Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Akkor segíts , ha megkérnek rá
  2010-05-26 09:30:48, szerda
 
 



Akkor segíts , ha megkérnek rá ,de akkor tényleg!

David Brower, természettudós és ős-környezetvédő /Friends of the Earth (1969)/ kisfiú korában fecskefarkú lepkék tojásait gyűjtögette össze, hogy megfigyelje, amint a hernyók kikelnek belőlük és bebábozódnak. Amikor az első báb kezdett megrepedezni, az előbújó pillangó nagy kínkeservesen kikűzdötte magát a burokból, és potrohából, amely valamilyen folyadéktól duzzadt, kipréselte ezt a folyadékot szárnyaira. Fél óra elmúltával ezáltal feszessé váltak szárnyai, felszállt és elrepült.

Amint azonban a többi báb kezdett megrepedezni, Brower elhatározta, hogy hasznossá teszi magát. Óvatosan kicsit szélesebbre nyitotta a repedést, hogy megkönnyítse a pillangók előbújását, azok pedig gyorsan kicsusszantak körbemásztak....majd egymás után elpusztultak. Brower nem vette észre, hogy azok az erőfeszítések, amelyektől megkímélte a pillangókat, nélkülözhetetlenek voltak fennmaradásukhoz, mert ezek következtében tudott a potrohuk fala meggyengülni és utat törni magának az a folyadék, amely szárnyukat aztán stabillá tette.

Ami jónak látszik tehát, és jónak van szánva, a jó ellenkezője is lehet.

AKKOR SEGÍTS?: HA MEGKÉRNEK RÁ!
 
 
1 komment , kategória:  Természet  
"Szüntelen imádkozzatok"
  2010-05-26 09:04:49, szerda
 
 


GONDOLKOZZ JÉZUS TANÍTÁSA SZERINT

"Szüntelen imádkozzatok" (1Tesz 5,17).

Hogy helyesen, vagy helytelenül gondolkozunk az imádságról, az attól függ, milyen az elképzelésünk róla. Ha az imádságot úgy vesszük, mint a tüdő lélegzését vagy a vér keringését, akkor helyesen gondolkozunk. A vér szakadatlanul kering, a lélegzés is szakadatlan. Nem vagyunk tudatában ennek, mégis megállás nélkül folyik. Nem mindig vagyunk tudatában annak sem, hogy Jézus tökéletes kapcsolatban tart minket Istennel; mégis így van, ha engedelmeskedünk neki. Az imádság nem gyakorlás, hanem élet. Őrizkedj mindattól, ami gátolja feltörő fohászaidat. "Szüntelen imádkozzatok" - azaz mindig őrizd meg a szívedből feltörő fohászkodás gyermeki szokását.

Jézus soha nem tesz említést meg nem hallgatott imádságról: határtalanul bizonyos volt abban, hogy az imádság mindig meghallgatásra talál. Megvan-e bennünk is a Szent Szellem által ez a kimondhatatlan bizonyosság, ami Jézusban volt az imádságról, vagy arra az időre gondolunk, amikor Isten látszólag nem felelt imádságunkra? "Aki kér, mind kap" (Mt 7,8). Még ha mondjuk is, hogy "de... nem...", Isten azonban a legeredményesebb módon hallgatja meg az imádságot nemcsak néha, hanem minden időben. Lehet, hogy a meghallgattatás bizonyítékát nem mindig azon a területen találjuk meg, ahol szeretnénk, vagy várjuk. Várjuk-e, hogy Isten feleljen az imádságra?

A veszély abban van, hogy felhígítjuk a dolgokat, amikről Jézus beszélt és úgy értelmezzük, hogy megfeleljenek a józan észnek is, de ha csak józan ész kellene hozzá, akkor neki nem lett volna érdemes kimondania. Mindaz, amit Jézus mond az imádságról, természetfeletti kinyilatkoztatás.

Oswald Chambers "Krisztus mindenekfelett" c. könyvéből

 
 
1 komment , kategória:  Áhitatok minden napra  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2010.04 2010. Május 2010.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 71 db bejegyzés
e év: 862 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 1480
  • e Hónap: 5281
  • e Év: 66582
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.