Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Magyar doktornak is fizet egy
  2010-10-28 20:42:04, csütörtök
 
  Magyar doktornak is fizet egy új házat a MAL


- 2010.10.28. 09:01

Mindig annak az ügynek a környékén tűnik fel, ami épp a legtöbbet szerepel a hírekben. Ez most épp a vörösiszap-katasztrófa, ezért Magyar György jelenleg Kolontáron szorgoskodik. Elvállalta az áldozatok egy részének jogi képviseletét a MAL Zrt.-vel szemben, no persze nem felháborodásában vagy sajnálatában, nem is csak presztízsből, hogy meglegyen az önmaga számára vállalt havi kötelező tévébenszereplési óraszám, hanem egész konkrét forintokért.

Az ismert ügyvéd csöppet sem babonás, simán egymás mellé szerkesztette a "sikerdíj" és "13%" szavakat.


(forrás: Magyar Hírlap)

Tehát egyszeri sikerdíj a megítélt kártérítésből + költségek és illetékek, vagy a szerződés megszűnése esetén 50.000 + Áfa/óra. Szinte baráti ár.

Persze Magyar György szerint mindez teljesen rendben van:

"- A sikerdíj kikötését etikusnak tartom; rendes eljárás mellett ugyanis az ügyfelektől megbízási díjelőleg mellett perköltségre, szakértőkre, és kiszállási díjra szoktak ügyvédek pénzt kérni.

(fotó:Penovác Károly)

Magyar György a sikerdíj kapcsán azt hangsúlyozta, hogy annak meghatározására azért van szükség, mert a bíróság a jogi képviselő munkadíjaként csak szerződés alapján tudja megítélni azt az összeget, amit a károkozónak fizetnie kell. Az ügyvéd arra a kérdésre, hogy ha a bíróság nem találna felelőst a katasztrófáért, ki fizetne azt válaszolta: csak olyan pereket vállalnak, amelyek megalapozottak."

Kicsit hiányolom a nyilatkozatából az "ismertségből nem lehet befizetni a csekkeket, nekem is élnem kell valamiből" szófordulatot, de valószínűleg tisztában van vele ő is, hogy ekkora ordas pofátlanságot már nehezebben nyelne be a mikrofon, így maradt inkább a jogi hablatynál, ahhoz úgysem ért mindenki.

Érdekes egyébként, hogy Magyar György 13%-a nagy visszhangot kapott a hazai sajtóban, szemben azzal a két ajkai ügyvédi irodával, akik szintén sikerdíjért -bár némileg szerényebbért- képviselik a károsultakat. A Berecz Zsolt, illetve a Németh Ákos Pál nevével fémjelzett irodák sávos díjszabásban egyeztek meg 150 károsult családdal.

"Ötmillió forint kártérítésig a megítélt összeg nyolc százalékát, öt-tíz millió forint kártérítés esetén tíz százalékot, tíz-száz millió között 12 százalékot kell a károsultaknak utólag megfizetniük az ügyvédi irodáknak."

Számoljunk, mert az sem kevés.

Ha valakinek megítélnek 4 milliót, abból Magyar Györgynek a 13%-át, 520ezret fizeti, a másikaknak 8%-ot, 320ezret.

8 millió forintos megítélt kártérítésnél Magyar kap 1, 04 milliót, az ajkaiak "csak" 800ezret. 20 milliónál 2,6 millió aránylik a 2,4-hez.

Kifejezetten jól járnak az ügyvédek szerintem. Méghozzá annyira, hogy ha a siófoki kollegájuknak igaza van, akkor nyerészkedés vádjával fel kell őket jelenteni.


"- Ha végigviszi egy ügyvéd a pert, akkor a hatályos igazságügyminiszteri rendelet értelmében külön megállapodás hiányában öt százalék munkadíj számolható fel, tehát egy húszmilliós perérték esetén egymillió forint - mondta Léhmann György. - Ez az irányadó és korrekt, hiszen figyelembe kell venni azt az alkotmányos alapjogot is: a szolgáltatásnak és az ellenszolgáltatásnak egymással arányban kell állnia. Még az ügyvédeknek, sőt, a sztárügyvédeknek is ügyelni kéne erre. A 13 százalék szerintem vicc, nyerészkedés a szorult helyzetben lévő ügyfeleken. Nem is beszélve az ötvenezer forintos óradíjról. Aranyból van talán a tisztelt kolléga töltőtolla? Ennyi óradíjat a szívsebész nem kér a szívműtétnél..."



Azért mi láttunk már ilyen óradíjakat......igaz a BKV korábbi kifizetési listáin, így eleve rossz emlékeket idéz.

Az Index azt írja, hogy "A kártérítési ügyekre szakosodott amerikai sztárügyvédek ennek többszörösét is elkérik, különösen, ha a per kimenetele nem olyan egyértelmű, mint az iszapkatasztrófa áldozatainak esetében.", de szerintem mi Magyarországon vagyunk, Magyar György pedig saját bevallása szerint sem sztárügyvéd, a másik kettő meg pláne nem, szóval ez a díjszabás kurva pofátlan.

De telik belőle drága öltönyre, puccos órára, erre-arra.

"S nézd meg: sikerdíj, pompa, csillogás
Nyelves puszi, seggnyalás
Nagymenő vagy, nem vitás
Összkomfort lakás, 20 szobás.
Soha nincs olyan, hogy kapkodás,
Csak a hordároknak a jattolás
Pezsgőfürdő, pancsolás
Nincs is dolgod semmi más."

http://vastagbor.blog.hu/2010/10/28/magyar_doktornak_is_fizet_egy_uj_hazat_a_mal


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kinek kell itt magyar tej?
  2010-10-28 20:38:13, csütörtök
 
 
Kinek kell itt magyar tej?
Nagyon úgy fest, hogy senkinek.


Thu, 2010/10/28 - 19:00


A tejtermelők több mint egy éve várnak rá, hogy végre ne csak a szavakkal és ígéretekkel, hanem valós intézkedésekkel segítsék a takarmányárak drasztikus emelkedése, a tömegtakarmány ellátás bizonytalansága, a hatalmas összegeket felemésztő környezetvédelmi beruházások hitelkamat terhei miatt rendkívül nehéz helyzetben lévő ágazatot.

A magyarországi tej felvásárlási árak a legalacsonyabbak közé tartoznak, az Európai Unió 27 tagállamából 23 országban magasabbak a termelői árak, mint nálunk. (Míg Magyarországon 25 euro cent volt az augusztusi átlagár, addig az EU 27-ek átlaga 31 euro centet volt.) A termelés folyamatosan csökken, idén szeptemberben a felvásárolt nyerstej mennyisége több mint 20 %-kal volt kevesebb, mint 2 évvel ezelőtt. A termelés visszaesésével már munkahelyek százai szűntek meg, de megfelelő és időben meghozott döntések nélkül tovább folytatódik az ágazat leépülése, ami a következő egy évben akár 1500 további munkahely megszűnését jelenti.

A magyar termelők hiába kapnak kevesebbet az általuk megtermelt tejért, mint a szlovák, lengyel, német tejtermelők, a boltok polcain az onnan származó UHT tejek mégis jóval olcsóbbak, mint a hazai előállítási tejek. Így nem lehet versenyezni, így nem lehet a hazai fogyasztókat a magyar tej és tejtermékek felé orientálni.

A MOSZ Szarvasmarhatenyésztők Országos Választmány elkeserítőnek tartja, hogy az ágazatban eddig igénybe vehető támogatásokat felfüggesztették, és hogy a termelők - ilyen az elmúlt években soha nem fordult elő - még október végén sem ismerik a 2010. évi nemzeti kiegészítő tejtámogatás összegét.

A Választmány örömmel állapítja meg, hogy a korábban megfogalmazott igényének és az EU-s jóváhagyásnak megfelelően a különleges tejtámogatás előlege október hónapban folyósításra került.

A termelők ugyanakkor megdöbbenve tapasztalták, hogy a tejágazati szerkezetátalakítási támogatás - melynek meghirdetésére közel 1 éve várnak - legutolsó tervezete szerint az előzetesen megismert és pénzügyi terveikben kalkulált alaptámogatás a felére, harmadára csökkenne. Ez olyan, újabb elvonást jelent az ágazat számára, amelynek következményei most még felbecsülhetetlenek.

A MOSZ Szarvasmarhatenyésztők Országos Választmánya az ágazat jövője szempontjából kiemelt fontosságúnak tartja, hogy a szerkezetátalakítási támogatás, amelynek forrása az unió költségvetése, az eredetileg megismert támogatási összeggel kerüljön meghirdetésre.

A hazai tejtermelés legalább szinten tartása érdekében a tej nemzeti kiegészítő támogatást a lehetséges maximális értéken indokolt megállapítani és a felfüggesztett támogatási jogcímeket is újra kell nyitni.

A takarmányszükséglet biztosítása érdekében kedvezményes forgóeszköz hitelt kell bevezetni.

Ezen intézkedések elengedhetetlenül szükségesek az ágazat további zsugorodásának megállítása és az import visszaszorítása érdekében.

(Szabad Föld Online)

http://szentkoronaradio.com/belfold/2010_10_28_kinek-kell-itt-magyar-tej?utm_sour ce=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+atisztamagyarhang+%28S zent+Korona+R%C3%A1di%C3%B3+%2B+Magyar+Jelen%29
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Már hárítják át a bankadót
  2010-10-28 20:30:44, csütörtök
 
  2010-10-28. 18:50
Már hárítják át a bankadót

A bankadó bevezetése jelentősen növelte a hitelekhez és a pénzforgalmunk bonyolításához kapcsolódó díjakat, míg a magatartási kódex aláírása csak kismértékben drágította a banki termékeket - derül ki a Bankométer friss elemzéséből.

A Bankométer 24 magyarországi bank számlavezetéshez kapcsolódó feltételeihez, valamint a hitelekhez kapcsolódó díjak alakulását vizsgálta az elmúlt 13 hónapban.
Felmérésük szerint szembetűnő, hogy a hitelek kezelési költsége és a folyósítási díj a bankadó bejelentését követően közel 10 százalékkal drágult. A számlákhoz kapcsolódó díjak szeptemberben 12 százalékkal nőttek.
A bankadó bejelentése után átlagosan 30 százalékkal drágultak a bankfiókon keresztül bonyolított megbízások díjai, míg az internetes ügyintézés költségei is jelentősen drágultak, de ezzel együtt is jóval olcsóbb pénzügyeket az interneten intézni, mint a bankfiókban - olvasható a felmérésben.
(FN nyomán)
Olvasónk írja:
Tisztelt Kurucok!
Már a biztosítók is hárítják adóikat. Ezt a levelet ma kaptam:

http://w.kuruc.org/galeriaN/egyeb/allianz101028.jpg


http://kuruc.info/r/2/68569/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Drazsé 2.0, avagy folytatódik
  2010-10-28 20:27:33, csütörtök
 
  : 2010-10-27. 19:44
Drazsé 2.0, avagy folytatódik a köztársaság szappanoperája

Napok óta hangos a sajtó attól, hogy Budaházyék ellen újabb bizonyítékok kerültek napvilágra.
Azért van annak valami diszkrét bája, hogy miközben minden a Drazsé-korszak forgatókönyve szerint zajlik, a narancsplebsz továbbra is új országról áradozik. Morális meghasonulás, pártoknak elkötelezett tömegek, a független gondolkodó alapkövetelményének, a kételynek a teljes hiánya.
A kétely hiánya pedig egy jó újságírónál alapvető követelmény (kéne hogy legyen), de valahogy ez nálunk nem vert mély gyökeret. Mindenesetre ha én lennék a nemsokára felálló szuperhatalommal bíró Médiatanács elnöke, akkor azon nyomban elvenném a Hír TV műsorszórási engedélyét úgy néhány hétre, mondván, hogy meséket cáfolhatatlan hírként előadni kifejezetten káros a magyar nép mentális egészsége szempontjából.
Nézzük először is a videót: néhány polgár sétálgat egy parkolóban, kezükben szatyor, kivesznek valamit egy szürkének tűnő autó csomagtartójából. Ennyi. Ha nincs a narrátor, akkor igazából csak néznénk, hogy mi ez az unalmas jelenet. De Narancsia szerencséjére a Hír TV bemondói megmagyarázzák, hogy mit KELL látnunk: ők bombákat pakolgatnak egyik autóból a másikba, és Budaházy van az egyik autóban. Ha nem hiszed, akkor meglátogat Csintalan és veled tölti az éjszakát!
Aztán itt vannak a dokumentumok: két vallomás, mindkettő akkor még börtönben levő gyanúsítottaktól, kik Budaházyt nevezik meg parancsnokuknak. Tényleg hihető, főleg annak a tükrében, hogy a két vallomástevő azóta szabadlábon van.
Nem értem, hogy az "új országnak" miért kell Drazsé idiotizmusait tovább fokozni. Jómagam és még még pár millió honfitársam magyar útlevéllel járunk-kelünk a világban és nem igazán örvendünk annak, hogy tisztességesebb polgárok körberöhögnek: ,,terrorizmus, Budapest, Hungary, ha-ha-ha".
Apró baki (?), hogy a Magyar Nemzet nyomtatott verziójában október nyolcadika szerepel, mármint hogy akkor készült a videó a parkolóban. Én már mindent elhiszek ebben az országban, de azt azért nehezen, hogy Gyuri, aki az említett időpontban már rég raboskodott, észrevétlenül teleportálja magát cellájából, szétosztja a bombákat, majd nyugovóra tér a priccsén. Persze, erre a Magyar Nemzet is rájött, az online verzióban már április nyolcadika szerepel.
Mindenesetre megnyugtató, hogy ennyire idióták ítélkeznek ebben az ügyben.
Tényleg megnyugtató, hogy ilyen idióták kezében az ország közvéleményének az irányítása?

Florian Geyer - Kuruc.info

http://kuruc.info/r/26/68535/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ön mit üzent a Fidesz Lendvai
  2010-10-28 16:40:14, csütörtök
 
  Ön mit üzent a Fidesz Lendvai Ildikójának?

http://kuruc.info/r/6/68230/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán külügyminisztere ismét n
  2010-10-28 16:39:39, csütörtök
 
  Orbán külügyminisztere ismét nagyon bölcset mondott
2010. október 28. 11:50:46

Sosem tapasztalta még saját magán az ország bajait

Martonyi szerint Magyarországnak a globális szemléletet kell erősítenie.

A jövő magyar külpolitikájának lehetőségeihez mérten erősítenie kell a "globális kitekintést", a globális kockázatokkal is foglalkoznia kell; ez a feladat független az ország méretétől - mondta Martonyi János külügyminiszter a Magyar ENSZ Társaság rendezvényén szerdán Budapesten.

Az ENSZ alapításának 65., Magyarország ENSZ-tagságának 55. évfordulója és az ENSZ napja alkalmából tartott emlékülésen a tárcavezető beszédében kiemelte: Magyarország azért pályázik az ENSZ Biztonsági Tanácsának (BT) nem állandó tagsági pozíciójára a 2012-2013-as időszakra, hogy erősítse globális felelősségvállalását.

A BT nem állandó tagjaként Magyarország a nemzetközi normaalkotást, a nemzetközi jog szerepének erősítését, az ENSZ reformját sürgetné, és nagy hangsúlyt helyezne az emberi jogok és a nemzeti kisebbségek jogainak érvényesítésére - fogalmazott.

Hozzátette: emellett a fenntartható fejlődésre és a klímaváltozásra is nagy figyelmet kell fordítani, de kiemelte a kulturális, nyelvi és vallási sokszínűség megőrzését is, amely - mint mondta - nemcsak európai, hanem univerzális érték.

A miniszter úgy vélekedett, hogy az ENSZ-nek ugyan több problémája van, de jelenleg a nemzetközi közösség nem tud jobb megoldást helyette. Azonban nem is kell ilyet találnia, hiszen az ENSZ a világ valamennyi globális gondját, kockázatát kezelni tudja - tette hozzá. Ezért véleménye szerint elő kell segíteni, hogy az ENSZ megoldást találjon a globális kihívásokra.

Martonyi János a globális kockázatok között említette a klímaváltozást, mint mondta, "amikor nagy lesz a baj", az államok is komolyan veszik majd. Ha azonban emiatt eltűnnek egyes országok, és ennek következtében migrációs nyomás alakul ki, az biztonságpolitikai problémákat is felvet majd - figyelmeztetett.

Egy további globális kihívás a nemzetközi terrorizmus és ezzel összefüggésben a tömegpusztító fegyverek elterjedése - mondta. Hozzáfűzte: jó lenne megalkotni egy nemzetközi egyezményt a terrorizmus ellen, de ez aligha lehetséges, mert az államok nem értenek egyet a nemzetközi terrorizmus fogalmában. Önmagában ugyan az egyezmény sem oldaná meg a problémát, de a nemzetközi közösség alapvető felelőssége, hogy lépjen az ügyben - fogalmazott.

Az ENSZ sok területen előrelépést érhetne el - jegyezte meg a miniszter, hangsúlyozva: a nemzetközi szervezet igenis működőképes. Ezt bizonyítják egyebek között az általa indított békemissziók, amelyek Magyarországnak is nagyon fontosak - fűzte hozzá.

Az üres fecsegés és ígérgetés már jól megszokott módszere Martonyiéknak, mint ahogy az egész narancskormánynak, s mindazoknak, akik nem hajlandóak felvállalni a magyar ügyet. eddig csak színt váltottunk: vörösből narancs lett, de mikor jönnek el a nagy változások?

Ezidáig sem az ENSZ, sem az EU nem tett érdemlegeset Magyarország jövőjéért. Ezután majd elvetik a globalizmust és elfogadják, hogy vállalnunk kell nemzeti hovatartozásunkat?

(Népszava nyomán Szent Korona Rádió)
Helios, Thu, 2010/10/28 - 08:30

http://nemenyi.net/default.asp?SID=1&AID=0&Direkt=72818
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sikeres a liberális etetés - A
  2010-10-28 16:30:31, csütörtök
 
  Sikeres a liberális etetés - A magyarokon ismét úrrá lett a vásárlási láz.
2010. október 28. 11:57:28

Ez kell az embereknek

A Józsefváros régi épületeinek helyére épülő modern városrész reprezentatív beruházása a szerdán megnyílt Corvin pláza, amely nem várt hatással volt a fővárosiakra. Délelőtti tolongás a kilencvenes évek stílusában épült áruházban.

Vége a gazdasági válságnak, állapítottam, meg, csak nyilván pont lemaradtam a bejelentésről a Corvin bevásárlóközponthoz tartva. A ledózerolt Józsefváros helyén épült plázát a délelőtt tízes kapunyitón ugyanis olyan tömegben lepték el a vásárlók, mintha Orbán Viktor reggel azt nyilatkozta volna, hogy országunk mától egyoldalúan véget vetett a krízisnek, mi nem követjük tovább az EU-t és az IMF-et ebben a hülyeségben.

A multikulti gyönyörei



A reggeli megnyitót szűk szakmai programnak gondoltam, ahol - amíg az emberek dolgoznak - az újságírók megnézhetik a frissen befejezett komplexumot. Az emberek szerda délelőtt azonban nem dolgoznak, hanem a Boros-Bochkorosan behízelgő hangú szpíker vakerálása közepette tolonganak a króm-üveg akváriumban. És nem csak kismamák vagy nyugdíjasok jelentek meg a korai időpontban. A mozgólépcsőnél végzett gyors felmérésem szerint a jelenlévők reprezentálják a plázába járók összetételét.

Vidám tizenévesek ugrálnak a boltokból harsogó zenére, fiúk és lányok kézen fogva derítik fel az áruházat, középkorúak és nyugdíjasok keringenek a kirakatok körül.

Szeretnek sorban állni

Az egészben nem is a demagóg kérdés érdekes, hogy miért nem tanulnak, dolgoznak inkább délelőtt. Hanem hogy miért jöttek egyáltalán ide, és nem negyed óra villamosozásra, a Westendbe. Ahogy ugyanis az egész épület maga, úgy a boltok is nagyjából az ott megismert képet mutatják. A felhozatal hetven százalékát ruhaboltok teszik ki, van egy nagy elektromos áruház, egy terjedelmes élelmiszerbolt, meg telefonárudák, játékbolt és könyvesbolt. Új, az országban eddig még nem forgalmazott márka sem tűnt fel, de ennek ellenére a közönség úgy viselkedett, ahogy a világ fejlett országaiban kell, ha valami igazán különleges bolt nyílik: sorban állt. Ha máshol nem lehetett, akkor a H&M előtt. Nyilván akkor az arcátlanul alacsony, első napi árakért tömörülnek az ajtó előtt, gondoltam, rosszul.

"Nem tudom, hogy van-e leértékelés, csak érdekel, hogy mi van itt" - mondta egy huszonéves lány. Megkérdeztem még két vásárlót, de ők is csak a vállukat vonogatták: beálltak a sorba, hátha lesz benn valami érdekes. Jó vásárlást kívánok, mondtam, és felmentem az emeletre, ahol kiderült, reggel nem is jelentett be semmit Orbán Viktor.

A gyerekek és a képzőművészek nyertek a válsággal

A felső szinten a válság egyértelmű jeleivel szembesültem. Az üzlethelyiségek fele kiadatlan volt, igaz a fejlett dekorációs technikáknak köszönhetően ez nem volt feltűnő. Malteros vödrökkel teli, félhomályos helyiségek helyett színes falakat láttam, amelyekről csak rövidebb vizsgálat után derült ki, hogy üres terek elé vont paravánok.

A válságnak köszönhetően egy képzőművészeti galéria is helyet kapott az egyik, meglepően nagy helyiségben. A Várfok galéria trendi magyar festők képeit állította ki a folyosóról is látható módon. És bár a galéria az ismertető szerint csak három hónapig működik itt, "hogy mintegy mágnesként vonzza be a vásárlókat a kiállított művek aurájába", a kezdeményezés szimpatikus.

Ha a városszerte üresen álló üzlethelyiségek ideiglenesen befogadnának műalkotásokat, akkor Budapesten kialakulhatna egy mindig mozgásban lévő, emberközeli kiállítótér. Persze kérdéses, hogy mennyire fogékony a közönség egy dzseki és egy plazmatévé közt a tévémaci fejű, önmagát marcangoló nő látványára. Mivel azonban ez nem kerül sokba sem a tulajdonosnak, sem a kiállítónak, cserébe viszont mindketten publicitást kapnának, a dologgal érdemes lehet próbálkozni.

A válságon egyébként még a gyerekek nyertek, akik nagy alapterületű játszóházat kaptak a felső szinten. Távolról ordít az alibizés viszont a nyolcadik kerületet bemutatni hivatott kiállításnál, ahol nyilván áruházi dolgozók függesztettek ki 24 darab fotót a kerület jelenéről és múltjáról, hogy ne tűnjön fel az üzlet hiánya. A lelkesedést valószínűleg nem az itt dolgozók helytörténeti érdeklődése táplálja, hanem az, hogy az üzletház vonzó kihasználtsági adatokat tudjon produkálni. A hivatalos tájékoztatás szerint a helyiségek nyolcvan százalékát kiadták, de ebbe beleszámíthatták azokat az alibitevékenységeket is, amelyek repülnek, ha megérkezik egy tőkeerős pulóverbolt.

A pláza előnyei a felső szinteken válnak nyilvánvalóvá. Az éttermi részt formabontó módon a napfényes üvegtető alá helyezték, így a Corvinban gyorsétkezni sokkal jobb lesz, mint a többi plázában, ahol a kifőzdéket az alagsorba dugták el, mintha az étkezés ugyanolyan szégyellni való tevékenység lenne, mint a szex vagy az olvasás.

A fejlett világhoz tartozunk

Az épületet három óra alatt jártam be az utolsó szegletéig, de fél óra kellett, míg a vásárlók szűnni nem akaró áramán keresztül kiverekedtem magam a szabadba. A zacskókkal és testekkel folytatott közelharc közben megállapítottam, hogy velejéig elkötelezett fogyasztói társadalomban élünk, ahol az emberek konzumreflexei sokkal mélyebbek annál, sem hogy egy gazdasági világválság kizökkentse őket.

Lehet, hogy a prédikátorok szerint itt a nyugat alkonya, de a magyarok mégis inkább vásárolnának.

Westendes, de nem rossz a Corvin pláza

A négy üzleti toronyból és a köztük futó, fedett utcából álló Corvin Irodák valójában négy, külön udvart körülölelő tömböt, és három további irodaépületet jelent. A monstrum ezzel gyakorlatilag megszüntette a keresztben futó Vajdahunyad utcát. A hosszában húzódó, eddig nem létező út, azaz az egész beruházás nevét adó sétány pedig egy az épületek közé ékelt, üvegtetős pláza lett.

A fenti sorok drámai hatásúak, különösen, ha megjegyezzük, hogy mindez 24 ezer négyzetméternyi kiadó irodát, és 34 ezer négyzetméternyi kereskedelmi területet jelent. Méretei ellenére a Corvin Irodák nem lett letaglózó hatású épületmonstrum. Az üvegcső, azaz a pláza a homlokzat központi eleme. A gigantikus akváriumra emlékeztető forma mindkét oldalon magasabb épülettömbök szorítják. Izgalmas hatású az akváriumot keretező, rozsdás fém kapuzatszerűség.

A bejárat ízlésesebb a Corvin mozi háta mögül nézve, ahol az egyik oldalon vörös színű, hosszanti ablakkiosztású, jó tagolású, téglaépület magasodik. A másik oldalt pedig egy hasonló felépítésű, de fehér, lamellás, mészkőborítású tömb szorítja.

A Futó utca felől a kép olyan csillogó és összetett, mintha az építész kazah állami különítmények elkápráztatását tűzte volna ki célul. Az egész mégsem csúszik át vállalhatatlan ízléstelenségbe. Megmarad abban a közepesen érdektelen stílusban, amiben a Westend is épült. A tégla, az üveg és a kő olyan módon váltakozik, mintha a tervezőket felváltva fenekelte volna Finta József és Demján Sándor, amikor rossz jegyet hoztak haza.

Íme ez a liberalizmus egyik nagy "sikerműve", az őrült, tébolyodott vásárlási láz, a fölösleges termékek minél gyorsabb beszerzése, és a haszontalan időpocsékolás netovábbja. Mire mondjuk akkor, hogy "Ki a kicsit nem becsüli, a nagyot nem érdemli"?

(Index nyomán Szent Korona Rádió)

http://nemenyi.net/default.asp?SID=0&AID=0&Direkt=72819
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hazánkból is számítanak felper
  2010-10-28 16:21:39, csütörtök
 
  A zsidó megint magából indul ki: A magyaroknak a vérükben volt a gyűlölet

2010. 10. 28. csütörtök. - 12:03
Hazánkból is számítanak felperesekre az amerikai ügyvédek a legújabb holokausztperben

"Magyarország a náci Németország szövetségese volt, és mint az 1941-es kamenyec-podolszkiji deportálások is mutatják, nem bújhat a három évvel későbbi megszállása mögé. A zsidók 66 évvel ezelőtti üldöztetéséért a mai Magyarországot jogi felelősség terheli, hiszen azóta sem került sor az elkobzott vagyonok utáni kárpótlásra" - mondta lapunknak Chuck Fax és Marc Zell ügyvéd, akik a múlt héten beadott washingtoni holokausztperben képviselik a felpereseket.

A keresetet a Magyar Köztársasággal, a Magyar Államvasutakkal (MÁV) és annak volt teherfuvarozási cége, a MÁV Cargo jogutódjával szemben indították, ötmillió dollárt követelve. Azóta kérték a per egyesítését a MÁV ellen februárban indított chicagói üggyel.

Mint az ügyvédek elmondták, azért nem magyar bíróság előtt keresnek jogorvoslatot, mert a magyar törvények nem biztos, hogy megadják azt a teljes elégtételt, amelyre a zsidó áldozatok törekednek. És bár ennyi idő elteltével nehéz lehet bizonyítani, hogy valakit egy konkrét ügyben MÁV-alkalmazott vagy csendőr fosztott meg a vagyontárgyától, azért rendelkezésre állnak dokumentumok az ügyvédek szerint.

- A deportálások a MÁV emblémájával ellátott marhavagonokban történtek, a magyar államigazgatás aktív közreműködésével. Az értékek pedig a mai napig náluk maradtak, őket gazdagították - mondja Chuck Fax. - Áldozatok arról számoltak be nekem, a magyarok sokszor rosszabbak voltak a németeknél. A nácik egy politikának feleltek meg, a magyaroknak viszont a vérükben volt a gyűlölet - állítja Marc Zell.

Megkérdeztük: igazságosnak tartják-e, hogy a felperesek győzelme esetén a MÁV tartozását a magyar adófizetőknek kell megfizetniük, akiknek legnagyobb részt vajmi kevés közük van a csaknem hét évtizeddel ezelőtt történtekhez. - Hadd mondjak erre egy személyes példát: magam is részt vettem ügyvédként az amerikai őslakos indiánok kárpótlási pereiben. Aztán semmi igazságtalanságot nem láttam benne, hogy adófizetőként ki kellett vennem a részemet a több százmilliárd dolláros jóvátételből, holott az indiánokat jóval azelőtt semmizték ki, hogy az őseim megérkeztek volna az Egyesült Államokba - állítja Zell, azt sem tartva különösen furcsának, hogy adófizetői minőségükben a magyarországi zsidóknak is fizetniük kellene. ,,A magyarországi zsidók magyar állampolgárok, ugyanazok a kötelességeik, mint bárki másnak." - Igaz, magyarországi illetőségű még nincsen a felpereseink között, de reméljük, ez változik - tette hozzá.

Kíváncsiak voltunk, érzékelik-e az ügyvédek az Amerikában indított, egyre szaporodó holokausztperek nyomán keletkező kényes magyarországi helyzetet, és nem tartanak-e ennek nyomán a magyarországi antiszemitizmus erősödésétől. - Ezt az érvet most már el kellene felejteni. Ugyanezen aggódtak 1933-ban a német zsidók is, hogy a nácik elleni nemzetközi bojkott erősíti az antiszemitizmust. Tudjuk, mi lett a történet vége. A zsidóellenesség attól nem szűnik meg, hogy a zsidók befogják a szájukat - mondja Zell. Chuck Fax egy személyes történetet tesz hozzá. ,,Tudja, éppen Svájcban voltam, amikor a bankokkal szembeni zsidó kárpótlási ügyek folytak. A bőrömön éreztem egyes svájciak gyűlöletét. De úgy voltam vele: a pereskedés csak ürügy, hogy ezt kifejezésre juttassák. Már azelőtt is gyűlöltek."

(Nol)

http://kitartas.mozgalom.org/friss-hirek/zsido-megint-magabol-indul-ki-magyarokna k-verukben-volt-gyulolet
.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tilos kimondani a cigánybűnözé
  2010-10-28 16:14:15, csütörtök
 
  2010-10-28. 00:38
Tilos kimondani a cigánybűnözés szót az Országgyűlésben? A Ház szocionista alelnöke szómegvonással fenyegetett

Állásfoglalást kért a Jobbik az Országgyűlés alkotmányügyi bizottságától, kifogásolva, hogy Ujhelyi István szocialista házalelnök kritizálta a radikálisokat a ,,cigánybűnözés" kifejezés használata miatt.
Levelet írt a Jobbik képviselőcsoportjának helyettes vezetője, Hegedűs Tamás az Országgyűlés alkotmány- és ügyrendi bizottsága fideszes elnökének, hogy állásfoglalását kérje Ujhelyi István szocialista házalelnök megnyilatkozásai ügyében.
A Jobbik beadványa leírja, hogy október 19-én, a migrációs tárgyú törvények vitájában Volner János (Jobbik) felszólalását követően Szabó Tímea LMP-s politikus erőteljesen bírálta az előtte felszólalót a cigánybűnözés kifejezés használata miatt. Az ökopárti honanya egészen pontosan kikérte magának, hogy a T. Ház falain belül valakik cigánybűnözésről és a külföldiek kapcsán ,,bacilusgazdákról" beszéljenek. Szabó Tímea felszólalása után az ülést vezető Ujhelyi István a pulpitusról azt közölte: ha nem az elnöki székben ülne, akkor megtapsolta volna az LMP-s politikus mondatait. Egyúttal újra megadta a szót Volner Jánosnak, de figyelmeztette is: ne lépjen le ,,a vékony mezsgyéről", különben megvonja tőle a szót.
A Jobbik szerint Ujhelyi ,,levezető elnöki funkciójában megengedhetetlenül egyértelmű politikai állásfoglalást tett, másrészt a szó megvonásának kilátásba helyezésével Volner Jánost a véleménynyilvánítás alkotmányos jogában kívánta korlátozni" - írják a radikálisok. Az iratot jegyző Hegedűs Tamás hozzáteszi: a ,,cigánybűnözés" kifejezéssel kapcsolatban a Legfelsőbb Bíróság jogsértőnek minősítette a közszolgálati médiumnak azt a döntését, mellyel e kifejezés használata miatt először megtagadták a Jobbik kampányanyagainak lejátszását. Szerintük, ha a Legfelsőbb Bíróság az emberi méltóságot sértőnek minősítette volna, akkor ezzel ellentétes határozatot hoz.
Arról, hogy a Balsai István (Fidesz) vezette bizottság mikor hozhat állásfoglalást az ügyben, nem tudni.
(NOL)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Máig kapják fizetésüket a pécs
  2010-10-28 16:07:33, csütörtök
 
  2010-10-28. 12:44
Máig kapják fizetésüket a pécsi egyetem előzetesben ülő igazgatói

Felmentették vezetői pozíciójából, fizetést azonban továbbra is kap a Pécsi Tudományegyetem volt gazdasági főigazgatója és az intézmény másik két, vesztegetési ügyben érintett, előzetes letartóztatásban lévő dolgozója - írta csütörtöki számában az Új Dunántúli Napló.
Bódis József rektor arról tájékoztatta a lapot, hogy I. Gábor volt gazdasági főigazgatót a Nemzeti Erőforrás Minisztérium mentette fel, az erről szóló levelet a napokban vették át. A felmentést még az előző rektor, Gábriel Róbert kérte a szaktárcától tavasszal, az egyetem gazdálkodásával összefüggő vesztegetési ügy kirobbanásakor.
A volt főigazgató azonban továbbra is a PTE alkalmazásában áll, csakúgy, mint az intézmény szintén előzetes letartóztatásban lévő informatikai igazgatója és egyik tanácsadója. Fizetést is kapnak. A közalkalmazotti jogviszonyukat felfüggesztették, a bértábla szerint járó pénz felét fizetik ki nekik - olvasható a baranyai napilapban.
(MTI)

http://kuruc.info/r/2/68556/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2010.09 2010. Október 2010.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 546 db bejegyzés
e év: 3186 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 660
  • e Hét: 3762
  • e Hónap: 14873
  • e Év: 168369
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.