2010-07-10 07:41:09, szombat
|
|
|
Hozzávalók:
4 személyre:
4 szelet 15 dkg-s (60 dkg) comb, 20 dkg házi füstölt kolbász, flekken vagy sülthús fűszerkeverék, 10 dkg zsír,2 ek. liszt 100 ml Balatonfüredi olaszrizling,só, bors
A rántott burgonyához:
80 dkg burgonya, 2 db tojás, 4 dkg liszt, 15 dkg zsemlemorzsa, 250 ml étolaj,
Elkészítés:
A combot kinyítjuk kloppfoljuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel. Felkarikázzuk a kolbászt, és a húsra rakjuk, majd összetűzzük. Serpenyőben zsírt hevítünk, a lisztbe forgatott húsokat oldalanként kb.2 perc alatt készre sütjük. Kivesszük a húsokat és a visszamaradt zsírban kevés lisztet pirítunk, majd felengedjük a borral, szükség szerint ízesitjük (sóval, borssal)jól kiforraljuk.
Megtisztítjuk a burgonyát, karikára vágjuk, sózzuk, lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, majd kisütjük a forró olajban. Konyhai törlőn lecsepegtetjük.
A húst a tálra helyezzük, mellé rakjuk a rántott burgonyát, és a hús mellé öntjük a bor mártást. Tűzforrón tálaljuk.Salátát adhatunk hozzá.
|
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|