|
1/4 oldal
|
Bejegyzések száma: 38
|
|
|
|
2010-10-31 22:30:44, vasárnap
|
|
|
Megszületett Bud Spencer olasz színész (Extralarge, Piedone).
1929.10.31 - 81 éve történt
Bud Spencer, eredeti nevén Carlo Pedersoli, 1929. október 31-én született a dél-olaszországi Nápoly városában.Édesapjának ekkoriban vasgyára volt a nápolyi kikötőben, de mikor a gyár előtt horgonyzó hajó egy baleset során felrobbant, a család hirtelen tönkrement. 8 évesen lett tagja a helyi úszóklubnak, ahonnan aztán Rómába igazolt, amikor a család 1940-ben elköltözött a fővárosba.
Tanulmányi eredményei egészen kimagaslóak voltak, ötévesen volt elsős, majd az ötödik osztályt átugorva került hatosztályos gimnáziumba. Ezután a római egyetem vegyészkara következett, (mindössze 16 évesen vált az egyetem hallgatójává), tanulmányait azonban meg kellett szakítania, mert a család 1947-ben elhagyta Olaszországot és Brazíliába költözött. Ő másfél év múlva, (1948 végén), míg családja 1950-ben tért haza. Folytatta az egyetemet, bár már nem a vegyészmérnöki, hanem a jogi karon, illetve a sportolást, 1949-ben mellúszásban
olasz bajnoki címet nyert, 1950-ben a 100 méteres gyorsúszás bajnoka lett egy perc alatti idővel. Még ebben az évben az olasz vízilabda-válogatottal Európa-bajnoki címet nyert. Miután aláírta első hollywoodi szerződését 1967-ben, visszavonult az aktív sportolástól, utolsó vízilabda-mérkőzését a Kárpáti György és Gyarmati Dezső fémjelezte magyar válogatott ellen vívta.
Barátnőjével, Maria Amatóval 1960-ban kötöttek házasságot. Ebben az időben dalokat szerzett, szöveget írt, kisebb reklámfilmekben szerepelt, árult autót és festéket is. Három gyermekük született: Giuseppe (1961), Christine (1962) és Diamante (1972).
Bár már korábban is szerepelt filmekben, csak első tengeren túli szerződése (az Isten megbocsát, én nem) bírta rá, hogy felhagyjon sportolói pályafutásával és költözzön át Amerikába, 1967-ben. Ennek a filmnek a forgatásán növesztette meg szakállát és alkotta meg majd vette fel a Bud Spencer művésznevet, melyet még abban az évben jogilag is erre változtatott,
mivel eredeti neve sportolói pályafutásához kötődött. A név kedvenc színészére (Spencer Tracy) és kedvenc sörére (Budweiser) utal. Itt ismerkedett meg Terence Hill-lel is, és derült ki az is, hogy Olaszországban már egyszer szerepeltek együtt az 1959-es Hannibal című filmben, akkor még mindketten az eredeti nevükön. Mivel közös jelenetük nem volt, így nem valószínű, hogy akkor találkoztak.
1967-től 1985-ig nem kevesebb, mint 17 filmben szerepeltek együtt, mely számára is meghozta a sikert és az elismerést, valamint legendává emelte duójukat.
1985-ben aztán mindketten külön utakra tértek: Spencer megalapította saját légitársaságát, a Mistral Airt, melyet később eladott, hogy megvehessen egy gyermekruhákat gyártó textilüzemet, illetve beindíthassa saját étteremláncát Bud Food néven. Közel 10 év múltán, 1994-ben ismét összeállt a legendás páros egy utolsó közös film, a Bunyó karácsonyig leforgatására, ezután útjaik végleg különváltak. |
|
|
0 komment
, kategória: ezen a napon |
|
|
|
|
|
2010-10-31 18:59:29, vasárnap
|
|
|
Anti-Candida recept
Hozzávalók:
OMLÓS TÉSZTÁHOZ:
30 dkg tönkölyliszt
20 dkg vaj
2 evőkanál xilitol (vagy nyírfacukor)
csipet só
fél citrom reszelt héja
1 kávéskanál sütőpor
1 tojás sárgája
1 evőkanál tejföl
RAKOMÁNYHOZ:
4 db közepes alma, zabkorpa, mazsola, vagy fekete csoki pasztilla
ÖNTETHEZ:
2 egész tojás
2 tojás sárgája
2 evőkanál xilitol
1 csomag vaniliás pudingpor
4 dl tejszín
fél citrom reszelt héja
2 mokkáskanáol örölt szegfűszeg
1 mokkáskanál őrölt fahéj
Omlós tésztához valókat összegyúrjuk. 2 órára, vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük pihenni.
Tortaformát olajjal kikenünk vékonyan. Tésztát kerekre nyújtjuk, beletesszük. (Legyen oldal pereme is!). Kevés zabkorpát szórunk rá, hogy ne ázzon el tészta. Félbevágott, magháztalanított , tetején bevagdalt almákat ráfektetjük, majd nyakon öntjük az öntettel, mazsolával megszórhatjuk.
Kb. 75-80 percig lassan sütjük. Kihűlve szeleteljük.
|
|
|
0 komment
, kategória: Candida |
|
|
|
|
|
2010-10-31 18:53:50, vasárnap
|
|
|
Anti-Candida recept
3 ek tönkölybúza-liszt (teljes őrlésű
3 ek tönkölybúza-dara
5 ek olaj
4 kk karobpor
½ citrom leve
A lisztet és a darát, citrom levét vízzel - nokedlinél sűrűbb állagúra - összekeverjük. Néhány órát pihenni hagyjuk. 2 evőkanál olajat lábosba teszünk és beleöntjük a masszát. Sűrűre főzzük. 2 evőkanál olajat tepsibe elterítünk, beletesszük a megfőtt darát, majd a sütőben többszöri kevergetés mellett darabosra sütjük. Tálaláskor az 1 evőkanál olajjal karobmázat készítünk a morzsa tetejére csorgatjuk. |
|
|
0 komment
, kategória: Candida |
|
|
|
|
|
2010-10-30 12:18:00, szombat
|
|
|
Anti candida recept
150 ml olívaolaj*
4 egész tojás
15 deka Xilitol (vagy nyírfacukor)
20 deka tisztított darált mandula
10 deka durvára darált dió**
fél citrom leve és héja
1 csipet só
30 deka finomra reszelt sárgarépa
1 tk borkősav
1 tk szódabikarbóna
Az olajat és a tojásokat botmixerrel elkeverem, hozzáteszem a cukrot és addig keverem tovább, amíg elolvad a cukor. Hozzáreszelem a citromhéjat, belecsavarom a citromlevet, csipetnyi sót is szórok bele, és elkeverem benne a reszelt répát. A dió-mandula keverékben elvegyítem a szódabikarbónát és a borkősavat, majd a tojásos keverékhez vegyítem. Egy 22cm-es sütőpapírral kibélelt csatos formába öntöm a tésztát és 170°C fokos sütőbe tolom (hőlégkeverésnél) 10 perc múlva 160°C fokra állítom a sütőt, és még kb. 50 percig sütöm a süteményt. Nem árt csinálni egy tűpróbát, mert aránylag vastag a tészta ebben a kicsi formában. 10 percig még a formában hagyom hűlni, majd leszedem róla a forma peremét. Mint szinte minden répatortát, ezt is jó teljesen kihűlni hagyni és másnap megvágni, de a fagyasztást is jól bírja, mint ahogy a példa is mutatja.
A mázhoz az alábbiakat simára keverem, és bekenem vele a sütit.
25 deka Philadelphia krémsajt
kevés Xilitol
pár csepp citromlé
*Az olajtól nem kell tartani, pláne akkor nem, ha egy közepesen erős aromájú olívaolajat használunk. Nem lesz átütően, vagy taszítóan olívaolaj ízű a sütemény, hanem egy kellemes fűszeres aromát kap, ami abszolút nem válik hátrányára, mellesleg a legtöbb, olajjal készült tészta tapasztalatom szerint még másnap és harmadnap is frissebbnek hat és puhább, mint ami vajjal készült. Az olaj mennyiségétől sem kell visszariadni, elvégre a legtöbb répatortához 20-25 deka vajra van szükség, sőt dupla ennyi cukorra is.
**A diót aprítógépben lehet durvára darálni, vagy nagy türelemmel deszkán a késsel addig aprítani, amíg durva morzsás lesz. A hagyományos tekerős darálóban túl finom lesz a dió.
***A borkősavat és a szódabikarbónát valószínűleg kiválóan lehet helyettesíteni 2 csapott teáskanálnyi sütőporral. Mindegyiknek az a funkciója, hogy megemelje és lazítsa a tésztát.
|
|
|
0 komment
, kategória: Candida |
|
|
|
|
|
2010-10-29 21:04:58, péntek
|
|
|
Anti-candida recept
Padlizsán krokett
Hozzávalók: 1 padlizsán, 2 db vöröshagyma, 1 db fokhagyma, 1 tojás, 1,5 kanál tönkölyliszt, só, csipetnyi fehérbors.
A padlizsánt félbevágjuk, és sütőben megsütjük. Kikaparjuk a belsejét, összetörjük, hozzáadjuk az apróra vágott hagymákat, fűszereket, tojást, és kanál lisztet. Összekeverjük, majd kanállal kroketteket szaggatunk, és kisütjük. Nagyon finom köretnek, de önálló ételként is megállja a helyét. |
|
|
0 komment
, kategória: Candida |
|
|
|
|
|
2010-10-29 21:03:08, péntek
|
|
|
Anti-Candida recept
Zsömle
kb. 6-8 db-hoz, különböző ízesítésekkel: fahéjas, carobos, köményes, szezámmagos Negyed kiló teljes kiőrlésű tönkölyliszt, 1/2 teáskanál szódabikarbóna 1/2 teáskanál só 4 evőkanál olaj, 2 dl víz
A hozzávalókat összegyúrjuk, kiolajozott sütőpapírral bélelt tepsibe apró halmokat teszünk, és 25-35 perc alatt megsütjük, 5-6-os gáz fokozaton. |
|
|
0 komment
, kategória: Candida |
|
|
|
|
|
2010-10-29 20:47:39, péntek
|
|
|
Anti-Candida recept
Padlizsános csirke
60 dkg csirkemell, 80 dkg padlizsán, olaj, margarin, 10 dkg paprika, 15 dkg paradicsom, 10 dkg vöröshagyma, só, biovegeta.
A padlizsánt meghámozzuk, hosszában ujjnyi szeletekre vágjuk, és enyhén besózva állni hagyjuk. Leitatjuk róla a nedvességet, és olajban megsütjük. A csirkét a margarinon megsütjük, és sorban tűzálló tálba rakjuk. Betakarjuk a padlizsánnal és a tetejére fektetjük a szeletelt paprikát, paradicsomot, és a karikára vágott hagymát. Két deci vizet felfőzünk, teszünk bele 1 kanál biovegetát, és ráöntjük a padlizsános csirkére. Forró sütőben kb.45 percig sütjük, fólia alatt. Majd levesszük a fóliát, és elpárologtatjuk a levét. |
|
|
0 komment
, kategória: Candida |
|
|
|
|
|
2010-10-29 20:07:16, péntek
|
|
|
Anti-candia recept
Citromos csirke-krémleves
Hozzávalók: 40 dkg csirkemell, 20 dkg sárgarépa, 15 dkg gyökér, 5 dkg vöröshagyma, 4 dkg margarin, 2 dkg teljes orlésu tönkölyliszt, 1 dl joghurt, 2 db tojássárgája, 1 citrom leve.
A csirkemelleket a zöldséggel, és hagymával puhára fozzük, ezután az egyik csirkemellet csíkokra vágjuk, a másikat a zöldséggel összeturmixoljuk, és visszatesszük a levesbe. Liszttel világos rántást készítünk, tűzről levéve belekeverjük a joghurtot, és a tojássárgákat, majd behabarjuk vele a levest. Beletesszük a húscsíkokat, majd citromlével savanyítjuk. |
|
|
0 komment
, kategória: Candida |
|
|
|
|
|
1/4 oldal
|
Bejegyzések száma: 38
|
|
|
|
2010. Október
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
38 db bejegyzés |
e év: |
698 db bejegyzés |
Összes: |
7620 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 377
- e Hét: 472
- e Hónap: 1684
- e Év: 29907
|
|
|