Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
VB legjobb 16 csapata
  2010-06-25 23:28:50, péntek
 
  VB legjobb 16 csapata





GRATULÁLOK a szép eredményeikért. További sok sikert kívánok Minden csapatnak.
 
 
1 komment , kategória:  Külföldi foci  
H csapat eredménye
  2010-06-25 23:26:32, péntek
 
  H csapat eredménye





Összefoglalók a meccsekről az alábbi linken
Link
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Bogdán András: Álmodó
  2010-06-25 21:40:04, péntek
 
  Bogdán András: Álmodó /Dr. Molnár Kerekes Marikától kaptam

"Álmodj boldogot, álmodj szépet,
Álmodj igazra váló meséket,
Álmodj barátot, melletted állót,
Álmodj hű társat, el sose válót,
Álmodj magadnak igazi otthont,
Álmodj bele, kivel megosztod,
Álmodj táncot, mi magasba emel,
Álmodj táncost, ki szívednek felel,
Álmodj tüzet, lánggal égetőt,
Álmodj csókkal perzselő szeretőt,
Álmodj utakat, messzi világot,
Álmodj szívedben nyíló virágot,
Álmodj szerelmet, tiszta vágyat,
Álmodj, lesz kivel megosszad ágyad,
Álmodj szabadot, láncot megtörve,
Álmodj szárnyalást, földhöz nem kötve,
Álmodj hát jövőt, álmodj szépet
Álmodj igazzá váló meséket..."
 
 
0 komment , kategória:  versek  
Chile - Spanyolország1-2
  2010-06-25 21:00:08, péntek
 
  Chile - Spanyolország 1-2
Pretoria, Loftus Versfeld Stadion, 50 000 néző

Kezdőcsapatok:
Chile:
Bravo - Ponce, Isla, Medel, Jara - Vidal, Valdivia, Estrada - Beausejour - Sanchez, Gonzalez. Szövetségi kapitány: Marcelo Bielsa
3 gólt lőtt és 2 gólt kapott. 6 ponttal tovább jutott csoport 2.-ént

Spanyolország:
Iker Casillas - Pique, Puyol, Capdevila, Sergio Ramos - Busquets, Iniesta, Xavi, Xabi Alonso - Torres, David Villa. Szövetségi kapitány: Vicente del Bosque
4 gólt lőtt és 2 gólt kapott. 6 ponttal tovább jutott





2. PERC: Iker Casillas 50. alkalommal a válogatott csapatkapitánya, ezzel beérte Andoni Zubizarretát, aki szintén kapusként volt a nemzeti együttes "csékája".
10. PERC: Mi maradt ki!!! Chile szépen passzolgatott a védők között, Gonzalez egy jobb oldali beadás végén tisztán lőhetett, csúnyán fölébombázott.
VÉDÉS 12' Casillas, Spanyolország Estrada kínálta meg, jó helyen állt.
17. PERC: Mindkét csapat jól játszik, Chile teljesen egyenrangú ellenfele a spanyoloknak, de ezt a mondatot a két szereplő felcserélésével is megírhattuk volna.
GÓÓÓL 25' Chile gólt kapott, először a vb-n, de még milyet!! Torres iramodott meg a bal oldalon, jól tolta meg, a kapus azonban kiszaladt, és felszabadított, majdnem egészen a középkörig. Ott éppen David Villa állt, aki fantasztikus helyzetfelismeréssel az üres kapuba lőtte a labdát. Parádés találattal vezetnek a spanyolok!! 0-1!
David villa gólja videón
Link
31. PERC: Marcelo Bielsa láthatóan ideges a buta gól miatt, fel-alá járkál a kispad előtt. Már a sok sárga is felelőtlenségről tesz tanúbizonyságot, nem elég higgadtak a chilei játékosok
36. PERC: Torres óggyel-bajjal megszerezte a labdát, jól birtokolta, betört a 16-oson belülre, ahol Vidal nagyot taszajtott rajta. Megadható bünti lett volna.
GÓÓÓL 38'Iniesta, SpanyolországGyönyörű támadás végén lőtt a kapuba 0:2
ITT ANDRES INIESTA TALÁLATA: videó link
Link
PIROS LAP 38' Estrada, Chil Rálépett Torres sarkára
39. PERC: Chile nagyon rossz helyzetbe került, buta hibák miatt. Igaz, ez a spanyol gól egy igazi latin támadás végén született. Iniesta és Villa játszott össze, egy pillanat alatt sebességet váltottak, Villa passzolta végül vissza a labdát Iniestának, aki mesterien lőtte ki a jobb sarkot. 0-2. A támadás során Estrada rálépett - érzésünk szerint teljesen véletlenül - Torres sarkára, aki nagyot esett, és a játékvezető a gól után kiállította a chilei védőt.
Ápolás 45+1' Xabi Alonso Ponce belépője után maradt a földön
VÉGE AZ ELSŐ FÉLIDŐNEK, VEZETNEK A SPANYOLOK!
Helyzetjelentés: Chile fejben, mentálisan nem készült fel erre a találkozóra, legalábbis úgy tűnik, nem képesek felmérni cselekedeteik következményét a játékosok. A koncentráció hiányának tudható be Bravo nagy hibája, teljesen feleslegesen jött ki a kapuból a gól előtt, pontosabban rossz helyre rúgta a felszabadítást.
Villa persze azért jó csatár, mert ott van, ahol lennie kell. A chilei játékosok nagyon durván játszanak, ha Estrada nem szedte volna össze az első sárgáját, még mindig tizenegyen lennének a dél-amerikaiak. Iniesta vállalta a játékot, és úgy tűnik, teljesen egészséges, mert a Barcelonában megszokott pontos, stabil játékát nyújtja.
A másik találkozón még nem esett gól, de Honduras meglepően jól kontrázik, akár még meglepetés is születhet azon a meccsen, az pedig Chile malmára hajthatja a vizet

GÓÓÓL 48' Millar, Chile Gyönyörű gólt szerzett Millar jó csere volt. Addig-addig cselezgetett a 16-os vonalánál középen, amíg egyszer úgy gondolta, ellövi a labdát. Jól tette, igaz, a lövés megpattant Piqué hátán, így került Casillas kapujába a Jabulani. 1-2!
Millár szépítő gólja videó link
Link
57. PERC: Chile és Spanyolország is 8-8 alkalommal próbált kapura lőni, előbbi 4, utóbbi 5 alkalommal el is találta azt.
64. PERC: A spanyolok ismét fölénybe kerültek, nem véletlen, eggyel többen vannak. Iniestát keresik a társat, Fabregas eddig még nem villant meg. Ponce időközben nagyot mentett Villa elől középen.
71. PERC: Sergio Ramos iramodott meg a jobb oldalon, három védőt kicselezett, de időközben véget ért a pálya, kirúgás következett.
74. PERC: Érdekes, hogy a spanyol játékosok nem zárkóznak fel a támadásokhoz, szegény Villa ha megszerzi a labdát, egyedül marad. Pedig többen vannak Puyolék a pályán
77. PERC: Kiváló kisfilmet lehetne forgatni Bielsa kapitányról: szórakoztató, érzelemdús mozi lenne: az egyik pillanatban nagy sebességgel járkál fel és alá, a következőben ül a padon és az arcát a kezébe temeti, hogy aztán nem sokkal azután ordibáljon a játékosaival
89. PERC: Svájc a másik arcát mutatja a másik mérkőzésen, hisz a selejtezők során kikaptak Luxemburgtól is, hogy aztán itt megverjék a spanyolokat. Chile lassan készülődhet a következő körre - és Brazíliára.
VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK, SPANYOLORSZÁG CSOPORTGYŐZTESKÉNT TOVÁBBJUT, CHILE PEDIG MÁSODIKKÉNT TESZI EZT MEG!

képek az alábbi linken
Link
Telesport képek
Link
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Svájc - Honduras 0-0
  2010-06-25 20:52:06, péntek
 
  Svájc - Honduras 0-0
Bloemfontein, Free State Stadion.

Kezdőcsapatok:
Svájc:
Benaglio - Ziegler, Grichting, von Bergen, Lichsteiner - Fernandes, Inler, Huggel, Barnetta - Derdiyok, Nkufo
Szövetségi kapitány: Ottmar Hitzfeld
4 pontja van Nem jutoot tovább

Honduras:
Valladares - Figueroa, Bernardez, Chavez, Sabillon - Nunez, Thomas, W. Palacios, Alvarez - Suazo, J.N. Palacios
Szövetségi kapitány: Reinaldo Rueda
1 pontja van Nem jutoot tovább





Már itt tart a világbajnokság, a H jelű kvartett utolsó két mérkőzése után véget is érnek a csoportmeccsek és kialakul a nyolcaddöntő mezőnye. Ebből a négyesből erre mindegyik együttesnek megvan az esélye, még az eddig nulla pontot begyűjtő Hondurasnak is.
Ottmar Hitzfeld legénysége, a svájci válogatott óriási meglepetéssel nyitott az első körben ugyanis 1-0-ra legyőzték Spanyolország együttesét. A második körben már nem jött ki a lépés, Chile ellen túlzottan korán, már a 31. percben kiszórta Behramit al-Ghamdi játékvezető, ezt pedig a lefújás előtt nem sokkal Mark Gonzalez ki is használta, így a Natinak pontot, pontokat kell szereznie, ha tovább akar jutni. Hitzfeld eltiltott játékosán kívül nem számíthat a megsérülő Senderosra.
Honduras esetében egyszerű a képlet: miután a közép-amerikai csapat az első fordulóban 1-0-ra kikapott Chilétől majd a második körben 2-0-ra vérzett el a spanyolok ellen - több is lehetett volna a vége -, így számára egy legalább kétgólos győzelem kell a továbblépéshez, illetve hogy a dél-amerikai csapat legyőzze a spanyolokat, de ott sem mindegy milyen arányban - azaz erre van a legkisebb esély, de még van.
Az összecsapásra a bloemfonteini Free State Stadionban kerül sor, a mérkőzés játékvezetője az argentin Héctor Baldassi lesz, aki a vébén már a Ghána - Szerbia meccsen is fújta a sípot, akkor az afrikaiak egy büntetővel 1-0-ra nyerni tudtak.

11. PERC: Na végre, felszökött a vérnyomásunk! Inler alakított ki magának lövőhelyzetet és a albda ugyan a kapufa külső felénél hagyta el a játékteret, de nem sokon múlt, hogy beakadjon
22. PERC: Barnetta lőtt 25 méterről, de nem sikerült túljárnia Valladares eszén, hárított a kapus.
33. PERC: Rengeteg a hiba a meccsen, pontatlan passzok, rossz döntések, elkésett belépők. Fek kell javulniuk a csapatoknak, ha három pontot akarnak szerezni.
46. PERC: Vége az első félidőnek, küzdelmet igen, szép játékot és akciókat nem látahttunk, jelenleg ez a két csapat a kieső a H csoportból.
Félidő: Lassan lendültek bele a csapatok a játékba és talán még mostanra sem sikerült teljesen, ugyanis rengeteg hiba jellemezte az első felvonást. Épp emiatt a kapuk nem nagyon forogtak veszélyben, több les, felesleges szabálytalanság és rossz passz szabott gátat a gólhelyzetek és a folyamatos játék kialakulásának.
A spanyol meccs állása miatt Svájcnak már egy egygólos győzelem is továbbjutást érhet, kérdés Ottmar Hitzfeld mennyire tudja felpörgetni övéit a szünetben a másik pályán történtek tudatában.

47. PERC: Yakin biztosan nem így tervezte a bemutatkozását ezen a meccsen, első lövése olyannyira elkerülte a kaput, hogy majdnem bedobás lett belőle.
Ápolás 50' Grichting, Svájc W. Palaciosszal fejelt össze.
53. PERC: Alvarez tekerte középre a labdát, Suazo csúsztatott a labdába azonban az így sem ment annyival beljebb, hogy beakadjon a kapuba, a túloldalon pedig lekésett a becsúszva érkező társ - ez volt eddig a meccs legnagyobb helyzete
Ápolás 50' Grichting, Svájc W. Palaciosszal fejelt össze
53. PERC: Alvarez tekerte középre a labdát, Suazo csúsztatott a labdába azonban az így sem ment annyival beljebb, hogy beakadjon a kapuba, a túloldalon pedig lekésett a becsúszva érkező társ - ez volt eddig a meccs legnagyobb helyzete!
Ápolás 57' Chavez, SvájcEgy ütemtelen becsúszásba sérült bele
71. PERC: Végre egy helyzet! Alvarez került lövőhelyzetbe a tizenhatoson belül, azonban Benaglio szögletre tudta menteni a közeli lövést. A sarokrúgásból semmi sem lett.
82. PERC: Nem, nem és nem. Eddig egyszerűen képtelenek kihasználni a játékosok az előttük adódó lehetőségeket, Honduras az előbb három támadóval nem tudott kifogni két védő eszén.
Ápolás 87' Valladares, Honduras Nem tudni mi baja, de nagyon fáj neki.
95. PERC: Vége a mérkőzésnek, a 0-0-ás döntetlennek köszönhetően ez a két csapat búcsút int a világbajnokságnak.
Összefoglaló: A játékosok nem kényeztettek el minket: az első félidőre főleg a küzdelem volt a jellemező, a sok butaság miatt pedig igazán nagy helyzet nem alakulhatott ki. Mivel idő közben Spanyolország 2-0-ra elhúzott Chile ellen arra számíthattunk, hogy Svájc a második felvonásban felszántja majd a pályát.
Végül nem tette, a percek csigalassúsággal teltek el, ráadásul Honduras két ízben is megszerezhette volna a vezetést: előbb Benaglio kapus minden tudására szükség volt, hogy védeni tudja Palacios közeli lövését, majd Alvarez találatát érvénytelenítette a játékvezető les címén - érzésünk szerint tévesen.
A 0-0-ás döntetlennek köszönhetően Honduras mellett a spanyolverő Svájc is búcsúzik a torna további küzdelmeitől.

Képak az alábbi linken
Link
Telesport képek
Link
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
G csoport eredménye
  2010-06-25 20:45:35, péntek
 
  G csoport eredménye





Összefoglalók a meccsekről az alábbi linken
Link
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Portugália - Brazília 0-0
  2010-06-25 20:12:33, péntek
 
  Portugália - Brazília 0-0

Kezdőcsapatok:
Portugália:
Eduardo - Duda, Alves, Carvalho, Costa - Coentrao, Meireles, Pepe, Tiago, Danny - Ronaldo
Szövetségi kapitány: Carlos Queiroz
7 gólt lőtt és NEM kapott gólt. 5 ponttal tovább jutott csoport 2.- ént

Brazília:
Julio Cesar - Bastos, Juan, Lúcio, Maicon - Felipe Melo, Silva, Alves - Baptista - Fabiano, Nilmar
Szövetségi kapitány: Dunga
5 gólt rúgott és 2 gólt kapott (2 győzelem - 1 döntetelen)7 ponttal csoport 1-ént tovább jutott





Portugália és Brazília összecsapása kár vébé-döntőnek is elmenne, ehhez képest a két együttes már a G csoport zárófordulójában összemérheti erejét. Európa braziljai nem voltak túl meggyőzőek az Elefántcsontpart elleni rangadón, akkor egyedül Cristiano Ronaldo bombája jelentett veszélyt a kapura, azonban a kapufa hárítani tudott.
A folytatásban, a Koreai NDK ellen aztán már kijött a lépés, 1-0-ás első félidő után hatot vágtak Carlos Queiroz fiai az ázsiai csapatnak, ezzel pedig nem csak a győzelmet, hanem könnyen a továbbjutást is bebiztosították maguknak, Elefántcsontpartnak ugyanis jelenleg kilenc gólos hátránya van a luzitánokkal szemben.
Brazília egyre jobban belelendül. Az első meccsen a sötét lónak számító koreai csapat ellen még akadozott a gépezet - a siker így is meglett -, Dunga ugyanis láthatóan Kakára hegyezte ki akkor az akciókat, a Real Madrid játékosa pedig nemrég épült fel sérüléséből, így érthetően még nem volt bombaformában.
Nem úgy a második találkozón, melynek elején kissé eltűnt a korábbi milánói csillag, ám a 25. percben briliáns passzt adott Luis Fabianónak és összességében az egész meccsen kiválóan teljesített - ám ma nem láthatjuk, hogy a forma maradandó lesz-e, mivel Stephane Lannoy játékvezető két véleményes sárga után kiszórta a brazilt. Elano sem játszik a meccsen, őt az afrikaiak rúgták le az előző összecsapáson.
A dél-amerikai csapat Elefántcsontpartot is magabiztosan verte, így nyeregben érezheti magát, mivel már biztos továbbjutó.
A találkozó a durbani stadionban rendezik meg, a sípot a mexikói Benito Archundia fújja majd, aki a civil életben ügyvédként és közgazdászként tevékenykedik.

15. PERC: Meireles beadását Julio Cesar öklözte ki, majd Ronaldo lőhetett kapásból, de belevetődött egy védő.
18. PERC: Egy újabb portugál kontraakció végén Coentrao tette középre a labdát, Tiago kapásból lőtt de célt tévesztett - szép akció volt.
30. PERC: Dani Alves passzát a portugálok kiengedték volna, azonban a hosszú oldalon feltűnt Nilmar, Eduardo tolta a lécre a lövést. Az ellenakcióból kontratámadás alakult ki, majd Tiago esett el a tizenhatoson belül,(esetleges 11es büntető) ám a játékvezető kifelé ítélt szabadrúgást.
39. PERC: Maicon adott be remekül jobbról, a középen érkező Luis Fabiano a földre fejelte a labdát ami azonban éppen csak, de mellé ment.
41. PERC: Míg mindenki a bírónál reklamált addig Cristiano Ronaldo lőtt 25 méterről, de Julio Cesar magabiztosan fogta a középre tartó labdát.
47. PERC: Vége az első félidőnek, eddig a sárga lapokról és a keménykedésről szól a meccs, nagy helyzetet keveset láthattunk.
Félidő: Brazil dominanciával indult a mérkőzés, a portugálok láthatóan a kontrákra rendezkedtek be. Utóbbiak közül a 18. percben láthattuk a legveszélyesebbet, Coentrao beadása után Tiago lőhetett kapásból de célt tévesztett.
Brazil oldalról Nilmar járt legközelebb a gólhoz, de Eduardo a lécre tudta tolni közeli lövését. Az első félidő inkább a keménykedésről szólt - erre utal a hét kiosztott sárga is -, reménykedjünk benne, hogy a második felvonásban a játéké lesz a főszerep.

55. PERC: Dani Alves húzott meg egy szép cselt majd középre tekert, Luis Fabiano azonban gyengén tudott csak a labdába fejelni, Eduardo fogta meg a játékszert.
VÉDÉS 60' Cesar, Brazília Meireles lövésénél védett nagyot. Ronaldo lódult meg a jobb oldalon, Lúcio becsúszva tisztázott így a labda Meireles elé került, a kapujából kirobbanó Cesar azonban szögletre tudott menteni. Az Inter portását ápolni kellett az ütközés után, de már jól van.
72. PERC: Daniel Alves gondolta úgy, hogy felesleges mindig passzolgatni és ellőtte a labdát közel 30 méterről, azonban a játékszer jócskán elkerülte a kaput.
77. PERC: Simao húzta meg a jobb oldalon majd centerezését követően Cristiano Ronaldo lőhetett de rosszul találta el a labdát így az fölé szállt.
VÉDÉS 91' Eduardo, Portugália Ramires lövése pattant fel Bruno Alvesen, a kapus azonban bravúrral szögletre mentett
Ápolás 94' A brazil védelem ingott meg így Danny léphetett be a tizenhatoson belülre a labdával azonban Julio Cesar tanítani való módon vetődött ki és tisztázott szögletre. Dannyt közben ápolni kell.
96. PERC: Vége a találkozónak, ezzel befejeződtek a G csoport küzdelmei. Ezzel a 0-0-val Brazília maradt a csoportelső, míg Portugália a második helyen lép tovább a nyolcaddöntőbe.
Összefoglaló: Brazília lépett fel támadóbban a meccs elején, a portugálok berendezkedtek a kontratámadásokra. Az első felvonásban egy igazán nagy helyzet alakult ki, a luzitán védők hitték azt egy keresztlabdára, hogy kigurul az alapvonalon túlra, így a mögöttük berobbanó Nilmar lőhetett közelről, Eduardo azonban a lécre tolta a labdát.
A meccs krónikájához hozzátartozik, hogy a játékosok nem bírtak magukkal az első 45 percben, a találkozó mexikói játékvezetőjének, Benito Archundiának hétszer kellett felmutatnia a sárga lapot.
Fordulás után sem változott a játék képe, bár a portugálok aktivizálták magukat, de igazán nagy helyzetbe csak egyszer kerültek: a 60. percben Cristiano Ronaldo elől mentett Lúcio, azonban elrúgott labdája épp Meireles elé került, de Julio Cesar a kapujából kivetődve szögletre tudott menteni.
Brazília a hajrában szerezhette volna meg a győztes gólt, azonban a csereként beálló Ramires Bruno Alvesen megpattanó lövését hatalmas bravúrral védte Eduardo, így 0-0-val zártak a felek és kéz a kézben masíroztak be a nyolcaddöntőbe.

Képek az alábbi linken
Link
Telesport képek
Link

 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Koreai NDK - Elefántcsontpart
  2010-06-25 19:39:04, péntek
 
  Koreai NDK - Elefántcsontpart 0-3
Nelspruit, Mbomela Stadion, 26 000 néző

Kezdőcsapatok:
Koreai NDK:
Myong Guk - Jong Hjok, Jun Il, Kwang Cson, Yun Nam, Csol Jin - Nam Csol, In Guk, Yong Hak - Tae Se, Yong Jo. Szövetségi kapitány: Jong Hun Kim.
1 gólt lőtt és 12 gólt kapott.[ 0 pont - Kiesett

Elefántcsontpart:
Barry - Boka, Kolo Toure, Ebou - Yaya Toure, Zokora, Tiote, Romaric - Keita, Drogba, Gervinho. Szövetségi kapitány: Sven-Göran Eriksson.
4 gólt lőtt és 3 gólt kapott. 4 ponttal NEM jutott tovább





Elefántcsontpart a csodában bízik, ha bízik. A portugálok akkora különbséggel verték a Koreai NDK-t, hogy az eseményeknek valami egészen váratlan menete szükséges az afrikai továbbjutásához. Egyrészt nagyon meg kell verniük a Koreai NDK-t, másrészt a braziloknak is agyon kell verni a portugálok. Finoman fogalmazva sem lesz egyszerű feladat.
A Koreai NDK összeomlott Ronaldóék ellen, ez a brazilok elleni helytállás után meglepő volt, kérdés, most melyik arcát mutatja a kommunista ország csapata. Érdekesség, hogy a portugálok elleni mérkőzés volt az első, amelyet a népi Koreában közvetített az állami televízió - azt is úgy, hogy a jelet Kínából vették, mivel Dél-Korea az egész félszigetre megvásárolta a közvetítés jogát, és azt nem adja tovább a ,,testvérállamnak".
Elefántcsontpart ott rontotta el, hogy nem verte meg Portugáliát, amelyre megvolt az esélye. Ha Drogba az első perctől kezdve játszik, talán bekövetkezett volna a siker. Most már a becsület a tét, hiszen ő az utolsó afrikai csapat, amely a csoportkörök végén pályára lép. Ghána az egyetlen együttes, amely továbbjutott a 16 közé.
A találkozó játékvezetője a spanyol Alberto Undiano lesz.

1. PERC: A két csapat még sohasem játszott egymással!
6. PERC: Az afrikaiak vették magukhoz az irányítást, Korea éledezik.
10. PERC: Nagyon meglódult Gervinho, levezette egészen az alapvonalig, beadott, 20 centire a gólvonal előtt elsuhant a labda a kapu előtt.
LES 11' Drogba Lesről fejelt a hálóba
12. PERC: Jó döntés volt a leshelyzet befújása, ellentétben Klose kiállításával, azt is ez a játékvezető követte el. Közben Gervinho Drogba passzát a koreai kapusba lőtte. Érik az afrikai gól.
GÓÓÓL 14' Nagyszerű támadást vezettek az Elefántok, Boka vitte el bal oldalon, középre passzolt, Yaya Toure egy csel után higgadtan lőtt a kapu bal oldalába Mjong Guk mellett. 0-1!
Első Elefánt gól videón Link
GÓÓÓL 20' Drogba káprázatosan vette át a labdát az ötösnél, irtózatos erővel lőtt a kapu fel, de a kapufáról lepattant a labda (nem a gólvonal mögé), a kipattanóra érkezett Romaric, és befejelte a kapuba a lasztit. Már 0-2!
Elefánt 2. gólja videón Link
34. PERC: Az afrikai csapat 66 százalékban birtokolja a labdát, eddig 11 alkalommal vállalkoztak lövésre Drogbáék, hatszor el is találták a kaput.
45. PERC: VÉGE AZ ELSŐ FÉLIDŐNEK, DROGBÁÉK SZÉPEN JÁTSZANAK!
Helyzetjelentés: Elefántcsontpart magabiztosan, gyönyörű focit mutatva hozta az első félidőt, különösebb megerőltetés nélkül. A Koreai NDK a szépítő gól megszerzését tűzheti ki célul a mérkőzésen. A másik találkozón eddig: Brazília-Portugália 0-0, 7 sárga lappal!

Ápolás 46'Myong Guk Ütközött Keitával. Azonnal támadásba lendült az afrikai csapat, ennek eredménye, hogy már az első percben a kapu elé kerültek. Olyannyira, hogy Gervinho labdája után Keitához került a labda, a lövés előtt azonban ütközött Myong Guk kapussal, aki lent is maradt két percig a földön. Végül folytatta a játékot.
52. PERC: Eboue fantasztikusan haladt át három koreai védőn, az alapvonalról beadott, de nem érkezett afrikai középen, kivágták a labdát. A túloldalon Csong Tae Se lőtt messziről, mellé.
59. PERC: Csong Tae Se egy kontratámadás végén szúrta a kapura a labdát, de inkáb középre kellett volna tennie, mert most az egyszer érkezett társ is a támadással.
VÉDÉS 67' Myong Guk Romaric bombáját védte!
71. PERC: Salamon Kalou lőtt kapura, de a koreai kapus résen volt, még akkor is, amikor kipattant róla a labda. Szerencséjére nem ólálkodott ott senki.
VÉDÉS 79' Barry, Elefántcsontpart Csol küldte kapura a labdát
81. PERC: Tae Se nagyon nagy helyzetben volt, két védőt is kicselezett Csol remek passza után, de a végén még ott volt egy afrikai, aki menteni tudott.
GÓÓÓL 83' Boka ismét remekül adott, be második gólpasszát adta, ezúttal Kalou érkezett középen, felugrott, és kapásból a jobb sarokba helyezte a Jabulanit. 0-3!
Elefánt 3. gólja videón Link
93. PERC: Elefántcsontpart szépen búcsúzik a világbajnokságon, talán, ha könnyebb csoportba kerülnek és Drogba teljesen egészséges, lett volna esélyük a 16 közé kerülésre.
95. PERC: VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK! 3-0 A VÉGE!
Összefoglaló:
Elefántcsontpart megtette a kötelezőt, legyőzte a Koreai NDK csapatát. Jól indult a találkozó a számukra, hiszen Yaya Toure és Romaric góljával 20 perc alatt két gólt szereztek. Ekkor felsejlett a remény egy nagyon nagy arányú győzelemre, ez azonban nem jött össze. Korea tartotta magát, és a 7-0-as bukás után tisztességgel lehozta a meccset.

Képek az alábbi linken
Link
Telesport képek
Link
 
 
1 komment , kategória:  Külföldi foci  
Univerzális férj
  2010-06-25 12:29:43, péntek
 
  Kedves Maroka!
Köszönöm a látogatást!
Ma is borus idő van.
Nem jön össze a programom.
Holnap szabadtéri színházba van jegye Sárospatakra.
Remélem jó idő lesz.
Ölellek Dr. Molnár Kerekes Marika

Egy ki segitség,hogy tudd a VB -ét követni



Válasz a Ning oldalon
 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Hiuz bébiket szoptató cica
  2010-06-25 11:55:33, péntek
 
  Hiuz bébiket szoptató cica





Videó link
Link

Egyik kezében egy puskával, a másikban egy zsák hiúzkölyökkel toppant be egy alabamai vadász az állatorvoshoz.
A filmbe illő jelenet láttán az asszisztens álla leesett, majd gyorsan összekapta magát, és az interneten megkereste az első szóba jöhető szakértőt a Big Cat Rescue nevű szervezettől. A gyors egyeztetést követően megszületett a döntés, hogy a kis hiúzok Floridába költözzenek, ahol biztonságos körülmények között tudják felnevelni őket.
Három napig tartott, mire megszerezték az engedélyt, és ez majdnem a kicsik kiszáradását okozta. A másik fontos tényező az volt, hogy még szemük kinyílása előtt megérkezzenek, elkerülve az emberi lényhez való kötődést. Hiszen ha megerősödnek, visszatelepítik őket a vadonba, és jobb, ha kerülik majd az embereket. A történet szerencsésen zárult: került pótmama egy szoptatós cica személyében.
 
 
1 komment , kategória:  Mai nap, hét képe  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2010.05 2010. Június 2010.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 242 db bejegyzés
e év: 3087 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 181
  • e Hét: 11243
  • e Hónap: 23919
  • e Év: 257666
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.