Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
B - csoport eredménye
  2010-06-22 23:36:38, kedd
 
  B - csoport eredménye






Argentína (ARG) 7 gólt lőtt és 1 gólt kapott 9 pontja van
Dél-Korea (KOR) 5 gólt rúgott és 6 gólt kapott 4 pontja van




 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Nigéria - Dél-Korea 2 - 2
  2010-06-22 21:37:19, kedd
 
  Nigéria - Dél-Korea 1-2
Durban, Moses Mabhida Stadion, 70 000 néző

Kezdőcsapatok:
Nigéria:
Enyeama - Yobo, Afolabi, Shittu, Odiah - Uche, Ayila, Etuhu - Kanu - Yakubu, Obasi. Szövetségi kapitány: Lars Lagerback.
3 gólt rúgott és 5 gólt kapott 1 pontja van kiesett

Dél-Korea:
Szung Rjong - Dzsong Jung, Jung Pjo, Dzsung Szu, Ki Hun, Du Ri - Dzsung Vo, Szung Jong, Csung Jong - Park - Csu Jong. Szövetségi kapitány: Jung Mo Huh
5 gólt rúgott és 6 gólt kapott 4 ponttal l tovább jutott





Ez az a csoport, ahol még bárki továbbjuthat, de a papírforma alapján már csak a második továbbjutó személye a kérdéses, hiszen Argentína valószínűleg behúzza a győzelmet Görögország ellen, de még egy döntetlennel is nyeregben érezhetnék magukat.
Nigéria eddig a vártnál haloványabban szerepel, Lars Lagerback kapitány a védekezésre helyezi a hangsúlyt, és ez láthatóan furcsa reakciókat vált ki a csapat tagjaiból. Eddig a Marseille védője Taiwo emelkedett ki a csapatból kiváló játékával, Kaita a kiállításával tette meg ugyanezt.
Külön kell említést tennünk a bravúrjaival valószínűleg önmagát is egy jobb szerződéshez segítő kapust, Vincent Enyeamát. Halmozza a bravúrokat, nem véletlen, hogy már Arsene Wenger is belevéste naplójába a nevét - jelenleg a Hapoel Tel-Aviv csapatának tagja a hálóőr.
Egy 1-0-s nigériai győzelem már akár továbbjutást is érhet az afrikai csapatnak.
Dél-Korea Pak Dzsi Szungban bízik leginkább, mi megragadunk a Park névnél, hiszen ellentmondások mutatkoznak a tekintetben, hogy kell hívni/írni a Manchester United középpályásának nevét. Mivel az Old Traffordon Park szerepel a mezén, mi is így hívjuk ezentúl. A kérdés az, csak ezen a meccsen kell már ezzel a kérdéssel bajlódnunk, vagy még később is szerephez jut a dél-koreai csapat.
A görögök legyőzése jó alapot jelenthet, hiszen az Argentína elleni 0-4 egy más dimenzióban focizó ellenféllel szemben született meg. Ha Dél-Korea győz, nagy valószínűséggel bejut a következő körbe.
A játékvezető a jó nevű portugál Olegario Benquerencia, akinek mellesleg au autóversenyzés is a hobbijai köz tartozik.

2. PERC: Egy gyors támadás végén Afolabit kerülte meg a koreai csatár, és Csu Jong lőtt kisodródott helyzetből, alig ment mellé. Enyeama belecsúszott Jongba
Ápolás 2' Csu Jong, Korea Enyeamával ütközött.
8. PERC: 20 méterről vállalkozott Szung Jong, de lövése fölészállt.
Ápolás 9' Shittu, Nigéria Egy ártatlan vetődés után a földön maradt.
GÓÓÓL 11' Uche, Nigéria Jobb oldali beadást vágott a kapuba. Hatalmasat hibázott a dél-koreai belső védő. Odiah nagyszerűen vitte el a jobb oldalon, két védőt is kicselezett, a beadása éppen középre érkezett, ott Du Rit előzte meg Uche, majd a kapuba lőtt. 1-0!
Videó link Link
15. PERC: Paprikás lett a hangulat, Dél-Korea azonnal válaszolna a gólra, de az afrikai védők keményen rombolnak
24. PERC: Csu Jong került helyzetbe, miután Park kiugratta, de gyenge volt a lövés, Enyeama könnyen hárította. Egy perccel később Shittu mentett az utolsó pillanatban.
36. PERC: Támatgat Korea, de közben Uche lőtt bődületes kapufát
GÓÓÓL 37' Dzsung Szu, Dél-Korea Szabadrúgás után lőtte a kapuba gól fő vétkese Obasi, aki egy ártatlannak tűnő helyzetben szabálytalankodott, ráadásul sárgát is kapott. A szabadrúgást a 16-os bal sarkának közeléből végezhette el Dél-Korea. Szung Jong ívelte középre, Dzsung Szu érkezett a kapu torkában, Afolabi lemaradt róla, így az ázsiai játékos szabadon lőhetett a kapuba. Igaz, a sípcsontjáról vágódott be végül a labda a kapuba. 1-1!
45. PERC: A statisztika alapján 50-50 százalékban birtokolják a labdát a csapatok. 2 perc hosszabbítás lesz az első félidőben
45+2. PERC: VÉGE AZ ELSŐ FÉLIDŐNEK!
Helyzetjelentés: Mivel az argentin-görög összecsapáson nem született a első félidőben gól, jelen esetben Argentína és Dél-Korea a két továbbjutó, hiszen több lőtt góllal bírnak az ázsiaiak, mint a szintén mínusz egyes aránnyal álló görögök.
Jól kezdte a mérkőzést Nigéria, hiszen azonnal kihasználta a koreai védők hibáját, és megszerezte a vezetést. Később is a gólszerző volt a főszereplő, hiszen nagy kapufát lőtt, nem sok hiányzott a 2-0-s vezetéshez.
Dél-Korea növelte a sebességet, egy magasabb fokozatba kapcsolt, és ennek meg is lett az eredménye, egy védelmi megingást ugyanolyan könyörtelenül kihasználta, mint az ellenfele.
Izgalmas a találkozó, Dél-Korea jelenleg továbbjutásra áll, de nem maradhat nyugodt, Nigériának pedig mindenképpen győzni kell a továbblépés érdekében.

GÓÓÓL 48' Csu Jong, Dél-Korea Szabadrúgásból lőtt a kapuba Nagyszerűen kezdi tehát a második félidőt Dél-Korea. A szabadrúgást Csu Jong nagyon szépen lőtte el 18 méterre a kaputól. A szabálytalanság a 16-os bal sarkának közelében történt, Enyeama ezúttal nem érte el a labdát. 1-2, fordított Korea.
Videó link Link
Csu Jong gólja Videón
Link
61. PERC: Lars Lagerback Martins beállításával próbál javítani a helyzetkihasználáson, de Dél-Korea igen veszélyes kontratámadásokra képes. Ráaádsul eddig 11 kapuralövéssel próbálkoztak, szemben a nigériai 5 kísérlettel.
VÉDÉS 62' Enyeama, Nigéria Pak Csu Jong emelését húzta le
67. PERC: A világbajnokság eddigi legnagyobb ziccerét hagyta ki Ayegbeni. Egy bal oldali beadást a teljesen üres kapuba 3 méterről kellett volna bepasszolni, de a lövés a kapufa mellett suhant el. 100 százalékos helyzet volt, minimum.
TIZENEGYES 68' Nigéria Nam Il vágta fel Obasit
GÓÓÓL 69'Nigéria Ayegbeni belőtte a büntit
Yakubu büntetést gól
Videó link Link
69. PERC: Nam Il nagy hibát követett el azzal, hogy felvágta Obasit. Egyedül próbálta megtartani a labdát a 16-oson belül, de amikor Obasi elvette tőle azt, azonnal felvágta.
73. PERC: Nagyon nagy meccs, Dél-Korea a buta bekapott gól óta folyamatosan támad, Nigéria azóta nem tudott eljutni az ázsiai csapat 16-osáig.
Ápolás 75' Obasi, Nigéria Begörcsölt a lába.
VÉDÉS 77' Enyeama, Nigéria Veszélyes lapos lövést védett
80. PERC: Martins ugrott ki, egyedül állt a kapussal szemben, de óriási helyzetben a kapu mellé emelt. Ez nagy ziccer volt, már csak azért is, mert Argentína megszerezte a vezetést Görögország ellenében.
82. PERC: Ha Nigéria gólt lő, továbbjut.
Ápolás 85' Szung Jong, Dél-Korea Begörcsölt a lába.
90. PERC: Három perc hosszabbítás, közben Obinna megint távolról próbálkozott, és ezúttal sem sokkal ment a kapu mellé a labda.
94. PERC: VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK! ARGENTÍNA MELLETT DÉL-KOREA A TOVÁBBJUTÓ!
Összefoglaló:
Nigéria nem tudott élni a lehetőséggel, hiszen vezetése után nem tudta megtartani előnyét. Még akkor is lett volna esélye a továbbjutásra, amikor már 2-2 volt a mérkőzés állása, hiszen Martins két alkalommal is nagy helyzetben válaszott rossz megoldásokat - nemkülönben Yakubu, még 1-2-nél, amikor kihagyhatatlan szituációban lőtt a kapu mellé.
Dél-Korea nem fáradt el a találkozón, többen ettől tartottak, ok nélkül. Nem először bizonyítják, hogy rengeteget futnak, ezen a meccsen összesen 107 kilométert tettek meg a csapat játékosai.
Dél-Korea 8 évvel ezelőtt ugyanezen a napon jutott tovább Spanyolország ellen az elődöntőbe a hazai rendezésű világbajnokságon, ezúttal "idegenben" is bizonyítottak Parkék


Képek az alábbi linken Link
Telesport képek
Link
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Görögország - Argentína 0-2
  2010-06-22 21:22:39, kedd
 
  Görögország - Argentína 0-2
Polokwane, Peter Mokaba Stadion.

Kezdőcsapatok:
Görögország:
Corvasz - Toroszidisz, Papadopoulosz, Vyntra, Kirjiakosz - Morasz - Kacuranisz, Karagunisz, Papasztafopulosz, Ciolisz - Szamarasz
Szövetségi kapitány: Otto Rehhagel
2 gólt rúgott és 5 gólt kapott 3 pontja van Kiesett.

Argentína:
Romero - C. Rodriguez, Otamendi, Demichelis, Burdisso - M. Rodriguez, Bolatti, Veron - Milito, Messi, Agüero
Szövetségi kapitány: Diego Maradona
Argentína (ARG) 7 gólt rúgott és:1 gólt kapott 9 pontja van





Egy biztos: bármi lesz a találkozó végkimenetele, Görögország most nyújtotta a legjobb teljesítmény világbajnokságon. Csalóka a kép, ugyanis a helléneknek ez a második seregszemléjük, azonban 1994-ben, az USA-ban elvesztették az összes meccsüket, ráadásul még gólt sem sikerült szerezniük. Ehhez képest az első meccsen Dél-Koreaától 2-0-ra elszenvedett zakó után Nigéria ellen feltámadt Otto Rehhagel együttese és hátrányból fordítva 2-1-el behúzta a létfontosságú meccset - igaz a mérkőzés nagy részében emberelőnyben játszottak miután Kaita pirosat kapott Toroszidisz letalpalásáért.
Ugyanakkor az ellenfél a nem titkoltan végső sikerre készülő Argentína, amely a Nigéria elleni sovány 1-0 után magabiztos 4-1-re ütötte ki Dél-Koreát. Ezzel a csoportot is összekuszálta, ugyanis amennyiben a görögök kikapnak a dél-amerikaiaktól, Nigéria pedig legyőzi az ázsiai csapatot, úgy a Szupersasok lépnek tovább a nyolcaddöntőbe, ahol az A csoportot megnyerő Uruguay vár a továbbjutóra - na de ne szaladjunk ennyire előre.
A meccset a polokwanei Peter Mokaba Stadionban rendezik meg, a találkozó játékvezetője pedig az üzbég Ravshan Irmatov lesz, akinek ez már a harmadik feladat lesz a dél-afrikai vébén: a nyitómeccs után az Anglia - Algéria összecsapáson is ő dirigált.

5. PERC: Egyelőre igen darabos a játék, a furcsa mód sötétkékben játszó argentinok diktálják a tempót, de még keresik a fogást a védekező szellemben pályára lépő görögökön.
10. PERC: Kicsit edzőmeccs feelingje van eddig az összecsapásnak, az argentinok támadnak,a görögök pedig védekeznek, helyzetek azonban még nincsenek
18. PERC: Agüero lódult meg a bal oldalon, majd a tizenhatoshoz érve lövésre vállalkozott, Corvasz védett
19. PERC: messi baloldali szöglete után kikerült a labda tizenhatoson belülről, azonban ez nem zavarta a kaputól jó 30 méterre álló Verónt, hogy rádurrantson, Corvasznak kellett szögletre tolnia a labdát - elképesztő löket volt. A második sarokrúgásból semmi nem lett.
23. PERC: Már úgy tűnt, hogy elszórakoznak egy szabadrúgást az argentinok, amikor Maxi Rodriguez kitette a labdát Verónnak a jobb szélre, a veterán középpályás középre lőtte azt ahol a tizenegyes pont magasságában álló Bolatti sarokkal próbálta meg kapura terelni a játékszert - nem sok híja volt, hogy mellé ment.
32. PERC: Mi maradt ki! Milito lőtt középre a jobb oldalról, Corvasz csak kiütni tudta a labdát, Agüero kapásból rátette a játékszert a kapura de Vyntra szögletre mentett. A sarokrúgásból nem alakult ki nagy helyzet.
Ápolás 40' Kacuranisz, Görögország Verónnal ütközött a levegőben.
43. PERC: Ezek Romero percei: az argentin kapus kiöklözött egy szabadrúgást majd lekapott a levegőből egy beadást. Most már támadásokat is vezetnek a görögök.
47. PERC: Vége az első félidőnek, az állás 0-0.
Félidő: Ahogy az várható volt, az argentinok sok kicsi passzal felépített támadásokkal próbálkoztak, azonban ezzel sokáig semmire nem mentek, Otto Rehhagel csapata a védekezés magasiskoláját mutatta be.
A félidő derekára már a hellének is veszélyeztettek, azonban a dél-amerikai védelem is jól össze van rakva, Demichelisék rendre jól zártak vissza.
Az első felvonás végén még Maxi Rodriguez és Messi járt közel a gólhoz, de Corvasz remek bravúrral védett mind a két esetben, így gólnélküli döntetlen az állás a szünetben.

48. PERC: Szamarasz... Hatalmas szerencsével maradt előtte a labda, így szinte az üres kapura lőhetett, azonban ellőtte a gólterület előtt a labdát, kirúgás következik.
58. PERC: Jelenleg Dél-Korea áll továbbjutásra miután az ázsiai együttes fordított Nigéria ellen.
60. PERC: Demichelisznek nem ízlik Szamarasz játéka, egy az egyben folyton veri a görög, most is lövőhelyzetet harcolt ki az argentin mellett, az már más kérdés, hogy a labda a lelátón kötött ki.
63. PERC: A meccs kérdése: mikor jönnek rá az argentinok, hogy átlövéssel is lehet próbálkozni? Eddig legalábbis a rövidpasszos játékot jól gyilkoja a görög csapat, ráadásul több kontrát is vezettek ezekből a szerzett labdákból.
GÓÓÓL 77'Demichelis, Argentína Di Maria szöglete után talált be Di Maria végezett el szögletet a bal oldalról, Demichelis előbb fejelt, a labda azonban egy csapattársát találta el, majd az ott pattogó játékszert védhetetlenül vágta a hálóba - úgy tűnt, lerántotta védőjét de a játékvezető sípja néma maradt, 0-1!
86. PERC: Jézus! Messi lőtt elképesztően nagy kapufát egy pofás támadás végén, a pályán lévő többi 21 játékos csak leste a Barca sztárját.
87. PERC: Hol volt eddig ez az argentin csapat? Ha a meccs elején is ilyen cseleket húztak volna meg, mint az elmúlt pár percben, nem csak egy gól lenne az előnyük.
GÓÓÓL 89' Palermo, Argentína Messi kipattanója után talált be Így kell cserélni! A 36 éves Martin Palermo még csak nemrég állt be, de máris betalált: Messi alakított ki magának lövőhelyzetet, löketét Corvasz a veterán csatár elé ütötte aki magabiztosan gurított a hosszú alsó sarokba, 0-2!
93. PERC: Vége a meccsnek, Diego Maradona csapata nehezen lendült bele de végül teljesen megérdemelt 2-0-ás győzelmet aratott, ezzel megnyerte a B csoportot. 3 nyertes meccsel, így 9 pontjuk van


képek az alábbi linken
Link
Telesport képek
Link

 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Gyertyák a szélben
  2010-06-22 20:52:09, kedd
 
  Gyertyák a szélben

Az alig egyperces animáció, mely egyszerű gyertyákra épül, igen látványosan, egyebek között bemutat néhány ismert játék részletét is.
Videó link Link

Pac-Man, Tetris, Pong - hogy csak a legismertebbek soroljuk. Mindezek egy 320 darabból álló gyertyatáblán elevenednek meg, számos látványos animáció keretében. Az ötlet egyszerű, a kivitelezés azonban már mindenképpen egy alaposabb tervezés eredménye. A stop motion technika sok időt visz el, különösen annak fényében, hogy a kamerával képkockánként rögzítenek, és két felvétel között egy ,,hangyányit" változtatnak a jeleneten. Illetve a folyamatosság kedvéért, nem csak egy pocizóit, hanem minden olyat, melyet mozgásban szeretnének látni.
 
 
1 komment , kategória:  érdekes képek  
A - csoport eredménye
  2010-06-22 20:47:24, kedd
 
  A - csoport eredménye





1. Uruguay 7 pont 4-0
2. Mexikó 4 pont 3-2
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Mexikó - Uruguay 0-1
  2010-06-22 20:44:59, kedd
 
  Mexikó - Uruguay 0-1
Rustenburg, Royal Bafokeng Stadion, 33 425 néző

Kezdőcsapatok:
Mexikó: Perez -
Rodriguez, Salcido, Marquez, Osorio, Moreno - Torrado, Guardaro - Dos Santos, Franco, Blanco. Szövetségi kapitány: Javier Aguirre
Mexikó (MEX) 3 gólt lőtt és 2 gólt kapott Maradt a 4 pont Pont különbséggel jutott tovább

Uruguay:
Muslera - Lugano, Fucile, Victorino, M. Pereira - A. Pereira, Perez, Arevalo Rios - Cavani, Suarez, Forlan. Szövetségi kapitány: Oscar Tabarez
Uruguay (URU) 4 gólt rúgott és nem kapott gólt 1mérkőzése gól nélküli döntetlen volt. 7 Pontja van Tovább jutott





A második mérkőzés, amelyen szerephez jut Kassai Viktor és segítői, Vámos Tibor és Erős Gábor. Nem is akármilyen meccs lesz ez, annak ellenére, hogy sokak szerint Mexikó és Uruguay lepaktál egymással, mint anno a svédek és a dánok tették a maguk 2-2-jével, nem is olyan régen, az olaszok kárára.
Mexikó és Uruguay eddig imponáló magabiztossággal játszott, igaz, előbbi a nyitómeccsen nem tudta legyőzni Dél-Afrikát, Uruguay pedig a több sebből vérző Franciaországgal szemben ért el ,,csupán" gól nélküli döntetlent. Dél-Afrika ellen már javítottak Forlanék (3-0), míg Blancóék 2-0-ra győzték le a gallokat.
Ez azt jelenti, hogy mindkét csapat a továbbjutás küszöbén áll 4 pontjával. A döntetlennel mindketten révben értek, de egyikőjük veresége ellenére sincs még veszve semmi, igaz, abban az esetben már a Dél-Afrika-Franciaország meccs eredménye is dönthet a folytatásról. Még a házigazda is továbbjuthat, ha megsemmisítő csapást mér a franciákra, és a gallok is ugyanebben a helyzetben vannak, kötelező kitömniük Pareira csapatát, miközben Mexikó és Urugay nem végez ikszre.
Sok tehát a kérdőjel, de ismerve a két csapat habitusát, nehéz elképzelni, hogy valóban egy békés megegyezéses eldöntetlennek lehetünk szemtanúi. Nem mindegy ugyanis, hogy ki végez az első és második helyen: a második helyezettre ugyanis várhatóan a csoportgyőztes Argentína vár majd.
Drukkolunk egy jó meccsért, és természetesen a világbajnokság legfiatalabb európai
játékvezetőjének, Kassai Viktornak.

7. PERC: Suarez csapott rá egy labdára, egyedül állt szemben a kapussal, de mellélőtte a labdát, nagy helyzet volt, igaz, kicsit éles szögből kellett már lőnie az uruguayi játékosnak. A másik oldalon Dos Santos adott be, Blanco egy picivel maradt le a beadásról. Blanco el is esett, de Kassai nem ítélt 11-est, érzésünk szerint helyesen
17. PERC: A mexikóiaknál Rodriguez, Torrado, Franco, Moreno, az uruknál pedig Lugano és Victorino szedett már össze sárgát, nekik vigyázni kell, mert a lapokat csak a negyeddöntők előtt törlik el.
21. PERC: Alvaro Pereira lőtt kapu mellé, egy perccel később Guardado lőtt hatalmas kapufát 30 méterről.
23. PERC: Nagy helyzet a másik oldalon. Forlan ívelt be tökéletesen a kapu elé, Suarez lemaradt a labdáról, később a védők mentettek.
29. PERC: Kicsit leült a találkozó, de Forlan vagy Franco és Dos Santos egy-egy villanása sorsdöntő lehet, utóbbi a világbajnokság egyik nagy felfedezettje.
Ápolás 35' Perez, Uruguay Sokáig a kispadon kezelték a szemét.
37. PERC: Dél-Afrika 2-0-ra vezet a franciák ellen, miközben Perezt nem engedi vissza a svéd játékvezető, mert a turbánja ellenére is vérzik a feje. Kövesse ITT azt a találkozót
GÓÓÓL 44' Suarez, Uruguay Cavani beadását fejelte a kapuba. 44. PERC: Derült égből a villámcsapás, kezd izgalmassá válni a helyzet, már ami a továbbjutás kérdését illeti. Cavani húzta meg a jobb oldalon, egy gyors támadás során, egyből beadta középre, ott pedig Suarez gond nélkül ugorhatott fel, és fejelhette a kapuba a Jabulanit. 0-1!
Videó link Link
Helyzetjelentés: Nos, akár még Dél-Afrika is továbbjuthat a csoportból jelen állás szerint. Ezt persze tudtuk a harmadik kör előtt is, de mivel már 2-0 arányban vezet a franciák ellen, ez a találkozó pedig nem áll ikszre, kezdődhet a számolgatás. Jelenleg 3-2 Mexikó gólkülönbsége, Dél-Afrikáé pedig 3-4. Ha még két gól esik megfelelő elosztásban, akár a házigazda is készülhet a nyolcaddöntőre.
A mexikóiak és az uruguayiak nem úgy léptek fel a találkozón, hogy megegyeznének egy békés döntetlenben, itt is, ott is akadtak helyzetek. Uruguay az egyiket kihasználta, így jelenleg magabiztosan vezeti a csoportot.

46. PERC: Mexikó egyenlítene, a csere is ezt a célt szolgálja, de vajon jön-e Hernandez is?
51. PERC: Mexikó irányítja a játékot, a kék-fehérek bekkelnek, láthatóan betömörülnek a kapujuk elé, egy-egy megugrásban bíznak.
VÉDÉS 54' Perez, Mexikó Lugano fejesét bravúrral védte
59. PERC: Felharsan a mexikói közönség rigmusa, űzik-hajtják a fiaikat, de eddig még nem sikerült eljutni a kapuig a második félidőben
64. PERC: Micsoda helyzet maradt ki a szöglet után. Jobb oldalról érkezett a beívelés, Rodriguez egyedül maradt az ötös vonalán, és senkitől sem zavartatva fejelhetett kapura, de végül kicsivel mellé ment a fejes. Ziccer volt.
71. PERC: Malouda megszerezte Franciaország első világbajnoki gólját Dél-Afrikában. Eközben Mexikó már 60 százalékban birtokolja a labdát, és folyamatosan támad, de a kék-fehér védők igen erős falat alkotnak a 16-os körül. Francón az utóbbi percekben több labda is elakadt, mert rossz megoldásokat választott a támadások során.
Ápolás 73' A. Pereira, Uruguay Sántikált a pályán, de meggyógyult.
82. PERC: Kakaskodnak egy kicsit a felek, de Kassai nem adott figyelmeztetést sem Forlannak, sem Osoriónak
87. PERC: Úgy tűnik, megvan a két továbbjutó, mert egyik mérkőzésen sem szakadnak meg a csapatok, meddő a mexikóiak fölénye, a franciák pedig nem tudnak mit kezdeni emberhátrányban.
VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK! URUGUAY CSOPORTELSŐKÉNT JUTOTT TOVÁBB!
Összefoglaló:
A felek nem egyeztek meg, de mivel a másik mérkőzésen számukra kedvező eredmény született, mindketten továbbjutottak az A-csoportból.
Mexikó végig többet birtokolta a labdát, a bekapott gól után bántóan nagy mezőnyfölényben játszott, ám ezt a meddő fölény nem tudta gólra váltani. Nyilvánvalóan tudták a másik mérkőzés eredményét, ezért nem is nagyon adtak bele mindent. A mérkőzés legjobbja a fifa.com szerint a mexikói Osorio volt.
Uruguay csoportelsősége azért is megérdemelt, mert még nem kaptak gólt a világbajnokságon. Ellenfélként a B-csoport második helyezettje érkezhet, míg Mexikó várhatóan Argentínával találkozik a legjobb 16 között.

Képek az alábbi linken
Link
Telesport képek
Link

Kassai vezeti a Mexikó-Uruguay mérkőzést
Újabb feladat juthat a magyar játékvezetőnek a labdarúgó világbajnokságon.
Nemzeti Sport információi szerint Kassai Viktor fújhatja a sípot a Mexikó-Uruguay mérkőzésen, amit holnap rendeznek a világbajnokság A-csoportjában.
Kassai korábban a Brazília-Észak-Korea találkozón bíráskodott segítőivel, Erős Gáborral és Vámos Tiborral
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Franciaország - Dél-Afrika 1-2
  2010-06-22 20:11:11, kedd
 
  Franciaország - Dél-Afrika 1-2
Bloemfontein, Free State Stadion, 41000 néző.

Kezdőcsapatok:
Franciaország:
Lloris - Clichy, Squillaci, Gallas, Sagna - Diaby, Diarra - Ribéry, Gourcuff, Gignac - Cissé
Szövetségi kapitány: Raymond Domenech
Franciaország (FRA) rúgott 1 gólt és 4 gólt kapott (1 pontja van) Kiesett
Dél-Afrika:
Josephs - Masilela, Khumalo, Mokoena, Ngcongca - Tshabalala, Khuboni, Sibaya, Pienaar - Parker, Mphela
Szövetségi kapitány: Carlos Alberto Parreira
Dél-Afrika (RSA) 3 gólt rúgott és 5 gólt kapott (4 pontja van Kiesett)





Franciaország és a házigazda Dél-Afrika is az életben maradásért küzd a csoportmérkőzések utolsó körében. A Bafana Bafana a nyitómeccsen egy hajtós összecsapáson játszott 1-1-es döntetlent Mexikóval, majd Uruguay ellen roppant össze, a Diego Forlán duplájával menetelő dél-amerikai együttes 3-0-ra ütötte ki a vendéglátókat. Dél-Afrika ráadásul nélkülözni kénytelen első számú kapusát, Khunét, akit az előző meccsen állított ki a játékvezető, de Dikgacoi is bezsebelt összesen két sárgát, így ő is csak az oldalvonalon kívülről szemlélheti az eseményeket.
Franciaország együttesénél mindeközben áll a bál, az Uruguay ellen 0-0 után Mexikótól 2-0-ra kapott ki Raymond Domenech legénysége, a meccs szünetében pedig Nicolas Anelka szólt oda a trénernek, ami miatt a Chelsea csatára már ki is került a keretből. Ezzel nem értettek teljesen egyet a csapat tagjai, akik bojkottálták az edzéseket, míg Patrice Evra, a gallok csapatkapitánya az egyik edzővel is szóváltásba keveredett. Francia földön ennek meg is lett az eredménye, híres emberek és politikusok bírálták a gárdt.
A két válogatottnak matematikai esélye még van a továbbjutásra - természetesen a másik kárára. Egy gólzáporos győzelem segíthet csak a célok elérésében, azonban még így is minden a Mexikó - Uruguay mérkőzésen áll vagy bukik, ha ott ikszelnek a felek, akkor a három pont is édeskevés.
A mérkőzést a bloemfonteini Free State Stadionban játsszák, a sípot a kolumbiai óscar Ruiz fújja majd, aki 1995. óta tagja a FIFA nemzetközi játékvezetőket tartalmazó listájának.

3. PERC: Meg volt a meccs első helyzete, Gignac lapos gurítását azonban biztosan fogta Jospehs.
17. PERC: Cissé irányába érkezett remek indítás, azonban a labda egy kicsit hosszú lett, de úgy tűnik a gall támadó jó kondiban van, nagyot sprintelt.
GÓÓÓL 20' Khumalo, Dél-Afrika Lloris futott alá a szögletnek Tshabalala szögletét Lloris számította el, így a labda átszállt fölötte a túloldalon érkező Khumalóról pedig a francia kapuba pattant a labda. Diaby sem állt a helyzet magaslatán, 0-1!
PIROS LAP 26'Gourcuff, Franciaország Könyöklésért
26. PERC: Egy újabb véleményes kiállítás, Gourcuff ugrott fel fejelni Sibayával, a könyöke arcon találta a dél-afrikai játékost, de ezért az esetek többségében sárgát adnak, nem egyből pirosat.
GÓÓÓL 37' Mphela, Dél-Afrika Mit csinálnak a franciák? Eddig a francia válogatott két gólt és egy piros lapot ajándékozott a házigazdáknak a vendégszeretetért. Tshabalala rossz passza után Clichy és Lloris - nincs rá jobb szó - szerencsétlenkedett a tizenhatoson belül, így a beinduló Mphela besodorta a kapuba a labdát. 2:0
Ápolás 45' Gignac, Franciaország Megütötték, de egy meccsen több ilyen eset is van.
Félidő: Franciaország tűnt aktívabbnak az első játékrészben, úgy tűnt Cissé beállásával veszélyesebbek lehetnek a gall támadások. Ennek ellenére Dél-Afrika szerezte meg a vezetést, Lloris futott alá Tshabalala szögletének így a túloldalon Khumaloról a kapuba pattant a labda - Diaby sem szorongatta megfelelően az ellent.
Kisvártatva Gourcuff ugrott fel egy labdáért Sibayával, könyöke eltalálta a dél-afrikait, a mérkőzés kolumbiai játékvezetője pedig azonnal felmutatta a pirosat a franciának.
Slusszpoénként még Clichy és Lloris hozott össze egy gólt a házigazdáknak melyet Mhpela értékesített, így 2-0-ás afrikai előnnyel fordulnak a csapatok.

51. PERC: Tshabalala ugratta ki Mphelát aki kapásból ellőtte a labdát a tizenhatoson belülről, a játékszer azonban kipattant a kapufáról.
VÉDÉS 58' Lloris Ez rá a jellemző, nem a bakizás.
66. PERC: Pienaar lőhetett a tizenhatos előteréből, azonban Lloris könnyedén szelídítette meg a labdát.
Ápolás 67' Tshabalala, Dél-Afrika Kapott egy combost.
GÓÓÓL 70' Malouda, Franciaország Ribéry passzából 70. PERC: Ribéry kapott remek kiugratást, majd kicsalogatta a kapujából Josephset, középre gurított ahol egyedül Malouda érkezett, így az üres kapuba lőtt, 1-2!
86. PERC: Egy jellemző momentum a franciák mostani vébészereplésére: Ribéry adta el a labdát majd lehajtott fejjel kezdett el visszafelé sétálni.
94. PERC: Vége a mérkőzésnek, Dél-Afrika 2-1-re legyőzte a francia válogatottat amely rendkívül alulteljesített ezen a világbajnokságon.
Összefoglaló: Franciaország kezdett jobban, úgy tűnt az utóbbi idők történései az utolsó mérkőzésre összekovácsolták az együttest. Ehhez képest Lloris hatalmas hibáját követően Dél-Afrika szerzett vezetést, Khumalo bólintotta a hálóba Tshabalala szögletét.
Mindössze hat perc telt el a bekapott találattól, amikor egy felugrásnál Gourcuff könyökölte arcon Sibayát amiért a találkozó kolumbiai játékvezetője egyből felmutatta a pirosat.
Az összezavarodó gallok ezután még egy gólt ajándékoztak a Bafana Bafanának, a teljes francia védelem mondott csődöt a 37. percben melyet Mphela használt ki és pofozta közelről a kapuba a labdát. Fordulás után tovább növelhette volna előnyét a dél-afrikai együttes, Mphela lövése azonban a kapufán csattant. Ezt követően érthetetlenül visszavett a házigazda ahelyett, hogy a további gólokat hajszolta volna, ennek epdig meg is lett a következménye: Sagna álomkiugratása után Ribéry hozta kihagyhatatlan helyzetbe a csereként beálló Maloudát.
A 2-1-es végeredmény azt jelenti, hogy mind a két együttes búcsúzott a torna küzdelmeitől, nagyobb szégyenkezni valója azonban Raymond Domenech legénységének van, amely három meccsen mindössze egyetlen találatra volt képes és igen kiábrándító játékot produkált.
A vébék történetében először fordul elő, hogy a házigazda már a csoportmérkőzések után kiesik.

Képek az alábbi lnken
Link

Telesport képek
Link

 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2010.05 2010. Június 2010.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 242 db bejegyzés
e év: 3087 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2065
  • e Hét: 13127
  • e Hónap: 25803
  • e Év: 259550
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.