Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
Így köszöntötték Horthyt a szé
  2010-09-05 21:28:26, vasárnap
 
  Így köszöntötték Horthyt a székely leányok 1940-ben

2010. szeptember 05. 17:16
Ifj. Tompó László - HunHír.info

horthy-fogadasa-csikszeredan-1940.jpgAz 1940. szeptember 6-a és 13-a között visszatért észak-erdélyi és székelyföldi területekre való virágesős, zászlóerdős bevonulás ünnepélyességét nagyban emelték a köszöntő beszédek, élükön Horthy kormányzó nagyváradi, kolozsvári megszólalásával, továbbá a ,,Ezer székely leány napja" előestéjén elhangzott alábbi köszöntéssel.
Hunhír-Kárpátalja2010

Szeptember 11-én vonultak be Horthy katonái Kolozsvárra, Székelyudvarhelyre, Székelykeresztúrra és Csíkszeredára. Az 1960-as évek közepe óta egyre erőteljesebb elrománosításhoz képest akkor még székely-magyar jellegét markánsan őrző Csíkszeredán Gál Ibolya dr. Gál Józsefné alábbi gondolataival fogadta véreinket, kiemelten a Kormányzót és hitvesét, Purgly Magdolnát:

»Drága Honvédeink, kedves felszabadult csíki közönségünk!

Ünnepeltük az ezer székely lányok napját, de nem ezren, hanem sok-sok ezren. Akik nem jöhettek, lélekben itt vannak, lélekben ott voltak a csíksomlyói szent Szűznél s velünk együtt mondtak hálát, hogy megérhettük ezt a szép napot.

Valóra vált legtitkosabb vágyunk, legszebb reményünk, hogy eljött hozzánk a legelső magyar asszony, a Kormányzóné Őfőméltósága. Úgy vártuk a napot, hogy magunk közt lássuk, mint ahogy gyermek várja rég nem látott édesanyját. Milyen nagy boldogság is volt őt magunk között látni, hiszen tudjuk, hogy megérezte, hogy ez a sok-sok székely leány mind őt hívta, várta. Hívták hegyeink, még most is zöld mezőink, kis patakjaink csendes csobogása. Tudjuk, hogy drága a Székelyföld a mi Nagyasszonyunknak, hiszen már akkor kiáltotta az anyaország felé, segítsetek Erdélyen, mikor drága testvéreink még el sem indultak felénk. Tudta, hogy a mi sohasem könnyű, de az elmúlt két évtizedben igen nehéz életünk már elviselhetetlenné vált. Tudta, hogy szenvedéseink mérhetetlenek. Tudta, hogy keserű könnyeinket az ő jóságos keze letörölheti.

Itt láttuk magunk között a mi drága Nagyasszonyunkat, aki sok nagy gondja miatt nem tudta ezt az estélyt bevárni, pedig úgy szerettük volna Neki elmondani, hogy fiatal leányszívünk minden dobbanásával szeretjük, hogy felénk áradó gondoskodása nem hiábavaló, hogy az átszenvedett esztendők minden fájdalma mellett is átmentettük magyar nemzeti öntudatunkat, hiszen anyánktól kaptuk ezt szent örökségül. Lelkünk vérzett, mikor a jó Isten súlyos csapással látogatta meg, erős próba alá vetette Nagyasszonyunkat, mikor elszólította egyetlen leányát. Lelkünkből fogadjuk, hogy Istenhez szállott leánya helyett mi, sok-sok ezer székely leány, az övéi leszünk s szerető szívében helyet kérünk a jövőben.

Csendes estéken el-elnéztük a csillagos eget, szoron3gva lestük a Hadak útját, hogy nem jönnek-e már a Horthy katonái? Egy csendes nyári este csoda történt, a csillagok mind-mind leszállottak az égről, elhozták hozzánk a drága honvédeket és tele lett a Székelyföld magyar katonával, a magyar katona fényes csillagával. Hogy megdobogtatták felszabadult leányszíveinket, mikor olyan délcegen, olyan meseszerűen berobogtak hozzánk. Igaz, hogy örömünk akkor lett volna teljes, ha a bevonuló honvédek élén ölelhettük volna magunkhoz a legelső magyar honvédet, vitéz nagybányai Horthy Miklós kormányzó úr Őfőméltóságát. Tudtuk, hogy ez sem késik soká. Ma Isten megadta örömünk, hogy a legelső honvédet magunk között ünnepelhettük. Szálljon tiszta fehér imádságunk a jóságos Istenhez, hogy éltesse, tartsa meg sokáig a mi Nagyurunkat, éltesse a magyar hadsereget. Mert elsősorban az ő soha el nem ernyedt erejüknek köszönhetjük, hogy most már szabadon összegyűlhettünk, szabadon ünnepelhetünk. Nekik köszönhetjük, hogy ha kifosztottan, a nagy székely gazdagság mellett is koldusszegényen, de mégis visszatérhettünk az édes magyar hazába.

Most, mikor a szebb jövőt, életet s felfokozott munkakedvet jelentő érzések fakadnak fel szívünkben, mikor először üdvözölhetjük magunk között drága magyar testvéreinket, aggódva gondolunk arra, hogy vajon nem okoztunk-e az első örömmámor elszállása után csalódást azokban, kik segítő testvérként jöttek hozzánk. Hiszen mint vitéz Szotyori Nagy Gyula altábornagy úr mondta, mi magyarok, mi több, mi székelyek vagyunk. Tőlünk sokat, nagyon sokat vár az édes anyaország. A mi véresen is dicsőséges múltunk kitartásunk, minden bajban talpra állásunk legendával vett körül minket. Tudjuk, hogy tőlünk sokat várnak azok, kik érettünk küzdöttek. Éppen ezért nekünk székely leányoknak, a magyar jövő székely anyáinak kell először felemelnünk szavunkat azokhoz, akik még nem ismernek minket. Talán valami kis csalódást éreznek s ezért el kell mondjuk, hogy a mi múltunk bennünket nagy dolgokra kötelez s mi ennek a munkás, becsületes, tiszta magyar jövőnek, a székely ősökhöz méltó utódokat akarunk és fogunk nevelni.

Amit most látnak itt magyar testvéreink, az nem az igazi székely élet. Hiszen az elmúlt 22 év itt mindent megváltoztatott s ha mégis maradt bennünk valami a régiből, köszönhetjük édes szüleinknek, papjainknak és a sok nélkülözés mellett fajtájáért hűségesen kitartó tanítóinknak.

Még a nóta is ezt mondta:

Csíkországi fenyvesekben
Elhervadtak mind a gyöngyvirágok
Csíkországi fenyvesekben
Elfeledtek kacagni a lányok.

Hiszen legtöbben akkor láttuk meg e szent rögöket, mikor édesanyánk altató dala már csak zokogni tudott, édesapánk bánatos szeme napról napra fájdalmasabban tekintett reánk. Nem hallottunk mást csak panaszt, fájdalmas sóhajtást.

Ne ítéljenek hát bennünket, fiatal székelyeket édes testvéreink a mai magyar mértékkel, hanem a már megfogott székely jobbot szorítsák tovább, irányítsák nevelésünket a már biztos magyar jövő felé, és higgyék el, hogy mi sohasem leszünk hálátlanok s az előlegezett bizalom, szeretet nagyszerű leventéket, majd honvédeket, dolgozó polgárokat ad a közös magyar hazának.

Ha majd alkalom adódik, küldjétek el hozzánk leányaitokat, hogy szeretettel ölelkezzünk, tanítsanak minket imádkozni, énekelni, hogy majd együtt várjuk a többi, még most is némaságra sújtott testvérünket egy még nagyobb, még szentebb találkozásra.

S ha majd kissé rendbe hoztuk megtépett szárnyunkat, mi is elrepülünk harangvirágos erdős, szép hazánkból, hogy megismerjük édes hazánk másik részét, a magyar rónaságot, hiszen már halljuk is hívó szavát:

Vár az Alföld, a sík vidék
Aranykalászos rónaság.
Vár a pipacs, a kék búzavirág
Vár a Délibáb.

S majd megyünk, és együtt kiáltjuk: Isten áldd meg a felszabadító magyar honvédeket! Boldogan esdve énekeljük: ISTEN, ÁLDD MEG A MAGYART!«

Korabeli napilapokból csokrot lehetne gyűjteni hasonló beszédekből, mindamellett igaz, hogy a székelyeknél, amint Szerelemhegyi Ervin újságíró írta (,,Barangolás Csíkországban"), ,,nem a hivatalos fogadtatás volt a fontos, ők a szívüket, a lelküket hozták elénk, sőt, ,,talán ott volt a legmelegebb, a legjobban megható a fogadtatás, a viszontlátás, ahol egyetlen üdvözlő beszéd sem hangzott el, csak a szemek, a szívek, a lelkek beszéltek a nagy testvéri találkozón, százszor, ezerszer beszédesebben, mint a szavak". (Erdélyünk - honvédségünk. Szerkesztette vitéz Béry László és Vitéz Rózsás József. Bp. 1941. Stádium Rt.-Vitézi Rend Zrínyi Csoportja, 98. old.)


http://hunhir.hu/index.php?pid=hirek&id=32975
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ádáz harc és több áldozat várh
  2010-09-05 21:22:42, vasárnap
 
  Ádáz harc és több áldozat várható Afganisztánban


David Petraeus, az Afganisztánban állomásozó nemzetközi erők főparancsnoka a BBC-nek adott interjújában kijelentette, hogy a NATO-csapatok ellenőrzésük alá vontak több, korábban a tálibok uralma alatt álló területet, és "ádáz harcok" várhatók, hogy máshol is ez történjen.

Petraeus szerint fontos, hogy a tálibok hátországát megrendítsék, és az elkövetkező hadműveletekben több áldozattal kell majd számolni a szövetségesek részéről. A parancsnok biztosnak tűnt abban, hogy képes megfordítani az általa vezetett csapatok szerencséjét Afganisztánban, ahogy azt Irakban is tette. Petraeus hozzátette, hogy nem érzi Washington nyomását, és meglehetősen szabad kezet kap a kormánytól.

"2011 júliusa csak a folyamat kezdete. Nem úgy kell elképzelni, hogy az amerikai csapatok kivonulnak, és leoltják maguk után a villanyt" - mondta a tábornok az amerikai csapatok távozásáról nyilatkozva. Robert Gates védelmi miniszter ragaszkodik az Obama által korábban bejelentett 2011. júliusi dátumhoz, de Petraeus szerint a kivonulás időpontja nincs kőbe vésve.

A BBC brit közszolgálati műsorszolgáltató vasárnap közölt kivonatokat a tábornokkal folytatott beszélgetéséből, a teljes interjú ismertetése hétfőn várható.

http://www.stop.hu/articles/article.php?id=726367
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Irán megtámadása Izrael pusztu
  2010-09-05 21:10:39, vasárnap
 
  Ahmadinezsád figyelmeztet: Irán megtámadása Izrael megsemmisítéséhez vezetne

2010. 09. 5. vasárnap. - 21:04
Irán megtámadása Izrael pusztulásához vezetne - figyelmeztetett vasárnap Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök.

"Minden Irán elleni cselekmény a cionista entitás pusztulásához vezetne" - hangoztatta Ahmadinezsád dohai látogatása során, a katari emírrel, Hamad bin Kalifa ász-Száni sejkkel tartott sajtótájékoztatón.

Izrael, a közel-keleti térség egyetlen állítólagos atomhatalma a múltban nem zárt ki katonai csapást Irán ellen, hogy megakadályozza a perzsa állam hozzájutását atomfegyverhez, holott Teherán erélyesen cáfolja, hogy ilyen szándékai lennének.

Ahmadinezsád arról beszélt Dohában, hogy Izrael és az Egyesült Államok megtámadna bármilyen térségbeli országot, ha erre képes lenne, most azonban ezt nem tudja megtenni. Ahmadinezsád szerint az Irán elleni háborúval kapcsolatos nyilatkozatokkal a Nyugat csupán nyomás próbál gyakorolni Teheránra.

"Nem lesz háború Irán ellen. Lélektani hadviselés lehetséges" - mondta Ahmadinezsád, s hozzátette, hogy Irán képes kemény választ adni.

(MTI)

http://kitartas.mozgalom.org/friss-hirek/ahmadinezsad-figyelmeztet-iran-megtamada sa-izrael-megsemmisitesehez-vezetne
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Botrány: Egy hangfelvétel sze
  2010-09-05 20:31:50, vasárnap
 
  Botrány: Egy hangfelvétel szerint a Fidesz az ÁSZ-szal zsarolja ellenfeleit a kampányban


Az Állami Számvevőszéket használják fideszes önkormányzati képviselők arra, hogy saját településükön az ellenfeleiket lejárassák az önkormányzati választási kampányban, derült ki a STOP birtokába került hangfelvételből. A kónyi fideszes jelöltek beszélgetéséből kiderül az is, hogy zsarolásra továbbá botránypolitizálásra is alkalmasak a számvevőszéki vizsgálatok. Az ÁSZ cáfol.

"A mostani ÁSZ-vezető a Fidesz embere. Mindenki most kopogtat nála, minden polgármester-jelölt, hogy az előző szocit valamivel meg kéne zsarolni. Két-három évre visszamenőlegesen kérnek csak vizsgálatokat" - hallható a STOP birtokában lévő hangfelvételen, amely az önkormányzati választásokon induló fideszes polgármester-jelölt és képviselőjelöltek megbeszélgetését tartalmazza.

A felvételen Ágoston Tamás, a kónyi önkormányzati választás fideszes jelöltjének hangja hallható, a tanácskozáson néven nevezett és szintén megszólaló hölgy, Marica, pedig nem más, mint Németh Marica, Kóny fideszes polgármesterjelöltje.

Hogy Kónyban miként zajlik az önkormányzati választás, arra a felvétel több ponton is részletekkel szolgál. Németh Marica fideszes polgármester-jelölt például kijelenti, hogy "gyerekek, ha nem tudjuk megfogni, elbukunk, meg kell fogni ÁSZ-vizsgálattal." Ágoston Tamás mindehhez hozzáteszi: "egy általános ÁSZ-vizsgálat legyen lefolytatva Kónyban, ugyanis nem volt még nálunk ilyen sem az elmúlt években". Érdekes, hogy arra figyelnek a képviselőjelöltek, hogy az ÁSZ-vizsgálat ne tíz évre visszamenő legyen, hiszen akkor még ők voltak hatalmon, ahogy egyikük minderre rámutat.

A megbeszélés résztvevői szerint az már nem lényeges, hogy lesz-e eredménye az ÁSZ vizsgálódásainak, amint Ágoston Tamás kijelenti, "ha a választások előtt egy héttel indul el, nekünk az is nagyon jó és nem is akarunk eredményt a választásokig". (...) "Arra mondtuk azt, hogy nekünk az is jó, ha elkezdenek vizsgálódni, és azt mondta erre Alpár, hogy azt garantálom, hogy a faluban az látványos lesz". A felvételen emlegetett Alpár, Gyopáros Alpárra célzás, aki a csornai választókörzet fideszes képviselője. Ezt valószínűsíti, hogy a beszélgetésen hallható utalás Áder Jánosra, aki szintén csornai, és Gyopáros elődje volt a parlamentben: "Alpár (...) felhívja a Jánost, az Ádert, az Áder viszont állítólag puszi barátságban van ezzel az emberkével Az ÁSZ elnökével - A szerk. és megpróbálnak valamit, hogy kicsit kotorjon".

http://www.stop.hu/articles/article.php?id=733598

A hangfelvételből kiderül az is, hogy az Állami Számvevőszék eddig független elnökének helyére választott, volt fideszes országgyűlési képviselőnek, Domokos Lászlónak milyen feladatai lennének. A beszélgetésen elhangzottakból arról értesülhetünk, hogy nemcsak Kónyon, hanem az egész országban az ÁSZ-t használnák a Fidesz jelöltjei arra, hogy ellenfeleiket lejárassák, megzsarolják, és botrányt keltsenek. "Mert azért vannak olyan kerületek Pesten, vannak olyan országos jellegű történetek, ahol viszont a polgármester-jelölt, ahol a fideszes polgármester-jelölt csak úgy tud regnálni, vagy akkor tud igazán botrányt fogni, ha már az ellenőrzés kezükben van".

A STOP megkereste Németh Maricát, akit nem értünk utol, Ágoston Tamás viszont telefonon rendelkezésünkre állt. Mint mondta, nem tud róla, hogy az ÁSZ vizsgálatot akar-e indítani Kónyban, tudomása szerint ilyen vizsgálat "jó pár éve volt". Felvetésünkre, hogy mit tud arról az "országszerte működő gyakorlatról", hogy fideszes jelöltek az ÁSZ-nál kopognak egy-egy célzott vizsgálatért, leszögezte, a beszélgetés folytatásának akkor van értelme, ha a helyszínre utazunk és személyesen folytatjuk, különben "mindenféle kreált információk" alapján nem hajlandó erről a témáról tovább beszélni. A jövő héten visszatérünk rá.

Kövessi Judit, az ÁSZ osztályvezetője a STOP-nak határozottan cáfolta, hogy politikai megrendelésre végeznének ellenőrzéseket. "Az ÁSZ vizsgálatait politikamentesen végzi, van egy éves tervünk, és az ütemezésnek megfelelően folytatjuk az ellenőrzéseket". Ezt a tervet, mint Kövessi Judit mondta, tavaly novemberben hagyták jóvá. Igaz, évente 100-150 esetben lakossági bejelentés is érkezik, hogy - nemcsak az önkormányzatoknál - valahol visszaélés történik, de ezek közül sem indul minden esetben vizsgálat, "hanem a bejelentés súlyától függ, hogy névtelen vagy nem névtelen a bejelentés, vagy van-e olyan témavizsgálat, amihez hozzákapcsolható".

Egy ilyen ellenőrzésen éppen most eset át Kazincbarcika, és ezen keresztül Szitka Péter szocialista polgármester, aki a STOP-nak azt mondta, eddig - az ő regnálása alatt - átfogó ÁSZ-vizsgálat még nem volt, most viszont egy hároméves átfogó ellenőrzést kaptak. Ez a napokban zárult le, más kérdés, hogy a "tüzetes" vizsgálat ellenére "nem találtak semmit", ugyanakkor "időben, leterheltségben is sokat jelent egy ilyen ellenőrzés".

Szerző: Babel Kriszta

http://www.stop.hu/misc/printpage.php?pageurl=/articles/article.php&id=733598
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kosz, bűz, hajléktalanok Budap
  2010-09-05 20:18:49, vasárnap
 
  Kosz, bűz, hajléktalanok Budapesten - Mi lehet a megoldás?


2010. 09. 4. szombat. - 19:10

Jelenleg nincs semmiféle olyan jogszabályi háttér, amely alapján a közterület-felügyelők, az ÁNTSZ vagy a rendőrség eltávolíthatná a közterületekről azokat az embereket, akik bizonyos feltételeknek nem felelnek meg - mondta a rádiónak Moravcsik József, a Szeretem Budapestet Mozgalom titkára. A szervezet szerint a köztereken vécéző hajléktalanok nem tartózkodhatnának életmódszerűen az utcákon. A mozgalom ajánlásai egyeznek a Fidesz főpolgármester-jelöltje, Tarlós István elképzeléseivel is, és információik szerint ősztől változások várhatók az ügyben.

Az is kiderült a titkár szavaiból, hogy az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumtól elindul egy jogszabály-változás annak érdekében, hogy azokat az egyéneket, akik nem megfelelően viselkednek a köztereken, részegek, ott alszanak, azokkal valamit kezdeni tudjanak a hatóságok. Azt is hozzátette ugyanakkor, hogy ettől függetlenül is tudott volna már lépni korábban a városvezetés.

A Menhely Alapítvány szerint a probléma rövid távú kezeléseként mindenesetre több ingyenes nyilvános vécére van szükség Budapesten, hosszú távon pedig elengedhetetlen a hajléktalanok mostaninál hatékonyabb segítése.

Mint mindig, a Fidesz, ha kormányon van, ha nincs, titkolózik. Emlékezzünk csak arra, amikor az MSZP kormányzása idején még (nem mentve ezzel az MSZP-t), minden gazdasági reformot elutasítottak, miközben azzal vagdalkoztak, hogy nekik már megvannak a megoldásaik. Aztán mikor hatalomra kerültek, kiderült, hogy nincs semmiféle ötletük.

A hajléktalanokra is valószínűsíthetően hasonló javaslatuk lehet, vagyis a nagy semmi. A hajléktalanokat egyenlőre biztonságba kell helyezni, majd a munkába visszavezetni. A holokauszt kárpótlások, meg holmi zsidó fesztiválok vagy buzi felvonulások helyett inkább ingatlanokat kellene felújítani, ahol a hajléktalanok lakhatnak. A felújítást a hajléktalanok is végezhetik, úgymond ingyen, gyakorlatilag fedélért és ételért. Bár kicsit drasztikusnak tűnhet a hasonlat, ám először úgy működne, mint egy börtön, ahol is a hajléktalanok "kikupálódnak" a ruházatért, ételért, és a lakhatásért megdolgoznak (lehetőleg mindenkit saját szakmájában elhelyezve).

A befolyó pénzek maradékát később (meghatározott idő után [évek]) kiadni ezeknek az embereknek, akik szintén az állam jóvoltából kialakított albérleteket vehetnek igénybe ebből a pénzből. Ezzel meggátolva azt, hogy az adott pénzt esetleg bármiféle szenvedélyre költsék (nyerőgépek, alkohol stb.), amelynek következtében újra utcára kerülhetnek. A megfelelő életkörülményeiket szakemberek ellenőriznék, így elkerülhetőek lennének azok a dolgok, amelyeket ma a cigányoknál tapasztalunk, hogy lelakják az önkormányzati lakásokat, majd újért kuncsorognak.

A pénz egy része természetesen szabadon felhasználható lenne számukra. Mivel különböző helyeken dolgoznának a hajléktalanok (szakma alapján lévő elhelyezések), így semmiféle klikkesedés nem alakulhat ki hajléktalanok és nem-hajléktalanok között, ezzel is segítve a reszocializálódást. E folyamat következtében felszámolásra kerülnének olyan szervezetek, alapítványok, amelyek a hajléktalanoknak próbálnak segíteni, vagy legalábbis ezt próbálják beadni az embereknek. A valóban segítő szándékú embereket ez a folyamat természetes módon felszippantaná. Ez a sorozat, bár hosszú és sok pénzt emészt fel, ám figyelembe véve az ingatlan felújításokat, szociális munkásokat (akik ebben a sorozatban részt vesznek), mindeképpen rengeteg embert is foglalkoztat, valamint hosszú távon kítűnő megoldás a hajléktalanok számának csökkentésére/teljes megszüntetésére.

Kolovics István - Kitartas.hu

Az alábbi sorok csupán egy pár perces eszmefuttatás végtermékei, tehát nem a Hungarizmus kiforrott részei. Eképpen is kezelendőek. Biztos, hogy vannak gyermekbetegségei, de ezzel szemben alapigazságai is. Várom/várjuk Olvasóink észrevételeit, építő kritikáit a témával kapcsolatban, hozzászólás vagy géplevél formájában: (kolovicsistvan@gmail.com)


2010. 09. 4. szombat. - 20:13 — kárpát-lánya (nem ellenőrzött)
Ezen leginkáb úgy lehetne

Ezen leginkáb úgy lehetne változtatni, hogy a 'segítésre" berendezkedetetés t megélhetésieknek ne legyen vonzó. Amig egy rakás alapítvány, meg Szociális munkás-diploma kelletik és persze jó fizetés a semmire addig nem lesz változás. Most a polgármesterjelöltek igérgetnek fűt-fát, oszt majd lesz mág egy munkacsoport, alapítvány, új osztály az önkormányzatban stb, ami állásokkal jár együtt egy bizonyos rétegnek, és nem történik semmi.


http://kitartas.mozgalom.org/publikaciok/kosz-buz-hajlektalanok-budapesten-osztol -jon-valtozas
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Három részeg fekszik az árokba
  2010-09-05 20:15:50, vasárnap
 
  Három részeg fekszik az árokban.Az egyik elfingja magát.Erre a másik megszólal.
Egészségedre.
A harmadik felnéz,és odaszól a másik kettőnek.
Töltsetek nekem is.
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Ma 70 éve, hogy honvédeink bev
  2010-09-05 15:50:35, vasárnap
 
  Ma 70 éve, hogy honvédeink bevonultak Máramarosszigetre (Filmhíradó)
2010. szeptember 5. - 12:37

Az 1940-es filmhíradóban elhangzó szöveg: Szeptember 5-én megindultak honvédeink, hogy birtokba vegyék az ezeresztendős magyar juss egy újabb részét. Kora reggel az örömmámorban úszó Máramarosszigetre vonultak be honvédeink.

http://filmhiradok.nava.hu/watch.php?id=3924
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Amit az új izraeli vezérkari
  2010-09-05 15:47:56, vasárnap
 
 
Amit az új izraeli vezérkari főnökről tudni kell
2010. szeptember 5. - 12:52

Ehud Barak izraeli védelmi miniszter véget vetett az izraeli vezérkari főnök személyét övező vitáknak múlt heti bejelentésével. A februárban leköszönő Gabi Ashkenazi posztjára pályázók közül - a nevét övező botrányok ellenére - Yoav Galantra, a jelenlegi Déli Parancsnokság vezetőjére esett a választás.

Meglepő hirtelenséggel vetett véget Ehud Barak az izraeli hadsereg legmagasabb posztjáért folyó, sárdobálásba torkolló küzdelemnek. Az izraeli védelmi miniszter a múlt héten bejelentette, hogy a 2011 februárjában leköszönő Gabi Ashkenazi vezérkari főnök helyét Yoav Galant, az Izraeli Védelmi Erők Déli Parancsnokságának parancsnoka veszi át.

A vezérkari főnökök kinevezése politikai döntés volt az elmúlt évtizedekben is, de nem volt példa hasonlóan mélyenszántó ,,versengésre" a nyolcvanas évek vége óta, mikor az egyik pályázót burkoltan homoszexualitással gyanúsították meg.

A kezdeti unalmas versengést a három hasonló kvalitásokkal rendelkező jelentkező - Yoav Galant mellett Gadi Eizenkot (Északi Parancsnokság parancsnoka) és Benny Gantz (jelenlegi helyettes vezérkari főnök) - között az úgynevezett ,,Galant Dokumentum" felbukkanása alaposan felrázta. Az izraeli kettes csatorna által közölt titkos dokumentum szerint Yoav Galant tanácsadói pártfogoltjuk esélyeinek javítása érdekében számos lépést terveztek, többek között a Ashkenazi és Barak közötti, már amúgy is feszült viszony elmérgesítését és Galant minnél jobb színben való feltüntetését.

Az addig esélyesnek tartott Galant reményei egycsapásra tovatűnni látszottak, s a meginduló rendőri nyomozás elhúzódó küzdelmet ígért. A dokumentum hitelessége máig kérdéses, íródhatott Galant érdekében, de ellenében is. A kialakult helyzet miatt felmerült annak lehetősége is, hogy meghosszabbítják Ashkenazi terminusát, de - miután a nyomozás során tisztázták a parancsnokot - a védelmi miniszter hirtelen Galant mellett döntött. Az izraeli kormány vasárnap dönt a kinevezés elfogadásáról.

Yoav Galant lesz az első olyan vezérkari főnök, aki a tengerészettől indulva ért el a hadsereg hierarchiájának csúcsára. A tengerészet egykori elit kommandósa (Shayetet 13) bővelkedik gyakorlati harci tapasztalatokban, de jóval kevesebb jártassággal rendelkezik a vezérkari ügyek irányításában. Politikai téren azonban nem számít zöldfülűnek, ugyanis 2002 és 2005 között Ariel Sharon katonai titkáraként alkalma volt kellő gyakorlatot szerezni az intrikák világában.

Nevét Izraelben is csak a "Öntött Ólom" hadművelettel kapcsolatban hallották először, melynek egyik tervezője és irányítója is volt egyben. Jelenleg a déli parancsnokság parancsnoka. Héjaként ismert, akiről azt tartják, hogy egy lehetséges Irán elleni hadművelet kérdésében - a mérsékeltnek tartott Ashkenazival ellentétben - kevésbé hezitáló álláspontot képviselne.

Forrás: Németh Vera - Kitekintő.hu



http://szebbjovo.hu/node/4484
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Luxusautók parkolnak mozgáskor
  2010-09-05 15:45:53, vasárnap
 
 
Luxusautók parkolnak mozgáskorlátozott kártyával

A belvárosban a parkoló autók felén mozgáskorlátozott kártya virít.

Édua, Sun, 2010/09/05 - 13:19


A parkoló autók fele mozgássérült kártyával várakozik Budapest VI. kerületének belvárosi csücskében - a Vasárnap reggel tapasztalata szerint.

A lap munkatársa egy átlagos hétköznapon a Bajcsy-Zsilinszky út- Andrássy út-Teréz körút háromszögben 168 parkoló autóból 79-en talált A mozgáskorlátozottak valóban Volvóval járnak?A mozgáskorlátozottak valóban Volvóval járnak?rokkantkártyát. Kétharmada ráadásul luxuskategóriájú volt. A lap azt írja: két éve Miskolcon akciócsoportot hoztak létre a rokkantkártyák jogosultságának ellenőrzésére - a városban azóta megszűntek a visszaélések. Az Országos Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint minden megyei főkapitányság rendszeresen ellenőrzi a kártyával parkolókat, de arról még becslésük sincs, hogy 265 ezer mozgássérült kártyából mennyit használnak jogosulatlanul.

(hírTV)

http://szentkoronaradio.com/belfold/2010_09_05_luxusautok-parkolnak-mozgaskorlato zott-kartyaval?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A +atisztamagyarhang+%28Szent+Korona+R%C3%A1di%C3%B3+%2B+Magyar+Jelen%29
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A fideszesek kidobták a HírTV
  2010-09-05 15:41:30, vasárnap
 
  A fideszesek kidobták a HírTV riportereit a rendezvényükről


Az autóig kísérték a Hír Televízió regionális stábját a Fidesz kiskunhalasi polgármesterjelöltjének és egyben országgyűlési képviselőjének kampányrendezvényéről. A szervezők meg akartak bizonyosodni arról, hogy munkatársaink valóban elhagyják-e a helyszínt. Kollégáinkat először be se akarták engedni a sajtónyilvános eseményre.

Lukács László egy korábbi riportunkat nehezményezi. Augusztus közepén számoltunk be arról, hogy a kiskunhalasi Fidesz önkormányzati-képviselőjelöltként indítja azt a könyvelőt, aki Zuschlag János vagyonosodási vizsgálatát intézte. Ugyanő vizsgálta felül több olyan fiktív egyesület könyvelését is, amelyek az első fokon már elítélt volt szocialista képviselőhöz köthetők. A helyi pártszervezet Ván Barna mellett bizalmat szavazott ifjabb Fülöp Róbertnek is. Az ő édesapja résztulajdonos volt a sukorói telekcsere értékbecslését végző mérnöki irodában. Ván Barna elindításával a Fidesz kiskunhalasi elnöke nem értett egyet, de állítása szerint Lukács László ragaszkodott a könyvelő jelöléséhez.

HírTV - barikad.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2010.08 2010. Szeptember 2010.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 351 db bejegyzés
e év: 3186 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 660
  • e Hét: 3762
  • e Hónap: 14873
  • e Év: 168369
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.