Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Zoi Karelli: Asszonyember
  2010-10-25 18:42:51, hétfő
 
 
Én: nő — az asszonyember,
mindig kerestem arcod, Istenem,
s mindig a férfié volt:
nem tudtam ráismerni más alakban.
És most: melyikünk és miként
magányosabb,
bolondabbul, reménytelenebbül,
ő vagy én?
Hittem: vagyok s leszek;
de hát mikor léteztem nélküle,
és most hogy álljak meg, s miféle fényben,
s melyik most már tulajdon bánatom?
Ó, kétszeresen szenvedek,
tévelygek szüntelen,
midőn nem te vezérelsz.
Hogyan lássam meg önnön arcomat,
hogyan fogadjam el a lelkemet,
ha egyszer így tusakszom,
és nem lelem helyem?
,,Minthogy teáltalad helyeztetik
a nő a férfi mellé."
Még nem tárult föl az arctalanság
tragikuma, s ma még
számomra is elképzelhetetlen.
Mi lesz, hogy oly kiválón,
oly biztosan tudom és ismerem,
hogy nem az ő bordájából alkottál engem?
és hírdetem: teljes ember vagyok,
és egyedülvaló. Nélküle nem lehettem,
s most már vagyok s leszek -
különszakadt pár: ő meg
én - megvan a magam külön fénye, én:
immár nem hold vagyok, szólottam, én:
nem a naptól kölcsönzöm fényemet,
s van annyi büszkeségem,
hogy megpróbáljam elérni az övét,
hogy meghaladjam önmagam - én,
és újra én,
ki ismerem már önmagam, s tökéletesen
megtanulok neki is ellenállni,
és nem akarok elfogadni tőle semmit,
és nem akarom többé várni őt.
Nem ujjongok s nem is sírok,
bár így még fájdalmasabb lesz
az önmarcangolás, amelyre készülök:
megismerni önmagam által a világot,
a saját hangomon beszélni;
én, aki eddig csupán azért voltam,
hogy csodáljak, tiszteljek és szeressek.
Most már nem tartozéka vagyok,
és meg kell álljak egymagamban:
én - az asszonyember.

/Papp Árpád ford./

 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Telihold + 9. Kapu
  2010-10-25 17:56:53, hétfő
 
 
Október 23-án lesz Telihold, s ahogy mindig szoktam mondani, ez a pihenés és a Feltöltődés ideje. Ezen a napon érdemes mindig mellőzni a fizikai munkát, mert minden felerősödik és éppen ezért sokkal jobban elfáradunk. De éppen e miatt az erősödés miatt, hogy ha kellemes és pihentető dolgokkal foglalkozunk, akkor azok hatása is sokkal “erősebb".

Ezen a napon lép át a Nap a skorpió jegyébe is.

- - -

25-én lesz a 9. kapu aktiválás, igen fontos dátum. Részletek:

http://www.nvisible.com/Hungarian/9/9Gatehu.html

Az biztos, hogy nagy “oldások" jönnek ekkor létre, mert a Hold ekkor éppen együtt fog állni az Algol csillaggal, amelyről még zsenge csillagbölcseletes korszakomban meséltem, itt meghallgathatod a magas üzenetét:

09-Algol

(2009 májusi bolygóállásokról mesélek, ezt a részét hagyjuk figyelmen kívül)

Tehát ez mutatja, hogy lélek szintjén itt bizony hosszú évezredek óta negatívnak jelzett erőinket végre egyesíteni tudjuk önmagunkkal!

Ugyanekkor, tehát 25-én, a Holddal pontosan szemben fog állni a Mars, az pedig a Bungulával lesz egy vonalban. Akik ismerik a csillagnemzetségek üzenetét, tudják, hogy ez mire hívja fel a figyelmet. Tömören kifejezve: szexuális erőinket szintén visszavehetjük, amelyek szintén el voltak nyomva az elmúlt pár ezer évben.

Pár napon belül jelentkezem “szokásos" hosszabb és részletesebb írásommal, addig is este várok mindenkit Szülő-Gyermek kapcsolatok átalakításáról szóló előadásomra!

http://csillagmag.hu/programajanlo/eloadas-szulo-gyermek-kapcsolatok-atalakitasa/

Írta: Kiss Balázs Kunó
 
 
0 komment , kategória:  Ismeretterjesztő  
Minden hazatér (Csillagmag)
  2010-10-25 17:52:53, hétfő
 
 

Mielőtt belekezdenék az elkövetkező időszak részletezésébe, szeretném egy “aprócska" tényre felhívni a figyelmet, amely hogy úgy mondjam most esett le, pedig október eleje óta itt van a szemünk előtt. Ha megnézzük a bolygók elhelyezkedését a csillagos égen, akkor látjuk, hogy minden bolygó (és a Nap) a Galaxisunk központja felé ,,néz", ,,befelé" a Galaxisba. Azaz a Földről nézve minden bennünk élő Minőség, amit a bolygók képviselnek, a Galaktikus Mag felé tart - és nem kifelé a Galaxisból. Ha úgy tetszik, mindegyik az alsó világban található.

Ez azt jelenti, hogy ha húzunk egy képzeletbeli vonalat a Földön Galaxis központi irányára merőlegesen, akkor mindegyik égitest a közelebbi térfélre esik. Ez így lesz egészen 2011 január 22-ig, amikor is ráadásul nem csak az összes bolygó, hanem egy rövid ideig az összes kisbolygó (amivel én foglalkozom) ezen a térfélen fog állni.

Mutatja, hogy most minden hazatér. Mutatja, hogy most a Földön jelenleg minden a felé mutat, hogy hazataláljon a Föld, hazatérjen a Galaxis Magjába az Emberiség tudata - vagy legalább is egy nagy lépést tegyen e felé.

- - -

De nézzünk előre október 29-re (péntek), amikor is a tibeti holdnaptár szerint 10milliószoros nap lesz, és egyben Nap-Vénusz együttállás is. Ezeken a napokon elméletileg minden gondolatunk fokozott erővel hat, ezek kiemelt dátumok a Buddhizmus kalendáriumában. Akár így van, akár nincs, mivel ez a dátum tartja magát a spirituális köztudatban, ezért sok tudat együttes erejével fókuszált valóság sokszoros erővel jön létre. Így ha minden ember a Saját Magjára, a saját maga helyére fókuszál, akkor minden a helyére kerül - ha úgy tetszik minden hazatér.

,,Kivételesen" azt szeretném megmutatni, hogy most ne a világ szebbé tételéért, a világ jobb sorsáért, a többi emberért imádkozzunk, ne nekik kérjünk támogatást - hanem mindenki arra fókuszáljon, hogy saját maga a Helyére kerüljön, a saját Magjába kerüljön. Csak a próba kedvéért. Ugyanis, ha ez létrejön, akkor megszűnik a világban minden olyan dolog, amiért amúgy pozitív teremtő erőnket akarnánk bevetni, ekkor szűnik meg a szenvedés - ahogy Buddha fogalmaz. Nem kint - hanem Bent.

Persze, ez csak egy tanács, mindenki hallgasson a saját intuíciójára, és tudjátok, ne hallgassatok semmilyen mesterre, tanítóra! Csak MAGotokra.

- - -

Említettem, hogy ezen a napon (29-én) lesz egzakt a Vénusz-Nap együttállás a Szűz csillagkép Angyali részében, még pontosabban a Hidra farka felett - és ha még távolabbra nézünk, akkor a Dél Keresztje fölött. A fentiek tükrében szintén látható, hogy ez egy igen termékeny nap a szó minden szintjén, hiszen a Vénuszban benne van az anyagi világban történő teremtés ereje, az anyagba előbukkanó isteni idea szimbóluma. Éppen ezért ezen a napon valóban jól tudunk materializálni, azaz a látható világba létrehozni a szellemi ideáinkat. Az elképzelések megvalósulásának ideje ez.

Amiért említettem a Hidra farkát, azért volt, mert arra hívja fel a figyelmünket, hogy különösen ügyelnünk érdemes a lefelé húzó, létfenntartó ösztönerőinkre, vágyainkra és félelmeinkre, mert ha ezekbe helyezzük a tudatunkat, akkor ez is fog megvalósulni. De semmiképpen nem szabad félnünk, hiszen a mélyben ott nyugszik a Dél Keresztje, a Krisztusi Szeretet szimbóluma. Ennek a csillagképnek a negyedik, delta csillagával áll együtt ekkor a Nap és a Vénusz, amely az Isteni Akarat és az Isteni Szándék fényoszlopa!

Tehát rá tudunk ,,csatlakozni" úgymond az Isteni Akaratra (ezt hívtam én ideának), és ezt tudjuk megteremteni - tényleg különleges ez a nap - illetve az előtte és utána álló napok.

Éljünk azzal a csodával, hogy most tényleg Bármit megteremthetünk, elképzelhetünk, amely kapcsolatban áll az Isteni Szándékkal, és ez által valóban meg is valósul az, amit saját teremtő erőnk által képviselünk! Legyünk bátrak, merjünk ,,nagyot" gondolni, merjünk a LEGMAGASABB ideákhoz nyúlni! És ez meg fog valósulni.

Nyilván ne azt várjuk, hogy már aznap - hanem helyezzük a térbe az üzenetet, az ideát, a szándékot - vagy mai kifejezéssel potenciált - és engedjük, hogy megvalósuljon a maga idejében!

- - -

Ezen kívül, úgymond zárójelben a vájtfülűeknek említeném meg azt, hogy a Holdcsomópontok pont ezen a napon (és előtte-utána egy napig) a megszokott retrográd irányuktól eltérően direkt irányba fognak haladni - azaz valóban a ,,földi" irányba, a hétköznapokra irányulva, tehát most tényleg le tud jönni úgymond a Logosz a Földre.


Írta: Kiss Balázs Kunó
 
 
0 komment , kategória:  Ismeretterjesztő  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2010.09 2010. Október 2010.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 79 db bejegyzés
e év: 995 db bejegyzés
Összes: 7244 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 550
  • e Hét: 2437
  • e Hónap: 4796
  • e Év: 57062
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.