Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
Nem lehet mindenki ellenség,
  2010-10-30 20:56:36, szombat
 
  2010-10-30. 14:23
Nem lehet mindenki ellenség, barátra is szükség van - Perge Ottó véleménye a törökök EU-csatlakozásáról és általában a Jobbik külpolitikai elképzeléseiről

Várható volt, hogy előbb vagy utóbb az iszlám valláshoz fűződő viszony éles vitákhoz vezet a magyar radikális jobboldal köreiben is. A valóban döntő jelentőségű kérdés Törökország EU-csatlakozásának ügyével kapcsolatban került terítékre. Az európai radikális jobboldal azonban egységesnek tűnik Törökország Európai Unióba történő belépésének és általában az iszlám veszélynek a megítélésében. Azonban más a helyzet idehaza.
Kapcsolódó anyagok: - Nem egységes a Jobbik a török-kérdésben + Kuruc-vélemény
- Törököt fogott a Jobbik - könnyen a torkán akadhat
- Válasz Florian Geyernek Törökország ügyében
Október 22-én és 23-án Bécsben az Osztrák Szabadság Párt meghívására konferenciát rendeztek Törökország Európai Uniós csatlakozásának kérdéséről. A fórumon megjelent a vendéglátó osztrák párt vezetőin kívül a Flamand Érdek Párt (Vlaams Belang), a Svéd Demokraták, a Dán Néppárt, a Slota-féle Szlovák Nemzeti Párt, és az Olasz Északi Liga egy-egy vezetője. (Az Északi Ligát Fiorello Provera, a Dán Néppártot Morten Messerschmidt, a Flamand Érdek Pártját Bruno Valkeniers pártelnök, valamint Filip Dewinter, a párt alapítója, a Szlovák Nemzeti Pártot August Lang, a Svéd Demokratákat pedig Kent Ekeroth képviselte.) Nem vett részt a tanácskozáson a jelentősebb európai radikális jobboldali mozgalmak közül a Francia Nemzeti Front, a Wilders-féle holland Szabadság Párt, a bolgár Ataca (Támadás), a görög LAOS párt, valamint a Jobbik. Megjegyzendő azonban, hogy a felsorolt távol maradó pártok mindegyike - a Jobbik kivételével - élesen ellenzi Törökország uniós csatlakozását.
A konferencián részt vevő mozgalmak képviselői egyetértettek abban, hogy Törökországnak nincsen helye az Európai Unióban. A radikális pártok azzal a javaslattal álltak elő, hogy rendezzenek európai uniós népszavazást Törökország belépésének kérdéséről. ,,Mindnyájan azon a határozott véleményen vagyunk, hogy Európa drámai gyorsasággal fog szétesni, amennyiben nem európai országok is az EU tagállamaivá válnak" - jelentette ki Heinz-Christian Strache, az Osztrák Szabadság Párt elnöke. Ha megtörténne Törökország felvétele, ,,akkor az Európai Uniónak befellegzett, ezzel szemben ami létrejönne, az egy Euro-Ázsiai-Afrikai Unió lenne, amely immár nem képviselné az európai értékeket" - tette hozzá a politikus. Morten Messerschmidt, a Dán Néppárt egyik vezetője pedig bejelentette: a radikális mozgalmak népszavazást kezdeményeznek Törökország európai belépéséről. ,,Romániától Dániáig, Olaszországtól Finnországig meg kell kérdezni az embereket a török tagsággal kapcsolatban, hogy végre ne csak a politikailag korrekt európai elitek hallassák a hangjukat, hanem az egyszerű európai polgárok is" - fejtegette a dán radikális jobboldal képviseletében megjelent Morten Messerschmidt.
Kétségtelen, hogy Törökország európai uniós csatlakozásának kulcsfontosságú ügyében a Jobbik elszigetelődött a hasonló ideológiai alapokon álló mozgalmak körében. Ami persze önmagában még nem tragédia. Én a magam részéről egyébként érteni vélem a Jobbik külpolitikáját irányító személyek állásfoglalásának indítékait. Ők alighanem úgy gondolják, Magyarország legfontosabb célja, hogy végre lerázza nyakáról a gyarmati igát, vagy legalábbis némi önállóságot vívjon ki a hanyatló cionista amerikai világbirodalommal szemben.
Teljes mértékben helyes törekvés, csakhogy egyedül semmire sem jutunk. Túl sok az ellenségünk: a nemzetközi pénzarisztokrácia és a velük szövetkezett cionisták járma alatt nyögünk, nekünk parancsolnak a washingtoni, brüsszeli, tel-avivi birodalmi központokból, de a tőlünk területeket rabló környező provinciák népei - románok, tótok, szerbek és ukránok - is gyűlölnek minket. Az országon belül lakó zsidóság egy jelentős része is ellenségesen tekint ránk, és uralkodni akar rajtunk, de fenik ránk a fogukat a cigányok, akiket ráadásul tüzelnek is ellenünk a leigázásunkra törő idegen erők. Egy szó, mint száz: a magyarságnak nagyon sok az ellensége, ezért valóban létfontosságú, hogy szövetségeseket találjunk, lehetőleg olyan népeket és államokat, amelyek vannak annyira erősek, hogy támaszkodni tudunk rájuk. Nem lehet egyszerre harcolni mindenkivel; barátok is kellenek.
De a radikális jobboldal szinte senkit sem szeret: utáljuk Amerikát, az Európai Uniót, a franciákat, a zsidókat, a románokat, a szlovákokat, a szerbeket, de a kuruc hagyományok következtében az osztrákokkal szemben is fenntartásaink vannak, a 40 év kommunista elnyomás miatt ki nem állhatjuk az oroszokat, de mintha mindez nem lenne elég, a szóba jöhető, feltörekvő nagyhatalmakat sem szeretjük.
Kínát azért nem, mert kommunista rendszere van, és politikai foglyok ülnek a börtöneiben, ezen kívül Tibet és az ujgurok elnyomását is Peking szemére vetjük. Ami pedig az egyre erősödő Törökországot illeti, azzal meg az a bajunk, hogy iszlám vallású, ezen kívül meg vagyunk győződve arról, hogy a törökök el fogják özönleni Európát, mint ahogy Németországot elözönlötték, de kurucság ide, kurucság oda, nem felejtettük el a törököknek a 150 éves hódoltságot, Eger és Szigetvár ostromát, mi több, az örmények lemészárlását és a kurdok elnyomását is a fejükre olvassuk.
Az arabokkal és a muzulmánokkal általában nincs bajunk mindaddig, amíg a Közel-Keleten harcolnak az idegen hódítók ellen, de már az Európában élő több millió arabot és muzulmánt hajlamosak vagyunk csőcseléknek, bűnözőknek és élősködőknek tekinteni, akiket legjobb lenne egy-egy pofon kíséretében hazazavarni, habár halvány fogalmunk sincsen arról, miképpen lehetne ezt a sok milliós embertömeget kizsuppolni, miként arról sincsen fogalmunk, hogyan lehetne gyermekek szülésére rákényszeríteni Európa bennszülött fehér asszonyait. Egyébként alighanem csak egészen drasztikus intézkedésekkel (abortusztilalom, fogamzásgátlás tilalma, szigorú erkölcsi alapú cenzúra a médiában, stb.) lehetne elhárítani a vén kontinens őshonos népeinek demográfiai katasztrófáját (de lehet, hogy már túl késő), de ilyen intézkedéseket javasolni nem mer egyetlen radikális jobboldali párt sem, mert ha bármelyik is megtenné, akkor úgy elbukná a következő választást, mint a pinty. Márpedig, ugye, aki belekóstolt egyszer a politikusi hivatással járó kényelembe és megízlelte a hatalom és a jólét örömeit, az aligha fog lemondani szép kis jövedelméről és kényelmes állásáról, tudván, hogy mondjuk az abortusztilalom felvetésével rettenetes gyűlöletet kelt önmaga iránt, és végleg elvágja politikai és általában mindenféle karrierjét.
Egyszóval, tetszik vagy sem, sajnos kicsik és gyengék vagyunk (egyre kisebbek és egyre gyengébbek, épp a napokban csúszott tízmillió fő alá a Csonkaországban élő magyarság), barátok és szövetségesek nélkül pedig végünk. Igaz, akkor is végünk van, ha nem sikerül legalább némi önrendelkezési jogot kicsikarnunk a cionista pénzoligarchia irányítása alatt álló Világbirodalomtól.
De egyedül ez a szabadságharc nem fog menni! Támaszkodhatunk persze például a lengyelekre, vagy éppen a németekre - mindkét nép osztatlan rokonszenvet élvez radikális jobboldali körökben -, de a németekkel nem sokra megyünk, legalábbis mindaddig, amíg Berlint is a cionisták irányítják, és önálló német külpolitika nem létezik. Mint minden kis országnak, Magyarországnak is az az érdeke, hogy több nagyhatalom is létezzen, melyek erőterében amolyan Bethlen Gábor-i módra egyensúlyozni tudnak, egyiket kijátszva a másik ellen.
Jelenleg azonban még mindig egy, nyomasztóan túlsúlyos szuperhatalom van a világban, amelynek mi is egy teljesen jogfosztott gyarmata vagyunk, éppen ezért elsőrangú magyar érdek, hogy megerősödjön Oroszország, Kína, India, Törökország, a muzulmán világ, habár természetesen az semmiképpen sem lenne jó, ha bármelyik is túlhatalomra tenne szert, és befolyása alá kerülnénk. Ez a veszély persze egyelőre egyáltalán nem fenyeget, úgyhogy mindenképpen meg kell próbálnunk a feltörekvő hatalmakra támaszkodva csökkenteni függőségünket a cionista amerikai birodalomtól.
Mármost én nem mondom azt, hogy kapcsolataink építgetése és a világbirodalomhoz fűződő szálak vagdosása közben teljesen feledkezzünk el az erkölcsi szempontokról. Én magam is súlyos fenntartásokat táplálok a kommunista Kínával szemben, és nem tartom lehetségesnek túlságosan szoros szövetség kialakítását az emberi jogokat sárba tipró Pekinggel. De Törökországot illetően más a helyzet. No persze, ott sem minden fenékig tejfel: de hát tudomásul kell vennünk, hogy minden nagy és erős ország, főképpen pedig egy birodalom, súlyos bűnök árán válhatott csak naggyá és erőssé. A birodalomépítés ugyanis nem éppen kiscserkészeknek való művelet. Mármost ami Kínának a kommunizmus, az Erdogan vezette Törökországnak az iszlám (minden nagyra törő országnak szüksége van valamiféle összefogó, az egységet megteremtő ideológiára vagy vallásra, függetlenül attól, tetszik-e nekünk, vagy sem), ezen kívül pedig Ankarának is megvannak a maga ujgurjai és tibetijei: az örmények, illetve főleg a kurdok. (Az örményekkel a gond az, hogy a törökök nem hajlandók elismerni 1-1,5 millió örmény lemészárlását, ami 1915-ben történt.)
Úgy vélem azonban, semmit sem tehetünk sem az örményekért, sem a kurdokért. (Ez utóbbiak, legalábbis Irak északi részén, jelentős izraeli és amerikai segítséggel, lényegében létre is hozták de facto államukat, aligha szorulnak hát a mi sajnálatunkra.). Ezzel szemben botorság volna nem meglátni, hogy Törökország milyen lélegzetelállító fejlődésbe kezdett az elmúlt évtizedben: Jelenleg a világ 17. legfejlettebb gazdaságával büszkélkedhet (2050-ben a 10. helyre fog előrelépni), a nép lélekszáma dinamikusan növekszik, vagyis nem fognak kihalni, van egy életerős, eleven vallásuk, hatalmas, cselekedni kész hadseregük (amely azonban már aligha fogja megdönteni a polgári kormányt, mint tette azt 1960 után összesen négy alkalommal).
Ezen kívül pedig Törökország az elmúlt években roppant okos külpolitikát folytatott, és gondosan igyekezett kiépíteni befolyási övezetét úgy Közép-Ázsiában, mint Dél-Kelet-Európában és a Közel-Keleten. Közben Törökország jó viszonyt ápol az USA-val, Oroszországgal és Kínával is, sőt Ankara megengedhette magának azt a luxust, hogy szembeszálljon Izraellel a zsidó állam gázai vérengzése idején, majd a gázai segélyhajók elleni brutális izraeli támadás során. És ne gondoljuk, hogy Ankara csak szerepet játszik, és a cionisták parancsait követi! Nem, hanem kizárólag saját, nemzeti érdekeit követi!
Törökország ázsiója roppant magas ma az arab világban, de Közép-Ázsiában, és másutt is, az óvatos és okos erdogani külpolitika eredményeképpen számos elemző már az Ottomán Birodalom egyfajta újjászületéséről beszél. Bárhogy is van, valószínűnek tűnik: Törökországé a jövő. És ezt az országot már most sem tudják irányítani sem a zsidók, sem az amerikaiak, sem pedig senki más. Törökország már ma is komoly középhatalom, melyből akár a jövő egyik jelentős nemzetközi szereplője válhat. Az ellenségektől körülvett maroknyi magyarság egész egyszerűen nem teheti meg, hogy ne keresse ennek a feltörekvő hatalomnak a szövetségét, sőt szoros barátságát. Ha a törökök sem felelnek meg nekünk barátnak, akkor megérdemeljük, hogy magunkra maradjunk a nemzetközi életben.
Ami pedig az ,,Európát elárasztják a törökök" féle szólamokat illeti, a válaszom a következő: hát nem jobb, hogy inkább ők (a fajrokonaink!) árasztják el a kihaló kontinenst, mint bárki más? Természetesen én volnék a legboldogabb, ha az európai fehér népek feltámadnának és ismét magasra emelnék a fejüket. Lássuk be azonban, hogy az Európában megindult népesedési folyamatok immár megfordíthatatlanok. Semmi jel sem utal arra, hogy az európai fehér nők és férfiak több gyermeket kívánnának nemzeni és felnevelni a jövőben, és a keresztény vallás újjáéledésének sem mutatkoznak a legcsekélyebb jelei sem. A liberalizmus megölte az európai civilizációt. Persze én is azt mondom, mentsük ki a romok alól azt, ami menthető. De már nem minden menthető.
Véleményem szerint egyébként az európai radikális jobboldali pártok ,,Európa újjászületésére és feltámadására" irányuló törekvései csakis akkor nevezhetők ésszerűeknek, ha ugyanakkor megjelölik azt a módot is, hogy pontosan hogyan képzelik több tíz millió ember kitelepítését a kontinensről, továbbá közlik azt is, miképpen kívánják szülésre rábírni az őslakosság lányait és asszonyait. Mert egyelőre ezekre a roppant kényes - de kiemelkedően fontos - kérdésekre - őszinte sajnálatomra - nem kaptunk értékelhető válaszokat. (Mert a családi pótlékok és az anyasági támogatás emelése nem fogja elhárítani a demográfiai katasztrófát.)
Persze én is tisztában vagyok azzal, hogy a világbirodalom cionista urai a múltban maguk is ösztönözték a bevándorlást (már nem örülnek neki annyira, sőt állítom, a cionisták szép lassan felsorakoznak a bevándorlást ellenző, iszlámellenes radikális jobboldal mögé), mivel egy kevert, identitásától megfosztott néptömeg fölött könnyebb uralkodni, mint nagy múltú, büszke, öntudatos nemzetek fölött. Azzal azonban nem számoltak, hogy a bevándorlók második és harmadik nemzedékében újjászületik a szülők és nagyszülők iszlám hite.
Hogy milyen lesz a jövő Európája, ma még lehetetlenség megmondani. Egészen biztosan kevert népességű lesz, ami azonban nem zárja ki azt, hogy az egyes ősi európai nemzetek önazonosságuk jelentős darabkáit megőrizzék és átmentsék az új történelmi korszakba. Talán kulturális, gazdasági és technológiai téren is hanyatlás következik. Lehetséges, hogy Európa Ázsiához képest amolyan periférikus térséggé válik, és Észak-Afrikával, illetve az arab világgal alkot majd egy civilizációs tömböt. Mindez azonban nem a világ vége: a cionista oligarchia, a globális vadkapitalizmus és a vallástalan fogyasztói társadalom eltűnése még a javunkra is válhat.

Perge Ottó - Kuruc.info


http://kuruc.info/r/7/68690/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Volner János: a költségvetésbe
  2010-10-30 20:53:19, szombat
 
  Volner János: a költségvetésben nem történt meg az ígért forradalmi áttörés
2010, október 30 - 19:12

A Jobbik szerint a jövő évi költségvetési törvényjavaslatban nem történt meg az Orbán Viktor miniszterelnök által ígért forradalmi áttörés, hiszen abban - az adóváltoztatások kivételével - helyben hagyták a korábbi szocialista kormányok megszorító intézkedéseit.


A Jobbik szerint a jövő évi költségvetési törvényjavaslatban nem történt meg az Orbán Viktor miniszterelnök által ígért forradalmi áttörés, hiszen abban - az adóváltoztatások kivételével - helyben hagyták a korábbi szocialista kormányok megszorító intézkedéseit.

Volner János, a párt országgyűlési képviselője szombaton hangsúlyozta: a Jobbik különösen fontosnak tartaná, ha a kormány a jelenleg javasolt 64 milliárd forintnál többet fordítana a közfoglalkoztatás helyzetének javítására.

Magyarország számára a valódi talpra állást ugyanis az jelenthetné, ha az eddig dologtalanul adott segélyeken élőket sikerülne visszavezetni a munkaerőpiacra - fejtette ki a jobbikos képviselő.

Kiemelte: a kormánynak meg kellett volna lépnie azt a nagy szociálpolitikai átalakítást, amely után csak közmunka után járna támogatás.

Volner János optimistának nevezte a költségvetést, mivel szerinte a 3 százalékos költségvetési hiánycélt rendkívül kedvező külgazdasági és növekedési feltételekhez kötötték. A jobbikos képviselő aláhúzta továbbá, hogy aggodalommal tekintenek a közszféra karcsúsítása elé is, mivel azt szerintük a közszolgálati rendszer újragondolásának kellett volna megelőznie.

A Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter által szombaton ismertetett jövő évi költségvetési javaslat 2,94 százalékos GDP arányos eredményszemléletű hiánnyal, valamint 3,0 százalékos gazdasági növekedéssel és 3,5 százalékos inflációval, illetve csökkenő államadóssággal számol.

A kormány jövőre 25-30 ezerrel kívánja csökkenteni a közszféra jelenlegi 690 ezres létszámát.



mti - barikad.hu

http://barikad.hu/volner_j%C3%A1nos_k%C3%B6lts%C3%A9gvet%C3%A9sben_nem_t%C3%B6rt% C3%A9nt_meg_az_%C3%ADg%C3%A9rt_forradalmi_%C3%A1tt%C3%B6r%C3%A9s-20101030
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
34 milliárddal több jut a terr
  2010-10-30 20:40:37, szombat
 
  2010-10-30. 19:05
34 milliárddal több jut a terrorcselekmények elhárítására, azaz bizonyítékok kreálására

A 2011-es költségvetés az állampolgárok védelmét és biztonságát jobban szolgáló szervezeti átalakításokhoz, a fejlesztésekhez és a fenntartás arányos növeléséhez biztosít többletforrásokat - tartalmazza a kormány által szombaton benyújtott költségvetés általános indokolása. A Belügyminisztérium fejezetében csak a közbiztonságot szolgáló kiadások előirányzata 2010-hez képest összességben csaknem 34 milliárd forinttal (11,8 százalékkal) emelkedik.
A dokumentum ismerteti, hogy a megújuló rendészet három pillére a terrorcselekmények felderítésére, megelőzésére, felszámolására 2010-ben létrehozott Terrorelhárítási Központ; a belső bűnmegelőzési és bűnfelderítési feladatokra megalakuló Nemzeti Védelmi Szolgálat; valamint az Országos Rendőr-főkapitányság és alárendelt szervei, amelyek együttesen, együttműködve látják el feladataikat. A Kormány 2011-re mindhárom terület megerősítésére, a létszám- és eszközrendszerben történő fejlesztésekre irányoz elő többletforrásokat.
Az elmúlt évek során eszközrendszerében és állományában is legyengült rendőrségnél jelentős - szinte átütő erejű - fejlesztések szükségesek az állampolgári elvárásoknak megfelelő közbiztonság megteremtése érdekében. A kormányprogramban rögzített célok megvalósításához - 9 milliárd forintból - megindul, és két év alatt lezárul 4130 rendőr képzési feltételeinek megteremtése, felvétele, kiképzése és szolgálatba állítása. Ennek eredményeként 2011 első negyedévében már 2100-zal több rendőr kezdi meg munkáját.
Jelentős többletforrások biztosítják a rendőrség szakmai munkáját kiszolgáló bűnügyi-technikai szolgálat fejlesztését (2 milliárd forint), informatikai fejlesztését (2,6 milliárd forint), valamint - a rendelkezésre álló forrásokkal arányosan - csökkennek azok a hiányok, amelyek a működtetési forrásokban keletkeztek az elmúlt évek során. Ez utóbbiak hatásának csökkentésére a kormány 4,9 milliárd forintot irányzott elő.
Külön forrás (1,2 milliárd forint) áll rendelkezésre a veszélyeztetett települések közbiztonságának javítására, illetve az annak fenntartásában közreműködő hatóságok, szervezetek együttműködésének biztosítására. 2011-től nem függ a rendőrség kiadása az objektív felelősség elvének alkalmazásával kiszabott közigazgatási bírságbevétel (16 milliárd forint) teljesítésétől, amelyet a központi költségvetés a testületnél azonos arányú támogatási előirányzattal váltott ki.
A szabálysértési törvény módosításával a "kisértékű" bűncselekmények felderítéséhez, eljárások lefolytatásához a rendészeti területet és a büntetés-végrehajtást érintő feladatok végrehajtásának feltételeit (létszámemelés, intézmények működési feltételeinek javítása) a 2011-es költségvetés mintegy 2,9 milliárd forintból teremti meg.

(MTI)


http://kuruc.info/r/2/68706/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lenin nem tud aludni, felkel,
  2010-10-30 20:30:35, szombat
 
  Lenin nem tud aludni, felkel, felöltözik és kimegy sétálni a Vörös térre. Világítás nincs, így az éjszakában csak az utolsó pillanatban veszi észre a vele szemben közeledő csontvázat. Ráköszön:
- Jó éjszakát csontvázpolgártárs! Kihez van szerencsém?
- Én vagyok Katalin cárnő.
- Hú, milyen szerencsém van! Találkozhat ...tovább »tam a nagy államalapítóval! - tör ki örömében Lenin és megöleli a csontvázat. Elbeszélget vele egy ideig, majd heves vállveregetések és parola kíséretében érzékeny búcsút vesz társától. Élményekkel eltelve tér nyugovóra. Másnap éjszaka megint csak forgolódik az ágyában, így ismét sétára szánja el magát. A sötétben csak az utolsó pillanatban veszi észre a vele szemben közeledő csontvázat. Ráköszön:
- Jó éjszakát csontváz polgártárs! Kihez van szerencsém?
- Én vagyok Kutuzov tábornok. - jön a válasz.
- Hú, mekkora szerencsém van megint! Találkozhattam a nagy Napóleon verő hadvezérrel! - tör ki örömében Lenin és megöleli a csontvázat. Elbeszélget vele egy ideig, majd heves vállveregetések és parola kíséretében érzékeny búcsút vesz társától. Élményekkel eltelve tér nyugovóra. Másnap éjszaka ismét csak forgolódik az ágyában, így új sétára szánja el magát. A sötétben csak az utolsó pillanatban veszi észre a vele szemben közeledő csontvázat. Ráköszön:
- Jó éjszakát csontváz polgártárs! Kihez van szerencsém?
- Csontváz az anyád kínja! Vasgyári munkás vagyok és most jövök az éjszakai műszakból!
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
104 éve temették újra a Nagysá
  2010-10-30 20:13:40, szombat
 
  104 éve temették újra a Nagyságos Fejedelmet

2010. 10. 29. péntek. - 19:43
A Nagyságos Fejedelem hamvainak hazahozataláról az után született döntés, hogy az Országgyűlés 1906. október 23-án eltörölte a Rákóczit és társait megbélyegző törvénycikkelyeket.

1906. október 27-én 9 órakor Orsovánál gördült át a magyar határon a különvonat a bujdosók hamvaival. A budapesti gyászünnepségek után október 29-én ért Kassára a gyászmenet.

Egy szemtanú szerint ,,Budapesten inkább a modern Magyarország, Kassán a Rákóczi-kori Magyarország elevenedett meg. A külső keret is stylszerű volt, a diadalkapuk Rákóczi várai, bástyái és házai motívumaiból lettek összeállítva". Ott volt az egész Felső-Magyarország; népes vármegyei bandériumok korhű öltözetben címerek, zászlók erdejével, a lakosság Máramarostól Trencsénig, és Erdély küldöttsége.

Ötkor megkondultak a dóm harangjai, a klerikusok énekkara elkezdte a 129. zsoltárt, a pontifikáló főpap a Kryrie eleisont intonálta, s huszonnégy ágyúlövés tiszteletadásával II. Rákóczi Ferenc és bujdosótársai hamvait végső nyugvóhelyükre helyezték a kassai dóm kriptájában.

"Nem temetés, hanem igazi diadalmenet volt, a minőben élő fejedelmek nem részesülhetnek, a holtak közül is csak azok, akiknek egykori dicsőségük már eszmeivé finomult" - írta egy korabeli beszámoló.

http://kitartas.mozgalom.org/friss-hirek/104-eve-temettek-ujra-nagysagos-fejedelm et
.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hol volt, hol nem volt, az Ópe
  2010-10-30 20:06:21, szombat
 
 

Hol volt, hol nem volt, az Óperenciás tengeren és az Üveghegyen is túl, volt egyszer egy kerek erdő. A kerek erdőben az állatok demokráciában éltek, s a Farkas volt a megválasztott elnökük. Volt is dolga bőven a Farkasnak: az előző elnök, a Róka nemcsak az erdő gyümölcseinek nagy részét lopta el és nemcsak az állatállományt ritkította meg, hanem jelzáloghitelt is felvett az Erdő nagy részére, amit persze a szavazói etetésére költött - s most nyögték a kamatokat az Erdő állatai.

Valahányszor a Farkas valamilyen intézkedést hozott, rögtön felvonyított a Róka, s vele régi szövetségese és hűséges híve, a Varjú. A Varjúnak igen könnyű dolga volt. Csak annyit kellett mondania: ,,Kár, kááár, veszélyben a demokrááácia!". Tudta, hogy nem járhat rosszul: ha tényleg veszélybe kerül, ő megmondta előre; ha pedig nem, hát az csakis az ő elővigyázatos károgásának lesz köszönhető.

Az erdei állatok nem szerették a Rókát, mert büdös is volt, sokat is lopott, és be is csapta őket. Amikor tavasszal megválasztották a Farkast, az állatok többsége kórusban énekelte a Szarka költötte alkalmi versikét:

http://m.blog.hu/ma/mandiner/image/1010/farkas.jpg
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tüntetnek Európa szerte
  2010-10-30 19:55:25, szombat
 
  Tüntetnek Európa szerte


Érdekes, hogy mi is tüntettünk 2006-ban, mégsem foglalkoztak velünk, Kossuth tériekkel annyit, mint ma az IMF megszorításai ellen tüntetőkkel . A válasz egyszerű ! El kell kergetni mindazokat, akik ezekkel a Bretton Woods-i intézményekkel kapcsolatban állnak . Magyarországon kétharmados választói forradalom játszódott le, így a kormánynak lépnie kellett ! Ha nem lépnek, akkor őket is lelépteti majd a népakarat . Mindenesetre Orbán Viktor feladta a leckét cimboráinak Európában .

Jó megoldás lenne, ha valódi szövetségbe kerülnénk a Kárpátmedencei népekkel, akiket a megosztásunkra használtak fel kilencven éve ellenünk . Ők is ugyanabban a cipőben járnak mint mi, semmi különbség az ő szenvedésük és a miénk közt . Európa nyugati fele rabszolgájaként kezeli a nemrégiben felszabadult keleteurópai államokat, pedig a közös valuta bevezetése kiegyenlíthette volna az egyenlőtlen viszonyokat, ha egyáltalán ez lett volna a céljuk . Az élelmiszer és az üzemenyagárak mindenesetre utólérték az ottani szintet, de a fizetések messze elmaradnak azoktól .

Nem lehet csodálkozni azon sem, hogy a keletebbről érkező orvosok jóval olcsóbban dolgoznak, mint a nyugatra vágyók . Ez a szembeállítás teszi tönkre azokat az országokat is, amelyek erős gazdasággal rendelkeznek, mivel a kevesebbért elszegődött vándormunkások megbontják az addig elfogadott fizetési szokásokat . Ezért érezheti jól magát a lúdtalpas amerikai mindenhol, a korábbi kommunizmus által lerombolt nemzetek hazájában, mert viszonyított fizetése, (ha egyáltalán van még munkája), jóval magasabb mint az ottani embereké . Ez a baj Görögországban is, mert már megszokták a jóval magasabb állami juttatásokat a korábbi Európában, ahol a szociális ellátás mértéke jóval meghaladta keleteurópai szomszédjaiét .

Mesterségesen felpörgetett gazdaságok összeroppantása pillanatok alatt a tőzsdén megszüntetheti országok helyzetét a nagyvilágban . Nem is olyan régen Irország paradicsomi állapotokat tükrözött, miközben mára teljesen becsődöltek ők is . Kik határozzák meg ezeket a folyamatokat ? Ezért sem szabadna tőzsdére helyezni állami szolgáltatásokat, mint az egészségügy, nyugdíjellátás stb. Hatalmas tőkét mozgatva képesek tönkretenni egy ország gazdaságát a Soros féle fenegyerekek, akik összehangolt működésükkel többet ártottak a világnak mint háborúk sorozata .

Nem véletlen az sem, hogy Argentína talpra állt hamarosan, miután az IMF kivonult onnan . Hasonlóképp Dél Korea az ezredforduló környékén . Milyen érdekes, hogy ezeket az elkülönült eseményeket sehol sem vizsgálják együtt hivatalosan, mert akkor rájöhetnének valódi okaira ezeknek a mesterségesen előidézett válságoknak . A pénzpiac kiszámíthatatlansága az oka minden előidézett válságnak . Nem kivétel ez alól a legutóbbi sem 2008-ban, amikor jóval több pénz semmisült meg néhány nap alatt, mint a hírhedt 1929-es válság dején, ami a szörnyű világháborút hozta .

Valakik Istent szeretnének játszani modern eszközökkel a földön, miközben teljesen kiszolgáltatottá válunk velük szemben . Az állam képtelen megvédeni bennünket tőlük, mert kivettek minden eszközt a kezükből . Pedig ha visszavennék feladataik ellátására kötelező intézményeiket, akkor pénzügyi önállóságra tehetnének szert . Hazánk szerencsére nincs még az euro övezetben, ami előnyt is biztosíthatna számunkra, mivel monetáris jogainkkal élhetnénk még egy darabig .

El kellene hinnünk azt az egyszerű valóságot, hogy ezeknek a spekulációból meggazdagodott tőzsdebáróknak nagyobb szükségük van reánk, mint nekünk reájuk . Magyar forintunk egy pénzszolgáltatásra elfogadott csere érték, amelyet belföldi használatra mindannyian elfogadunk . Amikor az európai központi bank átveszi ezt a pénzkibocsátási jogot, abban a pillanatban elveszítettük szuverenitásunkat . Hiába akkor az állam egyre erősödő szervezete, hogy ha képtelen monetáris jogaival élni, akkor a pénznyomtatók határozzák meg a jövőbeni lehetőségeiket .

Jelenlegi uniós helyzetünkben egy belső használatra kibocsájtott, az úniótól kapott eurós fedezettel, létrehozhatnánk fehér forintot is (kék frankot, zöld pengőt, aranykoronát, akármit), amit belső használatra, gazdaságunk élénkítésére használhatnánk fel . Ezáltal felszabadíthatnánk a multik által letört belső piacainkat, ahol nagyobb vásárlóerővel jelenhetnénk meg a helyi piacokon, sőt lehetőséget adna azoknak az embereknek, kik elvesztették munkájukat arra, hogy belevágjanak saját tehetségük szerinti magánvállalkozásaikba . Ezáltal meglehetne határozni a nyugdíjak reális vásárlóértékét, emelni lehetne a minimálbéreket, nem lenne többet értelme segélyezésnek, csak különleges, egyedi esetekben .

Ma hazánkban a belső forgalomban lévő forint összege egynegyede annak, ami Csehországban forog . Ezért nincs pénz nálunk semmire . Gondoljuk el kiket sujtanánk azzal, ha nemes valutánkat megbecsülnénk, ezáltal megerősítenénk azt ? Ki lehetne ezt terjeszteni azokra a visegrádi államokra is, akik még nem léptek be az euró zónába eddig . Megoldást jelenthetne ez a sztrájkoló románoknak ugyanúgy, mint a többi velünk határos államnak egyaránt . A Szent Korona Eszme így újra fellángolhatna az emberek szivében, biztonságot, védettséget adva nekik megint . Ehhez viszont igazi államférfiak kellenek, és közös akarat, ami a legutóbbi választásokon már megmutatkozott .

Globalizált világunkban talán megoldást jelentene az is, hogy katonáinkat hazarendelnénk az értelmetlen háborúk országaiból, és a rendőrséget is valódi céljai szerint használnánk fel, ami nem az államot védené és az uniót, hanem a rendet . Csak egységes akarat hiányzik erre, mert a pénzt levegőből nyomják egyesek, amit egy feles törvénnyel megszüntethetne az egységes akarat . Miközben a globalizált média ennek az ellenkezőjéről szeretne meggyőzni bennünket, nekünk magunknak kell a sorsunkat kezünkbe venni, amit már 1956-ban megtapasztaltunk . Persze a romboló erők ugrásra készen állnak letörni minden renitens akciót, hiszen ők csak rombolni tudnak világszerte, amit bebizonyítottak már a huszadik század során . Viszont ha egyemberként összefogunk ellenük, akkor nekik, egyedül a világ ellen, képtelenség lesz fenntartani hatalmukat .
Ez a harmadik út kedves barátaim ! Az egyetlen járható út . A többi mind zsákutcába vezet, mert a pénzszerzés vezérli egyedül . Mert mi is a pénz valójában ? Egy váltó eszköz, egy jelképes érték, amit mindannyian elfogadunk, amit az általunk megválasztott kormányunk szolgáltat nekünk önköltségen ! Ez adja egy ország szuverenitását . Mit kezdtünk annak idején a talicskával tologatott millpengő milliárdokkal ? Még egy tojást sem kaptunk érte...


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rá volt írva, hogy halál a mag
  2010-10-30 19:51:50, szombat
 
  Rá volt írva, hogy halál a magyarokra



http://index.hu/video/2010/10/29/ra_volt_irva_hogy_halal_a_magyarokra/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem akar fizetni a Mal Zrt: Me
  2010-10-30 19:27:30, szombat
 
  Nem akar fizetni a Mal Zrt: Megvan az első végzés

http://www.polgarinfo.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=69075

Belföld
Megszületett az első végzés a vörösiszap-katasztrófa nyomán indult kártérítési perekben. A Fővárosi Bíróság tízmillió forint megfizetésére kötelezte a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi Zrt.-t Konkoly József devecseri lakossal szemben. A cég jogi képviselője azt mondja, nem fizetnek.


Az első iszapkatasztrófa utáni kártérítési perben Konkoly József devecseri lakosnak 10 milliós kártérítést ítélt meg a bíróság a napokban. Az ideiglenes indoklás szerint a felperes házát teljesen használhatatlanná tette a kiömlő vörösiszap.

Konkoly József jogi képviselője Hidasi Gábor elmondta, hogy a végzés két szempontból is fontos: egyszer a károsult felé, hogy hamarosan jó eséllyel rendeződhet a helyzete, másodszor a nyilvánosság felé, hiszen látják, hogy a bíróságok a törvényesség mellett igazán képesek hatékonyan működni.

A károsult jelenleg a testvérénél él, kölcsönruhákban jár, segélyekből tartja fönn magát. A végzés értelmében 8 napon belül kell átutalni az összeget a Mal Zrt.-nek, ha ezt nem teszi meg, akkor felszámolási eljárás kezdeményezhető ellene.

Mal Zrt. jogi képviselője Ruttner György az MTI megkeresésére azonban elmondta: Nem fizetnek, mivel erről az eljárásról a Mal Zrt. nem tudott, ezért a kérelemre, majd a meghozott döntésre reagálni sem tudott.

Ruttner elmondása szerint a bíróság nem tartott meghallgatást, ahol az ellenérdekű fél elmondhatta volna álláspontját, hogy egyetért vagy nem ért egyet a döntéssel, vagy, hogy felelősnek érzi e magát.

A devecseriek többsége perközösségbe tömörült, mert úgy látták nagyobb az erejük, ha közösen képviselik érdekeiket.

Konkoly József jogi képviselője szerint azonban: a bíróságnak úgy nehezebb a dolga, hogy nem konkrét esetekről van szó, hanem tömegek igényéről kell döntenie.

Magyar György ügyvéd aki több mint 500 károsultat képvisel elmondta, hogy a károsultak nem várhatnak a végtelenségig. Hozzátette: ezek az emberek nem tudják kivárni, míg a felelősség megállapítódik, míg a szakértők és a kárt okozók egymásra mutogatnak. A károsultak szempontjából fontos a kárelőleg a kárenyhítés, hogy az életük mielőbb normális kerékvágásba kerülhessen.

Heti Válasz
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A délvidéki magyar holokauszt
  2010-10-30 19:23:47, szombat
 
  A délvidéki magyar holokauszt
2009. szeptember 28. - 00:07

A második világháború vége felé a jugoszláv partizánok úgy szállták meg ismét a Délvidéket, hogy közben közel 40 ezer ártatlan magyart mészároltak le. Ez volt Tito vérbosszúja. A Múlt-kor című műsor ezzel a témával foglalkozó adásában azok az áldozatok és hozzátartozók szólaltak meg, akik csodával határos módon túlélték a poklok poklát, és 60 éven keresztül őrizték azt a szörnyű emléket, ami 1944 telén történt velük. Helyenként megrázó képsorok a Múlt-kor 2. évfolyamának 23. adásában.

FILM: http://szebbjovo.hu/node/715


A magyar holokauszt. Egyszerűen csak így lehet leírni azokat a szenvedéseket és kínhalálokat amelyeken '44 telén a vajdasági magyarok végigmentek. A II. világháború elvesztésével egy időben Délvidéken egy kíméletlen vérontás vette kezdetét. Tito partizánjai ugyanis vérbosszúra esküdtek fel és megkezdték a délvidéki magyarság tömeges kivégzését.

"1944. október közepétől kezdődően másfél hónapon át, tombolt a halál Bácskában, Bánátban, Baranyában és a Szerémségben. A jogtalan cselekedetek valójában jól szervezett hidegvérrel végrehajtott tömeggyilkosságok voltak. Nem spontán népi akció, nem a 42-es hidegnapok miatti bosszú, hanem jó előre kitervelt és módszeres kíméletlenséggel végrehajtott népirtás, az őslakos vajdasági magyarság lefejezése. A megmaradt halállistákon a kivégzettek nemzetiségét is feltüntették. Egész települések magyar lakosságát vitték a kivégzőhelyre. Bűntelen emberek kerültek fel ezekre a szörnyű listákra. Semmi mást nem tudtak fölhozni ellenük, minthogy magyarok voltak." A falvakból összeszedett férfiakat és asszonyokat nem végezték ki azonnal. Haláluk előtt kíméletlenül összeverték, majd középkori kegyetlenséggel megkínozták őket.

Vicsek Rozália túlélő a következőképp emlékezett: "Az anyám kinn feküdt az utcán, össze volt verve, meg volt halva. Addig verték, míg meg nem halt. A kezeit az ajtónyílás közé rakták, a körmei le voltak szakítva, folyt a vér mindenfelé. Mikor hazamentem, azt hittem nem bírom túlélni." (sírás). Légvári Sándor túlélő elmondta, hogy "1944 őszén agyonverték apámat. Úgy verték agyon, hogy bevitték a földvári községháza tűzoltólaktanyára és mikor édesanyámat is bevitték, akkor már ő is össze-vissza volt verve. Beszólt a partizán: akarod látni a férjed? Persze, hogy akarta. Meg volt drótozva hatodmagával, egy parasztkocsin ült és a fejéről a bőr ide gyűrődött a homlokára. Csupa vér volt. Anyukám menj innen! - mondta. Ez volt."

A jugoszláv partizánok válogatás nélkül gyilkolták le a délvidéki magyarokat. A véres bosszú, ami végigsöpört Bácskán, végül Csurogon, Zsablyán és Mozsoron tetőzött. Csurognak 1910-ben több mint 10 ezer lakosa volt. A kíméletlen vérontás után azonban már csak 193 magyart mutatott ki a statisztika.

Forrás: NemNemSoha - Múlt-kor.hu


http://szebbjovo.hu/node/715
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2010.09 2010. Október 2010.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 546 db bejegyzés
e év: 3186 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 107
  • e Hét: 3871
  • e Hónap: 7616
  • e Év: 161112
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.