Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Izlandi vulkánkitörés
  2010-04-20 17:02:12, kedd
 
  Link  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Máglyarakás
  2010-04-20 16:47:21, kedd
 
  Szikkadt zsömléket kockára vágni,cukros vaniliás tejjel megáztatni.Én kettőnknek 5 db zsömléből csináltam,3 tojás sárgáját kikeverni cukorral,és a zsömléhez keverni.Sütőtálat kivajazni,és egy kis morzsával behinteni,bele a zsömle felét,erre kis lekvárt szoktam kenni,és almát rászeletelni,cukros fahéjjal megszórni,erre jön a maradék zsömle,és mehet a sütőbe.Mikor a teteje már kezd színt kapni,akkor a tojásfehérjét cukorral kemény habbá verjük,(pici lekvárral,vagy málnaszörppel lehet szinezni,akkor rózsaszín lesz,de maradhat fehér is,)rákenni a zsömle tetejére,és mérsékelt tűzön sütni,kicsit barnul a teteje,és kész.  
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Formásabb fenékért cipővel
  2010-04-20 16:28:09, kedd
 
  A formásabb fenék nem szabadidő kérdése!



Ki ne álmodozott volna róla, hogy milyen jó lenne, ha anélkül szépülhetnénk, hogy mindez súlyos órákba telne - az otthoni és munkahelyi teendők mellett, szó szerint a szabadidőnkből kiizzadva?! A Reebok most piacra dobott cipő-kollekciója pontosan ezt ígéri!

A már-már hihetetlennek tűnő megoldás neve: EasyTone - egy egyelőre csak nők számára elérhető Reebook kollekció, ami az Egyesült Államok után immár itthon is kapható. De először is lássuk, hogyan képes erre a nem mindennapi feladatra ez a különleges cipő?

Mi az Easy Tone cipők titka?
A megoldás alapelve igen egyszerű: ha már nem akarunk - vagy tudunk - több időt szánni a mozgásra, miért ne végeznénk az amúgy is jelentkező mindennapi mozgásfolyamatokat egy kicsit nagyobb erőbedobással?! Tekintve, hogy egy cipőről beszélünk, a megoldás kulcsa nyilván a járás.

A Reebok EasyTone talpába egyensúly-szabályozókat építettek - a fitness-termekből ismert egyensúlyozó labdákhoz hasonlóan. A szabályozók által keltett kisfokú instabilitás a szokásosnál keményebb munkára kényszeríti az izmokat, így azok minden lépéssel formálódnak - így aztán far- és lábizmunk szinte észrevétlenül dolgozik egész nap.

Mennyi az annyi?
Aki kipróbálja ezeket a cipőket, azonnal érezni fogja, hogy valami nincs rendben - vagy ha úgy tetszik, nagyon is rendben van, hiszen máshogy kezd el járni, az izmok új életre kelnek. De mennyivel intenzívebb izommozgásra késztet bennünket a Reebok EasyTone valójában? A Reebok által megbízott szakértői csapat több hónapig vizsgálta az eredményeket egy elektromiográfiának nevezett eljárással, melynek során érzékelő elektródákat helyeztek el a kísérleti alanyok főbb izmaira, s ezekkel járás közben mérték az izmok aktivitásának szintjét, többféle cipő viselése közben.

A képen látható eredmények felülmúlták a technológiát 18 havi munkával kifejlesztő egykori NASA mérnök elképzeléseit. A Reebok Fejlesztési Osztályának igazgatója egyenesen így nyilatkozott:

,,Hiszem, hogy ez az a pillanat, amire évek múlva mint egy teljesen új cipő technológia megszületésére tekintünk vissza, mely nem csak divatos, hanem téged is jó formába hoz."



A 2010 tavaszi/nyári kollekcióban a 4 féle cipő és 2 papucs változatban megjelenő EasyTone termékcsalád Budapesten az Alléé Center 2. emeletén, Debrecenben a Fórum -1 szintjén valamint a Debrecen Plaza földszintjén, Győrben a Győr Árkád földszintjén, Szegeden a Kárász u 2. alatt valamint a www.easytone.hu oldalon kapható.

Forrás: Krisztina egypercese









 
 
0 komment , kategória:  Szépség, fitness  
Túlélni a túlélhetetlent
  2010-04-20 16:24:12, kedd
 
 

Cormac McCarthy Pulitzer-díjas regénye Az út a legborzasztóbb vízió a közelítő jövőről. Nehéz és lélekgyötrő olvasmány, amely minden rútsága ellenére képes ragyogni.

McCarthy igen furcsa játékot űz az olvasóval. Olyan iszonyatot tár fel előtte, amitől szinte megbolondul, de közben függővé is válik, mert nem tudja félbehagyni a regényt. A könyvet háromszor tettem le úgy, hogy nem bírom tovább, nem olvasom tovább, de pár héttel később megint újra kezdtem. Sohasem voltam biztos abban, hogy az elkerülhetetlennel akartam szembenézni vagy a remény utolsó kis sugarát kerestem.

Miközben az apáról és a fiúról olvastam, akik hosszú vándorlásáról szól a regény, magamat és a fiamat képzeltem egy párhuzamos útra a semmivé lett bolygón, ahol ember embernek farkasa, ahol a túlélésért küzdünk, éhezünk, fázunk, rettegünk. Már a gondolat fizikai fájdalommal járt.

Az út azért borzasztó regény, mert pontos és hiteles. Az olvasó egy pillanatig sem maradhat kívülálló, soha egy pillanatra nem jut eszébe, hogy amit olvas fikció, nem pedig egy történet a bekövetkező jövőből.

A fehér lapokon fekete betűkből - központozás nélkül, csupán csak nagybetűkkel és pontokkal határolt mondatokkal - megelevenedő képek és történetek iszonyatosak, azonban a fertelmes gonoszság és reménytelenség mellett ott ragyog bennük az emberi jóság is. Az első ötven oldal után nem gondoltam volna, hogy ilyet mondok, de Az út iszonyatos... és gyönyörű.

A Times szerint az elmúlt tíz év legjobb könyve, azonban abban egyáltalán nem vagyok biztos, hogy a regényből készült filmet (The Road) képes vagyok megnézni.

Myreille

Forrás: Moksha.hu
 
 
0 komment , kategória:  Könyvajánló  
Reményik: Egy virág úszik...
  2010-04-20 12:12:10, kedd
 
  Reményik Sándor: Egy virág úszik...


Egy virág úszik végtelen vizen,
Ringatja szelíden az ár,
Ősszel fogant, ugaron termett,
Nem tudja, mi a nyár,
Egy álom úszik végtelen vizen,
Ringatja szelíden az ár.

Valaki állt egy kőhíd magasán,
És a kezében volt egy kis virág,
Ősszel termett, ugaron nőtt virág,
És a szívében volt egy álom,
S a vándor szólt:
"Mit érek véle, ha valóra váltom?

Ez álomnak itt nincs otthona, háza -
És ez a virág túlon-túl fehér:
Az élet neki rút, s törékeny váza.

Ez az álom
Se másnak, se nekem ne fájjon,
Ne hulljon erre senki könnye
És hervadó szirmához mi sem érjen,
Még egy imakönyv se!

A virágot a folyóra bocsátom,
A szent, örök folyóra,
A tengerhez hadd vigye közelebb
Minden hullám és minden óra,
Lehullatom a szent, örök folyóra.

Tartsa meg öröknek az örök víz,
És viruljon a tenger közepén,
Mint őszi pompa, s mint tavaszi dísz!"

S úgy lőn.
A vándor ott maradt, a hídon állva,
És a virág - elment - az óceánba.
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2010.03 2010. április 2010.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 89 db bejegyzés
e év: 995 db bejegyzés
Összes: 7244 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 656
  • e Hét: 2543
  • e Hónap: 4902
  • e Év: 57168
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.