|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 8
|
|
|
|
2010-11-02 17:50:38, kedd
|
|
|
Áfonyás sült szarvascomb mandulás burgonyakrokettel
Elkészítés:
A megmosott combot megtűzdeljük a csíkokra vágott szalonnával, majd sózzuk, borsozzuk, és a forró olajban minden oldalát megpirítjuk. Amikor kihűlt, megkenjük a mustárral meg az áfonyalekvárral, és lefóliázva egy éjszakára hűtőbe tesszük pácolódni. Másnap tepsibe fektetjük, aláöntjük a bort, 2 deci vizet, és alufóliával letakarva háromnegyed puhulásig pároljuk. Ekkor megszórjuk a friss áfonyával, és fólia nélkül pirosra sütjük. A körethez a burgonyát melegen összetörjük, és kihűtjük. Hozzáadjuk a lisztet, majd sóval, szerecsendióval ízesítjük, és egynemű tésztává dolgozzuk. Lisztezett deszkán ujjnyi vastag rudakat sodrunk belőle, 4 centi hosszúra vágjuk, és lisztbe, tojásba, szeletelt mandulába forgatjuk. Végül a forró olajban pirosra sütjük, lecsepegtetjük, és papírszalvétára szedjük. Tálaláskor a szeletelt szarvascombot tányérra fektetjük, meglocsoljuk az áfonyás pecsenyelével, és a krokettel körítjük.
Hozzávalók: 4 személyre
- 80 dkg szarvascomb
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 evőkanál dijoni mustár
- 2 evőkanál áfonyalekvár
- 2 dl száraz vörösbor
- 10 dkg friss kék áfonya
- fél dl olaj
- só, őrölt bors
a körethez:
- 70 dkg főtt burgonya
- 15 dkg liszt
a bundázáshoz:
- 10 dkg liszt
- 2 tojás
- a sütéshez 3 dl olaj
- só, őrölt szerecsendió
Számítsunk rá, hogy a szarvashús párolása, sütése hosszabb időt vesz igénybe
Forrás: 109 |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek / főételek |
|
|
|
|
|
2010-11-02 17:22:59, kedd
|
|
|
Sárgabarackos-húsos szendvics
Elkészítés:
Dolgozzuk össze az összevágott hagymát a szószokkal, a befőttel, az ecettel és a paprikával. A húst rakjuk egy edénybe és locsoljuk le a mártással. Helyezzünk rá fedőt és takarékon 8-9 órán át pároljuk. Ezután kiemeljük a húst és villával kissé összetördeljük. A zaftot pihentessük, majd szedjük le a zsírját és dolgozzuk össze a vízzel, valamint a keményítővel. sóval, borssal és gyömbérrel fûszerezzük. Körülbelül fél óráig főzzük, a húst is hozzá keverjük, majd pirított zsemlékbe kanalazva tálaljuk.
Hozzávalók: 12 személyre
- 2 vöröshagyma
- 1 csésze sárgabarackbefőtt
- 1/2 csésze babecue-szósz
- 1/2 csésze barna cukor
- 1 dl almaecet
- 2 ek. worcester-mártás
- 1/2 tk. zúzott paprika
- 2 kg kicsontozott vesepecsenye
- 1 dl víz
- 2 ek. kukoricakeményítő
- 1 ek. frissen reszelt gyömbér
- 1 tk. só
- 1 tk. bors
- 10-12 szezámmagos zsemle
Forrás: 109 |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek / főételek |
|
|
|
|
|
2010-11-02 16:59:34, kedd
|
|
|
Sonkás felfújt
Elkészítés:
A sonkát szeleteljük kis kockákra.
A tejet jól dolgozzuk össze a liszttel és a vajjal. Fűszerezzük ízlés szerint szerecsendióval, sóval és borssal. Ezután a szószhoz adjuk hozzá a sajtot, a sonkát és a tojássárgáját. A fehérjét ha felvertük folrgassuk össze a keverékkel, majd így kanalazzuk egy vajjal kikent sütőedénybe. Előmelegített sütőben fél óráig süssük.
Hozzávalók: 6 személyre
- 4 dl tej
- 80 g liszt
- 100 g vaj
- só és bors
- reszelt szerecsendió
- 250 g főtt sonka
- 100 g reszelt gruyére sajt
- 3 tojás
Forrás: 109 |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek / főételek |
|
|
|
|
|
2010-11-02 16:48:22, kedd
|
|
|
Sonkás kocka
Elkészítés:
A tojássárgájákat keverd habosra, add hozzá a puha vajat, tejfölt, ízesítsd őrölt borssal, sóval, és szórd bele az apróra vágott sonkát.
A tésztát főzd ki sós vízben, csöpögtesd le, és forgasd a tejfölös masszába. Végül keverd hozzá a tojásfehérjéből nyert kemény habot.
Ezt töltsd egy kivajazott, morzsával meghintett tepsibe, és előmelegített sütőbe, és 30 percig süsd.
Tálalás előtt hagyd kicsit pihenni, hogy szebben lehessen szeletelni.
Hozzávalók: 2 személye
- 30 dkg nagy kocka tészta
- 15 dkg füstölt sonka
- 5 dkg vaj
- só
- őrölt bors
- 3 dl tejföl
- 2 tojás
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
Forrás: 109
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek / főételek |
|
|
|
|
|
2010-11-02 16:22:39, kedd
|
|
|
Svájci sajtfelfújt
Elkészítés:
Egy tálban összekeverjük a vajat, a morzsát, a túrót, a szerecsendiót és a reszelt sajtot, majd sózzuk. Ezután felverjük a tojás fehérjét, majd óvatosan a többi hozzávalóba forgatjuk. Eloszlatjuk 6 előkészített felfújtformában, majd kb. negyed óra alatt készre sütjük őket.
Hozzávalók: 6 személyre
- 3 tojásfehérje
- 1 ek. olvasztott vaj
- 3 ek. zsemlemorzsa
- 1/3 csésze túró
- reszelt szerecsendió
- 1 csésze ementáli sajt
- só
Forrás: 109 |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek / főételek |
|
|
|
|
|
2010-11-02 16:09:20, kedd
|
|
|
Szilveszteri diótorta
Elkészítés:
A tésztához valókat összegyúrjuk, és tepsiben megsütjük. Ha kihült, óvatosan lecsúsztatjuk róla, és három lapba vágjuk. A kakaóport a cukorral és a tejjel jó sűrűre főzzük, a tűzről levéve beletesszük a vajat, és addig keverjük, amíg ki nem hül. A két alsó lapot ezzel a krémmel megkenjük. A tetejét citrommázzal vonjuk be.
Mindig a fogyasztás előtt pár nappal készítsük el.
Hozzávalók: 8 személyre
a tésztához:
- 20 dkg margarin
- 20 dkg dió
- 20 dkg porcukor
a krémhez:
- két púpozott evőkanál kakapor
- két púpozott evőkanál cukor
- két evőkanál tej
- 10 dkg vaj
- egy evőkanál rum
- a tetejére citrommáz
Forrás: 109 |
|
|
0 komment
, kategória: Desszertek- sütik |
|
|
|
|
|
2010-11-02 16:03:14, kedd
|
|
|
Tejszínes csicsóka
( cukorbetegek és fogyókúrázok is ehetik )
Elkészítés:
A csicsókát pucoljuk meg, vágjuk vastagabb karikákra, majd sós vízeben negyed óra alatt pároljuk meg.
Az összevágott hagymát a vajon üvegere pároljuk, majd hozzákeverjük a csicsókát és a tejszínt. Ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük. Fedő alatt takarékon fél óráig pároljuk. Ha kész hintsük meg a tárkonnyal.
Hozzávalók: 6 személyre
- 750 g csicsóka
- 2 vöröshagyma
- 50 g vaj
- 4 dl tejszín
- só és bors
- 1 csokor apróra vágott tárkony
Forrás : 109 |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek / főételek |
|
|
|
|
|
2010-11-02 15:56:06, kedd
|
|
|
Vegyes omlett 4 személyre
Elkészítés:
Tisztítsuk meg a krumplit, vágjuk fel és forró olajban kezdjük el sütni. Hagyjuk takarékon, lefedve pár percet, majd dolgozzuk bele a felszeletelt hagymát, sonkát és a kolbászt. Folyamatosan kevergetve süssük át, vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a felvert tojásokat. Ezt a keveréket forró olajon, mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 50 g sovány sertéssonka
- 50 g kolbász
- fél kg burgonya
- 1 kisebb hagyma
- olívaolaj
- só
Forrás : 109 |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek / főételek |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 8
|
|
|
|
2010. November
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
210 db bejegyzés |
e év: |
840 db bejegyzés |
Összes: |
49322 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 177
- e Hét: 5022
- e Hónap: 36508
- e Év: 241209
|
|
|