Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Tépelődöm magamban
  2010-08-05 22:53:09, csütörtök
 
  Meg lehet vásárolni oxigénes szifont, de pótpatronnal és szállítással majdnem ötvenezerbe kerül, nekem a havi bevételem 55.000,-Ft kereken. Engem nem százalékoltak le, bármilyen gondom volt, csak nevettek rajtam az orvosok, amit akkor még nem értettem.

Rokkantnyugdíjamból csak a rezsire, ebédtérítésre futja, meg egyszeri kisebb bevásárlásra, bérletre is nagyon nehezen, pedig csak azzal lehet közlekedni. Egész hónapban rá vagyok utalva segítségre gyerekemtől, mely kimerül tejben három naponta, kenyérben, időnként egy rúd olcsó parizerben, olcsó gyümölcsben.

Kaptam lakásbeázásért negyvenezer forintot. A lakás teljes felújításra szorul, s ráadásul a két éves festés a fürdőszobában, előszobában tönkrement. Egészségi állapotom miatt nehezen fogadok embereket be a lakásba, nem is nagyon tudok velük miről beszélgetni, nem tudok velük bánni.
Rossz harminc éves műanyag mosogatóm van, melyet befestettem két éve, de lejött róla a zománc. Nagyon csúnya és duguláskor nem lehet tisztítani. WC-től undorodom, már harminc éves, kitisztíthatatlan, a vízcsap a fürdőszobában használhatatlan legolcsóbb kínai minőség, azt várom, mikor fog letörni az egész és állandóan csöpög. Parkettázásra is szükség lenne.

Írtam levelet a Viasat3-nak otthonná varázslás ügyében, most fognak majd adásokat indítani, de nem igazolták augusztusban vissza, gondoltam előre, hogy én nem vagyok nekik jó alany arra, hogy boldoggá tegyenek, otthon érezzem magam a lakásban, ennyi örömöm legyen az életben. Különben is, ha Amerikát utánozza, a sok gyermekes, szegény családokat fogja felkarolni a média,vagy karmikusan beteg szülötteket.

Nem tudom, meg merjem-e rendelni az oxigén szifont, melyet még ki is kellene pótolni kevés nyugdíjamból? Minden részem szinte tönkre van, nem kapok levegőt, hiszen a tüdőmmel is gond van, gyomrom is tönkrement, cukros is lettem, minden összejött az elmúlt négy évben, illetve diagnosztizálásra került, mely 1995-ben kezdődött teljes egészségrombolásommal, összezúzásommal, 1997 óta már a felkapaszkodott egészségügyiesek részéről. Milyen iszonyatok végezték el az orvosi egyetemeket az elmúlt 40 év folyamán, vagyis 1971 óta? Vagy 1967-ig, a Nyomorultak emelkedéséig kell visszamenni időben? Mennyi ártatlan élet és halál tapad kezeikhez, viháncoló elmeosztályokról kikerült orvosok és nővérek.
Az egészségemhez nélkülözhetetlen a tiszta oxigén, de így, bár állandóan reménykedem abban, hátha valaki tud rajtam segíteni még mindig, bár már megcsonkításra is kerültem a Szentpéteri kórház által, semmi értelmét nem látom.

Nincs kivel megbeszélni problémámat. Senkim sincs, csak a vádak, hogy kórházba kerültem és nem vagyok jó anya, nagymama sem, mert felügyeleten kívül, amit iszonyatos fájdalmaim között is szó nélkül elvégzek, semmit sem tudok nyújtani.

Mint kiderült, a szomszéd harminc éves korától szédülése miatt leszázalékolva van. Fodrász volt, nem tudott állni az üzletben. Én 1986 óta jártam szédülve, a fejemből utcán is kiment a vér, még a nyelvem sem forgott nem tudtam beszélni sem. Mai napig nincs kivizsgálva, mi történt velem.

Majdnem sírok, amikor látom, hogy mások kerékpároznak. Én 1986 óta nem ültem biciklin, mert leszédülnék, felbuknék vele.

Miért tesz a társadalombiztosítás ilyen különbséget egy kis szédülés, ami 32 év óta rengeteg rokkantságival já a szomszédnak, s ennyi betegség csapássorozata mellett velem különösen kivételezve, hiszen nyomorban tart már 1991 óta és betegen dolgoztam már előtte is, a falat fogtam, hogy be tudjak menni munkámat elvégezni? Azt írták papíromra 2003-ban, hogy akkor rokkantam meg, csak akkortól számít a rokkantsági, amikor a bizottságokon megállapítják, ahová járni kell állandóan, sőt kórházba is kellene feküdni, hogy minél többet adjanak. Én nem fekszem kórházba, mert minden bacit, fertőzést összeszedek a rengeteg primitív betegtől, akikkel eddig is összekerültem. Magánkórházra pedig nincsen pénzem.

Beszélgetek magammal, döntenem kell, próbáljam meg őrizni még valamennyire egészségemet, illetve stagnáltatni betegségeimet, vagy a lakáson újítsak?






 
 
0 komment , kategória:  Egészség, betegség  
Tepsis lecsó
  2010-08-05 19:22:55, csütörtök
 
  ( sütőben készül tepsiben)
- Egy tepsit szalonna szeletekkel kibélelek és felolvasztom, majd virsli és kolbász szeletekkel borítom be, tovább sütöm.
- Jó sok karikára vágott vöröshagymával fedem és tovább sütöm
- Paradicsom szeletekkel és paprika szeletekkel dúsítom + paradicsomlét öntök rá, hogy legyen egy kis leve.
- sózom, borsozom, kevés vízzel meglocsolom és készre sütöm.
- tojásokat felverek és a tetejére simítom, addig sütöm együtt, amíg szilárd formája lesz.
Ezek után úgy lehet szeletelni, mint a rakott ételeket.
Próbáljátok ki, nagyon fincsi, laktatós étel!!!!!!!
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2010.07 2010. Augusztus 2010.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 91 db bejegyzés
e év: 995 db bejegyzés
Összes: 7246 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 4864
  • e Hónap: 11105
  • e Év: 63371
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.