Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Uruguay - Hollandia2-3
  2010-07-06 22:21:11, kedd
 
  Uruguay - Hollandia 2-3
Fokváros, Green Point Stadion

Kezdőcsapatok:
Uruguay:
Muslera - Godin, Victorino, M. Pereira, Caceres - Gargano, A. Pereira, Perez, Arevalo Rios - Cavani, Forlan. Szövetségi kapitány: Oscar Taberez
Biztos 4. hely 32 csapat közül a 4. hely is gyönyörű eredmény



Hollandia:
Stekelenburg - Heitinga, Mathijsen, Van Bronckhorst, Boulahrouz - Van Bommel, De Zeeuw - Sneijder, Robben, Kuyt - Van Persie. Szövetségi kapitány: Bert Van Marwijk
Döntős GRATULÁLOK a szép eredményhez


6 mérkőzésből 6 meccset megnyertek. Abszolút GYŐZTES csapat.




Szép volt FIÚK! Szép VOLT FIÚK!! SZÉP VOLT FIÚK !!!


Uruguay 40 éve jutott utoljára világbajnoki elődöntőbe. Drámai csatában, 11-esekkel búcsúztatta Ghána együttesét. Emlékezhetünk, hogy a 121. percben Asamoah Gyan kihagyta azt a büntető, amelyet Suarez gólvonalon bemutatott kezezése alapján ítélt meg a játékvezető. Luis Suarez értelemszerűen kihagyja a mai találkozót, de a FIFA döntése értelmében a döntőben már játszhat - feltéve, ha eljut odáig a dél-amerikai csapat.
Az a csapat, amelyeiket kétségtelenül ő és Diego Forlan repít. Forlan eddigi világbajnoki góljait kizárólag afrikai csapatok ellen szerezte? 2002-ben Szenegál, míg ebben az évben Dél-Afrika és Ghána ellenében.
Hollandia 1978 után juthat világbajnoki döntőbe, elődöntőt háromszor játszott (1974, 1978, 1998). A két csapat 1974-ben találkozott egymással, akkor 2-0-ra a hollandok nyertek, az uruguayi csapatban pályára lépett az a Pablo Forlan nevű védő, aki történetesen Diego Forlan édesapja.
Az uruknál egyébként Fucile sem léphet pályára sárga lapok miatt, míg a másik oldalon van der Wiel és De Jong hagyja ki a meccset ilyen okok miatt. A meccs kezdetéig kérdéses volt a csapatkapitány, Lugano játéka is, aki a ghánaiak ellen sérült meg.
Hollandia 2010-ben kilenc meccset játszott, mind a kilencet megnyerte, míg Uruguay (a La Celeste) a legutóbbi hét meccsén veretlen (5 győzelem és 2 döntetlen a mérleg).
Érdekesség, hogy a játékvezető az a Ravhsan Irmatov lesz, akit igencsak gyakran foglalkoztatnak ezen a világbajnokságon. Ő vezette az előző körben az Argentína-Németország találkozót is.

1. PERC: Uruguay jelenleg a 16. helyen áll a világranglistán, Hollandia pedig a 4. hely birtokosa.
6. PERC: A. Pereira emelte kapura a labdát a pálya közepéről, de Stekelenburg akkor is visszaért volna, ha az ívelés kapura ment volna. De nem ment.
9. PERC: A sárga lapokat az előző kör végén eltörölték, így ha ma valaki kap egyet, játszhat a döntőben vagy a bronzmérkőzésen. Ennek a hollandok örülhetnek igazán, hiszen a brazilok elleni mérkőzésen az összes pályán lévő játékosnak volt már a neve mellett egy figyelmeztető kártya
15. PERC: Uruguay köztársasági elnöke a világbajnokság nyitónapja óta minden reggel felhívja a válogatottat, és szavaival biztatja a fiúkat a jó szereplés érdekében. Úgy tűnik, sikeres ösztönzés az elnök megkülönböztetett figyelme
GÓÓÓL 18' Van Bronckhorst, HollandiaÓriási gólt ragasztott a kapuba!!! Van Bronckhorst De Zeeuw-től kapta a labdát a bal oldalon, és 35 méterről lövésre vállalkozott, a bal oldali löket elemi erővel csapódott Muslera kapujának bal felső sarkába. Ezt nem lehetett védeni. 0-1! A vb talán legszebb találata!
Videó link Link
Ápolás 27' De Zeeuw, Hollandia Caceres arcba rúgta ollózásakor Caceres nagyon nagy erővel találta el De Zeeuw arcát, aki aztán még kitámasztani sem tudott a földre esés pillanatában, ijesztő jelenet volt.



33. PERC: Két veszélyes próbálkozása volt az uruknak, először Cavani esett el gyanús körülmények között, másodszorra Van Bommel mentett Forlan elől, aki így nem kapta meg a labdát a kapu előtt.
35. PERC: Cavani húzta meg a labdát a 16-oson belül a jobb oldalon, ketten várták középen, de hosszan szöktette magát. Egy perccel később A. Pererira lőtt középről, Stekelenburg védett.
VÉDÉS 40' Muslera, Uruguay Kuyt lövését védte
GÓÓÓL 42' Forlan, Uruguay Nem léptek ki, rá, bevágta Gyönyörű góllal egyenlítettek a dél-amerikaiak. Forlant nem állították meg középen, egyet fordult, megtolta a labdát, majd Heitinga mellett 23 méterről óriási gólt rúgott a kapu közepébe. Stekelenburg már nem tudott beleérni. 1-1!
Videó link Link
45+1. PERC: Vége az első félidőnek!
Helyzetjelentés:
Nem úgy indult a meccs, mint amelyiken a szépség, a gyönyörűség szavakat használjuk majd, ehhez képest - köszönhetően a két bombagólnak - ezeket kell elővennünk. Két villanás, két egyéni megoldás, amely meghatározza eddig a világbajnoki elődöntőt.
Tudjuk, hogy a "ha" a fociban sem létezik, de elképzelhető, Van Bronckhorst és Forlan nélkül egy békés 0-0-nál tartanánk jelenleg. Nem így van, és ennek örüljünk.
A hollandok a vezető gól után egyébként elkényelmesedtek, és mivel nagyon nyomtak az uruk, érett a gól is. Ki más szerezte volna, mint Forlan. Már négygólos a vébén.

46. PERC: Az üzbég játékvezető rekordot állított be azzal, hogy egy világbajnokságon 5 meccset vezetett. Ez korábban csak a 2006-os vb-n jött össze egy argentin és egy mexikói sporinak.
50. PERC: Van der Vaart nagy lelkesedéssel vetette be magát a küzdelmekbe, a hollandok pedig magukhoz ragadták a kezdeményezést is.
51. PERC: Majdnem ajándékba adott egy gólt Hollandia az ellenfélnek. Boulahrouz eladta a labdát,de Stekelenburg időben kapcsolt, és tisztázott, így azonban üres maradt a kapu. Cavani ívelt, ahelyett, hogy Forlannak adta volna a labdát. A kapu felé tartó labdát végül Van Bronckhorst passzolta szögletre
VÉDÉS 67' Stekelenburg, Hollandia Forlan szabadrúgását védte bravúrral
GÓÓÓL 69' Sneijder, Hollandia 16 méterről tekert a kapuba. Jól adogattak a hollandok a 16-os környékén, már majdnem elvesztették a labdát, és talán Kuyt előtt is nagyobb lehetőség alakult volna ki, ha Sneijder hagyta volna neki a Jabulanit. Ezt gondoltuk a támadásnak ebben a századmásodpercében, de amikor Sneijder eltekerte a labdát az előtte álló védő mellett, már mást gondoltunk, különösen akkor, amikor a labda egy védő lábát érintve a hálóban kötött ki. 2-1 a hollandoknak!
Videó link Link
GÓÓÓL 72' Robben, HollandiaBefejelte Kuyt bal oldali beadását. Még fel sem ocsúdtak az uruguayiak, amikor Kuyt iramodott meg a bal oldalon, felnézett, kinek adja be. Ketten is ugrottak a magasba, de a labda Robben fejére szállt, ő pedig, ha már ott járt, befejelte csapata harmadik gólját. 1-3, eldőlni látszik!
Videó link Link
Robben gólja a vb-k történetének 2200. találata
86. PERC: Boulahrouz fejelte haza Stekelenburgnak a lasztit, utóbbi éppenhogy elérte, majdnem közbeavatkozott Maxi Pereira
87. PERC: Robben teljesen egyedül ment a kapura, de hatalmas helyzetben nagyképű megoldást választott, Muslera pedig leszedte a gyenge emelését.
91. PERC: Van Bommel Fernandezzel ütközött, és mikor mindketten elestek, Van Bommel utánarúgott az uruguayinak, megtorlatlanul
GÓÓÓL 92' Uruguay Maxi Pereira tekerte ballal a kapuba Nagyon szép szabadrúgás-kombináció után egy mélységi passz került Maxi Pereirához, aki ballal nagyon szépen tekerte Stekelenburg mellett a kapuba a labdát. 2-3!
Videó link Link
95. + 3 PERC: Három percet jelzett a bíró, ötöt hosszabbított, de vége lett annak az öt percnek is. VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK, DÖNTŐBEN HOLLANDIA!
Összefoglaló:
A fair play szelleme mindenképp azt diktálná, ha a holland csapat egyes tagjai kicsit magába néznének, elvégre Van Bommel, Boulahrouz vagy Robben részéről a "túlzott magabiztosság" jegyében telt el ez a találkozó. Nem volt túl szimpatikus egy-egy megmozdulásuk, de kétségtelen, hogy remek focistákról van szó.
Remek a holland válogatott is, hiszen ebben az évben még egyszer sem kaptak ki, sőt, mind a 10 meccsüket megnyerték.
Uruguay kiválóan küzdött, és a hosszabbítás perceiben még esélye volt az egyenlítésre is. 3-2-es holland vezetésnél ugyanis egy beadás alighanem Van Bommel kezéről pattant le, és az elmaradt szabadrúgás egy újabb esély lett volna számukra. Nem ítélték meg, de a dél-amerikaiak két "kezezős" utolsó esélyt már nem kaptak meg a sorstól (Luis Suarez ezt a kártyát már kijátszotta Ghána ellen).
Hollandia tehát győzött, harmadszor került világbajnoki döntőbe. Sikerük azt jelenti, hogy a világbajnokságok történetében először fordul majd elő, hogy egy európai csapat a kontinensen kívül nyer aranyérmet.
A narancsmezesek ellenfele a Németország-Spanyolország találkozó győztesen lesz.

Képek az alábbi linken
Link

Telesport képek
Link

Fn kép galéria Link
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Hollandok nyerik a vb-t
  2010-07-06 21:57:55, kedd
 
  Alex Ferguson szerint a Hollandok nyerik a vb-t

A Manchester United menedzsere úgy véli, a hollandok érettek a sikerre.
Még mindig nincsenek a közelében sem a csúcsformájuknak, de remek csapatot alkotnak" - jelentette ki kedden a világ egyik legsikeresebb trénere. A skót mester elismerően szólt a németek hozzáállásáról is:
"Hihetetlen a vb-mérlegük, a szervezettségük és az önbizalmuk is. Hisznek abban, hogy mindig bejutnak az elődöntőbe, és úgy is történik. Persze a Bundesligában szokásos téli szünet is sokat számít."
Ami az angolokat illeti, Ferguson döbbenten vette tudomásul a nyolcaddöntős kiesést, ugyanakkor védelmébe vette tanítványát, Wayne Rooneyt:
"Túl nagy volt a nyomás rajta, mindenki azt várta, hogy ő lesz a vb legjobbja. Biztos vagyok benne, hogy négy év múlva egy teljesen más játékost láthatnak majd

 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Incikém bűbáj képe
  2010-07-06 20:42:17, kedd
 
  A nagy meleg ellensúlyozására hoztam:, Inci




Köszi szépen ezt az arnyos képet. GRATULÁLOK, ügyi vagy.
 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Lila ruhás hölgy
  2010-07-06 19:01:43, kedd
 
  Lila ruhás hölgy



 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Ning közösségi oldalak
  2010-07-06 10:42:08, kedd
 
  Ning közösségi oldalak fizetősek lettek.

A képen látható, hogy meg kell adni a fizetési módot, ami annyit jelent, hogy majd kérni fogják a bankkártya és a számla adatait.



Ezért NEM kértem a Ning Network Creator fizetős csomagot.
 
 
0 komment , kategória:  Közösségi oldalak  
Magyar játékvezetői hármas
  2010-07-06 09:26:05, kedd
 
  Kassai Viktor, Erős Gábor és Vámos Tibor alkotják a játékvezetői hármast




Elégedettek a "hibátlan" Kassaival a németek és a spanyolok is
Az eddig komoly hibát nem vétő, a vb legfiatalabb játékvezetőjének számító, olimpiai döntőn edződött Kassai Viktor vezeti a német-spanyol elődöntőt - így foglalhatók össze röviden a két ország sajtótermékeinek visszhangjai a magyar bíró újabb megbízatása kapcsán
Természetesen mind Spanyolországban, mind Németországban külön hírként hozzák a vezető sportlapok, hogy Kassai Viktor, Erős Gábor és Vámos Tibor alkotják a játékvezetői hármast a két sztárgárda szerdai vb-elődöntőjében. Egyetlen kritikai megjegyzés sem hangzik el a trió kapcsán, így elmondható, elégedettek a bíróküldéssel mindkét oldalon.
A Kicker sportmagazin hosszabb bemutatást közöl a vezetőbíróról. A jellemzés szerint a ,,kézilabda-fellegvárból, Tatabányáról származó" Kassai a 2005-ös U19-es Európa-bajnokságon működött közre először komolyabb tornán, azóta pedig nyílegyenesen ível felfelé a karrierje. Több német játékos jól ismerheti a Bajnokok Ligájából (Stuttgart - Unirea meccs például), a dél-afrikai tornán pedig eddig megbízható teljesítményt nyújtott.
Külön kiemeli a lap internetes kiadása, milyen jó osztályzatokat kapott Kassai a szerkesztőségtől az eddigi három vb-meccse után.
A spanyol Marca címében a magyar sípmester életkorát emeli ki, nevezetesen azt, hogy a vb legfiatalabb játékvezetője dirigálja majd David Villáék következő ütközetét. A lap megemlíti, nem lehet meglepődni Kassai nevezésén, hiszen eddig nem követett el komoly hibát a viadalon.
Az AS a játékvezető eddigi legnagyobb sikerét állítja a középpontba: a 2008-as olimpiai döntőt, amelyet Argentína Kassai bíráskodása mellett nyert meg Nigéria ellen.



 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Casillas: A németek a legjobba
  2010-07-06 09:11:43, kedd
 
  Casillas: A németek a legjobbak

Németország (GER) - Spanyolország (ESP) július 7. 20:30

A hálóőr élete legnagyobb mérkőzésére készül.
Casilias


A spanyol válogatott csapatkapitánya szerint hazája futball-történelmének legfontosabb mérkőzése lesz a szerdai, Németország elleni világbajnoki elődöntő.
"Nem azért jöttünk ide, hogy negyedikek legyünk. Harcolni fogunk a németek ellen, hogy bejussunk a döntőbe. Csak rájuk gondolunk, ez most a legfontosabb célunk. Sikerrel vettük az akadályt a negyeddöntőben, ami egy mérföldkő a spanyol futballnak, de tudjuk, hogy a németek elleni a történelmünk legnagyobb mérkőzése, megelőzve a 2008-as Európa-bajnoki döntőt is." - mondta a Real Madrid kapuvédője, aki ugyanakkor pontosan tisztában van a feladat nehézségével.
"Azt gondolom Németország a legjobb csapat a világbajnokságon. Annak aki négy gólt szerez Anglia és Argentína ellen is, tudnia kell valamit".

Löw ki sem moshatja kék pulóverét
A ruhadarab eddig szerencsét hozott a németek számára.
Továbbra is a kék, v-nyakú pulóverben áll majd a kispad mellett Joachim Löw, a dél-afrikai világbajnokságon elődöntős német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya
"Ez a kék pulóver eddig mindig négy gólt jelentett" - nyilatkozta a szakvezető, hozzátéve: nem babonás, ám a szakmai stáb, valamint a játékosok is ragaszkodnak hozzá, hogy ezt a ruhadarabot hordja szerdán a spanyolok elleni találkozón.
A tréner eddig két mérkőzésen, a szerbek elleni 1-0-ás vereség, valamint a ghánaiak 1-0-ás legyőzése alkalmával hordott mást, így nem csoda, ha a szakvezetés még azt is megtiltotta neki, hogy kimossa a kék pulóvert.

 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Hollandia történelmet írhat
  2010-07-06 09:06:23, kedd
 
  Hollandia történelmet írhat

Uruguay (URU) - Hollandia (NED) július 6. 20:30

Uruguay 60, Hollandia pedig 32 év után juthat ismét fináléba labdarúgó-világbajnokságon.
A két ország válogatottja egymással találkozik a dél-afrikai torna kedden 20:30 órakor kezdődő elődöntőjében. Az 1930-ban és 1950-ben győztes dél-amerikai gárda 1970 óta nem jutott a legjobb négy közé a vb-ken.

Hollandia 1974 és 1978 elbukott döntői után szeretne újabb kísérletet tenni a világ futballtrónjának elfoglalására. Az Oranje - amely 24 találkozó óta nem szenvedett vereséget - esetleges sikerével történelmet írhat Európa számára, ugyanis európai válogatott még sosem nyert vb-t más földrészen, márpedig Uruguay búcsújával kizárólag európai gárda maradna versenyben, mivel a másik elődöntőben Spanyolország találkozik Németországgal szerdán.
Az uruguayiaknál nem léphet pályára a csatár Luis Suarez, aki a Ghána elleni negyeddöntőben piros lapot kapott.

 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2010.06 2010. Július 2010.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 334 db bejegyzés
e év: 3087 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6977
  • e Hét: 18607
  • e Hónap: 51761
  • e Év: 285508
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.