Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Perui borsos tál
  2010-09-03 07:48:15, péntek
 
  Összetevők
600 g csirkehús (lehet bármilyenből)
1-1 zöld, piros és sárga húsú paprika
250 ml tejszín
125 ml cream fresh
egy kis paprikapor
200 ml leves
1 gerezd fokhagyma
1 ek szójaszósz
fél ek worchestershire szósz
1 tk mustár
1 tk színes egész bors
1 tk liszt
2 vöröshagyma

bors
olaj

Elkészítés

A húst felkockázzuk, megsózzuk, borsozzuk, majd megpirítjuk egy kevés olajban.
A hagymát felaprítjuk és a paprikákat felkockázzuk, majd hozzáadjuk a húshoz és addig pirítjuk, míg a hagyma kicsit nem barnul meg. Hozzáadjuk a levest.
A liszttel, tejszínnel és cream fresh-el habarást készítünk. Hozzáadjuk a húshoz, majd sózzuk, borsozzuk, a felszeletelt fokhagymát is beletesszük és a szószokat.
Ezt rövid ideig főni hagyjuk.
Ezután beletesszük az egész borsot és főzzük még egy kicsit. Ha kell, a végén utána ízesítünk.
Rizzsel tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  Candida  
gomba gulyás
  2010-09-03 07:46:29, péntek
 
  Összetevők
50 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
2 sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
5 közepes krumpli
1 ek. olaj
őrölt pirospaprika
őrölt kömény
2 babérlevél

1 csokor zöldségzöld
piros arany v. erős Pista

Elkészítés

Az olajon üvegesre pároljuk az apró kockára vágott hagymát, majd beletesszük a karikára vágott répát, zöldséget, tovább pároljuk kicsit, majd kevés vízzel felöntjük és lefedve félpuhára főzzük.
Beleszórjuk a felszeletelt gombát, megszórjuk pirospaprikával, őrölt köménnyel, megsózzuk és addig pároljuk míg a levét el nem főtte.
Hozzáadjuk a kis kockára vágott krumplit és felöntjük a kívánt mennyiségű vízzel.
Ha a krumpli megfőtt tálalhatjuk.
 
 
0 komment , kategória:  Candida  
babos-bab
  2010-09-03 06:59:33, péntek
 
  Anti candida recept:





Összetevők:

fél kg zöldpaszuly (zöldbab)
25 deka fejtett bab
1 fej vöröshagyma 1-2 szál zellerzöld
3 dl paradicsomlé
2 szál sárgarépa
2 kávéskanál vegeta
3 kanál olívaolaj

bazsalikom
a tálaláshoz tejföl

Elkészítés

A zöldpaszulyt megtisztítjuk, kisebb darabokra tördeljük, és a fejtett babbal együtt megmossuk.
A sárgarépát kisebb darabokra, a vöröshagymát apróra vágjuk. Az olajon a hagymát és a sárgarépát kb. 5-7 percig dinszteljük, majd felöntjük 1,5 l forró, vegetás vízzel.
Mikor újra felforr, beletesszük a zöldpaszulyt meg a zellerlevelet és lefedve félpuhára főzzük. (Ha szükséges, sóval utánaízesítjük).
Ekkor hozzáadjuk a fejtett babot, készre főzzük. Ha minden zöldségünk megpuhult hozzáadjuk a paradicsomlevet, a bazsalikomot , és további 5 percig együtt főzzük. A tüzet eloltjuk, és a levest fedő alatt 5 percig szusszanni hagyjuk.
Mikor a leves langyosra hűlt a zellerzöldet eltávolítjuk belőle. Tálaláskor tejfölt adunk hozzá.
 
 
0 komment , kategória:  Candida  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2010.08 2010. Szeptember 2010.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 30 db bejegyzés
e év: 698 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 364
  • e Hét: 529
  • e Hónap: 4933
  • e Év: 36662
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.