Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
A rendszerváltás hátteréről
  2010-06-22 12:59:17, kedd
 
 







MAGYAROKNAK KÖTELEZŐ!

A rendszerváltás hátteréről:

Link



Hazudozó "osztrák" riport:

Link











 
 
0 komment , kategória:  Hazánk - otthonunk  
Nekem is volt anyám és apám
  2010-06-22 11:54:44, kedd
 
 





Nekem is volt anyám és apám


Mottó:
Nekem is volt anyám és apám. Nem voltak kiválasztottak, így én sem lettem az.


Összeállítás azokról, akik nem tehetnek ugyan felmenőik bűneiről, de jelentős haszonélvezői annak a kapcsolatrendszernek, amellyel családjuk, rokonságuk, mint egy polip, behálózza az országot. Ha kell kezük a nagyvilágba is elér. Sajnos tőlünk, nemzetben gondolkodóktól függetlenül nem történhetett meg az igazi rendszerváltás. Lassan bele kell törődnünk, hogy 1956 szelleme és első néhány napja egyre távolabb kerül tőlünk, lassan odáig jutunk, hiába tudjuk, hogy áldozataink voltak, de feltehetjük a kérdést, egyáltalán ez a mi forradalmunk volt? Antall József és kiválasztottjai tudatosan becsaptak bennünket, amikor úgynevezett tavaszi nagytakarítást ígértek. Eközben az ÁVO-s gyerekekkel, és még élő szüleikkel, a judeobolsevikokkal és a posztkommunistákkal megkötötték a paktumot, majd ezt követően olyan törvényeket hoztak, amellyel eleve megakadályozták az orosz mintájú diktatúra bűnöseinek megnevezését, akik ha még élnek, továbbra is gyalázkodva röhögnek rajtunk. A bűnösök anyaga hiába van meg, kutathatatlan. Erről elsődlegesen az ál-rendszerváltó első kormány, illetve kiszolgálói tehetnek. Így fordulhatott elő, hogy dr. Schweitzer József főrabbi az ál-rendszerváltás után elsőként elővéve az antiszemitizmus kártyáját, úgyszólván utasította dr. Nahlik Gábor MTV alelnököt, hogy tiltassa be az ÁVH-ról korábban már egy alkalommal sugárzott három részes dokumentumfilm ismételt lejátszását. Megjegyezni kívánom, hogy a filmben korábbi ÁVH-s tisztek megszólalnak, vallanak önmagukról. Mivel sokukról kiderült volna zsidó származásuk, ezzel indokolta a főrabbi a film betiltatását. Összeállításunkat mindjárt kezdhetjük azzal, hogy a magyarországi média legfontosabb erejének számító Magyar Távirati Iroda vezérigazgatója Vincze Mátyás korábbi MSZMP tag, dr. Schweitzer József lányának - a Hollán utcai tüntetés szervezésében is tevékenyen részt vett - Schweitzer Juditnak a férje.

Kérjük mindazokat, akik újabb nevekkel szolgálni tudnak, jelezzék, valamint, ha birtokában van valakinek az említett egykori televízióműsor felvétele!

Mentsük meg Hazánkat, és mentsük meg a nemzetet!

Bauer Tamás: volt SZDSZ képviselő, korábban MSZMP tag, az utóbbi időben Gyurcsány Ferencnek tanácsokat ad. Apja: dr. Bauer Miklós ÁVH-s tiszt. Anyja: Bauer Miklósné ÁVH-s tiszt.

Pető Iván: SZDSZ parlamenti képviselő, ál-rendszerváltó. Apja: Pető László ÁVH-s tiszt, munkásőr parancsnok. Anyja: Pető Lászlóné ÁVH-s tiszt, munkásőr.

Gerendás Péter: Herényi Károly MDF-képviselő veje. Apja: Gerendás Iván ÁVH-s százados.

Zentai György: korábban rendőrtiszt, újabban menedzser iroda tulajdonos. Apja: Zentai Dénes ÁVH-s tiszt.

Stumpf István: FIDESZ- kormány kancellária-minisztere, MSZMP delegáltként részt vett a kerekasztal tárgyalásokon. Apósa: dr. Horváth István ál-rendszerváltás előtti belügyminiszter.

Keleti György: MSZP-s képviselő, korábban honvédelmi miniszter. Apja: Keleti Ferenc MDP központi vezetőség adminisztratív osztályának vezetője a Rákosi-korszakban.

Vajda Péter: ÁVH-s tiszt, majd ügynök, jelenleg Szilvássy György titokminiszter sajtófőnöke

Szántó András: SYMA csarnok tulajdonosa. Apja: Szántó György ÁVH-s százados.

Gadó János: Szombat c. lap főszerkesztője. Apja: Gadó György ügynökmúltja miatt kénytelen volt lemondani parlamenti képviselőségéről. Nagyapja: Gadó István '45 utáni katonai vérbíró.

Drukker György energetikai biztos. Apja: Drukker Tibor, Könyvterjesztő Vállalat vezérigazgatója, majd a Cionista Szövetség elnöke. Anyja: Drukker Tiborné rendőr alezredes, BM útlevélosztály egykori teljhatalmú vezetője.

Juszt László: az újságíró iskolát Bulgáriában végezte. Apja: dr. Juszt Lajos egészségügyi államtitkár a Kádár-rendszerben, rövid ideig beosztottja volt Medgyessy Péter (D-209) miniszterelnök.

Eörsy Mátyás: ügyvé. Apja: Eörsy Gyula Rákosi- és Kádár-rendszerben Igazságügy Minisztérium Kodifikációs Osztályának vezetője.

Ifj. dr. Bárd Károly: Antall-kormány államtitkára. Apja: dr. Bárd Károly ÁVH-s tiszt.

Simor András: Magyar Nemzeti Bank elnöke. Apja: Simor János építőipari-miniszter helyettes a Kádár-rendszerben.

Elbert Gábor: korábbi sport államtitkár, MLSZ főtitkár. Apja: Elbert György rendszerváltásig a Sporthivatal belügyi összekötője.

Vásárhelyi Mária: szociológus ("nemzetgyűlölő") Vásárhelyi Júlia, Vásárhelyi István: az Állami Vagyonkezelő ügyvezető igazgatója. Apjuk: Vásárhelyi Miklós, a Soros Alapítvány helytartója.

Borsi László ingatlanszakértő; korábban államtitkár a Gyurcsány-kormány Fészekrakó Programjában. Apja: dr. Borsi Emil a rosszemlékű egykori Pártfőiskola igazgatója.

Földes György: MTA Politikatörténeti Intézet igazgatója. Apja: Földes László, a Kádár-rendszer belügyminiszter helyettese, a Munkásőrség alapítója, állítólag '56-ban ő lövetett az FVM tetejéről.

Ifj. Apró Antal korábbi titkosszolgálati vezető. Testvére: Apró Piroska, Dobrev Klára mamája. Vején (Gyurcsány Ferenc) keresztül naponta részese az országban történteknek.

Niklai Ákos: Magyar Turizmus RT igazgatója. Apósa: Fekete János a Magyar Nemzeti Bank örökös alelnöke, a nemzet megnyomorítója.

Ungár Klára: SZDSZ képviselő. Apja: Ungár Lajos katonai elhárító, munkásőr parancsnok, hosszú éveken keresztül a MAZSIHSZ alkalmazottja.

Schmidt Mária: A MAZSIHISZ pénzén korábban a jeruzsálemi egyetem hallgatója, ma a Terror Háza Múzeum igazgatója, Ungár Klára sógornője, Ungár Lajos menye, aki aTerror
Házában a szégyenfalra nem volt hajlandó engedélyezni apósa fényképének kitételét.

Havas Szófia: MSZP képviselő, 56-os forradalom tagadója. Nagybátyja: Horn Gyula a pufajkás miniszterelnök.

Király Júlia: Magyar Nemzeti Bank elnökhelyettes. Apja: Király István országgyűlési képviselő a Kádár-rendszerben

2008.10.20.


A bosszú népe 1919 - 2007

Link



Levél apámnak
Néhány év múlva
Tamás István - Nekem is volt anyám
B.Kiss-Tóth László - Késői eszmélés
Marianne de Pluer - Ébredj Magyar

Link
 
 
0 komment , kategória:  Hazánk - otthonunk  
Perlik a MÁV-ot és az MNB.-t
  2010-06-22 11:52:54, kedd
 
 




Perlik a MÁV-ot és az MNB.-t

Chicago.
Zsidók deportálása miatt perlik a MÁV-ot és az MNB.-t !!!

Azt hiszem, ezek úgy gondolják, elérkezett Magyarország teljes leigázásának ideje, a rabszolgák - azaz mi, magyarok, s magyar állampolgárok (kivéve: a közel-keleti kettős vagyis izraeli állampolgárok.) - teljes vagyoni és jogfosztottságának az ideje.

Én meg úgy gondolom, elérkezett az ideje annak, hogy az egész ország - magyarok és nem magyarok (és a tisztességes zsidók) egyként álljunk fel és mondjuk ki:

NEM !!! Nem vagyunk felelősek megszállásunk idején történt egyetlen eseményért sem.

Hat évtizede fizetjük - más államokkal egyetemben HOLOKAUSZT-ért a "kárpótlást" egy olyan nemzetnek amelyik naponta terrorizálja az arabokat és gazdaságilag az egész világot .

Hát ennek most vége.

Ne kerülhessen a Parlamentbe egyetlen képviselő sem, aki ki nem mondja: ELÉG VOLT! Mert mi jön most? A MÁV után a földek, ahol keresztülhaladtak a vonatok? A lakosság, amely inni adott a
masinisztáknak???

Szálasi hagyta volna inkább őket mezítláb áthajtani Ausztrián és Csehországon, ahogy a németek akarták? Még ő, ez a német báb is képes volt azt mondani, hogy NEM.
"Az alperes szerint a MÁV segítsége nélkül nem lehetett volna ennyi zsidót Auschwitzba szállítani." IGEN! Ott pusztultak volna mind 1944 decemberében az Alpok és a Kárpátok hágóin a fagyban, cipő és
téliruha nélkül, német katonáktól terelve !!! ???

Mert vitték volna vagon nélkül is! . De akkor most vajon miért perelhetnétek? Tán épp azért, hogy a "mocsadék MÁV" nem engedett benneteket vonatra szállni ??? Ha van sapka, ha nincs?

És milyen 437 ezer?????

Utánaszámolt már valaki, hogy ez hány vagont jelenthetne? És mennyi időt? A legvadabbul dúló háború kellős közepén volt szenünk, mozdonyunk és vagonunk - a szarrá bombázott országban - hogy félmillió
zsidót deportáljunk?

"Éjjel-nappal"??? A katonák és a hadtáp, hadianyag szállítása helyett???? A szétbombázott vágányainkon és állomásainkon? Ép ésszel állíthat valaki ilyet?

(Ha nem zsidó...)

Egészen 1947-ig összesen 247 ezer munkatáborban elhunyt polgári személyt tartottak nyilván - haláluk okának pontos megjelölésével, merthogy a németek precizitását senki nem vonhatja kétségbe (az
askenázikat kivéve) - kiknek 62 százaléka volt zsidó. A halálokok között 52%-ban a tífusz szerepel.

http://www.youtube.com/watch?v=Z0Ntn9eCc1M ha tudsz németül...itt a bizonyíték !!!

Akkor most mi jövünk !!!

Kérjük a TELJES kárpótlást TRIANONÉRT!

Hogy ez pontosan hány TRILLIÁRD dollár, azt korábban már kiszámolták, ment is itt körbe, tehát létező és pontos adat.

A kárpótlást izraeltől, a zsidóktól követeljük. Mert tény, hogy a nyugati nagyhatalmak... AZÉRT szabdalták szét Magyarországot, hogy megállíthassák a zsidó bolsevizmus terjedését a világban. Mert akkor Magyarországot KIZÁRÓLAG bolsevik zsidók vezették, kún azaz kohn béla és csürhéje. És ez
kordokumentum, nem mellébeszélés. (Jól kiegészül azért a minap körbeküldött Friedman-vallomással, ahogy a zsidók megakadályozták az angol-német békekötést 1916-ban, s belerángatták az addig teljesen
németbarát USA-t a háborúba)

Aztán kérjük a kárpótlást izraeltől és a zsidóktól AZÉRT,mert a Zsidó Világszövetség 1943-ban, Rooseveltnek és Churchillnak írt levelében KIFEJEZETTEN óvta az elnököket attól, hogy elfogadják Horthy békeajánlatát, merthogy akkor mi lesz a Magyarországra menekült és ott biztonságban élő zsidókkal?! Hoppá !!!

Érdekes, hogy itt meg sem említik az azóta oly sokat gyalázott zsidótörvényeket, Horthy zseniális húzását Hitlerrel szemben, amivel befogta a diktátor száját, hogy mi "minek gyámolítjuk a parazita fajt!" (Tényleg, miért kellett?)

Emiatt.. szakadt ránk a pokol 1944-ben.A németek megszállták az országot !!! Magyarországot emiatt terror bombázták a jenkik és az angolok...a vasútvonalakat is mindenhol...de érdekes módon az
Auschwitzba tartó vágányokat soha... arra nem repült egyetlenegy amerikai repülőgép sem...s vajon miért? Miért nem bombázták rongyosra a hős amik az üres síneket... megakadályozandó a
holokausztot ??? A MÁV persze tudott a "haláltáborról", de az angol és amerikai hírszerzés nem, ...ugye??? Ugyan már... Ki az, aki beveszi ezt a képtelenséget?

És ha már második világháború - emlékezzünk meg a Bakonykúti születésű gyilkos kufár stein jakabról, a mai "részeges" hadügyér nagypapájáról, s az ő általa a vágóhídról visszalopott lovakról, meg papírtalpú
bakancsairól - mellyel "ellátta" a II. Magyar hadsereget - akik aztán - javarészt emiatt - el is pusztultak a Donnál... ld. ha nem hiszed...

http://egymagyar.blogspot.com/2010_02_28_archive.html A Gyilkoskufár unokája... szekeres honvédelmi miniszter

Aztán kárpótlást kérünk izraeltől és a zsidóktól a rákosi(rosenfeld) diktatúráért, népünk ifjúságának elpusztításáért, elüldözéséért, az ország soha nem látott nyomorba taszításáért ( tanács köztársasági
bűnök)

Végül kárpótlást kérünk izraeltől és a zsidóktól az utóbbi húsz év szabad rablásáért - amit burkoltan - privatizációnak neveztek, de peresz kimondta a lényeget:

http://www.youtube.com/watch?v=9NNVbp0QeMc

"Felvásároltuk Lengyelországot, Romániát és Magyarországot". A vásárlás itt kissé erős kifejezés, ugyanis a beépített magyarországi fajtabeliekkel megkötött üzletek lényege épp az volt, hogy SEMMIÉRT NEM FIZETTEK, de... mindenre "támogatást" vettek fel, romboltak, majd továbbálltak -na nem messze... csak a következő lerablás helyszínére.

Történészek kellenek, akik ezeket az adatokat halálpontosan összegyűjtik és közreadják.

Sorolják fel NÉV SZERINT a - nekik hiányzó- 437 ezret, mutassák be felmenőiket, s leszármazottaikat (nyilván a túlélőkét- most nincs kedvem viccelődni), hivatalos kordokumentumokkal.

Igazolják, hol éltek, mikor, melyik vonattal szállították el őket, mikor és miben haltak meg. És ez utóbbi egyezzen meg a HITELES (nem utólag gyártott) német nyilvántartásokkal.

És kell MAGYAR BÍRÓ, MAGYAR BÍRÓSÁG és MAGYAR VÁDLÓ, aki előtárja és számonkéri mindezeket. A bírósági tárgyalást természetesen nem illinoisi bíró fogja lefolytatni, hanem MAGYAR.
Van ilyen?

Nincs már hová hátrálnunk !!!

Jól figyeljetek...

A leigázás utolsó felvonását látjuk...

a rabszolgahad, vagy feláll, vagy végképp járomba hajtja fejét és két generáción belül tökéletesen megsemmisül. Elvették földjeinket, perceken belül elveszik vizeinket, kiirtják erdeinket és állatainkat,
gyári "élelmiszerekkel" és emelt higanytartalmú oltásaikkal sterilizálnak, vagy épp elpusztítanak Mindannyiunkat.

(Egyébként lendvai sipánka épp most a híradóban sivalkodik a BKV-s ügyek kapcsán az ellen, hogy a vádaskodók a... kollektív bűnösség elvét használják - merthogy... ilyen nincs !!!

No, kérem. Akkor mi is a vádalap Illinoisban?

Van, amikor létezik a kollektív bűnösség...van amikor nem??? Melyik jogrendben?)

Ui : ...ha magyar vagy... érezd kötelességednek továbbküldeni.....még ...csak ébredező véreidnek..!

Lelkiismereted később nem fog felmenteni, mai tunyaságod miatt !!!
TESTVÉR... A választás előtt... még tehetsz ennyit a hazádért !

cikk :

Zsidók deportálása miatt perlik a MÁV-ot . MTI
2010. február 10., szerda 18:16 A holokauszt magyar áldozatainak hozzátartozói egy chicagói bíróságon beperelték a MÁV-ot, amiért a társaság a II. világháború alatt szerelvényeket biztosított a zsidók
deportálásához. Állításuk szerint keresetüket kilenc évnyi kutatómunka előzte meg, 240 millió dollár vagyoni kár és egymilliárd dollár nem vagyoni kár megtérítését követelik. Beperelték a Magyar Államvasutakat (MÁV) egy chicagói bíróságon a magyarországi holokauszt áldozatainak örökösei, akik jóvátételt követelnek, amiért a cég a II. világháború idején közreműködött zsidók deportálásában. A kártérítési keresetben az áll, hogy a beadvány benyújtását kilenc év kutatómunka előzte meg. A magyar kormány együttműködése vagy közbenjárása nélkül elvégzett kutatás során több tízezer hivatalos dokumentumot vizsgáltak át kelet-európai és német levéltárakból és izraeli irattárakból. Felhasználtak a holokauszt túlélői és történészek birtokában levő okmányokat és anyagokat a washingtoni Holokauszt Múzeum dokumentum gyűjteményéből. A felperesek, túlnyomórészt a magyar holokauszt áldozatainak izraeli és egyesült államokbeli lakhellyel rendelkező hozzátartozói 240 millió dollár vagyoni kár és egymilliárd dollár nem vagyoni kár megtérítését követelik. Előbbi a holokauszt áldozataitól eltulajdonított vagyon mai áron számolt értéke, utóbbi pedig büntető jellegű jóvátétel, amiért a MÁV "gyalázatos és buzgó módon részt vett a népirtásban". Error! Filename not specified.A holokauszt áldozatainak örökösei és közeli hozzátartozói egyebek között azért perlik a MÁV-ot, mert az "tudatosan biztosított" szerelvényeket ahhoz, hogy 1944. márciusa és októbere között 437 ezer magyar zsidót szállítsanak az auschwitzi gázkamrákba, valamint azért, mert megfosztotta az áldozatokat vagyonuktól és értékeiktől, megszegve ezzel a népirtás tilalmáról szóló nemzetközi egyezményt. A perirathoz egy olyan fotót is csatoltak, amelyen MÁV feliratú vagonok és előtte emberek láthatók, az aláírás szerint zsidók szállnak be a kocsikba. A kereset szerint a MÁV "pontosan tudta, mit tesz". Csaknem minden szerelvényét éjjel-nappal arra használta, hogy az embereket Auschwitzba szállítsa. A szerelvények üresek voltak, amikor
Magyarországra visszatértek. "Az alperes által biztosított szerelvények nélkül több százezer zsidót nem lehetett volna Auschwitzba szállítani" - olvasható az okmányban. A dokumentum szerint bár szükségképpen érzéketlenség pénzről tárgyalni a holokauszt áldozatai ellen elkövetett kimondhatatlan gonoszság kapcsán, jogi úton csak pénzügyi kártérítést lehet kapni. A keresetet kedden nyújtották
be az illinois-i északi kerületi bíróságon, az ügyben már kijelölték a bírót. A bíróság honlapján fellelhető 10-cv-868 ügyszámú kereset felperesei közül huszonhárman amerikai lakhellyel rendelkeznek,
hatvankilencen Izraelben laknak, egy-egy személy Nagy-Britanniában, Brazíliában, illetve Magyarországon él.

Link



"Felvásároltuk Lengyelországot, Romániát és Magyarországot".

Link



BEAVATKOZTAK A MÁV ELLENI HOLOKAUSZT - PERBE:
HunHír.Hu

Dr Bősze Ferenc ügyvéd Magyarország oldalán beavatkozott a "holokauszt-túlélők" MÁV elleni perébe. Mint a veszprémi ügyvéd írja, ez a követelés, - amennyiben célt ér - jelentősen megnehezíti a kilábalást a válságból, ami országunkat sújtja, ugyanakkor a pernek társadalmi vetülete is van. Ez a per ugyanis - már maga a perindítás ténye - oly mértékben megalázó és vérlázító a jelen kor magyar társadalmával szemben, hogy az alkalmas lehet, akár a köznyugalom megzavarására is.
HunHír (Szolgai-pólók)

Alább a beavatkozói igényt közöljük:

Illinois Northern District Court
Chicago Office
Everett McKinley Dirksen
United States Courthouse
20th Floor
219 South Dearborn Street
Chicago, IL 60604

Tisztelt Illinois Állami Bíróság!

Alulírott dr. Bősze Ferenc (Magyarország, 8200 Veszprém, Úrkút u. 10. szám alatti lakos) tudomással bírok arról, hogy a t. Bíróság előtt 1:2010cv00868 szám alatt folyamatban lévő perben ,,Magyar holocaust áldozatai" felperesek a Magyar Állami Vasút alperes ellen kártérítés iránti igényt jelentettek be, vagyoni és nem vagyoni kárigényük együttes összegét 1.240.000.000 USD-ban megjelölve, továbbá 1:2010cv01884 szám alatti perben ,,Bank Theft holocaust áldozatai" felperesek a Magyar Nemzeti Bank alperes és társai ellen ugyancsak kártérítés iránti igényt jelentettek be, melynek pontos összegszerűségét nem ismerem.

Bejelentem, hogy ebben a két perben

b e a v a t k o z ó k é n t

részt kívánok venni, ugyanis ezen perek alperese valójában a Magyar Állam, hiszen ha bármilyen mértékben a Bíróság helyt ad a felperesek keresetének, a tulajdonosi pozíciójából fakadóan azért a Magyar Államnak kell ténylegesen helytállnia.
Én pedig a Magyar Köztársaságnak vagyok a polgára, mintegy tízmillió honfitársammal egyetemben. A fentiekből következik tehát, hogy ez a per végső soron ezt a tízmillió magyar állampolgárt érinti.
(Ugyanez vonatkozik arra az esetre is, ha az alperesek egyezséggel ,,kimenekülnének" a perekből, nem beszélve arról, hogy a perindítás már okozott költséget az alpereseknek, hiszen képviselete ellátására egy amerikai ügyvédi irodát kellett, hogy megbízzon, amelynek megtérülése akkor is kétséges, ha pert nyerünk, hiszen a felperesek magánszemélyek, akiknek vagyoni helyzetét nem ismerjük.)

Ez a követelés, - amennyiben célt ér - jelentősen megnehezíti a kilábalást a válságból, ami országunkat sújtja. Ezért fűződik elemi érdekem az alperesek pernyertességéhez, s alapozza meg, hogy beavatkozói minőségben elősegítsem az alperesek pernyertességét.

A pernek azonban nem csak anyagi következményei hatnak ki hazánkra, hanem annak társadalmi vetülete is. Ez a per ugyanis - már maga a perindítás ténye - oly mértékben megalázó és vérlázító a jelen kor magyar társadalmával szemben, hogy az alkalmas lehet, akár a köznyugalom megzavarására is.
Ez az ország - s így ez a nép is - túltette magát a történelem oly sok megrázkódtatásán, megfizette minden vesztes háborúja után a jóvátételt, elszenvedte a mindenkori országvezetés hibáiért ránk rótt büntetéseket.

Túltette magát azon is, hogy a II. világháború után a győztes nyugati hatalmak odadobták koncként - a többi kelet-európai áldozati állammal együtt - a szovjet birodalomnak. Ez a 45 éven át tartó alávetettségünk nem jöhetett volna létre a ,,nyugat" jóváhagyása nélkül, s ezért éltük meg ambivalens érzésekkel, hogy ugyanennek a ,,nyugatnak" köszönhető ,,keleti" alávetettségünk megszűnése.

Ennek tükrében is megengedhetetlen, hogy 2010-ben bármilyen összetételű és létszámú embercsoport igényt jelentsen be kártérítés iránt, olyan időszak hibáiért és bűneiért, amelyeket az országvezetés a német megszállás alatt ,,követett el", amikor a szuverén állami akarat nem, vagy csak korlátozottan érvényesülhetett.

Ha újabb és újabb igény lesz bejelenthető, - az egyéni sérelmekre is kiterjedő ,,kárpótlást" követően, amelyet minden érintett, igényelhetett - akkor sosem lesz vége a számonkérhetőségnek, a helytállni tartozásnak.

A mai magyar társadalom döntő többsége a holocaustot, s minden olyan történelmi bűnt, amit akkor elkövettek embercsoportokkal és egyénekkel szemben egyaránt - lett légyen oka ennek akár származásuk, akár vallási hovatartozásuk, akár politikai meggyőződésük, vagy akár egyéni bátorságból fakadó megnyilvánulásuk - mélységesen elítéli, azzal semmilyen formában nem azonosul. Ezzel a mai magyar társadalommal szemben ennek a fajta igényérvényesítésnek egyáltalán a megkísérlése is megengedhetetlen, és elfogadhatatlan.

Ez a per azért is hordoz magában nagy veszélyt, mert ennek a tízmilliós közösségnek egy részéből szélsőséges reakciókat is kiválthat. A felperesek tehát ezért a veszélyhelyzetért is felelősek, amit az általuk indított perek előidéznek.
Ez a per árt a magyar zsidóságon kívül annak a sok tízmilliós zsidóságnak is a világban, akik hozzánk hasonlóan nem sebeket akarnak felszaggatni, hanem a holocaustot elítélni, s biztosítani egyszer és mindenkorra, hogy az meg ne ismétlődhessék.

Sem a zsidósággal, sem a cigánysággal, sem az örménységgel, de ugyanígy az ,,indiánsággal" szemben sem, mint ami velük történt meg a történelemben, Észak-Amerikában az angolok és a franciák, Dél-Amerikában pedig a spanyolok és a portugálok által. Ez a per nem lehet érdeke azoknak, akik a világról a fenti módon gondolkodnak, ez pedig valamennyi társadalomban, - így a mienkben is - döntő többséget képez. Ezért kérem tehát, hogy a t. Illinois Állami Bíróság a felperesek keresetét utasítsa el mindkét perben, s az ítéleti indokolásában elvi éllel is mutasson rá mindazokra a veszélyekre, amelyeket ez a perindítás kiváltott, illetve egyáltalán kiválthatott.

Veszprém, 2010. március 31.

Tisztelettel:
Dr. Bősze Ferenc
beavatkozó

 
 
0 komment , kategória:  Hazánk - otthonunk  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2010.05 2010. Június 2010.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 56 db bejegyzés
e év: 449 db bejegyzés
Összes: 4840 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 257
  • e Hét: 11335
  • e Hónap: 33823
  • e Év: 211698
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.