Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
6 pontos csapatok
  2010-06-20 22:39:13, vasárnap
 
  Legjobb csapatok 2. forduló után




6 pontos
B - csoport
Argentína (ARG) 5 gólt rúgott és:1 gólt kapott Biztos tovább jutó Veretlen
E - csoport
Hollandia (NED) 3 gólt rúgott és nem kapott gólt Biztos tovább jutó Veretlen
G - csoport
Brazília (BRA) 5 gólt rúgott és 2 gólt kapott Veretlen

 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Brazília Elefántcsontpart 3-1
  2010-06-20 21:28:24, vasárnap
 
  Brazília - Elefántcsontpart 3-1
Johannesburg, Soccer City, 94 000 néző

Kezdőcsapatok:
Brazília:



Julio Cesar - Maicon, Lucio, Juan, Bastos - Felipe Melo, Elano, Silberto Silva, Kaka - Robinho - Luis Fabiano. Szövetségi kapitány: Dunga
Elefántcsontpart:
Barry - Kolo Toure, Tiene, Demel, Eboue - Zokora, Tiote, Yaya Toure - Dindane, Kalou, Drogba. Szövetségi kapitány: Sven-Göran Eriksson





Egy igazi csemege. Tudtuk, hogy ebben a csoportban lesznek, de az első forduló eredményei miatt az afrikaiaknak különösen hajtani kell (a portugálok ellen gól nélküli döntetlen lett a vége), ez a fejlemény pedig a mindig támadó brazilok ellen parádés 90 percet eredményezhet.
Azzal együtt, hogy a selecao játéka nem mindig volt meggyőző a Koreai NDK ellen. A 2-1-re megnyert találkozón Kaka például nem volt a topon, érezhető, hogy a sérülése miatt tönkrement szezonja után még nem az igazi.
Elefántcsontpart fellélegzett, amikor kiderült, hogy Drogba szerephez juthat a világbajnokságon, kérdés, hogy a Portugália ellen végigküzdött negyedóra után mennyit kap most, a sorsdöntő találkozón. Vitathatatlan, hogy félteni fogja valamennyire a karját, így Lucio mellett kapura törni mindenképpen bátor tett lesz a részéről. A Toure fivérek vagy Ebou jól ismeri a brazil sztárokat, hiszen azok az angol vagy a spanyol bajnokságban edződnek, kellemes, paprikás párharcok elé nézünk.
Dunga kapitány 54 eddig mérkőzéséből csak négyet veszített el kapitányi regnálása idején, Portugália, Mexikó, Paraguay és Bolívia tudott győzni a brazilok ellen. Portugália megismételheti a bravúrját, de ez végzetes lehet Robinhoék számára, már abban az esetben, ha ma nem sikerül legyőzni az Elefántokat.
A mérkőzés játékvezetője a 41 éves francia Stephane Lannoy lesz.

1. PERC: Luis Fabiano és Robinho rohamozott rögtön a kapu felé, előbbi üresen maradt, de Robinho nem passzolta neki a labdát, hanem 25 méterről lőtt, valamivel fölé
6. PERC: Drogba így nyilatkozott a meccs előtt: "Mindenki láthatta, hogy Portugália ellen mindent megtettem, amíg a pályán voltam. Ha felmegyek a gyepre, teljesen elfelejtem, hogy sérült vagyok, fizikálisan és mentálisan is tökéketesen érzem magam akkor. Boldog vagyok, hogy játszhatok a találkozón."
23. PERC: Lució ismét bizonyítja klasszisát, eddig nem lehet elmenni mellette - szó nélkül sem
25. PERC: Kaka passzolt a védők lábai között a kibújó Luis Fabiano elé, aki bebikázta a kapuba 11 méterről a lasztit. Védhetetlen volt a lövés, ő a 70. játékos, aki a brazil válogatott színeiben gólt lőtt világbajnokságon. A semmiből vezet a selecao, hiszen eddig egyetlen helyzete sem volt a mérkőzésen. 1-0!
VÉDÉS 38'Julio Cesar, Brazília Dindane lőtte rá 20 méterről, szépen fogta.



43. PERC: Brazília még gólt sem kapott afrikai csapattól világbajnokságon.
VÉGE AZ ELSŐ FÉLIDŐNEK! 1-0-RA VEZET BRAZÍLIA!
Helyzetjelentés: Megérdemelt a brazilok vezetése, holott egy helyzetük volt a mérkőzésen - azt lőtték be. Kaka javult az előző meccshez képest, Drogba viszont eddig nem bír a brazil védőkkel. Azért is erős a dél-amerikai csapat, mert a védőik is szenzációs teljestíményre képesek. Lucio és Maicon átjátszhatatlan, ráadásul mindketten feltűnnek az ellenfél kapuja előtt is.
Mindkét együttes 4 alkalommal próbálkozott, 1-1 találta el a kaput. A brazilok három alkalommal futottak lesre, míg az elefántcsontpartiak egyszer sem.

Ápolás 49' Maicon, Brazília Tienével ütközött
51. PERC: Luis Fabiano szenzációs gólt szerzett, némi szépséghibával. A 16-os vonalánál kát védő szorításában jutott a labdához, egy esernyőcsellel átemelte felettük a labdát, majd a kezével levette azt, és végül laposan lőtt Barry kapujába. 2-0, de ez egy nagy bírói tévedés volt. Ha Kewell kezezett a ghánai csapat ellen, akkor Luis Fabiano is.
VÉDÉS 62' Barry, Elefátncsontpart Kaka lövését öklözte ki
63. PERC: Kaka újra a régi! Ezúttal a bal oldalon tűnt fel, miután egy perccel korábban egy parádés akció végén lőtt az elefántcsontparti kapusba. Ezúttal levitte az alapvonal közelébe, középre adta a labdát, tisztán érkezett Elano, és könnyedén lőtt a kapuba. 3-0!
Elano gólja videón és képen
Link



Ápolás 65' Elano, Brazília Kegyetlenül megtaposta Tiene
70. PERC: Maicon vállalkozott lövésre, oldalháló lett a vége. Macion kiválóan játszik.
76. PERC: Durva belépők tarkítják a mérkőzést, egy-egy piros lap is villanhatott volna már. Inkább az afrikaiak keményebbek, de a számok "egyenlő erők csatáját" mutatják (14-14 szabálytalanság).
GÓÓÓL 79' Drogba, Elefántcsontpart Yaya Toure labdáját fejelte a kapuba.
79. PERC: Gervinho iramodott meg a bal oldalon, nem vette el tőle senki a labdát, ezért babusgatta egy kicsit, majd Yaya Tourénak passzolt. Ő beívelte középre, Drogba szépen érkezett, és Julio Cesar már nem tudott mit kezdeni. 3-1, szépítettek az Elefántok!


Képek az alábbi linken
Link

Telesport képek
Link

francia Stephane Lannoy játékvezető itéletei nem voltak a helyzet magaslatán. Sok szabálytalanságot, dúrvaságot elnézett.

 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Gondolsz-e rám?
  2010-06-20 21:11:31, vasárnap
 
  Wass Albert: Gondolsz-e rám?

"Mikor az est szellő-uszálya lebben,
S madár dalol a zöldellő ligetben,
Mikor az égen első csillag ég,
S a nyárfa lombja suttog halk mesét,
Bíborba nyíló álmod alkonyán
Gondolsz-e rám?

Ha lelked, mint egy mámoros madár
Az ég sötétkék bársonyára száll,
Mikor a fényt koszorúba fonod,
S azzal köríted tiszta homlokod,
Repeső vágyad tündér-hajnalán
Gondolsz-e rám?

Én minden este kis faludba szállok,
Hol most javában nyílnak a virágok,
S szívem egy titkos, halk ütemre dobban,
Ha látlak olykor állni ablakodban;
El-el merengsz... s úgy érzem, igazán
Gondolsz reám!"
 
 
0 komment , kategória:  versek  
Olaszország - Új-Zéland 1-1
  2010-06-20 18:49:16, vasárnap
 
  Olaszország - Új-Zéland 1-1
Nelspruit, Mbombela Stadion.

Kezdőcsapatok:
Olaszország:
Marchetti - Criscito, Chiellini, Cannavaro, Zambrotta - Marchisio, Montolivo, De Rossi, Pepe - Iaquinta, Gilardino
Szövetségi kapitány: Marcello Lippi
Új-Zéland: Paston -
Smith, Vicelich, Nelsen, Reid - Elliott - Lochhead, Bertos - Killen, Fallon - Smeltz
Szövetségi kapitány: Ricki Herbert





Olaszország címvédőként találkozik Új-Zélanddal az F csoportban. Az Azzurrik a nyitó körben 1-1-es döntetlent játszottak Paraguayjal, Marcello Lippi legénysége az egész mérkőzésen irányította a játék menetét, Fabio Cannavaro tétlenkedése miatt azonban a dél-amerikaiak szerezték meg a vezetést. A római De Rossi a második felvonásban egyenlíteni tudott, azonban így is fontos két pontot herdált el az itáliai csapat. Az olaszoknál sérülés miatt kihagyja a meccset Gianluigi Buffon és Andrea Pirlo is.
Új-Zéland ugyanakkor hősies tettet hajtott végre, amikor is a 93. percben egyenlített a mezőnyfölényben játszó szlovákok ellen, így a Fehérek is 1-1-el tudták le az első kört. Tim Brown már edzett a csapattal, a középpályás válltöréséből épül fel éppen.
A meccsre a nelspruiti Mbombela Stadionban kerül sor, a találkozó játékvezetője pedig a guatemalai Carlos Alberto Batres González lesz, aki a torna során a nem túl látványos Algéria - Szlovénia összecsapáson is fújta a sípot.
7. PERC: Egy szabadrúőgás után ismét Fabio Cannavaro ingott meg középen, Smeltz pedig kihasználta a hibáját és közelről a hálóba lőtt, 0-1!
10. PERC: A sokadik visszajátszáson látszott, hogy Új-Zéland gólja lesről született.
20. PERC: Jó lesz figyelnie a játékosoknak, Carlos Batres mindhárom korábbi vébémeccsén elővillantotta a piros lapot
22. PERC: Zambrotta ezúttal nem a szélen tűnt fel, ahnem középen és ha már ott volt lövésre vállalkozott, remek lövése azonban ha centikkel is, de elkerülte a felső sarkot.
27. PERC: Montolivo tolt kettő a labdán majd jó 25 méterről kapura lőtt, a játékszer a kapufa tövéről vágódott ki, Paston tehetetlenül nézte az eseményeket.
TIZENEGYES 28' Olaszország De Rossit rántották le.
29. PERC: iaquinta vállalta magára a büntető elvégzését és higgadtan lőtt a kapu jobb oldalába. Paston balra vetődött. 1:1
46. PERC: Vége az első félidőnek, az állás 1-1!
Félidő: Olaszország kezdett jobban, azonban Cannavro és partjelző hibájának köszönhetően Smeltz már a 7. percben betalált lesről, a játékvezető pedig megadta a találatot.
Nem zuhant össze ettől Marcello Lippi legénysége, előbb Montolivo lőtt kapufát, majd De Rossit rántották le a tizenhatoson belül, Iaquinta értékesítette a megítélt büntetőt. A folytatásban is a címvédő támadott, azonban a szünetig már nem született több találat, 1-1-el fordulnak a felek.

49. PERC: Montolivo emelte be a labdát a tizenhatoson belülre, Di Natale kisodródott helyzetből lőtt, Paston védett.
VÉDÉS 70' Paston, Új-Zéland Montolivo löketét öklözte
Ha már gólt nem láthattunk a második félidőben:



83. PERC: Wood szerezte meg majdnem a vezetést Új-Zélandnak, lövése azonban keresztbe elment a kapu előtt.
Ápolás 86' Nelsen, Új-Zéland Meghúzódhatott
95. PERC: Vége a mérkőzésnek, Új-Zéland hatalmas meglepetésre pontot rabolt Olaszországtól, a vége 1-1 lett
Összefoglaló: Olaszország végig támadott a mérkőzésen, ennek ellenére egy lesről szerzett góllal Új-Zéland került előnybe, Smeltz lőtt közelről a hálóba. Még nem telt el fél óra a meccsből, amikor De Rossit rántották le a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt Iaquinta értékesítette, 1-1 volt a félidőben.
Fordulás után támadóbb szellemben küldte pályára övéit Marcello Lippi, azonban az Azzurrik egyszerűen képtelenek voltak bevenni a pazar napot kifogó Paston kapuját, Wood ráadásul majdnem Új-Zélandnak szerezte meg a győztes gólt.
Olaszország ezzel továbbra is nyeretlen a dél-afrikai világbajnokságon, az első fordulóban a kora délután Szlovákiát legyőző Paraguay ellen ikszelt. Új-Zéland története második vébé-pontját szerezte.

Képek az alábbi linken
Link
Telesport képek az alábbi linken
Link

 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Focilabda szeműveg
  2010-06-20 18:40:54, vasárnap
 
  Focilabda szeműveg



 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Tavilány
  2010-06-20 18:33:45, vasárnap
 
  Tavilány



 
 
0 komment , kategória:  Mai nap, hét képe  
Szlovákia - Paraguay 0-2
  2010-06-20 17:39:17, vasárnap
 
  Szlovákia - Paraguay 0-2
Bloemfontein, Free State Stadion, 15 000 néző

Kezdőcsapatok:
Szlovákia:
Mucha - Pekarik, Skrte, Durica, Salata - Strba, Weiss, Kozak, Hamsik - Sestak, Vittek. Szövetségi kapitány: Vladimir Weiss
Paraguay:
Villar - Morel, Da Silva, Alcaraz - Bonet, Vera, Caceres, Riveros - Santa Cruz, Valdez, Barrios. Szövetségi kapitány: Gerardo Martino





Kassai Viktor után bemutatkozik a második magyar a dél-afrikai világbajnokságon, ő nem más, mint Saláta Kornél. A felvidéki magyar srác a szlovák válogatott tagjaként lép gyepre. Egy csalódott csapatban, ugyanis Skrtelék az utolsó pillanatban, a 93. percben bukták el a három pontot Új-Zéland ellen. Ried okozta a vesztüket, így nincs más választásuk, mint rohamozni Paraguay ellen.
Ez cseppet sem lesz egyszerű, mert a dél-amerikaiak közelebb álltak a győzelemhez az olaszok ellen, végül megegyeztek a felek 1-1 gólban és pontban. Három csatárral áll fel Paraguay: Barrios, Santa Cruz és Valdez életveszélyesek.
A szlovákoknál most is ott lesz a pályán a Napoli sztárja, Hamsik, valamint a szövetségi kapitány fia, Vladimir Weiss is. Strba nem játszhat a következő meccsen, amennyiben ma sárgát szed össze.
A La Albirroja (Fehér-vörösök) csapatában Caceresnek kell figyelnie, neki már van egy sárgája, így szintén jobban teszi, ha óvatosan játszik.
A játékvezető a Seychelle-szigeteki Eddy Maillet lesz, ő már szerepet kapott a világbajnokságon, a Honduras-Chile találkozót vezette.

4. PERC: Santa Cruz lövése volt az első próbálkozás, és nem is volt rossz kísérlet, Muchának kellett védenie. A szöglet nem úgy sikerült, ahogy a dél-amerikaiak tervezték
6. PERC: Paraguay a selejtezők során mindössze 16 gólt kapott, nála kevesebbet csak Brazília - nem csupán a támadásban jeleskednek tehát Barriosék
12. PERC: Paraguay hetedik alkalommal vesz részt világbajnokságon, Szlovákia először
23. PERC: Lucas Barrios lőtt, fölé, de nagyon szépen játszotta tisztára magát. Sarokkal tette tovább, majd amikor visszakapta a lasztit, nagyon alányúlt, így nem lett gól a vége
26. PERC: Egyelőre valamivel több a lehetősége a paraguayi csapatnak, a szomszédok jobbára védekeznek, de egy-egy kontrára azért futja az erejükből.
27. PERC: Nagyon szép gólt lőttek a dél-amerikaiak. Valdez fordult le egy beadás után a védőkről, majd Barrioshoz passzolt középre. Ő egy lépés után a három szlovák védő közül kibújó Verának továbbított parádésan, aki a kapuba pöckölte a játékszert. Muchának nem volt esélye hárítani, szép mozdulat volt. 0-1!
39. PERC: Labdát szereztek a piros-kékek, a labdát végül Santa Cruz szúrta rá, Mucha résen volt.
VÉDÉS 39' Mucha, Szlovákia Méghozzá lábbal védte Santa Cruz lövését
VÉGE AZ ELSŐ FÉLIDŐNEK, ELŐNYBEN A DÉL-AMERIKAIAK
Helyzetjelentés: Megérdemelt a vezetés, a gól szép volt, a szlovákok megpróbálnak higgadtan játszani, de közben elfelejtik, hogy gólt is kellene szerezniük. Többnek tűnik, mindenesetre Paraguay 51 százalékban birtokolja a labdát.
Jobban árulkodik a lövések száma, ebben 8-1-re vezetnek, 4 találta el a kaput mindezekből, a szlovákok az első félidőben nem tudnak felmutatni kapuratartó lövést.
Saláta Kornél egyelőre stabilan játszik, de volt egy rossz átadása, amelyből gólhelyzet alakult ki. Megúszta ő is, és a válogatott is, ugyanakkor ha nem teszik oda jobban magukat, nem úszhatják meg - a kiesést.

52. PERC: Sestak ezúttal jól adta be a labdát, de ahogyan az első játékrészben, úgy most is lemaradt Vittek - inkább elesett, de büntetőt ilyen vézna próbálkozásért senki sem ad
57. PERC: 5 perce nem volt bejegyzésünk, ez igen ritkán fordul elő. Most is csak azért, mert rendkívül lassú a találkozó, Paraguay nem nagyon erőlteti eddig a támadásokat, a szlovákok pedig mindig eltalálnak egy védőt egy lövés vagy passz alkalmával
61. PERC: Vittek és Alcaraz küzdött a labdáért, gyötörték egymást, de nem ítélt szabadot a játékvezető. Érzésünk szerint helyesen döntött. Ugyanakkor egy ilyen megindulásból a szlovákok kellemetlen meglepetést okozhatnak az elkényelmesedő paraguayiak számára.
Ápolás 73' Alcaraz, Paraguay Vitekkel ütközött, rosszul ért talajt.
84. PERC: Oscar Cardozo, a Benfica csatára először lép pályára ezen a világbajnokségon, sérülését követően. Ő a portguál gólkirály, valamint az Európa Liga gólkirálya. Saláta Kornél korrekt játékkal mutatkozott be a vébén
86. PERC: A szlovák védők elfelejtették, hogy nekik meg kell akadályozni az ellenfél támadásait. Paraguay a térfél közepéről végzett el szabadrúgást, a beívelt labda után Da Silva és Cardozo egymást zavarta. Da Silva végül középre passzolt, Riveros pedig egy csel után a kapu jobb oldalába lőtt. Elkerülhető gól lett volna, Paraguay a siker küszöbén. 0-2!
90. PERC: 4 percet hosszabbít a játékvezető
VÉDÉS 91'Villar, ParaguayVittek óriási löketét védte nagy bravúrral
VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK, PARAGUAY ELSŐ GYŐZELMÉVEL 4 PONTOS, A SZLOVÁKOKNAK CSODA KELL A TOVÁBBJUTÁSHOZ!
Összefoglaló:
Paraguay sokkal többet tett a három pont megszerzéséért, így megérdemelten győzött. Hiába próbálkoztak Weiss tanítványai, ez összesen 1, azaz egy kapura tartó lövésben mutatkozott meg. A dél-amerikaik azzal együtt is veszélyesebben és aktívabban fociztak, hogy lesre például egyszer sem futottak (a szlovákok háromszor is megtették ugyanezt).
A meccs legjobbjának Verát választották, nem véletlenül. Az Atlas középpályása a gól mellett is igen aktív volt, a legtöbb támadásban részt vett. A szlovákok szürke focijával szemben a paraguayiak félgőzzel is hozták a győzelmet.

Képek az alábbi linken
Link
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2010.05 2010. Június 2010.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 242 db bejegyzés
e év: 3087 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3608
  • e Hét: 9409
  • e Hónap: 42563
  • e Év: 276310
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.