Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Te Mari, mégis csak vetessük e
  2010-08-27 21:09:38, péntek
 
  Te Mari, mégis csak vetessük el a gyereket!
De Józsi, már tíz éves!
Akkor legalább azt a rohadt hegedűjét...!
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Tükörvilág
  2010-08-27 20:44:37, péntek
 
  Tükörvilág


gotovina


Szokták mondani, hogy csak az hős, aki jelleme szerint cselekszik, még akkor is, ha sorsa mást követel tőle.

Ha valakitől, akkor most Ante Gotovinától követel mást a sorsa. A jövő héten ugyanis véget ér a tárgyalási szakasz a háborús bűnökkel igazságtalanul megvádolt horvát tábornok és két társa ügyében, amit később az ítélet kihirdetése követ majd.

Azt hiszem, nincs értelme belemenni abba, mi is volt, hogy is volt akkor, 1995-ben a Balkánon. Azért nem, mert teljesen világos. A vége pedig jogosan zárult: Horvátország független lett. Aki mást állít, hazudik. De, ahogy a minap távozó köztörvényes főpolgármester mondta: a történelemben nincs happy end. És tényleg nincs. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy Gotovina hamarosan börtönbe, Demszky pedig nyugdíjba vonul.

'95-ben kitört egy függetlenségi háború, amely példátlan példa volt. Egy kis nemzet fellázadt elnyomói ellen. Fellázadt, mert nem tűrte a kizsákmányolást, hogy saját földjének gyümölcseiből lát el egy idegen népét. Rozsdás puskáikkal fellázadtak a legnagyobb Jugoszláv haderő ellen, s harcoltak még úgy is, hogy a ,,fejlett Nyugat" ölbe tett kézzel nézte mindezt, hova tovább: fegyverembargót hirdetett a térség területére. Érintett ez bennünket, magyarokat is, hiszen a szerb állatok százas nagyságrendben gyilkolták le testvéreinket. Csak azért, mert magyarok voltak. Robbantak a magyar templomok, égtek a magyar zászlók. Eduardo is ekkor fogott fegyvert. Hogy mit szólna most? Neki kellene ide írnia. Én csak a háború végét láttam.

De ne kerülgessük: Gotovina meghurcolásának oka a megfelelési kényszer. Egyrészt. Mert a horvát politika szervilizmusában elfogadta azt a feltételt, amit az EU szabott ki: ,,háborús bűnösöket" akarnak. Gotovináékat, különben nem csatlakoznak. Másrészről a globalizált Nyugat nem engedheti meg magának, hogy egy tőle független, prosperáló állam működjön a kontinensen. A hősök pedig ideálok, az ideálok emlékek, az emlékek köteleznek. Horvátországot a függetlenségre. Gotovina ennek a példaképe. Mai mércével tehát veszélyes. Az igazság pedig nem számít. Mert amiért a tábornok felelőssé tehető, az legfennebb Horvátország függetlensége.

Mi azonban tudjuk: az igazság egy és oszthatatlan. Gotovina hős! Csakhogy az embereknek nem ez kell. Ők beérik sajtburgerrel, lottóval és a tévével. Ám én e körülmények ellenére is biztosra veszem: Gotovina tábornok emelt fővel, tiszta lélekkel vonul majd börtönbe és erre minden oka megvan. És hisszük - mert hinnünk kell -, hogy végül a történelem ítél, nem holmi koncepciós bíróság. És hiszem azt is, hogy a horvát tábornok sorsa így válik idővel legendává.

Tanulság? Maga a világ, amiben élünk. Hogy az önfeláldozásért, a hősiességért, azért ha valaki jelleme szerint cselekszik, ma szobrok helyett cella jár. Hogy becsület, hűség, hazaszeretet ma nemzetközi bíróságok elé citálja az igazszívűeket. Hogy ma a fehér fekete, a rossz jó, hogy a közöny és a konformizmus az úr mindenütt. A gyávák és árulók? Busás nyugdíj jár nekik a fillérre váltott becsületükért. És ezek azok, akik boldogan élhetnek az általuk épített Tükörországban... Egészen addig, amíg meg nem halnak.


http://ellenkultura.info/tukorvilag.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy sört kérek!
  2010-08-27 20:41:13, péntek
 
  Egy sört kérek!
- Alkoholmentes jó lesz?
- Játékpénz jó lesz?
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Így jutottunk vissza a gyöker
  2010-08-27 20:38:36, péntek
 
 

És mosolyogj egy kicsit:

A beteg azt mondja:
- Fáj a torkom!

Erre az orvos:
Kr.e. 2000.: - Tessék, edd meg ezt a gyökeret!
Kr.u. 1000.: - Az a gyökér pogány dolog, mondj el egy imát!
Kr.u. 1850.: - Az az ima babonaság, idd meg ezt az elixírt!
Kr.u. 1940.: - Az az elixír kígyóolaj, nem tesz jót, nyeld le ezt a pirulát!
Kr.u. 1985.: - Az a pirula hatástalan, vedd be ezt az antibiotikumot!
Kr.u. 2006.: - Az az antibiotikum nem természetes! Tessék itt ez a gyökér...

Így jutottunk vissza a gyökerekhez.
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Lakatos Pál: Gazdasági bérgyil
  2010-08-27 20:15:34, péntek
 
  Lakatos Pál: Gazdasági bérgyilkosok végeztek velünk is
2010. augusztus 27. 05:15:01


John Perkinst hallgatva Magyarországra gondolok

Csak, hogy tisztában legyünk vele, hogy válaszolni tudjunk a kérdésre, hogy milyen világban is élünk? Ezen a héten ezért is írtam. Egy olyan világban, ahol a népesség egy százaléka birtokolja a bolygó javainak negyven százalékát. Egy olyan világban, ahol 34 ezer gyermek hal meg minden egyes nap, szegénységben és gyógyítható betegségekben, ahol a bolygó népességének fele 2 dollárnál kevesebből él naponta. Ebben a világban egy dolog világos. Valami nagyon nincs rendben.

És akár tudatában vagyunk, akár nem, az összes intézménynek alapvető feltétele, és így a társadalmunknak is, a pénz.

Éppen ezért a pénzügyi szabályok ismerete sorsdöntő fontosságú annak megértéséhez, miért olyan a világunk, amilyen. Sajnos, az átlagember, a gazdasági témákra félreértéssel és unalommal tekint. A végtelen szakzsargon, megfélemlítő matematikával körítve, gyorsan el is riasztja az azt megérteni vágyó embereket. Azonban a tény az, hogy a pénzügyi rendszer bonyolultsága csak álca, melyet arra terveztek, hogy elrejtse a legtársadalomellenesebb struktúrákat, melyekkel az emberiség valaha is szembe nézett.

,,Senki nem lehet jobban rabszolga, mint akivel elhitetik, hogy szabad."- Ez egy Goethe idézet, amelyre életünk a válasz.

Aki nem hisz az ilyenfajta szabadságban, nem hisz a pénz mindenható erejében, annak a sorsa ugyanúgy teljesedhet be, ahogy John Perkins amerikai gazdasági bérgyilkos mondja. Egy ország, egy nép sorsa a tét, ahol a tenni akaró elbukik.

Nézem a videót, s szóról szóra írom le Perkins szavait. Sziszifuszi munka, egy mondat, leállítom a gépet, leírom a szöveget, aztán megint egy mondat, megint áll a gép, s megint írok. De bármilyen nehéz is, muszáj megtennem, mert tudom, az Internet világától elzártak csak így juthatnak ehhez az ismerethez.

Félelmetes elnevezés, gazdasági bérgyilkos. És John Perkins az, ő nevezi saját magát annak. Szenvtelenül mesél, megrendülésnek halvány jele sincs sem az arcán, sem a hangjában. Egy tapasztalatokkal felvértezett ember mondja a magáét, beszél az életéről, mindenféle érzelem nélkül. Neki ezek a tettek, ez az élet a lehető legtermészetesebb. Én borzongva hallgatom mondandóját. Beleborzongok a hallottakba, mert tudom, saját bőrömön éreztem, velünk is ez történt. Velünk is így történt. S mindezt rendszerváltásnak hazudják nekünk. Akkor következzék a szenvtelen amerikai, következzék John Perkins.

,,Mi, a gazdasági bérgyilkosok vagyunk a felelősök ennek a globális birodalomnak a megalakulásáért. Sokféleképpen dolgoztunk. De talán a leggyakoribb, hogyha találtunk egy országot erőforrással, például olajjal, s akkor egy hatalmas kölcsönt hoztunk össze neki a Világbankkal, vagy más szerveivel. De a pénz valójában sohasem az országnak megy, hanem a mi hatalmas cégeinknek, hogy infrastruktúrát fejlesszenek. Erőműveket, ipari parkokat, kikötőket...

Olyan dolgokat, amelyekből csak kevesen profitálnak igazán. A cégeink mellett természetesen. De a népesség többsége nem részesül belőle. Mégis, azok az emberek, a teljes ország, az adósságtól fog függeni. Ez olyan nagy adósság, amit lehetetlenség visszafizetni, és éppen ez a lényeg. Sosem tudják visszafizetni.

Így, egy bizonyos ponton, a gazdasági bérgyilkos visszamegy hozzájuk, és azt mondja: Figyeljetek! Sok pénzt veszítettetek. Nem tudjátok az adósságot fizetni. Ezért adjátok az olajmezőiteket, jó olcsón, a mi cégeinknek. Engedjetek katonai bázist létesíteni. Küldjetek támogató csapatokat, ahová mi akarjuk, Irakba, vagy szavazzatok velünk a következő ENSZ ülésen, hogy privatizálni tudjuk az energia iparukat, aztán a vízipar is amerikai kézbe, vagy más multinacionális cégek kezébe kerül.

Az egész gomba módra szaporodik. Annyira tipikus, ahogy a Világbank és az IMF működik. Adósságba taszítanak egy országot, olyan nagyba, amit sohasem tudnak visszafizetni. Aztán felajánlják, hogy újra finanszírozzák az adósságot, még több kamatot fizettetve. És persze megkövetelnek, a ,,valamit valamiért elve alapján", bizonyos feltételek teljesítését, vagy engedékeny kormányzást.

Ami alapvetően azt jelenti, hogy el kell adniuk az erőforrásaikat, beleértve a szociális rendszert, a hozzáférési rendszereket, néha az iskolarendszert, a végrehajtó rendszereket, a biztosítási rendszereket, idegen vállalatoknak.

Azaz, ez egy többszörös csapda.

A gazdasági bérgyilkos fogalma körülbelül a huszadik század ötvenes éveinek elején alakult ki Mossadegh (Irán) demokratikus megválasztásakor, akit a demokrácia reményének neveztek a Közel-Keleten és a világban. Ő volt a Time Magazin év embere. Azonban az egyik dolog, amit megígért és meg is valósította azt, az ötlet, hogy az idegen cégeknek sokkal több pénzt kell fizetni azért, amit kivisznek Iránból, és hogy az irániaknak profitálniuk kell a saját olajukból. Érdekes gondolat, természetesen nem tetszett nekünk, de féltünk a katonaságot beküldeni. A katonaság helyett egy CIA ügynököt, Kermit Rooseveltet küldték be (Teddy Roosevelt rokona). És Kermit bement Iránba néhány millió dollárral, és nagyon, de nagyon hatékony volt. Nagyon rövid idő alatt megoldotta, hogy Mossadegh uralmát megdöntsék. Helyette az iráni sahot (Reza Pahlavi) tettük a helyére, aki amerikai szempontból mindig kedvezően állt az olajkérdéshez.

Reza Pahlavi, a mi érdekeinket képviselve, rendkívül hatékony volt."

Itt egy korabeli filmbejátszás következik, címe ,,Felkelés Iránban- Mobs hatalmát megdöntötték Teheránban", ahol a puccs jeleneteit láthatjuk, katonákat, páncélozott hadi járműveket, és hallunk egy igencsak lelkesült hangú, angol nyelvű szövegmondót, aki a következőkről tájékoztat: ,,Katonai vezetők kijelentették, hogy Mossadegh megadta magát és a diktátor rezsime véget ért Iránban. A sah képét látni mindenhol az utcákon. Üdvöz' légy itthon, sah. (Reza Pahlavi lelépked a repülőgép lépcsőjén, és egy vallási vezető fogadja őt.) Szóval, az emberek, itthon, az USA-ban összenéztek, és azt mondták: ,,Ez könnyű volt... és olcsó."

Ez az akció hagyományt teremtett, s megmutatta az utat, hogy kell és lehet egy országot manipulálni, és hogy kell felépíteni a birodalmat. Az akciót, amerikai dollárokból, a helyszínen pénzelő Kemit Roosevelttel egyetlen probléma volt, hogy CIA ügynök volt, és ha a helyszínen elkapták volna, annak komoly következményei lettek volna az Amerikai Egyesült Államokra nézve. Akkor döntöttek úgy, hogy innentől kezdve magán tanácsadókat alkalmaznak a Világbank és az IMF szervezetén keresztül, bejuttatva Iránba embereket, úgy, mint például engem (ne feledjük, Perkins gazdasági bérgyilkosnak nevezi magát), akik különféle amerikai cégeknek dolgoznak. Így, ha elkapnak bennünket, nincs kormányzati felelősség, nem úgy, mint egy CIA- s ügynöknél."

És most következzék egy újabb példa, Guatelamából, 1954-ből, szintén Perkinstől.

,,Amikor Arbenz Guatemala elnöke lett, az ország nagy része a ,,United Fruits" kezében volt. Állandóan egy olyan programot hangoztatott, amely szerint ,,földet akar adni az embereknek". Mikor hatalomra került, nekiállt ennek megfelelő törvényeket hozni, amelyek pontosan ezt a célt szolgálták volna, vagyis, visszaadni a föld tulajdonjogát az embereknek. A United Fruit nem örült, így felbéreltek egy pr céget, hogy indítsanak egy óriási kampányt az USA-ban, abból a célból, hogy meggyőzzék az Amerikai Egyesült Államokat, az embereket, a sajtót és a Kongresszust, hogy Arbenz a Szovjetunió bábja, kiszolgálója. És ha hatalmon hagyjuk, akkor a szovjetek teret nyernek ezen a földrészen is. Akkoriban óriási félelem volt mindenkiben a vörös terrorral szemben.

Hogy rövidre fogjam: a pr- kampány végén a CIA és a katonaság eldöntötte, hogy Arbenzet ki kell iktatni. És kiiktattuk! Repülőket küldünk be, katonákat, mindent megtettünk, hogy megfosszuk a hatalmától. És megfosztottuk! Amint eltávolítottuk a hivatalából, az új ember, aki a helyébe került, mindent a nagy nemzetközi vállatok kezébe helyezett vissza, beleértve a United Fruictot is. Ecuador, sok-sok évig a bábkormányok uralma alatt élt, amelyek viszonylagosan brutálisak voltak. Aztán tartottak ott egy demokratikus választást (1981.), amelyen Jaime Roldos is indult, és a fő célja az volt, mint mondotta, hogy elnökként biztosítsa, hogy a hazai erőforrások a nép javát szolgálják. És nyert. Elsöprő fölénnyel. Nagyobb szavazatkülönbséggel, mint bárki más előtte. És nekiállt programja megvalósításának, hogy garantálja, hogy az olajból származó profit (haszon) az embereknek jusson.

Nos, ez nem tetszett nekünk, az USA-ban. Engem küldtek oda, mint gazdasági bérgyilkost, hogy Roldost változtatásra, jobb belátásra bírjuk. Hogy korrumpáljuk. Hogy tudassuk vele... Értik? ,,Rendben van. Piszkosul gazdag lesz, ha ön és a családja a mi, az Amerikai Egyesült Államok játékszabályai szerint játszik. De, ha tovább folytatja a reformokat, amelyeket ígért, akkor mennie kell." Nem hallgatott ránk... Meggyilkolták. Lezuhant a repülőgépe. Amint a gép lezuhant, a teljes területet lezárták. Egyedül az amerikai katonákat engedték be, egy közeli katonai bázisról, és néhány ecuadori katonát. Amikor a vizsgálat elindult, két koronatanú halt meg, autóbalesetben, mielőtt tanúskodni tudtak volna. Nagyon sok gyanús dolog történt Raime Roldos halálakor. Azok, akik valóban utánanéztek az ügynek, azoknak semmi kétségük nem volt afelől, hogy meggyilkolták őket. Roldost is és a tanúkat is.

Én, mint gazdasági bérgyilkos, számítottam ilyesmikre, puccsra, vagy gyilkosságokra, de nem voltam benne biztos. Az azonban egyértelmű, hogy Roldost ki kellett iktatni, mert nem volt korrumpálható, nem engedte magát megvesztegetni, bárhogyan és bármennyire is akartuk.

Omar Torrijos, Panama elnöke (1981.) az egyik kedvenc emberem volt. Valóban kedveltem őt. Nagyon karizmatikus egyéniség volt. Olyan ember, aki tényleg tenni akart az országáért. Amikor meg akartam vesztegetni, azt mondta: (egyébként Juanitonak hívott) ,,Nézd Juanito! Nem kell a pénzed. Amit akarok, az az, hogy tisztességesen bánjanak az országommal. Azt akarom, hogy az USA fizesse ki azt az adósságát, amit az itteni rombolással okozott. Olyan pozícióban akarok lenni, hogy más latin-amerikai országnak is segíteni tudjak, függetlensége kivívásában. Hogy megszabaduljanak Észak-Amerika szorításától. Borzalmasan kihasználtok minket. Vissza kell szereznem a Panama csatornát, hogy újra a panamai emberek kezében legyen. Ennyit akarok. Hagyj hát békét nekem. Ne próbálj megvesztegetni.

1981 volt. És májusban Jaime Roldost meggyilkolták.

Omar nagyon is tudatában volt ennek. Torrijos összehívta a családját, és azt mondta nekik: ,,Én leszek a következő. De nem baj, mert elvégeztem, amiért jöttem. Megtárgyaltuk a csatorna ügyét. A csatorna most már a miénk lesz." Éppen akkor fejezte be az egyezkedést, az Amerikai Egyesült Államok akkori elnökével, Jimmy Carterrel. Ugyanazon év júniusában, pár hónappal később, ő is lezuhant, egy repülőgép szerencsétlenségben halt meg. Ami számomra nem kétséges, hogy a CIA által felbérelt orgyilkosok ,,műve" volt. Torrijos testőrségének egy tagja, a felszállás előtti utolsó pillanatban, egy felvevőgépet adott az elnöknek, amiben bomba volt elrejtve."

Venezueláról, 2002-ben:

,,Érdekes látni, ahogy ez a rendszer, évről-évre, ugyanezeket a mintákat követi. A különbség csupán annyi, hogy a gazdasági bérgyilkosok egyre jobbak és jobbak lesznek.

A legutóbbi időben Venezuelában bukkantunk fel. 1998-ban Hugo Chavezt választják meg elnöknek, korrupt elnökök hosszú sora után, akik tönkre tették az ország gazdaságát.

Ilyen előzmények után választották meg Chavezt elnöknek. Chavez szembe szállt az USA-val, és azt akarta, hogy a venezuelai olajból a népnek legyen haszna. Nos, ez nem tetszett nekünk az USA-ban. Így, 2002-ben egy puccs tört ki Venezuelában, amely mögött, számomra minden kétséget kizáróan, és sok más ember számára is nyilvánvalóan, a CIA állt.

A puccs megszervezésének körülményei Kemit Rooseveltet idézték, még az iráni korszakából. Embereket fizettek le, hogy menjenek az utcára, zendülést szítottak tüntetéseket szerveztek, Chavez népszerűtlenségét hangoztatták.

Ha pár ezer embert rábírsz erre venni, a tévé azonnal úgy tudja tálalni, mintha az egész országban így történne, és az események hirtelen felgyorsulnak. Ez így történik majdnem minden esetben. Venezuelában azonban ez nem jött be. Chavez volt olyan okos, hogy ezeket a folyamatokat felismerje, és az emberek is nagyon bíztak benne. Így -együtt- legyűrték ezt a válságot. Ez egy felemelő pillanat volt Latin-Amerika történelmében."

A végére értem, s bizony háborog a lelkem. Önök hogy érzik magukat? Kifosztottnak talán, erkölcsökben és anyagi, nemzeti javakban egyaránt? Jelentsük ki határozottan, mindkettőben megnyomorítottak bennünket. Nézzük Chavez történetét. Az egész magyarországi sajtó és ,,rendszerváltó" politika diktátornak tünteti őt fel. Most már értik, miért? Egy elnök, akit még nem tudtak eltetetni láb alól. Akit nem tudtak megöletni. Pedig a szándék, az akarat megvolt hozzá. De a népe mellé állt. Őket nem lehetett megvenni.

Emlékezzünk csak a Szovjetunió létének vége felé zajló, kommunista tömbi eseményekre. Romániában forradalmárok zavarták el a diktátort. Nem haragszanak, ha a forradalom szót idézőjelbe teszem? Tehát, ,,forradalmárok"-ról van szó. Akiket- vélhetőleg- a CIA pénzelt. A szétosztott dollármilliók hatására támadt kedvük egy kis füttykoncertre, 1989-ben, ott az elnöki palota erkélye alatt. A diktátor és a diktátorné, a Kárpátok Géniusza és felesége, a doktorok doktora, valószínű, már ott Bukarestben, a hirtelen felzúgott ellenséges füttykoncert hallatán tudatára ébredt annak, hogy nekik befellegzett.

Azt a balkáni halált azonban nem érdemelték meg, mint emberek.

De hát el kellett tűnniük az élővilágból, hiszen, sok más mellett, volt egy hatalmas bűnük. Ismerték a feltörekvő utódok múltját és jelenét. Ismerték a Szovjetunióból lóhalálában hazarohant Iliescut. Akiből aztán később elnök lett. A kommunisták emlőin nevelkedett elnök.

Ha nem lett volna CIA, nem lett volna diktátor buktatás, és nem lett volna ,,forradalom" sem. Mert a karmesterpálca itt is Amerika kezében volt. Még az oroszok is úgy táncoltak, ahogy az ,,amik" megkívánták. Katonákat küldtek a román fővárosba, akik felöltötték a román reguláris hadsereg egyenruháját, s vad lövöldözésbe kezdtek Bukarest utcáin. Lángoltak a házak, Magyarország ,,mozgósított". Tűzbe borult Bukarest belvárosa. De emlékeznek? A televízió székháza nem pusztult el. Kisebb tüzek voltak ott is, csupán a látszat kedvéért, de az adás folyamatos volt. A nyilvánosságot biztosítani kellett, hiszen az új erőnek, Iliescuéknak ismertségre volt szükségük. S emlékeznek még, a Romániából jött képet és a hangot ki magyarázta nekünk itthon, a Magyar Televízióban? Hát a vodkás ,,Acsádi". Kádárék hírszerzője.

A televízión keresztül el lehetett hitetni az ottani néppel és a világgal, kitt és ott is, hogy az egész ország forradalmi lázban ég. Hát, ezért kellett a tévé stúdiókat megóvni. Hogy az amerikai forgatókönyv érvényesülhessen.

Ami viszont elgondolkodtató, a bukaresti ,,forradalom", s a ,,győzelem" utáni évek nem falták fel Románia nemzeti vagyonát. Sőt, a kommunisták által elkobzott vagyon is visszakerült jogos tulajdonosához.

Az egykori Csehszlovákiában a bársonyos, az önállóvá vált Ukrajnában meg a narancsos ,,forradalom" győzött. A karmester mindenhol ugyanaz volt. Úgy hívják a mestert, hogy CIA.

Csak mi nem tetszettünk forradalmat csinálni. Nekünk a csendes átmenetet szánták. Hogy a tolvajokat, sötét üzelmeikben, ne zavarhassa meg senki. Erőltessék meg az emlékezőképességüket! Az 1988-as évek vége felé nálunk is megjelentek a tanácsadók. De előtte-Amerikától- dollársegélyt kaptunk, hogy feledhessük a kommunizmust. Ezeket a dollár tíz- vagy százmilliókat azonban, tanácsadás címén- az amerikaiak visszakapták. Ebből meg aztán ők osztottak vissza a korrumpálható ,,rendszerváltóknak".

Vagy talán önök ismernek olyan hazai ,,rendszerváltót", aki nem a zsebe ,,Degesz"-re tömésével volt elfoglalva? Ugye, hogy hiába törik a fejüket? Nem nagyon jut eszükbe senki.

Latin-Amerikában, az elnököket dollármilliókkal akarták megvesztegetni. Így akarták őket rábírni, hogy Hazájuk és népük árulójává váljanak. A dollármilliók nálunk is kísértettek. És célba is jutottak. ,,Rendszerváltóink" a pénzt és az életet választották. Senki sem akart hős lenni. Senki nem választotta azt az utat, amit a panamai elnök, Omar Torrijos választott. Egy ország, ahol a hazaárulás nem bűn, hanem erény. Út a sokszoros milliárdossá váláshoz. S még büntetés sem jár érte. Ez a mi Hazánk. Igaz, most néhány, nyolc évig basáskodott kegyúr feje felett megkondult a vészharang. De ez csak a látványtervezők szemfényvesztése.

Generális felelősségre vonásra volna szükségünk. Arra azonban várhatunk. S akik csak nyolc év, s nem húsz esztendő bűneiről beszélnek, ők meg valótlant állítanak. Hogy egy egykoron ellenzékinek mondott pártvezért hűen idézzek, hazudnak.

Megfigyelték Perkins gazdasági bérgyilkost? Mennyire valósághűen magyarázta el nekünk, hogy a Világbank közreműködésével, egy-egy ország eladósításával, népének kamatrabszolga sorsba züllesztésével, milyen jól lehet bekeríteni a gyanútlanokat. Gyanútlan alatt a népet értem, s nem a ,,felelős" országvesztőket. Ők nagyon is jól tudják, hogy mit cselekedtek. Be vagyunk kerítve végképp. Nálunk dolláradósságból fonták a kerítést. Nem hoz a konyhára, hanem visz. Elviheti például-ha a kölcsönadók is úgy akarják- az ivóvíz készletünket, meg a földet. Ami még megmaradt. Az elrabolt gázvagyonról, az elkótyavetyélt elektromos rendszerünkről, az idegen kézbe került, ,,leányok" szintjére süllyesztett ,,magyar" bankokról már nem is beszélek. Meg az ellopott szolgáltatásról, s a többiről. És az egész tönkre tett életünkről.

Nálunk nem lehetett teljes vagyon visszaadásról beszélni. Dönteni ugyan döntött róla a parlament, de az Alkotmánybíróság, élén az elnökkel, a későbbi köztársasági elnökkel, Sólyom Lászlóval, megsemmisítette a törvényt. Mert így szólt az idegen regula.

A magyar honvéd a hazát védi!- kiáltotta a napokban, kellő pátosszal a honvédség nélküli honvédelmi miniszter. Hol védi? Afganisztánban? Ott, ahol éppen most halt hőssé egy magyar katonaasszony. Az adósságunk hősévé. Hiszen, s ezt a gazdasági bérgyilkos is elmondta, ha nagy a tartozás, ha csőbe húznak bennünket a kamatokkal, a katonaságunk odamegy, ahová ők parancsolják. S most nem úgy szól a parancs, hogy ,,Nyergelj, fordulj!", hanem úgy, hogy ,,Lépés, indulj!"

Szomorú, hogy a magyar katona Afganisztánban védi a hazáját. Mi meg majd elboldogulunk valahogy. Amíg tolvaj, területrabló szomszédunk közül valamelyik meg nem indítja hadseregét Hazánk ellen. S ne jöjjenek nekünk azzal, hogy majd akkor a NATO megvéd bennünket. 1956-ban is hiába vártunk a beígért amerikai segítségre. Még ma is várnánk, ha közben le nem fejeznek bennünket. Visszaidézve John Perkinst, még a gazdasági bérgyilkosban is felébred a szunnyadó együttérzés azzal az elnökkel szemben, aki szót ért népével, s az elnök és a nép, közösen megmentik a hazát.

Nálunk még egy bérgyilkos együttérzésére sem számíthatnak ,,rendszerváltóink".

Hiszen, ha már végleges lesz a hazaárulás, ha elvégezték, amit gazdáik megköveteltek tőlük, a mai dölyfös uraink neve is a feledés jótékony homályába vész. Akkor aztán, hirtelen jött magányukban, trónolhatnak a pénzkötegek tetején, számolgathatják a zsiványvagyont. De a becsületet, ott a dollármilliók tetején, ne keressék, mert azt ők már régen eljátszották. Elkótyavetyélték.

Forrás: Világ Magyarsága, 2010. aug. 26.


http://www.nemenyi.net/default.asp?SID=2&Cal=&AID=0&Direkt=70715
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Párttikár elvtárs: nemzetbizto
  2010-08-27 20:12:28, péntek
 
  Párttikár elvtárs: nemzetbiztonsági kockázat a Jobbikhoz kötődő HVIM
2010. augusztus 27. 18:34:23


Kövér László a szlovák-magyar viszonyt és a Jobbikot, illetve az ahhoz kapcsolódó szervezeteket elemezte egy szentendrei tanácskozáson. A politikus nemzetbiztonsági kockázatnak tartja a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalmat. Szerinte ezet a szervezetet külföldi titkosszolgálatok provokációkra is felhasználhatják.


Gyáva népnek nincs hazája - ezzel az idézettel válaszolt a XXII. Nyári Főiskolás Tábor fórumán jelenlévők egyik, a kettős állampolgárságról szóló törvény elfogadásának időzítésére vonatkozó kérdésére az Országgyűlés elnöke a szentendrei Pap-szigeten pénteken. Az élénk vitát hozó fórumon többen felelősségre vonták Kövér Lászlót azért, mert az Orbán-kormány két héttel a szlovák választások előtt fogadtatta el a kettős állampolgárságról szóló törvényt, s ezzel szerintük rossz irányba befolyásolva a választások kimenetelét, s a korábbinál is rosszabb helyzetbe hozta a szlovákiai magyarságot.

Miért nem lehetett megvárni azt a két hetet? - fordult a házelnökhöz egy felvidéki főiskolás, majd hozzátette: "önök minél jobban nyomulnak itt, nekünk annál rosszabb ott". Kövér László konfliktuskerülőnek, defenzívnek nevezte a kérdésfeltevést, ennek ellenére részletesen válaszolt a kérdésre. Tájékoztatójában egyebek mellett a nemzetstratégia megteremtésének szükségességéről és a Jobbik "ellentmondásos" felépítéséről, tevékenységéről is szó volt.

Sem Ficónak, sem Slotának nincs köze hozzá, hogy a magyar kormány, a magyar parlament hogyan rendezi az egyébként a világ összes magyarajkú emberét érintő állampolgársági kérdést - jelentette ki az Országgyűlés elnöke. Hozzáfűzte: ha a felvidéki magyar elit a nemrég nálunk megszavazott törvényre fogja a rossz választási szereplést, akkor önfelmentő módon viselkedik.

Az egyik fiatalnak arra a felvetésére, hogy Orbán Viktor a kettős állampolgárságról szóló jogszabály siettetésével megbolygatta a magyar-szlovák viszonyt, melynek negatív következményeit a kint élők a bőrükön érzik, Kövér László kifejtette: az elmúlt évtizedekben hatalmon lévő magyar kormányok próbálták már így is, úgy is rendezni szlovák kollégáikkal a viszonyt, s legfeljebb annyit értek el, "hogy a magyarokat ne háromszor, csak egyszer verjék meg valamelyik köztéren", csak mert anyanyelvüket használták.

A Jobbikról

Feszült csend, majd sokat sejtető kuncogás kísérte az Orbán-kormány és a Jobbik korántsem felhőtlen viszonyára vonatkozó kérdést, melynek hallatán Kövér László nem tűnt meglepettnek. Válaszában előrebocsátotta: bár nem akarja bántani a Jobbikot, de szerinte az a baj a Jobbikkal, hogy "nem tudni, micsoda". Szerinte az egyrészt a korábbi MIÉP-es, segíteni akaró szimpatizánsokból, másrészt a főként szociális dühből és jogos indulatból a szélsőbalról a jobbszélre csapódottakból, harmadrészt a megfontolatlan radikálisokból álló mozgalom tagjait tömörítő párt ideológiai határait igen nehéz körvonalazni.

Kövér nemzetbiztonsági kockázatnak nevezte a szerinte a Jobbik szellemiségéhez köthető Hatvannégy Vármegye Mozgalmat, melynek a "Kárpát-medencében bóklászó, nemzetpolitikai radikalizmust hirdető tagjait" szerinte akár provokációra is használhatják egyes titkosszolgálatok. "A Jobbik tarthatatlan abban a formában, ahogyan jelenleg működik" - közölte a határon túli magyar főiskolásokból álló hallgatósággal Kövér László.
(Szerk.: Innen csak egy lépés, hogy Nemzetbiztonsági kockázatnak nevezze a Jobbikot, aki az ország 15%-t, a keleti fertályon pedig ~30%-t képviseli a lakosságnak. A Jobbik Ínemzetbiztonsági kockázatnak nevezésétől pedig egy lépés, hogy meg kell nyitni a recski rézbányát és a hortobágyi munkatábort, majd abba be kell zárni mindenkit, aki nemzetbiztonsági kockázat. Szép, új - Orwelli - világ. Jön a gondolat rendőrség, majd a nép leváltása. Kell a hely a Likud választóinak.)

A Rákóczi Szövetség által szervezett, a magyarságtudatot erősítő, illetve szórakoztató XXII. Nyári Főiskolás Táborra mintegy hetven fiatal érkezett a Vajdaságból, Kárpátaljáról, Erdélyből, a Felvidékről és Magyarországról. A hétfőn megnyílt tábor szombaton zárja kapuit.

Forrás: HVG.hu


http://www.nemenyi.net/default.asp?Location=_arc&SID=1&AID=11&Direkt= 70733&offsetlo=0
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem is humor:
  2010-08-27 20:08:35, péntek
 
  Nem is humor:

Olvasónk nyílt levele Orbán Viktornak gárda-ruha témában




Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Kérem engedje meg, hogy ne mutatkozzak be, hiszen a Kubatov-féle szerver alapján, ugyis tudni fogják ki vagyok.

Csak azt szeretném megkérdezni Öntöl, (mivel éppen ruhákat rendszerezünk a feleségemmel) hogy a terepszínű mellényemet kidobjuk-e, vagy megtarthatom? Ha megtartom és egyszer majd felveszem hogy dolgozzak benne, nem fognak megbüntetni vagy bevinni? Vagy most éppen mi számít a "gárda ruhához hasonlónak"?

Azért örülünk a feleségemmel és a 7 éves kisfiúnkkal, hogy ezt az égető nagy problémát -mint a Gárda- sikerült rendezni még a "jól megérdemelt" nyári szabadság előtt! Hiszen ez most a legnagyobb probléma, a GÁRDA! Egy olyan országban, ahol 20 EZER GYEREK ÉHEZIK, AHOL 10 EZER GYEREK CSAK AZ ISKOLÁBAN ESZIK MELEG ÉTELT! Ez UNDORÍTÓ

Miniszterelnök úr!

Vagy ez már megszűnt? Már minden gyermek jóltáplált az országban? Ez csak a komcsik idején volt így? Nagy a csend erről miniszterelnök úr! Stohl úr hogy-hogy még mindig szabadlábon van, sőt jobban él mint valaha...

Tényleg Pintér belügyminiszter úrnak terítette a spurit? Pintér belügyminiszter úr olajos ügyei mikor lesznek "elszámoltatva"?

Megtisztelő válaszát előre is köszönöm!

Vagy majd a fekete autóban megkapom? Hallottam újra indult! Tényleg! Tanévnyitóra hogyan öltözzünk, hogy ne vigyenek be? Fekete nadrág, fehér ing, kilőve, mert ez már "GÁRDÁS"! Vegyünk fel narancssárga inget, piros gatyával? Az meg olyan buzis! Nagy most a dilemma!

Várom megtisztelő válaszát Miniszterelnök ÚR!

(Amennyiben a válasza elmaradna, ezt a pár sort elküldöm a bar!kád szerkesztőségének, nyílt levélként. Na nem azért, csak sürget az idő, és nem szeretném ha a tanévnyitóról vinnének el.)

Üdvözlettel, és maradó tisztelettel:

Az mindeggy!

Cs. Attila
barikad.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
egy narancsos "forradalmár"
  2010-08-27 19:52:03, péntek
 
  Tavaly még a Magyar Népköztársaságra esküdött egy narancsos "forradalmár"

Az alábbi videón Anderkó József hivatalosan független polgármester látható, aki azonban a megyei listán a Fidesz színeiben szerepelt. A felvétel egy időközi önkormányzati választás alakuló ülésén készült. Szabadság, elvtársak!

http://www.youtube.com/watch?v=hf7LNDvlYvk&feature=player_embedded


http://kuruc.info/r/34/64958/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szívszorító: Demszky elbúcsúzo
  2010-08-27 19:48:51, péntek
 
 
Szívszorító: Demszky elbúcsúzott
Szerző: zero
- 2010.08.27. 10:01

Utoljára elnökölt Sky Kapitány a Fővárosi Közgyűlésen.

1990 óta nyomja. Egy liberális Terminátor. Húsz év. Akkor 13 éves voltam, most 33.

Ha erre gondolok, akkor talán megfontolnám, hogy egy polgármestert csak egyszer lehessen újraválasztani, ahogy az amerikai elnököket. 8 év polgármesterkedés után csináljon valami mást, és ha 4 év múlva újra megválasztják, akkor folytathatja. De 20 év egyben ... kemény.

Demszky a szemünk előtt vált egy fásult, beletörődő, öregedő, határozatlan, elvtelen, idegbajos városvezetővé, akinek a végére már se pártja, se közgyűlési többsége se volt.

De utoljára még volt pofája kérni:
Az 1995-ben kidolgozott várospolitikai modell megtartását, a 4-es metró továbbépítését, a főváros kulturális autonómiájának, sokszínűségének megőrzését, valamint a legszegényebbekkel szembeni toleranciát kérte utódjától.

Demszky azt mondta, hogy "ők 20 éven keresztül a szakmára bízták a színházigazgatók kiválasztását, nem szabadna engedni, hogy erre a szférára rátelepedjen a politika."
Én meg csak annyit mondok: Sas József.

Demszky azt mondta, hogy "kérem, ne engedjenek a gazdasági válságidőszakokban mindenütt megjelenő nyomásnak, amely a gondoskodás helyett a hajléktalanok elkergetésében látja megoldást."
Én meg csak annyit mondok, hogy Demszky személyesen intézkedett a két hajléktalan nő ellen, akik egy Ladában húzták meg magukat.



Nehéz bármit is kiemelni a fergeteges Demszky-hagyatékból, de mivel 1996 óta élek Budapesten, nem lehet letagadni, hogy történtek pozitív változások is. Például a Margitsziget még mindig ugyanott van, és nincs beépítve ...
De 1996 óta semmivel sem lett élhetőbb és jobb ez a város.

Majd szépen összeáll a Demszky-életmű, máris hiányzik a Nagy Világvárosépítő szakember, mi lesz Veled Budapest?!

A Heti Válasz remek táblázata, kattintva feljön nagyobb méretben:


http://m.blog.hu/va/vastagbor/image/2010/08/fovaros_cegeinel_nyomozasok.jpg


500 milliárd forintnyi fejlesztést spórolt ki Demszky a Főváros saját cégéből, a BKV-ból. 20 év alatt száz új busz, használt hannoveri villamosok, meg a Combinok. Ennyi.

Veke:
"A budapesti közösségi közlekedés finanszírozása kapcsán azonban fel kell hívnunk a figyelmet: nem elég csak a cég működési költségeinek megtérítéséről, napról napra való túlélésének finanszírozásáról beszélni. A BKV járműállománya és infrastruktúrája miatt a fővárosi tömegközlekedés vészhelyzetben van: a rossz állapotú, leromlott villamos és HÉV-pályákon túl a járműállományt tekintve is azonnali intézkedések szükségesek. A buszpark rémes állapota ismert, azonban emellett a 30 éves szovjet trolik, a 40 évnél idősebb kelet-német HÉV-kocsik, az életciklusuk végéhez érő Kisföldalatti-szerelvények, illetve a 2-es és 3-as metró elavult, cserére vagy felújításra szoruló szovjet szerelvényei összesen több mint 500 milliárd forint rövid távon, néhány éven belül szükséges és elkerülhetetlen beruházási kiadást jelentenek a Főváros számára."

És végül egy remek helyszíni riport a 3 éve (!) átadott ferihegyi vasútállomásról.
Ilyen volt az állomás, mikor átadták:



Sajnos, most már nem így néz ki az "állomás" ... Három év hosszú idő.

Az Economist nevű szennylapot nem hatotta meg a Nagy Városépítő utolsó ülése, olyanokat írt, hogy "Dirty, dilapidated, and hard to find, with graffiti everywhere and broken lifts and ticket machines, it looks like something out of a poor eastern block country in the early 1980s. (...)
While I am waiting for the train (which is late, over-heated and slow) I google the number for Budapest airport public relations office. I want to ask why the railway station is so grotty. I phone, but there's no answer."

Szégyen, erre nincs más szó, egyszerűen szégyen!

http://www.youtube.com/watch?v=I19k8WRm4nA&feature=player_embedded

http://vastagbor.blog.hu/2010/08/27/demszky_elbucsuzott
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gazsi cigány be szeretne lépni
  2010-08-27 19:43:57, péntek
 
  Gazsi cigány be szeretne lépni a FIDESZ-be.
Jelentkezik is szabályosan, ahogy kell. Tudja ezt az egész telep az alvégen. Nagyon szurkolnak neki. Nem sokáig. Gazsi szomorúan jön haza a felvételi meghallgatásról.
- Mér lóg az órrod Gazsi? - kérdezték.
- Jaj, hát nem vettek fel...
- Há mé nem?
- Azt mondták, hogy sok évig a komenistáknak hegedáltam...
- Jaj, te tökfej! Há mér nem tagadtad le?
- Hogyan tagadhattam vóna.... hiszen mindenik ott vót!
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2010.07 2010. Augusztus 2010.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 224 db bejegyzés
e év: 3186 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 530
  • e Hét: 2790
  • e Hónap: 19583
  • e Év: 152500
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.