Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Görög bableves
  2010-11-17 09:33:06, szerda
 
  Görög bableves

Hozzávalók:

1 bögre szárazbab
8 dl víz
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 db sárgarépa
1 db zeller
0,5 dl olívaolaj
1 dl paradicsompüré
ízlés szerint petrezselyem

Elkészítés:
Mossuk meg jól babot és áztassuk be 2 órára forró vízbe. Ezután olajban pároljuk meg az összevágott hagymát, az összenyomott fokhagymát, a vékony csíkokra vágott répát és a lereszelt vagy apróra vágott zellert. (kb.10 perc) Adjuk hozzá a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk. Fedjük le és lassan forraljuk 10 percig. Keverjük hozzá a babot és az áztató vizet, fedjük le és lassú tűzön főzzük kb. 2 órán át. Ezután tegyük bele az összevágott petrezselymet, sózzuk, és addig főzzük, míg a bab meg nem puhul. Tálalás előtt meghintjük petrezselyemmel. Mint minden bableves, ez is másnap az igazi, addigra jól összeérnek az ízek.

Forrás: teletál
 
 
0 komment , kategória:  Receptek/ levesek  
Daragaluska leves
  2010-11-17 09:30:51, szerda
 
 


Daragaluska leves


Hozzávalók:

2 liter víz
2 db tyúkhúsleves kocka
ízlés szerint só
2 db tojás
3-4 ek búzadara
ízlés szerint só

Elkészítés:
A tojásokat alaposan összekeverjük a búzadarával úgy, hogy lágy, de ne folyós masszát kapjunk. Ízlés szerint sóval ízesítjük. A kapott tésztát pihenni hagyjuk, hogy a gríz kellőképpen megduzzadjon. A vizet feltesszük forrni, a leveskockákat belefőzzük, sóval ízesítjük. Bevizetett kanállal galuskákat szaggatunk a forrásban lévő vizünkbe, 5 percig főni hagyjuk. Mielőtt lekapcsolnánk a tűzhelyet, érdemes egy daragaluskát félbevágni, hogy kellőképpen átfőtt-e.

Forrás: teletál
 
 
0 komment , kategória:  Receptek/ levesek  
Gombás burgonyaleves
  2010-11-17 09:29:06, szerda
 
  Gombás burgonyaleves

Hozzávalók:

15 dkg gomba
40 dkg burgonya
10 dkg vöröshagyma
1 csomó petrezselyemzöld
4 dkg liszt
2 ek olaj
1 tk só
1 mk őrölt feketebors
10 dkg zellergumó

Elkészítés:
Az olajon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a megmosott, tisztított, szeletelt gombát, és az ugyancsak szeletekre vágott zellert. Sózzuk, borsozzuk,megszórjuk liszttel, majd felengedjük 8 dl hideg vízzel. Ezután beletesszük az apró kockákra vágott burgonyát, puhára főzzük. Tálalás elött petrezselyemzöldet szórunk a tetejére.
 
 
0 komment , kategória:  Receptek/ levesek  
Gombaleves
  2010-11-17 09:27:09, szerda
 
 


Gombaleves

Hozzávalók:

25 dkg csiperkegomba
10 dkg sárgarépa
10 dkg fehérrépa
3 ek olaj
2 ek liszt
2 dl tejföl
1 fej vöröshagyma
ízlés szerint petrezselyemzöld
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint só

Elkészítés:
A megtisztított gombát vékony szeletekre vágjuk, a sárgarépát és a fehérrépát pedig felkockázzuk. A megtisztított, apróra vágott vöröshagymát forró olajon fonnyasszuk meg, majd adjuk hozzá a zöldségeket és a finomra vágott petrezselyem felét. Ha zöldségek kissé megpirultak, öntsünk hozzá 1-1,5 liter vízet, sózzuk és borsozzuk. Amikor a leves megfőtt, a lisztből és a tejfölből készített habarással sűrítsük be. Tálaláskor a maradék petrezselyemzölddel díszítsük.

Forrás: teletál
 
 
0 komment , kategória:  Receptek/ levesek  
Gombakrémleves
  2010-11-17 09:24:34, szerda
 
 


Gombakrémleves pirított kenyérkockával

Hozzávalók:

1 kg gomba
1 db vöröshagyma
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
1 dl olaj
2 dl tejszín
2 szelet kenyér

Elkészítés:
Megtisztítjuk a gombákat. 10-15 kb. egyforma fejet félreteszünk, a többit összedaraboljuk. A vöröshagymát felaprítjuk, majd kis olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk az összedarabolt gombát, egy kicsit megpirítjuk, majd felengedjük vízzel (nagyjából 1,5-2 l víz, attól függően, milyen sűrűre szeretnénk). Ízesítjük sóval, borssal, és megfőzzük. Közben a félretett gombafejeket szépen felszeleteljük, és barnára pirítjuk. A gombalevest összeturmixoljuk, hozzáadjuk a tejszínt, és újra felforraljuk, belekeverjük a pirított gombákat, és tálaljuk. Két szelet kenyeret felkockázunk, serpenyőben hirtelen megpirítjuk, majd fogyasztás előtt a levesbe szórunk belőle.

Forrás: teletál
 
 
0 komment , kategória:  Receptek/ levesek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2010.10 2010. November 2010.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 210 db bejegyzés
e év: 840 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1936
  • e Hét: 6781
  • e Hónap: 38267
  • e Év: 242968
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.