Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Rendezőt keresek
  2010-08-02 22:07:19, hétfő
 
  Rendezőt keresek, aki az Anna felébredése című főnixes istenség történetét, mely daljátékként íródott bemutatná rock-ária keretén belül a Száműzött Nap mese daljátékkal együtt.

A mese daljátékot kidobta a Magyar Rádió állítólag, mert nem tartozik az anyagai közé, de a másik meglett. Egyedül a meséimet nem tudom pótolni, melyeket valaki ellopott a Tatárdombról - folyamatosan történtek a pénzlopások is -.

Az Anna felébredése a Mici mackós Annáról szól, három szellem dalával indul, Kajánéval, Óhajéval és Igazkáéval, majd megjelenik a színen Anna az ártatlanság ragyogásával, örökzöld növényeivel, Mici mackójával, tiszta hangja üdvözli a napfelkeltét.

A bárány Anna éneke a Vagyok, aki vagyok Istenséghez szól ősritmussal, angyalokkal, mikor megállott az idő, megállt a kerék, áll a kerék közepén, mint kereszten a rózsa. Ezt a Szentpéteri kórházban Mixpós kiállítás után történő megalázásomkor átírtam kereszten rózsa vagyok én énekszövegről mondd, hogy ki vagyok én-re, s azóta emelkednek a névtelen nyomorultak végtelen seregével.

Mivel már énekelni nem tudok fulladásom miatt, csak más tudná előadni a daljátékot, zöld tiszta szemmel és gesztenyebarna hajzuhataggal, hogy hasonlítson a történet Annájára. S gyorsan el is szaladt az idő 1995-ös váltásakor a névtelen elmeosztályoknak, börtönnek, akik az emberek megölése árán írnak maguknak végtelen szappantisztító sorozatokkal, áriákkal, sztárkitermelésekkel történelmet, semmi garancia arra, hogyha jelentkezne is valaki, nem halna-e meg, mint a rokonaim, ismerőseim, barátaim.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kohut Katalin: Mi az élet?
  2010-08-02 21:53:23, hétfő
 
 

A gonoszoknak győzelem,
dőzsölés és kegyelem,
a jóknak veszteség,
nyomor és keresztje mindenkinek.

Hol van az igazság,
mikor kerül napvilágra,
amit titokban cselekszenek?
Mikor tudja meg ország-világ,
milyen csúfság történt meg velem?

21:50 2010.08.02.
 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
Idézetek a szívről
  2010-08-02 17:06:10, hétfő
 
  “A szív hangja - az igazság első szava." (Tatiosz)



“Az vagyok, aki bárki más is lehet, ha hallgat a szívére. Olyan ember vagyok, aki leborul az élet titokzatossága előtt, aki nyitott a csodákra, aki derűsen és lelkesen viszonyul mindenhez, amit csinál." (Paulo Coelho)



“Mindennél fontosabb, hogy munkánkat, hajlamainkat és életütemünket egyeztessük a természet nagy és örök ritmusával. A hold járása, a szelek fordulása, a nap forrósága, az éjszaka áramai, mindez alakítja személyes sorsunkat, keddi vagy szerdai életrendünket is: az ember hallja, nagyon messziről, az intéseket és figyelmeztetéseket, a világmindenség óvó-igazító zörejeit... Egyszerre kell élni a nappal, a holddal, a vizek áradásával, a hideggel és meleggel: soha nem ellene, mindig belesimulva a világ összhangjába, a teremtés és pusztulás teljes rendjébe. Csak azok botlanak meg az életben, akik valahogyan belülről süketek a világ hangjai iránt.

De egyszerre kell élni szívünkkel is, azzal a másik életütemmel, mely titkosabb, leplezettebb, nehezebben megismerhető, mint a világ áramlásának rendje. Akinek szíve, készséges ütemmel, nyolcvanat ver, ne akarjon maratoni versenyfutók módjára élni. Állandóan hallani kell testünk és jellemünk titkos morzejeleit, e finom és erélyes üzeneteket, melyek megszabják életed igaz mértékét. Kinek érzékeit eltompította a becsvágy, a szenvedély, nem hallja többé e hangokat. Az ilyen ember teste, lelke és a világ üteme ellen él; emberhez nem méltó módon él, tehát embertelenül bűnhődik."

(Márai Sándor: Füves könyv - Az egyezkedésről; Arról, hogy a szívünkkel is kell élni)



“Megtanultam, hogy a hősök olyan emberek, akik azt tették, ami szükséges volt, szembenézve a következményekkel. Hogy a türelem rengeteg gyakorlást igényel. Hogy vannak emberek, akik szeretnek bennünket, de egyszerűen nem tudják, hogyan mutassák ki. Hogy olykor az, akire azt hinnéd, hogy megadja neked a kegyelemdöfést, ha már a földön fekszel, egyike azon keveseknek, akik segíteni fognak neked felállni. Hogy csak azért mert valaki nem úgy szeret téged, ahogyan te szeretnéd, ez nem azt jelenti, hogy nem szeret téged teljes szívével. Hogy sosem szabad azt mondani egy kisgyermeknek, hogy az álmok balgaságok: tragédia lenne, ha ezt elhinné. Hogy nem mindig elég, ha megbocsát nekünk valaki. Az esetek többségében te vagy, akinek meg kell bocsátani magadnak. Hogy nem számít, hány szilánkra tört a szíved: a világ nem áll meg, hogy megvárja, míg összeragasztod." (Paulo Coelho: A fény harcosa)

 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Arthur Lundkvist: Valahol
  2010-08-02 16:41:00, hétfő
 
 

Valahol van egy hiány, ami erő is,
van egy ugrás, ami csak egyszeri,
valahol egy vízesés nem hagyja magát befogni,
vagy állat összerogyásig menekül
s bizonyosságát a rácsnak sose éri el.
(Valahol, mondani milyen könnyű, valahol)

Valahol
fekete méz pereg ágy sodronyából, zongorából,
telefon csörög egy odvas fában,
sín mentén mászik egy árva kéz.
Valahol menekül, egy kutya menekül
guruló hordóabroncson át,
patkányként a tőke fial szaporán,
erdő gyászol napnyugtába siető folyót,
régi temető fekszik feledve,
apró halálfejek nőnek a fákon.

Szobrok vannak valahol,
szobrok, nem tudnak elaludni hajnal előtt,
a harcosok lándzsát nyelve nem tudnak elesni,
hold, sebesült orca, locsogó ferde száj,
valahol egy élet, csupa varrat, bennfeledve a tűk.
(Milyen könnyű mondani, valahol)


/Nagy László ford./
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Baileys-es sajttorta
  2010-08-02 10:48:01, hétfő
 
 
Hozzávalók:
A tésztához:
6 dkg vaj
14 dkg finomliszt
5 dkg cukor
1 egész tojás
csipet só
1 kávéskanál holland kakaópor
A krémhez:
25 dkg natúr krémsajt
2 tojás
1 evőkanál (nagymama-féle!!!) finomliszt
1 evőkanál cukor
1 evőkanál kávés Baileys

Elkészítés: A tésztához a lisztet és a cukrot összemorzsolom a vajjal, majd tojással tésztává gyúrom. Alufóliába tekerem, és a hűtőbe teszem úgy egy órára. Majd lisztes deszkán pitetálnyira nyújtom, belefektetem az említett pitetálba, és 7 percig sütöm 175 fokon. Ezalatt a 7 perc alatt kikeverem a krémet.

A robotgéppel jól kikeverem a sajtot a tojással, majd hozzáadom a lisztet, a cukrot, a szeszt. Kikapom a tésztámat a sütőből, rásimítom a habos krémet, majd 40 percre visszadugom. Kihűlve vagy hűtőhidegen tálalom.
Mascarponés ricottatorta málnával és fehér csokoládéval

Hozzávalók:
A tésztához:
25 dkg zabkeksz, vagy bármilyen más teljes kiőrlésű keksz
10 dkg dió
8 dkg vaj
A töltelékhez:
2 tojás
3 evőkanál cukor
25 dkg fehér csokoládé
35 dkg málna (fagyasztott is jó)
30 dkg mascarpone
20 dkg ricotta
A tetejére:
20 dkg mascarpone
10 dkg ricotta
10 dkg fehér csokoládé

Elkészítés: Egy 26 cm-es kapcsos tortaformát alaposan kikenek vajjal. A diót és a kekszet ledarálom, összekeverem, majd hozzáadom a megolvasztott vajat. Alaposan összedolgozom, a tortaforma aljára borítom, és jól elegyengetem.

A töltelékhez összekeverem a ricottát és a mascarponét. Hozzáadom a felvert tojásokat és a cukrot. A fehér csokoládét gőz felett megolvasztom, majd a krémhez adom. Zárásként a friss vagy fagyasztott málnát óvatosan beleforgatom, s az egészet a kekszrétegre simítom.

A sütőt 150 fokra izzítom, és nagyjából egy és negyed órát sütöm a tortát. Ezután kikapcsolom a sütőt, és hagyom, hogy a tortám a sütővel együtt hűljön ki.

A kihűlt tortára mascarponéből és ricottából krémet készítek, ezt egyenletesen rákenem, majd egy sajtszeletelővel finom kis forgácsokban ráhalmozom a 10 dekányi fehér csokoládét. Szobahőmérsékleten és hűtve is nagyon finom, laktató sütemény.
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2010.07 2010. Augusztus 2010.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 91 db bejegyzés
e év: 995 db bejegyzés
Összes: 7245 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 441
  • e Hét: 3373
  • e Hónap: 5732
  • e Év: 57998
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.