Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Tejszínes csirke
  2010-10-25 05:59:03, hétfő
 
 


Tejszínes csirke

Nagyon ízletes és egyszerű étel. Bármilyen csirkehúsból vagy pulykahúsból elkészíthető.

Hozzávalók:
6-8 db csirkehús szelet
1 fej karfiol
1 db brokkoli
tejszín vagy tejföl
fűszerezés ízlés szerint
(só, bors, paprika, fokhagyma, rozmaring stb.)


Első lépésként a brokkolit és a karfiolt félig főzzük meg, sós vízben. Eközben a húst fűszerezzük be és egy kiolajozott tepsiben, majdnem teljesen, süssük meg. Majd, amikor a hús majdnem kész, helyezzük rá a zöldségeket és öntsük le a tejföllel vagy a tejszínnel, ez ízlés kérdése. S helyezzük ismét a sütőbe a tepsinket és süssük készre, aranybarnára a finomságot.

Jó étvágyat!

Forrás: szépzöld
 
 
0 komment , kategória:  Receptek / főételek  
Fűszeres sült hal Indonéziából
  2010-10-25 05:54:47, hétfő
 
 


Fűszeres sült hal Indonéziából

Hozzávalók 4 személyre

4 db tengeri hal egészben
2 db lime, helyettesíthető citrommal
3 db fokhagyma gerezd
gyömbér
1 fej hagyma apróra vágva
kis olaj
3 ek ketchup vagy világos szója szósz
Ízlés szerint használjunk:
koriandert,
köményt,
pici sót
kurkumát,
szegfűszeget


Tisztítsuk meg a halat, távolítsuk el a belsőségeket és mossuk meg hideg vízben. Éles késsel ejtsünk arányosan 3-4 bemetszést a törzsön. Helyezzük bele a lime-ot vagy a citromot és a hagymát a vágatokba.
Az apróra vágott fokhagymából és a megmaradó lime/citrom préselt levéből készítsünk egy keveréket és a fenti fűszerekkel keverjük össze. Az így keletkezett szószt kenjük a halakra és közepes lángon süssük 15-20 percig, közben óvatosan forgassuk, hogy egyenletesen süljön az ételünk.

Grillezőn a szabadban is süthetjük !

Jó étvágyat!
 
 
0 komment , kategória:  Receptek / főételek  
Krumplis pogácsa
  2010-10-25 05:49:08, hétfő
 
 


Krumplis pogácsa
Nagyanyáink receptje alapján

Hozzávalók:

60 dkg liszt
25 dkg főtt burgonya
3 dkg élesztő
1 egész tojás
12 dkg margarin
1 teáskanál só
1,5 dl tej


Törjük át a megfőtt burgonyát. Gyúrjuk össze a liszttel, a tojással, a sóval, az élesztővel (cukros tejben futatott) és a margarinnal. Kelesszük meleg helyen a masszát, míg duplájára nem nő. Majd nyújtsuk el és kenjük meg az olvasztott margarinnal. Csavarjuk fel, majd 20 perc múlva ismét nyújtsuk el. Szaggassuk ki kis méretűre és a közben előmelegített sütőben, süssük aranybarnára.

Jó étvágyat!

Forrás: szépzöld
 
 
0 komment , kategória:  Desszertek- sütik  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2010.09 2010. Október 2010.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 152 db bejegyzés
e év: 840 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2395
  • e Hét: 4533
  • e Hónap: 36019
  • e Év: 240720
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.