Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 32 
Az elit anarchiája
  2010-08-07 23:31:45, szombat
 
  Gavallér János: Az elit anarchiája

Dátum: 2010. July 25. Sunday,


Jegyzet


Abban a társadalomban nem lehet rend, ahol anarchia van a fejekben. Magyarországon, bármilyen fájó, ki kell mondani, anarchia van a fejekben. Miért is mondom ezt? Jól figyeljen minden sikeres vállalkozó!



Sajnos ebben az országban megtörtént a megtörténhetetlen: A kisemmizetteket évről-évre, nemzedékről-nemzedékre kisemmizik, majd legmocskosabbul, emberi mivoltukban megalázzák. Megalázzák, mert elveszik tőlük még a jogot is, hogy megismerhessék az igazságot, ugyanis az igazságot titkosítják.

Mi is az igazság ebben a csodálatos országban? Igen, az igazság odaát van, mindig a túlsó oldalon, azon az oldalon, ahol a Júdások járnak-kelnek. Vannak Magyarországon is olyan dinasztiák, akik mindenféle társadalmi berendezkedés idején is maradhatnak hatalmi pozícióban. A hatalmi pozíciót, a döntéshozatalra való ráhatást, a törvénykezést, mint játékszert kijátszó elit, mindenek fölöttinek képzelik magukat. Hogyan történhet meg egy országgal, hogy a zsarnokságon kapott rendszer pártja jogfolytonossággal bír, egy teljesen más irányú rendszerben? A személyi karakterek gerinctelenségének okán, mert mindenki ismeri, tudja, hogy a ma milliárdosai, a tegnap bűnözőiből kerültek, kerülnek ki! A tegnap bűnözői a ma közszereplői és ők tematizálják a közéletet. Kell-e csodálkozni azon, hogy anarchia van a fejekben? Nem.

Igaza van Orbán Viktornak akkor, mikor arról beszél, hogy a szerencsésebb fejlődésű országok vezetői, nem hisznek a magyarországi vezetőknek, mert hazudnak, csalnak még az információszolgáltatással is (Gyurcsány, Veres 2006 tavaszán). De mit gondoljon egy állampolgár, aki éhbérért dolgozik 20-30-40 éve és a rendszerváltók; olajbűnözők, gazdasági hiénák, függetlenített KISZ vezetők - múltjukra való tekintettel, vállalatokat privatizáltak, nyúltak le, kaptak hitelgaranciát-, életeket tettek tönkre és a szemükbe merik mondani, hogy ők megdolgoztak mindenért ,, Mi az hogy?" Nagyon is.". Valóban, mi várható el azoktól a gerinctelen férgektől, akik a bűn útján lépkedve jutottak előre, mit várhatunk mi el az ilyen gerinctelen férgektől? Az ilyen férgek kiszolgálói a mindenkori komprádor hatalom erőszakszervei, úgy mint a bíróság, az ügyészség, a rendőrség, az ügyvédi kamara, (Lupus lupum cognoscit.) - hisz emlékezzünk Bárándy uram azon kijelentésére, hogy 56-ban a karhatalom nem állt a feladata magaslatán (Pörzsölőben)-, mert ugye mindenki tudja ebben az országban, hogy van az a pénz, ami az ártatlanság vélelmét megkövesíti. Azt is tudja mindenki, hogy mindig lesznek pancser kishalak, akik áldozatul oda lesznek dobva koncnak.

De, mit gondoljunk mi, akik évtizedek óta húzzuk ezt a szekeret, mert ugye az igaz, hogy eltűnt Magyarország óriási vagyona, arany tartaléka, és itt maradt egy kétes egzisztenciájú új arisztokrácia, de mi, hol dolgozó népnek, hol polgárságnak titulált senkik, mi az adóságon kívül mit kaptunk? Gondolkodottak már ezen az urak? Zűrzavar van csak fejünkben, mert azoktól halljuk a mikéntre a választ, akiket szívből megvetünk, azoktól, akik szemrebbenés nélkül számlát, olajat, életet hamisítanak! Nincs ez így jól! A közélet szereplői nem lehetnek bábeszközök.

Nem megengedhető, hogy csupán statisztikai mutatók alapján legyen megítélve az ember, mert ilyen-olyan elvárásoknak meg kíván felelni az ország. A bűnelkövetőről ne lehessen úgy beszélni, hogy megcsinálta, felejtsük el, hogy miként! Nem lehet elvenni az emberektől a hitet, hogy sorsukért önmaguk is tehetnek: Nem lehet félkatonai szervezetről beszélni abban az országban, ahol bűnözők flangálhatnak magánhadseregükkel, ahol idegen fegyveres erők járhatnak ellenőrizetlenül a reptereken, ahol nem az EU-hoz tartozó ország magánhadserege látja el a közjogi méltóságok őrzését stb.stb. Értelmezhetetlen egy egyszerű ember számara már maga az a tény is, hogy egyeseket fegyveresek kísérgetnek, és közterületeken vegzálnak állampolgárokat, azaz a törvény, a jog engedélyezi az alá-fölérendeltséget, kiváltságos kaszt létezését, sőt erre szakosodott őrző-védők tucatjai uralja a fel- és az alvilágot. Hol élünk? A hatalom erőszakszervei képtelenek biztosítani az állampolgárok biztonságát? Ha pediglen biztosítva van az állampolgárok biztonsága, akkor miért kell a magántulajdont, államilag támogatott munkaként elismert semmittevőkkel biztosítani, ugyanakkor az átlagember biztonságát társadalmi munka keretein belül végzőknek tiltani ezt a tevékenységet.

A közélet szereplőinek múltjának is fedhetetlennek kell lennie! Amennyiben ezeket a féregeket, gerinctelen közszereplőket megtűrik maguk között a többiek, úgy ők is a komprádor elit tettestársaivá válnak, ha még nem váltak azzá. Az életünk minősége nem fog úgy javulni, hogy a búza közé ocsút keverünk, ellenkezőleg, az ocsútól meg kell tisztítani a búzát!
Uraim a feladat adott: Akikről tudják önök (mert mi tudjuk és feldolgozhatatlan traumát okoz, míg egy mindent elsöprő vulkán ki nem tör), hogy vagyonát, egzisztenciáját kétes körülmények között szerezte, azt nagyon hatásosan, gyorsan közösítsék ki maguk közül, míg megtehetik! Mert hogy az elit agyában anarchia van, azt egy ideig eltűrik az emberek, de hogy örökre tönkre tegyék az életüket, azt már nem fogják.

2010.07. 25.

http://www.szmm.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=3905
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kommunisták, vagy cionbolsevis
  2010-08-07 23:06:56, szombat
 
  2010-08-03 16:47:53, Kedd

Kommunisták, vagy cionbolsevisták?

1917-óta zavaros a bolsevista-kommunista fogalom definiálása (meghatározása). Az egykori állampárt tagsága mind a mai napig nincs tisztában azzal, hogy milyen pártnak volt a tagja. Különösen azóta nagy az eszmei zűr-zavar, mióta Kádár János kijelentette, hogy "mi kommunisták különleges anyagból gyúrt emberek vagyunk", és megalapította a Magyar Szocialista Munkás Pártot. Így egyszerre lehetett valaki bolsevista, kommunista és szocialista? Tovább növekedett az amúgy is nagy zavarodottság. Nem is volt szabad ezt a kérdést feszegetni, egyszerűen marxistáknak mondták magukat, és az átjavítgatott, meghamisított marxi agymenésekkel tömték a párttagok csekély kapacitású agyát.

Marx, a tieri rabbi leszármazottja igazi opportunista volt, csakúgy mint az apja, aki kikeresztelkedett egy jó polgári állás megszerzése miatt. Marx kezdeti filozofálgatása során még nem használta a burzsuj, ill. a kapitalista kitételeket, csak a "hétköznapi zsidót". Ez volt a támadásainak a célkeresztjében. A Kommunista Kiáltvány idején váltott egyet a ellenségképen, és megjelent a kapitalista, a burzsuj. Ha a zsidó Marx hamis tételeit vesszük alapul, akkor a kommunista fogalom nem más, mint a kapitalizmus ellen harcoló kisemmizettek (proletárok) érdekszövetsége. Jól ábrázolja a kapitalistát és a kapitalizmust, de teljesen hamis és működésképtelen az ellene kidolgozott ideológiája. Ezt a történelem is bizonyította. A marxi kommunizmusban a cionista zsidóság felismerte a pontosan neki való ideológiát, de azokat a "hibáit", mely ellenkezett a cionizmus elveivel, lefaragta róla, és kiegészítette a saját elméletével (hamisítás). Ezt a műveletet Trockij és összeesküvő zsidó társasága fejezte be, és bolsevizmusnak nevezte el. Valójában egy hamisított marxi kommunizmust hozott létre, melynek a nem használatos, de mindenki által ismert elnevezése cion-bolsevizmus volt. Hatalmi eszközként a féktelen terrort használta, kiépítve Oroszországban a hírhedt Csekát, NKVD-t, gulág-rendszert. De a cion-bolsevizmussal egyszerre jelentkezett a kommunizmus is, és az összeütközés a két irányzat között meg is történt. Szovjetunióban a kommunizmus átvette a vezetést a cion-bolsevistáktól és megkezdődött a véres leszámolás, melyben mindazok a cion-bolsevisták elvéreztek, akik időben nem álltak át. Trockij Mexikóba menekült, de a gyilkosa ott is elérte.

A zsidóság többsége átállt a kommunisták oldalára és elzsidósította a Pártot. Sztálin úgy játszott velük, mint a macska az egérrel, ugyanakkor eléggé ki is volt szolgáltatva nekik. Sok kommunista zsidó továbbra is cion-bolsevistaként működött, sőt együttműködött, nehogy a kommunizmus nemzeti jelleget tudjon ölteni. De az a féktelen terror, mely a cion-bolsevizmus jellemzője, a továbbiakban fokozatosan mérséklődött, majd elfogadható szinten stabilizálódott.

Az emberiség többsége közösségi ember, ezért csak közösségben képes számára elfogadható életet élni. Ha egy országban csak egyetlen közösség létezhet, akkor ezt töltik fel a közösségi emberek. Ezek magukkal hozzák népi tudatukat és lassan, de biztosan elnépiesítík a pártot, esetünkben a kommunista pártot. Így alakul ki a népi kommunizmus, mely már nem szívesen vállal közösséget az elzsidósodott kommunizmussal, és megveti a cion-bolsevizmust. Mikor ez a folyamat a zsidójellegű kommunisták számára háttérbe szorulást jelentette, bekövetkezett a zsidókommunisták árulása.

Ezt az ismertetést azoknak szánjuk, akiket érdekel a kommunisták mai viselkedése. Ha rákeresünk a Kommunista.netre (a Kommunista Munkáspárhoz közeli oldalra), vagy a Magyarországi Munkáspárt 2006 (vegytiszta cionbolsevizmus) oldalára, tapasztalhatjuk azt az egymásnak ellentmondó ideológiai zűr-zavart, melynek az okát a fentiek ismerete nélkül nem értenénk meg. Olvasható a legszélsőségesebb cionbolsevista uszítástól kezdve a tárgyilagos nemzeti-kommunista véleményig minden. A napokban megjelent egy átvett írás Audie Rácz Erától a Kommunista.neten melyben a szerző a pártok időszerűtlenségéről alkotott, minden vonatkozásában helytálló véleményét ismertette. A cionbolsevista, akinek még ma is a Trockij-Rákosi terrorpárt az istene, olyan alpárian fröcsögött, mellyel igen vidám perceket szerzett az épeszű olvasónak. De megjelent az árnyaltabb, elfogadhatóbb vélemény is. A személyeskedő, alpári mocskolódás kivétel nélkül a cionbolsevisták megnyilvánulásai voltak. A gyűlölet vezérelte alja népségé.

Annak ellenére, hogy jól ismerjük őket, mégis van egy olyan tényező, mellyel nem tudunk mit kezdeni. Nevezetesen az, hogy mi köti még mindig össze a cionbolsevista gyűlölködő uszítót és a reálisabban gondolkodó kommunistát. A kádári szocialistákról már nem is beszélve, mert ők is megnyilatkoznak néha, és véleményük elgondolkoztató. Talán a közös vereség az összekötő kapocs? Vagy a múlt emléke? Amikor egymást is ölték. Mert a marxizmus biztosan nem. Ma a kapitalizmust (burzsoáziát) nem a cion-bolsevista, kommunista-szocialista elvek síkján lehet és kell tönkre verni, hanem a nemzeti öntudatra épülő szociális-szocialista és idealista tömegmozgalmakkal. Melyekbe a cion-bolsevista, mint emberellenes képződmény, nem férhet bele. Ezt ők is tudják, és ez az alapja minden uszításnak, gyűlölködésnek.

Sem a cionbolsevizmus, sem a történelmi kommunizmus nem fog többé hatalmi helyzetbe kerülni. Hívei az emberiség ellenes tetteikkel annyira lejáratták, és a közösségvállalással maguk is úgy lejáratódtak, hogy nincs az az idő, mely képes lenne ezt elfelejtetni az emberiséggel. A múlt nyomasztó emlékeivé váltak.

V. István - Jövőnk.info
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ezért jó ,ha tudunk úszni!!!!!
  2010-08-07 22:34:41, szombat
 
 

Ezért jó ,ha tudunk úszni!!!!!!

Jenő bemegy a kocsmába. Az egyik asztalnál ott ül a haverja és fülig ér a szája, odamegy hozzá és megkérdezi:
- Hát te, minek örülsz annyira?
- Képzeld, Jenőkém, reggel takarítom a csónakomat és odajön hozzám egy szőke nő, hatalmas csöcsök! Jenőkém, hatalmas csöcsök.

Azt mondja, bevinném-e a tóra csónakázni? Hatalmas csöcsök, Jenőkém, érted!
Bementünk a tó közepére és mondom neki: - Na,lesz szex vagy úszás kifelé?!

És nem tudott úszni, Jenőkém, nem tudott úszni! Érted?

Másnap megint bemegy Jenő a kocsmába, a pasi megint ott ül az asztalnál és még jobb kedve van, mint előző nap.

Odalép hozzá és kérdezi, mi történt, már megint miért örül annyira.
- Képzeld, reggel takarítom a csónakom és odajön hozzám egy vörös csaj.
Hatalmas csöcsök, Jenőkém, hatalmas csöcsök! Érted? Beviszem a tó közepére és megkérdezem tőle:
- Na lesz szex vagy úszás kifelé? És nem tudott úszni. Jenőkém, nem tudott úszni! Érted?
Harmadnap a kocsmában a pasi ül egy üveg konyak mellett és zokog.
Jenő odamegy hozzá és kérdezi:
- Hát neked meg mi a bajod miért vagy így elkenődve?
- Jenőkém ne is kérdezd. Reggel ahogy takarítom a csónakot odajön hozzám egy fekete nő. Kérdezi hogy beviszem-e a tóra. Ahogy a tó közepére érünk kérdezem tőle hogy szex vagy úszás. Mire levetette a ruháját és akkora farka volt mint az evező lapát!

Én meg nem tudok úszni. Jenőkém, nem tudok úszni! Érted?!

 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Becsületes politikusok
  2010-08-07 22:28:54, szombat
 
  Becsületes politikusok

Egy pap bemegy a fodrászhoz, a fodrász megnyírja.
Kérdi a pap, mivel tartozik.
Én istent szolgálom, úgyhogy nem tartozik semmivel.
Másnap megy a fodrász be az üzletébe a küszöbön talál 12 db bibliát, mellette cédula:
Isten ajándéka a fodrászra várakozóknak.

Következő nap megy egy rendőr a fodrászhoz, a fodrász megnyírja.
Kérdi a rendőr, mivel tartozik.
Én a városomat szolgálom, úgyhogy nem tartozik semmivel.
Másnap megy a fodrász be az üzletébe a küszöbön talál 12 db fánkot, mellette cédula:
Ajándék a fodrászra várakozóknak.

Következő nap megy egy politikus a fodrászhoz, a fodrász megnyírja.
Kérdi a politikus, mivel tartozik.
Én a hazámat szolgálom, úgyhogy nem tartozik semmivel.
Másnap megy a fodrász be az üzletébe, az ajtóban talál 12 politikust ...
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Polkorrekt
  2010-08-07 22:21:25, szombat
 
  Polkorrekt

Bementem a hivatalba, hogy szociális segélyt szerezzek a kutyámnak.

A hölgy az ablaknál azt mondta, hogy ez lehetetlen, kutyák nem kaphatnak szociális segélyt.
Megmagyaráztam neki, hogy a kutyám fekete, munkanélküli, lusta és nem beszél magyarul.
Többször volt figyelmeztetve szexuális molesztálásért és egy csomó kölyke van szerte a faluban.
Ráadásul nem fizet adót, a parkba piszkit, idegen embereket molesztál,
koldul, ételt lop, és halvány elképzelése sincs arról, ki az apja...

Hétfőn megyek a pénzért...
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Izraeli homokozó
  2010-08-07 16:54:15, szombat
 
  Akkor. És most? (Maugham után szabadon)






Fidesz: törvénysértő volt az izraeli berepülés

· MTI

2010. március 23., kedd 16:22

Törvénysértő volt az izraeli gépek magyarországi berepülése, mert ehhez nem volt meg a magyar titkosszolgálatok hozzájárulása - mondta Lázár János, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának fideszes elnöke kedden Budapesten a testület ülése után.

"Nem lehet Magyarországra katonai légjárművet beléptetni, hogy ha a magyar titkosszolgálatok, az illetékes titkosszolgálat ehhez nem járul hozzá. Az izraeli gépek belépése kapcsán a titkosszolgálatok hozzájárulása hiányzott, ezért magyar légtérbe való belépésük nem törvényes módon történt. A törvényeket megszegve kerültek Magyarországra és hajtottak végre a mai napig ismeretlen berepülést" - mondta Lázár János.

Ez a súlyos törvényszegés is azt mutatja - tette hozzá -, hogy a kormány nem képes az ország biztonságát garantálni.

A Fidesz arra kéri a kormányfőt, hogy még kedden hívja össze a nemzetbiztonsági kabinetet és vizsgálja felül a légtér igénybevételének katonai gépekre vonatkozó szabályozását. A miniszterelnök azonnali hatállyal mentse fel a Nemzeti Közlekedési Hatóság teljes vezetését, mérlegelje a közlekedési miniszter felmentését és a honvédelmi miniszter felelősségét - hangsúlyozta a politikus.

Hozzátette: a Fidesz felszólítja a kormányt, hogy azonnal hozza nyilvánosságra, mi volt a Magyarországra berepülő izraeli gépek célja. Ugyanis erről a honvédelmi bizottság rendkívüli ülésén nem kaptak semmilyen információt a politikusok.

És nyilvánosságra hozták?



A párt arról is tájékoztatást kér, hogy a Magyarországgal nem szövetséges országok milyen katonai gyakorlatokat végeznek az országban.

És kapott?



Magyarázatot kérnek arra is, hogy miért nem ellenőrzi hat éve senki a belépő gépek nemzetbiztonsági kockázatát, a kormány ugyanis ezzel törvénysértést követ el - jelentette ki, hozzáfűzve, a Fidesz vizsgálatot és büntetőeljárás megindítását követeli.

Egy a Magyar Köztársasággal nem szövetséges katonai légjármű berepülése Magyarországra nemzetbiztonsági kockázatokat jelent - hangsúlyozta a politikus.

És most nem az?



A Magyar Nemzet múlt csütörtöki számában azt írta, hogy előző nap az izraeli légi- és űrerők két gépe kétszer megközelítette a Ferihegyi repülőtér leszállópályáját Vecsés irányából, majd leszállás nélkül távozott.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem ússzuk meg a megszorítások
  2010-08-07 16:44:56, szombat
 
  Nem ússzuk meg a megszorításokat

Portfolio.hu
2010. augusztus 6., péntek 19:28 | Frissítve: 21 órája


Magyarország azt reméli, hogy sikerül majd beállnia azon országok sorába, melyek az IMF segítség elutasítását követően saját erőből sikerrel tudtak kikecmeregni a gödörből. A Reuters szerint azonban sokkal inkább lehet azt valószínűsíteni, hogy Magyarország más krízis sújtotta EU országok útját követi majd, és ismét a megszorításokhoz kell visszatérnie.

A Reuters írása szerint a négy éves megszorítások feladása magasabb deficitet, emelkedő hozamszinteket, gyengébb forint árfolyamot eredményez majd. Ezt követően az ország ismét a kiadáslefaragások útjára kényszerül.


Az IMF-fel való szakítás sikeres eredményre vezettek Törökország (tavaly) és Malajzia 1997-ben) esetében is, de a magyar helyzet ezektől több ponton is eltér. A török GDP-arányos 45,5 százalékos adósság jóval alacsonyabb a magyar 80 százaléknál, és a megszorítások terén is jobb volt a helyzete. Malajzia esetében pedig nem szabad elfeledni, hogy a költségvetési bevételek feléért az állami olajcég volt felelős, jelentős deviza tartalékokkal bírt az ország alacsony háztartási eladósodottsággal.

Magyarország akkor nyerhetné vissza a befektetők bizalmát (ahogy a törökök), ha a kitűzött hiánycélokat tartaná. Az idei 3,8 százalék elérhető a közgazdászok szerint. A kérdés, hogy jövőre mennyit lazul majd a fiskális politika. Erre október környékén, a 2011-es költségvetés ismertetésekor kaphat választ a piac.

Az EU visszautasítja majd, hogy az IMF kihagyásával folytasson tárgyalásokat Magyarországgal, így a Reuters szerint végülis drágább piaci finanszírozásra leszünk kényszerítve, ami aláássa a kormány növekedés orientált terveit, visszakényszerítve az országot a megszorítások útjára.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Potsdamtól a lakosságcseréig
  2010-08-07 16:28:32, szombat
 
  Potsdamtól a lakosságcseréig



Krónika
A potsdami konferencia után a csehszlovák fél arra az álláspontra jutott, hogy kényszeríteni kell a magyar kormányt egy lakosságcseréről szóló egyezmény megkötésére. A magyar kormány ebben az időben még politikailag elszigetelt volt, a nagyhatalmak pedig egy véres, több milliós emberveszteséggel járó háború után nem érezték át a probléma súlyát.


A csehszlovák emigráció

A Csehszlovák Köztársaság 1938/1939. évi szétesése után a politikai elit elhagyta az országot és emigrációba vonult. A II. világháború alatt az egykori köztársaságot két politikai csoportosulás képviselte (természetesen csak a majdani államalkotó két népet): a londoni székhellyel rendelkező és Edvard Beneš vezette ún. londoni emigráns csehszlovák kormány és a Moszkva vendégszeretetét élvező baloldali s kommunista politikusok Klement Gottwald vezetésével. Kezdetben a kommunista vezetés és a Szlovák Nemzeti Tanács más elképzeléseket tartott megvalósíthatónak a magyar kisebbséggel kapcsolatosan, mint a londoni emigráció. De ezek a különbségek 1944-45 fordulójára eltűntek, s a Gottwald vezette csoportosulás átvette a Beneš-féle elképzeléseket a magyar kérdés háború utáni megoldásával kapcsolatosan.

Az egységes szláv állam kialakításának gondolata már a háború alatt megfogalmazódott az emigráció köreiben, s ezt csak úgy tartották megvalósíthatónak, ha megszabadulnak nemzeti kisebbségeiktől, a csehországi németségtől és a szlovákiai magyarságtól. A két emigráns politikai csoportosulás 1943 decemberében Moszkvában találkozott, itt egyeztették álláspontjaikat, lényegében ekkor egyeztek meg a nemzetállam megteremtésében, amely a nem szláv népesség kitoloncolását jelentette. A nyugati hatalmak mellett igyekeztek megnyerni a szovjet vezetőket is politikájuk megvalósítására. Ekkor került sor a csehszlovák-szovjet barátsági, együttműködési és kölcsönös segítségnyújtási szerződés aláírására. A szovjet fél jóváhagyta a csehszlovák kitelepítési politikát, a szerződés viszont nem tartalmazott konkrét utalást a csehszlovákiai magyar kisebbség kitelepítésére. A szovjet fél megnyerésére és jóindulatának megszerzésére Beneš felvetette Kárpátalja átengedését. Úgy vélte, amennyiben a szovjet fél támogatását bírja, könnyebben viheti keresztül elképzeléseit, s a nyugati hatalmak is könnyebben egyeznek bele a kitelepítésbe.

Az emigráció mellett megemlíthetünk még egy politikai tényezőt, amely Szlovákián belül fejtette ki hatását. Ez a Szlovák Nemzeti Tanács (Slovenská národná rada) volt, mely a szlovák nemzeti felkelés kirobbanása után (1944. augusztus 29-én, Besztercebányán) átvette a törvényhozói és végrehajtói hatalmat, addig az időig, míg a szlovák nemzet meg nem választja képviselőit.

Magyarország és a fegyverszüneti megállapodás

A háborús helyzet Magyarországnak nem kedvezett, ekkor már nyilvánvalóvá vált a németek háborús veresége, a további értelmetlen és egyenlőtlen harctól Magyarország Ideiglenes Nemzeti Kormánya meg szerette volna kímélni a magyar népet, ezért 1945. január 20-án fegyverszüneti egyezményt kötött a Szovjetunióval, ahol a nyugati követek is képviseltették magukat. A csehszlovák fél megpróbált az egyezménybe belefoglalni egy cikkelyt, amely arról szólt volna, hogy 400 ezer magyart egyoldalúan kitelepít az ország területéről Magyarországra. A szovjet fél ezt elutasította, mivel Romániával, Bulgáriával és Finnországgal kapcsolatosan sem került a fegyverszüneti megállapodásokba a kitelepítések ügye. Ennek megoldását később, majd a Magyarországgal megkötött békeszerződésben kell felvetni.

A csehszlovák emigrációs külpolitika így nem tudta megvalósítani abbéli szándékát, hogy egyoldalúan kitelepítse a szlovákiai magyarságot, mivel ebben még szövetségese, a Szovjetunió sem támogatta, a nyugati hatalmak pedig eleve elutasították a gondolatot.

A Nemzeti Front és a kassai kormányprogram

1945. március 22. és 29-e között az emigráció Edvard Beneš és Klement Gottwald vezetésével véglegesen megállapodott a politikai kérdésekben, s ennek a megállapodásnak az eredményei négy pontba foglalhatók:

- először is megegyeztek egy csehszlovák kormánykoalíció létrehozásában, mely a Nemzeti Front (Národný front) nevet kapta. Ez az eddigi politikában szerepet vállalt cseh és szlovák pártokból alakult, mégpedig: a Csehszlovák Kommunista Pártból, a Csehszlovák Szociáldemokrata Pártból, a Cseh Nemzeti Szocialista Pártból és a Szlovák Kommunista Pártból. Valamint két polgári demokrata pártból: a Cseh Néppártból és a Szlovák Demokrata Pártból;

- másodszor arról, hogy a szovjet hadsereg által visszafoglalt területek felett fokozatosan átveszik a hatalmat;

- harmadszor Kárpátalja kérdésében, melyet átengedtek a szovjet hatóságoknak;

- negyedszer a kormányprogram javaslatában, amelynek minden pontjában egyetértettek.

Ilyen előzmények után tették közzé az ún. kassai kormányprogramot 1945. április 5-én, mely alapdokumentumává vált az összes későbbi jogfosztó intézkedéseknek. A Nemzeti Front ebben a programban körvonalazta későbbi politikáját. A Kassán kiadott kormányprogram VIII. fejezete érintette a magyar - és német - nemzetiségű lakosságot. E fejezet megvonja minden német és magyar nemzetiségű személy csehszlovák állampolgárságát - akik már a müncheni döntés előtt is Csehszlovákia területén éltek -, kivéve azokét akik ,,...München előtt aktív küzdelmet folytattak Henlein és a magyar irredenta pártok ellen a Csehszlovák Köztársaság érdekében, s akiket München és március 15-e után a német és a magyar államhatalom üldözött, bebörtönzött vagy koncentrációs táborba juttatott ellenálló magatartásuk és rendszerellenes küzdelmük, valamint a Csehszlovák Köztársaság iránti hűségük miatt". Tehát a ,,kollektív bűnösség elve" alapján vonták meg a magyar nemzetiségű személyektől a vagyoni és jogi alapokat.

Ez a fejezet lesz a hivatkozási alap majd a későbbi 33/1945. számú elnöki dekrétumra, mely a német és magyar nemzetiségű személyek csehszlovák állampolgárságát szabályozta. A kassai kormányprogram kihirdetése ugyanis még nem jelentette automatikusan a magyar nemzetiségű személyek állampolgárságának elvesztését, ez egyelőre még csak a politikai akarat kifejeződése volt a csehszlovák politikusok részéről. Ahhoz, hogy ezt véghez is tudják vinni, egy jogi norma elfogadására volt szükség, mivel ekkor még a Csehszlovák Köztársaságban nem létezett törvényesen választott törvényhozói szerv - ennek a funkcióját a köztársasági elnök dekrétumai valósították meg.

A potsdami konferencia

Mivel az őslakos magyar lakosság egyoldalú kitelepítését a csehszlovák politikusok nem tudták megvalósítani - ehhez a nagyhatalmak jóváhagyására volt szükség -, bíztak a potsdami konferencián (1945. július 17.) összeülő nagyhatalmak állásfoglalásában, ahol is Vladimír Clementis külügyi államtitkár még napokkal korábban egy jegyzéket nyújtott át, melyben megfogalmazta 400 ezer magyar kitelepítésének tervét.

A potsdami konferencia 1945. augusztus 2-án ért véget. A csehszlovák javaslatot elutasították - bár a német kisebbség kitelepítésére megkapták a jogot -, ami csalódással töltötte el a vezetőket és a közvéleményt. A konferencia a magyarok kérdésével nem is foglalkozott, mert ezt a két állam belügyének tekintette, s azt ajánlotta, hogy Magyarország és Csehszlovákia folytasson tárgyalásokat a magyar kisebbség háború utáni helyzetének rendezéséről. Annyit viszont elértek, hogy felvetették a magyarországi németek kitelepítésének ötletét, amiről az itt elfogadott záródokumentum XIII. fejezete rendelkezett. E határozat szerint a nagyhatalmak elismerték Lengyelországnak, Magyarországnak és Csehszlovákiának azt a jogát, hogy a területén élő német lakosságot - vagy egy részüket - szervezetten, emberségesen áttelepítse Németországba. A magyarországi németek kitelepítése reménységgel töltötte el a csehszlovák politikusokat, mert a későbbiekben hivatkozhattak rá a szlovákiai magyarság kitelepítése kapcsán, s ezt Magyarország nem utasíthatta el, hiszen rendelkezett a kitelepített németek házhelyeivel.

A csehszlovák politikusok érveléséhez hozzátartozott az is, hogy Magyarországnak kötelessége befogadni a környező országok magyar kisebbségeit, ahogyan azt a csehszlovákok is teszik a Magyarországra, Jugoszláviába és Romániába került ,,testvéreikkel". Érvként használták azt is, hogy a nemzetállamok kora jött el, melyben nemzetiségeknek helyük nincs. Ha a magyar politikusok szeretnék kialakítani a jószomszédi viszonyt Csehszlovákiával, ennek elengedhetetlen feltétele, hogy Csehszlovákia egységes nemzet legyen, kisebbségek nélkül.

A Csehszlovák külpolitika semmiképpen sem értelmezte sikerként a potsdami konferencia határozatait. A csehszlovák politikusok előtt - amennyiben meg szerették volna oldani az ország kisebbségeinek kérdését - három út kínálkozott:

- megpróbálkoznak az erőszakos kitelepítéssel;

- saját hatáskörükben, az országon belül oldják meg a magyar kisebbségi kérdést (reszlovakizáció, deportálások stb.);

- kétoldalú megállapodást kötnek Magyarországgal.

Az fel sem merült, hogy belsőleg s békésen oldják meg a magyar kisebbség helyzetét: ezzel egyik párt sem számolt. A támogatottság megszerzésének feltétele volt, hogy a kassai kormányprogramban lefektetett alapelveket véghezvigyék.

Az említett három lehetséges út közül a második került megvalósításra, s lényegében a rendeletek voltak azok, melyek kényszerítették a magyar felet arra, hogy tárgyalóasztalhoz üljön a lakosságcsere kérdésében a csehszlovák politikusokkal.

Összegezve elmondhatjuk: a potsdami konferencia után a csehszlovák fél arra az álláspontra jutott, hogy kényszeríteni kell a magyar kormányt egy lakosságcsere megkötésére. Mivel a jogfosztó intézkedések Csehszlovákiában megtörténtek, félő volt, hogy a magyar határ mellett élő tömbmagyarságot széttelepítik. A deportálások megkezdésével - mivel a csehszlovák fél nem szavatolt semmilyen kisebbségi jogokat - a magyar kormány nem tehetett mást, tárgyalóasztalhoz ült, és a magyar kisebbség védelmében megkötötte az 1946. február 27-ei lakosságcsere-egyezményt.



Forrás: Skala Tamás/Új Szó

Polgár Info

http://www.polgarinfo.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=64888
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Schmitt rögtön a pénzzel fogla
  2010-08-07 16:25:41, szombat
 
  Schmitt rögtön a pénzzel foglalkozik - Első törvény, amit aláírt a tiszteletdíjakról szólt


2010-08-06 19:01 barikád.hu


Schmitt Pál köztársasági elnök hivatalba lépésének első napján aláírta a köztársasági elnök, a miniszterelnök, az Országgyűlés elnöke, az Alkotmánybíróság elnöke és a Legfelsőbb Bíróság elnöke tiszteletdíjáról és juttatásairól szóló törvényt - tájékoztatta a Köztársasági Elnöki Hivatal pénteken az MTI-t.

Az Országgyűlés július 22-én 275 igen, 74 nem szavazattal és egy tartózkodás mellett fogadta el a korábbi államfőket megillető juttatásokról szóló törvényt.

A jogszabály kitér arra, hogy a volt köztársasági elnöknek - kérelmére - ha ötéves hivatali idejét kitöltötte, megfelelő lakáshasználati jog jár, s e jogosultság a volt államfő halála esetén az özvegyét is megilleti.

A tisztséghez méltó lakást és annak fenntartását továbbra is a Köztársasági Elnöki Hivatal biztosítaná, de amennyiben a volt köztársasági elnök más közjogi tisztsége megszűnése jogcímén már lakáshasználati jogot szerzett, csak egy lakásra vonatkozó lakáshasználati jog illeti meg.

A nyújtott támogatások nagyobb átláthatósága érdekében az interneten közzé kell tenni, pontosan ki és milyen összegű támogatást kapott. Rögzítik azt is, hogy pártcélokra ne lehessen fordítani ezen összegeket.

A törvény szerint a volt köztársasági elnököket két fős titkárság és személyes gépkocsi használat illeti meg.

A volt köztársasági elnöknek járó juttatások időbeli korlátjának eltörlésével a törvény megteremti annak a lehetőségét, hogy a volt államfő tapasztalataival, ismereteivel és nemzetközi kapcsolatrendszerével élete végéig aktívan tudja az ország érdekeit szolgálni. Másrészt lehetővé teszi azt is, hogy a volt köztársasági elnök feladatának ellátásához szükséges pénzügyi feltételeknek a Köztársasági Elnöki Hivatal költségvetésén belül történő biztosításával, a mindenkori kormánytól függetlenül tudja ellátni feladatait.

Az államfő várhatóan a napokban aláírja a médiát és hírközlést szabályozó egyes törvények módosítását is, hiszen egy MTI-hez eljuttatott meghívó szerint augusztus 11-én tartja bemutatkozó sajtótájékoztatóját a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke. Az Új kihívások - új szervezet címmel meghirdetett tájékoztató meghívójából nem derül ki, hogy név szerint ki mutatkozik be a szervezet elnökeként.

A meghívó szerint "az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény, illetve a rádiózásról és a televíziózásról szóló 1996. évi I. törvény módosítása előreláthatólag 2010. augusztus 10-én lép hatályba. A jövőben az autonóm államigazgatási szervként működő Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság egységesen fogja ellátni a Nemzeti Hírközlési Hatóság és az Országos Rádió és Televízió Testület feladat- és hatásköreit".


http://barikad.hu/node/58925
MTI - barikad.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mindent elérhetsz az életben
  2010-08-07 15:58:20, szombat
 
  Mindent elérhetsz az életben, mindent legyőzhetsz magad körül és a világban, mindent neked adhat az élet, s te mindent elvehetsz az élettől: csak egy ember ízlését, hajlamát, életütemét nem tudod megváltoztatni, azt a másféleséget, mely teljesen jellemez egy embert, aki fontos számodra, akihez közöd van.

Márai Sándor
 
 
0 komment , kategória:  Elgondolkodtató  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 32 
2010.07 2010. Augusztus 2010.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 224 db bejegyzés
e év: 3186 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 530
  • e Hét: 2790
  • e Hónap: 19583
  • e Év: 152500
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.