsolatban, mely elengedhetetlen feltétele a gyógyításnak - fejti ki az orvos. Hozzáteszi: ezt a bizalmat ássa alá Mesterházy állítása, miszerint előfordulhat, hogy valaki azért szenved hátrányt egészségügyi ellátása során, mert esetleg más politikai nézetet vall, mint orvosa.

Bélteczki több mint húsz éve dolgozik gyakorló orvosként, és mint levelében írja, soha nem merült fel munkája során a Mesterházy által felvetett eshetőség. "Attól tartok, kissé túlértékeli a saját és politikustársai szerepét" - jelenti ki. Mint hozzáteszi, létezik ugyanis az életnek olyan szegmense, ahol a közéleti hívságok jelentőségüket vesztik, s az ember szembesül biológiai létének korlátaival, s ez a legtöbb külvilági ingert számára másodlagossá teszi. Ilyen területe az életnek a gyógyítás - írja.

Az elnök végezetül elismeri, vannak aggasztó jelenségek a magyar egészségügyben. Ezért azt tanácsolja Mesterházynak, hogy ő is joggal vethetné föl a fekvőbeteg-ellátó intézmények elégtelen finanszírozásának kérdését, a súlyosbodó szakemberhiányt, a méltatlan, és kivándorláshoz vezető átlagkereseteket, a népesség katasztrofális egészségi állapotát, az európai viszonylatban lesújtó várható élettartamot. "Felelősségteljes politikusként próbáljon meg szembenézni a fenti tényekkel, ahelyett, hogy álproblémák felvetésével tovább súlyosbítja azokat" - hangsúlyozza nyílt levelében az orvos.

MOK: Mesterházy kérjen bocsánatot

Nyilvános bocsánatkérésre szólította fel Mesterházy Attilát a Magyar Orvosi Kamara (MOK) nevében Éger István elnök.

A szocialista politikus vasárnap nyugdíjasok előtt tartott beszédében azt mondta: nem akar olyan országban élni, ahol attól kell tartania, hogy édesapja baloldali kötődése miatt nem kapja meg a megfelelő ellátást.

Éger István szerint Mesterházy szavai sértőek és megalapozatlanok. Különösen azért, mert az orvos számára nem létezik jobb, baloldali, hívő vagy ateista, netán etnikai alapon megkülönböztethető betegség. Az orvos vizsgál és gyógyít, és nem kíváncsi a politikai vagy egyéb meggyőződésére a betegének. Hozzátette: az orvosnak is lehet, sőt van is véleménye, világnézete, ez azonban személyes magánügye. A gyógyítást nem befolyásolja.

Éppen ezért senkinek nincs joga arra, hogy politikai alapon megrágalmazza mindazokat, akik még e lehetetlen helyzetben is becsületesen és tudásuk teljes latba vetésével állnak rendelkezésére, ha netán megbetegszik - mondta Éger.

Mesterházy fél

Talán a kemény tél az oka, hogy csak lassan, napról napra ocsúdik a köz a kábulatból, s kezdi felfogni, miket is mondott a szocialista miniszterelnök-jelölt vasárnap a nyugdíjasoknak. Az ifjú szocialista beszédét nyugodtan nevezhetjük őszödi típusúnak; jó úton jár, ha be akarja érni Gyurcsányt. (Magyar Nemzet)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vádirat
  2010-02-05 21:49:31, péntek
 
 
Vádirat

2010. február 5., 08:55 fidesz.hu

Ízlelgessük együtt ezeket a gyönyörű sorokat: a rendőrség közlése szerint Mesterházy Ernő, Demszky Gábor legfőbb bizalmasa és főtanácsadója, ráadásul Mécs Imre veje "szándékosan rábírta a BKV vezetőit arra, hogy vagyonkezelési kötelezettségüket megszegve, indokolatlan és szükségtelen szolgáltatásokat vegyenek igénybe".

No, hát itt lenne az eb elásva. Ugyanis mi más folyna ebben az országban kisebb-nagyobb mértékben, de időtlen idők óta, a polgári kormány 2002-es elbukásától fogva pedig gigantikus méreteket öltve és irtózatosan szenvtelen gyakorlatiassággal űzve, mint hogy a politikai elit hatalmasságai rábírják a közpénzek fölött rendelkező végrehajtókat, hogy indokolatlan szolgáltatásokra adjanak pénzt. És mivel az ellenszolgáltatás indokolatlan, vagy nincs is, a kifizetett tíz- és százmilliók az utasítgatók és köreik zsebében landolnak.

Nagy öröm, hogy a bűn elszánt üldözőinek így az állítólagos magyar jogállam összeeszkábálása után két évtizeddel sikerült végre rájönniük a dolgok nyitjára. Arra, hogy van olyan háló az igazságszolgáltatás sufnijában, amivel a nagy halakat is meg lehet fogni. Mert eddig mást sem láttunk, mint maszatolást és teszetoszaságot, amikor néhanapján - állását és biztonságát kockáztatva - kitálalt egy-egy magyar polgár, vagy amikor az orkánszerű ellenszélben dolgozó tényfeltáró újságírók kiderítettek ezt-azt.

Már annak is örülni kellett, ha nem utasították el visszakézből a nyomozást, hanem hajlandónak mutatkoztak néhány évig tologatni az aktát, hogy a végén jó esetben némi ejnye-bejnyében részesítsenek egy-két balekot, azaz apróhalat. Tocsik-ügy, Kulcsár-ügy, Lendvai Ildikó kampányfőnökének vesztegetési ügye, hogy csak néhány kisiklatott vizsgálatot említsünk.

Igaz, ezekben legalább volt eljárás. Gyurcsány Ferenc - még feltörekvő üzletemberként nyilatkozva - egy 1996-os Népszabadság-interjúban elhencegte, az ő nagysága abban rejlik, hogy maga köré gyűjtötte a pártállam kulcsembereit, így sokkal könnyebben boldogult a privatizációs üzletekben. - Az államot senki nem kényszerítette rá, hogy ilyen végtelenül rossz üzleteket kössön velem - viccelődött akkor a bukott kormányfő. Azután, amikor sorra születtek a leleplező cikkek a Gyurcsány-Apró-klán megtollasodásának kalandos korszakáról, egyetlen hatósági ember sem volt elég vitéz ahhoz, hogy érdemi vizsgálatot folytasson. Hiába került néhány éve sajtó alá, hogy hogyan szerezte meg Gyurcsány lényegében ellentételezés nélkül a mosonmagyaróvári timföldgyárat, hogy hogyan kerülte el az adófizetést a fiktív vállalkozása futtatásával, hogy pitiáner módon hogyan szervezte ki kft.-be, majd oldotta meg adómentesen, áfa-visszatérítéssel az Apró-villa átépítését, az úszómedence-építést, hogy hogyan szerezte meg ingyen a belvárosi Képviselői Klubot és az őszödi kormányüdülőt, még a bokáját sem ütötte meg a baloldal ördögi miniszterelnöke.

Mint ahogyan utódja, Bajnai Gordon adócsalásgyanús offshore vállalkozásait, a Hajdú-Bét-botrányt, a Wallis közpénzes ingatlanügyeit, vagy Kóka János külföldön, titokban lebonyolított sulinetes gigaüzletét sem vizsgálta senki. És akkor csak a legelején járunk a végtelennek tűnő listának. Mert ott vannak a fővárosi és megyei pártvezetők, a holdudvar nagyurai, az uniós pályázatokkal bizniszelők és a csupán százezreket lenyúló ócska táskahordozók is. Van egyáltalán bárki a szociálliberális oldalon, aki nem a koncért ment oda?

Zuschlag vagy Hunvald ügye, a terézvárosi ingatlanpanamák, vagy most, a BKV-botrány vizsgálata végre világossá tette, hogy tud a magyar ügyész és rendőr, ha akar. A törvényeink többnyire jók és világosak. Csak az alkalmazásuknál akadt némi - khm - bizonytalankodás. Hát most húzzanak bele, tisztelt bűnüldözők, készüljenek azok a vádiratok. Van mit behozni.

(Huth Gergely)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Maga az a Gyurcsány Ferenc?
  2010-02-05 21:23:34, péntek
 
  Maga az a Gyurcsány Ferenc?







Gyurcsány bűnlajstroma szellemes összeállításban.



HOGY IS VOLT ?

Maga az a Gyurcsány Ferenc, aki a miniszterelnök-jelölti vitában hazugnak nevezte vitapartnerét, amiért az később beteljesülő dolgokra figyelmeztette a lakosságot?
Maga az a Gyurcsány Ferenc, aki a "köteles beszédet" és az Orbán-Nastase paktumot a 2002-es kampányban riogatásra, félelemmel való manipulációra használta fel?
Maga az a Gyurcsány Ferenc, aki meghonosította Magyarországon a gyűlöletkampányt és a karaktergyilkos lejárató propagandát?
Maga az a Gyurcsány Ferenc, aki a választási kampányban elhazudta az ország valós pénzügyi helyzetét, és gazdasági miniszterével milliós
nagyságrendben költött az adófizetők pénzéből arra, hogy nyugat-európai újságokban manipulatív óriásreklámok jelenjenek meg Magyarországról?
Maga az a Gyurcsány Ferenc, aki a választást követő napokban sarokba vágta a választási programját, és az új parlamenttel visszavonatta a már hatályban lévő adócsökkentési programot, miközben az ígéretektől merőben eltérő, és/vagy azokkal szöges ellentétben álló kormányprogramot nyújtott be?
Maga az a Gyurcsány Ferenc, aki trükkök százaival (amelyekről nekünk nem kell tudni) hozta vissza a szarból a kormányzást? * Maga az a Gyurcsány Ferenc, aki százmilliárdnyi ÁFA visszatartásával vállalkozók tízezreit tette végképp tönkre és visszafordíthatatlanná tette a körbetartozási spirált?

Maga az a Gyurcsány Ferenc, aki a választások előtt a Svábhegyi Gyerekkórház szobáiban meghatottan simogatta a beteg gyerekek buksiját, hogy azután (a "reform" jegyében) bezárassa az intézményt?
Maga az a Gyurcsány Ferenc, aki a szocialista választási kampány kidolgozásával és tanácsadással azt a drezdai-kör nevű csoportot bízta meg, amelynek a szlogenje: "Ha a népszerűségeden nem tudunk javítani, elérjük, hogy a riválisodat nálad is jobban utálják"?

Belpolitika, kormányzás:

* Maga az a Gyurcsány Ferenc, aki 2004-ben megpuccsolta az akkori kormányfőt, Medgyessy Pétert?
* Maga az a Gyurcsány Ferenc, aki hazudott reggel, délben meg este?
* Maga az a Gyurcsány Ferenc, aki elkúrta, nem kicsit, nagyon?
* Maga az a Gyurcsány Ferenc, aki majd beledöglött abba, hogy (minimum másfél évig) úgy kellett tennie, mintha kormányozna?
* Maga az a Gyurcsány Ferenc, aki nem hogy a helyes kormányzati politikát, de igazából még a harmadik helyes lépést sem tudja?
* Maga az a Gyurcsány Ferenc, aki kedve szerint beszélhet a "közszolgálati" televízióban, míg az ellenzék vezetője nem?
* Maga az a Gyurcsány Ferenc, akit Merkellel, János Pál pápával, Bush-sal és Fico-val való találkozása után tartott sajtótájékoztatóján a partnerei korrigálni voltak kénytelenek, mert egyoldalúan meghazudtolta őket?
* Maga az a Gyurcsány Ferenc, aki ma fennen hangoztatja köztársaságpárti mivoltát, holott a rendszerváltás előtt a FIDESZ teljes ellehetetlenítését
szorgalmazta?
* Maga az a Gyurcsány Ferenc, akinek a kormányzása alatt megduplázódott a magyar államadósság?
* Maga az a Gyurcsány Ferenc, akinek a kormánya(i) világbajnoki ezüstérmet szereztek az GDP arányos államháztartási hiány előidézésében?
* Maga az a Gyurcsány Ferenc, aki svájci Davosban azt találta nyilatkozni, hogy a magyar gazdáktól meg kellene vonni az uniós támogatásokat?
* Maga az a Gyurcsány Ferenc, aki akkora demokrata és hazafi, hogy esze ágában sincs teljesíteni a nyilvánvaló népakaratot és lemondás helyett húsz
körömmel kapaszkodik a hatalomba, miközben éppen politikai riválisát vádolja féktelen hatalomvággyal?

Fasiszta és antiszemita kártya:

* Maga az a Gyurcsány Ferenc, aki egy zsidó tulajdonostól elkobzott villában antifasisztáskodik?
* Maga az a Gyurcsány Ferenc, aki előszeretettel használ hitleri jelszavakat? (Egy ország, egy program, egy ember... Neue Ordnung)
* Maga az a Gyurcsány Ferenc, aki antiszemitának és fasisztának nevezi politikai ellenfeleit, és a fasizmus alaptalan felemlegetésével sorozatosan
lejáratja a világ előtt Magyarországot?

Bűntársak Bűnügy:

* Maga az a Gyurcsány Ferenc (a máig titokzatos "nagyember"), akit Kulcsár Attila nevű bűntársa egyszerűen csak Gyurcsányinak hívott, aki ha baj van,
végül minden kényes ügyet elsimít?
* Maga az a Gyurcsány Ferenc, akinek a minisztériumában (állítólag tudta és beleegyezése nélkül) alapítványi pénzek sorsáról döntöttek ifjú szocialista
politikusok (Zuschlag, Mesterházy, Arató, Újhelyi), és a sokmilliónyi támogatással ma sem tudnak elszámolni?
* Maga az a Gyurcsány Ferenc, akinek a Zuschlag-ügyben tett ügyészségi vallomását (ígérete ellenére) a mai napig sem hozták nyilvánosságra?
* Maga az a Gyurcsány Ferenc, aki lényegében nulla befektetéssel (és hathatós anyósi segítséggel) privatizálta a MOTIM-ot, és más állami
vállalatokat?
* Maga az a Gyurcsány Ferenc, aki miután privatizálta és az állammal felújítatta a balatonöszödi kormányüdülőt és a Szalai utcai képviselői klubot, azt ugyanolyan áron visszabéreltette az államtól?
* Maga az a Gyurcsány Ferenc, akit eddig csak azért nem lehetett köztörvényes ügyei miatt rács mögé küldeni, mert:
1./ Mentelmi joga van,
2./ Az ügyészség sorozatosan megtagadja ügyében a nyomozást,
3./ Az elkövezett adócsalások és bűncselekmények időközben elévültek?

Társadalom, erkölcs:

* Maga az a Gyurcsány Ferenc, akinek a kormánya agresszíven hozzálátott a tradicionális magyar társadalmi szerkezet, a család és a keresztény erkölcsi
normák szétveréséhez, a drogosok, pedofilok, a nemi másságukat nyíltan vállalók elvtelen kormányzati bátorításával?
* Maga az a Gyurcsány Ferenc, akinek a feleségét (a Pápa elleni merényletben való családi érintettség okán) kitiltották a Vatikánból?
* Maga az a Gyurcsány Ferenc, akinek az édes jó mamája aggódva figyeli a gázóra állását a pápai panellakásban, miközben telente csak a konyhát tudja
fűteni?
* Maga az a Gyurcsány Ferenc, akinek a cégei olcsóbban kapják az áramot, mint bárki más?
* Maga az a Gyurcsány Ferenc, aki mindenki másnál jobban tudja, mit jelent reggel ötkor felkelni és hogyan lehet hatvanezer forintból (talán óránként?) megélni?
* Maga az a Gyurcsány Ferenc, akinek az cégeinél sorozatosan megszegik a munkaügyi előírásokat, túllépik a törvényes munkaidőt, ahonnan a
szakszervezeteket is kitiltották az üzem területéről?

Magyarság:

* Maga az a Gyurcsány Ferenc, aki a 2004-es népszavazási kampányban megtagadta a határon túli magyarokat, és 23 millió román beözönlésével
riogatott?
* Maga az a Gyurcsány Ferenc, akinek a kormánya tanulmányt készíttetett távol-keleti bevándorlók millióinak a fogadásáról?
* Maga az a Gyurcsány Ferenc, akinek a kormánya nehezebben ad állampolgárságot egy határon túli magyarnak, mint egy egyéb bevándorlónak?
* Maga az a Gyurcsány Ferenc, akinek az országát már majdnem teljesen felvásárolta az izraeli tőke?

Terror, megfélelmítés:

* Maga az a Gyurcsány Ferenc, aki a rendőrséget a hatalom ökleként, párt-milíciaként működteti?
* Maga az a Gyurcsány Ferenc, aki az adóhatóságot a másként gondolkodók, megfélemlítésére használja?
* Maga az a Gyurcsány Ferenc, aki szándékosan kelt terror-fenyegetettségi pánikot minden alkalommal, amikor el akarja terelni a figyelmet egy-egy
ügyről vagy a kormányzati alkalmatlanságáról?
* Maga az a Gyurcsány Ferenc, aki az ellene tüntető tömegbe lövetett 2006. október 23-án â013 miközben aznap legalább háromszor konzultált a legfőbb
rendőrségi vezetőkkel?
* Maga az a Gyurcsány Ferenc, aki gátlástalanul zsarolja, és sakkban tartja saját párttársait azok viselt dolgai miatt?
* Maga az a Gyurcsány Ferenc, aki alkotmánysértően, a titkosszolgálatokat a szocialista párt gestapójaként felhasználva - megfigyelteti a szabadon
választott önkormányzatokat?
* Maga az a Gyurcsány Ferenc, akinek a Keller Lászlóval fémjelzett kormánya â013 Kapolyi László közbeiktatásával â013 törvénytelenül megfigyeltette az
ellenzék prominens képviselőit?

Végül - de nem utolsó sorban:
* Maga az a Gyurcsány Ferenc, aki a "haladó baloldali" hagyományokat folytatva, ismételten tönkretette Magyarországot?

Pabeschitz Imre
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szegedi Csillag- válogatott
  2010-02-05 20:52:47, péntek
 
 
Szegedi Csillag- válogatott


"FOCI BÖRTÖNVÁLOGATOTT" /ŐK Harminchárman/:

"A" CSAPAT:
Játékosok:
1./ Andráska Gergely
A pécsi MSZP-s politikust befolyással üzérkedés okán egy év tíz hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte 2,5 millió forint pályázati pénz felhasználásával összefüggésben a Pécsi Ítélőtábla.

2./ Balázs Tamás:
A vecsési MSZP elnököt a vecsési számlagyár ügyben felfüggesztettszabadságvesztésre ítélte a Fővárosi Bíróság

3./ Benedek Fülöp:
Másfél év, három év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte hivatali visszaélés miatt

4./ Bujnóczki Sándor:
Féléves szabadságvesztés két évre felfüggesztve okirat hamisításértn társtettesként elkövetett csalásért és hivatali visszaélésért.

5./ Csonka Gábor:
Elfogta a rendőrség Csonka Gábort, Lendvai Ildikó volt kampányfőnökét, akit azért köröztek a hatóságok, mert nem vonult be a börtönbe, jogerős büntetése letöltésére.
Csonka Gábort a hivatalos megfogalmazás szerint vesztegetést színlelve elkövetett hivatali befolyással üzérkedés miatt ítélte jogerősen három évre a bíróság, mert korábban ötmillió forint kenőpénzt vett át a szocialista párt Köztársaság téri székházában.

6./ Deme Gábor:
Az MSZP csepeli szervezetének tagját a Csepeli kettősgyilkosság miatt előzetes letartóztatásba helyezték, mert brutálisan meggyilkolta az iskola igazgatóját és egyik tanárát. Deme Gábor a kerületi önkormányzat pénzügyi bizottságának tagja, valamint a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskola elbocsátott gazdasági igazgatója.

7./ Gyarmati Mihály:
Jogerősen 800 ezer forintos pénzbüntetésre ítélte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság a kétrendbeli, hamis tanúzással vádolt Gyarmati Mihályt, az MSZP megyei irodavezetőjét.

8./ Hámori Csaba:
Az Esztergomi Városi Bíróság nem jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte Hámori Csabát, az egykori Kommunista Ifjúsági Szövetség utolsó elsőtitkárát, az MSZP baloldali tömörülés platformjának volt alelnökét. Az MSZP politikusa társával együtt egy éjszakai vadászaton szándékosan emberre fogta vadászfegyverét még 2005 őszén.

9./ Hering Gyula:
Pécsi MSZP-s képviselő. 1981-ben száz nyugatnémet márkát lopott anyjától, emiatt egy év börtönbüntetésre ítélték. Jó magaviselet miatt kilenc hónap elteltével szabadult.

10./ Hunvald György:
A hatóságok szerint társaival 2003 és 2004-ben áron alul játszottak ki értékes ingatlanokat egy vállalkozónak a kerületben. Az okozott kár elérheti az egymilliárd forintot. Hunvaldon kívül két hónapig még rács mögött marad az ingatlanpanama két SZDSZ-es gyanúsítottja - Kardos Péter és Gál György is.

11./ Kabai Károly:
Jogerősen három év, hat hónap letöltendő szabadságvesztésre ítélte Veres János pénzügyminiszter egykori üzlettársát, Kabai Károly nyírbogáti MSZP polgármester-jelöltet a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság. Hét hónappal a jogerős bírósági ítélet után az elmegyógyintézetbe szökött Kabait átszállították az egyik büntetés-végrehajtási intézetbe,

TARTALÉKOK:
12./ Kaszab Csaba:
A korrupcióval gyanúsított egykori kőbányai MSZP-s alpolgármestert, vezető beosztású hivatalos személy által folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett vesztegetés bűntettében bűnösnek mondta ki a Fővárosi Bíróság és két év letöltendő börtönre ítélte, illetve négy évre nem jogerősen eltiltotta a közügyek gyakorlásától. A bíróság több mint 4 millió forint megfizetésére is kötelezte a politikust.

13./ Karakasev Anna:
Jogerőre emelkedett a salgótarjáni MSZP korábbi frakcióvezetőjének büntetése, amelyet két és fél millió forint elsikkasztásért kapott a Nógrád Megyei Bíróságtól. Karakasev Annát korábban két évre felfüggesztett 10 hónapos börtönre ítélték, és százezer forint pénzbírságra

14./ Kemecsei Árpád:
Baráth Etele szocialista országgyűlési képviselő kampányfőnökét, Kemecsei Árpádot is kihallgatta a Bács-Kiskun Megyei Bíróság a Zuschlag-perben. Kemecsei, akit egymillió forint pályázati pénz elcsalásával, és fiktív számlák felhasználásával vádoltak meg, bűnösnek mondta magát. Jelenleg előzetes letartóztatásban.

15./ Kodela László:
Jogerősen 8,1 millió forint pénzbüntetésre ítélte a Fővárosi Ítélőtábla Kodela Lászlót, a Miniszterelnöki Hivatal volt helyettes államtitkárát. Kodela a Kulcsár-ügyben követett el adócsalást, a hivatali befolyással való üzérkedés vádja alól azonban felmentették.


"B" CSAPAT:
16./ Kövecses Gábor:
Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség az MSZP vagyonvédelmi szekciójának korábbi vezetője, Kövecses Gábor és hat bűntársa ellen több száz millió forintos csalás, sikkasztás, illetőleg köz- és magánokirat-hamisítás miatt.

17./ Lados István:
A szegedi nyomozási bíró házi őrizetbe helyezte Lados Istvánt, a Zuschlag-ügy egyik gyanúsítottját Lados István az eljárás során önmagára nézve teljes körű beismerő,
társaira nézve terhelő vallomást tett - tájékoztatta a távirati irodát Cseh Attila, a Csongrád Megyei Bíróság elnökhelyettese.

18./ Nyékes Béla:
Csalással gyanúsítják az MSZP környezetvédelmi tagozatának elnökségi tagját. Nyékes Bélát a napokban előzetes letartóztatásba helyezték. Nyékes Béla szocialista politikus ellen a Kiskunfélegyházi Takarékszövetkezet feljelentése alapján indult nyomozás, a kárérték mintegy 300 millió forint. Nyékesen kívül még három ember van előzetes letartóztatásban.

19./ Orbán István:
Őrizetbe vétel után az ügyészség indítványozta Orbán István letartóztatását Négyrendbeli, költségvetési szerv önálló intézkedésre jogosult dolgozója által üzletszerűen elkövetett vesztegetés bűntettel gyanúsítják Orbán István MSZP-s önkormányzati képviselőt, a tatai olimpiai edzőtábor vezetőjét.

20./ Pénzes Sándor:
Egy év nyolc hónap, négy évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte Veres János pénzügyminiszter lobbistáját, Pénzes Sándor kislétai polgármestert a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság adócsalás és közokirat-hamisítás miatt.

21./ Pintér István:
Az MSZP önkormányzati jelöltjét a Vas megyei bíróság öt- rendbeli hivatali befolyással való üzérkedésben bűnösnek találta és két év börtönre ítélte, amelynek végrehajtását öt évre felfüggesztette.

22./ Szabados József:
A vádhatóság kivárja, amíg az MSZP-s Szabados József országgyűlési képviselőnek megszűnik a mentelmi joga, azután már nincs akadálya, hogy Baktalórántháza volt alpolgármestere ellen újra megindítsák a jelentős vagyoni kár okozásának gyanújával indított büntetőeljárást. Szabados megbízási szerződés nélkül vett fel több mint hatmillió forintot tanácsadásra, és még a társadalmi munkában készült temetőkerítést is kifizettette a településsel.

23./ Szabó Gábor:
A bonyhádi MSZP-s képviselőt egyrendbeli jelentős kárt okozó csalás és egyrendbeli folytatólagosan elkövetett magánokirat hamisítás vétségében találták bűnösnek. Ezért a honatyát nyolc hónap szabadságvesztésre, valamint mellékbüntetésként százezer forint bírsággal sújtották. A szabadságvesztést két év próbaidőre felfüggesztették. Az ítélet 2006. március 20-án jogerőre emelkedett.

24./ Szabó Loránd:
Vádemelési javaslattal zárult a nyomozás a dél-dunántúli uniós pályázati ügyekben, három személyt - köztük Szabó Lorándot, Dombóvár volt szocialista polgármesterét - gyanúsítanak bűncselekmények elkövetésével.

25./ Szarvas Attila:
Az MSZP által támogatott mezőkovácsházai polgármestert jogerősen egy év szabadságvesztésre ítélte a Békés Megyei Bíróság - egyebek mellett - gazdasági előny jogosulatlan felhasználása és folytatólagosan elkövetett társadalombiztosítási csalás bűntette miatt. A volt polgármestert egyébként korábban magánokirat-hamisítás miatt a Nógrád Megyei Bíróság feltételesen egy év tíz hónap börtönbüntetésre ítélte

26./ Tocsik Márta:
A Legfelsőbb Bíróság három rendbeli magánokirat-hamisításban találta bűnösnek. Emiatt Tocsiknak négyszázezer forint pénzbüntetést kell kifizetnie.

TARTALÉKOK:
27./ Vadász János:
Lőfegyverrel visszaélés miatt felfüggesztett szabadságvesztésre és pénzbüntetésre ítélte a Pesti Központi Kerületi bíróság első fokon Vadász Jánost a Medgyessy-kabinet kormánymegbízottját

28./ Verók István:
A hűtlen kezeléssel gyanúsított szocialista polgármester most is tagad, szerinte a hatodik kerületi ingatlanok eladásánál nem történtek visszaélések. A politikus nem tart attól, hogy az erzsébetvárosi szocialista polgármesterhez, Hunvald Györgyhöz hasonlóan előzetes letartóztatásba kerül.

29./ Walter Dezső:
A Győri Ítélőtábla jogerős ítélete szerint Walter Dezső volt soproni szocialista polgármester jó erkölcsbe ütköző szerződést kötött saját családi vállalkozásával, ami törvénytelen. Ezért a Soprontól elprivatizált, több mint egyhektáros belterületi telekről kötött szerződés semmis, s a közvagyonból kikerült ingatlan tulajdonjoga
visszaszáll a városra.

30./ Weiszenberger László:
Súlyosbították a vádat a volt kiskunhalasi MSZP-s képviselő elleni büntetőügyben. A fiatalember ellen már hivatalos személy által elkövetett vesztegetés miatt folyik eljárás, mert az ügyészség szerint kistérségi megbízottként csúszópénzt kért és kapott egy vállalkozótól, hogy közbenjárjon pályázata sikeres elbírálásáért. A vádat egy
titokban rögzített videofelvétel is alátámasztja.

31./ Zuschlág János:
Alapítványi támogatások elsikkasztása, okirat hamisítás, adócsalás stb.
Jelenleg előzetes letartózt

Eddzők:
32./ Gulyás G. Gábor:
Egy korábbi ingatlan-adásvételnél nem tájékoztatta megfelelően a vevőt a lakás tulajdoni viszonyairól. Kiderült, az eladó nem a tulajdonos volt, és a vevőnek négy év után el kellett hagynia az ingatlant. Az ügyben a Fővárosi Bíróság 2007-ben jogerős ítéletben kötelezte Gulyás Gábort 5 millió 800 ezer forint kamatokkal növelt összegének és a perköltség megfizetésére, ami azóta se történt meg. Az ügyvédet nemrég kizárta soraiból az ügyvédi kamara, mert megkárosította egy rokkantnyugdíjas ügyfelét. Az ügyészség elévülés miatt nem emelt vádat.

33./ Kulcsár Attila:
A bíróság bűnösnek találta a brókerbotrány főszereplőjét, Kulcsár Attilát, akire sikkasztás és okirat-hamisítás miatt 8 év szabadságvesztést és közel 230 millió forint vagyonelkobzást szabtak ki.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vona: Orbánt csak akkor tapso
  2010-02-05 19:48:44, péntek
 
  2010-02-05. 16:29

Vona: Orbánt csak akkor tapsolták meg, amikor a Jobbik programjából emelt át részeket

Orbán Viktor évértékelőjében egy maszatoló, ideologizáló, minden konkrétumot nélkülöző kampánybeszédet hallottunk, amely joggal veti fel a kérdést, hogy két hónappal a választás előtt mi is a Fidesz programja? Illetve van-e egyáltalán? - teszi fel a kérdést közleményében a Jobbik elnöke, alább a folytatás.
Jellemző, hogy a közönség tapsa csupán akkor hangzott, ha Orbán Viktor a Jobbik programjából emelt át részeket. Igaza van abban, hogy erős, bátor s tisztességes kormányra van szüksége Magyarországnak, de erre, ahogy az MSZP, úgy a Fidesz sem képes. Nem csupán az elmúlt 8 év ámokfutását kell befejezni, hanem az elmúlt 20 év zsákutcájából is ki kell vezetni az országot.
Továbbra is várjuk a választ, hogy Orbán Viktor miért tartja szélsőségesnek és erőszakosnak a Jobbikot? Talán azért, mert mi nem csupán a szegfűs, hanem a narancsos gazembereket is el akarjuk számoltatni? Talán azért, mert mi - vele ellentétben - ki merjük mondani a teljes igazságot a multinacionális tőkéről, az EU-ról, az IMF-ről, az izraeli térhódításról vagy a cigánybűnözésről? A Fidesz által kínált változás nem valódi változás. Program és szükséges bátorság híján a párt elnöke csupán plasztikai sebésze lehet Magyarországnak, de betegségének gyógyítója nem. Nem tüneti kezelésekre van ma szükség, hanem radikális változásra. Ezt pedig a Jobbik hajthatja végre.

Vona Gábor,
a Jobbik elnöke
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
a másik "oldalt" meg ezekért "
  2010-02-05 16:21:52, péntek
 
  a másik "oldalt" meg ezekért "szeretem":


- mert az állami nagyvállalatok vezetői megérdemelten kapják fizetésüket, PL: Nemzeti Vagyon Kezelő igazgatója havi 3,5 millió Ft m.bért, + évi 33,6 millió prémium, + 3-5 havi ...tovább »bért jutalmul,
MÁV Zrt vezérigazgatója havi 3,42 milló m.bért+ 32,8 millió éves prémium + 3-5 havi bért jutalmul,
Magyar Posta vezérigazgatója havi 2,54 millió m.bért + éves prémium 24,7 millió + 5 havi bért jutalmul, stb.

- mert végre vannak jogai szegény bodzaszedő roma honfitársaimnak és büntetlenül ölhetnek, rabolhatnak, sikkaszthatnak, hazudhatnak.
- mert valaki végre elítéli a csúnya agresszív Magyar Gárdát, akik eddig semmi törvénybe ütközőt nem tettek.
- mert a TV Székházat olyan jól adták el, hogy egy kanadai cég kereshetett rajta két milliárdot.
- mert a völgyhidat úgy építették méreg drágán, hogy nem is kellett volna az utat a magasba emelni.
- mert a M6-os úton sikerül alagutat építeni az alíg néhány méter magas löszfalba.
- mert a makói gázmezőket sikeresen eladták kanadai kitermelésre, csupán 12 % -ot kap hazánk belőle
- mert szeretem, amikor romlik a forint.
- mert tényleg nem emelték a gáz árát.
- mert hazudtak éjjel-nappal.
- mert tényleg nem vezették be a vizitdíjat és a kórházi napidíjat.
(mert mindent elkövettek azért, hogy ne legyen vizitdíj..)
- mert a 4-es Metro 190 milliárd helyett 600-ból épül(?).
- mert a Baja Ferenc már rég nem utalhatott pénzt a Zsurki vodkagyárnak.
- mert a honvédelmi miniszter atomrészegen szónokolt a Grippenek átadásán.
- mert integráció címén végre vannak cigány osztálytársai a gyermekeinknek és mert a Lauder zsidó iskolában is vannak cigány diákok.
- mert végre van digitális tábla néhány iskolában, sőt, néhány iskolában még angol WC is van.
- mert az orvosaink már szerte Európában gyógyítanak, itthon pedig...
- mert dübörög a gazdaság és ugrik a pannon puma.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A "szélsőségektől" rettegve év
  2010-02-05 16:19:43, péntek
 
  2010-02-05. 15:55

A "szélsőségektől" rettegve évértékelt Orbán, megüzenve a szociknak: nem kell félniük, nem lesz "bosszú"


Orbán Viktor péntek délután - immár tizenkettedik alkalommal - évértékelő beszédet mond a budapesti Millenáris Parkban. A magyaroknak elegük lett a gyenge vezetésből, itt az idő, hogy hazánknak erős kormánya legyen - jelentette ki beszédében.
Meglehetősen hosszas mellébeszélés után rátért a Fidesz legfrissebb "Jobbik-kezelő" fordulatára is, melynek lényege: ugyanúgy szélsőségesezni a Jobbikot is, mint az MSZP-t, rámutatva: a Fidesz a bájosan középen lévő, ésszerűség alapján működő, senkire veszélyt nem jelentő néppárt.
Ennek megfelelően ezúttal is kijelentette: "mindenféle szélsőség veszélyes lehet". Az egyik szélsőséget most a hatalmon lévők képviselik, akik azt hiszik: bármit megtehetnek. Gátlástalanul visszaélnek a hatalmukkal, mint ahogy tették Budapest vezetői is, akik közül már csak páran nincsenek rács mögött, "a másik szélsőség az, ami hagyja, legitimizálja az erőszakot" - fűzte tovább Orbán. Mert szerinte a "gyűlölet a szélsőségek mozgatórugója". A jövő kormányának kell jönnie, nem a bosszú kormányzásának - mondta Orbán.
(MNO nyomán)

Kapcsolódó: Tarlós: "Nem azzal fogom tölteni az időmet, hogy keressek valamit Demszky ellen, álmatlan éjszakákat okozva neki"


http://kuruc.info/r/2/54710/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2010.01 2010. Február 2010.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 183 db bejegyzés
e év: 3186 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 348
  • e Hét: 2006
  • e Hónap: 18799
  • e Év: 151716
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.