|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 10
|
|
|
|
2010-10-12 14:57:15, kedd
|
|
|
Ha a lelkedben mély titkokat őrzöl
s egy napon álmaidból ébredni vágysz
akkor is érezd, hogy minden illatával és ízével
benned táncolva lüktet e gyönyörű világ.
Ha a kimondott szavak bársonya éget
s némaságod közepette perzsel még a láz
akkor is érezd, hogy nélküled is élve hömpölyög
és kiárad a létezés öröme amikor az egekbe kiállt.
A virágok bimbója szüntelen ha pattan
amikor a légben magasra nyújtóznak a fák
akkor is érezd életed nem hiábavaló,
az utolsó vízcsepp vagy aki termékenységet áld
Ha a szívedben végtelenül kinyílna a szépség
s mások tudatlansága rád árnyékot vetve vágy
akkor is érezd, hogy küldetésed csak építő
s az univerzum csillagaként tündökölhetsz tovább
|
|
|
0 komment
, kategória: Érzelmek 1. |
|
|
|
|
|
2010-10-12 14:55:27, kedd
|
|
|
Valami olyasmit akartam adni,
Amit nem lehet soha pénzért kapni.
Valamit, ami emlékül marad,
Valamit, ami szívből fakad.
Így hát beleadtam eleget,
Sok jót, szépet, és a szívemet.
Mert szív nélkül az ajándék,
Csak egy egyszerű jó szándék.
Ezért megírtam e versem,
Beleadtam szívem, lelkem.
Ettől lett ez az ajándék,
Nem csak szimpla jó szándék.
Hanem egy nagyszerű emlék,
Mert ha olvasod, olyan
mintha veled lennék.
Török László
|
|
|
0 komment
, kategória: Szerelem 1. |
|
|
|
|
|
2010-10-12 14:45:09, kedd
|
|
|
Burgonyákat hámozunk, hosszában kettévágjuk, enyhén megsózzuk.
Az egyik felére teszünk egy vékony szelet szalonnát (lehet Bacon),
vöröshagyma és füstölt kolbász karikákat. Ráhelyezzük a másik felét
a burgonyának és beolajozott alufóliába csomagoljuk egyenként.
Tepsiben megsütjük kb. 40 perc. Nagyon finom!
|
|
|
0 komment
, kategória: Gasztronómia 1. |
|
|
|
|
|
2010-10-12 14:41:42, kedd
|
|
|
Nekem, édeseim, Ti vagytok a kincsem,
Ennél nagyobb öröm az én számomra nincsen!
Összeülünk, beszélgetünk egy közös ebéden,
Körbenézek, s ellágyul az én szívem egészen!
Mert ha mind itt vagytok, nincs mitől tartanom,
Hiszen, Ti vagytok nekem az imádott Családom!
Ám, ha elmentek és magamra hagytok,
Szerető szívemben akkor is itt vagytok!
|
|
|
0 komment
, kategória: Család |
|
|
|
|
|
2010-10-12 14:40:18, kedd
|
|
|
Holnap majd erős leszek,
Ma még hadd pihenjek karjaidban.
Holnap majd elengedlek,
Ma még ott akarok lenni álmaidban.
Ma még hallgatlak csendben,
Az időt megállítom, szemem se rebben.
Holnap csak emlékezem arra,
Mi szép ebben a percben.
|
|
|
0 komment
, kategória: Érzelmek 1. |
|
|
|
|
|
2010-10-12 11:25:09, kedd
|
|
|
Ez egy hagyományos dél francia étel.
Krumplit karikára felszeletelsz,
Jénai tálba teszed, sózod, borsozod
esetleg megszórod pici delikáttal és
piros paprikával a színe miatt.
Tegyél még bele rétegezve vékony
szelet hagymát, füstölt tarját és
reszelt sajtot.
Végül rá a tejszín és egy kevés sajt.
|
|
|
0 komment
, kategória: Gasztronómia 3. |
|
|
|
|
|
2010-10-12 10:48:51, kedd
|
|
|
Hozzávalók:
1 kg burgonya
10 db. tojás
3 nagyobb fej hagyma
1 nagy doboz tejföl
1/2 doboz majonéz
delikát
bors
2 teás kanál citromlé
1 pici cukor
Elkészítés:
Meghámozzuk a burgonyát, majd sós vízben megfőzzük, felkarikázzuk.
A tojásokat is megfőzzük. A hagymát megpucoljuk, vékony szeletekre
vágjuk. ( Én egy órácskára ecetbe áztatom egy befőttes üvegbe lezárva,
nem leszek hagymaszagú ha eszem belőle) Ezt követően egy nagyobb
tálat veszünk. A burgonyaszeleteket bele helyezem, rá helyezem a
felkarikázott tojásokat, majd a hagymát. Erre a már korábban összekevert
öntetet (tejföl, majonéz,citromlé, fűszerek, cukor) ráöntöm, ezt egészen
addig rétegekben csinálom, míg el nem fogy az alapanyag.
Ezután hűtőben állni hagyom 2-3 órát.
|
|
|
0 komment
, kategória: Gasztronómia 1. |
|
|
|
|
|
2010-10-12 10:41:11, kedd
|
|
|
Hozzávalók:
4 dl tejföl
1 db alma
30 dkg csirkemell
olívaolaj
1 teáskanálnyi sült csirke fűszersó
15 dkg ananászkonzerv
1 kis doboz konzervkukorica
1 kanál cukor
1,5 kanál mustár
2 kanál majonéz
1 csipet só és bors,
1 kávéskanálnyi citromlé
Elkészítés:
A csirkemellet megmosom felkockázom s bepácolom a fűszersóval
elkevert olívaolajban 15 percre, ezután a tejfölt a mustárt a majonézt,
a cukrot sót borsot citromlevet egy habverővel jól összekeverem, s
ezt az öntetet beteszem a hűtőbe állni. Miután ezt elkészítettem, a
pácolt csirkemellet fogom s serpenyőben jól átsütöm, ha kész
félreteszem hűlni. A konzervkukoricát átmosom, az almát
meghámozom felkockázom és az ananászt is. Ha csirke is kihűlt
akkor ezeket a hozzávalókat is összekeverem az öntettel s kész is
a finom saláta.
|
|
|
0 komment
, kategória: Gasztronómia 1. |
|
|
|
|
|
2010-10-12 10:32:37, kedd
|
|
|
Hozzávalók:
1-1,5 kg fejes káposzta
1 csomag metélő hagyma
vagy vöröshagyma 1-2 fej
fél kg sárgarépa
só
cukor
köménymag
olaj
joghurt
Elkészítés:
A káposztát nagyon vékonyra felszeleteljük
és enyhén sós forró vízzel leöntjük.
Letakarjuk és 10-15 perc múlva leszűrjük.
Addig a répát is lereszeljük vagy daraboljuk
A hagymát is felaprítjuk.
Leszűrjük a káposztát és hozzáadjuk a répát,
hagymát. Elkészítjük a salátalevet ami só,
köménymag és olaj és egy csipetnyi cukor.
Ráöntjük és lehűtjük.
Tanácsok: Ez tíz adag! Két napra beosztva
nagyon rendbe hozza az emésztést és javít
a bőrproblémákon is.
|
|
|
0 komment
, kategória: Gasztronómia 2. |
|
|
|
|
|
2010-10-12 10:10:33, kedd
|
|
|
Ülj mellém társas magányunk hosszú pillanataiban,
hogy tisztában legyünk azzal, hogy csak egymásnak
létezünk, megmásíthatatlanul és örökké egymáshoz
tartozunk. Táncolj velem a csöndben és az apró
mindennapos szavak hangjai között, a nap végén is
kitartva mellettem. S ha minden örök megérzésünknek
hangja eltűnni tetszik a szél szárnyán, táncolj velem
tovább kitöltve az űrt a következő hosszú levegővételig,
nem hagyva, hogy bármi is kitöltse a közben keletkező
végtelennek tetsző űrt sem kívülről, sem belülről.
Ne mondj igent, Csak fogd a kezem és táncolj velem.
(Oriah)
|
|
|
0 komment
, kategória: Kapcsolatok 1. |
|
|
|
|
|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 10
|
|
|
|
2010. Október
| | |
|
|
ma: |
3 db bejegyzés |
e hónap: |
343 db bejegyzés |
e év: |
3099 db bejegyzés |
Összes: |
34592 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 1691
- e Hét: 5769
- e Hónap: 28036
- e Év: 160590
|
|
|