Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
mai vicc
  2010-05-20 20:30:33, csütörtök
 
  Öreg bácsi megy az utcán és rájön a szükség. Megáll egy ötemeletes ház előtt, és
kéri illendően a házmestert, hogy had használja a wc-t. Mire a házmester imígyen szóla:
- Hát, drága jó bátyám, ebben a házban nincs wc.
- Ugyan miért? - kérdi az öreg.
- Mert itt nincs rá szükség.
- Ez meg hogy lehet? - faggatózik az öreg.
- Csak úgy, hogy az első emeleten vannak a bölcsődések, ők pelusba kakilnak, a
másodikon az óvodások, ők meg bilibe, a harmadikon vannak a kommunisták, ők aljasak,és minden szart egymásra kennek, a negyediken henyélnek a zsidók, akik minden szarból pénzt
csinálnak, az ötödiken meg én lakom, és leszarom az alattam lévőket.


 
 
0 komment , kategória:  viccek  
ínyenc rakott tészta
  2010-05-20 19:24:05, csütörtök
 
 



50 dkg fodros kocka tészta
60 dkg csiperke gomba
50 dkg cukkini
1 nagy fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 paradicsom
1 csokor petrezselyem zöldje
3+1+2 ek olaj
1+1+2 tk só
1 tk őrölt paprika
1/2 mk kakukkfű
1/2 mk őrölt bors
4 dl tejföl
2 db tojás

elkészítés
1.A hagymát megtisztítjuk és apró kockára vágva 3 ek olajon megpároljuk.
2.A gombát megtisztítjuk, kicsi kockára vágjuk, a paradicsom héját lehúzzuk, felkockázzuk és a megpárolt hagymára tesszük, belekeverjük a borsot, paprikát, kakukkfűvet és 1 tk sót.
3.Rövid levű gombapörköltet főzünk, a végén 2 ek tejfölt adunk hozzá.
4.Közben megtisztítjuk a cukkinit és apró kockára vágjuk.
5.2 ek olajon a szétzúzott fokhagymát megfuttatjuk, hozzáadjuk a cukkinit és 1 tk sót, fedő alatt puhára pároljuk.
6.Közben megfőzzük a tésztát.(Sós, olajos vízben(2 tk só- 1 ek olaj), ügyeljünk arra, hogy a tészta ne főjjön szét.)
7.A sütőt előmelegítjük 220°-ra.
8.Felaprítjuk a petrezslyemzöldet, felverjük a 2 tojást és belekeverjük a tejfölbe.
9.Egy tűzálló tálat vagy tepsit kikenünk vajjal, a tészta 1/3-át beleterítjük, rá a gombapörköltet, majd a maradék tészta felét, erre kerül a cukkini, amire a tejföl felét símítjuk.
10.A maradék tésztával zárunk, amire rásímítjuk a maradék tejfölt.
11.Betesszük az előmelegített sütőbe és szép pirosra sütjük
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
szezámmagos csirke
  2010-05-20 19:18:23, csütörtök
 
 



Bundához:

6 ek liszt
3 ek étkezési keményítő
1 ek olaj
1 tojás
1 egész csirkemell
csipet só
pici víz
1,5 kk sütőpor

Mázhoz:

ketchup
chili (erős pista)
méz
3-4 ek szezámmag

1.A húst felkockázzuk.
2.Egy tálba beletesszük a hozzávalókat (liszt, keményítő, só, tojás, olaj, sütőpor, víz), és sűrű masszát készítünk. Beleforgatjuk a husit.
3.Elkészítjük a mázat.
4.A húst bő, forró olajban aranybarnára sütjük.
5.Ahogy kivesszük az elkészült húst, rögtön beletesszük a mázba, majd tálra tesszük.
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
csirke finoman
  2010-05-20 19:16:29, csütörtök
 
 



70 dkg csirkemell
1 db cékla
4 db répa
2 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
olívaolaj
3 ek ketchup (vagy paradicsompüré)
1 csapott ek étkezési keményítő
1 kk ételízestítő (aki nem szereti, használhat helyette bioboltban kapható ételízesítőt is)
gyömbér

bors

1.A csirkemellet kockára vágjuk.
2.A hagymát is felaprítjuk.
3.Olívaolajon üvegesre pároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a húst és a zúzott fokhagymát.
4.Sózzuk, borsozzuk, és teszünk bele delikátot, egy kevés gyömbérrel megszórjuk.
5.A zöldségeket julienre vagy legalábbis vékony csíkokra vágjuk (legjobb, ha ehhez van egy jó szeletelőnk).
6.A húshoz adjuk a zöldségeket, majd a ketchupot (vagy paradicsompürét).
7.Szükség szerint öntsünk hozzá 0,5-1 dl vizet.
8.Fedő alatt puhára pároljuk, majd a legvégén rászórjuk az étkezési keményítőt, és 1 perc alatt összeforraljuk.
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
karalábé saláta
  2010-05-20 19:12:29, csütörtök
 
 



2 fej karalábé
2 db alma
2 fej lilahagyma
2 db paradicsompaprika
8 dkg dióbél
1 citrom leve
fél dl olaj

frissen őrölt bors
1 mokkáskanál kakukkfű

1.A meghámozott, falatnyi hasábokra vágott karalábét annyi sós vízben, amennyi éppen ellepi feltesszük főni, a citrom levének a felét is hozzáadjuk
2.Nem kell nagyon puhára főzni a karalábot! Amíg a karalábé fő, felaprítjuk a többi anyagot: az almát nagyjából ugyanakkora darabokra, mint a karalábot, a paprikát csíkokra, a lilahagymát negyed karikákra, a dióbelet is negyedekre.
3.A megfőtt karalábét a levében hagyjuk kihűlni, majd összekeverjük a többi alkotóval, hozzáadjuk a maradék citromlevet, az olajat, borsot darálunk rá, kakukkfűvel szórjuk, sózzuk.
4.Legalább egy órát álljon tálalás előtt, hogy jól összeérjenek az ízek
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
padlizsános ujkrumpli saláta
  2010-05-20 19:10:04, csütörtök
 
 



1 db zsenge padlizsán
2-3 gerezd zúzott fokhagyma
4 ek olívaolaj
10-14 szem közepes újburgonya
4 szelet bacon
4 szem koktélparadicsom
krémfehérsajt (vagy feta sajt vagy juhtúró) ízlés szerint
2 nagy marok rukkola saláta
zsázsa ízlés szerint
mustáros dresszinghez:

1 nagy ek magos dijoni mustár
2 ek balzsamecet
2 ek olívaolaj
1 ek méz

1-2 ek víz

1.Az újburgonyát megmossuk, és héjastól a csíkokra szeletelt szalonnával és kevés vízzel fedő alatt elkezdjük párolni. Ha a víz elpárolog, pótoljuk. 15-20 perc alatt megpuhul a burgonya. Ügyeljünk arra, hogy a párolás végén ne maradjon víz, hanem a kevés kisült szalonnazsírban forgassuk át.
2.A megmosott padlizsánt héjastól karikákra szeleteljük, sóval, a zúzott fokhagymával, 2 ek olívaolajjal összekeverjük.
3.A padlizsán karikákat 2 ek olívaolajon egy serpenyőben mindkét oldalán megsütjük.
4.A dresszing hozzávalóit összekeverjük.
5.A párolt újburgonyát hosszában kettévágjuk, és a meleg padlizsánnal együtt a dresszingbe forgatjuk, majd tálaljuk a salátát.
6.A rukkolát tányérra halmozzuk, majd ráhelyezzük a dresszingbe forgatott újburgonyát és padlizsánt, ízlés szerint hozzáadhatjuk a sült szalonna szeletkéket is.
7.Félbevágott koktélparadicsommal, krémfehérsajttal (vagy feta sajttal, juhtúróval), zsázsával díszítjük, és fogyaszthatjuk.
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
mai OSHO idézet
  2010-05-20 18:46:10, csütörtök
 
  18. A harag mögött

Lépj tovább a haragtól a kreativitás felé, és azonnal látni fogod, hogy hatalmas változás megy végbe benned. Másnap ugyanazok a dolgok nem tűnnek többé elegendő indoknak a haraghoz.

A haragtól szenvedő emberek mintegy fele attól szenved, hogy túl sok benne a kreatív energia, amelyet nem tud hasznosítani. Az ő problémájuk nem a harag, mégis egész életükben azt gondolják, hogy az. Amint egyszer helyesen diagnosztizálják a problémát, már félig meg is oldották.
Fektesd az energiáidat kreativitásba. Ne tekintsd többé problémának a haragot; ne vegyél tudomást róla. Tereld az energiáidat a nagyobb kreativitás felé. Vesd bele magad valami olyasmibe, amit szeretsz. Ahelyett, hogy a haragot tekintenéd a problémádnak, hagyd, hogy a kreativitás legyen a meditációd tárgya. Lépj tovább a haragtól a kreativitás felé, és azonnal látni fogod, hogy hatalmas változás megy végbe benned. Másnap ugyanazok a dolgok nem tűnnek többé elegendő indoknak a haraghoz, mert már mozgásban van az energia, és örömet lel önmagában, a saját táncában. Kit érdekelnek az apró dolgok?

 
 
0 komment , kategória:  idézetek  
szép
  2010-05-20 18:31:53, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2010.04 2010. Május 2010.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 76 db bejegyzés
e év: 698 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1587
  • e Hét: 3486
  • e Hónap: 7890
  • e Év: 39619
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.