Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Legjobb 4 között
  2010-07-03 23:38:14, szombat
 
  Legjobb 4 között

Hollandia




Uruguay




Németek




Spanyol csapat




Táblázat



Jól látszik, hogy az 5 mérkőzésből Hollandi mindet megnyerte.
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Nap képei a meccsekről
  2010-07-03 23:36:39, szombat
 
  Nap képei a meccsekről

Argentin - Német meccs: egymást rúgják a játékosok.



Német csapat felhőtlen öröme




Telesport képek Németek ünneplése
Link

Elestünk Spanyol - Paraguay



Vajon melyikünk éri el a labdát?



 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Paraguay - Spanyolország 0-1
  2010-07-03 23:28:46, szombat
 
  Paraguay - Spanyolország 0-1
Johannesburg, Ellis Park Stadion

Kezdőcsapatok:
Paraguay:
Villar - Veron, Morel, Da Silva, Alcaraz - Barreto, Santana, Caceres, Riveros - Valdez, Cardozo. Szövetségi kapitány: Gerardo Martino
Nem jutottak tovább

Spanyolország:
Casillas - Pique, Puyol, Capdevila, Sergio Ramos - Iniesta, Xavi, Alonso, Busquets - David Villa, Torres. Szövetségi kapitány: Vicente del Bosque
Bejutottak a legjobb 4 közé







Mindkét válogatott és ország spanyolul beszél, de a két nemzet labdarúgása nem sokban hasonlít egymásra. Amíg a dél-amerikaiak a védekezésre építenek, addig a spanyolok a rövid passzos támadójáték hívei.
A két csapat eddig háromszor találkozott egymással, 1998-ban a világbajnokságon, majd 2002-ben egy barátságos találkozón egyaránt 0-0-ra végeztek, míg a koreai-japán világbajnoki fellépésen 3-1-re győztek a spanyolok.
A spanyol csapat 1986 óta nem veszített dél-amerikai csapat ellen a világbajnokságokon. Mexikóban a brazilok győztek 1-0-ra. Paraguay Aureliano Torres sérülése miatt aggódhatnak, no meg Xavi és Iniesta miatt, ők ketten Gerardo Martino szövetségi kapitány szerint a spanyolok motorjának tekinthetőek, őket kell leginkább kikapcsolniuk a fiúknak.
Paraguay egyetlen gólt kapott eddig a világbajnokságon, még De Rossi szerezte az olaszok részéről az első csoportmeccsen. Igaz, a spanyolok is csak két gólt kapta, még a nyitómeccsen a svájciaktól (0-1), valamint a nyolcaddöntőben Chile ellen (1-2).
A mérkőzés győztese Németországgal csap össze a döntőbe jutásért.
A játékvezető a guatemalai Carlos Batres, aki mellesleg kutató hazájában.

4. PERC: Rég játszott ilyen "öreg" spanyol válogatott, a csapat játékosainak átlagéletkora 27 év és 213 nap
5. PERC: Rendkívül agresszíven lép fel a paraguayi csapat, de ez nem jelent durvaságot, a középpályán egyből megtámadják a spanyol passzkirályokat
8. PERC: A kis szöglet után érkezett a beívelés, de mindenki feje felett elszállt. Egy perccel később Casillas bizonytalankodott, de végül az előre merészkedő Valdezről ment ki a labda, és következhetett a kirúgás
10. PERC: Riveros fejelhetett, de fölément a labda. Spanyolország még sohasem jutott be világbajnokságon a legjobb négy közé, holott 8 alkalommal már próbálkozott. 1950-ban azért volt ott, mert csak négycsapatos volt a vb.
Ápolás 15' Santana, Paraguay Vérzik az orra, ápolják
16. PERC: Érdekesség, hogy Paraguay kezdőcsapatában sem Lucas Barrios, sem Santa Cruz, sem Vera, sem Benitez nem szerepelt, ez azért meglepő, mert ők eddig alapemberek voltak
18. PERC: A spanyol válogatott eddig összesen 1 sárga lapot kapott Dél-Afrikában, Xabi Alonso, neki vigyáznia kell ezen a találkozón. A másik oldalon Riveros, Santa Cruz és Vera kell, hogy jobban figyeljen
28. PERC: Előbb Villa, majd Torres villant meg, de mindketten sokáig tartották a labdát, ha hamarabb szabadulnak tőle, talán veszélyesebb helyzet alakult volna ki. De az sem biztos
33. PERC: Ez a szabadrúgás is a sorfalról pattant le. Egy perccel később Iniesta iramodott meg a jobb oldalon, de beadása elszállt mindenki mellett. Már ha az egy szem Torres a mindenkit jelenti
42. PERC: Itt bizony egy egyéni villanás dönthet. Valdez életveszélyes, Torres még mindig nem találja magát, de mivel tömik a csapattársak, még meg is találhatja
45+1. PERC: Vége az első félidőnek.
Helyzetjelentés: Nagyon kemény ellenfél Paraguay, mesterien védekeznek, és nem tudja Spanyolország azt a játékát játszani, amelyet tud. Gerardo Martino nem véletlenül változtatott hat helyen a kezdőcsapatban.
Ez már előrejelezte azt, hogy taktikailag egy teljesen más paraguayi csapat rohan majd ki a pályára. Rohantak is, nagy elánnal vetették magukat a küzdelmekbe, és Valdez lesgólja (nem ő volt lesen, hanem carodoz, aki végül nem avatkozott játékba), és számtalan megmozdulása azt a bizonyos vékony jeget szimbolizálja.
Kérdés, jön-e a második félidőben Llorente, és meddig marad a pályán az eddig önmagát kereső Fernando Torres. Majd meglátjuk!

46. PERC: Spanyolország az utolsó 11 olyan vébé-mérkőzésén, amelyen a félidő 0-0-s eredményt mutatott, csak egyet nyert meg. Az utolsót, a portugálok elleni találkozót.
51. PERC: A paraguayi védelem továbbra is jól áll a lábán, 5-3-ban védekeznek, hihetetlen precizitással. Egy váratlan villanás eredményezhet szabálytalanságot, és ez teremthet lehetőséget a spanyoloknak szabadrúgás vagy esetleg egy büntető formájában.
TIZENEGYES 58' Paraguay Pique lerántotta Cardozót CASILLAS, Spanyolország
Cardozo 11-esét védte

Videó link Link
TIZENEGYES 60' Spanyolország Villát takarította el Alcaraz. Villar, Paraguay
Kifogta Xabi Alonso második 11-esét

65. PERC: NOS, ELKÉPESZTŐ JELENETEK ZAJLOTTAK A PÁLYÁN! És akkor finoman fogalmaztunk. Először Paraguay jutott büntetőhöz, miután Pique lerántotta Cardozót. Teljesen egyértelmű eset volt. Casillas hatalmas bravúrral fogta a labdát.
Egy perccel később a másik oldalon Villa és Alcaraz ment a labdáért, Villa rutinosan elesett, a játékvezető ismét a büntetőpontra mutatott. Xabi Alonso állt oda, be is lőtte a 11-est, de a játékvezető visszafújta azt, mert valaki belépett a büntetővonalon belülre. A megismételt büntetőt azonban Xabi Alonso elhibázta, Villar kivédte. Más kérdés, hogy a védés után kipattanó labdára érkeztek a spanyolok, Ramos lábát pedig elhúzta Villar. Ezért bizony járt volna a büntető, de ekkor már nem fújt a játékvezető. Hihetetlen pillanatok voltak ezek.
75. PERC: Xavi lőtt 20 méterről, alig mellé.
80. PERC: Nagyon izgalmas 10 perc maradt hátra, a spanyolok semmiképpen sem szeretnének a 11-esekre támaszkodni. A 60. perc tájékára visszagondolva elképzelhető, hogy Paraguay sem.
GÓÓÓL 82' David Villa, Spanyolország Pedro kapufája után vágta a hálóba Iniesta játszotta tisztára magát, vitte középre, majd Pedrónak passzolt. Ő ellőtte, a kapufáról kivágódó labda David Villát találta meg. Villa lőtt, a labda először a bal kapufára, majd a jobbra pattant, ezután kötött ki a hálóban. Vezetnek a spanyolok! 0-1!
Videó link Link
VÉDÉS 89' Casillas, Spanyolország Barrios, majd Santa Cruz lövését védte
Ápolás 91' Sergio RamosSantana sípcsontja találta el a szemét
95. PERC: VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK, SPANYOLORSZÁG KÉSZÜLHET NÉMETORSZÁG ELLEN!
Összefoglaló:
Ha azt vesszük, hogy végül mindkét oldalon kimaradt a 11-es, és a spanyolok nem kaptak meg egy jogos büntetőt, igazságos eredmény született. Az ibériaiak mindenképpen többet tettek a győzelemért, Paraguay jobbára a védekezésre rendezkedett be.
Cardozo sír, ezt tette például a japán Komano, a ghánai Gyan is, ők már kihagytak büntetőt ezen a világbajnokságon. Kihagyott már David Villa is, de ő képes volt öt gólt szerezni egyéb úton-módon a tornán.
Casillas ismét bizonyította, hogy Victor Valdes és Reina mellett nem véletlenül van még mindig ott a keretben, és annak elején. Paraguay még a 88. percben is egyenlíthetett volna, de Santa Cruz és Barrios is Casillasba lőtte a labdát.
Ez azt jelenti, hogy a világbajnokságon a legjobb négy között három európai és egy dél-amerikai csapat szerepel majd.

Képek az alábbi linken
Link
Telesport képek
Link
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
csak egy meccsre tiltják el
  2010-07-03 23:27:17, szombat
 
  Suarezt csak egy meccsre tiltják el

Az uruguayi támadót a Ghána elleni piros lapja után csak egy meccsre tiltják el, így pályára léphet majd a helyosztón
Ahogy arról beszámoltunk, Luis Suarez az afrikaiak elleni negyeddöntő utolsó pillanataiban kézzel mentett a gólvonalon, amiért rögtön piros lapot kapott. A játékvezető természetesen büntetőt is ítélt, amit Gyan a lécre vágott, Uruguay pedig több tizenegyest értékesített a szétlövésnél, így bejutott a legjobb négy közé.
A piros lap automatikus egymeccses eltiltást von maga után, de ha a FIFA úgy véli, akkor akár három találkozóra is kiterjesztheti. A nemzetközi szövetségnél ugyanakkor nem éltek a lehetőséggel, így az Ajax fiatal támadójának ,,csak" a Hollandia elleni elődöntőt kell kihagynia, a döntőben, vagy a bronzmeccsen már pályára léphet majd - attól függ, hogy teljesítenek a társak.

 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
köpködő Ronaldónak
  2010-07-03 23:26:16, szombat
 
  Nem kell bűnhődnie a köpködő Ronaldónak

A FIFA-nál nem napirendi téma a portugál sportszerűtlen tette.
Ahogy arról már írtunk, Cristiano Ronaldo csapata Spanyolország elleni veresége után egy őt vevő kamera felé köpött.
A The Sun legújabb, ezzel a témával foglalkozó cikke szerint a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségnél nem marasztalják el a Real Madrid klasszisát, mivel nem látják értelmét.
A FIFA-nak a figyelmeztetés, a pénzbírság illetve az eltiltás áll rendelkezésére, hogy szankcionálja a futballvilág eseményeit
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Löw a végső sikerre készül,
  2010-07-03 22:06:32, szombat
 
  Löw a végső sikerre készül, Maradona álma véget ért

Nyilatkozatcsokor az Argentína - Németország világbajnoki negyeddöntő után, melyen a Nationalelf 4-0-ra nyerni tudott.
Ahogy arról élő tudósításunkban beszámoltunk, a német válogatott pazar játékkal 4-0-ra lépte le Argentínát a vébé negyeddöntőjében, így hátradőlve várhatja a Paraguay - Spanyolország összecsapás végkimenetelét és a továbbjutót.
Joachim Löw, a Nationalelf szövetségi kapitánya érthetően nagyon örült övéi sikerének, szerinte a második félidő volt a döntő.
,,A második félidőben klasszis játékot produkáltunk. A csapatom úgy viselkedett, mint egy bajnok. A győzelmünk mértéke felfoghatatlan. A világ négy legjobb csapata között vagyunk, de ebben a csapatban sokkal több van. Két kemény meccs vár ránk, de a sorsunk a saját kezünkben van, sokáig juthatunk" - mondta a rendkívül boldog Joachim Löw.
Diego Maradona, az argentin csapat trénere szerint Müller gólja meghatározta a meccs menetét.
,,A gyors gól mindent megváltoztatott. Tanultunk a hibánkból, de ekkor egy másik mérkőzés vette kezdetét. Németország előnye tudatában jól tartotta a labdát. Hatalmas köszönettel tartozom a játékosaimnak és a segítőimnek. Sajnos nem teljesült az álmunk. Lio (Messi - a szerk.) nagyon jó vébét produkált, szomorú volt látni az öltözőben letörten. Mindannyian szomorúak vagyunk, rossz érzés a hazánkat bukni látni. Ez életem legsúlyosabb veresége, véget ért egy álom. Nem voltunk kreatívak a pályán. Nem tudok mit mondani a folytatásról, először egyeztetnem kell a családommal és a játékosokkal. Szeretném, ha ismét felvirágozna az argentin futball" - idézi Diego Maradonát az argentin szövetség hivatalos honlapja.
Carlos Tévez, az argentinok támadója szerint társaival nem tudtak kellőképpen felpörögni a találkozóra.
,,Fájdalmas egy ilyen vereség, de így történt. Rossz meccsünk volt és mehetünk is haza. Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz mégis kiütöttek minket" - nyilatkozta a lefújást követően Carlos Tévez a Sky Sport Italiának.
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Rózsa vitorlás
  2010-07-03 21:42:29, szombat
 
  Rózsa vitorlás





 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Jáger Andrea: Barátnőmnek
  2010-07-03 20:31:54, szombat
 
  Jáger Andrea: Barátnőmnek Dr. Molnár Marika küldre

"Szívedet fojtóan mardossa a fájdalom,
Könnycsepp csordul végig bánatos arcodon.
Úgy érzed, egyedül vagy e barátságtalan világon,
súlyos lelki terhet cipelsz törékeny válladon.

Ajkad képtelen mosolyra görbülni,
szemed kékje elfelejtett vidámságot tükrözni.
Nehéz perceket gördített eléd az élet,
de hidd el, ezek csak erősítenek téged.

Minden probléma, melyen felülkerekedsz,
egyszer az életben előnyöddé lesz.

Jövődet oly zavarosan látod, mint a ködfátylat,
de meglátod, ezt idővel minden újabb nap eloszlat.
Nap követ majd napot, hét követ hetet,
szinte észrevétlenül enyhíti bánatos lelkedet.

De ha mindezek ellenére csüggedni támadna kedved,
legyen szívedben helye az én szívemnek.
Érezd, hogy ott vagyok veled még akkor is, ha fáj,
mert a barátság nem csak pipacsokkal teli táj.

Melletted leszek, ha szükséged van rám,
hisz azt szeretném, mindig légy vidám.
Sziklává teszlek, ha apró kavicsnak érzed magad,
tűzbe borítalak, ha szíved lángjai kialszanak.

Tengerré varázsollak, ha cseppecske vagy,
segítek neked, csak reményeidet el ne hagyd."
 
 
0 komment , kategória:  versek  
Érdekes kékes kép
  2010-07-03 19:08:30, szombat
 
 

Érdekes kékes kép


 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Argentína - Németország 0-4
  2010-07-03 17:10:35, szombat
 
  Argentína - Németország 0-4
Fokváros, Green Point Stadion.

Kezdőcsapatok:
Argentína:
Romero - Heinze, Burdisso, Demichelis, Otamendi - Di Maria, Mascherano, Maxi Rodriguez - Tévez, Messi, Higuaín
Szövetségi kapitány: Diego Maradona
Nem jutottak tovább

Németország:
Neuer - Boateng, Friedrich, Mertesacker, Lahm - Schweinsteiger, Khedira - Podolski, Özil, Müller - Klose
Szövetségi kapitány: Joachim Löw
Bejutottak a legjobb 4 közé







Argentína és Németország találkozója felér egy Hollandia - Brazília mérkőzéssel, azaz két végső győzelemre is esélyes csapat közül az egyik már a negyeddöntőben lemondhat a trófeáról.
A két fél legutóbb barátságos keretek között találkozott, az idei, müncheni mérkőzésen Diego Maradona legénysége ha csak egy góllal is, de jobbnak bizonyult (0-1). Azt megelőzően, a németországi világbajnokságon a Nationalelf volt a nyertes: Berlinben, 72 ezer néző előtt Ayala találatával sokáig vezettek az argentinok, de Klose a hajrában egyenlített, majd a dél-amerikai gólszerző és Cambiasso is büntetőt hibázott, így Jürgen Klinsmannék mehettek tovább. A németek végül bronzig jutottak.
A meccs nagy kérdése, hogy az eddig nem nagyon tesztelt, ám sebezhetőnek tűnő védelmek hogyan tudják feltartóztatni a támadókat, mivel klasszis csatárokból egyik oldalon sincs hiány, láttuk már, hogy a két csapat meccsein ki tud nyílni a gólzsák.
A másik nagy talány, hogy Diego Maradona milyen edző is valójában, eddig ugyanis nem kellett belenyúlni a meccsbe, talán a görögök elleni vérfrissítés a meccs végén, ami a számlájára írható.
A két csapat eddig 18-szor találkozott egymással, Argentína felé hajlik a mérleg nyelve: a dél-amerikaiak eddig nyolcszor hagyták el győztesen a pályát, míg Németországnak öt sikere van öt döntetlen mellett.
A meccsre a fokvárosi Green Point Stadionban kerül sor. A találkozót az üzbég Ravshan Irmatov lesz, aki vébék történetének eddigi legfiatalabb játékvezetője, aki nyitómeccsen fújta a sípot. A Dél-Afrika - Mexikó találkozón kívül az angolok Algéria elleni 0-0-ás döntetlenje során is ő dirigált

1. PERC: Argentína világos kék-fehér csíkos felsőben és fekete nadrágban, Németország teljesen feketében lépett pályára.
GÓÓÓL 3' Müller, Németország Lemaradtak róla a védők Ez gyors volt! 0:1
16. PERC: Tévez lépett volna ki a védők között, ehelyett a stoplisból lépett ki - érdekes jelenet.
23. PERC: Az argentinoknál van többet a labda, ez azonban egyelőre meddő mezőnyfölény, ugyanis az érdemi megmozdulásokat Németország hajtja végre.
25. PERC: Nincs meg az összhang a csapatrészek között a dél-amerikaiaknál, a védők mutogatnak a középpályásoknak, a csatárok meg nem kapnak labdát. Higuaín nevét most hallottuk először, hosszan tolta meg a labdát
33. PERC: Dia Maria próbálta meg Robben-esre venni a figurát és a bal oldalról középre cselezve ballal vette célba a kaput, a Boateng lába között elsuhanó labdát azonban Neuer magabiztosan fogta
39. PERC: Túlélték az utóbbi perceket a németek, ezt Podolski lövése jelezte aki jó 30-ról ballal vette célba a kaput és nem sokat tévedett - szép próbálkozás volt.
44. PERC: Egy német kontra végén Müller elé került a labda, az eddigi egyetlen gól szerzője lőtt, de egy védőről szögletre pattant.
46. PERC: Messi lőtt csúnyán fölé. Láthatóan a barca játékosa főszereplővé szeretne válni, de gólpasszal is hős lehetne, nem kell mindent ellőnie.
47. PERC: Vége az első felvonásnak, eddig Müller korai gólja a különbség.
Félidő: Hajtósan kezdtek a csapatok, majd a harmadik percben már gólt is láthattunk: Schweinsteiger szabadrúgása után az üresen maradó Müller csúsztatott Romero kapujába. Ezt követően is a németek diktálták a tempók, közel fél óra kellett, mire az argentinok is belelendültek.
Argentína a félidő hajrájára egyre jobb volt, de a németek kontrái életveszélyesek, jó második felvonásra van ki

48. PERC: Di Maria elképesztően jó lövése ment nem sokkal mellé. Harapósan jöttek ki az argentinok.
65. PERC: Di Maria idézte ismét Robbent, de Neuer magabiztosan fogta a próbálkozást.
GÓÓÓL 68' Klose, Németország Müller kaparta ki a gesztenyét, Podolski készítette elő. Müller fektében szöktette Podolskit aki közel vitte az argentin kapuhoz majd kihagyhatatlan helyzetbe hozta Klosét, aki a 100. válogatott meccsét góllal ünnepli, 0-2! Bekisérte a labdát a kapuba.
Klóse gólja videón Link
GÓÓÓL 74' Friedrich, Németország Schweinsteiger egyéni akciója után Egy kisszöglet után Schweinsteiger cselezte be magát a tizenhatoson belülre, majd miután mindenkit becsapott, Friedrich elé tálalt aki nem hibázott, 0-3!
Videó link Link
81. PERC: Kroos ha már beállt gondolta kiveszi a részét a gálameccsből, de távoli löketét Romero öklözte ki.
GÓÓÓL 89' Klose, NémetországOtt a dupla Egy belöbbölt labdára érkezett teljesen egyedül a tizenegyes pont magasságában és a hálóba passzolt, ezzel már a mádosik gólját szerzi 100. válogatott meccsén, 0-4!
Videó link Link
92. PERC: A meccs utolsó momentumaként Neuer védte Messi lövését, a vége 4-0-ás német siker lett!
Összefoglaló: Jól indult a mérkőzés, a harmadik percben a világbajnokság felfedezettjének titulálható Müller bólintott a hálóba - ez volt a Nationalelf 200. vébé gólja -, megadva ezzel egy jó meccs alaphangját.
A folytatásban feljavultak az argentinok, a második felvonás elején pedig az egyenlítés is benne volt Diego Maradona csapatának játékában, de egy elhalónak tűnő német támadást Müller a földön fekve megmentett, szöktetése és Podolski álompassza után Klose talált Romero kapujába, gólt szerezve ezzel a 100. válogatott meccsén.
Ez mintha megfogta volna Argentínát, egy kisszöglet után Schweinsteiger csinált bohócot a komplett dél-amerikai védelemből majd gólt lövetett Friedrich-el.
Az utolsó percekben Klose forgatta meg a kést az Albicelestében, így a vége kiütéses, 4-0-ás német siker lett.

Képek az alábbi linken
Link
Telesport képek
Link
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2010.06 2010. Július 2010.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 334 db bejegyzés
e év: 3087 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1015
  • e Hét: 6706
  • e Hónap: 27389
  • e Év: 230302
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.