Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Újabb elképesztő kinevezés
  2010-09-17 21:48:16, péntek
 
  Ezen nincs mit csodálkozni.

Kocsis elvtárs univerzálisabb mint Ceausescu elvtárs.

Azon kívül még Csányi sógora is.

Kell ennél több?

Alig hiszem.





Újabb elképesztő kinevezés: Kocsis István BKV-vezér lesz a MOL elnök-

vezérigazgatója.

http://tinyurl.com/34dqf4t



Kocsis az elmúlt 20 év legkártékonyabb személyeinek egyike: a Horn-

kormány idején az ÁPV vezérigazgatójaként Suchman Tamás alá dolgozva

ő vezényelte le a magyar villamos- és gázvagyon jelentős részének

külföldi kézre játszását. A Mátrai Erőmű részvényeinek több mint 50

százalékát például olcsón eladták egy német cégcsoportnak olyan

titkos garanciával, amelynek értelmében a német cégcsoport

Bükkábrányban új erőművi blokkokat építhet, és azokat - bár az

átlagosnál drágábban termelnek áramot - közvetlenül a Paksi Atomerőmű

után kapcsolják rá a magyar elektromos hálózatra, ezzel garantálva a

gyors megtérülést és a bevételt a német vásárlóknak. Az 1995-ben a

Kocsis vezette ÁPV vállalta, hogy az új, lignitalapú erőmű felépítése

és működtetése ügyében az ÁPV Rt. többségi tulajdonában lévő MVM Rt.

képviselői a Mátrai Erőmű közgyűlésén a német cég képviselőivel

együtt szavaznak. Az ügy önmagában is felháborító, ám még ennél is

visszataszítóbb, hogy az ügyletet levezénylő Kocsis István nem sokkal

a kótyavetye nyélbe ütése után a német cég, az RWE-EVS cég kötelékébe

lépett havi 18 ezer német márka fizetés ellenében, ami ma sem kis

összeg.

A titkos szerződésért a német konzorcium a vételáron túl plusz 23

millió dollárt fizetett az ÁPV Rt-nek.



2003-ban a Paksi Atomerőmű élére került Kocsis István, itt súlyos

üzemzavar volt irányítása idején, amivel kapcsolatban összevissza

hazudoztak a sajtóban.



Kocsis István később az MVM élére került, itt kb. 20 milliárd forint

kárt okozott azzal, hogy a 2006 és 2008 év eleje között megkötött

szerződések egy részénél hol több milliós, hol pedig milliárdos

összegeket utaltak át homályos tulajdonosi szerkezetű offshore

cégeknek különböző bizonytalan energetikai és egyéb projektekre (még

horvátországi szállodavásárlásra is). A Vértesi Erőmű Zrt.

bedőléséhez is köze volt a tulajdonos MVM-nek.



Következik a MOL tönkretétele?

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fogadjon be cigányokat a sajá
  2010-09-17 21:43:05, péntek
 
 
Sárközy karakán:


Fogadjon be a (zsidó) Viviane Reding romákat Luxemburgban, a saját hazájában - javasolta Nicolas Sarkozy francia államfő a kormányának az élősködő, bűnöző cigányokkal szembeni fellépését bíráló luxemburgi EU-biztosnak szerdán, a francia kormánypárti szenátorokkal elköltött ebédjén.

A köztársasági elnök üzenetéről a zártkörű ebéd után a szenátorok számoltak be a francia sajtónak.
"(Az elnök) azt mondta, hogy ő csak az európai szabályokat és a francia törvényeket alkalmazta, hogy semmit nem lehet Franciaország szemére vetni, de ha a luxemburgiak maguknak akarják őket, nem jelent problémát" - mondta Bruno Sido, az egyik szenátor.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Alkotmány és népszavazás
  2010-09-17 21:36:48, péntek
 
  Alkotmány és népszavazás
Dátum: 2010. September 16. Thursday, 19:32 Szerző: akac

Belföld
Nincs abban semmi meglepő, hogy ugyanarról a kérdésről egy párt másként vélekedik ellenzékben, mint kormányon. A nyilvánosság, a sajtószabadság bajnokai, a szabadságjogok szószólói igen gyorsan titkolódzóvá, a rend és fegyelem hirdetőivé válnak. E metamorfózis - egy határon belül - érthető és természetes: egy ellenzéki pártnak a hatékony ellenőrzés, egy kormánypártnak a hatékony kormányzás a célja és feladata. Ám a Fidesznek a népszavazás intézményével kapcsolatos pálfordulása jócskán túlmegy e határon.



Orbán Viktor 2008. március 1-jén még azért kárhoztatta a magyar politikát, mert úgymond "az elmúlt 18 évben a választópolgárokat sikerült egyszerű szavazógéppé átalakítania", s emiatt "sokan úgy hiszik: csak arra van jogosultságuk, hogy négyévente az urnák elé járuljanak." Idén júliusban viszont már úgy vélekedett , hogy "a képviselőket azért választják meg, hogy a mindenkire tartozó fontos kérdésekben döntsenek, és csak kivételes esetekben forduljanak a választókhoz. (...) A parlamentáris hagyományt szeretném folytatni Magyarországon. (...) Ha elkezdünk népszavazást kiírni, mondjuk az alkotmány kérdésében, akkor meg fogunk indulni az elnöki rendszer felé, és én nem szeretném, ha Magyarország az elnöki rendszer felé mozdulna el."

Ami a miniszterelnök kijelentésének első részét illeti, maradéktalanul egyetértek vele, csak azt sajnálom, hogy 2004-ben és 2008-ban a még gyökeresen másként vélekedett. Azt is üdvözlendőnek gondolom, hogy a parlamentáris rendszert szeretné folytatni, ám ami a népszavazások és az elnöki rendszer közötti összefüggést illeti, Orbán Viktor alighanem tévedésben van: a kettő között, legalábbis az európai demokráciák körében, összefüggés nem mutatható ki: a fél-elnöki rendszerű Lengyelországban vagy Romániában viszonylag ritkán tartottak referendumot, míg a tipikusan parlamentáris Dánia vagy Írország esetében kifejezetten gyakori a választók közvetlen véleménynyilvánítása. Azzal a megállapításával sincs vitám, hogy népszavazást csak kivételes esetekben kellene tartani, már csak azért sem, mert ez teljesen összhangban van az Alkotmánybíróság sokat emlegetett 52/1997 (X. 14.) számú határozatával, mely szerint: "A közvetlen hatalomgyakorlás a népszuverenitás gyakorlásának kivételes formája."

Ha a miniszterelnök mindezzel csak annyit akart volna mondani, hogy a népszavazás jelenlegi szabályozása nem megfelelő, akkor lényegében egyetértettem volna vele: a korábbi (1997-ben módosított) érvényességi küszöb visszaállítását, a népszavazásra bocsátható, illetve nem bocsátható tárgykörök pontosítását kifejezetten szükségesnek gondolom, és a népszavazás kezdeményezéséhez szükséges 200 ezres aláírás-szám fölemelését sem tekinteném a demokrácia elleni támadásnak. Persze lenne annak valami különös bája, ha az a politikai erő orvosolná a törvény gyengeségeit, amelyik nemcsak megszavazta a jogszabályt (!), de a kormánybuktatás reményében korábban minden skrupulus nélkül ki is használta annak hibáit.
De a beharangozott új alkotmány referendummal történő megerősítésének elutasítása semmiképpen nem támogatható. Orbán Viktor itt saját okfejtésével is ellentétbe kerül, hiszen nehéz amellett érvelni, hogy egy új alaptörvény elfogadása miért nem tartozik a "kivételes esetek" közé.

Azt aligha hihetjük, hogy a Fidesz az új alkotmánynak a referendumon történő elbukásától fél. Jövő tavaszig minden bizonnyal csökkeni fog támogatottságuk, ám - tekintettel a választások óta is szinte töretlen, az 50 százalékot jócskán meghaladó népszerűségükre - nem valószínű, hogy Orbán Viktor ne lenne képes a választók több mint 25 százalékát mozgósítani a jobboldal számára annyira fontos ügyben. Ráadásul úgy tűnik fel, hogy az MSZP és az LMP nincsenek olyan állapotban, hogy igazán jelentős választói tömeget sorakoztathatnának föl a "nem" mögé.

Azt hiszem, az elutasítás a Fidesznek a "nemzeti egység" mítoszához való ragaszkodásából következik. A parlamenti választásokon aratott nagyarányú győzelem "forradalomként" való aposztrofálása csak annak elhallgatásával lehetséges, hogy a kétharmados többség a választási rendszernek köszönhető, s valójában a szavazók alig több mint felének támogatásával jött létre. Az önkormányzati választásokon várható nagyarányú győzelem - noha az eredményekből csak közelítően lehet a valóságos pártpreferenciákra következtetni - további hivatkozási alap lesz a "forradalmi" átalakulásokra. S mert legközelebb 2014-ben járulhatnak az urnákhoz a magyar választók, a nemzet többségétől kapott "példátlan" felhatalmazás az egész ciklusra kitartó propaganda-munícióval szolgálhat.

A Fidesz nincs könnyű helyzetben: referendum nélkül az új alkotmánynak nem lesz erősebb legitimációja, mint a hatályos alaptörvénynek; ugyanakkor komoly kockázata van annak, hogy az "igenek" aránya még a győzelem esetén is jócskán elmaradna a korábbi támogatottságtól. Ráadásul az alkotmányról szóló népszavazás nemcsak a párt politikájának, de a nemzetről alkotott víziójának valós támogatottságát is megmutatná. Elsöprő többség híján Orbán Viktornak le kellene számolnia azzal az illúzióval, miszerint csak és kizárólag pártja hivatott arra, hogy a "nemzeti ügyeket megfogalmazza" és "a maga természetességével" képviselje. A jelek szerint éppen erre nem hajlandó.


Rózsa Péter György egyetemi docens / Népszava

http://www.szmm.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=3962
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fel kéne ébredni
  2010-09-17 21:16:19, péntek
 
  Fel kéne ébredni


http://radicalpuzzle.blogspot.com/2010/09/fel-kene-ebredni.html

Azért az sokat elmond az itthoni világról és a helyi állapotokról, hogy a kétharmaddal kormányzó párt főpolgármester-jelöltje, ahelyett hogy a megújulással, a változással és a húszéves liberális ámokfutás elszámoltatásával kampányolna, megőrizendő értékekről, a felelősségre vonás szükségtelenségéről beszél.

Sőt. Bátran kimondja, hogy tanácsadóként, munkatársként számít a jelenlegi városvezetőkre.

"Fenntartom, hogy Demszky Gábort szívesen látom tanácsadói szerepben, ha az élet úgy hozza. Elkötelezett ő Budapest iránt annyira, hogy ezekre a csak általa látott forrásokra rávilágít majd" - fejtegette gondolatait Tarlós István a legutóbbi nyilatkozatában.

Azonban nem csak Demszky számíthat újabb szerepre, hanem az a liberális kör is, akik az elmúlt húsz évben azzá változtatták Budapestet, amivé lett. Tarlós ahelyett, hogy fiatal, feddhetetlen, új arcokat emelne maga mellé, előkukázta a régi liberáltakat, hogy velük vigye keresztül a narancsos forradalmat. Így kap majd újra szerepet a narancsérában is Atkári János, Demszky korábbi helyettese, akire Tarlós a pénzügyeket bízná és így marad a helyén továbbra is Bojár Iván András városarculati tanácsnok, aki az elmúlt években az eszdéeszes városvezetés építészeti tanácsadó testületének az egyik legbefolyásosabb tagja volt.

Bár alapvetően nem ez a lényeg, de azt azért érdemes tudni, hogy Atkári több mint 10 éven keresztül osztogatta az észt Demszky mellett. Ő volt az egyike azoknak, akik döntöttek abban, hogy annak idején az oroszok ne építhessék meg a négyes metrót. Ingyen, pontosabban az államadósság fejében. És ö volt az is, aki folyamatosan azon ügyködött, hogy magyar cégek nehogy összeálljanak a metróépítésre. Pedig ennek akkoriban megvolt még a reális esélye: a 90-es évek elején rengeteg bányászati munkahely szűnt meg Magyarországon, volt bőven munkaerő kapacitás. Szakembereink is voltak, akik Németországban építettek - metrót. Az idegen szép - ez volt a liberálisok által sulykolt szlogen, amelyet meg sem lehetett kérdőjelezni. Így aztán nem meglepő, hogy Atkári János főpolgármester-helyettes még arra is nagy súlyt fektetett, hogy a metró-pályázatot csak angolul írják ki - magyar nyelven ne...

Bojár sem kevésbé kártékony figura. Az ő pályafutása a Magyar Narancs című lapnál kezdődött, majd a Tilos Rádióban folytatódott. 2005-ben Demszky Budapest Európa Kulturális Főváros-pályázata programigazgatójának kérte fel, majd a főpolgármester építészeti tanácsadó testületének tagja lett. 2006-ban Demszky a 2011-es Budapest: Európa Fővárosa projekt főpolgármesteri biztosának nevezi ki, és képviselőjelöltnek javasolja az SZDSZ budapesti választmánya számára.

És ők csak a jéghegy csúcsa. De vajon hány és hány olyan liberált kap még pozíciót, vagy marad majd az íróasztalánál, akik tevőlegesen részt vettek az elmúlt húsz év ámokfutásában, és akikről nem is tudunk?

Azonban az igazi kérdés talán nem is ez, hanem inkább az, hogy miért gondolja Tarlós, hogy ez kell a fővárosi embereknek? Miért ezzel a kampánystratégiával indul neki a választásoknak? Miért hirdet ilyen káderpoltikát, miért hirdet ilyen programot?

És a dolgok lényege itt van elhantolva.

Gondolom, azért azt kijelenthetjük, hogy Tarlósról sok mindent el lehet mondani, csak azt nem, hogy hülye lenne. Ő pontosan tudja, hogy mit csinál. Szerintem az sem vita kérdése, hogy OV jóváhagyta ezt a stratégiát. Ő pedig pláne nem hülye. Innentől pedig már csak egy válasz létezik. Teljesen tisztában vannak vele, hogy mi kell a budapestieknek. Pontosan tudják, hogy az ottani népeknek az a liberált vonal kell, amit Demszkyék és az elvtársak vittek eddig. Mindössze csak a botrányokat, a felháborító pénzlenyúlásokat kell lefejteni, vagy kisebben csinálni. A többi mehet.

Sajnos ki kell mondani: Budapest olyan agymosáson ment keresztül az elmúlt hat évtizedben, hogy abból már nagyon nehéz lesz visszahozni. Mára már minden korábbinál világosabban látszik, hogy két Magyarország létezik. Az egyik a vidék, a másik a főváros Magyarországa.

De még mielőtt valaki félreértene. Nem megosztani akarok, nem ellentéteket szítani, csak rávilágítani arra, hogy mekkora felfogásbeli különbség van vidék és főváros között. Jól bizonyítja ezt nem csak a narancsosok magatartása, de a többi párt hozzáállása is. És mondjuk ki: köztük a radikálisoké is. A mi fővárosi programunk nem rossz, de messze nem üti meg azt a radikális hangot és változás iránti igényt, mint amit egyébként országosan hirdet a párt. Persze ez még így is durva a fővárosi többség fülének, de ettől függetlenül mindannyian tudjuk, hogy ennél is komolyabb változásokra lenne szükség.

Azonban ott nem lehet változásokat elérni, ahol az ott élők nem akarják. Hiába mondogatjuk, hiába háborgunk, hogy hol van az ébredés, hogy hol van a gyökeres változtatásokat akaró igény. Hiába várjuk, hogy egy radikális tüntetésen megjelenjen egy nagyobb tömeg, ha erre alapjaiban nincs fogadókészség.

Lehet színezni a dolgokat, lehet alibi dumát elengedni, de az igazság az, hogy a dolgok sajnos nem túl jól állnak. Budapest alszik és egyátalán nem úgy néz ki, mintha fel akarna ébredni. Pedig enélkül soha nem lesz igazi változás, enélkül soha nem lesz igazi megújulás ebben az országban.

Vajon minek kell még megtörténnie, hogy ott is változzon valami?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Végleg megoldotta a helyzetet:
  2010-09-17 20:56:09, péntek
 
  Végleg megoldotta a helyzetet: leszúrta a cigány uzsorást

2010. szeptember 17. 20:20
HunHír.Hu

A Pest megyében élő J. Zoltán több késszúrással ölte meg jászfelsőszentgyörgyi cigány uzsorását, a 34 esztendős B. Lászlót. A súlyos bűntettet 2008. február 4-én, egy szentmártonkátai erdőben hajtotta végre a férfi. A vádirat szerint J. Zoltán korábban 200 ezer forintot kapott kölcsön a sértettől, aki az eltelt idők alatt, önhatalmúlag mintegy hatmillió forintra emelte ügyfelének adott illegális uzsorakamatát.

A vádlott nem tudta a követelést törleszteni, ezért őt és családjának összes tagját is az uzsorás számtalan alkalommal életveszélyesen megfenyegette, s ez váltotta ki belőle, hogy örökre ,,lerendezi" adósságát. A gyilkosság napján J. Zoltán Jászfelsőszentgyörgyön — mint azt a sértettnek hazudta: a tartozás kiegyenlítése céljából — autójába ültette B. Lászlót, s a szentmártonkátai erdőig vitte. Ott késével többször megszúrta az uzsorást, aki rövid időn belül belehalt a sérüléseibe. Az ügyet másodfokon a Debreceni Ítélőtábla tárgyalja. Na és, egy ilyen élősködő bűnözővel kevesebb. Nyugosztalja a Devla!

Hozzászólás


antares - 2010.09.17. 19:50
A nykában volt a tábla, hogy "Így jár minden takonycigó uzsorás"?
bellumbellus - 2010.09.17. 19:48
Jön a vàgàsi szezon?
Nyelvköszörűs - 2010.09.17. 19:45
A létező legjobb Endlösung! Maga Dolfi bácsi se tudott volna jobbat ajánlani.
sandras1 - 2010.09.17. 19:38
Nem a Devla, mert az = Isten, hanem a Beng = Sátán. A gyilkos vajon ork?
tomcat - 2010.09.17. 19:25
Helyes!! Remélem, szenvedett a disznó.

http://hunhir.hu/index.php?pid=hirek&id=33314
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bukás után nyugdíjba?
  2010-09-17 20:51:34, péntek
 
 
Bukás után nyugdíjba?

2010, szeptember 17 - 20:03

Korkedvezményes nyugdíjba menekülne az elmúlt nyolc év számos levitézlett politikusa - tudta meg a Magyar Hírlap.


Horn Gábor belefáradt a sok munkába?Korkedvezményes nyugdíjba menekülne az elmúlt nyolc év számos levitézlett politikusa - tudta meg a Magyar Hírlap.

A napilap információi szerint korkedvezményes nyugdíjba vonulásukat kezdeményezték volt szabad demokrata és MDF-es képviselők. A Magyar Híyrlap úgy tudja, az 54 éves Horn Gábor és az 57 éves Magyar Bálint is benyújtotta erre vonatkozó kérelmét, hasonlóan az MDF volt elnökéhez, az 56 éves Dávid Ibolyához.

Koncz István, az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság főosztályvezetője elmondta: konkrét személyekről nem adhatnak tájékoztatást. Előre hozott nyugdíjra jogosultak a 2015. december 31-ig az 59. életévüket betöltő, 1957. január 1. előtt született nők és a 60. életévüket betöltő, 1956. ja­nuár 1-jét megelőzően született férfiak. Ezek alapján mindegyikük jogosult korengedményes nyugdíjra.

Az említett volt képviselők közül Horn Gábor cáfolta a lap információt, Magyar Bálint viszont elismerte, hogy élni kíván ezzel a lehetőséggel. Az SZDSZ az MSZP-vel karöltve 2007 júniusában állapodott meg a nyugdíjkorhatár emeléséről. Szándékuk az volt, hogy csökkentsék a korkedvezményes nyugdíjazás lehetőségeit.

Magyar Hírlap - barikad.hu


http://barikad.hu/buk%C3%A1s_ut%C3%A1n_nyugd%C3%ADjba-20100917
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Annyira retteg Hitler igazságá
  2010-09-17 20:45:27, péntek
 
  Annyira retteg Hitler igazságától a "német" vezetés, hogy még Csehországban is üldözi könyvét

Egy cseh bíróság a Mein Kampf összes általa kiadott példányának a megsemmisítésére utasított egy könyvkiadót pénteken.
A prágai városi bíróság Bajorországnak a szerzői jogok megsértésére hivatkozó keresete alapján tárgyalta az ügyet, és marasztalta el a KMa kiadót.
Adolf Hitler Mein Kampfját betiltották Németországban, és a jogtulajdonos Bajorország igyekszik megakadályozni a megjelentetését más országokban, nehogy "jobboldali szélsőségesek" felhasználhassák.
Az ítélet nem végleges, az alperes fellebbezést nyújthat be ellene.

(MTI nyomán)

http://kuruc.info/r/4/66290/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az erdélyi menekült zsidó Diur
  2010-09-17 20:43:05, péntek
 
  Az erdélyi menekült zsidó Diurnus már Fidesz utáni jövőt vizionál
2010. szeptember 17. 20:15
HunHír.Hu

Nehéz dolgunk lesz a Fidesz után. Addig van még kis demokrácia-látszata a Fidesz uralomnak, míg van ellenzéke.Ha fütyül rá, hirdessen ki rendkívüli állapotot, állítsa vissza a halálbüntetést s a rögtönítélő bíróságot -- s nevezze ki újra Polt Pétert főügyésznek 90 évre. Ez épp oly hiteles lenne, mint a nyilatkozat, miszerint a választási programja benne foglaltatik a kormány gazdasági programjában.Ugye tudjuk, melyikben - írja az Erdélyből a komcsik alatt ideszaladt zsidó firkász, a túlfuttatott Bodor Pál.

Az nem mondjuk, hogy haza lehet húzni Erdélybe, mert a haza az ilyen magukfajtáknak más országot jelent. Az sem mondhatjuk rá, hogy erdélyi magyar, mert nem az. Erdélyben a magyarok is, meg a zsidók is kisebbséget alkotnak. De neki sok dolga nem lesz, mert arra vagy végelgyengülésben visszaadja lelkét teremtőjének, vagy valami elfekvőben motyog teljesen magára hagyva.

http://hunhir.hu/?pid=hirek&id=33313
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kósa megint felküzdötte magát
  2010-09-17 20:37:12, péntek
 
  Kósa megint felküzdötte magát a külföldi címlapokra
2010. szeptember 17. - 02:18

Miután a Standard & Poor's kijelentette, hogy Magyarország elveszítheti a befektetésre ajánlott minősítését, s ezzel a magyar államadósságot a befektetésre nem ajánlott, bóvli kategóriába vágja, az ország visszavágott, és a hitelminősítőt ,,kibicnek" nevezte - írja a Wall Street Journal.

Kósa Lajos, vezető kormánypárti politikus a Standard & Poor's szeptember 10-ei állásfoglalására reagált, mely szerint Magyarország ,,bukott angyallá" válhat. "A hitelminősítő az a szimpatikus ember, a klasszikus kibic, akit jobb helyen, ha tartósan ott van, egy idő után kiküldenek a teremből, s még jó, ha nem szólnak utána" - idézi a lap Kósát.

Mi együtt szeretnénk működni a Nemzetközi Valutaalappal, a hitelminősítőkkel, a pénzpiacokkal és bankokkal, mindenkivel - fogalmazott Kósa Lajos. De meg kell érteniük egy dolgot: annak a rendszernek vége, amikor kívülről mondták meg nekünk, hogy mit kell tennünk. A hitelminősítők azt mondanak, amit akarnak, sokkal fontosabb, hogy a magyar választók mit akarnak - tudósít a WSJ Kósa Lajost idézve.

A hitelminősítők nem túl népszerűek Magyarországon, mióta a Moody's júliusban kilátásba helyezte az adósbesorolás rontását. Az S&P később negatív kilátást biggyesztett a magyar besorolás margójára.

A piac beárazta a Moody's leminősítését, mondta Szántó András, az Equilor deviza üzletág-igazgatója. De nem várható, hogy bóvliba kerüljünk - tette hozzá.

Forrás: VG.hu


Karikatúra: Gomba



http://szebbjovo.hu/node/4670
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kizárták Tőkés László bátyját
  2010-09-17 17:12:38, péntek
 
 
Kizárták Tőkés László bátyját a Fideszből
2010, szeptember 17 - 16:12

Áll a bál az érdi Fideszben. A belső csatározások folyamányaként még Tőkés László bátyját, Istvánt is kizárták a pártból.
Cikk Front kép - 280x185:

Tőkés IstvánSzeptember elsejei hatállyal törölték a Fidesz tagnyilvántartásából az Érden független polgármesterjelöltként induló Horváth Andrást, illetve az érdi civilek két önkormányzati képviselőjelöltjét: Schütz Istvánt és Tőkés Istvánt - közölte a Fidesz érdi elnökségének egyik tagja csütörtökön az MTI-vel.

A kizárás oka, hogy mindhárman a vezető kormánypárt hivatalos jelöltjei ellenében szálltak ringbe a helyhatósági választásokon a megyei jogú városban. Donkó Ignác elnökségi tag szerint a Fidesz alapszabályából adódó lépésről van szó, ám az egyik érintett, a Fidesz hivatalos jelöltje, T. Mészáros András (jelenlegi polgármester) ellen induló Horváth András azt mondta: mélyebb okok rejtőznek a háttérben. Hozzátette: nem kapott hivatalos értesítést a kizárásról, de ha igaz a hír, minden létező fórumon fellebbezni fog.

Az érdi Fidesz szervezet a párt központi hivatala tagnyilvántartójától kapott értesítésből szerzett tudomást a kizárásokról, melyek inkább önkizárásnak nevezhetőek, hiszen az alapszabály értelmében aki a Fidesz hivatalos jelöltjei ellen indul a választásokon, az úgymond kizárja magát a pártból - közölte Donkó Ignác. Hozzátette: Horváth András, az érdi Fidesz szervezet volt tagja független polgármesterjelöltként indul T. Mészáros András ellen, míg a korábban a diósdi Fidesz szervezethez tartozó Schütz István és Tőkés István egy érdi civil szervezet színeiben képviselőjelöltként méreti meg magát a helyi I. és II. választási körzetben, az adott területek hivatalos fideszes jelöltjei ellenében, vagyis mindhárman megszegték a párt alapszabályát.

Horváth András az MTI megkeresésére azt mondta, hogy a helyi Fidesz soraiból már korábban kizárták, ám arról ugyanúgy nem kapott hivatalos értesítést, mint Fidesz tagsága mostani törléséről, melyről még csak nem is hallott. Hozzátette: ahhoz képest, hogy a tavaszi országgyűlési választáson a Fidesz-KDNP közös, azóta parlamentbe jutott térségi jelöltjének kampányfőnökeként tevékenykedett, furcsállja az őt ért sorozatos támadásokat, melyek többségét jogi útra terelte. Hozzáfűzte: ha valóban megszüntették a Fidesz tagságát azért, mert független polgármesterjelöltként el mert indulni T. Mészáros András ellen, a városlakókra bízva a döntést, akkor minden lehetséges fórumon fellebbezni fog.

Horváth András elmondása szerint azt sem érti, hogy mi a baja a Fidesznek Schütz István orvossal, illetve Tőkés Istvánnal (Tőkés László bátyjával), akik a Civil Érdek, Érdi Bortermelő, Lokálpatrióta és Érdekvédelmi Egyesület színeiben önkormányzati képviselőjelöltséget vállaltak. A független polgármesterjelölt szerint kizárásuk további pikantériája, hogy míg a Diósdon szintén független képviselőjelöltként ringbe szállt két Fidesz-tagot tudomása szerint nem zárták ki a pártból, addig az érdieket igen.

Az MTI érdeklődésére Pesti Imre, a Fidesz közép-magyarországi régiós igazgatója azt mondta, hogy nem tud a három, Érden független jelöltként induló fideszes kizárásáról, de későbbi tájékoztatást ígért.

MTI - barikad.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2010.08 2010. Szeptember 2010.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 351 db bejegyzés
e év: 3186 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1513
  • e Hét: 5277
  • e Hónap: 9022
  • e Év: 162518
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.