Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Pam Brown a szeretetről
  2010-08-06 20:17:50, péntek
 
  Amikor még kicsik voltunk, együtt játszottunk a levélbe borult nyári fák alatt; pitypangot szedtünk a mezőn, hogy hazavigyük; egész nap rúgtuk a port az árnyas ösvényeken, dagasztottuk a sarat, élvezettel szórtuk egymásra az őszi leveleket. A kor nem aggasztott bennünket. Az évszakok rendre elhozták ajándékaikat, és nem éreztették velünk, hogy az idő nem múlik nyomtalanul felettünk. Ám a fák közben kidőltek, a mezők és a poros ösvények nyomtalanul eltűntek. És mi lassan elérkeztünk életünk deléhez. Sétálj velem egyet és beszélgessünk el az elveszett időkről, melyek oly élénken élnek emlékeinkben, melyeket szívünk mélyén őrzünk! Az élet most is szép, csak immár más világban élünk, és felismerjük egymás szemében a még mindig bennünk lakozó gyermeket, és elmosolyodunk, mert tudjuk, hogy semmi fontosat nem veszítettünk el útjaink során.

 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Miért pont én?
  2010-08-06 18:53:07, péntek
 
  Tegnapelőtt meghallgattam Albert Györgyi életét, saját maga előadásában. Kellemes volt a hangja, élvezetes a fülnek. Hihetetlen életére magyarázat alig van, a rengeteg talán....

Ha észreveszik határtalan szeretetéhségét, ahogyan el is mondta: a boldogsághormonok felszabadításához napi 17 érintés szükséges. Miért nem vették észre szülei, hogy meg akar felelni mindenkinek, kedvükben járni még a szorgalmával is?

Indiában érezte magát a legboldogabbnak, ahol Új-Delhiben éltek. Okosságát mutatja, hogy 2 hónap alatt megtanult angolul folyékonyan beszélni. Majd Libia, Nigéria és ki tudja még, hány ország következett. Ezzel a rengeteg környezetváltozással boldog is lehetett volna, mégis úgy élte meg, hogy amint megszokja egyik-másik környezetét, barátait, máris elszakítva lett tőlük.

Legnagyobb bűnt ellene első férje követte el, ha jól emlékszem, az első volt, akit Gábornak neveztek és már volt két fiúgyermeke. Nem engedte, hogy Györgyi anyává váljon, megismerje az igazi szerelmet, ami az anyasággal, terhességgel és a szeretett férj közelségével jár, hiszen ha szerelmes az ember, csakis szerelmétől szeretne gyereket szülni, a gyermek szerelmük gyümölcse. Egymás után vetette el Gábor miatt gyermekeit, tudta, gyilkosságot követ el, szerelmét már az első elvetetése után valószínűleg elvesztette, mégis együtt maradt vele még évekig. Ez a gyerekgyilkosság lökte őt a feneketlen mélységbe, melyből már nem tudott soha többé felállni, maga is ebben látja a lefelé vezető utat.

Mindenáron meg akart halni, nem látta értelmét életének, bár kortársaitól és pályatársaitól szebb, tehetségesebb, okosabb volt talán, bárki örülhetett volna a barátságának, annak, ha ilyen érzékeny teremtést oltárhoz vezethet, közös gyermekük születhet.
Az idősebb férfiakban valószínűleg apját kereste, más magyarázat nincs férj választásaira. Már a legutolsó, Sándor jó volt hozzá, de már talán túl későn ismerte meg.

Konfliktus megoldó képessége valamilyen oknál fogva nem alakult ki, mindenre a halál, a depresszió, a pszichiátria lett a megoldás, később az alkohol, mely enyhíti érthetetlennek látszó belső fájdalmait. A probléma megoldó képesség tudomásom szerint az apával való kapcsolatával függ össze. Talán nem volt ideje foglalkozni Györgyivel? Nem kapta meg az élethez való útmutatásokat, példákat.

Erő híján volt, bár mindig készült valamire, maga is tudta magáról, mennyire értékes, ilyen értéket eltaposni magának sem lehetséges. Hogy is volt bátorsága ahhoz, hogy elveszítse ennyire önértékelését, átadja magát az életúntságnak egyetlen pillanatig is? Boldognak és elégedettnek kellett volna lennie, mint ahogyan volt is, míg szükség volt rá a média csatornáiban.

Ennyire jól állunk szép adottságokkal és tehetséggel rendelkező képviseletével a médiának, hogy hagytuk elveszni? Az egész média vesztesége és szégyene Albert Györgyi szenvedéssel teli élete és halála, valamennyi barátjának és annak a férfinek,aki tönkretette őt. Legszívesebben megbüntetném anya és csecsemő gyilkosságért, ha lenne ilyen törvény. Milyen szeretet az, ha egy férfi a szerelmes nőt saját gyermekével együtt nem fogadja el? Hogy is tudta magát ezen túltenni? De hiszen nem sikerült, folyton ez járt a fejében, s negyven évesen is Gábort vádolta, de nem mondta ki, hogy Gábor valójában őt nem is szerette, mert nem fogadta el tiszta szerelmét, őszinteségét.

A démonokkal való küzdelem nem embernek való, s ha megjelennek az emberek életében, pszichiátrián végzi az áldozat, aki kapcsolatba kerül velük valahogy. Györgyi is látott démonokat elmondása szerint, ekkor került először kórházba. Mikor fogják már kivizsgálni végre, honnan vannak ezek a fekete világ csapások, melyik népcsoport környékez meg démonokkal ártatlan embereket, hogy tönkretegye őket teljesen? Erre is törvényt kellene hozni, mint a rengeteg médiai csapásra, melyeket vigyorogva jelentenek be a televízióban végtelen szappantisztító sorozatok közepette időhúzás végett.
Véráldozáskor (és ez az abortusz is) megjelennek a láthatatlan világban a démonok. Egyik költő ezt írta róla: "Felébresztettük a démonokat?" A boszorkányok, tisztánlátók, fekete reikisek terelgetik ezeket halottakkal, szellemvilággal együtt a lakásokban, felül emelkedtek rajtuk, parancsolnak nekik, sőt a szellemvilág a tanácsadójuk, mégsem zárják kórházba őket.


Megdöbbentem azon, hogy ez az okos, intelligens, gyönyörű asszony pszichiátriai elfekvőkbe került. Segítséget senki sem tudott neki nyújtani, ami teljesen természetes, jellemző a mai egészségügyre, a leplezésére a rengeteg csapásuknak, melyekkel ártatlanokat bombáznak a lakásaikban, tesznek tönkre értelmiséginek születetteket könyörtelenül. Még a depresszió is sajátjuk.

Volt pár szép éve, amikor élvezte a természetet, a romantikus sétákat, de mindig más kezét fogva meg, mintha félt volna belemenni komoly kapcsolatba egy tisztességes, szerető, rendes férfi oldalán? Vagy ennyire kevesen vannak valóban a rendes, tisztességes, romantikus férfiak? Bejárta a világot, riportokat készített híres emberekkel, volt bátorság benne, még azzal sem lehet vádolni, hogy félénk volt. Ezért érthetetlen összeomlása és tönkremenése.

Nagyon sajnálom, hogy nem ismerhette meg az igazi boldogságot, csak hivatásában, mely később hiányérzetet okozott nála, hiszen nem hívták már sehova szinte. Az ember nem lehet csak egyben sikeres, magánéletében kell elsősorban boldognak lennie, hiszen az otthonunk légköre, a szeretet, amit adunk és kapunk mozgat minket, ez sikerünk kulcsa minden életterületen.
 
 
0 komment , kategória:  Egészség, betegség  
Mai fárasztó
  2010-08-06 17:37:50, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megvan a mese CD-m!
  2010-08-06 15:07:52, péntek
 
  Ma délután megkaptam postán a mese CD-met. Nagyon boldoggá tett küldője, mert négy évvel ezelőtti hangomat hallom vissza, amikor még tudtam énekelni. Most már nem tudok semmit sem nyújtani unokáimnak sem, pedig minden napomat ünnepivé tettem énekemmel.

Amennyire rosszul indult a reggel, telve bizonytalansággal, hiszen senkivel sem tudok megosztozni problémáimon, gondjaimon, olyan jól sikerült a délután.

10,-Ft-om hiányzott a boltban, hogy vásárolni tudjak, s ma kaptam az egyik szolgáltatótól vissza kétezerhétszáz forintot. Bár mindig így lenne, ha hiányom lenne valamiben, mindig történne valami! De ehhez a pénzhez sem nyúlhatok hozzá, mert egy havi közös költséggel tavaly novemberben elmaradtam, azt ki kell fizetnem.

Ráadásul nyertem egy napozógyékényt és hűtőtáskával, együtt jött minden, egyszerre jött a futárszolgálatos a postással. A szép hűtőtáskámat elkérte volt férjem egyszer és teljesen tönkretette, azóta nem vettem, hiszen betegségem miatt nem járok sehova. Régebben kijártam egyedül napozni az erdőbe, vittem a hűtőtáskát és a strandgyékényt. Egyszer a déli hőségben nagyon csúnyán leégtem, másnap még ülni sem tudtam a munkahelyen. Már akkor veszélyes lett a déli napsugár.

Szedtem sóskát a lányom telkén tegnapelőtt, remélem, még meg lehet tisztítani. Az lesz a vasárnapi ebéd, van még egy kis burgonyám itthon hozzá. Itt minden megromlik. A hagymákat ki kellett dobálnom, annyira meleg van a lakásban. Itt nincs spájz, mint a kiliáni téglalakásban, meg hűvös pince.

Most beszélgetni lenne kedvem valakivel, bárkivel, csak fecserésszek egy kicsit, de lehetőleg olyan témában, ami kielégít, örömöt nyújt. Mennyire kevés ember van, akivel szívből el lehet beszélgetni! Legalábbis én csak azóta ismerek ilyeneket, amióta a net világában bóklászom.
 
 
0 komment , kategória:  Érzelmek  
Jó reggelt!
  2010-08-06 07:30:16, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2010.07 2010. Augusztus 2010.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 91 db bejegyzés
e év: 995 db bejegyzés
Összes: 7245 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 82
  • e Hét: 3014
  • e Hónap: 5373
  • e Év: 57639
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.