Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
Karsai Viktór aVB sztár birója
  2010-07-07 23:04:16, szerda
 
  Karsai Viktór a VB sztár birója





Nem Kassai Viktor volt a főszereplő - így fújt a magyar bíró Durbanben
A durbani német-spanyol vb-elődöntőn az elsőtől a kilencvennegyedik percig figyelemmel kísértük a Kassai Viktor, Erős Gábor, Vámos Tibor játékvezetői hármas tevékenységét. A sportszerű meccset sárga lap nélkül vezette le a bíró, akit láthatóan tiszteltek a játékosok, reklamálás alig volt. Bár pár leshelyezetet rosszul ítélt meg a magyar trió, és két olyan ütközés is volt a 16-os környékén, amely után felhördült a közönség, a németek aligha fognak Kassaiékkal foglalkozni a vereség után.
kezdőrúgást megelőző választást a németek nyerték, és a pénzfeldobás után percekig nem volt dolga Kassainak, elég nyugisan indult ugyanis a meccs. Egy bedobás és egy kirúgás volt az első pár három perc mérlege játékvezetői szempontból, aztán a negyedikben következett egy játékmegszakítás, egy drukker ugyanis úgy döntött, csatlakozik a pályán lévő 22 emberhez. Kassai megvárta, míg Jimmy Jump helyi alteregóját kivezetik, majd játékvezetői labdával folytatódott a meccs, a spanyolok sportszerűen visszaadták a labdát.
A meccs első helyzeténél Villa lőtte Neuerbe a labdát, Erős Gábor asszisztens jól látta, hogy a spanyol gólkirályjelölt mélységből indult, a másik oldalon Vámos Tibor viszont nem biztos, hogy helyes döntést hozott, amikor megállította a kiugrásra készülő Özilt, a tévés visszajátszás szerint ugyanis a török származású középpályás egyvonalban volt a védővel.
A közönség egyébként nem pfújolt és a németek sem reklamáltak, erre szokták mondani, hogy határeset volt. Az első fütty a közönség soraiból a 24. percben érkezett, amikor Capdevilát látta lesen Erős asszisztens, a visszajátszás alapján tovább kellett volna engedni az akciót, a többiekhez képest feltűnően heves Sergio Ramos reklamált is egy sort
Real Madrid jobbhátvédje pár perccel később sem maradt csöndben, akkor azt nehezményezte, hogy Kassai miért nem ítélt szabadrúgást a javára a Boateng elleni csata után, az esetet megelőző támadásnál egyébként Capdevila lesről indulva adott be.
A tét nagyságához képest egészen szenzációs adat, hogy a 27. percben fújt először szabálytalanság miatt a magyar bíró, akkor Sergio Ramos taposta meg Podolski lábát.



Mivel sportszerű volt a meccs, a játékosok abszolút partnerek voltak, Kassainak az első félóra végén kellett először megfeddnie valakit, amikor Podolski egy les miatt megakasztott támadás után elgurította a labdát. Bár a játékvezetők az edzésen azt is gyakorolták, milyen érzés vuvuzela-koncertben vezetni, a durbani stadionban inkább a meccsel foglalkoztak a szurkolók, emiatt a megszokottnál halkabb volt a "méhraj".
A félidő végefelé Boateng öklelte fel Iniestát, járt a szabadrúgás a spanyoloknak, de Sergio Ramos megint úgy érezte, hogy van mondanivalója, Kassai sprintben érkezett, és gyorsan rendet rakott. A 45 percre még egyet húztak rá a csapatok és a ráadásban került sor az addigi legmelegebb helyzetre: Özil esett el a 16-oson belül, de a közelben helyezkedő Kassai nem fújt semmit. A német kispad egy emberként pattant fel, az egyik cserejátékos dühösen csapott a levegőbe, az ismétlés alapján Sergio Ramos lába futás közben valóban összeakadt Özilével, de az eset a 16-oson kívül történt , tizenegyes semmiképpen nem járt volna.

A meccs felpörgött a második félidőre, de a játékosok továbbra is vigyáztak egymásra, voltak ugyan kemény párharcok, de Kassainak a sárgát nem kellett elővennie. Sokkal több volt a szabálytalanság, de reklamálások továbbra is ritkán fordultak elő, ami csalhatatlan jele annak, hogy a játékvezetőt tisztelték a játékosok.
A második félidő legizgalmasabb jelenete a spanyol 16-osnál történt, ahol Schweinsteiger került a földre, miután Puyollal találkozott, Kassai továbbot intett, szabadrúgást talán lehetett volna adni, de az is igaz, hogy a szőke német nagyon el akart esni.
A 89. percben megint Schweinsteiger bosszankodott, amikor kirúgás helyett szögletet ítélt a magyar spori, de a lassítás őt igazolta, David Silva nem véletlenül engedte ki a labdát. A hosszabbítás három perc volt, a spanyolok már két és fél perc után széttart karokkal reklamáltak, hogy mikor lesz már vége, végül alig pár másodpercet húzott rá a három percre játékvezető.
A lefújás után a spanyolok egymás nyakában lógtak, a németek összeroskadva próbálták megemészteni, hogy lemaradtak a döntőről, így a levonuló bírói hármas szinte észrevétlenül hagyta el a pályát, egyedül Klose parolázott velük.



Összességében elmondható, hogy a magyar trió jól kézben tartotta a sportszerű meccset, három tévesen megítélt leshelyzet és két 16-os közeli, határesetnek tűnő ütközés ugyan volt, de amikor a visszajátszást megnézve kritizáljuk a játékvezetőt, ne felejtsük el, a pillanat törtrésze alatt dönteni mennyivel nehezebb, mint a tévé előtt állást foglalni
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
VB mérkőzés táblázat
  2010-07-07 22:48:59, szerda
 
  VB mérkőzés táblázat



 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Németország Spanyolország 0-1
  2010-07-07 21:08:37, szerda
 
  Németország - Spanyolország 0-1
Durban, Durban Stadion. Játékvezető: Kassai Viktor.

Kezdőcsapatok:
Németország:
Neuer - Boateng, Mertesacker, Friedrich, Lahm - Schweinsteiger, Khedira - Podolski, Özil, Trochowski - Klose
Szövetségi kapitány: Joachim Löw
Biztos 4. hely 32 csapat közül a 4. hely is gyönyörű eredmény




Spanyolország:
Casillas - Capdevila, Puyol, Piqué, Ramos - Alonso, Sergio - Pedro, Xavi, Iniesta - Villa
Szövetségi kapitány: Vicente Del Bosque
Döntős GRATULÁLOK a szép eredményhez






Szép volt FIÚK! Szép VOLT FIÚK!! SZÉP VOLT FIÚK !!!

A háromszoros világbajnok Németország az elődöntőben eddig egyetlen egyszer, 1950-ben szereplő Spanyolországgal csap össze az elődöntőben, este 11 óra környékén tudjuk meg, ki lesz Hollandia ellenfele a fináléban.
Spanyolország dominánsan, ám némi szerencsével jutott el az elődöntőbe, emlékezzünk csak David Villa portugálok elleni lesgyanús, majd a paraguayiak ellen lőtt kétkapufás találatára., hogy Iker Casillas dél-amerikaiak ellen bemutatott bravúrjairól ne is beszéljünk.
A Nationalelfben Mertesackerre hárul a feladat, hogy az eddig öt mérkőzésen öt találatig jutó Villát megakadályozza a gólszerzésben, mivel Vicente Del Bosque játékosai közül a Barca friss szerzeményén kívül egyedül Andres Iniesta zörgette meg a halót - egyszer. A túloldalon az ibériai bekkeknek arra kell figyelniük, hogy a fiatal német csapat ne tudjon kontrákat vezetni, ezt az angolok és az argentinok ellen is remekül alkalmazta a Löw-csapat 4-4 lőtt góllal lerombolva a két rivális önbizalmát.
Az összecsapás visszavágónak is beillik, a két együttes ugyanis a 2008-as Európa-bajnokság fináléjában is találkozott egymással, akkor a spanyolok 1-0-ra nyerni tudtak Torres 33. percben szerzett találatával - a Liverpool csatára most azonban nem lesz ott a kezdőben. Eddig három világbajnoki meccset játszottak a felek, két német győzelem mellett egy döntetlenből áll az eredménylista.
A találkozóra a durbani stadionban kerül sor, a sípot honfitársunk, az eddig kiválóan teljesítő Kassai Viktor fújja majd, segítői Erős Gábor és Vámos Viktor lesznek, míg a tartalék játékvezetői tisztséget a belga Frank De Bleeckere tölti be.

1. PERC: Németország fehér felsőben és fekete sortban,
Spanyolország piros mezben és kék nadrágban játszik.
4. PERC: Egy szurkoló befutott a pályára,a biztonsági őrök "kisérték le" a gyepről.



és így távozott


6. PERC: Pedro szöktette fantasztikus ütemben Villát, azonban a támadó nem tudta ellőni a labdát a kapujából remekül kijövő Neuer mellett - szép jelenetsor!
21. PERC: Most a spanyolok vették kezükbe a gyeplőt, ám az már most látszik, hogy Löwék felkészültek Villából, szorosan őrzik a támadót. A Barca újdonsült játékosa ugyanakkor ügyes passzokat ad, ebből még lehet valami.
23. PERC: Klose fordult be a labdával a tizenhatoson belülre, de Puyol az utolsó pillanatban elhalászta előle a labdát.
Ápolás 28' Podolski, Németország Sergio Ramos taposta meg
VÉDÉS 32' Casillas, Spanyolország Trochowski távoli löketét ütötte szögletre
34. PERC: Casillasnak akad dolga bőven, a németek folyamatosan az ötösre ívelik a sarokrúgásokat
Villa nagy helyzete: videón Link
45.+1 Perc. Vége az első félidőnek.
Félidő: Az első felvonás spanyol fölényt hozott, gólt azonban nem láthattunk. Az ibériaiaktól Puyol és Villa járt közel ahhoz, hogy betaláljon, előbbi azonban fölé fejelt, utóbbi pedig Neuerbe lőtte a labdát.
A hajrában Özil bukott fel a tizenhatoson belül, de a visszajátszásokból kitűnik, hogy Kassai Viktor jól döntött amikor továbbot intett.

46. PERC: Egyik szakvezető sem cserélt a szünetben. A csapatok igen korán kivonultaka második félidőre, még várni kellett, hogy leteljen a negyedórás szünet
48. PERC: Pedro csinált bolondot a német védőkből majd visszagurította a labdát Xabi Alonsonak, a spanyol középpályás azonban mellé lőtt.
58. PERC: Mi maradt ki! Előbb Pedro lövését védte Neuer, majd Inites keresztbe passzolta a labdát a kapu előtt, David Villa azonban lecsúszott róla a hosszú oldalon, végül Pedro mellészálló lökete zárta a sortüzet.
64. PERC: Egy újabb véleményes helyzet, egy beívelt labdára Ramos érkezett, majd elsett, podolski egyértelműen hozzért kérdés ez mennyiben befolyásolta a bekket a játékban
VÉDÉS 69'Casilla, Spanyolország Kroos lövését ütötte ki. Éledeznek a németek? Egy középre tett labdánál Klose vitte el a védőket így Kroos üres helyzetből lőhetett, Casillas ért oda időben - hatalmas helyzet volt!
GÓÓÓL 73' Puyol, Spanyolország Xavi szögletét fejelte a hálóba. Puyol érkezett nagyszerű ütemben Xavi remek szögletére és az ötös magasságából védhetetlenül fejelt a hálóba, 0-1!
Videó link Link
82. PERC: Pedro adta el a meccslabdát, kettő az egyben vitték a spanyolok egy német védőre, a középpályás azonban nem passzolt Torresnek, a visszaérő bekkek pedig tisztáztak
94. PERC: Vége, Spanyolország 1-0-ás győzelmével története során először jutott a világbajnokság döntőjébe ahol Hollandia vár rá. Még egyik csapat sem ült a világ trónjára! Németország uruguayjal meccsel a bronzért.

Képek az alábbi linken
Link
Telesport link
Link
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
A pápa nem nézi mai elődöntőt
  2010-07-07 20:57:48, szerda
 
  A pápa nem nézi a mai elődöntőt

A vatikáni sajtószolgálat szerint XVI. Benedeket utólag értesítik majd az eredményről.
A német származású katolikus egyházfő éppen most utazott el Róma melletti rezidenciájára pihenni, de a Spanyolország-Németország világbajnoki elődöntőt nem tekinti majd meg.
Vatikáni források szerint ugyanakkor a meccs után közlik majd vele az eredményt. A Vatikán második számú vezetőjeként nyilvántartott Tarcisio Bertone híresen nagy focirajongó, de nem árulta el, hogy kinek szurkol majd a mai találkozón.
Az ANSA hírügynökség megkérdezett egy magas rangú spanyol főpapot is, vajon mit kezd azzal az ellentmondással, hogy azért imádkozik majd, hogy a "főnöke" csapata elveszítse a mai meccset.
A neve elhallgatását kérő főpap azt mondta, reméli, a szerdai pamplonai bikafuttatás védőszentje a focistákon is rajta tartja majd a kezét, egyébként pedig: "a fociban nincsenek szentek
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Visszavágó vagy előrehozott ..
  2010-07-07 20:55:33, szerda
 
  Visszavágó vagy előrehozott döntő?

A 2008-as EB-finálé után újra találkozik a német és a spanyol válogatott, ezúttal a vébé elődöntőjében. Ami sokak szerint inkább a döntővel ér fel...
Persze a mai nap után még nem adják át a trófeát, de a Németország-Spanyolország mérkőzés győztese esélyesként várhatja majd a vasárnapi, hollandok elleni mérkőzést. Talán nem véletlen, hogy ez a két csapat játszotta a 2008-as Európa-bajnokság döntőjét is, akkor a spanyol armada Torres góljával 1-0-ra felülmúlta ellenfelét.
Az idei világbajnokságon azonban más tendenciák uralkodnak, mint két éve: Spanyolország kevésbé meggyőző, Németország látványosan fejlődött, és egy Torres-gólra is nagyobb szorzót adnának a fogadóirodák. A mai mérkőzés azonban ettől függetlenül egyáltalán nem lefutott.

20:30 Németország-Spanyolország, Durban
Németország meglepte a világot, fiatal csapatuk elképesztő menetelésbe kezdett a kieséses szakaszban. Miután Angliát 4-1-el küldték haza, Argentína sem úszta meg jobban, hiszen négy gólt rámoltak be Maradona csapatának hálójába is, miközben egyet sem kaptak.
Sokat mondó adat, hogy a Nationalelf kezdőcsapatának átlagéletkora 25 év volt a világbajnokság negyeddöntőjében. Az ellenfelek alapján az is látszik, hogy a németek úgy mutatták a vb talán legmeggyőzőbb teljesítményét, hogy meglehetősen nehéz volt a sorsolásuk, még a csoportkör folyamán is. A csapat egyik nagy erőssége a Khedira, Schweinsteiger páros, akik azon kívül, hogy fedezetet nyújtanak a védelemnek, a támadásokat is jól segítik. De nagyszerűen teljesít az elmúlt bajnokságban gyatra Klose és Podolski is, ahogy a fiatal Müller és Özil is berobbant a köztudatba.
Nem véletlen, hogy Joachim Löw szövetségi kapitány szerint csapata már azonos szinten helyezkedik el a spanyolokkal, ami két éve még nem feltétlenül volt elmondható. A mester dolgát egy eltiltás nehezíti, Thomas Müller nem játszhat, helyére Toni Kroos a legesélyesebb. A hírek szerint szükség esetén a kisebb sérüléssel bajlódó Cacau is bevethető lesz.
Spanyolország eddig elmaradt attól a szinttől, amit játékuktól oly sokan vártak a világbajnokság előtt. Paraguay ellen ugyan továbbjutottak a negyeddöntőben, az 1-0-s győzelemmel véget ért mérkőzés azonban a hiányosságokat is megmutatta: a támadások kevésbé ,,könnyedén" épülnek, mint korábban, Torres nagyon rossz formában van, és a védelem is képes megingásokra.
Az is igaz azonban, hogy Németország minden bizonnyal más típusú játékot fog játszani, mint Del Bosque csapatának eddigi, leginkább csak a védekezésre koncentráló ellenfelei. Hihetetlenül hangzik, de a spanyol válogatott legjobb eredménye a világbajnokságok történetében egy negyedik helyezés, még 1950-ből. A mostaniak ezt a rekordot már biztosan beállítják, mégis csalódás lenne számukra, ha a látszólag minden poszton jól ellátott, Európa-bajnok csapatuk csak megismételni tudná az elődök eredményét.
Könnyen lehet, hogy a szövetségi kapitány türelme lejárt Fernando Torres felé, a Liverpool támadója helyett David Silva vagy Cesc Fabregas kerülhet a kezdőcsapatba. Mondhatni, kellemes gondok...
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Világ sakktáblája - verses kép
  2010-07-07 18:51:39, szerda
 
 
Világ sakktáblája

 
 
1 komment , kategória:  érdekes képek  
Ki minek gondol,az vagyok ....
  2010-07-07 18:40:38, szerda
 
  Szép napot kívánok Weöres Sándor versével!
Ezt a verset nagyon szeretem, illik rám...... Juhászné Szunyogh Mária

Weöres Sándor .Ki minek gondol,az vagyok annak
"Ki minek gondol, az vagyok annak...
Mért gondolsz különc rokontalannak?

Jelet látsz gyűlni a homlokomra:
te vagy magad ki e jelet vonja

s vigyázz hogy fénybe vagy árnyba játszik,
mert fénye-árnya terád sugárzik.

Itélsz rólam, mint bölcsről, badarról:
rajtam látsz törvényt sajátmagadról.

Okosnak nézel? Hát bízd magad rám.
Bolondnak nézel? Csörög a sapkám.

Ha lónak gondolsz, hátamra ülhetsz;
ha oroszlánnak, nem menekülhetsz.

Szemem tavában magadat látod:
mint tükröd, vagyok leghűbb barátod."
 
 
0 komment , kategória:  versek  
Vuvuzela Bafana
  2010-07-07 18:13:19, szerda
 
  Dél-Afrika és DJ SBU - Vuvuzela Bafana (szuper jó)
Videó link Link
Teljes vátozat
Link
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Vuvuzela himnusz 2010
  2010-07-07 18:11:54, szerda
 
  Vuvuzela himnusz 2010 ( labdarúgó-világbajnoksággal )

Videó link Link

 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
2010 VB himnusza
  2010-07-07 10:45:47, szerda
 
  2010 VB himnusza

HIVATALOS 2010-es labdarúgó -világbajnokság HIMNUSZ : " Wavin ' Flag " a K'naan
World Cup 2010 - Wavin zászlaja (Magyarul is megvan)
Videó link Link

Koncert változata
Videó link Link

Magyararul
Videó link Link
Az MTV munkatársai feldolgozták K'naan népszerű dalát, a Wavin flag-et, amely a dél-afrikai világbajnokság egyik hivatalos dala. A produkció egy igazi MTV-s összefogás eredményeként, rekordidő alatt jött létre, az elhatározás megszületésétől a kész videóig mindössze három hét telt el.
A felvétel a TOM-TOM stúdióban készült, Dorozsmai Péter szíves engedélyével. A rendező M. Nagy Richárd volt, a számot pedig Hrutka Róbert hangszerelte. A szöveget Sándor Sára, Horváth Attila, Nagy György és Drávai Bernadett írta.
A klipben az MTV arcai közül Jegyes Tóth Kriszta, Somogyi Dia, D.Tóth Kriszta, Al Ghaoui Hesna, Mészáros Antónia, Nagy Judit, Bakos Piroska, Egri Viktor, Szántó Dávid, Gundel Takács Gábor, Somos Ákos, Somos Zoltán, Schulek Csaba, Német Judit, Nika György és Siklós András szerepel, de énekelnek a szakkommentátorok is, Sallói István, Bognár György, Bánfi János és Mészöly Géza, valamint a Szabadság tér 17 zenekar: Lukács Tamás Lukács, Nagy György, Fiar Sándor, Németh Gábor és Simon László Ágoston.
A videoklipben egy kisfiú tágra nyílt szemekkel nézi a nagypapa által vetített képeket, ahol megjelennek a magyar labdarúgás nagy pillanatai - Puskás gólja az '54-es VB-n, Farkas János kapáslövése, Nyilasi Tibor fejesgólja, Törőcsik parádés gólja, Détári ficak-gólja és még jónéhány emlékezetes pillanat. A történet végén a kisfiú felnőve magára ölti a válogatott mezét. A klip végén a többszörös magyar bajnok, Bundesliga-válogatott, magyar válogatott Hrutka János tűnik fel.
A készítők célja a kiváló zenei produkció mellett az volt, hogy megmutassa a magyar foci nagy pillanatait és azt az erőt, amely az MTV közösségéből árad.
Stáblista:
Rendező: M. Nagy Richárd
Hangszerelte: Hrutka Róbert
Gyártásvezető: Hidvégi Márta, Záhorszky Zsuzsanna
Szöveg: Sándor Sára, Horváth Attila, Nagy György, Drávai Bernadett
Vezető operatőr: Reich László
Hangmérnök: Nagy György Gábor
Vágó: Veréb Csaba
Produkciós vezető: Várkonyi Attila

Dal szövege
"Óóóóóó

Halld a hangom, hidd az álmom
Vidd magasra, égbe szálljon
Lelked büszke, szíved lángol,
Gátak nélkül bárhol játszol,
Zöld a pálya, fenn a zászló,
Hullámzik már a lelátó,
A mi hősünk, sosem fáradt,
Ki most játszik, egyre bátrabb.

Körbelünk vagy, itt vagyunk egy ég alatt,
Fiatal vagy, ne félj,
Gyere játssz most, ne beszélj

Foci egy mából, légy te is bátor,
Rúgd el a labdát, bármilyen távol,
Már ez neked is jár, hisz te vagy a sztár
Ez neked is jár hisz te vagy a sztár
Ez neked is jár hisz te vagy a sztár
Ez neked is jár hisz te vagy a sztár
Ez neked is jár

Óóóóóóóóóó

Halld a hangom, hidd az álmom
Vidd magasra, égbe szálljon
Lelked büszke, szíved lángol,
Gátak nélkül bárhol játszol,
Zöld a pálya, fenn a zászló,
Hullámzik már a lelátó,
A mi hősünk, sosem fáradt,
Ki most játszik, egyre bátrabb.

Foci egy mából, légy te is bátor
Rúgd el a labdát, bármilyen távol
Már ez neked is jár, hisz te vagy a sztár
Ez neked is jár ez neked is jár

Foci egy mából, légy te is bátor
Rúgd el a labdát, bármilyen távol
Már ez neked is jár, hisz te vagy a sztár
Ez neked is jár hisz te vagy a sztár
Ez neked is jár hisz te vagy a sztár
Ez neked is jár hisz te vagy a sztár
Ez neked is jár

Óóóóóóó"

 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2010.06 2010. Július 2010.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 334 db bejegyzés
e év: 3087 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1486
  • e Hét: 7287
  • e Hónap: 40441
  • e Év: 274188
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.