|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 2
|
|
|
|
2010-08-11 15:25:26, szerda
|
|
|
hozzávalók 4 főre
60 dkg spenót
2 db kis vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
4 ek olaj
20 dkg tejszínes sajtkrém
1 cs lasagne lap
só
bors
szerecsendió
Besamelhez:
vaj
liszt
tej
Sütőtál kikenéséhez:
vaj
elkészítés
A spenótleveleket forrásban lévő vízben 5 percig főzzük, leszűrjük, botmixerrel pépesítjük.
A vajból, lisztből és forró tejből besamelt készítünk.
A vöröshagymát és fokhagymát az olajon megpároljuk, hozzáadjuk a sajtkrémet, a spenótot, sót, borsot és szerecsendiót, és a besamelből 4-5 kanállal.
Tűzálló tálat kivajazunk, a lebbencstészta harmadát beletesszük, majd a krém harmadát rákenjük. A másik két réteggel is így járunk el. Az utolsó réteg tészta legyen.
A maradék besamellel leöntjük, és 40-45 perc alatt készre sütjük.
sütési hőfok: 200 °C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 25x25 cm |
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
2010-08-11 15:20:27, szerda
|
|
|
hozzávalók 6 főre
1 kg burgonya
60 dkg spenót (akár mirelit)
60 - 70 dkg szálkátlan halfilé, itt tilápia (akár mirelit)
1 fél fej nagyobb vagy egy kisebb hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 tk szerecsendió
só, bors
15 - 20 dkg reszelt sajt
A besamelhez:
80 g vaj
60 g liszt
450 ml tej
só
bors
fél tk őrölt szerecsendió
elkészítés
Megpucoljuk a burgonyát és tepsibe szeleteljük fél centi vastagra vágva. Annyi burgonyát pucoljunk, hogy a tepsi alját 2-4 centi vastagon fedje. Locsoljuk meg (olíva)olajjal, sózzuk, borsozzuk, majd öntsünk alá kb. egy dl vizet. Fedjük le alufóliával és 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt süssük/ pároljuk meg.
Közben készítsük el a többit. A spenótot (ha mirelit) olvasszuk és jól nyomkodjuk ki. Olajon fonnyasszuk meg a hagymát, amikor kész dobjuk rá pár másodpercre a fokhagymát. Jöhet a spenót. Forgassuk össze, majd szórjuk meg szerecsendióval. Tegyük félre hűlni.
Készítsük el a besamelt. Olvasszuk meg a vajat, forrósítsuk benne habosra a lisztet, de ne pirítsuk, majd FORRÓ tejjel öntsük fel és kevergetve főzzük sűrűre. Fűszerezzük, és jól sózzuk - jobban, mint kívánnánk -, mert ez adja majd a sós íz jó részét az ételhez.
Vegyük ki a burgonyát a sütőből, halmozzuk rá a spenótot, fektessük rá a halfiléket (az enyém még ekkor is jeges volt), majd öntsük nyakon a szósszal. Szórjuk meg reszelt sajttal, toljuk vissza a sütőbe és addig süssük, amíg a sajt szép piros nem lesz. (Kb. fél óra.)
sütési hőfok: 200 °C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 38x30 cm |
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 2
|
|
|
|
2010. Augusztus
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
53 db bejegyzés |
e év: |
698 db bejegyzés |
Összes: |
7620 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 314
- e Hét: 479
- e Hónap: 4883
- e Év: 36612
|
|
|