|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 5
|
|
|
|
2010-11-13 11:23:36, szombat
|
|
|
Banános, őszibarackos gyümölcsleves
Hozzávalók:
3 db banán
3 db őszibarack
2 dl tejszín
1 db tojás sárgája
1-2 ek liszt
ízlés szerint kristálycukor
ízlés szerint citromlé
fél reszelt citromhéj
1 tk fahéj
ízlés szerint szegfűbors
8-10 db szegfűszeg
1 dl jaffa szörp
Elkészítés:
A gyümölcsöket megtisztítjuk, meghámozzuk és kis darabokra vágjuk. Forrásban levő 1 liter vízbe 4-5 evőkanál kristálycukrot teszünk, beleteszünk pár fahéjdarabot, szegfűszeget, szegfűborsot, a jaffa szörpötés egy citrom lereszelt héját. Ezután a forrásban levő vízbe beletesszük a banánt és a barackot, majd újraforraljuk. Egy-két perc főzés után félretesszük. A tejszínben kikeverjük a tojássárgáját 1-2 evőkanál liszttel. Ezután a lehült levesből kanállal 2 decit apránként hozzámerünk, közben folyamatosan keverjük, nehogy megcsomósodjon. Langyosan vagy lehűtve tálaljuk.
Forrás: teletál
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek/ levesek |
|
|
|
|
|
2010-11-13 11:21:19, szombat
|
|
|
Balatoni gyümölcsleves
Hozzávalók:
2 db alma
2 db körte
10 dkg meggy
10 dkg cseresznye
2 dl tejszín
1 db tojás sárgája
1-2 ek liszt
ízlés szerint kristálycukor
ízlés szerint citromlé
fél reszelt citromhéj
1 tk fahéj
ízlés szerint szegfűbors
8-10 db szegfűszeg
1 dl jaffa szörp
Elkészítés:
A gyümölcsöket megmossuk, kimagozzuk, és kis darabokra vágjuk. Forrásban levő 1 liter vízbe 20-25 kávéskanál kristálycukrot teszünk, beleteszünk pár fahéjdarabot, 5-6 szegfűszeget, 5-6 szegfűborsot, a jaffa szörpötés egy citrom lereszelt héját. Ezután a forrásban levő vízbe először az almát tesszük bele, majd kb. 3-4 perc fővés után a körtét 1-2 percre, végül a cseresznyét és a meggyet. Egy-két perc főzés után félretesszük. A tejszínben kikeverjük a tojássárgáját 1-2 evőkanál liszttel. Ezután a lehült levesből kanállal 2 decit apránként hozzámerünk, közben folyamatosan keverjük, nehogy megcsomósodjon. Langyosan vagy lehűtve tálaljuk.
Forrás: teletál
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek/ levesek |
|
|
|
|
|
2010-11-13 11:16:53, szombat
|
|
|
Áfonyakrémleves
Hozzávalók:
50 dkg áfonya
2 dl tejföl
1 dl tejszín
1 mk reszelt citromhéj
1 ek liszt
pár szem szegfűszeg
ízlés szerint só
ízlés szerint kristálycukor
Elkészítés:
Az áfonyát megtisztítjuk, megmossuk, lecsöpögtettjük, majd annyi vízben, amennyi éppen ellepi, felforraljuk. Egy percnyi főzés után szitán áttörjük. A keletkezett gyümölcslevet annyi vízzel egészítsük ki, hogy 8 dl legyen. A szegfűszeget és a citromhéjat 1/2 dl vízben 10 percig főzzük, majd leszűrve hozzáöntjük a gyümölcsléhez. Csipetnyi sóval és cukorral ízesítjük, majd 5 percig együtt forraljuk. Közben a tejfölt, a tejszínt és a lisztet simára keverjük, ezután sűrítsük be vele a forrásban levő levest. Felforraljuk, és csészékben tálaljuk. Hidegen is, melegen is nagyon finom!
Forrás: teletál
A leves otthon áfonyalekvárból is elkészíthető, természetesen ilyenkor nem teszünk bele cukrot, sem egyéb édesítőt.
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek/ levesek |
|
|
|
|
|
2010-11-13 11:04:44, szombat
|
|
|
Aszaltszilvaleves, pörkölt mandulával
Hozzávalók:
50 dkg aszaltszilva
1 dl tejföl
2 ek kristálycukor
1 ek liszt
ízlés szerint fahéj
1/2 db citrom héja
2 csipet só
5 dkg szeletelt mandula
Elkészítés:
A folyóvízben megmosott aszaltszilvát kevés cukros vízben megpároljuk. A lébe tegyünk egy csipet sót is. Ha megpuhult, öntsük fel 6-7 dl vízzel, adjunk hozzá örölt fahéjat, kevés reszelt citromhéjat, esetleg még egy kis cukrot is. Egy evőkanál lisztből és a tejfölből készítsünk habarást, és ezzel sűrítsük be a levét. Még egyszer forraljuk össze. A szeletelt mandulás serpenyőben megpirítjuk, és tálalásnál a leves tetejére hintjük.
Forrás: teletál
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek/ levesek |
|
|
|
|
|
2010-11-13 11:00:50, szombat
|
|
|
Áfonyás eperkrémleves
Hozzávalók:
4 dl tej
2 dkg liszt
2 dkg vaj
20 dkg eper
10 dkg áfonya
7 dkg áfonyalekvár
10 dkg kristálycukor
2 dl száraz fehérbor
1 db citrom leve
2 dl tejszín
fél csomag vaniliáscukor
Elkészítés:
A tejet felforraljuk, közben a lisztet a puha vajjal összegyúrjuk, majd kis darabkákban hozzáadjuk a forrásban lévő tejhez. Folytonosan kevergetve öt percig forraljuk. Az epret megtisztítjuk, megmossuk, egyharmad részét félretesszük, a többit megcukrozzuk és fél óráig állni hagyjuk. A besűrített, kihűtött tejet a lecukrozott eperrel, a kioldódott gyümölcslével, a fehérborral, a citromlével, a tejszínnel a vaniliás cukorral és az áfonyalekvárral összeturmixoljuk. Finom szűrőn leszűrjük, hogy az eper magvai ne kerüljenek a levesbe. Tálalás előtt alaposan lehűtve csészékbe töltjük és a tetejét a félretett eper- és áfonyaszemekkel díszítjük.
Forrás : teletál |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek/ levesek |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 5
|
|
|
|
2010. November
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
210 db bejegyzés |
e év: |
840 db bejegyzés |
Összes: |
49322 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 1344
- e Hét: 6189
- e Hónap: 37675
- e Év: 242376
|
|
|