2010-07-05 11:16:55, hétfő
|
|
|
Hozzávalók:
2 tojás
1,5 dl cukor
2 dl búzaliszt
1,5 kávéskanál sütőpor
0,5 dl tej
10 dkg olvasztott vaj
A bevonathoz:
7,5 dkg vaj
1 dl cukor
0,5 dl tej
1 evőkanál liszt
10 dkg mandulaforgács
Elkészítés:
Egy levehető oldalú, kerek tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, majd a peremét körben kivajazzuk és zsemlemorzsával megszórjuk. A tojásokat a cukorral habosra keverjük. A lisztet a sütőporral, valamint a tejet az olvasztott vajjal elkeverjük, majd ezeket könnyed keverés mellett a cukros masszához adjuk. A tésztát a formába öntjük, és 175 fokon kb. 20 percig sütjük.
A bevonat hozzávalóit egy lábasban összekeverjük, majd alacsony hőfokon főni hagyjuk, míg kissé besűrűsödik. A mázat a már megsült tészta tetejére kenjük, majd 200 fokon további 10 percig sütjük, hogy a teteje szép világosbarna legyen. |
|
|
0 komment
, kategória: szénhidrát napra |
|
|
|