Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Virtuális karácsonyi kép
  2010-07-25 21:45:48, vasárnap
 
  Virtuális karácsonyi kép
Klikk a linkre
Link

Virtuális angyali kép
Klikk a linkre
Link
Gyönyörű kép


virtuális képeslap téli
Klikk a linkre
Link
 
 
1 komment , kategória:  Karácsonyi üdvözlet  
Baja Mihály Karácsony
  2010-07-25 20:59:30, vasárnap
 
  Baja Mihály Karácsony

,,Te most is az vagy, áldott szent Karácsony,
Mi Betlehemben legelőször voltál:
Újjászülője a kerek világnak,
Hitünk napfénye, a szívünkben oltár.

Az angyaloknak ajkán a hozsánna
Ma is elhat a pásztorok füléhez,
s koldust, királyt vezet ma is a csillag
Az idvezítő jászol-bölcsőjéhez.

Te most is az vagy, csak mi változnánk meg,
Csak nekünk ócska minden, ami régi.
Nem hallgatunk az angyalok szavára,
Nem kell nekünk a csillag se, ha égi.

Mennek, mennek a pásztorok seregben,
de nem a Jézus jászol-bölcsőjéhez.
Mennek, mennek a bölcsek és királyok,
De nem az élet örök kútfejéhez.

Ó, szent karácsonyéj csillagvilága...
Ragyogj, ragyogj csak változatlan újra.
Az én lelkem csak téged vár, s tetőled
száz lidérc fény közt el nem tántorodna.

A gyermekhitnek hófehér palástját
Borítsd reám csak egy éjszakára,
És én megáldlak, síromig követlek
Ó, szent Karácsonyéj csillagvilága."
 
 
1 komment , kategória:  Karácsonyi üdvözlet  
Juhász Gyula: Anna örök
  2010-07-25 19:39:09, vasárnap
 
  Juhász Gyula: Anna örök

Az évek jöttek, mentek, elmaradtál
emlékeimből lassan, elfakult
arcképed a szívemben, elmosódott
a vállaidnak íve, elsuhant
a hangod és én nem mentem utánad
az élet egyre mélyebb erdejében.

Ma már nyugodtan ejtem a neved ki,
ma már nem reszketek tekintetedre,
ma már tudom, hogy egy voltál a sokból,
hogy ifjúság bolondság, ó de mégis
ne hidd szivem, hogy ez hiába volt
és hogy egészen elmúlt, ó ne hidd!

Mert benne élsz te minden félrecsúszott
nyakkendőmben és elvétett szavamban
és minden eltévesztett köszönésben
és minden összetépett levelemben
és egész elhibázott életemben
élsz és uralkodol örökkön. Amen.
 
 
0 komment , kategória:  versek  
Balaton átuszás
  2010-07-25 11:37:25, vasárnap
 
  Balaton átuszás

Minden évben megrendezik a Balaton átuszását
Európa egyik legnépszerűbb és legnagyobb szabású szabadidős sporteseménye az évtizedek óta hagyományosan július utolsó hétvégéjén megrendezett Balaton-átúszás
Táv: A versenyzők az 5,2 kilométeres távot Révfülöp és Balatonboglár között teljesítik.
A táv 5.2 km, amit a révfülöpi kikötőből indulva, a balatonboglári Platán strandra érkezve kell teljesíteni. A nevezési időszak reggel 7.00 órától délután 13.30-ig tart. Nevezni Révfülöpön, a kikőtőhöz közeli labdarúgópályán lehet. A nevezés 7.00 órától 13.30-ig tart. A nevezési lap olvasható kitöltése után az általános orvosi vizsgálat alapján alkalmasak indulhatnak. A rajtolásnál, a csuklópánt leolvasása után zuhanyozási lehetőséget biztosítunk. A várható nagy indulószám miatt kérjük, hogy óvatosan szálljanak vízbe.A táv során átlag 20-30 méterenként álló hajók, motorcsónakok biztosítják az útvonalat. A célban ismét leolvassuk a vonalkódos csuklópántot, majd a teljesítők a szponzorok által biztosított kínálatból fogyaszthatnak. A zárt területen belül valamennyien átvehetik a verseny egyedi pólóját, és itt kerülnek kisorsolásra a felkínált ajándékcsomagok is. A kiérkezők itt is számíthatnak orvosi segítségre.
...... ........


Többezer úszót vonzó eseményre nemcsak Európa számos országából, hanem az Amerikai Egyesült Államokból és Japánból is folyamatosan érkeznek próbázók. Az átúszáson magyarországi közéleti személyiségek, politikusok, színészek, művészek, élsportolók is részt vesznek
A versenyt mindenki számára kötelező orvosi vizsgálat előzi meg. Az első próbázók rendszerint reggel nyolckor, az utolsók délután kettőkor rajtolnak. Az úszók biztonságára a vitorlásokból, kishajókból és motorcsónakból kialakítandó úszófolyosó vigyáz, az életmentők is folyamatos felügyeletet teljesítenek. A versenyzők személyes dolgainak elhelyezéséről a szervezők gondoskodnak. 14 éven aluli gyermek csak szülői engedéllyel vagy kísérettel vághat neki a távnak. A rendezvényt a balatonboglári strandon délután három órától este tízig koncertek, érdekes és változatos programok kísérik. A sportesemény nagyszabású tűzijátékkal zárul
Képek a Videa videóról készültek előző evekről
...... .........



...... ...........



...... .........



Célba értek
...... ........... ......




A megnövekedett költségek és a jóval nezebb szponzorálási lehetőségek ellenére mindösszesen az infláció mértékét figyelembe véve emelkedett a nevezési díj a tavalyi 3900.- Ft/fő-ről 4200 Ft/fő-re
A tavalyi évhez hasonlóan élőben közvetítjük a Balaton-átúszást az interneten. 8-tól 10 óráig Révfülöpön, 13 órától 15-óráig Balatonboglárról jelentkezünk
A meteorológiai előrejelzés alápján a Balaton-atúszás szervezőbiztossága, a vízirendészet vezetőivel egyetértésben elhalasztja a július 24-re meghirdetett
Révfülöp és Balatonboglár közötti Balaton-átúszást.


 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
Sztárparádé és gyönyürű lányok
  2010-07-25 10:42:52, vasárnap
 
  Sztárparádé és gyönyürű lányok a Füredi Anna-bálon
2010.07.25. 10:38

Kocsis Korinnát, a Vas megyei Jákfán élő 19 éves kozmetikus tanulót választották a 185. balatonfüredi Anna-bál szépségkirálynőjévé a Duna Televízió nézőinek szavazatai alapján
A bálkirálynő első udvarhölgyének egy 17 éves győri diáklányt, Borkai Petrát, második udvarhölgyének pedig egy 19 éves balatonalmádi egyetemistát, Piedl Annát választották. A bálkirálynő értékes herendi vázát, aranyalmát és 150 ezer forint értékű ékszerutalványt kapott, a Duna Televízió pedig egyhetes törökországi utazással jutalmazta. Az udvarhölgyek ugyancsak herendi vázát és 120 ezer forintos ékszerutalványt vehettek át.
...... ...........


A 185. Anna-bált szombaton este Martonyi János külügyminiszter nyitotta meg. Köszöntőt mondott Páva Zsolt, Pécs polgármestere, ugyanis az idei Anna-bál díszvendége Európa kulturális fővárosa, Pécs volt. A nagy múltú füredi mulatságban ezúttal is telt ház volt, mintegy 500-an szórakoztak az Anna Grand Hotel termeiben és kertjében. A vendégseregben most is számos közéleti személyiséget és művészt lehetett felfedezni.
 
 
0 komment , kategória:  Anna - bál Füreden  
Este hétig mindenkit kimentett
  2010-07-25 10:37:27, vasárnap
 
  Este hétig mindenkit kimentettek a Balatonból - Sok volt a felelőtlen szörfös és fürdőző

Egész nap felelőtlen szörfösök, fürdőzők, kisebb-nagyobb vitorlázók kerültek bajba a 60-80 kilométer/órás szélben.
A VMSZ a Balatoni Vízirendészettel együttműködve a délelőtti óráktól folyamatosan mentette a megerősödött szél miatt bajba került embereket és eszközöket. Délelőtt fél tíztől kezdve váltak folyamatossá a riasztások. Eltűnt, majd megkerült fürdőzők okoztak többször is riadalmat annak ellenére, hogy a tavon másodfokú viharjelzés van érvényben jelleg is.
Több kis katamarán is felborult vagy eltört árboccal sodródott. Ezekről az eszközökről nagyon könnyű vízbe esni. Így járt annak a katamaránnak a vezetője is, aki Révfülöpről indult el, majd a tó közepe felé felborult. Őt egy másik vitorlásról vették észre, de mivel szem elől tévesztették, rendőrségi helikoptert kellett bevetni a felkutatására. A férfin szerencsére volt mentőmellény, így sikerült kimenteni. Egy másik katamaránról vízbe esett férfi is előkerült az este folyamán.
Komoly gondokat okoztak a szörfözéshez kellő tudással nem rendelkezők is. Egyiküket egy ábrahámhegyi vízimentő vette észre, amint a parttól 6-800 méterre próbált az erős szembeszélben a part felé úszni a deszkájával. Érte mentőhajó indult és így sikerült a partra jutnia. Több kisebb-nagyobb vitorlás is segítségre szorult a rajtuk levő utasokkal együtt.
A VMSZ felhívja a Balatonon nyaralók figyelmét, hogy vasárnapra a szombatinál is erősebb szelet jeleztek a meteorológusok. A vízimentők ezért arra kérik a fürdőzőket, hogy ne menjenek vízbe, ameddig tart a másodfokú viharjelzés, a szörfösöket és vitorlázókat pedig arra kérik, hogy csak a megfelelő eszközökkel és megfelelő tudással rendelkezők merészkedjenek a tóra.

Az elmúlt időszak kánikulájához képest jelentősen mérséklődik a hőmérséklet a következő napokban.
A lehűlés már szombaton elkezdődött, s vasárnap 18-23 Celsius-fok között alakul a csúcshőmérséklet, ami körülbelül nyolc fokkal kevesebb az ilyenkor átlagos értékeknél - mondta az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa szombaton az MTI-nek.
Gaál Áron ügyeletes meteorológus tájékoztatása szerint vasárnap túlnyomóan borult lesz az ég, a Dunántúlon elszórtan, másutt azonban sokfelé lehet esőre, záporra számítani. A Duna vonalától keletre lesz több csapadék, ott helyenként jelentős mennyiségű esőre van kilátás.
Szeles idő lesz, és vasárnap már az északkeleti országrészben is viharos lökések kísérhetik az északnyugati szelet.
A következő napok időjárásáról szólva Gaál Áron elmondta, a jövő hét első napjaiban még kissé hűvös, változékony idő lesz záporokkal, zivatarokkal, majd a hét második felére már egyre több lesz a napsütés, lassanként erősödik a nappali felmelegedés. Péntekig fokozatosan 25-30 Celsius-fok közé emelkedik a hőmérséklet.

 
 
0 komment , kategória:  Hírek  
A Királynő 2009 Kocsis Korinna
  2010-07-25 01:54:37, vasárnap
 
  A Királynő 2009 közönségdíjasa: Kocsis Korinna
RTL klub

Kocsis Korinna - Miss Earth Hungary 2009
Korinna ma este elhódította a Királynő Közönségdíja után a Miss Earth Hungary címet is, amiket Gégény Nikitől és Polgár Krisztától vehetett át.
Mivel igazán szép lány, és mától kezdve a média is tenyerén hordozza majd, úgy gondoltam, megérdemel egy külön topikot, hiszen bőven lesz mit beletenni.
A nézők szavazatai alapján a Jákfai lány nyerte el a megtisztelő címet
Videó link Link


Miss Swimsuit döntőjében!
...és Kocsis Korinna szereplése eddig több, mint figyelemre méltó: szépségkirálynőnk ugyanis bekerült a Miss Swimsuit döntőjébe! Ez már csak azért is jelentős, mert aki a részversenyeken jól szerepel, a jó eséllyel vághat neki a 22-i nagydöntőnek.
Hihetetlen médiafelhajtással zajlanak az események a Fülöp-szigeteken a Miss Earth idei döntőjén, ahol a hazánkat képviselő Kocsis Korinna nagy népszerűségnek örvend az itt élők, és a szervezők körében is. A rendezvények során a 85 lány különböző elődöntőkön vesz részt. Legelsőnek a Miss Swimsuit, egy látványos bikini show került megrendezésre, ahol a versenyzők bemutathatták bájaikat, a zsűri pedig a külső megjelenést értékelve kiválasztotta a 15 legszebb fürdőruhás Miss Earth-t.



Korinna többek közt a brazil, a venezuelai, a kubai és a legnagyobb esélyesnek kikiáltott spanyol lánnyal együtt bekerült a döntőbe, ami már önmagában is óriási eredmény.
A hét változatos programjai között a jótékonysági rendezvények mellett számos kellemes program is vár a lányokra. Így ellátogatnak a szigetek legnagyobb vízi vidámparkjába is, ahol a Miss Talent döntőjére kerül majd sor.
A több mint 7000 szigetet számláló ország egyik legszebb helyére, Boroacay-ra november 18-án érkeznek a versenyzők, ahol 22-én rendezik a világdöntőt

Képek az alábbi linken
Link
 
 
1 komment , kategória:  Anna - bál Füreden  
Korinna Jótékonykodott
  2010-07-25 01:43:03, vasárnap
 
  Jótékonykodott a szépségkirálynő
Vasnépe 2009. december. 22. kedd

Hatalmas karácsonyfa, alatta rengeteg ajándék, izgatott gyerkőcök, egy szépség: Kocsis Korinna, és ünnepi műsor. Így telt a karácsonyi ünnepség a kőszegi SOS Gyermekfaluban
A hagyományokhoz híven idén is hatalmas karácsonyfa várta a gyerekeket az SOS Gyermekfalu aulájában kedden délután. A feldíszített fenyő alatt rengeteg ajándék díszelgett. A kilencven kis lakót az idei évben lapunk első szépségversenyének győztese, Kocsis Korinna is megajándékozta. Az apróságok izgatottan várták a szépséget, de mielőtt megkapták volna Korinnától az ajándékokat, karácsonyváró műsorral kedveskedtek neki. Ezt követően Szilágyi Imre, a gyermekfalu vezetője köszöntötte a kis lakókat.
Nehéz volt az idei év, sajnos meg kellett húzni a nadrágszíjat, de szerencsére sikerült a karácsonyt szebbé tenni a támogatóknak és felajánlóknak köszönhetően mondta el Szilágyi Imre, az SOS Gyermekfalu vezetője.
A köszöntőt követően következett a várva várt pillanat. Korinna átadta ajándékait: társasjátékokkal és egyéb apróságokkal kedveskedett a kicsiknek



Az Egy Mosollyal Több Alapítvány képviselőjeként egy intézményt választhattam, melyet az ünnep alkalmából megajándékozhatok. Úgy gondoltam, hogy az SOS Gyermekfalu lakóinak szebb karácsonyához próbálok meg hozzájárulni. Tizenkét társasjátékot és kisebb apróságokat hoztam a gyerekeknek - mondta el a szépség.
Az ajándékozás ezzel még nem ért véget. A gyerekek a támogatók ajándékait is megkapták. A csinos csomagok játékokat és piperecikkeket rejtettek.
 
 
0 komment , kategória:  Anna - bál Füreden  
Korinna lesz a legszebb Anna
  2010-07-25 01:34:26, vasárnap
 
  Korinna lesz a legszebb Anna
Blikk 2010-07-20 08:18:00

...... ........... ......


BUDAPEST-BALATONFÜRED - Ebben a ruhában én leszek a legszebb az Anna-bálon!
- mosolygott Kocsis Korinna (20), miközben éppen elkészült báli ruháját próbálgatta. A 2009-es Miss Earth először indul bálozni, és rögtön a balatonfüredi Anna-bálra!
A 8 méter selyemből és ugyanenynyi tüllből készült meseszerű ruhakölteményen a szoknyát kellett felhajtani és felkerült a kristályokkal díszített finom ,,csipkeöv" is.
- A formát én választottam, a többit a ruha tervezőjére, Benes Anitára bíztam. Nemhiába - lelkendezett a szépség.
- Korinnára nagyon egyszerű ruhát tervezni, hiszen gyönyörű, és minden jól áll neki. Mégis egy pezsgőszínű portugál selyem organza anyagot választottam, az alsószoknya pedig tüllből van - tudtuk
 
 
0 komment , kategória:  Anna - bál Füreden  
Kocsis Korinna Anna bál szépe
  2010-07-25 01:23:41, vasárnap
 
  Kocsis Korinna a 185. balatonfüredi Anna-bál szépe /Duna TV élőadását fényképeztem/

...... .....



Aranyalma
...... ......



Videó link az eredmény hírdetésről
Link

 
 
0 komment , kategória:  Anna - bál Füreden  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2010.06 2010. Július 2010.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 334 db bejegyzés
e év: 3087 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 580
  • e Hét: 23640
  • e Hónap: 56794
  • e Év: 290541
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.