Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
vicc
  2010-10-21 22:03:20, csütörtök
 
  Gyászmise :

Muldoon úr egy kis faluban élt, Írországban, egyetlen társa a kutyája volt. Egyszer szegény öreg eb kilehelte a lelkét. Elment Muldoon a falu papjához, és megkérdezte tőle:
- Atyám, szegény jó kutyám kimúlt. Mondana-e az emlékére egy szép
búcsúbeszédet?
- Fiam, mi nem tartunk állatoknak szertartást. Kint a falu szélén van egy baptista egyház, a Jóisten tudja, ők miben hisznek. Talán hozzájuk fordulhatnál...
- És mit gondol, atyám, ötezer font elég adomány lesz nekik a szertartásért?
- Jaj, fiam, hát miért nem azzal kezdted, hogy katolikus volt a kutyád?



 
 
0 komment , kategória:  viccek  
caponata
  2010-10-21 15:20:40, csütörtök
 
  Anti Candida recept





1 kg padlizsán
1/2 ek só
2,2 dl olívaolaj
1 hagyma összevágva
2 szálzeller felaprítva
1 piros húsú kaliforniai paprika csíkokra vágva
2 ek fenyőmag
400 g hámozott paradicsom, apróra vágva ( lehet konzerv is)
4 ek citromlé
1 ek nyírfacukor (vagy Xilitol)
2 ek kapribogyó
24 zöld olajbogyó kimagozva és félbevágva
4 ek petrezselyem
őrölt bors

A padlizsánt 2 cm-es kockákra vágjuk, és besózva 30 percig állni hagyjuk. Majd lemossuk, és leszárítjuk.
90 ml olajat fehevítünk, és magas hőfokon a padlizsánt barnára sütjük. Kivesszük az edényből, és az olajat lecsöpögtetjük/ vagy papírral leitatjuk.
Maradék olajban a hagymát és a zellert 5 perc alatt üvegesre sütjük. A paprikát és a fenyőmagot hozzáadva még 2 percig sütjük. Adjuk hozzá a paradicsomot (levével együtt), és kb. 10 perc alatt (lassú lángon) "szárazra" sütjük.
Jól borsozzuk.
Az citromlét és a nyírfacukrot hozzáadva még 2-3 percig pároljuk. Ekkor hozzákeverjük a padlizsánt, és az egészet kb. 5-6 perc alatt összeforraljuk.
Kóstoljuk, hogy elég borsos-e, és keverjük hozzá a petrezselymet..
 
 
0 komment , kategória:  Candida  
padlizsános lecsó
  2010-10-21 15:07:37, csütörtök
 
  Anti-Candida recept

Padlizsános lecsó

Hozzávalók:
3 db tv paprika
4 közepes paradicsom
1 nagyobb padlizsán
2 kisebb zsenge cukkini
7-8 gerezd fokhagyma
2 nagy fej vöröshagyma, vagy hagymaszezonban főzőhagyma jobb


Elkészítés:
A paradicsomokat 1 percre forró vízbe mártjuk, majd lehúzzuk a héjukat és kockára vágjuk. A paprikákat kicsumázzuk, kimagozzuk, és karikákra vágjuk, olyan fél cm vastagságúra. A padlizsánt jól megmossuk, meghámozzuk, aztán kisebb kockákra vágjuk. A cukkiniket jól megmossuk, és azokat is kisebb kockára vágjuk. A hagymát megpucoljuk, karikákra vágjuk és olajon üvegesre sütjük, majd rádobjuk az összes összevágott zöldséget, megsózzuk, majd fedő alatt puhára pároljuk. Közben megpucoljuk a fokhagymákat, és azokat is kis szeletekre vágjuk, majd rádobjuk a zöldségekre. Ezután hagyjuk az egészet összesülni, majd mikor már majdnem teljesen puhák a zöldségek levesszük kicsit a fedőt róla, és hagyjuk zsírjára sülni.
 
 
0 komment , kategória:  Candida  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2010.09 2010. Október 2010.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 38 db bejegyzés
e év: 698 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 31
  • e Hét: 177
  • e Hónap: 1169
  • e Év: 32898
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.