Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Az IMF szította a válságot Ke
  2010-04-03 21:39:14, szombat
 
 
Az IMF szította a válságot Kelet-Európában?

2010. április 3., szombat 9:10 InfoRádió / MTI

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) szította a válságot tavaly Európa feltörekvő országaiban, hogy olyan helyzetet teremtsen, amelyben a térség kölcsönért fordul hozzá - vélte a cseh jegybank kormányzóhelyettese a Der Standard című osztrák újságnak adott, a Reuters által idézett interjúban.



A Magyarországnak, Lettországnak, Ukrajnának és Romániának kölcsönt nyújtó IMF félremagyarázott adatokat, miközben az új vezetés alatt feladatot keresett magának - mondta Mojmír Hampl a lapnak.

"Nevetséges, hogy elsősorban az IMF gyorsította fel a válságot" - mondta Hampl, aki szerint ez "nyilvánvaló kísérlet volt arra, hogy az egész térségnek kölcsönt nyújtsanak".

"A válság előtt az IMF-nek gyakorlatilag nem volt ügyfele" - tette hozzá a bankár. "A válsággal és Dominique Strauss-Kahn új vezetése alatt a pénzintézetnek új feladata lett és több forráshoz jutott".

Zdenek Tuma, a Cseh Nemzeti Bank kormányzója ugyanakkor ellentmondott helyettesének, amikor a Reuters Hampl interjújáról kérdezte.

"Hampl úrnak az arra vonatkozó kijelentése, hogy az IMF gyorsította fel a válságot, a személyes véleménye volt. Ez nem a Cseh Nemzeti Bank álláspontja, és én sem osztom" - jelentette ki Tuma a brit hírügynökség telefonos megkeresésére.

"Az IMF olyan intézmény, amelynek a feladata a bajba jutott országok megsegítése" - mondta Tuma.

"Az olyan országoknak, mint Lettország vagy Magyarország, strukturális gondjaik és pénzügyi problémáik vannak. Ez az az eset, amikor az IMF-nek közbe kellene lépni, és ez is történt" - mondta a kormányzó.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Locsolóvers
  2010-04-03 21:24:36, szombat
 
  Locsolóvers

2010-04-03 18:22 barikád.hu



Húsvét másnapján az jutott eszembe,
Nokia dobozát vettem a kezembe.
Kenőpénz, csúszópénz mennyi fér el benne?
Hagyónak, Demszkynek elég sosem lenne!

Húsz éve rabolnak, taposnak bennünket,
Mutyiznak, sünöznek, kilövik szemünket!
Becsapnak bennünket hamis szép szavakkal,
Szegfűvel, naranccsal, szabad madarakkal!

Reszkessetek férgek, nemzetnyúzó lobby-k!
Nyakatokra lép a radikális Jobbik!
Feltámadás ünnepe van, Jézusnak, Hazának!
Meglocsollak, s szavazzál a Jobbikra vasárnap!

barikad.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Miféle érdekcsoportok támogatj
  2010-04-03 21:03:19, szombat
 
  Miféle érdekcsoportok támogatják a Fideszt?

2010-04-03 00:53 barikád.hu

"Stumpf István úgy látja, hogy Orbán Viktor Fidesz-elnök már elkezdte ezt a folyamatot (a működőképességet nem szabad csupán hatalmi pozíciókra építeni, hanem szélesebb társadalmi konszenzussal kell biztosítani) a vállalkozókkal, az érdekcsoportokkal és kamarákkal való találkozásaival. A választások elemzésére kitérve úgy fogalmazott, a Századvég és a Forsense korábbi kutatásaiból arra lehet következtetni, létezik egy "felszíni, strukturális" hasonlóság a jelenlegi Jobbik, illetve a húsz évvel ezelőtt Fidesz generációs alapú szerveződése között."

(HVG.HU, 2010. április 01., csütörtök, 15:14)

Barikád-kommentár: Miféle érdekcsoportoknak óhajt megfelelni a Fidesz?

barikad.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
most 600 milliót pazarolunk el
  2010-04-03 21:01:11, szombat
 
  2010-04-03. 19:57

Örüljünk együtt: most 600 milliót pazarolunk el orkjaink kiganézására

Napi szinten hallunk híreket arról, hogy a deviáns/bűnöző/munkakerülő, ezt a gesztust semmiképp meg nem érdemlő cigányoknak új házakat vettek százmilliókért - a legutolsó kapcsolódó cikk pl. egyenesen tegnapi. Ma meg arról kell hírt adnunk, hogy Kecskeméten egyenesen 600 milliót pazarlunk rájuk.

Ennek eredménye, természetesen, semmi sem lesz, amit az alább idézett véleménycikk is elismer. Gyengébbek kedvéért: ez is ablakon kidobott pénz lesz, mint a cigányokra fordított pénz 99,9%-a.

Kedves Olvasónk! Ugye, milyen jó, hogy ilyen célokra verik el az Ön adóbefizetéseit, ahelyett, hogy valami értelmesebbre használnák?

Az alábbi cikkben is megjelent a ,,európai módon kell bánni a cigányokkal [mert mit szól az EU, ha nem így teszünk]" tipikus cigányvédő vonal. Hogy mit szól? Hát, nem látjuk Brüsszelt nyafogni azért, hogy az olaszok, a franciák felégetik a táboraikat, őket meg kitoloncolják. Ahogy azért sem, hogy a finnek vidéken még drasztikusabb eszközökhöz nyúlnak: egyszerűen lelövik őket. Európában ez megy - de, persze, nekünk csakazértis pénzt kell pazarolunk a garantáltan semmi pozitív eredménnyel nem járó, hasonló projektekre.

Csereüzlet a cigánysággal

Hatszázmillióba kerül rendbe rakni a kecskeméti Kórház utca környékét, emberi körülményeket teremteni. Már most látszik, hogy a városrehabilitációs program megosztja a közvéleményt.

Eddig az volt a téma, hogy undorító az a nyomortelep, sok a szemét, tönkrementek az épületek. Most meg az lesz a gond, hogy miért kell az állam és a város pénzéből ennyit költeni olyanokra, akik amúgy sem értékelik, heteken belül tönkreteszik. Akkor most mi legyen: tegyenek rendet, vagy hagyják úgy, ahogy van?

A szemét összeszedésével önmagában semmire sem mennek, mert a kosz azon a környéken gyorsan újratermelődik, mindig a közpénzből kell elhordani, és ennek soha nem lesz vége. Marad a másik verzió, csereüzletet kötni velük: mi adunk nektek esélyt a normális életre, cserébe elvárjuk, hogy érezzétek magatokénak azt, amit kaptatok és tartsátok tiszteletben a békés egymás mellett élés szabályait.

Kár kertelni, itt egyszerűen arról van szó, hogy a cigánysággal valamit végre kezdeni kell, mégpedig emberi és európai módon, mert ez az egyetlen járható út. Hogy mit, arra nincs recept. Sok ország kínlódik sokféle kisebbséggel, de a leszakadó rétegek felzárkóztatására még egyik sem talált tuti megoldást. Meggyőződésem, hogy nincs olyan ember, aki tudná, hogy Kecskeméten és a többi városban elinduló rehabilitációs programoknak meglesz-e az eredménye. Azok sem tudják, akik kidolgozták az elképzeléseket.
De valahol el kell kezdeni, mégpedig egészen másként, mint eddig. Ha meg sem próbálják, akkor biztosan nem sikerül. Ez pedig nem a cigányság, hanem mindannyiunk alapvető érdeke.

(BAON)


http://kuruc.info/r/35/57652/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ki hitte volna: Orbán Viktor i
  2010-04-03 21:00:23, szombat
 
  Ki hitte volna: Orbán Viktor is érintett a pátyi golffalu-mutyiban


Kovács Bence JánosKezdjük az elején. Páty és Telki határában golfpályát akart építeni egy élelmes vállalkozó, aki - a hazai államigazgatási szokásoknak megfelelően: nem magyar.
Ez még hagyján is lenne, ha menet közben nem derült volna ki, hogy golfpálya helyett egy több száz lakásos lakóparkot, azaz egy új települést, - a helyiek által nem minden alapot nélkülöző gúnnyal ,,golffalunak" nevezett - kívánnak felépíteni bizonyos ,,üzletemberek".
Telki polgármestere tiltakozott a kibucépítő terv ellen, a helyi önkormányzatban pedig fura események történtek: a telki és pátyi lakosok érdekeit képviselő fideszeseket kizárta a pártból a Fidesz központi vezetése, Bayer Zsolt, a ,,mélymagyar" pedig műsorában adott helyet a tervet támogatóknak, hogy kifejtsék véleménynek álcázott propagandájukat.
Pörzse Sándor, aki akkoriban az Echo tv Pörzsölő című műsorát vezette, pedig interjút készített Telki polgármesterével, amit Széles Gábor letiltott. A Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje ezután otthagyta az Echo tévét. (Zárójelben jegyzem meg, mert nem tartozik ehhez a témához konkrétan: nemrégiben Pörzse Sanyit is betalálta a jelenlegi rabszolga-társadalom fenntartásában érdekelt politika lakájmédiája mondván, hogy pénzért lett jobbikos, vagy valami hasonlók. Nos, tegye fel a kezét az a magyarországi sajtómunkás - kivétel Lovas István -, aki azért lépett ki valamely hazai újságtól, tévétől, rádiótól, mert cenzúrázni próbálták. Aha, szóval mély csend. Köszönöm, ennyi!)
A kibucépítés új lendületet kapott, amikor sokadik befektetőként megjelent a Kovács Bence János nevével fémjelzett, Grupo Milton nevű, spanyol székhelyű ingatlanbefektető holding, amely az elmúlt években több nagyprojektben is feltűnt Magyarországon. A Népszabadság szerint Kovács Bence elvtárs a leggazdagabb magyarok közé tartozik 50 milliárd forintos vagyonával, a Napi Gazdaság hasonló témájú összeállítása meg sem említi a leggazdagabbak között. Ezen az apró furcsaságon akár túl is lépnénk, ha nem tudnánk azt, hogy a Grupo Milton olyannyira el van adósodva, hogy a cég vagyona már nem nyújt fedezetet a tartozásaira, és egy üzleti adatbázis szolgáltató értékelése szerint az átlagosnál jóval nagyobb a kockázata annak, hogy a Milton 2006 s.l. csődbe megy.
Az eddigiekből is könnyen kikövetkeztethető, hogy Kovács Bence Jánosnak szüksége van az ilyen jellegű befektetésekre, kell a pénz, különben csőd lesz.
Na, és mit gondolnak, kit látott vendégül spanyolországi otthonában ez a Kovács Bence János? Bizony, Magyarország következő kormányfőjét, Orbán Viktort. Az alább látható fényképekről is kivehető, hogy nincsenek épp rossz viszonyban:


Ezek után joggal gyaníthatjuk - a politikát mélyebben ismerők pedig biztosra is vehetik -, hogy Orbán Viktor lepte meg a pátyi ,,golffalu" befektetési lehetőségével Kovács Bence János elvtársat.
A Fidesz még nem kezdett el kormányozni, de már most osztja le a zsíros mutyikat házi maffiózóinak, talán abból a megfontolásból, hogy kenje az MSZP-re, amíg még lehet. Tegyük hozzá, nem a szocionistákat akarjuk ezzel védeni, bőven van vaj a fejükön nekik is, ám nem szeretnénk ha az elmúlt nyolc év mutyikormányzása folytatódna, épp csak a vörös váltana át narancsba. Igazság szerint az elmúlt húsz esztendő gyakorlatával szeretnénk szakítani.
Ezért szavazunk a Jobbikra!

(Kép: olvasó, szöveg: Florian Geyer)

http://kuruc.info/r/52/57656/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szerelmi bánat vagy önkritika?
  2010-04-03 20:57:25, szombat
 
  2010-04-03. 20:10


Szerelmi bánat vagy önkritika? - öngyilkos lett Daróczi Dávid

Minden jel arra mutat, hogy Daróczi Dávid (†38) péntek éjjel öngyilkos lett, valószínűleg felakasztotta magát. A mentők megpróbálták újraéleszteni, de nem jártak sikerrel.
Daróczi Dávid Budapesten, Batiz András lopott Andrássy úti lakásában halt meg, a környéken több rendőr is volt az eset után, a BRFK két járművel szállt ki a helyszínre éjfél előtt. Meg nem erősített információ szerint hozzátartozók találták meg a holttestét.
Elhunyt Daróczi Dávid volt kormányszóvivő szombatra virradó éjjel - erősítette meg Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese a helyszínen az MTI tudósítójának is.

http://www.youtube.com/watch?v=cgwqHO03S1Y&feature=player_embedded


Sas Oszkár, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese annyit mondott: ,,haláleset miatt biztosítják a helyszínt." A helyszínre érkeztek az életvédelmisek, és hajnali fél kettő körül megjött a Budapesti Temetkezési Intézet járműve is.
2005-2007 között a Miniszterelnöki Hivatalban volt a miniszterelnök szövegírója, majd a Kormányszóvívői Iroda vezetője lett. 2007 júniusában nevezték ki kormányszóvivőnek.
Két évig tevékenykedett a Gyurcsány-kormány szóvivőjeként, ebből a pozíciójából 2009. április 24-én, a Gyurcsány-kormány utolsó ülését követő tájékoztatón távozott. Ekkor eltűnt a médiaérdeklődés középpontjából, ahova az év végén tért vissza.
Daróczi Dávid a politikából való távozásakor úgy fogalmazott: szakértő volt és szakértő is maradt, aki már a megbízatás kezdetén úgy gondolta, hogy addig marad a poszton, ameddig Gyurcsány Ferenc a miniszterelnök. Miután távozott a kormányszóvivői posztról, Batiz Andrással és Tóth Miklóssal közösen alapított W. Wolf and Partners nevű kommunikációs tanácsadó cégénél dolgozott.
2008 tavaszán már hírbe hozták Vámosi Viki (34) topmodellel, de tavaly december közepén robbant bombaként a hír: hónapok óta együtt van Liptai Claudiával (37). Ismeretségük nem volt új keletű, gyengédebb szálak már hónapokkal a bejelentés előtt szövődtek közöttük. Egészséges gondolkodású emberek szerint az, hogy Liptai Claudia jelen van egy férfi életében, már önmagában elég ok az öngyilkossághoz.

(Blikk, MTI nyomán)

http://kuruc.info/r/6/57612/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2010.03 2010. április 2010.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 95 db bejegyzés
e év: 3186 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 849
  • e Hét: 2336
  • e Hónap: 13447
  • e Év: 166943
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.