Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Helyzetjelentés helyett
  2010-05-10 19:57:35, hétfő
 
  Balla Zsuzsanna:

Helyzetjelentés helyett

A létezés tölti ki a napjaim,
az érzés szendereg,
a perc, az óra méretlen pereg,
mint a pelyva röppen,
számolatlan rohanásban,
örömben, szürkítő közönyben
elveszik a hangom,
bennem kong,
üres tarisznyával nem barangol,
magába gyűrve a hamuba sült jelent,
...
és az élet vize csak palackozott.
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Lángoló tűz (ének)
  2010-05-10 19:12:58, hétfő
 
  Ha nem tudnád, hogy miért élsz,
hát nézz az én szemembe:
boldogság, mit benne látsz,
hát kérj te is belőle!

Lángoló tűz, az élet nemcsak szenvedés,
sok-sok gond és megsem jó a csüggedés,
inkább élj bodogan mint én, mint én, mint én!

Ha álmodban a gond gyötör,
hát ébredj fel azonnal!
Felejtsd el az álmaid,
ne félj, szép lesz a holnap!

Lángoló tűz, az élet nemcsak szenvedés,
sok-sok gond és megsem jó a csüggedés,
inkább élj boldogan mint én, mint én, mint én!

Ha egyszer majd te úgy érzed,
hogy mostoha az élet,
ne törődj hát semmivel,
hisz így szól ez az ének:

Lángoló tűz az élet nemcsak szenvedés,
sok-sok gond és megsem jó a csüggedés,
inkább élj boldogan mint én, mint én, mint én!
 
 
0 komment , kategória:  Érzelmek  
Mi a boldogság?
  2010-05-10 18:10:59, hétfő
 
  Mi a boldogság? Most, hogy a betegségek elértek, annak örülnék csupán, ha egészséges lennék, hiszen akkor meglenne mindenem: munkám, pénzem, tiszteletem, amit a pénz jelent már régóta a mai világban. Mindig is éltek szegény emberek, de azért nem nyomorban éltek, egyszerű ételt naponta tudtak az asztalra tenni, megkínálni az arra tévedő vendégeket.

Nyomor, ha már arra sem vagyunk képesek, hogy vendégül lássunk legalább egy puding erejével bárkit, vagy egy kis süteménnyel, ha a mindennapi kenyerünk nincsen meg, ha koldulásból élünk.
Én nyomorultak helyett 1967 óta szükséget szenvedek, a legelemibb élelmiszereket sem kaptam meg, sem ruhákat, míg a fekete árnyékvilág emelkedett. Most dicsekszenek túlélésükkel, nyaralgatnak, dőzsölnek, fekete levest közvetítenek.

Az igazi boldogságról soha nem álmodoztam, megelégedtem azzal, ami volt: a friss levegővel, a tiszta forrásvízzel, azzal, hogy gondoskodhatom másokról, mindez örömöt jelent, de az igazi szerelemről soha nem álmodtam. Mindig azt énekeltem, nem akarok férjhez menni és ez így is volt. Az embereknek nagyon elszórtan lehet társuk a földön és közel száz éve magányra, szenvedtetésre vannak utalva, mert a szívük jó, nincs bennük a karmikusok bűne, nem is lehet, hiszen egyszer élnek és többé soha nem lesznek.

Most már tudom, mit veszítettem el: a romantikus kéz a kézben sétákat, az eggyéolvadást a nagy Ő-vel, akivel értettem volna még a gondolatokat is, egymás arcáról olvasni tudtunk volna.
Más az elégedettség és mást jelent a boldogság. Amikor eléri az embert a nagybetűs érzelem, szárnyalni támad kedve, állandóan nevet a szeme, miközben még a színe is megváltozik negédesre. Nektáros szerelem, olyan, mint a misztikusok szerelme, akik örökké egymáséi a szerelem mámorában.
 
 
0 komment , kategória:  Érzelmek  
Kati, te angyal vagy!
  2010-05-10 13:38:30, hétfő
 
  Hangzott el ez a mondat a nyolcvanas évek elején. Mindenkinek segítettem, ahogyan tudtam, mert örömöt okozott nekem, az is, hogy a munkahelyemen szükség van rám, otthon is gyerekeimnek.
Mindent tökéletesen szerettem volna ellátni, azt hiszem, bár erőmön felült, sikerült is - igaz, hogy így hajnalban kerültem mindig ágyba, hiszen még mosógépem is hagyományos volt sok évi kézzel mosás után, víz a kapuban -.

Volt munkatársaim mondogatták volt férjemnek, hogyha nekik ilyen angyal feleségük lenne, nem bántanák soha.
A volt férjem meg akarta szüntetni zöld szemeimet, nem bírta elviselni még a látványát sem, dühöt váltott ki belőle, ha rám nézett.

Nem sokkal utána - három évi nehéz válás után - kaptam M.Zs. angyali Időjelekben szereplő csapás struma rontását a nyakamba, iszonyatát a szájamba, mely bal arcüregemen át felnyúlik a homlokomba, időnként ráncigálja idegeimet iszonyatos migrént okozva, s 1998-ban ismétlésben a melleim alá körben, még fürödni is alig engedtek a rontások. Megkérdezte volt férje tőle, K. Gy, mikor akarják abbahagyni, de egyikük sem mondja ki, valójában milyen iszonyat történik itt. Most, mióta anyám, apám, nagynéném fogtalanítóinak utcáján mennek végig, reklámozza a protézis ragasztót, hiszen fog nélküli sorsa lett volna a nyolcvanas években, mikor rám terhelték sorsát, már ismétlésben.

 
 
0 komment , kategória:  Egészség, betegség  
Négy éve autista voltam
  2010-05-10 10:30:19, hétfő
 
  Négy éve másodszor életemben egyáltalán nem tudtam írni, össze-vissza írtam a betűket, s akkor ideköltözött az utcába egy autista az anyjával. Nem értettem, mi ez a betegség, hogy az öcsémmel összefügghet, hiszen L.I. is rajta került kitermelésre egykor, miután fejre lökték a kiságyból, majd felvágták szikével a nyelvét, s dadogni kezdett, mint T.Gy és K. J. , akiknek a sorsával az elmeosztályok indítottak.

1991-ben nem tudtam először kommunikációs csapások következtében írni, beszélni. A földszinten lakó F--lány kitette nyomtatott betűs írását a postaládára, de már kitermelték sötét bőrű élettársával ápolónőnek, levették a faliújságról a Csendesebben! táblát is, miután befejezték az utcai megmentettek l sorsának elhordoztatását.
 
 
0 komment , kategória:  Egészség, betegség  
1997 Simontornyi elme megtartá
  2010-05-10 10:25:18, hétfő
 
  1997-ben befulladtam, belélegezni akartam a levegőt, relaxálni, közben ijesztő hörgések hagyták el a tüdőmet, torkomat.
A gyerekek kihívták a mentőt, akik a gégészetre akartak szállítani. Ekkor már az elmeosztályok íziszesdit kezdtek el, még a szombathelyi Inter-City is 2001-ben indul az Ízisz és öccse vonatot jelentette be. Végtelen az egyiptomi Íziszes elmélet, végtelenek az egyiptomi könyvek. Egyik nő, Simon Ilona barátnője egyiptomi születésű lehet ide berendezve egy fekete hatalmas snauzer kutyával (míg Simon ferde szemű lányával pitbullal ijeszgette a kutyánkat és a környezetet). vagyis születésem óta áldozza az embereket Egyiptom. Pár éve fáraóhangyák jöttek át onnan, ellepték a bérházat, a média akkor ismételte az ATV-vel az élen az összes fáraós könyvet.

Az Őrház gyógyszertáros idekerült berendezésre, Őrház bibliai ószövetségben található, jelentése, hogy bezárták az országot, csak ketten tudtak elmenekülni álmoskönyvem szerint, a többieket megszállja a magában beszélő hatalom. Szent Iván éji álomban dolgozták ki a megszállottságot, mint pünkösdi szentlélek áradatát, mely tűzben terjed, Szent Iván éji mulatságot rendezett az Őrházhoz érve a megmentett megye, akik ha az utcában vannak, szétszéledtek büntetlenül az egész világba, nem kerültek bezárásra, másokat zártak be maguk helyett.

Mondtam a mentősnek, hogy jártam a Szentpéteri kórházban egy orvoshoz terápiára, erre beszállítottak a II-es elmeosztályra, ahol egyből leinjekciózott a Patikus filmet végrehajtó dr. Somlyai és többé nem is tudtam magamról. A cigányok ezt követően menekültek a mentősöktől, hiszen megváltásuk folytatódott.

- Határozatlan? - volt a kérdése dr. Kiss Kálmánnak.

Már itt parkinsón kóros csapásokat kaptam a lábamba, valamint egy cigányasszony simontornyi elmeosztályi csapást helyeztek el otthonban, akinek az állapottartósító injekcióját is beadták nekem, melyről azt mondták, hogy mesterséges klimaxot állít elő, eltömődik a petefészek tőle.
Azonos sorsom volt mindig az elmeosztályokkal, ha történt velük valami, már meg is támadták az embereket, s ez legalább hetven éve történik, még Kovács Erzsi féltékenysége miatt is anyámat bántották annak idején az elmeosztályával.
 
 
0 komment , kategória:  Egészség, betegség  
Pilinszky: A dohányfüst-angyal
  2010-05-10 09:50:03, hétfő
 
 

Már a harmadik cigarettát szívod
a fejed fölött száll
a dohányfüst-angyal
Tudom, haragszol rám
hát mondj valamit hogy halljalak
káromkodj egyet - csak ne hallgass
fázom idegenséged miatt a világ végéig
így fogunk ülni?

Az erdő úgy néz ránk
mint az állataira
felkiáltott egy madár
már a hold jár az égen
a természet méltóságteljesen viselkedik
észre sem vesz minket
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2010.04 2010. Május 2010.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 127 db bejegyzés
e év: 995 db bejegyzés
Összes: 7246 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 638
  • e Hét: 1787
  • e Hónap: 8028
  • e Év: 60294
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.