Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Avokádó saláta
  2010-10-22 13:36:46, péntek
 
 




Avokádó

Avokádósaláta
Hozzávalók:
- 1 hámozott, kimagozott, apróra vágott avokádó,
- 3 hámozott, kimagozott, apróra vágott paradicsom
- néhány szál új zöldhagyma, vékony karikákra vágva,
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál citromlé,
- késhegynyi só és törött bors,
- 1 evőkanál finomra vágott petrezselyem,
- 1 teáskanál bazsalikom.
Keverjük össze az összes hozzávalót, és jól lehűtve tálaljuk.




Amiért érdemes fogyasztani :

Több mint tízféle vitamint (főként B, C, D, E) és vagy húszféle ásványt tartalmaz, közöttük az A-vitamin elővitaminját, a karotint is. Jelentős mennyiségű foszfor, vas, nátrium, és niancin található benne. Olaja - összetételében az olívaolajhoz hasonló - magas vitamin- és ásványianyag-tartalmú. Spanyol megszállók révén jutott Közép- és Dél-Amerikából Európába, az inkák kedvelt gyümölcse volt.

Jó a szívre

Az avokádó magas olajtartalmának köszönhetően jótékony hatással van a szív- és érrendszeri problémákra, az izületi gyulladás egyik legjobb gyógyszere. Vérzsír-csökkentő hatású, akárcsak a citrom, a narancs, a citrancs, a mandarin, a kivi, a szilva, a szőlő, az alma, a mandula, a napraforgó mag, a fokhagyma, a káposzta, a paprika, és a diólevél. Az avokádó fogyasztása a vérkoleszterin esetében csak az úgynevezett LDL-szint csökkenését segíti elő, miközben a szív megfelelő működéséhez szükséges HDL-t, azaz a jó koleszterin szintjét emeli.

A soványság és a táplálkozási rendellenességek egyik hathatós orvossága. Magas olajtartalmú zöld ,,vaja" az alultápláltak csodaszere, hiszen a természetes növényi zsírok felszívódása sokkal egyszerűbb az emberi szervezet számára, mint az állati zsíroké.

Az elhízás ellen szintén védelmet nyújt. A közönséges zsírok fogyasztása következtében háromszorosra is nőhet az étvágy, mégsem elégedett a szervezet, ám elegendő esszenciális zsír fogyasztásával csökken az igény a nagy adagú táplálékok iránt, ezáltal normalizálódhat a test súlya.

Az avokádó B-vitaminjainak segítségével az agysejtek könnyebben termelnek melatonint, mely a nyugodt alvás egyik záloga. Az élénkzöld gyümölcshúsban található vitaminoknak köszönhetően kitűnő antioxidáns, használata különösen a rák ellen folytatott küzdelemben eredményes.

A szépség és a fiatalság olaja

Forrás : Terebess
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Zöldárpa és gyógyhatásai
  2010-10-22 13:30:12, péntek
 
 


Zöldárpa

Dr. Yosihide Hagiwara Egész életét arra szentelte, hogy találjon egy természetes anyagot, amely jobbá tegye az élet minőségét és biztosítsa a test létfontosságú tápanyagszükségletét. Ma az egész világon elismerik hogy a zöldárpa levelekben rejlik az egészséges élet titka .

A japán professzor húsz éves kutatómunka eredményeként ismerte fel, és bizonyította be, hogy közismert növényünk, az őszi árpa tavaszi friss, zöld levele ,,a Föld tápanyagokban leggazdagabb növénye".

- Alkalmas a napi vitamin, ásványi anyag pótlására, az emésztés szabályozására,
- segíti a betegségek utáni gyorsabb felépülést,
- jótékonyan hat a hasnyálmirigy működésre,
- a cukorbetegségre,
- lúgosítja a szervezetet,
- leköti a felesleges gyomorsavat,
- tökéletes táplálkozás kiegészítő, a candida albicansban szenvedők fontos tápláléka.
- Klorofill tartalma miatt megszünteti a kellemetlen szájszagot.
- Magas ásványi anyag tartalma jelentősen enyhíti az allergiás tüneteket és csökkenti a fogszuvasodás veszélyét.

Tökéletes táplálkozás kiegészítő mindazok számára, akik rendszertelenül étkeznek, kevés friss zöldséget, gyümölcsöt fogyasztanak, akiknek emésztési és felszívódási problémáik vannak, valamilyen hiánybetegségben szenvednek, fokozott szellemi, vagy fizikai megterhelésnek vannak kitéve.

- A zöldárpára szüksége van a közétkeztetésben étkező iskolás gyermeknek és felnőttnek, a kismamáknak, az idős embereknek (főként az SOD enzim miatt).
- A szervezet elsavasodásával járó betegségben szenvedőknek, fekélybetegeknek a gyomorsav megkötésére, a savtermelés szabályozására, a szervezet lúgosítására, a Candida albicans leküzdésére és az allergiás tünetek enyhítésére.
- Szív- és érrendszeri betegségek, magas vérnyomás, magas vér-koleszterin szint esetén, erős kimerültségben, állandó levertségben szenvedőknek. Klorofill tartalma miatt dezodoráló hatású, ezért gyomorpanaszokkal küzdőknek, erős dohányosoknak, fokhagymát kedvelőknek is ajánljuk.

A Zöldárpa legfőbb hatóanyagai: Béta-karotin, B1-, B2-, B6-, C-, E-, H-vitamin, folsav, panthoténsav, nikotinsav, kálium, kalcium, magnézium, vas, réz, cink, SOD és egyéb enzimek, növényi fehérje és klorofill. A zöldárpa bővelkedik a számunkra létfontosságú enzimekben, többek között az egyik leggazdagabb SOD (superoxid dismutáz) enzimforrás.

Az SOD egy különleges hatású antioxidáns, ami jelentősen lassítja az öregedés folyamatát. A zöldárpa klorofill tartalma - a zöld vér - az emberi szervezetbe kerülve valódi piros vérré válik, emellett gyulladáscsökkentő hatása is érvényesül.
Forrás : népgyógyászat
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2010.09 2010. Október 2010.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 152 db bejegyzés
e év: 840 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3170
  • e Hét: 13284
  • e Hónap: 27033
  • e Év: 231734
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.