Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
90 napos diéta
  2010-06-24 20:20:24, csütörtök
 
  A 90 napos diéta leírása

Ez a fogyókúra megváltoztatja a szervezet működését, így garantálja, hogy súlyunk nem növekszik újra. A diéta 90 napig tart. Bár első olvasatra kicsit bonyolultnak tűnhet ez az étrend, de egy hét után már hozzá is szokunk.
A négynapos szakaszokból álló diéta során :

1. fehérje (protein)
2. keményítő
3.szénhidrát
4. gyümölcsnapok váltakoznak. A sorrendet nem szabad megváltoztatni.

Fontos, hogy az étrendben semmit sem szabad átugorni. A diéta alatt havonta egyszer víznapot kell tartani, amely a gyümölcsnap után következik. Ekkor egész nap csak vizet fogyaszthatunk, majd a proteinnappal folytatjuk. Kávét és teát bármennyit ihatunk, de szigorúan tej és cukor nélkül.
A diéta befejése után ugyanúgy ehetünk, mint korábban, egy feltétellel: a reggeli még 90 napig csak gyümölcs lehet. Ha ebben a 90 napban még 3 kilót leadunk, akkor biztosak lehetünk abban, hogy megváltozott szervezetünk működése.

Mi a lényege ennek a diétának?
A testkontroll követői szerint a különböző ételfajták lebontásához különböző emésztőnedvekre van szükség. Ami az egyik ételféleség emésztéshez alkalmas, az nem feltétlenül jó a másikhoz is. Például a fehérje (mindenféle hús, hal, tojás, tej, sajt, túró...) lebontása savas emésztőnedvek jelenlétében megy végbe. A gyomor, ha étel kerül bele, mindig az éppen szükséges összetételű és kémhatású gyomornedvet választja ki. Hagyományos étkezési szokásaink szerint jóformán mindig olyan ételek kerülnek össze, melyek egymással ellentétes kémhatású gyomornedveket igényelnek, így semlegesítik egymást. Pl. hús-krumpli, hal-rizs, csirke-főtt tészta, tojás-piritós, sajt-kenyér, tej-kifli.
Az ételek megfelelő társításának elve kimondja, hogy a szénhidrátot (a keményítő is az!) tartalmazó ételt nem szabad együtt fogyasztani a fehérjékkel. A proteinről, fehérjékről tudjuk, hogy az álltati eredetű ételeket érjük rajta: húsok, sajtok, tej. A nagyobb problémát az okozza, hogy mi a különbség a keményítő és a szénhidrát között.
A szénhidrát egyszerű, a keményítő összetett cukor. Keményítő az összes zöldség, a burgonya. Szénhidrát a tésztafélék, a rizs, a cukor, a csoki, az aszalt gyümölcsök és valamennyi üdítő.
Fontos tudni, hogy a zöldségek emésztése nem igényel sajátos emésztőnedveket, semleges, savas és lúgos közegben egyaránt lebontódnak. A gomba és a hagyma is semleges.

REGGELI - minden napra:
Minden reggeli ugyanaz: egy kevés gyümölcs, két alma, körte, barack, vagy egy marék apró gyümölcs, eper, málna, szőlő, cseresznye....... stb.
Fontos, hogy az utolsó gyümölcsevés után 1 óra teljen el az ebédelés előtt.

1. nap PROTEINNAP:
Tejet, sajtot csak ezen a napon szabad enni.
Ebéd: 3 szelet (20 dkg) főtt, vagy sült hús, hozzá egy szelet kenyér. Hús helyett fogyaszthatunk 3 tojást, sütve vagy főzve, vagy a hússal megegyező mennyiségű sajtot.
Salátát - olaj nélkül - korlátlan mennyiségben ehetünk. Ebéd után 2 dl tészta nélküli levest igyunk.

Vacsora: ugyan az, mint az ebéd, de leves nélkül. Ügyeljünk arra, hogy ugyanazt, és ugyanannyit együnk mint ebédre ettünk. Tehát ha húst ebédeltünk, akkor húst vacsorázzunk, vagy ha tojást, akkor tojás legyen a vacsora is.


2. nap KEMÉNYÍTŐNAP:
Ebéd: Bármilyen zöldségféle (bab, borsó, zöldbab, lencse, sárgarépa, burgonya) főzve. Ételízesítőt, sót, paradicsomszószt vagy főtt paradicsomot használhatunk. Egy szelet kenyér és saláta ízlés szerint. Ebéd utántól salátát bármennyit fogyaszthatunk.

Vacsora: ugyanaz, mint az ebéd, de harmadával kevesebb mennyiségben.

3. nap SZÉNHIDRÁTNAP:
Ebéd: főtt tészta fűszerezve, például spagetti szósszal, vagy bármilyen sós sütemény (pogácsa). Tévedés ne essék, tilos a spagettira sajtot szórni!!!

Vacsora: Két kisebb szelet torta, esetleg 3 adag fagyi és kötelezően 1 szelet (3 kocka) főzőcsokoládé.

4. nap GYÜMÖLCSNAP:
Egész nap, bármilyen gyümölcs (gyümölcslé) bármilyen mennyiségben.
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
gyümölcs napra
  2010-06-24 20:13:57, csütörtök
 
  Hozzávalók

4 érett banán
6 evőkanál kókuszreszelék
3 evőkanál vaj
méz
citromlé

Elkészítés
A vajat serpenyőben megolvasztjuk. Beletesszük a megtisztított banánt és mindkét oldalon 2-2 percig sütjük. Ízlés szerint citromlével meglocsoljuk. Száraz serpenyőben megpirítjuk a kókuszreszeléket. A banánt tálra tesszük, megmelegített mézzel megkenjük és beleforgatjuk a kókuszreszelékbe.
Aki nem fogyózik annak lehet ízlés szerint csokoládémártással vagy vaníliafagylalttal tálalni.


TÖLTÖTT SÜLT ALMA
Hozzávalók
2-3 édeskés alma
mazsola, darabos dió, mogyoró, mandula ízlés szerinti mennyiségben (na meg amennyi az almákba belefér), apróra vágott aszalt gyümölcsök.

Elkészítés
Az almák "kalapját" vágd le a szárnál lévő résznél, és a magházat vájd ki. Egy kis tepsibe tedd bele az almákat és töltsd beléjük a mazsolás-aszaltgyümölcsös-magvas keveréket, tedd vissza a kalapot és az almákat szúrd meg picit pár helyen, tedd a tepsibe és önts alájuk kicsi vizet. Forró sütőben kb. 15-20 percig süssd.


GYÜMÖLCSKOCSONYA
Hozzávalók
1 alma,1 körte
1 kiwi, 2 barack
3 banán,ananász
2 narancs, 2 mandarin
1 l rostos baracklé (vagy bármilyen gyümölcslé)
1 tasak zselatin fix vbagy 6 nap zselatin

Elkészítés
A gyümölcsöket megtisztítom és feldarabolom tetszőlegesen. Beleteszem több mélyebb edénybe. Az ivólevet felteszem egy fazékba főni. Amikor már kezd gőzölögni belekeverem az étkezési zselatint. Felfőzöm vele. Az így elkészült levet ráöntöm a gyümölcsökre. Kihülés után a hűtőben tárolom.
 
 
0 komment , kategória:  gyümölcs napra  
szénhidrát napra
  2010-06-24 19:16:25, csütörtök
 
  ZÖLDSÉGES PIZZA

Hozzávalók :
1 félkész nagy, kerek pizzatészta (vásárolt)
25 dkg fagyasztott mexikói zöldségkeverék
20 dkg brokkoli
1 kis szál póréhagyma fehér része
10 dkg reszelt ementáli sajt
1 darabka száraz, csípős paprika (vagy paprikakrém)
1-1 evőkanál mustár és ketchup
1 tojás
1 húsleveskocka
ízlés szerint só és bors

Elkészítés
Előkészítése: a zöldségkeveréket forrásban lévő vízben előfőzöm, majd leszűröm. A brokkolit apró rózsáira szedem, a póréhagymát felkarikázom. A ketchupot, az összetört paprikát (vagy paprikakrémet) és a mustárt összekeverem. A húsleveskockát 1 dl forró vízben feloldom és felhígítom vele a mustáros ketchupot.
Elkészítése: a pizzatésztát megkenem a fűszeres keverékkel, majd elosztom rajta a zöldségeket. A tojást felverem, és hozzákeverem a megmaradt keverékhez. Egyenletesen rálocsolom a zöldségekre, és a pizzát előmelegített forró sütőbe tolom. 10 perc múlva rászórom a sajtot, és ezután csak addig sütöm, amíg a sajt rá nem olvad. Négy cikkre vágom, és azonnal tálalom.





FOKHAGYMÁS GOMBÁS TÉSZTA
Hozzávalók :

1,5 dl fehérbor, legjobb a muskotályos
3 hatalmas gerezd fokhagyma
1 ek. olívaolaj
1 maroknyi szeletelt csiperkegomba /legjobb a friss, de konzervből is lehet/
frissen őrölt bors vagy szemes tarka bors
kakukkfű
1,5 dl csavart durum tészta

Elkészítés
A tésztát megfőzzük hagyományos módon. Közben az olajon átsütjük a gombát, jó pirosra. Amikor már majdnem kész, alaposan megborsozzuk. A fokhagyma gerezdek egyik végét bevagdossuk hosszanti irányba, és azokat is beletesszük. Szépen ki fognak nyílni, olyanok lesznek, mint egy legyező. Végül hozzá öntjük a bort és lejjebb vesszük alatta a hőmérsékletet, hogy szépen párolódjon. Azért maradjon egy kis szaftja! Összekeverjük a tésztával, és kész.
Só direkt nincs se a gombán, se a tészta főzővizében.

KÓKUSZOS MEGGYES SÜTI
Hozzávalók :

1 üveg (720 ml) meggybefőtt (lehet bolti is)
20 dkg liszt
25 dkg vaj vagy margarin
20 dkg cukor
1 csomag vaniliás cukor
1/2 citrom reszelt héja
1 késhegynyi só
4 db tojás
10 dkg étkezési keményítő
10 dkg kókuszreszelék
2 csapott evőkanál sütőpor
75 ml kókusztej (ha nincs, jó a sima tej is)
vaj és liszt a forma kikenéséhez
kókuszreszelék
csokoládémáz

Elkészítés
A meggyet jól lecsöpögtetjük (leve nem kell), majd kis lisztben áforgatjuk, hogy ne legyen olyan tocsogós. A vajat, cukrot, vaniliás cukrot, lereszelt citromhéjat és a sót habosra keverjük, majd a tojásokat és a 3-4 evőkanál étkezési keményítőt felváltva hozzáadjuk. A lisztet, a maradék étkezési keményítőt, a kókuszreszeléket, a sütőport összekeverjük, és a kókusztejjel a masszához adjuk. Összekeverjük. Majd a meggyet is hozzáadjuk a masszához. Egy kb. 2 literes formát kikenünk, kilisztezünk, beleöntjük, elsimítjuk, majd előmelegített sütőben 60 - 70 percig sütjük (elektromos sütő: 175 fok, gáz: 2. fokozat). A már kissé kihűlt sütit a felmelegített csokimázzal leöntjük (én készet vettem, de lehet készíteni is), és gyorsan beszórjuk a kókuszreszelékkel.
 
 
0 komment , kategória:  szénhidrát napra  
Keményítő napra
  2010-06-24 18:41:57, csütörtök
 
  KARFIOL PÖRKÖLT

1 nagy fej karfiol
2 fej hagyma
1 teáskanál só
1 gerezd fokhagyma
1 kicsi paradicsompüré konzerv
2 evőkanál liszt
1 kávéskanál olaj
késhegynyi pirospaprika
vegeta

Elkészítés
A karfiolt kisebb rózsákra szedjük, és sós vízben 1-2 percig forraljuk. Leszűrjük. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és az olajon a karfi ollal megpároljuk. Megszórjuk a liszttel, a pirospaprikával, felengedjük 2 dl-nyi vízzel. Belekeverjük a paradicsompürét, az apróra metélt fokhagymát és a fűszereket. Puhára főzzük, úgy hogy a karfi ol ne essen szét. Hagyományos pörköltkörettel tálaljuk.
Liszt kihagyható vagy helyettesíthető.






GOMBÁS RIZS

a tálaláshoz 1 evőkanál marinált paradicsompaprika-csík
őrölt fekete bors
cukor
ízlés szerint só
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olaj
1 csokor petrezselyemzöld
1 kis fej vöröshagyma
1 citrom
25 dkg gyors rizs
40 dkg gomba

Elkészítés
Előkészítése: egy evőkanál olajon sárgára fonnyasztom a megtisztított és apróra vágott vöröshagymát, majd ráteszem az ugyancsak megtisztított és felszeletelt gombát. Megsózom, rászórok egy mokkáskanálnyi reszelt citromhéjat és egy kis őrölt fekete borsot, belekeverem a zúzott fokhagymát és a fi nomra vágott petrezselyemzöldet, majd fedő alatt, saját levében puhára párolva, zsírjára sütöm.
Elkészítése: közben a rizst többször váltott vízben megmosom, lecsöpögtetem és a megmaradt olajon üvegesre futtatom. Ezután a gombához keverem, a citrom kicsavart és átszűrt levét rálocsolom, majd annyi vizet öntök rá, amennyi az étel térfogatának a duplája. Felforralom, és az előmelegített sütőbe tolva jól lefedve addig párolom, ameddig a rizs az összes folyadékot fel nem szívja. Tálalás előtt villával óvatosan felkeverem, és ha szükséges, utána sózom. Tálaláskor a paprikacsíkokkal díszítem.





KÖLES ZÖLDRAGUVAL
Hozzávalók :
2 fő részére

8-10 dkg köles
2 db érett paradicsom
2 db zöldpaprika
1 közepes fej hagyma
10 dkg gomba /lehet fagyasztott is/
1 db nagyobb burgonya
20 dkg fagyasztott mexikói zöldköret
1 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem


oliva olaj
ételízesítő

Elkészítés
A burgonyát megpucolom, kockára vágom, pici sóval kevés ételízesítővel elkezdem főzni, fél fővésben hozzá öntöm a mexikói zöldköretet és tovább főzőm. Közben olíva olajon megfonnyasztom a hagymát, majd a kovkára vágott paprikát, hozzá adom a gombát és "zsírjára pirítom". Ezután a kölest adom hozzá és állandóan kevergetve kissé megpirítom. Ezután felöntöm kevés vízzel, picit sózom és kb. 8-10 percig fedő alatt főzöm, közben többször megkavarom, a köles könnyen leragad. Készre párolom, kb. egyszerre lesz kész a zöldkörettel , amiről leöntök egy kevés lét, majd a köleshez teszem,. A 2 paradicsomot kockára vágva hozzáteszem és még összeforralom az egészet. Félrehúzva a lángról még 5 percig beborítva pihentetem, ekkor még a köles dagad egy kicsit. Ezekután kovászos uborkával tálalom. A nem diétázó családtagok is kedvelik! Jó étvágyat!!


 
 
0 komment , kategória:  keményítő napra  
fehérje napra
  2010-06-24 14:58:12, csütörtök
 
  ALUFÓLIÁBAN SÜLT CSIRKECOMB

2 db csirkecomb
2 nagy fej vöröshagyma
25 dkg gomba
ízlés szerint só és törött fekete bors


Elkészítés

Előkészítése: a combok bőrét lehúzom. A forgóknál kettévágom. A gombát tisztítás után felszeletelem, a hagymát karikára vágom.

Elkészítése: a megsózott, megborsozott csirkecombdarabokat külön-külön, bőrével lefelé az alufóliára fektetem, majd beborítom vöröshagyma-karikákkal és gombaszeletekkel. Jól megsózom, megborsozom és lazán becsomagolom. Előmelegített, forró grillsütőbe vagy gázsütőbe teszem a négy csomagot. Az első oldalát 15 percig sütöm, majd megfordítom, és további 10 percig sütöm. Ezután az alufóliát kibontom, és az ételt néhány percig fedetlenül pirítom.


GÖRÖG PARASZTSALÁTA
4 hosszúkás paradicsom
2 fej lilahagyma
1 kígyóuborka
1-1 zöld és sárga húsú paprika
1/2 csokor oregáno
2 evőkanál citromlé
5 evőkanál olívaolaj
20 dkg feta sajt
7-8 dkg fekete olajbogyó
só, bors
kevés cukor

Elkészítés
A megmosott paradicsomot felszeleteljük. Az uborkát héjastól hosszába négyfelé vágjuk, majd felkockázzuk. A megtisztított lilahagymát cikkekre vágjuk. A kicsumázott paprikákat csíkokra metéljük. Az oregáno leveleit lecsipkedjük. A marinádhoz a citromlevet sóval, borssal, cukorral, oregánóval ízesítjük, majd beledolgozzuk az olajat. A saláta összetevőit összekeverjük, meglocsoljuk a marináddal, megszórjuk olajbogyóval és a felkockázott fetával, oregánóval, hegyes erőspaprikával. Citromcikkekkel díszítjük.

BROKKOLIS PULYKA
Hozzávalók :

só, pirospaprika, bors
1 húsleveskocka
1 evőkanál kukoricaliszt
5 dkg mandula
1 evőkanál margarin
75 dkg pulykahús
1 doboz mirelit brokkoli

Elkészítés
A pulykahúst puhára főzzük és a brokkolit kevés vízben megpároljuk. A margarint felolvasztjuk, és az apróra vágott mandulát megpörköljük benne, majd a kukoricalisztet kevés vízzel összekeverjük, és a margarinos mandulával tejföl sűrűségű szószt készítünk belőle. Végül egy margarinnal kikent tűzálló tálba lerakjuk soronként a brokkolit, a sóval, borssal, pirospaprikával ízesített főtt pulykahúst, és leöntjük a mandulás szósszal. Előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.


 
 
0 komment , kategória:  fehérje napra  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2010.05 2010. Június 2010.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 91 db bejegyzés
e év: 698 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 539
  • e Hét: 2438
  • e Hónap: 6842
  • e Év: 38571
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.