|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 3
|
|
|
|
2010-09-03 07:48:15, péntek
|
|
|
Összetevők
600 g csirkehús (lehet bármilyenből)
1-1 zöld, piros és sárga húsú paprika
250 ml tejszín
125 ml cream fresh
egy kis paprikapor
200 ml leves
1 gerezd fokhagyma
1 ek szójaszósz
fél ek worchestershire szósz
1 tk mustár
1 tk színes egész bors
1 tk liszt
2 vöröshagyma
só
bors
olaj
Elkészítés
A húst felkockázzuk, megsózzuk, borsozzuk, majd megpirítjuk egy kevés olajban.
A hagymát felaprítjuk és a paprikákat felkockázzuk, majd hozzáadjuk a húshoz és addig pirítjuk, míg a hagyma kicsit nem barnul meg. Hozzáadjuk a levest.
A liszttel, tejszínnel és cream fresh-el habarást készítünk. Hozzáadjuk a húshoz, majd sózzuk, borsozzuk, a felszeletelt fokhagymát is beletesszük és a szószokat.
Ezt rövid ideig főni hagyjuk.
Ezután beletesszük az egész borsot és főzzük még egy kicsit. Ha kell, a végén utána ízesítünk.
Rizzsel tálaljuk. |
|
|
0 komment
, kategória: Candida |
|
|
|
|
|
2010-09-03 07:46:29, péntek
|
|
|
Összetevők
50 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
2 sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
5 közepes krumpli
1 ek. olaj
őrölt pirospaprika
őrölt kömény
2 babérlevél
só
1 csokor zöldségzöld
piros arany v. erős Pista
Elkészítés
Az olajon üvegesre pároljuk az apró kockára vágott hagymát, majd beletesszük a karikára vágott répát, zöldséget, tovább pároljuk kicsit, majd kevés vízzel felöntjük és lefedve félpuhára főzzük.
Beleszórjuk a felszeletelt gombát, megszórjuk pirospaprikával, őrölt köménnyel, megsózzuk és addig pároljuk míg a levét el nem főtte.
Hozzáadjuk a kis kockára vágott krumplit és felöntjük a kívánt mennyiségű vízzel.
Ha a krumpli megfőtt tálalhatjuk. |
|
|
0 komment
, kategória: Candida |
|
|
|
|
|
2010-09-03 06:59:33, péntek
|
|
|
Anti candida recept:
Összetevők:
fél kg zöldpaszuly (zöldbab)
25 deka fejtett bab
1 fej vöröshagyma 1-2 szál zellerzöld
3 dl paradicsomlé
2 szál sárgarépa
2 kávéskanál vegeta
3 kanál olívaolaj
só
bazsalikom
a tálaláshoz tejföl
Elkészítés
A zöldpaszulyt megtisztítjuk, kisebb darabokra tördeljük, és a fejtett babbal együtt megmossuk.
A sárgarépát kisebb darabokra, a vöröshagymát apróra vágjuk. Az olajon a hagymát és a sárgarépát kb. 5-7 percig dinszteljük, majd felöntjük 1,5 l forró, vegetás vízzel.
Mikor újra felforr, beletesszük a zöldpaszulyt meg a zellerlevelet és lefedve félpuhára főzzük. (Ha szükséges, sóval utánaízesítjük).
Ekkor hozzáadjuk a fejtett babot, készre főzzük. Ha minden zöldségünk megpuhult hozzáadjuk a paradicsomlevet, a bazsalikomot , és további 5 percig együtt főzzük. A tüzet eloltjuk, és a levest fedő alatt 5 percig szusszanni hagyjuk.
Mikor a leves langyosra hűlt a zellerzöldet eltávolítjuk belőle. Tálaláskor tejfölt adunk hozzá.
|
|
|
0 komment
, kategória: Candida |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 3
|
|
|
|
2010. Szeptember
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
30 db bejegyzés |
e év: |
698 db bejegyzés |
Összes: |
7620 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 364
- e Hét: 529
- e Hónap: 4933
- e Év: 36662
|
|
|