Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 29 
Szex béka
  2010-09-11 21:24:59, szombat
 
 
Szex béka

Egy nő az állatkereskedésben valami ajándékot venne a férjének, de mindent
túl drágának talál. Ezt elpanaszolja az eladó nőnek.
- Nos, semmi gond. Van hátul a raktárban egy különleges békám. Csak 50
dollárért.
- Nem túl sok az egy békáért?
- Szerintem, megéri az árát. Arra lett betanítva, hogy orális szexet tudjon
végezni.
A nő megdöbben, ám mivel a férjének ez az egyik kedvence, ö meg nem rajong
érte, úgy gondolja, jó befektetés lesz. Megveszi, hazaviszi.
Este átadja és elmagyarázza a béka különleges értékét. A férj kétkedik, de
megígéri, hogy kipróbálja. Aztán a nő az éjszaka közepén arra ébred, hogy a
konyhából edénycsörgés hallatszik.
Kitámolyog. Látja, hogy a béka és a férfi lábasokat szed elő, és
szakácskönyvet lapoz.
- Mi a fenét csináltok itt ti ketten? - kérdezi.
Mire a férj:
- Ha meg tudom tanítani, főzni, ki vagy rúgva!!!
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Caknem sukoró nagyságú lecsós
  2010-09-11 20:27:46, szombat
 
  Caknem sukoró nagyságú lecsós tálba csapott bele a jobbikos Kepli
2010. szeptember 11. 18:57
Hunhír.info

Feljelentést tesz hétfőn a Veszprém Megyei Főügyészségen ismeretlen tettes ellen a szentkirályszabadjai volt katonai repülőtér eladása ügyében Kepli Lajos, a Jobbik Magyarországért Mozgalom parlamenti képviselője.


Kepli Lajos összefoglalta: 2006-ban a magyar állam ingyenesen Veszprém és Szentkirályszabadja önkormányzatának tulajdonába adta a repülőteret. A szerződés szerinti nyilvántartási értéke a Veszprémhez tartozó területnek 5,2 milliárd forintot, a Szentkirályszabadját illető rész pedig 440 millió forint - tette hozzá.

Ezzel szemben az 5,6 milliárd forintra értékelt ingatlant a két önkormányzat négy éve 1,2 milliárd forintért adta el a BudaWest Zrt. nevű, Seychelles-szigeteken bejegyzett, off-shore tulajdonosi hátterű cégnek - tájékoztatott a jobbikos képviselő. Mint mondta: tudomása szerint a vételáron viszont fele-fele arányban osztoztak az önkormányzatok, tehát az 5,6 milliárdot érő ingatlan után mindössze 600 milliót kapott Veszprém.

"Ez óriási aránytalanság és azon csodálkozom", hogy az elmúlt négy évben ez senkinek nem tűnt fel, hogy bejelentést tegyen - jegyezte meg Kepli Lajos. Nem mertek ujjat húzni a sukorói rokonokkal, Kepli. De továbbra is, Kitartás, éljen Kepli!


http://hunhir.hu/index.php?pid=hirek&id=33152
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Itt az írás, olvassátok érett
  2010-09-11 20:21:25, szombat
 
  Itt az írás, olvassátok érett ésszel, józanon



Publicisztika
A Varga-bizottság jelentésében benne van a lényeg - csak éppen szemérmesen, nehogy kimondásával megsértsék bajaink valódi okozóit.


Letette jelentését asztalunkra a Gazdasági Tényfeltáró Bizottság. A munkát és a testületet Varga Mihály, a Fidesz egyik legszimpatikusabb (feddhetetlen, kulturált, a harcoskodásból mindig kimaradó) vezetője irányította.

A feladat nehéz volt. Főképpen azért, mert már a meghatározásában is tetten érhető a marxista szimplifikáció, a 20. századnak ez a rettenetes szellemi öröksége. Miért éppen ,,gazdasági tényfeltárás"? Egyébként maga Marx sem látta a világot afféle önjáró gazdasági folyamatok összességének, még ő is leírta számtalanszor, hogy nincs ,,gazdaság", ,,gazdálkodó ember" van, és az emberek közti ,,gazdasági viszonyok" vannak.

Maga a jelentés szerencsére nem fullad bele a ,,gazdaságba". Mindjárt első probléma gyanánt a valóban legnagyobb, sőt igazából az egyetlen problémát tárgyalja: a demográfiai kérdést. Viszonylag plasztikusan le is írja a diagnózist: hazánkban a magyar nép demográfiai katasztrófában van - nem lesz, hanem már benne van.

A jelentés sajnos megijed a fenti következtetés nyílt kimondásától. Ha megtette volna, akkor ma előbbre volnánk legalább annyival, hogy kimondatott végre.

A második legnagyobb magyar bajt is érinti a jelentés, de azt sem mondja ki. Ez a szemérmesen elhallgatott második legnagyobb baj: a morális válság.

A morális válságot egyébként leírja a jelentés, nem is rosszul. Megdöbbentő számokkal pontosítja, hogy a munkaképes lakosság jelentős hányada nem dolgozik, ugyanakkor a lakosság hitelből akar jól élni (és élt jól eddig).

A jelentés azt a szellemi ujjgyakorlatot is előadja, hogy mennyien nyomorognak minálunk - csak éppen azzal marad adós, hogy kimondja: hazánkban nem folyik olyan volumenű alkotó tevékenység, amely indokolná a nagyobb általános jólétet.

A közmorál válságának két oldalát tehát már meg is tárgyalta a tanulmány, és föntebb mi is: a munkaerkölcs és -képesség csődjét, továbbá a személyközi kapcsolatok morális csődjét (ez utóbbit neveztük demográfiai katasztrófának).

A munkamorál csődjének következő fejezete a korrupció; az emberek nem hajlandók a fizetésükért elvégezni azt a munkát, amit el kellene nekik; akarnak még egy kis (nagyobb) pénzösszeget, a munkájukért. Így okoskodik a korrupt rendőrtől a korrupt közhivatalnokig és orvosig a társadalom következő vastagabb szelete. Ennek a szeletnek példát mutatott ebben az évtizedben a kormányzó politikusok hada, karöltve az őket támogató sajtóval.

Mit várjunk a szegény kis közrendőrtől, aki az őrszobán hallja a rádióban, hogy nyugodtan el lehet adni a fél országot bagóért, és megünneplik azt, aki elkótyavetyélte? Miért ne lőjön a törvénytisztelő állampolgárra az a rendőr, akinek (előre!) büntetlenséget ígérnek felettesei, miután hetekig heccelték? Mert ez történt 2006. szeptember 17-e és október 23-a között, csak még nem mondták ki a másik tényfeltáró bizottságban.

Igen. A közvagyont dézsmálni az elmúlt évtizedben (is) hasznos életstratégiának bizonyult; 2006-ban még újjá is választották a tolvajló politikai pártokat. Ez a közmorál igazi csődje.

Kimaradt (talán gyávaságból...) a közmorál csődjét legszemléletesebben bizonyító esemény, a 2004. december 5-ei népszavazás. Aznap számokba öntetett, mennyi is a magyarok aránya, sőt abszolút mennyisége ebben az országban. Ezt a mérget már sosem közömbösíti semmilyen újabb politika.

Következtetéseit, javaslatait tíz pontba sűríti a jelentés. Itt már csak a hetedik a demográfia, és aztán jönnek a morális kérdések (foglalkoztatottság, aztán oktatás - sajnos nem ,,nevelés" - és végül a ,,társadalmi egyenlőtlenségek"). Összességében azt sugallja ez a fejezet, hogy demokratikus keretek között képtelenség megoldani hazánk népének valóságos bajait, azaz Magyarország nem is olyan hosszú távon pusztulásra van ítélve.

Sokat fogják idézni a jelentés függelékét, mivel abban vannak bizonyos konkrétumok, amelyek csupán személtető erővel bírnak - viszont könnyen bemutathatók a zöm számára is.

A Varga-bizottság megint, sokadszor bemutatta azt, amit évtizedek óta a magyar gondolkodók jobbjai már regisztráltak: hogy a hitványság teszi tönkre ezt a nemzetet, és hitványságában maga teszi tönkre magát.

Kerül-e vajon politikai erő, amelyik hajlandó lesz erővel föllépni az erények mellett? És lehetséges-e egyáltalán ilyesmi, pláne a torz, problémáink kezelésére teljességgel alkalmatlan mai berendezkedésünk keretei között? Ez a jövő zenéje.

Nyiri János


http://www.polgarinfo.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=66631
Gondola
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nekünk „Mohács” ke
  2010-09-11 17:33:02, szombat
 
  Nekünk ,,Mohács" kell?
Posted on 2010/09/11 by Híradmin

Kikapcsoltatták az áramot a Jobbik mohácsi megemlékezésén!

Itt tartunk hát! A balliberális maffia uralma alatt azt gondoltuk, ennél lejjebb már nem lehet menni. De tévedtünk. Az új kormánypárti szövetség legnagyobb élvezete és diadala, hogy a JOBBIK-ot eltiporja. Ha bekebelezni nem tudja, akkor igyekszik megsemmisíteni. Szinte meglepetés, hogy a FIDESZ a KDNP-t egyelőre még megtűri. Az igaz, hogy a KDNP ma már semmilyen szinten nem önálló. Csahos puliként liheg gazdája lábánál, s mindenben alárendeli magát urának, a FIDESZ-nek. Ez hát az a nagy forradalom. Nem az MSZP legyőzésének és az SZDSZ megsemmisítésének örül a FIDESZ, hanem annak, hogy abszolút többsége birtokában ott árthat a JOBBIK-nak, ahol csak tud! Tényleg ezt akarták a választók? Ki-ki adja meg a választ magában. Nekünk tényleg ,,Mohács" kell, hogy végre felébredjünk? (NIF szerkesztő)
A mohácsi csata 484-ik évfordulójára emlékeztek a Duna-parti városban a hétvégén, amelyen a fideszes város- és megyevezetés bebizonyította, hogy milyen a narancssárga nemzeti együttműködés.

A Duna-Dráva Nemzeti Park kezelésében lévő sátorhelyi emlékparkban vasárnap a városi megemlékezésen a Jobbik mohácsi polgármesterjelöltje, Polgár Károly, Barkó Béla, a Jobbik megyei elnöke és dr. Bakos Batu, a Szent Korona Lovagrend nagymestere is elhelyezte az emlékezés koszorúját.

A rendezvényt követően Polgár Károly lépett a mikrofonhoz és közölte a résztvevőkkel, hogy hallgassanak meg egy verset és egy megemlékezést dr. Bakos Batutól. Mindezt tette abban a tudatban, hogy ő mindent leegyeztetett az emlékpark igazgatójától, aki erre engedélyt adott. A
résztvevők egyharmada azonban elkezdte elhagyni a megemlékezés helyszínét, többek között Mohács fideszes polgármestere, Szekó József és a Baranya megyei közgyűlés elnöke, Hargitai János is. Majd öt perc elteltével lekapcsolta a park igazgatója az erősítő áramellátását. Így a megemlékezést erőteljesebb hangon fejezte be a Szent Korona Lovagrend nagymestere.

2010. 08. 30-án, hétfőn az emlékpark igazgatója telefonon kereste Polgár Károlyt és elnézést kért az áram lekapcsolása miatt, mint mondta, erre utasítást kapott. Ugyanis Szekó József fideszes országgyűlési képviselő, Mohács polgármestere és Hargitai János, a KDNP országgyűlési képviselője, ahogy a park központi épületéhez ért, utasította őt arra, hogy vonja meg az áramot a Jobbik rendezvényéről.

Nemzeti Együttműködés Mohácson, nemzeti gyászterünk helyszínén. Ezt átélve most már tudjuk, miért vesztette el az ország 1526-ban a sorsdöntő ütközetet. Nekünk Mohács kell 484 év után is, hogy felébredjünk narancssárga álmunkból és nemzetben tudjunk gondolkodni,
nemcsak szavak szintjén....

Polgár Károly
a Jobbik mohácsi elnöke

(Nemzeti InternetFigyelő)

http://internetfigyelo.wordpress.com/2010/09/11/nekunk-%E2%80%9Emohacs%E2%80%9D-k ell/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
az Unióhoz való csatlakozásunk
  2010-09-11 16:44:49, szombat
 
  Vona Gábor: az Unióhoz való csatlakozásunk kész csőd

2010-09-11 15:36 barikád.hu


Vona Gábor szerint az Európai Unióhoz való csatlakozásunk, úgy ahogy van, csőd; a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke, parlamenti frakcióvezetője szombaton Ajkán annak a véleményének is hangot adott, hogy "a nyugat számára csak olcsó munkaerő, szeméttelep és piac vagyunk".

Mint mondta: ez az út Magyarország számára "nem működőképes". A nyugati világba való tagozódásunk kudarcot vallott, az elmúlt húsz évben semmit nem kaptunk a nyugattól - jelentette ki a jobbikos politikus a Veszprém megyei település arab-magyar barátság napi rendezvényén.

Vona Gábor - aki az Országgyűlés magyar-arab baráti társaságának alelnöke - úgy fogalmazott: józan paraszti ésszel felfogható, hogy Magyarország kelet felé nyisson, és teremtsen hasznos gazdasági kapcsolatokat az arab országokkal. A Jobbik elnöke azt mondta, hogy sokkal szívesebben engedne be például arab bankokat, mint nyugatiakat, izraelieket vagy amerikaiakat.

Szerinte ez ugyanakkor nem jelenti azt, hogy vesszünk össze az unióval, hiszen Európa-pártinak vallja magát, és szükség van integrációra, az európai nemzetek összefogására. Ám, nem arra, "ami most a Lisszaboni Szerződés körül van" - mondta Vona Gábor, hozzátéve: amit ránk erőszakoltak, amiről az európai országok nem mertek népszavazást tartani, és amit nem mernek alkotmánynak nevezni.

Vona Gábor kitért arra is, hogy, ha 2001. szeptember 11-én néhány arab terrorista azért állt bosszút Amerikán, mert "évtizedek óta teszi tönkre az arab országok életét", és akadályozza meg Izrael támogatásával a független palesztin állam megalakulását, akkor sem jogos, hogy ezért az egész arab világot megbélyegezzék.

Azt hívják ugyanis rasszizmusnak, ha néhány ember cselekedete miatt egy egész népet, egész kultúrkört kollektívan megbélyegzünk - jelentette ki a Jobbik elnöke, aki szerint, "ami az arab kultúra ellen folyik itt Magyarországon is, az lejárató kampány, az maga a rasszizmus".

A Jobbik elnöke Izraellel kapcsolatban azt mondta: "nem fogjuk eltűrni, hogy bármelyik ország a világon Magyarország meghódításáról, felvásárlásáról tegyen hivatalos nyilatkozatot". Vona Gábor szerint a mai napig nem történt vizsgálat Simon Perez izraeli államfőnek egy gazdasági konferencián tett kijelentése ügyében. Senki nem kért a budapesti izraeli nagykövettől hivatalos magyarázatot, "csak vacakolás folyik" - mondta, hozzátéve, hogy a témáról az MSZP és a Fidesz is "kínosan hallgat".

Hangsúlyozta azt is, büszke arra, hogy az Országgyűlés magyar-arab baráti társaságának az alelnöke, s szerinte Magyarországnak erősítenie kell a kapcsolatait az arab országokkal, az iszlám világgal.

A magyar-arab barátság napja ajkai rendezvényére nem érkezett meg Khaled Naffa, a Magyar-Jordán Baráti Egyesület elnöke, mert útközben baleset érte.

A rendezvény kezdetekor a művelődési ház bejáratával szembeni dombon a Terror Áldozataiért Baráti Kör elnevezésű civil szervezet tiltakozott táblákkal, feliratokkal az ellen, hogy az arab-magyar barátság napját éppen szeptember 11-én, a New York-i World Trade Center elleni merénylet napján tartják.

MTI - barikad.hu

http://barikad.hu/node/61755
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lassan kérdezzük: mikortól nem
  2010-09-11 16:24:39, szombat
 
  2010-09-08. 19:11
Lassan kérdezzük: mikortól nem lesz gázáremelés?

A szolgáltatók 10 %-os gázáremelést tartanak indokoltnak már októbertől - értesült a nol.hu. A kormány állítólag idén nem akar gázáremelést. Az elemző szerint, ha valóban elmarad a drágulás, jövőre még nagyobb mértékben megugorhat a gáz ára, akár húsz százalékkal is. Az pedig, hogy az "elemző" honnan tudja mi fog történni a jövőben, rejtély. A kérdés viszont Lendvai Ildikó óta lassan feltéve, de adott: mikortól nem lesz gázáremelés?
Október elsejétől tízszázalékos lakossági gázáremelésre van szükség több gázszolgáltató szerint - értesült a Népszabadság. A magyar energiahivatalhoz érkeztek be a javaslatok, a hivatal későbbre ígért tájékoztatást.
A nemzeti fejlesztési minisztérium államtitkára, Völner Pál az Indexnek adott interjúban megismételte: a kormányzat célja az, hogy idén ne legyen gázáremelés. Áprilisban volt, júliusban viszont nem. Völner azt mondta, az árakat ebben a hónapban tudják véglegesen meghatározni. A GKI energiakutató ügyvezetője, Hegedűs Miklós szerint, ha most nem lesz áremelés, januártól - mindent egybevetve - brutális, 15-20 százalékos emelés is elképzelhető.
Mint Hegedűs Miklós mondta, ha nem lesz októberben tízszázalékos emelés, az nem kerül semmibe a költségvetésnek, mert a szolgáltatók, az erőművek, a nagykereskedők fogják lenyelni átmenetileg, és majd január 1-e után nyújtják be a számlát. ,,És ez a számla tartalmazza az elmaradt haszon mértékét, a január elsején esedékes világpiaci árak változásából adódó növekedéseket. És ezek együtt érhetik el esetleg a 15-20 százalékot."
Völner az Indexnek azt mondta, ha nagyon meglódulna a gáz- és a távhő ára, a kormány közbelép. Arról nem beszélt, mit jelent a kormány számára a távhő vagy a gáz árának drasztikus emelése, és arról sem, hogy erre jövőre mennyit lehet költeni. Völner szerint a másik megoldás az öngondoskodás: a fogyasztó energiatakarékos megoldást keres, a szolgáltató pedig fejleszt.
Az államtitkár szerint találni kell egy igazságos és működőképes támogatási rendszert, hogy ne zúduljon rá a nehéz helyzetben lévő fogyasztókra a piaci ár. Azt mondta, a támogatást rászorultsági alapon járó lakhatási támogatásnak kellene hívni. A támogatási keretet a jelenlegi kormánynak nem kell csökkentenie - mondta az államtitkár.
Még a Bajnai-kormány döntött a gázártámogatási rendszer megszüntetéséről, június 30-i dátummal. Az Orbán-kormány viszont úgy döntött: a támogatás marad, de az eredeti körnél kevesebben kaphatnak ilyet: a korábbi négy helyett a két legalacsonyabb jövedelmi kategóriába tartozók.

(MR, SZKR nyomán)

http://kuruc.info/r/42/65726/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
„Csak a szépre emlékezem
  2010-09-11 15:41:10, szombat
 
  ,,Csak a szépre emlékezem" - vagy mégse?



Könyvesboltban jártam a minap, s könyvet vettem, nevezetesen Bíró Endre: ,,Újpest, Egy 100 éves város emlékei" című könyvét. Átnézve a szép kiállítású könyvet a címben is szereplő nóta jutott eszembe: ,,Csak a szépre emlékezem", majd, kicsit elgondolkodva hozzátettem: vagy mégse?



Az újpesti Bíró família gondozásában megjelent könyv részletesen taglalja a több mint 100 éves Újpest város történetét, melynek alapjai 1840-re nyúlnak vissza. Sok szó esik a városalapító gróf Károlyi István családjáról, a ma is Fóton élő gróf Károlyi Lászlóról, a város történetéről, kiskocsmáiról, víztornyáról, jelesebb házairól, a Városházáról, iskoláiról és növendékeiről. Egyszóval: sokmindenről, s tegyük hozzá: sokmindenkiről.



De vannak hiányok, alapvető hiányok, melyek sokat rontanak a 2007-ben megjelent könyv értékén.



Szó esik például a jeles újpesti família sarjáról Major Tamásról. Megtudhatjuk színészi és rendezői sikereit, de a könyv adós marad azzal, hogy maróti Major Gyula köztiszteletben álló újpesti polgárnak és elkötelezett nemzeti érzelmű feleségének Majorné Papp Mariskának, aki a Horthy-korszak elején vezető nemzeti színműíró és költő volt, akinek megadatott, hogy saját versét szavalja 1919. november 16-án Horthy budapesti bevonulásán, majd 1921-ben ő - ugyancsak saját versével - köszönthesse Pécsett a Soós Károly ezredes élén bevonuló Nemzeti Hadsereget, volt további két fia. Major Ákos, aki nem csak a Horthy István repülőfőhadnagy repülőbalesetét kivizsgáló bizottság hadbíró ezredeseként híresült el, hanem a népbírósági perek sokakat a halálba küldő bírájaként is, míg a harmadik Major fiú a Keleti Arcvonal Bajtársi Szövetségnek volt tagja. Erről hallgat a könyv. Ahogy hallgat arról is, hogy a Megyeri út és a Fóri út sarkán ma is álló épület egykor a Horthy István Repülőiskola épülete volt.



De a könyv szerényen hallgat a háborúk és a forradalmak áldozatairól, az azoknak egykor állított, majd a rendszerváltás után részben újraállított emléktábláiról is. Hallgat a ma a Tanoda téren (egykori Április 4-e tér!) álló első világháborús gyönyörű szoborról, vagy a Városháza Trombita tér felöli oldalán lévő 1956-os áldozatok emléktáblájáról, vagy a Deák Ferenc utca 32. számú ház falán újraállított tábláról, mely 9 újpesti áldozatnak állít emléket, akiknek halála az 1919-es ,,dicsőséges" 133 véres nap, azaz a Tanácsköztársaság ,,eredménye" volt.



Mindezen utóbbin nem csodálkoznánk, s hitelt adnánk a ,,Csak a szépre emlékezem" szlogennek, ha nem olvasnánk a könyvben Valdemár Langlet diplomatáról, aki jelentős szerepet játszott a zsidóság 1944-es megmentésében, s nem tekinthetnénk meg az egykori Toldi Miklós utcai iskola falán lévő emléktábláját.



Remélve, hogy egyszer eljön az az idő, amikor minden áldozat halála egyforma súllyal esik az emlékezők szívében, kíváncsian várom a könyv bővített, javított újrakiadását, mely mindezt pótolja.



Dobai Miklós



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyurcsány a jósnőnél:
  2010-09-11 15:40:06, szombat
 
  Gyurcsány a jósnőnél:
- Mondd, öreganyám, mikor fogok meghalni?
Jósnő nézi az üveggömböt, némi hókuszpókusz után:
- Egy nemzeti ünnepen fogsz meghalni.
- Lárifári, de mikor, melyik évben, melyik napon?
- Az teljesen mindegy, fiam. Az a nap nemzeti ünnep lesz.
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Országimázs: a Király fürdőt t
  2010-09-11 15:32:44, szombat
 
  Országimázs: a Király fürdőt továbbra is megszállás alatt tartják a homokosok

2010-09-11 15:05 barikád.hu


IllusztrációIllusztrációBudapest a gyógyfürdők európai fővárosa. A világhírű gyógyhelyek a hazánkba látogató turisták kedvelt célpontjai. Ám a budai Király fürdőbe érve könnyen elmehet a kedvük az egész várostól, hiszen több órás kikapcsolódás helyett már az első percekben szexuális életet élő buzikba botolhatnak. Ezt nem tartalmazzák a turista-útikönyvek, a hazai -nem mellesleg a mi adóforintjainkből élő- illetékesek közül senki nem érzi magát felelősnek a tarthatatlan helyzetért.

A gyomorforgató gusztustalanságok ismertetése előtt hasznos lehet némi történelmi áttekintés.

A szintén gyönyörű és hangulatos Rudas Fürdőhöz hasonlóan a Király is hamam, azaz török fürdő (a hamam mellett a másik fajta az ilidzsa). A török időkből ránk bízott örökség. A rituális és gyógyászati fürdés magától az iszlám Prófétájától, Mohamedtől ered. A törökök a hévízi forrásokban gazdag magyar földön is tucatszám kezdték el építeni a fürdőket, ami közül mára már csak néhány maradt fent, így Arnaut pasa fürdője Egerben, a Kücsük ilidzsa, a mai Rácfürdő, a zöld oszlopos ilidzsa, a Rudas és a nyitott tetejű ilidzsa, a Lukács fürdő alapja. A tradicionális török fürdőkben - ilyen az ilidzsa, vagyis gyógyfürdő illetve a hamam, vagyis tisztasági fürdő - kezdettől fogva szigorúan elkülönítették a nőket és a férfiakat, ezért önálló fürdőrészeket építettek, illetve felváltva látogatták ezeket a hölgyek és az urak.

A fürdő építését Arszlán budai pasa kezdte meg 1565-ben és utóda, Szokoli Musztafa fejezte be. A Király Gyógyfürdőnek nem volt és ma sincs közvetlen melegvízbázisa. A törökök azért építették messze a forrásoktól a fürdőt, hogy egy esetleges ostrom idejére is biztosítva legyen a fürdés lehetősége, várfalon belül. Vizét akkor is és ma is a jelenlegi Lukács Fürdő környékéről biztosították. Buda visszafoglalását követően, 1796-ban, a fürdő a König család birtokába került, ők építették át mai formájára ötvözve a régit az újjal, megőrizve műemlék-voltát. A fürdő magyarosított nevét is a családról kapta.

Budapest a fürdők városa, egy átlagos magyar család tagjai mégsem áldozhatnak könnyen saját városukban, hazájukban a fürdőkultúra, az egészséges életmód oltárán. Lévén a fürdők árai a jelenlegi gazdasági helyzetben nem mondhatók alacsonynak: a Király fürdőbe való belépés például 2200 forintba kerül. A Lukács kicsit olcsóbb és a már említett Rudas némileg drágább.

Cikkünk tárgya azonban mégsem a szaunával, gőzkabinnal, különböző hőmérsékletű termálmedencékkel rendelkező fürdők használatának borsos ára. Hanem az a döbbenetes gusztustalanság, amely évtizedek óta ,,közszájon forog", egyszersmind tény is, mégsem hajlandó ellene senki semmit tenni. Ez a Király fürdő gyakorlati ,,használata". Ha röviden kell kifejezni: ezt a fürdőt megszállták a buzik és a női- illetve koedukált napok kivételével a hét valamennyi napján aktív szexuális életet élnek a medencék szélén, a gőzkabinban illetve a szaunában. Hivatalosan nem számít buzifürdőnek a Király, a gyakorlatban viszont abszolút az.

Mit sem tudhatott erről egy, a pesti fürdőkultúrát nem ismerő barátom jó ismerőse, a francia Julien. Aki huszonéves egyetemista srác, egy hosszú hétvégét eltölteni érkezett Budapestre, korábban sosem járt még a térségben sem. A Király fürdőbe való megérkezéséig mindennel meg volt elégedve fővárosunkban: olcsó és kényelmes volt a diákszállás, a kettes villamos belvárosi útvonala (a Duna partja) pedig annyira megtetszett neki, hogy naponta többször is végigment a szakaszon. Julien egyáltalán nem homofób, de ahogy mondja, a Király fürdőben átélt sokk kicsit ,,azzá tette". Mint mesélte, alig várta, hogy kipróbálhassa a híres budapesti fürdők valamelyikét. Gyorsan átöltözött és a tisztasági zuhanyzás után egyből a szaunába ment. Ott idős és fiatalabb homokosok simogatták egymás combját, de Julien nem tudott hová menekülni, mert mindenhol orális szexuális életet éltek a férfiak egymással: a medencék szélén, a szaunában és a gőzben is. A kabinosoktól próbált segítséget kérni, de miután a modortalan és idegen nyelvet nem beszélő munkatárssal nem jutott dűlőre, villámgyorsan az öltöző felé vette az irányt és hallani sem akar többé a budapesti fürdőkről. Hozzátette: folyamatosan méregették azon kevés időben is, amíg a helyiségek valamelyikében volt.

Hogy Julien esete nem egyedi, azt bizonyítja a TV2 kereskedelmi televízió két évvel ezelőtti riportja is. Az újságírók rejtett kamerával mentek a Királyba és ugyanazt tapasztalták, mint a francia egyetemista. Két év alatt semmit sem változott a helyzet, még egy kereskedelmi tévé figyelemfelhívó riportja után sem.

A pride.hu a homoszexuálisok legnépszerűbb internetes fóruma, a Király fürdővel külön alrovat foglalkozik. Az egyik érdeklődő buzi a fórumban a Király-beli ,,ismerkedési lehetőségekről" érdeklődött és a következő választ kapta: ,,Ha ismerkedés alatt f...szopást értesz, akkor arra most is tökéletes..." Egy másik fórumozóban egy költő veszhetett el, rövid és velős élménybeszámolója a következő: ,,En voltam a multkor a kiralyban, penteken es eleg kevesen voltak es sajna csak egy pasi engedte,hogy leszopjam,de nagyon izgato volt mikor a nagy medenceben szoptam esa tobbiek neztek!!!!". Megtudhatjuk továbbá a bizonyára magasabb toleranciafokot érdemlő ,,melegek" internetes csevegőhelyén, hogy ,,meleg- és biszexuális" napnak számít minden férfi nap, valamint hogy a Királlyal ellentétben a Rudasba még véletlenül se tévedjen be homokos, mert a szaunában fasiszta gárdások diskurálnak.

A Tv2, a francia srác és a fórumosok örömteli élménybeszámolója után érdekesnek tartottam (volna) megkérdezni az illetékes, közpénzből működő gyógyfürdőkért és turisztikáért felelős szervezetek képviselőit a témáról. A Király fürdő és az üzemeltető Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. illetékesei mellett a turisztikáért felelős közpénzből élő munkatársakat is, helyénvalónak tartják-e a Királyban zajló dolgokat.

A háromnapos telefonálgatás csekély eredménnyel zárult. A turisztikáért és a turisztikai tájékoztatásért felelős szakemberek (Magyar Turizmus Zrt., Budapesti Turisztikai Hivatal, Tourinform) illetékesei nem érzik magukat felelősnek az információhiányért: szerintük nem gond, hogy a Budapestről szóló, külföldieknek készült útikönyvekben és tájékoztatókban nincsenek benne a Király valódi körülményei, így gyakorlatilag ugyanolyan fürdőnek számít, mint a többi, normálisan működő. A Magyar Turizmus Zrt.-hez intézett kérdéseimre a sajtóirodából a következő kimerítő választ kaptam:

,,Tisztelt Horváth Ádám! A Magyar Turizmus Zrt. a Magyarország, mint turisztikai desztináció népszerűsítéséért felelős nemzeti turisztikai marketingszervezet. Az MT Zrt.-nek nem feladata a turisztikai szolgáltatók minősítése, arra vannak illetékes szervek, fürdők esetében a Magyar Fürdőszövetség. A Magyar Turizmus Zrt. célja többek között a magyar turisztikai kínálat piacra jutásának segítése versenysemleges módon, a marketingkommunikáció eszköztárával belföldön és külföldön. A versenysemlegesség jegyében a Király Gyógyfürdő - Budapest többi történelmi gyógyfürdője között - a Társaság ,,Best of Budapest" c. kiadványában szerepel. A brosúrában valamennyi fürdő esetében ugyanazok az általános turisztikai adatok találhatóak, úgy mint elérhetőség, nyitva tartási idő, a fürdő által nyújtott szolgáltatások stb. A kiadványban feltüntetett adatok a Magyar Turizmus Zrt. által - a www.itthon.hu portálon - üzemeltetett Nemzeti Turisztikai Adatbázisból (NETA) származnak, ezeket az adatokat pedig maguk a szolgáltatók juttatják el az MT Zrt.-hez. Azzal kapcsolatban, hogy a Király Gyógyfürdő milyen információkat tesz elérhetővé magáról, kérjük, forduljon a fürdőt üzemeltető Budapest Gyógyfürdői Zrt.-hez!".

A Király fürdő sajtósa ugyanaz a személy, mint az üzemeltető részvénytársaságé, akikre a Turizmus Zrt. fentebb hivatkozott, őt lapzártánkig nem tudtuk elérni.

A kérdések azonban továbbra is érvényesek, sőt, sokasodnak. Felvetődik minden egyes közpénzből élő turisztikai, gyógyfürdőkért felelős, városüzemeltetési, közegészségügyi szakember felelőssége.

Ideje lenne a politikának is lépnie és a patinás Király Fürdőt visszavenni a homokosoktól a normális emberek részére.

Horváth Ádám

Megjelent a Bar!kád hetilap múlt heti számában


http://barikad.hu/node/61753
barikad.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyugdíjas olvasónk nyílt level
  2010-09-11 15:02:29, szombat
 
  Nyugdíjas olvasónk nyílt levele a "forradalmi párt miniszterelnökének"

2010-09-11 12:40 barikád.hu


Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Ha már Ön ilyen kedves volt és levelet írt nekem, mint nyugdíjasnak, akkor azt hiszem válaszolni illik rá. De nem hiszem, hogy a válaszom örömet okoz majd Önnek. Remélem, hogy az Ön közelében levő cenzúra nem süllyeszti el ezt a levelet, de ha így lesz, akkor is megírtam, mert így tartom helyesnek.

Előttem lebeg egy kép, amikor a néhai Nagy Imre tragikus sorsú miniszterelnökünk újratemetése volt Budapesten és a hatalmas tömeg előtt Ön beszédet mondott, mint ifjú titán. Az akkori kijelentése, hogy az oroszok hagyják el Magyarországot, kiverte a biztosítékot. Előttem áll, ahogy fújta a haját a szél és láttam a fiatalságát, a hevességét, és azt hogy komolyan is gondolja amit mondott. Hatalmas vihart kavart, de mi lett az eredménye, az ideiglenesen 40 éve hazánkban lévő katonákat kivonták. Igazi hősi tett volt ez. Akkor azt gondoltam, hogy ez igen, ezek a fiatalok elhozzák majd a függetlenséget és a szabadságot az országnak. Ők még nem adták el a lelküket az ördögnek.

Önökre szavaztam minden alkalommal egészen 2006-ig. Akkor történt az a szomorú eseménysorozat - az öszödi beszéd kapcsán - ami a TV székház ostromához és az október 23-i rendőrterrorhoz vezetett. Nem részletezem, undorító és kegyetlen amit akkor műveltek, sárba tiporva az emberek jogát ahhoz, hogy szabadon ünnepeljenek és a véleményüknek adjanak hangot. Akkor azt vártam volna Öntől és a pártjától, hogy megjelenik és segít a probléma megoldásában. Ehelyett az Önök Astoriánál megrendezett gyűlése után hazament és ezzel kész. Ennyi volt. A következő napokon sem láttam komolyabb jelét annak, hogy Ön és a pártja valami felelősségre vonást kér és főleg magyarázatot. Mindenki tudja, hogy mi történt akkor, szemkilövetés, megverés, rendőrterror. Kellett volna egy vezér, aki lemondásra kényszerítette volna a hazug és nemzetáruló kormányt. Tettek langyos kísérleteket, de igazán nem gondolták komolyan, hogy akkor itt volt az idő a változásokra. A tömeg Önök mögé állt volna. De ahogy múltak a napok és a hetek nem lett semmi az egészből, az Önök hangja is elhalkult és a parlamentben továbbra is jól elvoltak, mint ellenzék.

Akkor és akkor szent esküvel megfogadtam, hogy soha de soha többé nem szavazok a FIDESZ-re. Csalódtam Önben és a pártjában is.!!

Visszatérve a levelére, nem kérek Öntől több nyugdíjat és azt sem, hogy adja vissza a 13. havi nyugdíjat. Ellenben szeretném felhívni a figyelmét egy-két dologra.

Szeretem a hazám, szeretem ezt a földet ahol születtem és ahol meg fogok halni egykoron. De az eddigi vezető kormánypárt az elmúlt időszakokban elárulta az országot, eladott mindent, megrabolt és kisemmizett mindenkit. Ez nem megbocsátható sohasem. A hazugság, az erkölcstelenség, a becstelenség, az árulás még politikai szinten sem felejthető és megbocsátható sohasem. Én nem azok közé a nyugdíjasok közé tartozom, akik egész nap a TV-ből áradó szennyet, mocskot és hazugságot nézik, és azt mindenhatónak hiszik. Véleményüket így alakítják ki és ennek megfelelően meg is vezetik őket rendesen. Nem nézek TV-t, mert nem bírom elviselni a belőle áradó intelmeket, azt hogy mit kell gondolnom, mit kell ennem és hogyan kell viselkednem. Ennél sokkal jobbat teszek. A hírportálokon lévő Önök által állandóan támadott különféle oldalakon rengeteg információ van, amit érdemes elolvasni és összehasonlítani a hivatalos médiában elhangzottakkal. Mindjárt pörög az eszem, használom az agyamat és komoly következtetéseket vonok le. A hírek másik oldala egészen másképp fest. Így kellő információval rendelkezem a történéseket illetően.

Ön szerint 2/3-os többséggel forradalom történt az országban. Nekem erről más a véleményem. Ön folyton a nemzeti együttműködést hangoztatja - már egy kicsit unom is - de ebben nem tudok részt venni. Mégpedig azért, mert nem látom, hogy tényleg nemzeti együttműködés következik ezután, vagy csak szólam marad, amit lassan el is felejtek. Ebben az országban jogom van véleményt nyilvánítani, még akkor is, ha Önnek Önöknek ez nem tetszik. Figyelemmel kísérem az Önök kormányzati munkáját és csak titkon remélhetem, hogy időnként megrázzák magukat és az ellenzék becsmérlésén túl mást is tesznek ebben a szegény országban azért, hogy a földek, a vizek védelme és az Új Alkotmány ne csak a pillanatnyi politikai hatalom érdekét szolgája, hanem az egész Magyarország felemelkedését és azt, hogy kijussunk végre ebből a gödörből.

Akkor érzem majd magam egy kicsit jobban, ha kimegyek az utcára fehér ingben, fekete mellényben, az egyik kezemben a magyar címeres zászló, a másikban pedig az Árpád-sávos és a Himnusz éneklése, a Nemzeti Dal elszavalása és a Magyar Hiszekegy elmondása után nem visznek be a rendőrök az őrsre és megbüntetnek, mert szerintük valami régen betiltott szervezethez hasonló ruhában és túl ,,nacionalista" zászlós jelképekkel mertem megjelenni.

Akkor és majd akkor egy kicsit hiszek Önöknek, hogy tényleg tettek is valamit ezért az országért.

Azt, ha valamit nagyon tiltanak, pont az ellenkezőjét váltja ki az emberekből, így belőlem is. A tiltás és a büntetés nem fegyver, csak a hatalom gyakorlása, tényleg el kellene gondolkodni a nemzeti együttműködésen igazából.

Üdvözlettel: V. Ágnes, nyugdíjas

barikad.hu

http://barikad.hu/node/61750
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 29 
2010.08 2010. Szeptember 2010.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 351 db bejegyzés
e év: 3186 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1204
  • e Hét: 2691
  • e Hónap: 13802
  • e Év: 167298
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.