Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Felső tízezer luxus kórháza
  2010-08-03 22:58:32, kedd
 
  Luxus kórház nyílt a felső tízezernek .


Egy Roosevelt téri irodaház ötödik emeletén nyílt meg ma délelőtt a főváros első magánkórháza. A Dr. Rose Magánkórházban egy szülés 590 ezerbe, egy mandula eltávolítása 480 ezerbe kerül.


A főváros szívében, egy V. kerületi irodaház tetején nyílt meg Budapest első exluzív magánkórháza. A Dr. Rose Magánkórház 600 millió forintos beruházással épült fel, tulajdonosa két magánszemély. A befektetők 10-15 éven belüli megtérülést várnak, és 2010 végére - az előző évihez képest - 30 százalékos árbevétel növekedéssel számolnak.




A kórház recepciója csinos lányokkal

A kórház belsőépítészetileg is az ötcsillagos koncepciót követi. Ennek megtervezéséhez egy neves belsőépítészt kértek fel. Az enteriőr sokkal inkább az elegáns hotelek atmoszféráját idézi, semmint a szokásos rendelőintézeti, illetve kórházi környezetet. Minden szobához kényelmes fürdőszoba tartozik, továbbá alapfelszereltség a légkondicionálás, az LCD TV, a minibár, a széf, a WiFi.




A kórház várója


Az intézmény 2000 négyzetméteren, 50 alkalmazottal várja a klienseket. A kórháznak nincs állandó orvosgárdája, szerződéses munkavállalókkal fog dolgozni. Az orvosok az adott terület legkiválóbb szakembereiből kerülnek ki.




Ilyen egy kórházi szoba a magánkórházban

A Roosevelt téri létesítmény a szülészeten kívül hat rendelővel, 1-1 röntgen-, ultrahang és mammográfia szobával, 15 férőhellyel és három professzionálisan felszerelt műtővel működik. Járóbeteg-ellátást összesen 28, a teljes gyógyászati palettát lefedő szakterületen végeznek, amelyek közül is nagy hangsúlyt fektetnek a különböző szűrővizsgálatokra, életmódprogramokra és a gyermekgyógyászati szakágakra.




Kismama ágy a szülészeten

A kórházban jelentős szerepet kap a MamaRose fantázianévre keresztelt szülészet, amely a családtervezéstől, a szülésen át, a gyermekgondozásig teljes körű szolgáltatást nyújt. Ez a részleg egy hagyományos és egy alternatív szülészeti szobából, továbbá egy különleges felszereltséggel rendelkező exkluzív szülészeti apartmanból áll. A kórházban két betegre jut egy nővér.




Egy kórházi fürdőszoba

A kórházi részleg a következő műtéti szakterületeket fedi le: érsebészet, sebészet, nőgyógyászat, fül-orr-gégészet, ortopédia, plasztikai sebészet és urológia. Kiemelt területként kezelik a nőgyógyászatot, az ortopédiát és a sebészetet, ahol a különböző műtéteket olyan hazai szakspecialisták végzik, akik az adott műtétfajtában a legelismertebbek.




Kórházi folyosó


A kórház ellátásait várhatóan elsősorban a fővárosban és környékén élő közép- és felsővezetők, valamint családtagjaik veszik majd igénybe. A tulajdonosok nyilván számítanak a külföldi kliensekre is, hiszen a magánkórház díjai a nyugat-európai árszínvonal alatt mozognak.

Egy londoni magánklinikán 6 ezer fontot, azaz több mint 2 millió forintot kérnek egy szülésért. A császármetszés ára Angliában 8 ezer font, azaz körülbelül 2 millió 700 ezer forint, a budapesti magánkórházban pedig 880 ezer forintot kell fizetni.

A Telki magánkórházban ennél olcsóbban - 490 ezerért - lehet szülni. A Róbert Károly Magánklinikán pedig 250 ezer forintot kérnek egy szülésért, ám ebben nincs benne a hotelszolgáltatás.




Ilyen egy műtő a Dr.Rose-nál


(Forrás: Ingatlanmenedzser.hu)



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bejött egy óriás sáska
  2010-08-03 22:34:20, kedd
 
  Arra lettem figyelmes, hogy valami hangosan ütődik egymás után a falhoz, majd beugrott a számítógép hátulja mögé. Benéztem, egy óriási zöld sáska. Nagyon rossz érzés, megfogni sem tudom, mert ugrál.

Már tavaly egyszer ellepték sáskák a plafont, de azok legalább kicsik voltak. Hiába szórtam rájuk bármit, mindenre ellenálltak.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Boldog vagyok...
  2010-08-03 20:44:54, kedd
 
  Bálintffy Etelka

Boldog vagyok...

Boldog vagyok, boldogabb a rózsa
Bársony szirma nem lehet talán,
Mikor a nap sugarába fürdik,
S harmat reszket szomjas ajakán.

Boldog vagyok, mint a játszi gyermek,
Ki utat vesztve, tévelgve mén,
S végre ott van, végre ott pihen meg,
Édesanyja érző kebelén.

Boldog vagyok, mint a kis madárka,
Aki fényes korlátok közül
Szabadulva az egész vidéket
Most előszer repkedi körül.

Boldog vagyok, aminő csupáncsak
Egyedül az érző szív lehet,
Amidőn már itt a földön élvez
Minden üdvet, minden örömet.

Boldog vagyok - ah, de mit beszélek!
Kimondani nincsen arra szó!
Hallgat az ajk, amidőn a szívnek
Legédesebb álma lesz való!


 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Túrófánk
  2010-08-03 12:13:20, kedd
 
  Hozzávalók

60 dkg liszt
4 darab tojás
2 csomag sütőpor
2 csomag vaníliás cukor
2 darab kefír
1 csipet só
1 ek cukor
30 dkg túró
1 ízlés szerint porcukor

Elkészítés


Az egészet összekeverjük, eldolgozzuk. Egy kanál segítségével forró olajba szaggatjuk, és kisütjük.

Porcukorral megszórva tálalom
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Zenélő poharak
  2010-08-03 11:54:52, kedd
 
  Link  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Idézetek az álomról
  2010-08-03 10:02:39, kedd
 
  “Egyikünk élete sem könnyű. És akkor? Legyen bennünk kitartás, és mindenekelőtt bízzunk önmagunkban. Hinnünk kell benne, hogy tehetségesek vagyunk valamiben, és ezt a valamit -kerül, amibe kerül- meg tudjuk valósítani." (Marie Curie)



“Bármihez, amit megtehetsz vagy megálmodsz fogj hozzá! A merészségben zsenialitás, erő és varázslat rejlik." (Goethe)



Thomas Edison laboratóriuma 1914 decemberében csaknem teljesen a lángok martalékává vált. Jóllehet a kár meghaladta a kétmillió dollárt, az épület csak 238000 dollárra volt biztosítva, mivel betonból készült, s így tűzállónak hitték. Edison életművének nagy része odaveszett azon a decemberi éjszakán. A tűzvész tetőpontján a feltaláló huszonnégy esztendős fia, Charles az aggodalomtól félőrülten rohangászott a füst és törmelék között, míg végre megtalálta az apját a tűz közelében, arcát vörösre festette a lángok visszfénye, ősz haja lobogott a szélben.
— A szívem sajgott érte — számol be az esetről Charles Edison. — Már nem volt fiatal, s most mindene elpusztult. Észrevett. ,,Hol van anyád?" kiabálta. Azt feleltem, nem tudom. ,,Eredj, keresd meg, hozd ide, soha az életben nem láthat még egyszer ehhez hasonlót." Másnap reggel, reményeinek és álmainak üszkös romjai között kószálva, a hatvanhét esztendős Edison kijelentette: — A katasztrófa legnagyobb haszna, hogy minden tévedésünk elégett. Hála Istennek tiszta lappal indulhatunk újra.
Három héttel a tűz után sikerült megszerkesztenie az első fonográfiát.
(The Sower's Seeds)



Ráfordított energia + Türelem = Eredmények

Az emberek gyakran figyelmen kívül hagyják ezt az elvet. Azt kérdezik: “Mit kaphatok holnap, ha ma elvetem a babszemeimet?" A válasz: “Nedves babszemecskéket" A mag törvénye így szól: “Ma ültetsz, és KÉSŐBB aratsz!" Ma ültess babszemeket, és szedd le négy hónap múlva a termést. Amikor még mindenki magának termelt, valószínűleg ezt az elvet jobban értették. De manapság az instant levesek korát éljük.
(Andrew Matthews - Hallgass a szívedre)



“Ez az egyetlen életed van. Ha egy utcahosszúságú “miért nem tettem meg azt, amit szerettem volna" listával fognak eltemetni, az semmi mást nem jelent, mint hogy NEM TETTED MEG, amit lehetett volna."
(Andrew Matthews - Élj Vidáman)
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2010.07 2010. Augusztus 2010.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 91 db bejegyzés
e év: 995 db bejegyzés
Összes: 7233 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 339
  • e Hét: 1101
  • e Hónap: 12806
  • e Év: 51807
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.