Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Nincs szükségünk a Nemzetközi
  2010-09-16 20:10:37, csütörtök
 
  Nincs szükségünk a Nemzetközi Valutaalapra, magyarul, gyarmatosítók, haza!
2010. szeptember 16. 08:39:32

Túl türelmetlenek voltak a piacok az új kormánnyal, nem adtak időt arra, hogy programját kidolgozza - nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Kopits György, a Költségvetési Tanács elnöke, a monetáris tanács volt tagja, a Nemzetközi Valutaalap volt képviselője, aki szerint jelenleg nincs szükségünk a Nemzetközi Valutaalapra. "Tartsuk be a szigorú költségvetés szabályait, és kész." A közgazdász ugyanakkor - fenntartva a kötöttséget a rabszolgatartók nemzetközi szervezetével - már nem szólt ilyen radikálisan az IMF államterrorista szerepéről. Bármennyire is elvárnák a rabszolgatartók a behódolást, le kell szögezni: Az IMF-nek "köszönhető" számos ország tönkretétele, hiszen az "orrgyarmatosítók" a tankok helyett a bankok Csurka István által megfogalmazott módszerével akarják függőségben tartani a Világhatalom számára már megszerzett, illetve megszerezni akaró országokat.

A lap szerdai számában megjelent interjúban Kopits György kifejtette: magunkért és a következő nemzedékekért. kell összefognunk, és meglépnünk a gyógyító intézkedéseket. Az igazi gazdasági függetlenség az, ha megpróbálunk ésszerűen gondolkodni, és közben végrehajtjuk a szükséges reformintézkedéseket - mondta.

Arra a kérdésre, hogy egyetért-e azokkal, akik az IMF-ről úgy vélekednek, hogy számos ország tönkretételében szerepet játszott, Kopits nemmel válaszolt. Mint mondta, sokan rossz logika alapján támadják a valutaalapot. Úgy érvelnek, mintha az orvos lenne a hibás, hogy operáció közben vér folyik. Azoknak a gazdaságoknak ,,az egészségügyi állapota", amelyek az IMF segítségére szorultak, már olyan rossz stádiumba került, hogy lehetetlen lett volna abból veszteségek nélkül kilábalni - fogalmazott.

És itt kell szembe menni a közgazdász-politológussal. Megint a tojás, vagy a tyúk klasszikus esete. Azok az országok, ahol világhatalmista bábkormányok (élükön a Gyurcsány-Libajnai kabinettel) a választópolgárok totális megvezetésével állampuccsot hajtottak végre szavazói köntösbe burkoltan hosszú éveken keresztül totálisan kiszolgáltatták gazdaságukat az idegeneknek. Kiárusították fillérekért, hogy a mások iszonyú pénzekkel tömhessék meg imádott ládájukat. Igen, rossz állapotba kerültek bizonyos országok, köszönhetően annak, hogy a rájuk telepedők mindent kiszipolyoztak a gyarmatokból.

A helyi bóhereknek elnézték a mózesi magaslatokban a sok lopást, mutyizást, fehérgalléros bűnözést, és még be is védték őket adott esetben a szokásos módszereikkel, a holokausztra, az antiszemitizmusra és az "emberi jogokra" hivatkozva. Az IMF a nemzetek sírásója, amely saját kapzsiságának és feneketlen bendőjének köszönheti majd totális pusztulását, ha egyszer megérik az idő az igazi világforradalomra. De jól ismerik az őseik által kitalált, aztán az agymosottaknak átadott jelszó súlyosságát, mégis pattanásig feszítik a húrokat. Akkor, ha elszakadnak, az a harc lesz a végső. És onnantól helyeződik új alapokra a világ egy évezred után.

Forrás: hunhir.hu

http://nemenyi.net/default.asp?SID=2&Cal=&AID=0&Direkt=71292
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy házaspár legkisebb gyermek
  2010-09-16 19:56:32, csütörtök
 
  Egy házaspár legkisebb gyermeke véletlenül meglátja, amint az apja a cselédlánnyal hancúrozik. Odaszalad az anyjához és elmondja, mit látott. Az anyja lenyeli a mérgét, és azt mondja, ne beszéljen róla senkinek, amíg ő nem szól. Pár nap múlva, a nagymama születésnapján összegyűlik a rokonság, vannak vagy hetvenen. Az ünnepség javában tart, amikor az ...tovább »anya előáll és így szól:
- Kis figyelmet kérek, Palika előad nektek valamit.
Mindenki azt gondolja, egy mese vagy vers következik, Palika viszont Ezt mondja:
- A múlt héten apu bement abba a szobába, ahol a cselédlány takarított, átölelte, megcsókolta, levette róla az összes ruháját ...
Természetesen mindenki az apa felé fordul, aki vörösebb lesz a főtt ráknál. Palika folytatja:
- Miután levetkőztette, ő is levetkőzött. Lefeküdtek, és aztán apu elkezdte bedugni neki a ... azt a ... nem jut eszembe, hogy is hívják ..
Palika az anyjára néz, aki diadalmas arccal hallgatja a fiát, és megkérdezi tőle:
- Anyu, hogy hívják azt, amit te szoktál szopogatni, amikor átjön a szomszéd bácsi?
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Az én Magyarországom
  2010-09-16 19:48:19, csütörtök
 
  Az én Magyarországom




Talán tanáraink gyávasága és félelme miatt, nem tanították meg a magyar történelmet nekünk. Elvették a legfontosabb dolgot a korosztályomtól.


Az eredet, a múlt megismerését, és a példaképeket. Ennek következménye az lett, hogy egy szedett-vedett nép lettünk, idegen kultúrák által az orránál fogva vezetett nép. A hihetetlen mondákat, hihetetlen hősöket és ősöket, a mára érthetetlen szimbólumokat nem értjük, és groteszk módon siratjuk az aranykort.
Aranykor. Egy időszak, amikor a szomszéd még barát volt. Egy időszak, amikor a szegénység nem az éhezéssel volt egyenlő. Egy időszak, amikor a sírás nem a kétségbeeséssel volt egyenlő. Amikor a tetteket megtették, akkor is, ha halállal végződött. Egy időszak, amikor még az ének a boldogság, bánat, a lélek tüze volt. Amikor az ember mércéje a tudás és tehetség, a munka volt. Amikor a barátság az ereinkben folyó vérbe volt írva. Amikor az anya még édesanya volt, az apa pedig édesapa. Amikor a testvér test és vér volt. Amikor a segítség valóban segítség volt, kézzel fogható, és nem megalázó. Amikor a csend a lélek csendje volt. Amikor a harcnak egy és közös célja volt. Amikor az összetartáson az élet múlt a pusztában. Amikor a paradicsomnak és epernek esszenciális volt az íze. Amikor a boldogsághoz elég volt az egyszerűség és szerelem. Amikor a kenyérszelés előtt keresztet húztak a késsel a kenyér aljára. Amikor termővé tudtuk tenni a földet és a lelkünket. Amikor mindenki megtalálta a helyét közöttünk.
Amikor a sváb igazi sváb volt, amikor a palóc igazi palóc volt, amikor a kunok igazi kunok voltak, a jászok pedig jászok, amikor a székelyek igazi székelyek voltak, a csángók igazi csángók voltak, a cigányok igazi cigányok voltak, a zsidók igazi zsidók voltak és mindenki tudta, hogy mely tehetségét adhatja az országnak, az anyaföldnek, ami a hátán hordozza és enni ad neki. Amikor tudták az íratlan törvényeket, és amikor tudták az emberek, hogy mihez tartsák magukat. Amikor a közösség kivetette magából a szabályokat nem ismerő, vagy gonosz embereket. Amikor sokszínűségüket megőrizve a népcsoportok képesek voltak tisztelni egymást, egymás erényét. És gyengeségét kipótolták, hogy ne vesszen el egy jellemhiba miatt az erény is.
Kincs az országunk. Az európai, ázsiai, közel-keleti népek kultúrája, sorsa ért be egy nagyon szép és finom gyümölccsé. De mint minden szép és finom gyümölcsben, a mi országunkban is vannak élősködő férgek. A föld, amiből ez a gyümölcs táplálkozik, maga a lélek. Az a lélek, amit halálunkkor temetnek el. Hogy a körforgás részekén újra gyümölcsöt tápláljon. Népünk lelke elsatnyult, nem tud csodás gyümölcsöt hozni, mert gyenge lélekből nem lehet erős gyümölcs.
Az én Magyarországomban van helye a józan észnek és szerelem bolondságának. Az én hazámban van helye annak, akinek a barátság a vérébe van írva. Az én hazámban van helye annak, aki a segítséggel magasba emeli a szegény lelkét, és nem aláz. Az én hazámban van helye annak, aki tűzzel a szívében dalol. Az én hazámban van helye annak, aki termővé teszi a földet és a lelket. Az én hazámban van helye annak, aki céllal harcol, akár az élete árán is. Az én hazámban van helye annak, aki tudja, hogy az összetartáson a múlik mindannyiunk élete, a szó szoros értelmében. Az én hazámban van helye annak a tanárnak, aki elmondja nekünk, hogy mi volt a múltunk.
Nem értettem, hogy miért mondják a Szent Koronára, hogy Magyarország teste. Most sem értem teljesen. Csak érzem.
Üzenem mindenkinek, aki el akarja venni tőlünk a történetünket, magyarságunkat, hogy nem vehetnek el mindent, amit akarnak, mert a génjeinkbe vannak írva azok a dolgok, amik vissza vezethetnek, és vissza is vezetnek minket a múltunkhoz. Ami pedig a jövőnk záloga. Jövője pedig csak élő és összetartó embernek, az élő népnek van.


Jankovics Anna
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Angolosan távoznának a britek
  2010-09-16 19:37:59, csütörtök
 
  Angolosan távoznának a britek az Unióból?
2010. szeptember 16. - 11:23

Daniel Hannan, a brit konzervatívok színeiben az Európai Parlamentbe (EP) jutott képviselő a közgazdász Ruth Lea-val karöltve népszavazást kezdeményez. Azt szeretnék, ha a szigetország lakosai dönthetnének: akarnak-e az Európai Unió tagjai maradni vagy sem? Nem titkolják, hogy a kilépésre buzdítanak egy népszavazás esetén. A hagyományosan euroszkeptikus briteket nem is biztos, hogy olyan nagyon győzködni kell erről.

Nem a mostani lenne az első népszavazás az országban a tagságról. Az Egyesült Királyság 1973-ban csatlakozott az Európai Közösségekhez (EK; az EU elődje), két évvel - és egy kormányváltással - később azonban már arról kérdezték a választókat, vajon akarnak-e maradni. Akkor az EK mellett döntöttek a voksolók, miután a belépési feltételeket részben újratárgyalták. Azóta viszont sok idő eltelt, emiatt egyrészt a ma 54 évnél fiatalabbakat biztosan nem kérdezték meg, másrészt az Európai Közösségekből is Unió lett, valóságos ,,állam-kezdeménnyé" válva - érvel a Daily Telegraph internetes hasábjain Hannan.

Az 1975-ös volt az első egész országra kiterjedő referendum a brit történelemben. Azóta azonban már egyre többet rendeztek - ezt pedig a cikk is kihangsúlyozza, azon esetleges érvek ellen, melyek szerint a brit politikai rendszertől idegenek lennének a népszavazások. A kontinentális Európában élők számára ez furcsának tűnhet, valódi oka pedig abban rejlik, hogy a szigetországban rendkívül erős és mély hagyománya van a parlament szuverenitásának (a szerző később külön hangsúlyozza, hogy ezt nem szándéka csorbítani a referendum kezdeményezésével).

Ennek köszönhető, hogy az Egyesült Királyságban jogilag semmi nem köt a népszavazásokon hozott döntések tiszteletben tartására, sőt, később is hozhatóak vele ellentétes törvények - más kérdés, hogy a gyakorlatban ki merne szembeszegülni a választók akaratával. Ráadásul a kampány honlapja azt a kérdést is feszegeti, vajon nem éppen azzal sérül-e a nemzeti jogalkotó szerv szuverenitása, hogy ,,törvényeink 75%-át Brüsszelben hozzák, a parlamenti képviselőinknek pedig semmi hatalma sincs befolyásolni ezeket".

Ígéretek hálójában

Ugyan Hannan konzervatív színekben került az EP-be (társa pedig civil), írásában ,,pártokon átívelő" összefogást emleget, akárcsak tette ezt később a BBC-nek nyilatkozva. Arra is emlékeztet, hogy a közelmúltban mindhárom nagy párt referendumot ígért ,,az európai integrációról". Közülük ugyanakkor csak a konzervatívok jelenlegi koalíciós partnere, a liberális demokraták mondták, hogy konkrétan a tagság kérdéséről kellene megkérdezni a lakosságot (érdekes egyébként, hogy a brit politikai palettán ők számítanak a leginkább EU-pártinak).

Hannan azt sem felejti el megemlíteni, az Egyesült Királyság legutóbbi három miniszterelnöke is ígéretet tett népszavazásra - bár közülük senki nem a kilépéssel kapcsolatban beszélt erről. A volt munkáspárti miniszterelnököt, Tony Blairt az uniós Alkotmányszerződéssel kapcsolatban idézi a kampányindító cikk. Akkor azonban már semmi értelme sem lett volna referendumot szervezni, hiszen a francia és holland elutasítással 2005-re gyakorlatilag megbukott az uniós dokumentum-tervezet. Ennek köszönhető az is, hogy ugyanez az ígéret hiába került be a Munkáspárt akkori választási programjába (amire hivatkozva állítja Hannan, hogy Gordon Brown is elkötelezte volna a népszavazás mellett, holott ő csak 2007-től volt miniszterelnök).

A konzervatívok vezetője, David Cameron viszont (még miniszterelnökké válását megelőzően) tényleg megígérte, hogy az "EU-alkotmány" helyére lépő Lisszaboni Szerződésről referendumot tart kormányra kerülése esetén, ám hatalomra jutása előtt visszatáncolt - vagyis úgy ,,módosította" álláspontját, hogy a "továbbiakban nem lesznek hajlandóak jogköröket átadni a választók megkérdezése nélkül". Hannan viszont már aznap ,,Népszavazást kell tartanunk" címmel jelentetett meg bejegyzést a blogján. Felmerül a kérdés, hogy Cameron vajon mit fog szólni öntörvényű párttársa kezdeményezéséhez (az európai parlamenti képviselő egyéni akcióiról ld. lejjebb első keretes írásunkat). Mindenesetre talán nem véletlen, hogy a referendum-kampány megindításához képest egy héten belül David Lidington Európa-ügyi miniszter bejelentette a konzervatívokhoz közel álló Daily Telegraph-nak, hogy Cameron ígéretének megfelelően fogják hamarosan kiegészíteni az 1972-es csatlakozási szerződést.

Daniel Hannan

A 39 éves politikus a legnagyobb visszhangot eddig azzal váltotta ki a brit közvéleményben, mikor tavaly az Európai Parlamentben igen élesen kritizálta országa akkori miniszterelnökét és volt pénzügyminiszterét, Gordon Brownt (az erről készült Youtube-videót több, mint 2,7 millióan nézték meg).

Pártján belül az egyik legmilitánsabb euroszkeptikusnak számít: saját bevallása szerint 18 éves kora óta kampányol egy EU-tagságról szóló népszavazás mellett, és már diákként tüntetést vezetett az Európai Közösségek pénzügyminisztereinek 1992-es bath-i ülésénél. Többek között a Lisszaboni Szerződést is szenvedélyesen támadta, egy interjúban pedig elismerően beszélt Enoch Powellről, amiért ,,értette, hogy miért kell egy független országban élni és ez mit jelent" - Powell az 1974. februári választás előtti hajrában konzervatív létére a Munkáspárt melletti voksolásra szólított fel, mivel ők népszavazást ígértek a britek még friss EK-tagságáról.

Hannan hasonlóképp hajlamos az önfejűségre: európai parlamenti frakciójából 2008-ban kitették, miután egy határozat elfogadási módját sérelmezve, már kikapcsoltatott mikrofonnal azt a Hitlert egyeduralomra juttató törvényhez hasonlította - mindezt úgy, hogy a javaslatot épp prezentálni készülő házelnök német, ráadásul saját pártcsoportjából való volt. Egy amerikai műsorban tett kijelentésétől pedig-melyben a brit társadalombiztosítási rendszert támadta- még a konzervatívok vezetője, David Cameron is elhatárolódott.

Egy elemző a BBC-nek nyilatkozva Hannant ,,teljesen kiszámíthatatlannak" és ,,gyógyíthatatlanul feltűnést keresőnek" nevezte, aki inkább az erősen euroszkeptikus UKIP-be (United Kingdom Independence Party, Egyesült Királyság Függetlenségi Pártja) való, egy párttársa szerint viszont ,,hihetetlenül modern" és ,,progresszív" személy.

A többség angolosan távozna

Hannan a cikkében azt állítja, a parlamenti képviselőknek mindössze 1 százaléka támogatná a kilépést. Egy, a blogján megjelent és a független YouGov által készített közvélemény-kutatás szerint viszont a megkérdezett polgárok 47 százaléka mondana nemet az EU-ra, szemben a mindössze 33 százaléknyi EU-párti válaszadóval, tehát jóval nagyobb azok aránya, akik szerint az Egyesült Királyságnak ki kellene lépni az Unióból. És bár az adatok szerint a bizonytalanok is sokan vannak, őket nehéz lehet Brüsszel oldalára állítani, az 1975-ös helyzetnek bizonyos értelemben ugyanis éppen a fordítottja várható.

Jelenleg semmi jele annak, hogy a britek javára módosítanák a tagság feltételeit. A hamarosan kezdődő vitában, mely az Unió 2014-től érvényes új, hétéves költségvetéséről fog dönteni, az Egyesült Királyság szeretné elfogadtatni a számára gyakorlatilag a belépés óta legnagyobb tüskét jelentő mezőgazdasági támogatások csökkentését. Hiába gyűjtöttek azonban össze egy maroknyi országból álló mini-koalíciót, a tagállamok nagy többsége - Franciaország vezetésével - összefogott ellenük. Sőt, Janusz Lewandrowski költségvetési biztos szeptember 6-án úgy nyilatkozott, a briteknek 1984 óta járó, ún. ,,visszatérítés" fenntartása ,,a továbbiakban nem indokolt" (erről és a mezőgazdasági támogatásokról lásd lejjebb a keretes írásunkat). Ezek az intézkedések várhatóan olyan vitát fognak kavarni, ami jelentősen meggyengítheti a bentmaradás mellett érvelők pozícióit. Bár voltak kísérletek a ,,visszatérítés" felszámolására korábban is, a költségvetési viták egy euroszkeptikus kormánnyal és egy olyan helyzettel kombinálva, mikor a válság miatt minden fillér számít és amúgy is igen mélyen van az EU népszerűsége, egy esetleges népszavazáson könnyen a kilépés-pártiak győzelmét hozhatják.

Természetesen a kezdeményezésből sokára lehet referendum (már ha lesz egyáltalán), addig pedig még számtalan esemény fordíthat a közvéleményen. Egy dolog azonban biztos: ha az Egyesült Királyság polgárai netán kilépés mellett döntenének, az komoly következményekkel járna mind a szigetországra, mind az Európai Unióra nézve.

A britek, a KAP és a ,,visszatérítés"

Az Egyesült Királyság 1955-ben egyszerűen kivonult azokról a tárgyalásokról, melyek 1957-re a Római Szerződésekhez vezettek. Ezek hozták létre (a britek részéről szintén ,,kihagyott", 1952-es Montánunióval együtt) az Európai Unió közvetlen előd-szervezeteit, az Európai Közösséget. Hiába gondolták azonban meg magukat 1961-re, a legendásan angolszász-ellenes francia elnök, Charles de Gaulle vétói miatt csak harmadik kísérletre, 1973-ban csatlakozhattak az EK-hoz. Viszont az alapokon ekkor már nem tudtak változtatni: túlnyomórészt a franciáknak ,,hála", eddigre már rég készen voltak az ún. ,,Közös Agrárpolitika" (KAP) keretei, melynek kiadásai az EK/EU költségvetésének hosszú ideig a legnagyobb, sőt, sokáig egyetlen jelentős tételét jelentették (még 2010-ben is majdnem a harmadát).

Kis agrárszektoruk miatt viszont a britek ebből nem sok pénzt láttak, miközben a kialakult szabályoknak köszönhetően elég sokat kellett beadniuk a közös kasszába. Tették mindezt annak tükrében, hogy a kilenc tagállam közül akkoriban még nem a leggazdagabbak táborához tartoztak. Az 1975-ös újratárgyalás érdemben nem sokat segített a problémán, 1984-re viszont a legendás ,,Vaslady", Margaret Thatcher elfogadtatta a többi tagállammal ún. ,,visszatérítést", mely ezt a problémát enyhítette (ennek értelmében a britek visszakapták nettó befizetéseik 2/3-át).

Azóta sok minden megváltozott: a mezőgazdasági kifizetések aránya csökkent, a briteknek visszafizetendő pénz egy részéről Tony Blair lemondott (a KAP felülvizsgálatának ígéretéért cserébe), így már csak kisebb összegről megy a vita, és az Egyesült Királyság sem tartozik a szegényebb tagállamok közé. A mezőgazdasági támogatások és a ,,visszatérítés" viszont még mindig komoly viharokat képes kavarni a szigetországban.

Forrás: Márton Balázs - Kitekintő.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
a most odaküldött haderő ott k
  2010-09-16 19:34:09, csütörtök
 
  ,,Közös biztonságunkért közösen viseljük a felelősséget" Hende: Nemzeti érdek a terrorizmus elleni harc - megjegyzéssel
2010. szeptember 16. 04:11:41

a most odaküldött haderő ott kvantitatíve elvész. Lelke rajta


A terrorizmus elleni harc nemzeti érdek, a magyar katonák azért vesznek részt az afganisztáni újjáépítésben, hogy ott stabil állam jöjjön létre, amely nem terjeszti a terrorizmust - mondta Hende Csaba honvédelmi miniszter szerdán Kecskeméten, a Kabulba induló magyar katonai kontingens búcsúztatásán.

,,Közös biztonságunkért közösen viseljük a felelősséget" - mondta a honvédelmi miniszter, aki szerint a magyar honvédség képességeit bizonyítja, hogy másodszor kapja meg a kabuli nemzetközi repülőtér vezetésének feladatát. ,,Térjetek haza épen és egészségesen, várunk titeket" - búcsúzott a katonáktól a miniszter. Az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis egyik hangárjában sorakoztak fel az Afganisztánba vezényelt katonák.

Október 1-jétől március 31-ig Magyarország lesz a kabuli nemzetközi repülőtér nemzetközi biztonsági közreműködő erő által használt terület vezető nemzete, s Kilián Nándor dandártábornok, a kecskeméti repülőbázis parancsnoka lesz fél évig a kabuli repülőtér parancsnoka.

Kilián Nándor dandártábornok Hende Csaba honvédelmi miniszternek jelentette: az Afganisztánba vezényelt magyar egység felkészült a feladatok ellátására. Az Afganisztánba vezényelt katonák ünnepélyes búcsúztatásán megjelent Benkő Tibor altábornagy, a HM honvéd vezérkarának főnöke is. A kecskeméti légibázis hangárjában 90 Afganisztánba induló katona sorakozott fel. Több mint száz hozzátartozó is részt vett az eseményen.

(MTI)

Szerkesztő megjegyzése: Igen, a terrorizmus elleni harc közös érdek. A gond csak ott van, hogy éppen a terroristák fogalmazzák meg, hogy ki a terrorista és ki ellen kellene harcolnunk, holott egyértelműen hazudnak. Hende és a 'forradalmi kormány' meg megzabálja a hazug propagandát és simára nyalja az igazi terroristák ülepét. Afganisztán elsősorban a szabadságáért harcol. Afganisztánban eddig egyik hódítónak sem sikerült katonai győzelmet elérni, a mostanitól sem várható el. Hende szavai ezért álságosak, mert igen nagy a valószínűsége, hogy a most odaküldött haderő ott kvantitatíve elvész. Lelke rajta!

Forrás: mno.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kedves Lányom!
  2010-09-16 19:31:59, csütörtök
 
  Kedves Lányom!

Lassan írom levelem, mert tudom, hogy nem
tudsz gyorsan olvasni. Már
nem ott lakunk ahol eddig, mert apád
...olvasta, hogy a legtöbb baleset az
...tovább »otthontól 20 km-es körzetbenA házszámot sajnos nem tudom megírni, mivel az elozo lakók magukkal
vitték, hogy ne kelljen a címüket megváltoztatni. Az új házban minden nagyon
szép, és jó. Mosógép is van,bár nem muködik valami jól. Beletettem a ruhát,
meghúztam a láncot, és... azóta nem láttam belole semmit.
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Tarlós, a szocialista ember pr
  2010-09-16 19:28:21, csütörtök
 
  Tarlós, a szocialista ember prototípusa - Judapest főpolgármestere

2010. szeptember 16. 13:00:07
Tarlós István jó ember, a jövő polgármestere a narancsagyú birkáknak, akik úgy tűnik, mára tényleg elveszítették realitásérzéküket. Természetesen nem Tarlósról van itt szó személy szerint, de ő az, aki megszemélyesíti az opportunista, a rendszerhez törleszkedő, semmit sem kockáztató, a többség véleményére magasról tevő gátlástalan karrierista, a szocialista ember prototípusát. Akit Kádárék is kedveltek volna.

A szocialista embertípus biztatta ugyanis magát azzal, hogy ,,nem tehettem mást, ha belülről akartam változtatni, a rendszer részévé kellett válnom", vagy azzal, hogy ,, meg kellett élnem valahogy", ,,ha én nem vállalom el, elvállalja más", János bácsinak ez nagyon tetszett, ezekből a tömegemberekből tudta felépíteni a gulyáskommunizmust, a ,,legvidámabb barakkot". Ezek ugyanis csak az érvényesülés útját nézik bármi áron, hiszen mindenre van magyarázat, a gerinc képlékeny. Az álca, a kedves, barátságos, az együttműködő, a kulturált, megbékélésre, összefogásra törekvő ember csak hamis, megvetésre méltó Janus-arc. A ,,mindenki megváltozhat", az ,,ellenségemet is barátommá fogadó" teljesen vakvágányon zakatoló álliberális és álpolgári dumapolitizálás maga a teljes zsákutca. Alig várom, hogy Orbán Viktor Gyurcsány Fegyencnek is együttműködést ajánljon - valljuk be, nem lehetetlen, mint ahogy azt a Tarlós-szindróma is mutatja.

Hol van már a III. kerület korábban méltán közkedvelt, neki talán tábora által még SZDSZ-es múltját is megbocsájtó néptribunja?

Aki mára Demszky barátjává vált, és nyilatkozatai szerint olyannyira, hogy még tanácsadóként is ,,visszafoglalkoztatná".

Ha az ember nem fog egy kisbaltát és nem aprítja fel a televíziót vele, el kezd gondolkozni. Ez lenne a szavazófülkék forradalma? Ez lenne a kétharmados forradalmi változás? Ez lenne a Fidesz Magyarországa? A zsidó-komcsik, az egykori belügyérek, a szadeszes bóherek, az MSZMP-s párttitkárok és besúgók, valamint leszármazottaik nomenklatúrája? Ezekre építene egy országot Orbán Viktor?

Hogy lehet, hogy Tarlós ,,nem kíván arra időt szánni,hogy bármit összegereblyézzen Demszkyről", mint ahogy nyilatkozni méltóztatott? Miért, mi a francot akar csinálni? Zsinagógát avatni napszámban vagy a betelepülő zsidóknak stemplizni az engedélyeket? Nem kíváncsi a mi pénzünkből és az EU-milliárdokból elherdált pénzek sorsára? Tényleg annyira hülye, vagy annyira gátlástalan, hogy elhiteti magával, hogy Demszkynek ezekhez semmi köze nem volt?

És ezek után még tükörbe tud nézni Tarlós István? Az emberi ürülékben, vizeletben, hajléktalan-invázióban és cigánybűnözésben fuldokló, balkáni szintre züllött Budapesten? És a Heti Válasz szerint ,,Tarlós látszik az alagút végén?" Röhej. Találóbb lett volna, ha Tarlóst kipával a fején a zsinagóga lépcsőjén fotózzák le, ,,Judapest polgármestere!" főcímmel.

Ha valaki ennyire elveszti a tartását, ha valakinek a Fidesz-sarzsi mindennél fontosabb, ha valaki az ultraliberális zsidóbérenc fogafehérjét képes kimutatni, arcul vágva sok millió magyart, akkor az nem érdemli meg a "tisztességes ember" jelzőt. Kiemelték a III. kerületből, hatalmat, sajtót kapott, de a lelkiismerete elől - ha van neki - nem fog tudni menekülni. A nyomdafesték sok mindent eltűr, de a magyar nem felejt, ha nem válunk Izraellé vagy második Palesztinává, Tarlós Istvánnak is el kell majd egyszer számolnia az általa elmondottakkal.

Hihetetlen, hogy egy épeszű és tartású ember atkárijánosokat és demszkyket kíván foglalkoztatni (Hagyót vagy Hunvaldot nem akarja kihozatni a sittről és alpolgármesterré tenni?), nem érdekli a város mázsás súlyú adósságterhe, nem az az elsődleges célja, hogy a Budapestet a magyarság fővárosává tegye, hanem a Demszkynek ,,köszönhető" buzeráns, transzvesztita, drogos sokszínűség az érték számára? Esetleg nem a magyar emberek számára élhető Budapest megteremtését kellene a zászlajára tűzni? Nem az ingatlanok magyar kézben tartását, a zsidóinvázió megakadályozását? Nyilván nem, Grespiket nem véletlenül nyírták ki lassan egy évtizede egy őszinte mondatáért.

Tarlósnak sokat ígérhettek és nagy lehetett a viszontkérés is, mint annak idején Virág elvtárs számára a Párt részéről. Emberileg már leszerepelt a józan értékítéletű, valódi magyar polgárok számára, bár nem kérdés, hogy főpolgármester lesz. Az MSZMP-s pártitkárok, ügynökök fideszes kormányának égisze alatt, kubatovgáborok, lázárjánosok, sanyibácsik, martonyijánosok, semjének társaságában. Illusztris társaságban.

Egy biztosan nem lesz: a magyar hazafik polgármestere.

És ezért kellene a legjobban szégyellnie magát.

Zsombok Levente

Forrás: kuruc.info
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hazaárulózás vagy apuci - karr
  2010-09-16 19:26:36, csütörtök
 
  Hazaárulózás vagy apuci - karrierek a Fidesznél

2010. szeptember 16. 15:20:02

2002. augusztusában a 18 éves Loppert Dániel a Kapolcsra látogató Medgyessy Péter miniszterelnököt háromszor is lehazaárulózta. A tapolcai rendőrkapitány személyesen tett feljelentést ellene rendzavarás miatt. A tárgyalása igazi jobboldali show-műsor volt, a tapolcai városi bíróság végül első fokon "rendzavarás szabálysértése miatt" figyelmeztetésben részesítette Loppertet, mondván: közterületen, nyilvános helyen történt a kihívóan közösségellenes magatartás, ami alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást keltsen. Másodfokon azonban a Veszprém Megyei Bíróság megszüntette a pert.

Loppert 2003-ban lépett be a Fideszbe, ekkor kezdte meg az egyetemi éveket az ELTE-n, történelem szakon. Loppert Rogán Antal személyi titkára lett, majd 2004 és 2005 között a Fidesz kormányra kerülését előkészítő "Polgári Kormányzás 2006" munkacsoport tagja volt, 2005 decemberében a Fidesz ifjúsági tagozatának (IT) elnöke lett. 2006 óta a Valóság folyóirat szerkesztője.

2008-ban lediplomázott, és idén nyáron, 27 évesen kinevezték a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (korábban Nemzeti Autópálya Rt.) kommunikációs osztályvezetőjének.

Innen szeretnénk gratulálni Daninak, mivel szintén történelem diplomám van, szintén az ELTE-ről, így mostantól Dani az élő bizonyíték, hogy akár még kommunikációs osztályvezető is lehetek egy állami cégnél. Csak még nem tudom, hogy ehhez kit kell lehazaárulózni. Külön örülünk annak, hogy Dani ilyen pompásan megmérettette és kipróbálta magát a magánszektorban .... :-)

Petykó Zoltánt június elején nevezte ki Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség elnökének. Petykó szeptemberre elért a főosztályok szintjére, a költségvetési és gazdálkodási főosztályt vezető Bethlendi Lászlót lefokozta, aki főosztályvezető-helyettesként dolgozik tovább. Az új főosztályvezető pedig nem más, mint apuci szeme fénye, a 26 éves Petykó Adrienn!

Adri biztos nagyon szomorú volt, hiszen a szépen alakuló karrierjét adta fel, a Deloitte Könyvvizsgáló Kft. könyvvizsgáló asszisztensi állást hagyta ott.

Az NFÜ nem érti mi a probléma, hiszen "Petykó Adrienn 2007-ben végzett a Budapesti Gazdasági Főiskola Pénzügyi és Számviteli Karán, mérlegképes könyvelői szakvizsgával rendelkezik, és a versenyszférából érkezett a minisztériumhoz. Szakmai felkészültsége megfelelő, munkájával kapcsolatban semmiféle probléma nem merült fel".

Asszisztensből főosztályvezető, és még térdelni sem kell érte .... hát ez csodálatos! Uraim, legalább a látszatra adjunk! Nem volt máshol hely a kis Petykó lánynak?

Zero

Forrás: vastagbor.blog
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nagyon nagy a gond az építőipa
  2010-09-16 19:17:22, csütörtök
 
 
Nagyon nagy a gond az építőiparban
2010. szeptember 16. - 12:03

Az építőipari termelés volumene júliusban a kiigazítatlan és a munkanaptényezővel kiigazított adatok szerint is 4,6 százalékkal csökkent a tavaly júliusihoz képest, 2010 első hét hónapjában a termelés 12,3 százalékkal volt kisebb, mint egy évvel korábban - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint szezonálisan kiigazítva a termelés júliusban 3,5 százalékkal volt magasabb az előző havinál. Júniusban még 2,1 százalékkal kisebb volt a termelés, mint az előző hónapban, májusban.

A termelés az idén minden hónapban kisebb volt az egy évvel korábbinál, a legnagyobb visszaesés júniusban volt, akkor a bázishoz képest 19,7 százalékos csökkenést mért a hivatal. Hasonló volt a helyzet 2009 második félévében is, amikor szintén minden hónapban alacsonyabb volt a termelés, mint az azt megelőző év azonos hónapjaiban.

Az idén júliusban az építőipari termelés folyó áron 159,8 milliárd forint volt, míg júniusban 171,6 milliárd forint. Az év első hét hónapjában a termelés értéke 902,3 milliárd forint volt, míg tavaly az egész évben 1.980 milliárd forint.

Forrás: VG.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2010.08 2010. Szeptember 2010.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 351 db bejegyzés
e év: 3186 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2609
  • e Hét: 8341
  • e Hónap: 19452
  • e Év: 172948
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.