Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Hatályba lépett a kettős álla
  2010-08-20 12:45:12, péntek
 
 
Hatályba lépett a kettős állampolgárságról szóló törvény
2010-08-20 10:02 hírTV

Pénteken hatályba lépett a kettős állampolgárságról szóló törvény. A jövő év elejétől alkalmazandó jogszabály értelmében kedvezményes, egyszerűsített eljárásban, három hónapon belül állampolgársághoz juthatnak a határon túli magyarok.

A magyar állampolgársági törvény módosítását május 26-án fogadta el az Országgyűlés 344 igen, 3 nem szavazattal, 5 tartózkodás mellett. Az akkor hivatalban lévő köztársasági elnök, Sólyom László május 31-én aláírta a törvényt.

A jogszabály augusztus 20-án lépett életbe, de csak 2011. január 1-től induló eljárásokban alkalmazandó. A törvény szövege szerint "kedvezményesen honosítható az a nem magyar állampolgár, akinek felmenője magyar állampolgár volt, vagy valószínűsíti magyar származását, és magyar nyelvtudását igazolja".

További feltétel a büntetlen előélet, illetve a honosítás nem sértheti Magyarország közbiztonságát és nemzetbiztonságát. A honosítás egyéni kérelemre indul, nem automatikus. A határon túli magyaroknak nem kell bejelentett magyarországi lakóhellyel rendelkezniük és az alkotmányos alapismeretek vizsgát sem kell letenniük.

Az állampolgársági kérvényeket a magyarországi települések anyakönyvvezetőihez vagy a magyar konzuli tisztviselőkhöz lehet eljuttatni. Az illetékes miniszter a kérelem beérkezését követő három hónapon belül előterjeszti azt a köztársasági elnöknek.

A törvénymódosításban nem szerepel a választójog kérdése. (FH)


A Mazsihisz örömmel fogadta a kettős állampolgárságról szóló döntést

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) elnöke szerint a kettős állampolgárságról hozott országgyűlési döntés történelmi jóvátételt jelent a holokauszt túlélőinek, illetve leszármazottaiknak... (Népszava)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lehullott a Fidesz nemzeti ála
  2010-08-20 12:41:45, péntek
 
  Jobbik: Lehullott a Fidesz nemzeti álarca
2010-08-19. 15:41 Kuruc.info

Megmutatta valódi arcát a "nemzeti együttműködés kormánya", hiszen elődjéhez, a Gyurcsány-Bajnai kabinetekhez hasonlóan száműzi a holnapi tisztavatásról a Szent Korona másolatát, de már a nemzeti lobogókat is problémásnak tartja - áll a Jobbik közleményében, alább a folytatás.

A Jobbik Simicskó István honvédelmi államtitkár 2008-as szavaival tiltakozik - ekkor tiltotta ki a Szent Koronát a tisztavatásokról Szekeres Imre volt honvédelmi miniszter -, aki "felháborodással értesült róla, hogy a honvédelmi miniszter száműzni készül államiságunk jelképét, a Szent Koronát államalapító királyunk, Szent István idei emlékünnepén rendezett tisztavatásról". Simicskó két éve a történelemhamisítás egyik eszközének nevezte, hogy a nemzeti jelképeket eltüntetik a köztudatból, amellyel folytatják "az ezeréves magyar államiságot megtagadó bolsevik típusú államfelfogást".

Mindezek után nem meglepő, hogy a Fidesz-KDNP köztársasági elnöke maga kezdeményezte a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökénél, a "túlzott nacionalizmustól óvva", hogy az ifjúsági olimpián a sportolók ne vihessék fel hazájuk nemzeti zászlaját a dobogóra. A Jobbik szerint leesett a Fideszről a nemzeti álarc, elképesztő intézkedéseivel valójában az elmúlt 20 évben megszokott nemzetietlen együttműködés rendszerét építik tovább.

Pörzse Sándor és Volner János országgyűlési képviselők

*** www.nemzetihirhalo.hu ********
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A tömeggyilkosság jó üzlet
  2010-08-20 09:58:14, péntek
 
  A tömeggyilkosság jó üzlet

2010-08-19 13:44:44, Csütörtök

A tömeggyilkosságnál nincs jobb üzlet!




Rengeteg könyv jelent meg az elmúlt idők tömeggyilkosságait bemutatva.

Elborzadva írnak a történészek a több mint 100 milliós nagyságrendű tömegpusztításról az amerikai kontinensen, és a kommunizmus, hasonló teljesítményiről. A tömegek legyilkolása révén jobban emlékszünk a hóhérokra, mint az áldozatokra, így ma egy makedón Alexander fokozó jelzővel lehet Nagy Sándor, és a Goelro terv keretében a milliós orosz paraszti tömegek elpusztítója az a Lenin elvtárs válhatott az egyiptomi fáraókkal egyenlővé, akit az agyament tömegek látogattak bebalzsamozott porhüvelyében.

A pénzisten imádói Ha-Shoah, vagy az idegenek nyelvén a holokauszt, az üzletek üzlete volt és részben az ma is. De változó időket élünk, és a katonai, az erőszakkal történő gyilkolás már kissé elavult, nem jó hatásfokkal működő üzletforma.

Ugyan, az erőszak még mindig egy egyszerű módja a tömegek másvilágra segítésének anyagi haszonból, komoly méretű modernizálásnak lehető tanúi, bizonyítván, hogy az emberi leleményesség lassan isteni szintet kezd elérni. Ma a ,,Nagy" - előjelű gyilkosokat felváltották a kutatólaboratóriumok közkatonái, a pénzvilág generálisai.

Ma már több becsületesebb kutató szerint több embert tesznek el hatalmas profit ellenében a tömeggyilkosságba tömörült kartell vezetői, mint az korai elődeik fegyverekkel a kézben képesek voltak elkövetni. És ami a legfontosabb, hogy már nem kell a gyilkosnak megölni az áldozatát, hiszen megteszi ezt helyette az áldozat és busásan fizet is szenvedéseiért és haláláért a bűnös nyerészkedőknek. Igen, a múlt és ezen század hihetetlen méreteket öltött környezeti okok révén elhalálozottakról írók, és főleg azokról, akiket simán megmérgeztek és megmérgeznek a profitéhes és emberi méltóságukból kivetkőzött nagyvállalati tömeggyilkosok!

Az elmúlt évtizedekben járványszerű méreteket öltött a rákos megbetegedések száma, annak ellenére, hogy ezek a betegségek a kevés számú vírusos okoktól eltekintve művi betegségként könyvelhetők el, főleg a mérgezett élelmiszerek fogyasztása révén. A mérgezett élelmiszerek forgalmazása több szempontból is igen jövedelmező. Elsősorban az élelmiszerből többet lehet gyártani, tovább lehet azt tárolni, olcsóbban lehet előállítani, és mivel az adalékanyagok révén függőségi viszonyt lehet a fogyasztó irányában elérni, a folyamatos értékesítést is szavatolni tudja az előállító.

De további előnyök is elérhetők, mint például a lassú halálhoz vezető úton, az egészségügy, a terápia, és itt a diétás szalonok, fogyasztószalonok, stb. is bevételhez jutnak. Nem véletlen, hogy az egészségügy szoros anyagi összefonódásban prosperál a betegségeket kiváltó cégek közös vállalkozásában, mint ahogy a magyar élelmiszerkereskedelem szemétimportjával egy időre esik a magyar kórházreform, amely már előre készül a magyar tömeggyilkosság várható gigantikus profitbevételére.

Nem sok a gyermekét szerető szülő tudja, hogy az élet elé néző gyermekei akár az egészségesnek kikiáltott tehéntejjel már halálos mérget vesznek magukhoz, egy korai rákos megbetegedést invitálva ezzel. Hogy a tej mérgezett?

Nem csak a tej, de ha a tejet említettem elsősorban, tehát vizsgáljuk meg a gyilkosok fegyvereit.

Az egyik ilyen fegyvert nem atombombának, vagy golyószórónak nevezzük, hanem ártatlannak tűnő nevén recombinant Bovine Growth Hormonnak (rBGH), amely egy szarvasmarha növekedési hormon az amerikai Monsanto kémiai cég termékeként.

Monsanto hírhedt termékei közül ismerjük az úgynevezett Orange Agent nevű lombtalanitó vegyszert, amelyet az amerikai hadsereg a vietnami háborúban a dzsungel fölött permetezett. Monsanto kutatói jól tudták, hogy a vegyszer dioxint tartalmaz (ezzel mérgezték meg Juscsenkót, ha jól emlékszünk) és a permetezése emberáldozatokkal jár, amely kimeríti a kémiai hadviselést, ellenkezvén a Geneva Konvencióban megállapodott normákkal.




Hogy Monsanto és Dow Chemical vegyi anyag cég mit sem törődött a vietnami gyermekekkel, asszonyokkal az, ha nem is érthető meg, de magyarázható a háborús viszonyokkal, de az áldozatok egy nagy száma az amerikai katonák soraiból került ki, akiknek a szemét a két cég aprópénzzel, 180 millió dollárral szúrta ki.

Már aki nem halt a mérgezésbe bele.

Monsanto csak egy cég a sok közül, de ez az egy cég is jó példaképe annak a tendenciának, amellyel szembe kell napi viszonylatban néznünk. Nap, mint nap emberek tömegei betegednek meg rákos, daganatos betegségekben. A WHO, a Világ Egészségügyi Organizációja csak 2000-ben 5.3 millió férfi és 4.7 millió nőt jegyzett be malignant, vagyis rosszindulatú rákos daganatokkal adatbázisába.

Természetesen ez a szám nem mutatja az igazi méreteit a globális rákmegbetegedéseknek, mert a szegényebb országokban nem tartanak átfogó, egészségügyi rekordot és nem jelentik le az esetek nagy részét a WHO felé. A rákbetegségek kutatásának nagy úttörője, az angol Sir Richard Doll volt az első, aki a dohányzás és a rák közötti kapcsolatot bizonyította.

A ma már elhunyt kutató 20 éven keresztül volt a Monsanto fizetett tanácsadója, amely tényt elhallgatta (katt ide Link). Jó okkal, hiszen Monsanto termékei, mint a tejben található rBGH bizonyítottan rákkeltő tulajdonságokkal rendelkezik. Monsanto mérgeinek nagybani felvásárlói nem csak a szarvasmarha ipar vezetői, hanem egyéb élelmiszertermelő gyárak is.

Ide sorolható a GM Food cég, amely gigantikus mennyiségben vásárol és kever élelmiszereibe a cukorpótló anyagból az Aspartame-ból, amely ugyancsak monsantó termék, és bizonyítottan, ugyancsak rákkeltő. A gyilkosoknak a katonai és politikai izom is besegít, hiszen a kémiai adalékanyagok állami elfogadáshoz szükséges ,,felsőbb vezetés" embereinek, a Monsanto esetében a vállalat élére állított Donald Rumsfeld, késöbbi hadügyminiszer intézkedett. Katt ide. Link

Ezért, ma már esszük a hormonozott marhahúst, és tejet, az aspartame-al édesített Coca Colát és egyéb üdítőitalokat, amelyek ellen honfitársunk Dr. Pusztai Árpád szólalt fel, mint a GM Food termékeinek ragyogó szakértője (katt ide Link), a skót Rowett Institute munkatársa. Dr. Pusztai 1998 nyarán egy angol riportműsorban beszámolt a nézőknek az ételadalékok rákkeltő hatásáról, saját pályafutását törve ezzel derékba.

Tony Blair és Bill Clinton a két monsanto báb Dr. Pusztai szerint azonnal akcióba lendült, hogy a kutatót tönkre tegyék. A riportműsort követően a Rowett Institute vezető professzora, Phillip James személyesen gratulált Pusztainak, majd másnap lefoglaltatta Pusztai kutatási dokumentumait, feloszlatta Pusztai kutatócsoportját. A kutatócsoport minden tagja állami parancsot kapott, hogy minden kommunikációt szüntesse be Pusztaival, akivel még a saját titkárnője sem mert szóba állni.

A fenyegetéstől még Pusztai felesége sem menekült meg. Tony Blair, Bill Clinton utasítására Pusztai azonnali menesztését kérte a Rowet Institute vezetőjétől, amit maga az angol vezető élelmiszerkutató, Robert Orskov is alátámasztott, mint tanú (katt ide Link). A gyilkosok nem nyugodtak meg csupán Pusztai menesztésével. A bosszúhadjárat csak ezután kezdődött.

Hamarosan egy Pusztaira nézve megalázó cikk jelent meg az Illuminati Royal Society és a Science and Technology szervezetek publikációiban. Pusztai meghurcolása csak egy a sok kutató közül, akik lelkiismeretükre hallgatván, a tömegmérgezés ellen merészelték felemelni a hangjukat. A mai napig egy kutatóról sem tudunk, akinek a karrierje, magánélete ne szenvedett volna végzetes támadást. Közben Monsanto és a többi hasonló cég emberekre ártalmas vegyszert tonnaszámra gyártják az élelmiszerfeldolgozás számára.

Óriási reklámhadjáratot indított Monsanto, hogy a gazdák állataikat beoltsák szarvasmarha hormonnal. Az oltások körülbelül 10 - 25%-os extra tejhozamot biztosítanak, de az állatok egészségének a rovására. Nem ritka, hogy a lefejt tej nagy arányban tartalmaz gennyet, miután az állatok tőgye állandó gyulladási állapotából kigyógyulni nem tud.

Az amerikai tejprogram keretében az iskolásgyermekek az ilyen mérgezett tejet fogyasztják az iskolákban. Miután az ilyen tejtermékek sokkal magasabb IGF-1 (Insulin Growth Factor), vagyis mesterséges hormonszinttel rendelkezik, a mell és vastagbél rák előfordulását nagy mértékben növeli fogyasztói között.

Természetesen Monsanto rBGH termke, amelyet Posilac márkanéven forgalmaz, 100 millió dolláros évi forgalmat biztosít a cégnek. A gazdák még csak nem is merészelnek ellent mondani a kémiai óriáscégnek, hiszen a kis termelőket egy tollvonással teheti tönkre a méreggyártó cég.

A termelők kényes helyzetben vannak, hiszen állatállományukat a vegyszer a megnövekedett tejhozammal párhuzamosan tönkre is teszi. A szarvasmarhák tőgyében gennyesedő sebeket okoz a vegyszer, amit az orvostudomány ,,mastitis" néven ismer. A tejbe gennyet, vért, baktériumokat és antibiotikum származékokat űrit a szervezetük. De a szarvasmarhák élettartama is megrövidül, emésztési betegségekben szenvednek, korcs utódokat hoznak világra.

Ma már bizonyított, hogy a nagy mértékű, az állatoknak beadott antibiotikumok a tejbe, majd a fogyasztókba vándorolva, azok és főleg a gyermekek immunrendszerét gyengítik és antibiotikumokra érzéketlen baktéria törzseket fejlesztenek ki. De maguk az állatok is elviselhetetlen kínokat állnak ki. Sok szarvasmarha egész életét gépekre kötve éli. De az állatok haláluk után is részeseivé vállnak az élelmiszergyártásnak, mivel a döglött állatot ledarálva az amúgy növényevő szarvasmarhák élelmébe keverik, azokat kannibalizmusba kényszerítvén.

De a kimondottan hústermelésre szaporított szarvasmarháknak is csak az állat húshozamának 40%-át használják fel emberi fogyasztásra, a maradékot feldolgozzák takarmány gyanánt. Ma már bizonyított, hogy ez a gyakorlat vezetett a Bovine Spongiform Encephalopathy (BSE) betegséghez, amelyet kerge marha kórként ismerünk és az emberre végzetes lehet.

A betegséget egy fehérje a húsban lévő prion okozza. Mind az amerikai, mind az angol kormány próbálja a kapzsiságukból eredő prion epidémiát a szőnyeg alá seperni, de óvatos számítások szerint is évente 100 000 szarvasmarha pusztul el BSE betegségben. Hogy mindez a fogyasztók életét veszélyezteti? Nem számít a haszonra koncentráljunk.

Természetesen csak ha ezen a vonalon megyünk tovább és nem kalandozunk el a környezetromboló vegyszerekhez, a dohányipar szerepéhez, vagy szinte felsorolhatatlan mennyiségű más haszonra történő mérgezésekhez, akkor is követhetjük a mérgezett szarvasmarhák melléktermékeit, amelyek, mint a mezőgazdasági gyomirtók, gombaölők, rovarirtók, rágcsálómérgek, műtrágyák a talajon keresztül eljutnak más haszonnövényekbe és magába az édesvízkészletekbe is.

Természetesen nem csak ezen az úton kerül pl. Monsantó mérgeinek egy nagy része az édesvízkészletbe. Jól ismert az a tanulmány, amely rámutat Monsantó Illinois állambeli gyáregységére, mint fő környezetszennyezőre. Monsanto Sauget gyáregysége, telephelye, amely PCB (polychlorinated biphenyls ) erősen rákkeltő mérget gyárt, 34 millió pound vegyszert öntött minden lelkiismeret furdalástól mentesen a helyi Mississippi folyóba.

Az ilyen szennyezés eredményeként a lakosságot mérgezve, az elkeseredett áldozatok perbe fogták Monsantot (katt ide Link) , de különösebb nagymérvű veszteséget a cég nem szenvedett.

Az idáig felsorolt esetek csak a kémiai adalékipar egyetlen apró szegmensére világított rá, egyetlen bűnössel példaképpen. A teljes kép áttekinthetetlenül nagyobb. A mérgezések mértéke felmérhetetlen. Nap, mint nap hatalmas tömegek halnak meg rákos betegségekben, máj és vesebajokban és olyan betegségekben, amelyeket még nem sikerült a mérgekhez kötni a gyilkosok elkeseredett védekezése miatt. De nap, mint nap egyre több adat lát napvilágot a haszonra mérgezés terén.

Természetesen külön fejezet kellene a mérgezőkkel szorosan együttműködő egészségügyi ipar bűnösségéről is, akik gyermekeket mérgeznek nyugtatószerekkel az iskolákban, és amelyek mint a kullancsok szívják a betegek vérét.

Hazánkban az egészséges gyermekek helyét felváltják az asztmás, allergiás, elhízott és mozgáshiányos társaik, amelyekre a már privatizált kórházak, rendelők fognak lesni, hogy szüleik utolsó nehezen megkeresett forintjait is bekebelezhessék,. Ha közben pusztul a magyar, az a demográfiai mutatók manipulálásán dolgozó ellenségeink fejfájását is enyhíteni fogja.

A mai tömegpusztítás minden idők rekordját döntögeti, és ha ez a mérgezéses haszoneljárás nem vezetne elég gyors és átütő sikerhez, még mindig lehet bombázni, agyonlőni, kikergetni egy népet a hazájából.

Neményi Péter

Forrás: Neményi Péter
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elfogták az adománytolvajokat
  2010-08-20 09:55:43, péntek
 
  Elfogták az adománytolvajokat Felsőzsolcán

2010.08.19 18:54 órakor feltéve

http://www.boon.hu/lakohelyem/felsozsolca/cikk/elfogtak-az-adomanytolvajokat-fels ozsolcan/cn/news-


2010 0819-06542120


Felsőzsolca, Miskolc - Az árvízkárosultaknak összegyűjtött adományokat próbálták megdézsmálni azok az elkövetők, akiket a rendőrök rövid időn belül elfogtak.


A napokban az egyik felsőzsolcai közintézmény udvarán tárolt adományokból szolgálta ki magát két helybeli férfi. Az adománytolvajok különböző ruhaneműket és 40 liter hypót loptak el, mintegy 8 000 forint értékben.

A Felsőzsolcai Rendőrőrs nyomozói rövid időn belül elfogták azt két 26 és 34 éves helybeli férfit, akik az adományokat eltulajdonították. Az elkövetőkkel szemben a rendőrség tulajdon elleni szabálysértés miatt kezdeményezett eljárást.

- A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda -

--------------------------------------------------------------------------------- --------------------------------



SZERETTEK VOLNA BEILLESZKEDNI a magyar emberek közzé EZÉRT KELLET A FEHÉRÍTŐ:))
Ezen a hypo nem segít...


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
cikk a Jobbikról
  2010-08-20 09:23:21, péntek
 
 

Van egy másik forgatókönyv, amely lényegesen nagyobb sikerrel kecsegteti a Fidesztől jobbra álló erőket, azonban az nagy mértékben függ a vezetői éleslátástól, helyzetkihasználástól és szervezettségtől. Ha Orbán vezetné a mai radikális jobboldalt, szinte biztos rátalálna a lehetőségre, és sikerre is vinné. Ez a HVG cikk valójában egy kis segítség.














Ellenséges alapállása és HVGs retorikája dacára
figyelemre méltó elemzés:



http://hvg.hu/velemeny/20100816_jobbik_alkalmazkodas_fidesz .


Egy apró idézet, de érdemes az egészet elolvasni.



"A nyugat-európai tapasztalatok azt mutatják, hogy azok a szélsőséges politikai erők voltak képesek tartósan a felszínen maradni, amelyek politikáját rendkívül karizmatikus vezetők jelenítik meg. Ezek a pártok szinte kivétel nélkül a nagy pártok által negligált konkrét ügyek mentén politizálnak, ideológiai arcélük rendkívül képlékeny maradt. A hitviták helyett egy-egy témára koncentrálnak, amelyik végső soron rendkívül magas adaptivitási képességgel ruházza fel őket. Kínosan ügyelnek arra is, hogy hátországukban ne történjenek olyan botrányos megnyilvánulások, amelyek elriaszthatják az átlagos választópolgárokat, éppen ezért elszakadnak a szubkultúra ,,balhés" csoportjaitól és helyettük inkább a nagy pártokban csalódott szavazókat kívánják integrálni."

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem találkozik Orbán a Magyaro
  2010-08-20 09:21:29, péntek
 
  2010-08-19. 11:29
Nem találkozik Orbán a Magyarországra látogató dalai lámával

Tíz évvel ezelőtti budapesti látogatásakor a buddhista hagyományokat idéző kendőt kötött és fogadta a dalai lámát Orbán Viktor, szeptemberben azonban nem találkozik a Budapesten járó tibeti vezetővel. Orbán már a kormányváltás előtt jelezte, hogy fontos partnernek tekinti Kínát, a lámával való találkozás azonban káros hatással lehetne a két ország kapcsolatára. Kína ugyanis rossz szemmel nézi a láma nemzetközi szerepléseit, ami még Barack Obama amerikai elnököt is óvatosságra intette tavaly.
"A dalai lámával való találkozó nem szerepel Orbán Viktor naptárában". Ezt a választ kapta az Origó a miniszterelnök sajtóstábjának vezetőjétől arra a kérdésre, hogy találkozik-e a kormányfő a száműzött tibeti vezetővel, aki szeptember 17. és 21. között tartózkodik Magyarországon, többek között előadásokat tart, illetve buddhista tanításokat ad.
A dalai láma most szeptemberi látogatása a külügyminisztériumot sem izgatta fel, jóllehet tíz éve Martonyi János akkori és jelenlegi külügyminiszter is fogadta. Az Origó érdeklődésére, hogy tudnak-e bármilyen hivatalos találkozóról, a minisztérium azt a választ küldte, hogy a dalai láma programjáról érdeklődjenek a látogatás hazai szervezőinél.
Orbán korábban nem tért ki a dalai lámával való találkozástól. Tíz éve, amikor a tibeti buddhizmus legfőbb méltósága legutóbb Magyarországon járt, Orbán miniszterelnökként nem hivatalos találkozón fogadta a lámát. A félórás megbeszélés után az MTI akkori beszámolója szerint Orbán a buddhista hagyománynak megfelelő, hosszú fehér kendővel a nyakában hagyta el a tárgyalóhelyiséget.
Azóta azonban változott Kína helyzete. Orbán tavaly ősszel, a kormányzásra készülve megbeszéléseket folytatott többek között Oroszországban és Kínában, ahol találkozott a Kínai Kommunista Párt képviselőivel is. Februári évértékelő beszédében is arról beszélt, hogy Kína lett a világ legnagyobb exportőre, és a globalizációnak már a keleti országok a fő haszonélvezői. "Magyarországnak is tudnia kell, hogy bár európai uniós tagországként nyugati zászló alatt hajózik, a világgazdaságban ma keleti szél fúj" - mondta. A Fidesz választási programjában is az szerepelt, hogy kormányra kerülés esetén Kína, Oroszország és India felé nyitnának, és logisztikai központként Magyarország lehetne a 21. századi vasúti selyemút nyugati kapuja.
Az utóbbi években kiemelkedő gazdasági növekedést produkáló Kína mára már nem csak a világgazdaság legnagyobb exportőre, de Japánt lehagyva, idén nyáron a világ második legnagyobb gazdasága lett. Az egyre erősebb gazdasággal és egyre nagyobb világpolitikai befolyásossal rendelkező Kínával nem vállalta konfliktust a láma miatt az Egyesült Államok elnöke sem, aki elhalasztotta a dalai láma fogadását tavaly ősszel. Amikor idén februárban mégis találkoztak, Kína felháborodását jelezte.
Nemzeti érdek
Hendrey Tibor, a dalai lámát meghívó Sambhala Tibet Központ elnöke az Origónak azt mondta, furcsállja hogy tíz éve volt találkozó, ezúttal azonban úgy tűnik, nem lesz. Hendrey a dalai láma programjáról azt mondta, a Papp László Sportarénába, és a CEU-n tervezett előadásokon kívül ellátogat a parlamentbe, ahol a tibet-csoport tagjaival találkozik, és fogadja őt Demszky Gábor budapesti főpolgármester is, akitől várhatóan budapesti díszpolgári címet kap.
Ékes József fideszes képviselő, a tibet-csoport (hivatalosan: Magyar-tibeti Baráti Társaság) elnöke szerint a különböző pártokhoz tartozó képviselőkből álló csoportjukon kívül, általuk meghívott vendégekkel is találkozik a dalai láma, de Orbán nem lesz köztük. Arról, hogy egy esetleges találkozó Orbán és a láma között milyen diplomáciai veszéllyel járna, a fideszes Ékes is azt mondta, Magyarországnak oda kell figyelni a kínai gazdasági növekedésre, és úgy kell politizálnia, hogy a nemzeti érdekei kerüljenek előtérbe. A baráti társaság szerinte a humanitárius és emberi jogi kérdésekben sokkal nyitottabb tud lenni, mint a hivatalos politika.
Kína 1959-ben szállta meg és csatolta területéhez Tibetet, a láma azóta él száműzetésben. Kína mindig érzékenyen reagál az autonómiát követelő láma közszerepléseire, különös tekintettel az államfőkkel való találkozóira. A láma évek óta azt hangoztatja: Tibet Kínától való teljes elszakadása a jelenlegi helyzetben elképzelhetetlen, ezért abban kell dűlőre jutni Kínával, hogy a tartomány minél szélesebb körű autonómiát kapjon és minél jobban meg tudja őrizni kulturális hagyományait. A Kína és a dalai láma között folyó tárgyalások 2008-ban megszakadtak.

(Origó nyomán)

--------------------------------------------------------------------------------- --------------------------------------


Lefekszenek ezek mindenkinek lett légyen az EU, Moszkva, Washington-Tel Aviv avagy Kína.
Gerinctelen férgek.
Összenő, ami összetartozik, hogy mondjak közhelyet is. Törpapa azt hiszi, bármit elér Kínával azért, mert megint paraszt módjára fog viselkedni azzal, aki titokban Kínának is lelki vezetője. Nem lesz már ebből politikus sosem. Kártékony senki.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2010.07 2010. Augusztus 2010.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 224 db bejegyzés
e év: 3186 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1988
  • e Hét: 5752
  • e Hónap: 9497
  • e Év: 162993
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.