|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 6
|
|
|
|
2010-07-27 17:58:06, kedd
|
|
|
Drága otthon
Férj hazaér, párja dühösen rátámad:
-Te szemétláda! Hogy kerül ez a női bugyi a kabátod zsebébe?
A férj hűvösen végigméri:
- A szomszéd adta ide. Tegnap nála hagytad!
A cigány sétál az erdőben. Arra jár ajótündér és megszólítja:
- Szerencséd van! Kívánhatsz tőlem hármat ésén teljesítem .
- Szeretnék fehér lenni, bukjanak rám a csajokés egész nap a lábuk között
akarok lenni!
- Abrakadabra, legyél tampon!!!
|
|
|
0 komment
, kategória: viccek |
|
|
|
|
|
2010-07-27 16:03:01, kedd
|
|
|
Hidratáló, tápláló pakolás
Végy két evőkanál mézet, egy evőkanál rozslisztet, egy tojássárgáját, és egy kanál olívaolajat. Kutyuld össze, burkold be vele orcádat és várj húsz percig. Száraz bőröd puha és hidratált lesz, erről gondoskodik a tojássárgája és az olívaolaj. Az nem nagy baj, ha a rozsliszt helyett sima búzalisztet használunk, ez főleg csak sűrítőanyagként szolgál, viszont olajból csakis az extra szűz, hidegen sajtolt olíva jöhet szóba, abban még benne van minden vitamin. |
|
|
0 komment
, kategória: Általános |
|
|
|
|
|
2010-07-27 14:08:40, kedd
|
|
|
Joghurtban sült hús
Egy személyre egy kisebb csirkemellfilét négyfelé vágunk, besózzuk, borsozzuk. Másfél pohár joghurtban elkeverünk egy marék reszelt füstölt sajtot, két gerezd szétnyomott fokhagymát és egy kevés szerecsendiót. Egy kisebb tűzálló edényt nagyon vékonyan kivajazunk, és a hússzeleteket a kencével váltakozva lerakjuk benne úgy, hogy a tetejére is joghurt kerüljön.
200 fokos sütőben fólia alatt puhára pároljuk. Nagyon sok leve keletkezik, ezzel a forró, fokhagymás-savanykás szafttal locsoljuk meg a készen vett salátakeveréket, és a hússal tálaljuk. A forró öntet a salátát egy kicsit összeejti, és nagyon jó ízű dresszingként funkcionál. |
|
|
0 komment
, kategória: fehérje napra |
|
|
|
|
|
2010-07-27 14:04:31, kedd
|
|
|
pár szem paradicsom (4-6 db)
2 kisebb friss cukkini
olívabogyó
1-2 ek olívaolaj
himalaya só,fehérbors
elkészítés
A paradicsomot és a cukkinit megmossuk. A paradicsomot feldaraboljuk, a cukkinit, ha nem fiatal, meghámozzuk.
Serpenyőben fonnyasztjuk a cukkinit az olajon kis lángon (fokozaton), sózzuk.
Rádobjuk a paradicsomot, és míg nem fonnyad össze, a tűzön hagyjuk őket.
Addig sajtot reszelünk.
Ezt követően, ha összerottyant a cukkini és a paradicsom, akkor megszórjuk olívabogyóval, és még egy percig a tűzön hagyjuk.
Fehérborssal megszórjuk. |
|
|
0 komment
, kategória: keményítő napra |
|
|
|
|
|
2010-07-27 13:56:58, kedd
|
|
|
Negyven deka krumplit héjában teljesen puhára főzünk, leszűrjük, meghámozzuk, és villával vagy krumplinyomóval áttörjük, majd hűlni hagyjuk. Amikor már szobahőmérsékletű, hozzáadunk egy tojást, egy evőkanál vajat, kevés sót és annyi lisztet, amivel rugalmas tésztát kapunk. A tészta először nagyon ragad, de a folyamatos lisztadagolás miatt egy idő után szépen összeáll. Az, hogy mennyi lisztet vesz fel, múlik a liszt minőségén és krumpli víztartalmán. A tésztát nem hagyjuk pihenni, hanem azonnal vékonyra nyújtjuk, és kávéskanálnyi lekvárhalmokat púpozunk rá szép sorban, úgy, hogy egy-egy kupac között legalább két centi távolság legyen. Ha ez megvan, akkor úgy vágjuk fel a tésztalapot, hogy minden négyzet közepébe egy kupac lekvár jusson. A négyzeteket átlósan háromszögekké hajtogatjuk, széleiket szorosan összenyomkodjuk, és forrásban lévő, kicsit sós vízben kifőzzük őket.
Egyszerre csak néhány darabot főzzünk és amikor a vízbe engedjük a derelyéket, azonnal kavarjunk egyet rajtuk, mert szeretnek letapadni a fazék aljára. Amint felúsztak a víz felszínére, máris szűrhetjük, és emelhetjük át az előzőleg megpirított zsemlemorzsába.
|
|
|
0 komment
, kategória: szénhidrát napra |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 6
|
|
|
|
2010. Július
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
99 db bejegyzés |
e év: |
698 db bejegyzés |
Összes: |
7620 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 598
- e Hét: 1530
- e Hónap: 2522
- e Év: 34251
|
|
|