2010-08-18 10:12:52, szerda
|
|
|
Hozzávalók:
4 csirkemell,
5-6 db paradicsom,
1 kígyóuborka,
2 fej lila hagyma,
1 fej jégsaláta,
görög fűszerkeverék
A csípős szószhoz:
1 dl ketchup,
só,
chilli paprika (én nagyon csípősen szeretem)
Tzazikihez:
2 dl natúr joghurt( vagy tejföl),
fél kígyóuborka,
4 gerezd fokhagyma,
pici citromlé,
só
A húst csíkokra vágom és befűszerezem. A zöldségeket összevágom,
addig hagyom áll. A csípős szószhoz a ketchupot picit sózom és az
összevágott chillivel összekeverem. A tzazikihez az uborkát lereszelem,
kinyomkodom és a joghurttal összekeverem. Ízesítem sóval, citromlével
és a zúzott fokhagymával. Ezután egy teflonserpenyőben megsütöm a
húst, kis olajat adok csak hozzá, nem kell más folyadék mert a csirke
hamar átsül.
Ezután már csak a tálalás következik: mi hasábburgonyával szoktuk
enni. A tányéron elrendezem a burgonyát, rá a húst,zöldséget és ízlés
szerint az önteteket.
Tipp: Diétázók köret nélkül, sok zöldséggel fogyasszák, úgy is finom!
|
|
|
0 komment
, kategória: Gasztronómia 1. |
|
|
|