Belépés
koszegimarika.blog.xfree.hu
"Az ember értékét nem az esze, a műveltsége, nem a hatalma vagy a tehetsége, hanem a lényéből áradó melegség minősíti."--- "Nem az a fontos, a ... Kőszegi Marika
1955.09.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Csernus
  2010-09-18 12:28:01, szombat
 
  Testileg-lelkileg nem lesz egészséges soha senki úgy, ha nem vállalja az elfojtott, meg nem élt érzéseinek az átélését, és ha ezeken nem változtat. Átélni és kimondani - persze egy adott pillanatban. Azután elfogadni és változtatni. Soha senki nem lesz kiegyensúlyozott és boldog, ha ezt nem képes megtenni. Ellenkező esetben csak vergődni fog félelmeinek a csapdájában, egészen a haláláig  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Reformkori hétvége Balatonfüre
  2010-09-18 08:45:54, szombat
 
  Újra reformkor
A hónap utolsó hétvégéjén megelevenedik hangulatában a reformkor. Korhű felvonulás, bál, borok és korabeli ételek, népi- és iparművészeti vásár illetve huszárbandériumok. Itt lesz Szentpéteri Csilla, a 100 Tagú Cigányzenekar kamara együttese, Mága Zoltán, Csomor Csilla, valamint a Honvéd Táncszínház.

Rádóczy Andrea, a Balatonfüredi Turisztikai Egyesület elnöke, a Budapesten a Gerbeaud Cukrászdában tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta: az ötödik éve megtartott Romantikus Reformkor programmal szeretnék Füredre csábítani a nyárutón is a vendégeket, hiszen a városnak minden adottsága megvan, hogy múltját felidézve kellemes hétvégét tölthessenek el itt a családok.

A három nap során látványosságként mintegy négyszáz korhű ruhába öltözött felvonuló és négy huszárbandérium eleveníti meg a 19. századi Füred képét, ismertette a további programot az egyesület alelnöke, Vászolyiné Dobrossy Ágnes. A hétvégén folyamatosan régi korok játékai, gyermekfoglalkozások és gyermekműsorok lesznek, ahol Berecz András mesemondó várja a legkisebbeket. Idén először adják át a már reformkorban is meglévő szőlőfajtákra kiírt országos borverseny eredményeként a Magyar Reformkor Bora 2010 díjat. Az Anna-bálok helyszínén, az Anna Grand Hotelben pedig szombat este reformkori bált tartanak. A három nap alatt a helyi éttermek korabeli receptek alapján készült ételekkel is várják a vendégeket. A reformkori városrészben népi- és iparművészeti vásár kínálja a minőségi vásárfiát.

Ebben az évben a Széchenyi évforduló kapcsán a Széchenyi Társasággal együtt közös programokkal emlékeznek meg Széchenyi István Balatonfüredhez kötődő munkásságáról. A Romantikus Reformkor fővédnöke idén így gróf Bethlen István mellett a Széchenyi család leszármazottja, Széchenyi Krisztián lesz.

A sajtótájékoztatón Szentpéteri Csilla zongoraművész is részt vett, mint mondta: nagyon kedveli a várost, évente többször is megfordul itt, mert szereti Füred 19. századot idéző hangulatát, élettel teli reformkori városrészének kávéházait, a kiállításait. Péntek esti koncertjéről elmondta, az Anna Grand Hotelben saját triójával elsőként mediterrán jellegű, latinos lendületű zenét játszik, majd a második részben a cigányzenekarral együtt fergeteges koncertet ad.
balatonfured.hu

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Közelebb Aletta Póker /részlet
  2010-09-18 08:07:20, szombat
 
  Galikowszky találkozni akart velem. Miért pont ma? Miért a mai napot választotta erre? Nem tudom. Végül is valamelyiket választania kellett! Ez már elkerülhetetlen volt.

- Nagyon korán indulok. - mondtam neki.
- Akkor találkozzunk nagyon korán. - válaszolta.
- Gyere át, indulás előtt megiszunk egy kávét kinn a kertben a padon. - feleltem.

Azt hiszem az a tény, hogy ott ültünk és beszélgettünk, bátorságot adott.

Lassan szürcsölgettük a kávét, egyik kezemből a másikba raktam a forró csészét.

Bánjunk egymással óvatosan. Ne erőltessünk semmit. Neki is fájhatnak dolgok, mint nekem. - szuggeráltam magamba.

A beszélgetés egészen másképp sikerült, mint ahogy elképzeltem.
És ennek mérhetetlenül örültem!

Zavarban voltam, de nyugodtsága egy pillanat alatt természetessé tett.

Zavarban voltam,mert hazugságaink mögé bújunk és hazugságaink nagy része büszkeségünkből fakad. A büszkeségből, melyet úgy viselünk, mint egy páncélt és közben kényelmesen fulladozunk alatta, de mégsem veszünk le egy darabot sem belőle! Hogy néha szelídség, föltétel nélküliség is megérinthessen bennünket!

Olyan ritkán van, hogy a páncél oldódik! Galikowszkynak most is sikerült.

Beszélgettünk arról, hogy ki mit csinál? Beszélgettünk filmekről ,időjárásról, mindenről. És persze közhelyek is előkerültek.

- Egyik barátnőm mondta egy életünk van és azt élni kell. - Szerinted? - hallom a kérdését.

Tudod Galikowszky az árnyalatnyi különbségek nagyon meg tudják változtatni a jelentését, az egész értelmét! Elég csak egy apró igekötő!

Vajon te megéled, átéled, vagy egyszerűen csak túl akarod élni?

Nem mindegy!

Feláll, elköszön.

A virág, amit hozott ott marad a padon. Nézem ezt a gyönyörű sárga rózsát és az motoszkál a fejemben honnan szerezte ilyen kora reggel?

És a másik kérdés,vajon képes vagyok e nélkül a rózsa nélkül bemenni a házba?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2010.08 2010. Szeptember 2010.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 77 db bejegyzés
e év: 1206 db bejegyzés
Összes: 69029 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3556
  • e Hét: 15640
  • e Hónap: 34613
  • e Év: 263550
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.