Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Feldolgoztuk a vb dalát!
  2010-06-15 22:22:01, kedd
 
  Feldolgoztuk a vb dalát!

A klipben az MTV arcai, szakkommentátoraink és a Szabadság tér 17 zenekar tagjai szerepelnek
Az MTV munkatársai feldolgozták K'naan népszerű dalát, a Wavin flag-et, amely a dél-afrikai világbajnokság egyik hivatalos dala. A produkció egy igazi MTV-s összefogás eredményeként, rekordidő alatt jött létre, az elhatározás megszületésétől a kész videóig mindössze három hét telt el.
A felvétel a TOM-TOM stúdióban készült, Dorozsmai Péter szíves engedélyével. A rendező M. Nagy Richárd volt, a számot pedig Hrutka Róbert hangszerelte. A szöveget Sándor Sára, Horváth Attila, Nagy György és Drávai Bernadett írta.
A klipben az MTV arcai közül Jegyes Tóth Kriszta, Somogyi Dia, D.Tóth Kriszta, Al Ghaoui Hesna, Mészáros Antónia, Nagy Judit, Bakos Piroska, Egri Viktor, Szántó Dávid, Gundel Takács Gábor, Somos Ákos, Somos Zoltán, Schulek Csaba, Német Judit, Nika György és Siklós András szerepel, de énekelnek a szakkommentátorok is, Sallói István, Bognár György, Bánfi János és Mészöly Géza, valamint a Szabadság tér 17 zenekar: Lukács Tamás Lukács, Nagy György, Fiar Sándor, Németh Gábor és Simon László Ágoston.
A videoklipben egy kisfiú tágra nyílt szemekkel nézi a nagypapa által vetített képeket, ahol megjelennek a magyar labdarúgás nagy pillanatai - Puskás gólja az '54-es VB-n, Farkas János kapáslövése, Nyilasi Tibor fejesgólja, Törőcsik parádés gólja, Détári ficak-gólja és még jónéhány emlékezetes pillanat. A történet végén a kisfiú felnőve magára ölti a válogatott mezét. A klip végén a többszörös magyar bajnok, Bundesliga-válogatott, magyar válogatott Hrutka János tűnik fel.
A készítők célja a kiváló zenei produkció mellett az volt, hogy megmutassa a magyar foci nagy pillanatait és azt az erőt, amely az MTV közösségéből árad.

Stáblista:
Rendező: M. Nagy Richárd
Hangszerelte: Hrutka Róbert
Gyártásvezető: Hidvégi Márta, Záhorszky Zsuzsanna
Szöveg: Sándor Sára, Horváth Attila, Nagy György, Drávai Bernadett
Vezető operatőr: Reich László
Hangmérnök: Nagy György Gábor
Vágó: Veréb Csaba
Produkciós vezető: Várkonyi Attila

Telsport linkje, ahol a videó van
Link

 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Brazília-Koreai NDK 2-1
  2010-06-15 21:39:18, kedd
 
  Brazília-Koreai NDK 2-1
Johannesburg, Ellis Park Stadion, 62000 néző.

Brazilia
Link





Dél - Korea
Link

Kezdő csapatok
Brazília:
Julio Cesar - Bastos, Juan, Lúcio, Maicon - Gilberto Silva - Felipe Melo, Elano - Kaká, Robinho - Lius Fabiano
Szövetségi kapitány: Dunga
Koreai
NDK: Myong Guk - Kwang Chon, Nam Chol, Chol Jin, Jong Hyok - Jun Il - Yun Nam, In Guk - Yong Hak, Yong Jo - Tae Se
Szövetségi kapitány: Kim Jong Hun

A találkozóra a johannesburgi Ellis Park Stadionban kerül sor, a sípot pedig honfitársunk, Kassai Viktor fújja majd. A magyar játékvezető 2003. óta dirigál meccseket a FIFA égisze alatt, negyedik bíróként részt vett a 2008-as Eb-n, illetve vezetett mérkőzést az azévi olimpiai játékokon is. Érdekesség, hogy Kassai mind a két együttessel találkozott már a pályán, igaz U20-as világbajnokságon: 2007-ben Brazília-Dél-Korea és Argentína-Koreai NDK meccseken volt a sípmester.
A VB Magyarjai: Meccset levezető Birói HÁRMAS




45. PERC: bastos lépett be a tizenhatoson belülre, a lövése azonban elszállt keresztbe a kapu előtt.
46. PERC: Csak pár másodperc volt a hosszabbítás, az állás a félidőben 0-0.
Félidő: Brazília magabiztosan kezdte a mérkőzést, sorra alakította ki a lövőhelyzeteket, azonban az észak-koreai fal miatt rendre távolról próbálkoztak a dél-amerikai - kevés sikerrel.
Az ázsiai csapat rendkívül jól védekezik, emellett a kontralehetőség is benne van az együttesben, így a braziloknak oda kell figyelniük, ha nem akarják megégetni magukat. ami szembetűnő, hogy kaká nagyon nincs formában, eddig szinte csak rossz döntése volt, pedig ha csak egy kicsit jobban összpontosít, már a második percben betalálhatott volna

55. PERC: Maicon futott egy lepattanó labdáért a jobb szélen, majd váratlanul, az alapvonaltól egy méterre erőből kapura lőtt, a kapus nem számított rá így a labda a hálóban kötött ki. Ami a legszebb az egészben, ez tudatos mozdulat volt az Inter braziljától!
72. PERC: Robinho adott egy gyönyörű és precíz passzta védők mögé melyre Elano érkezett menetrendszerűen és egyből a kapuba lőtt, 2-0!
89. PERC: Yun Nam lépett be a tizenhatoson belülre, egy lövőcsellel becsapta Julio Cesart és a kapuba bombázott, 2-1!
91. PERC: Kassai Viktor ezúttal sem teketóriázott sokat és véget vetett a mérkőzésnek.

Képek az alábbi linken
Link

Telesport képgaléria
Link

 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Ditke epres receptjei
  2010-06-15 20:35:51, kedd
 
  Ditke epres receptjei az alábbi linken





Link

Link

 
 
0 komment , kategória:  receptek  
Szeretet rózsája
  2010-06-15 19:50:21, kedd
 
  Szeretet rózsája Pappné, Erzsitől kaptam




Válasz a Ning oldalon
 
 
0 komment , kategória:  Mai nap, hét képe  
Olaszország - Paraguay 1-1
  2010-06-15 19:08:18, kedd
 
  Olaszország - Paraguay 1-1
Fokváros, Green Point, 70 000 néző
Hullámzás esőben - először a vb-n. Szakad az eső!

Olasz csapat
Link





Paraguay
Link

Kezdőcsapatok:
Olaszország: Buffon - Zambrotta, Cannavaro, Chiellini, Criscito - De Rossi, Montolivo - Marchisio - Iaquinta, Pepe - Gilardino
Paraguay: Villar - Morel, da Silva, Torres, Alcaraz - Caceres, Bonet, Vera, Riveros - Valdez, Barrios
38. PERC: Parádés jelenet!! A Torres által elvégzett szabadrúgás gyönyörűen érkezett a kapu elé, de Rossi és Cannavaro nem tudott mit kezdeni a felugró Alcarazzal, aki Buffon mellett a hálóba fejelt. 0-1.



Paraguya gólja, videó link
Link
Hidegzuhany a már meglévő mellé az olasz drukkereknek. Cannavaro lelkén szárad a gól, egyszerűen nem ugrott fel Alcarazzal
63. PERC: Nagy hibát vétett Villar Pepe szögelténél: messzire jött ki a kapuból, alászaladt a labdának, így az könnyedén pattanhatott a jobboldalra, a felfutó De Rossi pedig a védők mellett bepasszolta az üres kapuba a labdát. 1-1!!
Videó link a gólról
Link

Képek az alábbi linken
Link

SportGéza képtára
Link

 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Elefántcsontpart - Portugália
  2010-06-15 18:40:44, kedd
 
  Elefántcsontpart - Portugália 0-0
Port Elizabeth, Nelson Mandela Bay, 37 000 néző

Elefántcsontpart
Link





Portugália
Link

Kezdőcsapatok:
Elefántcsontpart:
Barry - Kolo Toure, Tiene, Demel , Eboue - Zokora, Tiote, Yaya Toure - Kalou, Gervinho, Dindane. Szövetségi kapitány: Sven-Göran Erikkson
Portugália:
Eduardo - Bruno Alves, P. Ferreira, Carvalho, Coentrao - Mendes, Liedson, Meireles, Deco,- Danny, Liedson C. Ronaldo. Szövetségi kapitány: Carlos Queiroz
A világbajnokság talán eddigi legjobban várt találkozója Drogbával és Ronaldóval. Igen, Drogba játszhat, igaz, csak a cserepadon kezd. A Japán elleni felkészülési meccsen a vb előtt egy héttel eltörte a karját, de egy speciális védőfelszereléssel pályára léphet az afrikai csapatban. Legalábbis a hírek szerint.
Összefoglaló:
Némiképp érthetetlen volt az afrikaiak utolsó percben elvégzett szöglete, ugyanis kis szögletre vállalkoztak, holott az ápolás miatt már lejárt a 3 perc hosszabbítás, így tudni lehetett, csak beívelés esetén engedi tovább a bíró. A találkozón igazságos döntetlen született, mert a felek kihagyták kevés helyzetüket, és azért is, mert egyenrangú csapatok küzdelmét láthattuk.
Drogba szereplésének feltehetően örültek az afrikai országban, jól is játszott, amíg a pályán volt. A csoportban Brazília és a Koreai NDK szerepel még, így a két csapatnak a biztos továbbjutáshoz a selecaót is el kellene kapni.
A kevés igazi helyzetet hozó összecsapáson az előző vb-n negyedik európaiak álltak a legközelebb a gólszerzéshez, de Cristiano Ronaldo távoli lövése a kapufán csattant. Az afrikai gárdában a második félidőben pályára lépett Didier Drogba is, akinek a torna rajta előtt, 11 napja eltört a könyöke.
Az Uruguay-Franciaország mérkőzés után tehát elkönyvelhettük a vb második gól nélküli csatáját.

Képek az alábbi linken
Link

Telesport kép galéria
Link

 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Reklám szurkoló
  2010-06-15 17:28:46, kedd
 
  Reklám szurkoló





VB, FIFA kabala




Vuvuzela, amitől zeng Dél - Afrika




Reklám labda




 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Új-Zéland - Szlovákia 1-1
  2010-06-15 17:09:16, kedd
 
  Új-Zéland - Szlovákia 1-1
Rustenburg, Royal Bafokeng Stadion, 25000 néző.
A játékvezető a dél-afrikai Damon, a találkozó helyszínén 6-7 fokot mérnek, napsütés mellett.

Új Zéland
Link





Szlovákia
Link

Kezdőcsapatok:
Új-Zéland:
Paston- Lochhead, Reid, Vicelich, Nelsen, Smith - Elliott, Bertos, Smith - Smeltz, Killen, Fallon. Szövetségi kapitány: Ricki Herbert
Szlovákia:
Mucha - Skrtel, Cech, Zabavnik, Durica - Strba, Weiss, Hamsik - Sestak, Vittek, Jendrisek. Szövetségi kapitány: Vladimir Weiss

50. PERC: Weiss lódult meg a jobb oldalon, középre kanyarintása után pedig a menetrendszerűen érkező Vittek fejelt a hálóba. Figyelem, történelem szemtanú lehettünk, ez volt Szlovákia első vébé-gólja! Az állás 0-1.



Nagy az öröm, a labda a hálóban, Vittek lőtte a történelmi gólt:

93. PERC: Hihetetlen! Új-Zéland második helyzetét ki tudta használni, Reid fejelt közelről a hálóba, 1-1!
Összefoglaló: Az első félidőben nem láthattunk sok helyzetet, inkább a szlovákok voltak aktívabbak, azonban így is 0-0-val fordultak a felek. Fordulás után aztán Vittek szerzett gyorsan gólt, Weiss beadása után fejelt a hálóba, megszerezve ezzel Szlovákia első világbajnoki gólját. A folytatásban is északi szomszédainknak állt a zászló, Új-Zéland kissé tanácstalannak tűnt. A hajrába érve Smeltz egalizálhatott volna, ő azonban mellé bólintott nem úgy csapattársa, Reid, aki a 93. percben fejelte az egy pontot érő gólt, a vége 1-1 lett.
Képek az alábbi linken
Link

Telesport képgaléria
Link

 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
10 faj kölyök cica képei
  2010-06-15 16:57:46, kedd
 
  10 faj kölyök cica képei

Ez a válogatás a 10 legimádnivalóbb, állatkertben született nagymacska-kölyköt mutatja be.
Képek az alábbi linkre
Link
1. Homoki macska - a házimacska rokona, nagy fülekkel, nagy mancsokkal.
2. Ocelot bébi - nagyon ritkán születnek állatkertben ezek az éjszakai vadászok. A szemük körüli fehér kör visszaveri a fényt, ettől még jobban látnak a sötétben.
3. Fehér tigris kölyök - nem albinó! Tipikus bengáli tigris, akiben egy recesszív gén kerekedett felül.
4. Amur leopárd bébi - Végveszélyben levő faj, mintegy 40 példánya él csak szabadon. Az állatkertek szaporító programjain a világ szeme!
5. Ködfoltos párduckölyök - Thaiföldön élő, közepes méretű nagymacska, belőlük sincs túl sok példány szabadon.
6. Eurázsiai hiúzkölyök - Nevéből megtudhatjuk, hogy Európában és Ázsiában él, a Kárpátoktól Szibériáig megtalálható.
7. Kicsi gepárd - kézből nevelték, így ha felnő, és visszatelepítik a vadonba, ő lesz a nagykövet.
8. Hóleopárd - e különleges fajból csak pár ezer példány él, itt is az állatkert programjában bíznak.
9. Vadmacskák - házimacskáink ősei, úgyhogy nem véletlenül ismerős kis pofájuk.
10. Oroszlánkölyök - valaha egész Afrikát uralta az állatok királya, egészen a Közel-Keletig, ma már sokkal kisebb populációkban él, az embereknek ,,köszönhetően".
 
 
1 komment , kategória:  Mai nap, hét képe  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2010.05 2010. Június 2010.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 242 db bejegyzés
e év: 3087 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5881
  • e Hét: 17511
  • e Hónap: 50665
  • e Év: 284412
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.