Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
Hogyan lesz valakiből "antisze
  2010-11-15 23:27:44, hétfő
 
  Hogyan lesz valakiből "antiszemita"?

http://www.youtube.com/watch?v=WeNrk6Zpbyo&p=3119D0CF9B076815&playnext=1& amp;index=28
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Amerikai elnök büszkén mondja
  2010-11-15 23:23:42, hétfő
 
  Amerikai elnök büszkén mondja német és magyar kollegájának, hogy az amerikai

emberek átlagban 3000 dollárt keresnek. 2000-böl meg lehet élni, az államot pedig nem érdekli mire költik a
maradék ezret...
Merkel: a németek 2000 eurót keresnek, 1500-ból meg lehet élni, az államot nem érdekli, mire költik a maradék 500-at.
A magyar miniszterelnök: a magyarok átlagban 50 ezret keresnek, 100 ezerből meg lehet élni, az államot nem érdekli, honnan szerzik a maradék 50 ezret
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Mal-vezérek
  2010-11-15 23:07:30, hétfő
 
  Mal-vezérek
2010-10-26 06:21:02

Világos, hogy a Mal mint zártkörű részvénytársaság nem tudja kimenteni magát, mert sem elháríthatatlan külső természeti vagy emberi erőhatalom, sem a károsultak elháríthatatlan magatartása nem állt fenn a katasztrófával kapcsolatban. És egyértelmű, hogy a zrt. egy vagy több tulajdonosának és/vagy vezetőjének súlyos vétkessége okozta a tragédiát. Nem vagyok büntetőjogász, ezért azzal a kérdéssel, hogy cselekményük milyen bűncselekménynek, milyen bűntettnek minősül, nem foglalkozom. Ezt a nyomozóhatóság, a vádhatóság, végül pedig majd a bírósági szervezet jogerősen eldönti.

Kérdés, hogy az említett személyek büntetőjogi felelősségük megállapítása esetén a károsultak irányában felelnek, vagy csak a társaság felel, tekintettel arra, hogy a Mal részvénytársaság, és mint ilyen, jogi személy. Ennélfogva a tagok vagyonától elkülönült saját vagyonnal rendelkezik. A polgári jogi felelősség főszabályként erre a vagyonra vonatkozik, és a társasági tagok vagyona nem vonható be a kártérítésbe. Így sem a tagok, azaz a tulajdonosok, sem a vezetők büntetőjogi felelősségéről nincsen szó. Jelen esetben azonban más a helyzet.

Ezt a kérdést október 12-én a Hír Tv Lapzárta című adásában újságírók elemezték. Megnyilatkozásaik előtt Varga István ügyvéd álláspontját játszották be. A kérdés az volt, hogy szándékosság vagy gondatlanság terheli-e a katasztrófa okozóit. Az ügyvéd helytállóan kifejtette, hogy a katasztrófa okozói tudatában voltak a nagyfokú veszélyhelyzetnek, és a többszöri figyelmeztetések ellenére költségkímélési, valamint haszonmaximálási okokból nem tettek semmit a veszély elhárítása érdekében. Sőt azokat a dolgozókat, akik a problémákat jelezték, megfélemlítették. Az ügyvéd e körülmények ismeretében utalt arra, hogy nehéz ilyen esetben a szándékosságot és a gondatlanságot egymástól elhatárolni a tudatosság, a veszélyhelyzetnek a mulasztók általi ismerete miatt. A két újságíró felülbírálta az ügyvéd álláspontját azzal érvelve, hogy a szándékosság már csak azért is kizárt, mert tisztában voltak azzal, hogy egy katasztrófa beállta esetén milyen felelősség terheli őket. Jogi nyelvre lefordítva, a két újságíró álláspontja szerint a katasztró­fáért felelős személyek tisztában voltak a helyzet komolyságával, de könnyelműen bíztak annak elmaradásában. Eme álláspont szerint nagyfokú hanyagságról, azaz súlyos gondatlanságról (negligentia lata) van szó.

Magam hajlok az ügyvéd álláspontja felé. Ugyanis a szándékosságnak két formája van, amelyek közül az egyik az úgynevezett egyenes szándék (dolus directus), míg a másik az úgynevezett eshetőleges szándék (dolus eventualis). A kettő között az a különbség, hogy míg az egyenes szándék esetében a tettes kifejezetten el kívánja érni azt a célt, amelyet cselekményével kivált, az eshetőleges szándék esetén a cselekménye/mulasztása veszélyes eredményével számolnia kellett, de ennél fontosabb volt részére egy másik cél - jelen esetben a haszonmaximálás - elérése. Ezért másodlagossá vált számára annak a büntetőjogilag értékelésre kerülő helyzetnek az előállása, amiért felelnie kell. Nem kizárt, hogy a felelősök vétkességének a megállapításánál ez utóbbit fogja kimondani a bíróság.

Függetlenül azonban attól, hogy a vétkességnek melyik foka lesz mérvadó, a társaság tulajdonosai közül azok, akiket büntetőjogi felelősség terhel, büntetőjogilag értékelendő magatartásuk alapján polgárjogilag is közvetlen felelősséggel tartoznak saját vagyonukkal, nemcsak a társaság irányában, hanem mindazok irányában, akiket megkárosítottak. Ez vonatkozik a tulajdonosi körön kívül álló vezetőkre is, rájuk az elkövetésben (mulasztásban) való részvétel miatt a büntetőjogi felelősség kiterjed. Az ilyen vezetők - ha büntetőjogi felelősségük nem áll meg - csak a társaság irányában felelnek, a munkajogi felelősség alapján. Amennyiben gondatlanság terheli őket, a Munka törvénykönyvének 167. §-a alapján kártérítési felelősségük korlátozott, legfeljebb hathavi átlagkeresetig terjedhet, teljes kártérítéssel csak szándékos elkövetés esetében tartoznak (168. §), ami az eshetőleges szándékkal történő elkövetésre is vonatkozik. Ez esetben azonban a büntetőjogi felelősség fennállása miatt kártérítési felelősségük nemcsak a vállalat, hanem minden károsult irányában fennáll.

Külön kell vizsgálni azoknak az igazgatósági tagoknak a felelősségét is, akik - bár büntetőjogilag felelősségre nem vonhatók, de - megszavazták a tározók költségkímélő ilyen jellegű megépítését. Az ő kártérítési felelősségük a társaság irányában teljes és egyetemleges. Ez alól a felelősség alól a gazdasági társaságokról szóló törvény értelmében csak az mentesül, aki a határozathozatal ellen szavazott, vagy ha nem vett részt a határozathozatalban, de utólag azt nem hagyta jóvá.

Prugberger Tamás
magyarhirlap.hu

Olcsó poén lenne most Kínával példálózni,de ott,nagyon helyesen már vagy tíz mocskot kivégeztek volna.Ha ezek
MAGYAR emberek lennének,akkor ismernék azt a mondást,hogy szarból nem lehet ostort fonni,de ha sikerülne is,
nem lehet vele pattogtatni.A teljes vagyon elkobzást pedig már rég meg kellet volna lépni !
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pillanatnyi őszinteségi rohamá
  2010-11-15 22:51:32, hétfő
 
  Pillanatnyi őszinteségi rohamában Karel de Gucht EU-nacsalnyik igazat szólt a zsidókról - persze szigorúan csak magánemberként

antidogma.hu, v, 2010/11/14 - 17:18

Jobb későn, mint soha: az alábbi sztori ugyan van már vagy két hónapos, de jellegénél fogva változatlanul megőrizte az aktualitását, és a dolgok több mint 2500 éve tartó állását tekintve egyhamar nem is válik érdektelenné. Hála a "nem létező lobbi" ténykedésének...

Szeptember 3-án Karel de Gucht volt belga külügyminiszter, az EU jelenlegi kereskedelmi biztosa azt találta mondani a VTR holland nyelvű belga közrádióban, egyenes adásban, hogy "nem kell alábecsülni a zsidó lobbi súlyát a Capitol Hillen, az amerikai parlamentben, akár a demokratákról, akár a republikánusokról van szó. Ez az ottani legjobban szervezett nyomásgyakorló csoport. A lobbin kívül nem kell alábecsülni az átlagzsidó véleményét sem, aki nem él Izraelben. A zsidók többsége ugyanis azt hiszi, és ezt nehezen írhatnám le másként, hogy igaza van. És ez a hit olyasvalami, amivel nehezen lehet harcolni racionális érvekkel. Még a nem hívő zsidók is ugyanezt a hitet vallják, hogy tényleg igazuk van, tehát még egy mérsékelt zsidóval sem könnyű arról vitázni, ami a Közel-Keleten történik. Ez nagyon emocionális kérdés (számukra)", zárta antiszemita tirádáit De Gucht, aki az illetékes helyről, konkrétan az Európai Zsidókongresszustól érkező tiltakozás hatására természetesen sietett "személyes véleménynek" nyilvánítani az elhangzottakat, az ilyen esetekben szokásos meakulpázás kíséretében, külön is kihangsúlyozva, hogy "az antiszemitizmusnak nincs semmi helye a mai világban, és alapvetően ellentétes európai értékeinkkel".

A jelek szerint De Gucht néha tényleg nem tudja, hogy mit beszél...

http://antidogma.hu/node/2539
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A ma olyannyira gyűlölt nemzet
  2010-11-15 22:48:38, hétfő
 
  2010-11-15. 20:55
A ma olyannyira gyűlölt nemzetiszocialisták tették naggyá Amerikát?

Egy vaskos amerikai igazságügyi minisztériumi jelentés újabb adatokkal bizonyítja, hogy az amerikai hírszerzés a második világháború után nemzetiszocialisták és kollaboránsok sorát bújtatta az Egyesült Államokban - jelentette vasárnap a The New York Times.
A 600 oldalas jelentésből az is kiderül, hogy Josef Mengele fejbőrének egy darabját egy washingtoni íróasztalfiókban őrizték. Külön fejezetet érdemelne annak a kérdésnek a boncolgatása, hogy miért most kerülnek nyilvánosságra Amerika egykori ,,nemzetiszocialista-barátságról" szóló hírek, illetve miként illeszkedik a gonosz, buta nemzetiszocialista képbe az a tény, hogy az amcsi űrrakéták atyja is egy ex-Waffen SS?


A jelentés szerint az amerikai hatóságok egyes nemzetiszocialisták esetében ,,tudatosan engedélyezték a beutazást" az Egyesült Államokba. A nyomozati anyag több mint kéttucatnyi szökött nemzetiszocialistával kapcsolatban tartalmaz új adatokat. A jelentés ugyanakkor azt is megállapítja, hogy a korábban feltételezett 10 ezernél vélhetően jóval kevesebb nemzetiszocialista talált menedéket Amerikában.
A jelentés különös pikantériája, hogy közreadását az igazságügyi tárca négy éven át akadályozta, s azután is csak egy erősen cenzúrázott változatot engedett át a nyilvánosságnak, hogy perrel fenyegették meg. A The New York Timesnak azonban sikerült megszerezni az eredeti, megcsonkítatlan iratokat.
Az eddig ismertekhez képest újdonság, hogy a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) 1954-ben a szárnyai alá vette Otto von Bolschwingot, az európai zsidók állítólagos kiirtásában kulcsszerepet játszó Adolf Eichmann munkatársát. Von Bolschwing a CIA támogatásával telepedett le az Egyesült Államokban, ahol az ügynökség szolgálatába állt. A belső iratok szerint a hírszerzés vezetői között vita bontakozott ki, hogy ha kérdőre vonják őket, letagadják-e a volt nemzetiszocialista múltját, vagy hozzanak fel vele kapcsolatban enyhítő körülményeket.
Az igazságügyi minisztérium Különleges Nyomozó Hivatala (OSI) 1981-ben szerzett tudomást von Bolschwing nemzetiszocialista múltjáról. Azonnal kezdeményezte a kiutasítását, ám a férfi még ugyanabban az évben, 72 évesen elhunyt.
Korábban is közismert volt, hogy Arthur L. Rudoph, aki az amerikai holdutazásokhoz használt Saturn-5 hordozórakéta atyja volt, kényszermunkások tömegeit dolgoztatta (hogyhogy? Nem főztek szappant elsőre mindenkiből? - a szerk.) a németországi Mittelwerk lőszergyárban. Újdonság viszont, hogy 1949-ben az igazságügyi tárca akkori helyettes vezetője úgy tájékoztatta a bevándorlási hatóságokat: ,,sértené a nemzeti érdekeket", ha Rudolphot nem engednék vissza Mexikóból az Egyesült Államokba. (Hoppá! Egy ,,gaz náci" országuktól való távol tartása nemzeti érdeket sért? Ajaj... - a szerk.)
A minisztérium 1983-ban viszont már maga kezdeményezte Rudolph kiutasítását, ami a hírszerzés részéről ellenállásba ütközött. Az OSI azonban hangsúlyozta, hogy a NASA prominens tudósának kitoloncoltatása bizonyítaná "a kormányzat mély elkötelezettségét a nemzetiszocialisták üldözése iránt". Rudolph kénytelen volt elhagyni Amerikát, és 1996-ban Németországban halt meg.
A jelentésből kiderül: 1980-ban, a cserkesz Tscherim Soobzokov (Cserim Szoobzokov) ellen indított perben maga az igazságügyi minisztérium is közösséget vállalt a CIA-val és a Szövetségi Nyomozó Irodával (FBI) a Waffen SS-katona múltjának eltussolásában. Soobzokovot felmentették, de 1985-ben egy zsidó radikális csoport a lakásában felrobbantotta. (Ki is a terrorista? A megemlékezéseket és koncerteket szervező Vér és Becsület, aki az amerikai titkosszolgálatok által is védett német katonák emléke előtt tiszteleg, vagy a zsidó robbantók? - a szerk.)
Az OSI a nyolcvanas évek közepén komoly erőfeszítéseket tett Josef Mengele hollétének felderítésére. Egy a brazil hatóságoktól megkapott fejbőrdarab DNS-vizsgálata nyomán egyértelműen bebizonyosodott, hogy az auschwitzi Halál Angyala 1979 óta halott, s hogy valószínűleg sohasem járt az Egyesült Államokban.
A jelentés hivatalos változatából ugyanakkor kicenzúrázták azt a bizarr tényt, hogy az OSI igazgatója sokáig a fiókjában tartotta Mengele skalpjának egy darabját. (Hm. Akkor ki is készített itt lámpaernyőt emberi bőrből? - a szerk.) Eltüntették a nyilvánosságnak szánt iratokból azt az információt is, amely szerint az OSI 1997-ben megcáfolhatatlan bizonyítékot talált rá, hogy Svájc felvásárolta a nemzetiszocialista Németországtól a zsidóktól elkobzott aranyat. A cenzúra valamiért nem kímélt egyes, a hetvenes évekből származó újságcikkeket és kongresszusi jelentéseket sem.
A legerősebben azt a fejezetet kozmetikázták, amely az OSI legsúlyosabb tévedéséről szól. Arról, hogy a hivatal tévesen a treblinkai haláltábor Rettegett Ivánjaként azonosította Ivan Demjanjuk nyugdíjas autógyári munkást. (Demjanjuk ellen egyébként jelenleg Münchenben per folyik, mert más háborús bűnökkel is vádolják.) Az iratokból eltávolítottak több tucatnyi bejegyzést, a többi között azt is, hogy a fellebbviteli bíróság a hamis azonosítás miatt etikai mulasztásokkal vádolta meg az igazságügyi minisztériumot. A The New York Times szerint kitakarták azt a részt is, amely szerint a Demjanjukkal rokonszenvező lett emigránsok 1985 és 1987 között magukhoz szállíttatták az OSI szemetét, hogy abban a vádlottat esetleg felmentő iratok után kutassanak. (Mindezek dacára az idős és beteg Demjanjukot tovább alázzák a ,,német" bíróságokon. Orwelli kép, ugye? - a szerk.)
A jelentésből eltávolították azt a részt is, amely ,,borzalmas kudarcnak" minősítette azt a 2000-ben megtartott tárgyalássorozatot, amely során amerikai kormánytisztviselők a nemzetiszocialisták üldözésére próbálták meg rávenni Rigát. (Hoppá, ismét egy apró érdekesség: ezek szerint az amerikai kormányzat tíz évvel ezelőtt beleavatkozott egy másik állam belügyeibe, arra próbálva meg rávenni azt, hogy korlátozza a véleményszabadságot és kezdje el üldözni azokat, akiket Amerika saját jól felfogott érdekében támogatott. Észrevesz némi analógiát a magyarországi helyzettel kapcsolatban? Biztosan a paranoia, sőt, a náci paranoia része, ugyan, mi más lehetne... - a szerk.)
Az igazságügyi tárca azzal védekezik, hogy a jelentés egy hat évig tartó, de be nem fejezett vizsgálat eredményeit tartalmazza, ezért az nem tekinthető hivatalosnak. A tárca szerint az iratok több tárgyi tévedést és mulasztást tartalmaznak, de konkrétan nem nevezte meg, hogy melyek azok.
Az amerikai igazságügyi minisztérium 1979-ben hozta létre az OSI-t, hogy felkutassa és kitoloncoltassa az Egyesült Államokban élő nemzetiszocialistákat. A hivatal több mint 300 nemzetiszocialistát utasíttatott ki, foszthatott meg az amerikai állampolgárságától, vagy akadályozott meg abban, hogy beutazzon az Egyesült Államokba.
A nemzetiszocialista vadászatról készítendő jelentés ötletét Mark Richard, a tárca vezető munkatársa 1999-ben vetette fel Janet Reno akkori igazságügyi miniszternek. A Judith Feigin ügyész által elvégzett vizsgálat eredményét Richard 2006-ban öntötte végleges formába, s ennek közzétételét javasolta feletteseinek. A publikálást azonban nem érhette meg, mert 2009-ben elhunyt
Egy kérdésem maradt a végére: tekintve Amerika második világháború vége óta bekövetkező erősödését, nem kéne nekünk importálni néhány száz Waffen SS katonát és pár tucatnyi nemzetiszocialista tudóst? Biztos, hogy akkor nem Budaházy ülne börtönben.

(MTI, Index nyomán Geyer, Kuruc.info)

http://kuruc.info/r/8/69526/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Álláshalmozó politikusok Pécse
  2010-11-15 22:46:21, hétfő
 
  Álláshalmozó politikusok Pécsett

barikad.hu
2010, november 15 - 14:54


A 19 képviselő közül 4 egyben országgyűlési képviselő is, ami önmagában álláshalmozás, de emellé még számos megbízatást is kaptak, mint arról a továbbiakban írok.


Az önkormányzati választások Pécsett papírforma eredménnyel zárultak, mind a 19 egyéni választókerületben a Fidesz-KDNP-ÖPE jelöltje nyert, és a polgármesterségért indulók közül is a fideszes kapta a legtöbb szavazatot. A 19 képviselő közül 4 egyben országgyűlési képviselő is, ami önmagában álláshalmozás, de emellé még számos megbízatást is kaptak, mint arról a továbbiakban írok. Felmerül azonban a kérdés, hogy mit csinál a maradék 15 képviselőjük. Három bizottsági elnök, és két alelnök kivételével 10 olyan képviselője van a Fidesznek, akik nem kaptak ilyen megtisztelő feladatot. Nem lennének alkalmasak rá? Vagy ők csak ,,szavazógépnek" ültek be az Önkormányzatba?

A Közgyűlés első ülésén szavaztunk a polgármester javadalmazásáról, valamint az alpolgármesterek személyéről és javadalmazásukról. Pécs polgármestere ezen tisztsége mellett nem országgyűlési képviselő, így az ő javadalmazásáról szóló javaslatot elfogadhatónak találtuk, megszavaztuk.

A következő ülésen azonban egy olyan előterjesztés is beérkezett, mely szerint Páva Zsolt felügyelő bizottsági tagságához járuljunk hozzá a Dunántúli Regionális Vízműben. Ezt természetesen nem tudjuk támogatni, hiszen Pécs városa az elmúlt évben megalapította saját ivóvíz szolgáltató vállalatát, a Tettye Forrásház Zrt-t. Ez a két vízügyi cég egymás konkurenciájaként is felfogható, hiszen a környező települések ivóvíz szolgáltatását elviekben bármelyikük felvállalhatja. Emellett üzleti kapcsolatban is állnak egymással, hiszen a Tettye Forrásház Zrt. vizet vásárol a DRV-től. Amikor ezt szóvá tettük, az éppen távollévő polgármester helyett az alpolgármesterek igyekeztek válaszolni. Nagy Csaba szerint Pécsnek előnyös, hogy Páva Zsolt a DRV felügyelő bizottságában ül, hiszen így információkat tud szerezni arról a cégről. Számomra ez ipari és üzleti kémkedésnek minősül, de tudtuk előre, hogy a Fidesznek nem erőssége az etikus viselkedés, sőt ennek még a látszatát sem kívánják megőrizni. Ugyanezen az ülésen szavaztunk arról is, hogy Winkler Tamás a Tettye volt igazgatója a DRV igazgatója lett, és emellett a Tettyében maradt igazgatósági tag. A Jobbik természetesen ezt sem tudja elfogadni.

Visszatérve a képviselők álláshalmozásra, a Fidesz támogatásával megválasztott 19 képviselő között 4 országgyűlési képviselő van. Mindkét alpolgármesteri helyre országgyűlési képviselőt jelölt a Fidesz, ami véleményünk szerint több mint aggályos. Az országgyűlés a költségvetési törvény kapcsán ebben az időszakban minden héten hétfőtől szerdáig, néha csütörtökig ülésezik. Tételezzük fel, hogy lelkiismeretes (bár nem tudom ismerik-e ezt a szót a Fideszben) honatyákról van szó, akkor ők ezeken a napokon a Parlamentben fognak ülni. Polgármesterünk akadályoztatása esetén - elég sokat tartózkodik külföldön - ki fogja a város ügyeit képviselni a vezetés szintjén?

A javadalmazásukkal kapcsolatosan is kénytelenek voltunk nemmel szavazni, hiszen tiszteletdíjként és költségtérítésként is a választható maximumot javasolta a fideszes többség. Csak érdekesség, hogy országgyűlési képviselőként a tiszteletdíjuk 394.230 Ft, a választókerületi pótlék 422.211 Ft, a lakhatási támogatás 115.950 Ft, az alpolgármesteri tiszteletdíj 550.000 Ft, és a költségtérítés 110.000 Ft. Ez összesen 1.592.391 Ft, amely a magyar bruttó átlagkereset nyolcszorosa, a minimálbér több mint 20-szorosa. Az országgyűlési választókerületi pótlékot csökkenteni kell a költségtérítéssel. Ez Nagy Csaba esetében meg is történt, ezért 422.211 Ft. Csizi Péternél viszont érthetetlen módon 464.792 Ft szerepel a Parlament weboldalán.

A másik két országgyűlési képviselő, aki nem alpolgármester lett, természetesen bizottsági elnöki posztot kapott. Ennek megfelelően a tiszteletdíjuk is jóval magasabb, mint a többi képviselőé. Ha ők is tisztességesen ellátnák országgyűlési feladataikat, akkor ez összeegyeztethetetlen a bizottsági elnöki poszttal. A legutóbbi TEEF bizottság ülésén felmerült, hogy még a közgyűlés ülése előtt egy rendkívüli ülést kell tartanunk. Mivel csütörtökön 9 órakor kezdődik a közgyűlés ülése, előtte 8 órakor, vagy fél 9-kor kellene találkoznunk. Nem sikerült megfelelő időpontot találkoznunk, mert ekkor Fidesz frakcióülés is lesz, és más bizottságok is tartanak rendkívüli üléseket. Én javasoltam, hogy tartsuk szerdán a rendkívüli ülést. Erre Kővári János bizottsági elnök kénytelen volt lehajtani a fejét, és elmondani, hogy nem jó, mert ő akkor a Parlamentben lesz.

Hoppál Péter álláshalmozása azt gondolom minden határon túl lépett. Országgyűlési képviselőként Pécs MJV Közgyűlésének tagja, a Kulturális és Oktatási Bizottság elnöke, a Fidesz frakcióvezetője, valamint az Önkormányzati Érdekegyeztető Fórum és a Közkönyvtári Társulás tagjává választotta a közgyűlés, természetesen a mi ellenszavazatunk mellett. Felszólalásomban megemlítettem, hogy szerintem ez így sok lesz, nem lesz elég ideje pihenni, feltöltődni, és ez a túlhajszoltság a lelki és testi egészségét is veszélyezteti. Válaszában megígérte, hogy amint megoldhatatlannak látja a sok feladat tisztességes ellátását, rögtön le fog mondani róluk.

Úgy gondolom eljött az ideje, hiszen megkerestem telefonon, mint a legerősebb frakció vezetőjét egy 5 perces egyeztetés miatt, de azt mondta, az elkövetkezendő két hétben annyira elfoglalt, hogy nem tudunk találkozni.

Kedves kis adalékként el kell mesélnem, hogy a Páva Zsolt DRV-s FEB tagságának kérdésében lefolytatott vitában az MSZP azt feszegette mennyi pénzt kap a polgármester ezért. Jellemzően nem az etikátlanság bántja a szemüket, hanem a más zsebében turkálás ami zsigerből jön egy szocialista politikusnál.

Gyimesi Gábor

önkormányzati képviselő, Pécs



barikad.hu

http://barikad.hu/%C3%A1ll%C3%A1shalmoz%C3%B3_politikusok_p%C3%A9csett-20101115
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Új alkotmány - tákolmány
  2010-11-15 22:45:26, hétfő
 
  Új alkotmány - tákolmány



Publicisztika
Új alkotmány?
A háttérben egy nagyon fontos esemény zajlik, amire nem fordítunk kellő figyelmet.




Ez az új alkotmány előkészítése. Több szempontból szeretnénk foglalkozni ezzel a témávál:

1. Miért kell nekünk új alkotmány, amikor egészen 1947-ig volt egy majdnem 800 évre visszatekintő alkotmányunk?

2. Ha már új alkotmány, akkor ez mennyire biztosítja a jogfolytonosságot az 1947 előttivel?

3. Milyen lesz az új államforma?

4. Milyen lesz az új állam státusza: független, vagy EU tagállam?

5. Mi fogja az új alkotmányt legitimizálni? Csak a 2/3-os többség, vagy esetleg népszavazás?

A sort lehetne már most tovább folytatni, hiszen minden kérdés további kérdéseket vet fel.

Mi szeretnénk a témának egy fórumot biztosítani, olyan szakértők megszólaltatásával is, akik egyébként nem kapnak szélesebb nyilvánosságot.

Legyünk tisztába azzal, hogy a tét hatalmas: ha egy viszonylag szabadon választott parlament egy olyan alkotmányt hoz, esetleg még egy népszavazással meg is erősíti, amelyik messzemenően nem felel meg a nemzeti érdekeknek, akkor nagyon hosszú ideig nekünk nem lesz mire hivatkozni, annál inkább az ellenségeinknek!

Az eddigi jelek sajnos mind ebbe az irányba mutatnak.

L88
http://www.polgarinfo.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=69870
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az NSDAP utódpártja koszorúzot
  2010-11-15 22:39:14, hétfő
 
  Az NSDAP utódpártja koszorúzott Auschwitzban

Természetesen nem igaz, már csak annak okán sem, hogy az NSDAP-nak nincs utódpártja, nem is lehet, még ha igény volna is rá. De ha igaz lenne oh, akkor máris mennyi és mennyi jajveszékelést hallanánk, hogy ez kegyeletsértő, cinikus, pofátlan stb. Azonban egy másik, talán gyilkosabb és bűnösebb rendszert éltető pártnak van utódja: MSZMP egyenes ági leszármazottja, ami az MSZP. A cím megfelelő szavait lecserélve megkaphatjuk ezen írás valódi tárgyát: A MSZMP utódpártja a kistarcsai internáló tábornál koszorúzott.

Nem tudom elképzelni, hogy gyakorlatilag 65 év óta a nyakunkon élősködők fel tudnák fogni, hogy az általuk üzemeltetett internálótábor mekkora fájdalmat is jelent a nemzetnek. Nem személyeket zártak be oda, hanem a személyekkel együtt a haza felemelkedésének lehetőségeit is, és kínozták meg nap, mint nap a valódi Magyarország képviselőit. Voltak sokan, akik belehaltak, velük pusztult az erkölcs, az ezer éves országunk hagyománya, kultúrája. Nemzetgyilkosság történt.

Canossa-járás, vagy bűnbánat ez a koszorúzásuk? Nem hiszem, mert akkor nem folytatták volna az utóbbi években is az országpusztító tevékenységüket. Nem bántak ezek meg semmit, legfeljebb azt, hogy bezárt a tábor és már nem zárhatják oda a magunkfajta reakciós, ellenforradalmi, terrorista (bár utóbbiakból sikerült párat), horthysta fasisztákat és már hatalmuk sem a régi. Ezt bánták meg csak egyedül.

De hogy ne csak az MSZP-t szapuljam, hanem az elmúlt 20 év politikai elitjét is, meg kell jegyeznem, hogy gusztustalan és vérlázító, hogy október 23-án nagy összpárti egyetértésben a köztársaságot ünneplik évek óta! Tetszik tudni - hisz ki ne tudná eme nagyszerű eseményről-, október 23-án kiállt valami Szűrős Mátyás az Országház ablakába és senki által nem kérve, senki által nem felruházva kikiáltotta a köztársaságot. Ennyi erővel lehetett volna banánköztársaság is, az legalább emlékezetes maradt volna. De az egészben az a megdöbbentő, hogy nekik ez a fontos, és nem a forradalom és szabadságharc.

Kistarcsához köthető, hogy Szűrős politikai pályafutásának utolsó állomásaként itt indult az előző helyhatósági választáson polgármesternek. Köszönöm Kistarcsa, hogy gyakorlatilag senki sem szavazott rá, mert akkor az a bizarr dolog történne évről-évre az internálótábor falánál október 23-án, hogy megkoszorúzza az MSZP is, majd Szűrős beszédében a köztársaságot élteti. (Gyengébbek kedvéért: Németország a III. Birodalom-ellenes felkelés napján a IV. Birodalom kikiáltását ünnepli az NSDP utódpártjával). Lehet elküldtük volna őt az... De ez nem történt meg, ,,csak" az MSZP-t kell elviselni még, ami jól mutatja, hogy itt aztán rendszerváltás nem volt és Pongrátz Gergely bácsiék, boldog Meszlényi Zoltán és még számtalan hős, Kistarcsán raboskodott forog a sírjában.

Az még megdöbbentőbb, hogy ezt hagyjuk. Micsoda félreértelmezett méltóság ez?! Az rendben van és maradjon is úgy, hogy Karácsonykor, Húsvétkor, Halottak napján és egyéb, valóban szent ünnepeken méltóságteljesek vagyunk és nem acsarkodunk. De engedtessék már meg, hogy október 23-án, arra emlékezzünk, mikor a pesti srácok molotov-koktélokkal semmisítették meg a szovjet tankokat (pedig valószínűleg, hogy a hatályos Btk. büntette a belvárosban való koktélozást, lövöldözést stb, tehát ők is terroristák...) és mi is ilyen habitussal álljunk ki és ne kelljen elviselnünk a gyilkosaink utódjainak cinikus giccsszerepléseit. Jövőre én magam fogokodamenni - kérem emlékeztessenek rá, mi több, csatlakozzanak hozzám- és el fogom állni az MSZP-s útját, megakadályozva, hogy letegye a koszorút az általuk kivégzett hősök emléktáblájához.

'56 tüzét nekünk kell továbbvinni, és a legnagyobb hazugság lenne, a legnagyobb kegyeletsértés, ha azt hazudnánk, hogy teljesültek '56 céljai, ha azt mondanánk, hogy nem kell már foglalkozni a gyilkosokkal, a gyilkosokat képviselőkkel. Igenis, mi foglalkozunk'56 eredeti üzenetével és felvállaljuk azt, mi nem felejtünk és nem hátrálunk!

(A cikk a kistarcsai Jobbik kiadványában jelenik meg)

http://szentkoronaradio.com/blog/hubatka/2010_11_07_az-nsdap-utodpartja-koszoruzo tt-auschwitzban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egyedül a Jobbik vonná felelős
  2010-11-15 22:34:28, hétfő
 
 
Egyedül a Jobbik vonná felelősségre Biszku Bélát

barikad.hu
2010, november 15 - 19:34

Szilágyi György Biszku Béla ügyében vonta kérdőre a legfőbb ügyészt. Kovács Tamás szerint az egykori kommunista vezető nem vonható felelősségre. Álláspontjával a Fidesz képviselői is szinte kivétel nélkül egyetértettek.
Cikk Front kép - 280x185:

Szilágyi György ma délutáni országgyűlési felszólalásában kérdőre vonta a legfőbb ügyészt: Magyarország kivonhatja-e magát a büntetőjog nemzetközileg elfogadott normái alól az '56-os szabadságharc vérbe fojtása után emberiség elleni bűncselekmények sorát elkövető Biszku Béla esetében? Megúszhatja-e hazánkban a felelősségre vonást egy olyan ember, akit egy nemzetközi bíróság több vádpontban is simán elítélhetne? A választ az Országgyűlés fideszes többsége adta meg: Kovács Tamás mellébeszélését az MSZP-vel együtt szavazva fogadták el 4/5-ös többséggel.

Szilágyi György interpellációja Kovács Tamás legfőbb ügyészhez

Tisztelt Legfőbb Ügyész Úr !

1956 Októberében Magyarországon a magyar emberek szabadságharcukat vívták. Hazájuk védelmében hősiesen szembe szálltak, a kor akkori egyik legnagyobb hadseregével. Az idegen hadsereg, hazaárulók segítségével, akik '56 után az egyetlen politikai párt vezetői lettek, vérbe fojtotta a forradalmat

A forradalom leverése után az idegen hadsereg itt állomásoztatása mellett, a már említett hazaárulók irányításával, elkezdődtek a hazafiak elleni véres megtorlások. Az '56-ot követő években 23760 embert ítéltek el koncepciós eljárások során, közel 400 embert kivégeztek, 13000 embert internáltak, tízezreket helyeztek megfigyelés alá, bocsátottak el az állásukból vagy írták fel a nevüket olyan listákra, amely listák alapján, ezen személyek gyermekei például nem nyerhettek felvételt felsőoktatási intézményekbe. Közel 200 ezer, zömében fiatal választotta az emigrációt és ezekben az adatokban még nem is szerepel a szovjet katonák által kivégzettek és a sörtüzekben elesettek száma.

Mindezeket a történéseket az állampárt vezetői irányították, nyugodtan kimondhatjuk, hogy azokban az években kommunista diktatúra volt Magyarországon.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom és a Fidesz is azt ígérte a választási kampányban, hogy elszámoltatás lesz, elszámoltatjuk a bűnösöket és végre igazságot szolgáltatunk a társadalomnak az őket ért sérelmekért és bűnökért. Ez a két párt szavazóit figyelembe véve több millió embernek tett ígéretet jelent. Mi szeretnénk betartani az ígéretünket és el kívánjuk számoltatni a múlt bűnöseit, akár 60 évre is visszamenőleg. Sajnos a kormánypártok részéről eddig nem sok támogatást kaptunk ezekben az ügyekben,pedig több törvénymódosítást próbáltunk a Tisztelt ház elé juttatni ennek érdekében, de a kormány valamennyi javaslatunk leszavazta a bizottságokban és ezzel meggátolta, hogy tárgyalhassuk és később alkalmazhassuk ezeket a törvényeket.

Ami miatt legfőbb ügyész úrhoz fordultam, az kapcsolódik ezen elszámoltatás kérdéséhez, hiszen az ügyészség a napokban egy feljelentés alapján elutasította az egyik ilyen hazaáruló pártvezető elleni nyomozás megindítását. Pedig Biszku Béla a terror évei alatt az állampárt belügyminisztere volt, tehát talán a legnagyobb ráhatása volt a megtorlásokra. Akkori pozíciója alapján ő volt az akkori erőszakszervezetek irányítója.

Önök mégis elutasították a nyomozást ellene.

Kérdezem Tisztelt Legfőbb Ügyész Urat, hogy a rendszerváltást megelőzően elkövetett emberiség elleni bűncselekmények elkövetőivel szemben miért nem került sor mindeddig felelősségre vonásra?

Nem gondolja e a legfőbb ügyész úr, hogy az ügyészségnek hivatalból el kellene járnia, és meg kellene indítania az eljárásokat, azok ellen az emberek ellen, akik magyar emberek százezreit tették tönkre?

Nem gondolja,hogy az ügyészségnek meg kellene keresnie azokat a jogi lehetőségeket, akár a magyar,akár a nemzetközi jogban, amelyek alapján ezek a gazemberek felelősségre vonhatók ?

Miért utasította el az ügyészség azt a feljelentést, amelyet Biszku Bélával szemben emberölés gyanúja miatt tettek? Miért nem vizsgálta a büntető eljárás szabályai szerint a nyomozó hatóság azt, hogy a politikai okból történő ilyen súlyos bűncselekményekért Biszku Béla felelős-e egyéb jogcímen, akár nemzetközi jogi alapon?


Kovács Tamás válaszában a Zétényi- Takács -féle törvény Alkotmánybíróság általi megsemmisítésére hivatkozva kijelentette, a már elévült bűncselekmények miatti felelősségre vonás alkotmányellenes.

A legfőbb ügyész érvelése nem csak erkölcsileg sántít. A Sólyom László Ab elnöksége idején elkaszált jogszabály ugyanis elsősorban az elkövetőkre vonatkozott, ám Biszku esetére ez semmiképp nem húzható rá, hiszen ő nem elkövető, hanem utasítást kiadó felelős politiku volt, akit az érvényben lévő nemzetközi jog szerint igenis felelősségre lehet vonni.

E gondolatok minden bizonnyal eszébe sem jutottak a kormánypárt képviselőinek, akik engedelmes szavazógépként, együtt szavazva az öreg elvtársukat mentő MSZP-vel, elfogadták Kovács válaszát.

A Fidesz sorai közül mindössze öt kéviselő, Dr. Balsai István, Dr. Hende Csaba, Kulcsár József Ferenc, Dr. Papcsák Ferenc és Riz Levente tartózkodott. Kormánypárti oldalról egyedül Pálffy István szavazott nemmel.



Szilágyi György viszontválasza

Tisztelt Ház!

A választ nem tudom elfogadni. Véleményünk szerint a nemzetközi jogban lennének lehetőségek,ezen emberek elszámoltatására!

De fel szeretném hívni tisztelt képviselő társaim figyelmét, hogy most, amikor szavazni fognak nem csak arról szavaznak, hogy az ügyészség válaszát elfogadják-e, hanem arról is,hogy a Biszku féle gazembereket elszámoltatjuk-e végre, megadjuk-e végre az igazságot az áldozatoknak.

Engedjék meg, hogy ehhez adalékként az önök frakciójában ülő képviselő társukhoz kapcsolódó mondatokat idézzem::

"Mert a bűn az csak bűn marad. Kezükhöz vér tapad.
Istentől,embertől ne várjon irgalmat!"

Remélem önök sem adnak irgalmat nekik.
Már csak azért se adjanak, mert a Biszku-félék szellemisége ma is itt él közöttünk, hiszen például bűntársának, a Kossuth-téren lövető Apró Antalnak a családjához tartozó, egyik modernkori gazember több évig tombolhatott és rombolhatott az országban, és még ma is amolyan utcai nagyvezért játszva, kérdést akar feltenni az önök miniszterelnökének.

barikad.hu

http://barikad.hu/egyed%C3%BCl_jobbik_vonn%C3%A1_felel%C5%91ss%C3%A9gre_biszku_b% C3%A9l%C3%A1t-20101115
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Férj : Drágám azt hiszem vasár
  2010-11-15 22:31:13, hétfő
 
 
Férj : Drágám azt hiszem vasárnap délután elmegyek megint lovagolni.
--- Nem hiszem
--- S miért nem ?
---Nemrég telefonált a ló hogy vemhes .
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
2010.10 2010. November 2010.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 541 db bejegyzés
e év: 3186 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2609
  • e Hét: 8341
  • e Hónap: 19452
  • e Év: 172948
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.