Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Ez a cél !
  2010-05-03 10:05:15, hétfő
 
  FÖLDBE ESETT GABONAMAG

"Bizony, bizony mondom néktek, ha a földbe esett gabonamag el nem hal, csak egymaga marad." János 12,24a

Számunkra a körülmények, a család, a munkahely az a föld, amibe Isten vetett. Nem véletlenül vagyunk ott, ahol vagyunk. Nem véletlenül születtünk abba a családba, amelyikbe beleszülettünk. Mint gabonamag beleestél-e már abba a földbe, ahová Isten vetett? Van olyan ember, aki nem vállalja a földjét. Lázad ellene, mindig úgy érzi, ezt nem lehet kibírni. Ha elégedetlen vagy a földdel, ahová Isten vetett, annyit jelent, nem akarsz belehullani. Beleestél-e már, Isten kezéből fogadtad-e a földed? Sokszor voltak életemben nagyon nehéz dolgok. Csak addig volt az, amíg harcoltam vele. Amikor kimondtam: jöjjön, amit az Úr nekem szánt, félig megoldódott.

Ne akard az embereket magad körül megváltoztatni. Nem lesznek elviselhetőbbek. Isten megdicsőíttetésének a módja és hogyanja: a gabonamag földbe esik, hogy elhaljon.

Ez a cél!

Jézus, az Istentől küldött gabonamag beleesett abba a földbe, aki én vagyok. Abban, hogy az Úr Jézus látható legyen rajtam keresztül, óriási akadály lehet külső, belső életem. Ahhoz, hogy a gabonamagból élet lehessen, a buroknak rothadni, pusztulni kell. A külső és belső buroknak meg kell semmisülnie. Isten azért vetett így az élő maggal, a benned lakozó Krisztussal körülményeidbe, hogy engedd mindazt elpusztulni, ami akadályozza Jézust abban, hogy látható legyen az életedben. Földbe esett gabonamag vagy már? Lehet, az a baj, nem estél még bele. Nagyon kérlek, ne állj tovább ellent, ne akarj mindenképpen a föld színére kerülni. Ne ellenkezz azzal, ami veled történik, mondj igent mindenre.

Isten áldása legyen az áhitatok olvasóin!

Trausch Liza Link


eredeti nevén Trausch Erzsébet, erdélyi származású magyar pedagógus és lelki vezető
1917. november 19. - 1999. május 27.


SOK GYÜMÖLCS

"Ha pedig elhal, sok gyümölcsöt terem." János 12,24b

Jézus elsősorban önmagáról beszél, saját életéről, mint földbe esett gabonamagról. Isten vetette azok közé a körülmények közé, ahol élt. Nem voltak könnyű körülmények. Nem volt könnyebb, mint a tied. Senki nem értette Jézust, a családja sem, a papi fejedelmek sem, a világ sem. Ő mégis engedelmes volt. Egyre teljesebben elhalt, egészen a kereszthalálig. Te és én az Ő gyümölcsei vagyunk. De a gyümölcs nem olyan, mint a fa. Az alma sem olyan, amikor leesik. Csak ha belekerül a földbe, és elhal. Akkor a fa mellett egy kis almafa növekedik. Ha Jézusból való vagy, ugyanaz az utad. Beleesni a körülményeidbe, és ott elhalni. Akkor terem sok gyümölcsöt az életed. És akkor kit látnak? Téged? Nem! Jézust! Ess hát bele a földedbe, amelyik minden részletében azért adatott, hogy belehalj, hogy Jézushoz hasonló lehess!

Minden élet halálon megy át. Így mondja Pál a 2Kor 4,12-ben: "Azért a halál mi bennünk munkálkodik, az élet pedig ti bennetek." Amikor hagyod magadban munkálkodni a halált, akkor fog másokban munkálkodni az élet. Ne higgyétek, hogy olcsó dolog az, hogy emberek felébredjenek körülöttünk. Ott valakiben mindig munkálkodik a halál. Nincs mennyei tűz, ha nincs az oltáron áldozat! Akarsz-e az oltáron áldozat lenni? Hajlandó vagy-e magadat feladni, hogy mások élhessenek körülötted?! Köszönd meg az Úrnak, hogy mindent célirányosan, akarata szerint rendezett úgy az életedben, hogy ami belőled való, az a halálba kerüljön, és minden, ami Belőle való, megvalósuljon, és láthatóvá legyen rajtad keresztül.

Trausch Liza "... beszéded megelevenít ..." - Áhítatok minden napra című könyvéből

 
 
0 komment , kategória:  Áhitatok minden napra  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2010.04 2010. Május 2010.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 71 db bejegyzés
e év: 862 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 816
  • e Hét: 4520
  • e Hónap: 8321
  • e Év: 69622
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.